|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Sorki, nie zwrocilam uwagi
|
#4382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Cytat:
Cytat:
Praktycznie od poniedziałku przestawiłam się na zdecydowanie większą ilość owoców i warzyw, wszystko kupuję świeże i naprawdę na takim menu czuję się zdecydowanie lepiej, a i waga leci w dół Cytat:
![]() Moje wczorajsze menu: 1. wasy z szynką i awokado 2. świeże mango z jogurtem i odrobiną musli ![]() 3. roladka z kurczaka z suszonym pomidorem, ryż, pekińska z vinegretem 4. jabłko 5. wasy z rozgniecioną fasolą i resztką awokado - dziwnie tak, ale została mi fasola z przygotowywania obiadu na dzisiaj i miałam chęć jakoś ją zjeść ![]() do tego 0,5h ćwiczeń podłogowych ![]() Dzisiaj waga bez zmian (71,9) A na 18 idę z przyszłą szwagierką na jakieś fitnessy
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
gohs, no tak, ale ciężko kupować teraz świeże warzywa, skoro to jeszcze nie sezon.
Owoce jem często na II śniadanie, bo owoce to inna bajka, a warzywa - chętnie bym zjadła pomidora świeżego, ale są teraz obrzydliwe. Więc za to jem pomidory z puszki, paprykę, kukurydzę, pieczarki, sałatę, oliwki, to co jak na razie jest zjadliwe. |
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
A no to marchewkę jem, selera naciowego, bakłażana, cukinię, warzywa na patelnię jakieś z hortexu czy coś.
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo mowi sie ze makarony czy ziemniaki nie tucza jak nie maja sosow, ale zauwazmy ze sa to dodatkowe niepotrzebne kalorie mimo wszystko.
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja generalnie złapałam tumblrowego bakcyla (mam w podpisie ) i tam jest cała masa zdjęć różnych pysznych i zdrowych rzeczy, można się naprawdę zmotywować nieźle I pomyśleć, że jeszcze z tydzień temu nie miałam pojęcia, że ten serwis istnieje
|
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze z ta praca to naprawde jakas masakra jest Odpisal mi koles z wawy ze mam licencje ale dla nich bardziej sie liczy doswiadczenie niz licencja ktora maja zaraz zlikwidowac.. No swietnie. Odpisalam mu, ze robilam licencje w wieku 22 lat z nadzieja, ze uda mi sie dzieki temu znalezc prace o ktorej mysle od dawna i wiem ze to jest to co chce w zyciu robic a okazuje sie, ze doswiadczenie jest duuuuzo wazniejsze, w dodatku te likwidacje licencji..:/. Wczoraj mi babka na rozmowie na managera powiedziala ze to ze nie mam doswiadczenia nic nie znaczy, ze to nie jest wazny punkt bo mozna sie nauczyc. ![]() Musze w koncu dostac @, bo moj pms jest okropnie widoczny!
