|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach — część 3
![]() Cytat:
Ja już kiedyś pisałam o hipokryzji mojej "teściowej". Przy każdej okazji nawija jak to kocha zwierzęta. Potrafi zamknąć oczy i zatkać uszy (to jest naprawdę dziwne), albo przełączyć kanał w TV, bo pokazują jakieś zwierzę, gdy nawet nie wie o co chodzi. Gdy mówię coś np. że sąsiedzi moi budują psu budę, bo nie miał, to krzyczy, że mam nie opowiadać, bo jej się będzie śniło. A najlepsze jest to, że potrafi wpaść do sklepu i zrobić człowiekowi jazdę, bo zostawił psa przed sklepem na słońcu bez wody. O testowaniu na zwierzętach też nie możemy jej mówić, bo "jest zbyt wrażliwa", co nie przeszkadza w kupowaniu tych szamponików i mydełek. Początkowo tylko mi powiedziała, że to nic nie da, że to bez sensu i ona nie ma czasu tym jeszcze zaprzątać sobie głowy (nie pracuje zawodowo, to jedna z tych kobiet, które są lepsze, bardziej zapracowane i bardziej wartościowe bo przecież mają męża), a tak wogóle to ona nie używa żadnych kosmetyków . Listy z bezpiecznymi kosmetykami nie chciała. Ale gdy mój Tż powiedział jej, że ma mu nie kupować dezodorantów, bo my kupujemy tylko cf, to zrobiła mu normalną awanturę! Że ma jeszcze to wszystkim znajomym i rodzinie powiedzieć, żeby mu ktoś prezentu nie zrobił, a to co ma żeby powyrzucał. Do dziś kupuje mu wody toaletowe, a dzisiaj kupiła nam szczoteczki colgate. Jakiś czas temu postawiła mydło palmolive u nas w łazience (mimo, że wcześniej mnie pytała czy je chce i odmówiłam) Nie mogłam patrzeć na nie. Już nic nawet nie mówię. Jest mi tylko przykro, że moje zdanie jest tak nieszanowane. Już piszę o tym kolejny raz, ale musicie zrozumieć, że to mnie boli, a nawet nie mam komu o tym powiedzieć, więc tu się wypisałam ![]() Ogólnie znam takie spojrzenia jak na świruskę, gdy mówię, że nie używam kosmetyków testowanych na zwierzętach, gdy mi czasami jakaś znajoma poleci jakiś cudowny specyfik. Bardzo żałuję, że nie znam kogoś w realu, kto podziela moje zdanie, bo byłoby mi raźniej i miałabym większe poczucie, że to co robię ma sens. Tak poza tematem, mam jutro egzamin na prawo jazdy, trzymajcie za mnie kciuki! Edytowane przez Mahdab Czas edycji: 2012-03-07 o 22:58 |
|
|
|
|
|
#182 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I przestałabym kogoś takiego zapraszać do domu ![]() Cytat:
Ostatnio też widziałam koleżankę, która dawniej była wegetarianką, jak sobie mięsko wcinała
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mahdab znam Twoja tesciowa. Pamietam nasz watek o tesciowkach ![]() straszna kobita, ze nie szanuje Waszego wyboru. Chatul ma racje, ze to chamstwo i ja wyczuwam jakas zazdrosc i zlosliwosc z jej strony :/
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Mahdab - jak ja Cię rozumiem. Mam taką samą teściową, a nawet lepsze perełki potrafiła mi odwalić. Kilka lat temu, znaleźli mi w piersi guza. Byłam przerażona jadąc na wykonanie biopsji i musiałam ją poprosić o zaopiekowanie się na kilka godzin moim psem. Jedyne co usłyszałam od niej to: "Widzisz, nawet ten twój wegetarianizm ci nie pomógł". Wyobrażacie sobie jak mnie to w ziemię wgniotło? Sprawa na szczęście okazała się niegroźna, ale tego tekstu jej nie zapomniałam i nigdy nie zapomnę.