|
|
#4389 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też dawniej często wpadałam w tą pułapkę pozornego odchudzania... Ograniczyłam trochę słodycze, cukier, starałam się uważać na to, co jadłam, ale tak naprawdę jadłam bardzo normalne posiłki... Jednak rozumiem frustrację Dotki, bo z tego co pisze, to jednak te ćwiczenia i dieta powinny dawać jakieś efekty... A lepsza przemiana to może być zasługa Activii, mnie kiedyś ona bardzo pomogła uregulować przemianę. Teraz z kolei mam totalnie na odwrót, tzn. przez ponad pół tygodnia miałam biegunkę (stres, zawsze tak reaguję...) ![]() Cytat:
I żółty ser to spora pułapka, ja na szczęście nie jem go za dużo (za to inne sery uwielbiam...). Pyszna, ale niestety kaloryczna przyjemność :P Samopoczucie też jest szalenie ważne! Ja patrzę na kilogramy, ale najlepiej jednak się czuję, gdy poza cyferkami na wadze zmienia się też moje samopoczucie. Po pierwsze, widzę, że zmieniło się już trochę moje ciało (to też pewnie zasługa ćwiczeń), po drugie najbardziej pozytywna zmiana, jaką dała mi dieta, to to, że czuję się lekko. Dawniej się trochę opychałam, jadłam żeby jeść, a nie żeby nie być głodnym. I miałam wieczny problem ze wzdęciami, szczególnie jak jechałam do Lubego i gotowała Teściowa... A teraz problem zniknął jak ręką odjął! Może to też zasługa suplementu jaki biorę (ProBioSlim, synbiotyk+probiotyk), ale myślę, że bardziej jedzenia. Dla pocieszenia powiem, że oglądałam ostatnio namiętnie zdjęcia i czytałam wpisy odnośnie efektów, jakie daje 30 day shred. I wiele dziewczyn nie schudła wiele, niektóre nawet tylko 2-3kg, ale zmiany w ich ciele były niesamowite. Po pierwsze sylwetka się wyrzeźbiła, a przy tym oczywiście też zmalała ilość tłuszczyku tu i ówdzie. Więc nie zawsze trzeba dużo chudnąć, żeby poprawić wygląd sylwetki, choć to też oczywiście jest ważne i jedno idzie w parze z drugim. Cytat:
No i właśnie. Zważyłam się dzisiaj i oniemiałam 72,7kg, czyli w ciągu ostatniego tygodnia schudłam 1,4kg! Fakt, że to może być też trochę odwodnienie, bo nie dość, że dostałam okres, to jeszcze miałam kilkudniową biegunkę, ale nawet jeśli, to myślę że jakaś ilość tłuszczyku w tym spadku też musi być ![]() PS: Ufff, ale się napisałam ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4390 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejszy jadłospis:
1. Muesli z mlekiem 2. Batonik muesli 3. Ciemna bułka z serem żółtym i warzywami (zakup w uczelnianym bufecie) 4. Kasza jęczmienna z warzywami + 1 mały kotlet z kurczaka panierowany tylko w bułce tartej + surówka 5. 3 wasy z serkiem kanapkowym, papryką i pomidorami suszonymi. Ćwiczenia: brzuch + uda + ramiona, a od jutra zaczynam dodatkowo 10 day plank challenge
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-03-07 o 23:00 |
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj:
I. Owsianka z kakao, cynamonem, miodem i kiwi II. Serek homo, cynamon, kakao, kiwi III. Świderki pełnoziarniste z chudym twarogiem i garścią truskawek IV. Jajecznica z zieloną cebulką, 2 wasy Anesthesia - ładny jadłospis |
|
|
|
#4392 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może spróbuj zacząć w jakiejś firmie ze swojej branży, ale na niższym stanowisku, nie wiem, jako asystentka czy coś Przynajmniej wkręcisz się w branżę i nabierzesz obycia w zawodzie ![]() Cytat:
Tylko faktycznie, skoro się odwodniłaś, to może pojawić się wzrost, jak już organizm wróci do normy, no ale na pewno część z tego to tłuszczyk Zakładaj tumblr, ja na swojego wrzucam wszystko co mi się podoba i co mnie motywuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój wczorajszy: 1. musli z jogurtem 2. placki z serka wiejskiego 3. chili con carne (mięso mielone, pomidory, kukurydza, papryka, fasola) z brązowym ryżem 4. wasy z szynką i pomidorem 5. kanapki z pasztetem borowikowym - po fitnessie poszłam prosto do szwagierki, bo TŻ zaczął u brata oglądać film no i już zostaliśmy do wieczora... Zła byłam jak nie wiem, bo film nudny i kolacja zawalona A same ćwiczenia całkiem ok - takie na uda, brzuch i pośladki. Okazało się, że prowadzi je moja koleżanka No ale raczej nie będę chodzić, wejście 14zł a to samo mogę sama w domu zrobić ![]() A, no i zapomniałam dopisać, że po tej wczorajszej kolacji na wadze wzrost - 72,4
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2012-03-08 o 10:38 |
||||
|
|
|
#4393 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie paradoksalnie myślałam, że będzie najtrudniej z tymi środami, bo prawie cały dzień na uczelni, a wyszło całkiem nieźle No i nareszcie wprowadzili mi w uczelnianym bufecie sałatki! Nie będę skazana na kaloryczne pokusy (tortilla... ![]() A Twój jadłospis też ładniutki, narobiłaś mi smaka na ten makaron z truskawkami i jajecznicę z cebulką... Chyba sobie zrobie jajecznicę na kolację ![]() Cytat:
Bo na razie zapisuję te wszystkie najbardziej motywujące mnie zdjęcia na dysku, a tak to mogłabym się dzielić...Podzieliłabyś się przepisem na placuszki z serka wiejskiego? ![]() Z ćwiczeniami faktycznie chyba się nie opłaca, 14zł za wejście to znowu nie tak tanio, a skoro wszystkie ćwiczenia możesz wykonać sama w domu... A ja z okazji dnia kobiet zawędrowałam do herbaciarnio-kawiarni obok mojej uczelni. Kupiłam po 50g herbatek (Pu-erh rum z wiśnią i pu-erh tropikalna) i 50g kawy waniliowo-orzechowej... Piję ją teraz i jest po prostu przegenialna ).PS: Rano zaczęłam 10 day plank challenge... myślałam że do minuty będę na luzie w miarę wytrzymywać, a dziś nawet przy 15 sekundach już było ciężko
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-03-08 o 12:56 |
||
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Placki są banalne ![]() 1 op serka wiejskiego 1 jajko 2 czubate łyżki otrąb coś do smaku - ja daję vegetę ![]() Wymieszać, najlepiej odstawić na parę minut, żeby otręby naciągnęły i nakładać łyżką na dobrze rozgrzaną suchą patelnię. Smażyć na małym ogniu aż wierzch będzie ładnie ścięty i przełożyć na chwilę na drugą stronę ![]() Dasz radę z challenge, plank jest fajny ![]() Ja właśnie zrobiłam biszkopt do tortu Tzn piecze się i co chwilę doglądam, czy wszystko ok
|
|
|
#4395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przemiły pan go prowadzi, kawy i herbaty do wyboru do koloru. A z posiłków robią pyszną tortillę i zapiekanki, hamburgery też są genialne, choć jadłam tylko raz. No i teraz wprowadzili sałatki (takie wnętrze tortilli tylko bez naleśnika :P czyli kapusta pekińska/sałata lodowa, pomidor, ogórek, kurczak, sosy do wyboru) i jeszcze coś co się zwie Vita Shake chyba... czyli takie sałatki sprzedawane w shakerach, nie jadłam jeszcze, ale kiedyś będę musiała spróbować ![]() Dzięki za przepis, chętnie go wkrótce wypróbuję Nie odpuszczę challenga tak łatwo, dla własnej satysfakcji chcę dobić do końca Poza tym to taka dodatkowa "rozgrzewka" przed planowanym shredem Kliknęłam właśnie Shock Absorbera, jak przyjdzie to zaczynam tortury ![]() Popiekłabym sobie... W ogóle słonko zniknęło i najchętniej cały dzień spędziłabym gotując i piekąc, nie wiem czemu, uwielbiam to robić w taką "burawą" pogodę
|
|
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w sumie żałuję, że nie poszłam biegać (chociaż trochę zimno, temperatura ok zera) - teraz już nie pójdę bo siedzę z olejem na głowie
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
U nas właśnie uruchamiają bufet na uczelni.
W porę, jak my w kwietniu kończymy większość zajęć ![]() No cóż.. Z drugiej strony jak nie ma bufetu to mnie nie kusi żeby kupić drożdżówkę, czy batonika i zawsze sobie robię w domu jakieś salatki, biorę jogurt, owoce itp. ![]() An - fajnie, że shock kupiony ![]() Ja sobie właśnie zamówiłam torebkę na allegro, na urodziny ![]() A w ogóle to TŻ wymyślił na sobotę (rocznicę mamy) jakąś niespodziankę, aż się boję ![]() Mieliśmy iść do restauracji na kolację, ale hmm.. chyba jest zmiana planów, ciekawi mnie okropnie co wymyślił, ale nie dopytuję, bo tym razem się zaparł, ze absolutnie mi nie powie i koniec, a ja też nie chcę naciskać, bo chociaż raz chcę mieć niespodziankę A do tej pory nie było łatwo z tym, bo zawsze się wygadał |
|
|
|
#4398 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pokaż koniecznie torebkę! ![]() A poza tym... mnie ta rocznica śmierdzi zaręczynami
|
||
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Eeeej! Jakie śmierdzi, jakie śmierdzi! Pachnie
![]() A tak serio to nie, jestem prawie pewna, że zaręczyny odpadają ![]() Rozmawialiśmy o tym już kiedyś i była mowa, że jak zamieszkamy razem. Tzn. wiem, że w zasadzie chciałby/mógłby już, ja też, no ale hmm.. pomieszkamy ze sobą ![]() A torebka taka: http://allegro.pl/amo-nowosc-torebka...174609071.html Czarna z camelową kokardą
|
|
|
|
#4400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech, coś konsola szwankuje i nie miałam jak poćwiczyć Ale zrobiłam ćwiczenia z tego http://www.youtube.com/watch?v=fzZSC...76VXzjX0W9LqIc filmiku i myślałam, że dupsko mi odpadnie
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Ej ej, no teraz to mnie zestresowałyście tymi zaręczynami
gohs, dobrze, że dupa odleci, wiesz ile mniej na wadze będzie? Wiecie co? Obejrzałam się dzisiaj w wystawie sklepowej i doszłam do wniosku, że wyglądam lepiej niż mi się wydawało. Tzn. mi się wydawało, że wyglądam ko-szma-rnie, a w sumie aż takiej tragedii jak mi się wydawało, nie ma. Ale kurczę faktycznie ćwiczenia robią różnicę, kiedyś przy tej wadze wyglądałam na taką 'rozlazłą', a teraz nie ma aż tak tragicznie. Co oczywiście nie zmienia faktu, że powinno być duuuużo mniej ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Zobaczcie jakie fajne kanapeczki! http://dietetyczniesiostro.blogspot....cy-mi-ich.html ![]() Zrobię na kolację dzisiaj ![]() Fajne, bo i otręby i dużo białka (serek homo) i mało kcal. |
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale generalnie smaczne były całkiem
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie byłam nigdy na Dukanie, więc całe szczęście nie mam złych skojarzeń
![]() W ogóle to polecam cały ten blog, duuużo fajnych przepisów. Dobry zwłaszcza dla takich jak ja, co jedzą dużo mącznych rzeczy - tam są alternatywy, np. naleśniki bez mąki, ciasto bez mąki i inne takie ![]() Jutro na obiad to: http://dietetyczniesiostro.blogspot....-wszystko.html |
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robiłam niedawno roladki z tego http://dietetyczniesiostro.blogspot....bko-extra.html przepisu i wyszły super
|
|
|
#4405 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Torebka całkiem ładna, choć to akurat nie mój styl ![]() Cytat:
Zamienniki dla mącznych produktów jak najbardziej mi się przydadzą.---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
I takie właśnie są
Naprawdę tylko 10 minut wystarczy Wrzucam swój dzisiejszy jadłospis, bo kolację jemy u moich rodziców 1. musli z jogurtem i truskawkami 2. wasy z szynką i pomidorem 3. chili con carne z ryżem 4. placki z serka wiejskiego z truskawkami i miodem
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Gohs, pochwal się ile zapłaciliście
![]() An - ten blog jest naprawdę świetny Ja robiłam z niego ciasto z fasoli, wyszło boskie i wiem, że teraz będę piekła fasolowe ciasta - są bez mąki, a smakują świetnie A roladki też chcę zrobić, tylko z innego przepisu, tamte były ze szpinakiem bodajże Ogólnie duuużo rzeczy chcę stamtąd wypróbować.
|
|
|
|
#4408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piekny spadek, tylko pozazdroscic A te herbaty ![]() Cytat:
Powodzenia w gotowaniu,daj czadu ![]() O jaaa.. Dotka ciekawi mnie wasza rocznika, juz nawet sobie wyobrazilam co nam napiszesz w nd ![]() A torebka hmm... podobny gust mamy bo jakis czas temu na nia patrzylam i dokladnie ta sama camelowa chcialam kupic ale potem mi minelo i w koncu kupilam listonoszke cos takiego Ja znowu zniknelam na chwile bo kolejne dwie straszne rzeczy mnie zmartwily ale dzis juz troche lepiej... no i @ niestety opoznila sie przez ten okropny stres. A mnie moj Tz dzis pocieszyl 'prezencikami', dal mi ta wielka milke jogurtowa z chrupkami... jak sie okazalo to juz moja druga do kolekcji!! Orzeszki w karmelu i cudownie pachnaca gumą zielona sypana 'zaczarowana polana' ! Slodyczy skosztuje na swieta, a herbatke juz wyprobowalam
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2012-03-08 o 21:04 |
||
|
|
|
#4409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A herbatki już testowałam, tzn. na razie tylko tropikalną i w ogóle nie smakuje jak większość tropikalnych herbat - w pozytywnym tego słowa znaczeniu! Jest bardzo słodka i pięknie pachnie, nie ma tam takiego chemicznego posmaku jak to czasem w tropikalnych można spotkać.A ze spóźnianiem się @ to bywa stresująca sprawa, ale nie przejmuj się - ja kiedyś się bardzo stresowałam jak mi się spóźniał, co jeszcze dodatkowo opóźniło :P Mmm, ta czekolada jest cudowna! I herbatka pewnie też, choć ja akurat za zielonymi nie szaleję ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: 1. 3 wasy z dżemem brzoskwiniowym niskosłodzonym 2. Jedno Rafaello i kawka waniliowo-orzechowa, mniam ![]() 3. Kasza jęczmienna z warzywami + surówka + nóżka z kurczaka (pieczona) 4. Banan + kawka again 5. Taka się zrobiłam głodna po czytaniu przepisów, że zachciało mi się pysznej kolacji... Miał być omlet jajeczny z pomidorem i fetą, a wyszła jajecznica z tymi dodatkami, ale niesmaczna :P Do tego 2 wasy. Z ćwiczeń uda, brzuch i 15sek plank (1 dzień challenge) |
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam fete w kazdej postaci musze sprobowac
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

Wiec o co chodzi?

)

Odpisal mi koles z wawy ze mam licencje ale dla nich bardziej sie liczy doswiadczenie niz licencja ktora maja zaraz zlikwidowac.. No swietnie. Odpisalam mu, ze robilam licencje w wieku 22 lat z nadzieja, ze uda mi sie dzieki temu znalezc prace o ktorej mysle od dawna i wiem ze to jest to co chce w zyciu robic a okazuje sie, ze doswiadczenie jest duuuuzo wazniejsze, w dodatku te likwidacje licencji..:/. Wczoraj mi babka na rozmowie na managera powiedziala ze to ze nie mam doswiadczenia nic nie znaczy, ze to nie jest wazny punkt bo mozna sie nauczyc. 

Tylko faktycznie, skoro się odwodniłaś, to może pojawić się wzrost, jak już organizm wróci do normy, no ale na pewno część z tego to tłuszczyk