Poza tym też mi źle, że nie znam nikogo w realu kto by podzielał moje poglądy (oczywiście poza Mężem, ale mam na myśli raczej jakieś koleżanki). Trochę smutno, że na tyle znanych mi osób sama jedna jestem takim "ufoludkiem". |
|
|
|
|
#185 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#186 |
|
Wtajemniczenie
|
o jaa, nieźle. Przykre to co piszecie o teściowych, ale na szczęście to wybieracie sobie tż i to z nim spędzicie życie. Ale nie fajnie jest widziec jak bliska osoba czeka tylko az sie potkniesz i pozniej ci to wypomina przy kazdej okazji;( Trzymam kciuki dziewczyny, zebyscie sie nie zalamywaly
Jako powiew optymizmu to powiem tak: cieszmy się, że nasi tż-ci są cruelty-free!! mój był wczoraj z moja mamą na zakupach i opowiadał mi, że non stop jej mówił, nie bierzmy tego weźmy to bo jest nietestowane Jedyną osobą która nie kupuje produktów testowanych(jaka znam w "prawdziwym"zyciu oprocz tz oczywiscie) jest moja siostra. A żadnej kolezanki nie moge przekonac, one poprostu mnie nie sluchaja, a jak juz mi sie wydawalo ze jedna namowilam to patrze kiedys w sklepie a ona w koszyku ma shaume;/ Tez mam historie taka jak Chatul, moja kolezanka byla wegetarianka bardzo dlugo, a nagle jak poszla na studia zaczela jesc mieso...bynajmniej nie z powodow zdrowotnych;/ bo wege jej sluzylo tak mowila. Magdab trzymam kciuki za prawko, napisz jak ci poszlo [COLOR="Silver"]
Edytowane przez EmilkaZ Czas edycji: 2012-03-08 o 10:30 Powód: dubel |
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
He he
widzę, że nie tylko moja teściowa ma takie cięte riposty ogólnie dobry z niej człowiek, tylko straszliwie nastawiona na jeden tok myślenia. Nie można jej nic wytłumaczyć. Ona uznaje tylko swój sposób bycia i tak ma być - basta. A tak na marginesie. Kobitki, wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta
|
|
#188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miala kobita tupet naprawde. Nie dziwie Ci sie. Ja mojej tesciowej tez wiele zapomniec nie moge:/Nie pozstalam jej dluzna i kiedys jej powiedzialam, ze tesciowa to nie rodzina ![]() Ja tez takim ufoludkiem jestem to jest nas dwie. Ja to pochwale sie, ze praktycznie nie mam zadnej kolezanki bo mi nie potrzebna. Typ samotnika. Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Was kobitki
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Chatul - a widzisz i to była właśnie metoda. Przestałam się do niej odzywać i mam wrażenie, że obie jesteśmy z tego powodu szczęśliwsze
Wszystkiego najlepszego kobitki! oby więcej takich jak my po tym świecie chodziło! ![]() |
|
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak czytam o waszych teściowych to aż się boję co by było gdyby mój przyszły teściu wiedział, że ze mnie taka "świruska" (nie lubią mnie i nie interesują ich szczegóły)
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- podwójnie mnie to rozbawiło, bo to właśnie moje nazwisko... |
|
|
|
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie teściowa uważa za dziwaczkę, bo nie jem tyle mięsa co oni i wybieram tylko to najchudsze czyli omijam to co najlepsze
a co będzie jak się dowie, że zaczęłam kupować produkty NT i jeszcze na dodatek zaczęłam mieć fioła na punkcie swoich włosów![]() A dziś TŻ mnie zaskoczył, bo kupił mi słodycze na dzień kobiet i mówił, że chciał kupić ptasie mleczko z wedla, ale nie był pewien czy ta firma nie testuje na zwierzętach. Kochany jest
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Raczkowanie
|
I moja siostra w tym roku zamiast kupić sobie prezent na urodziny zapłaciła do WWF
Jestem z niej dumna ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
A szkoda kupować nowe, kiedy mam tyle napoczętych buteleczek...
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
halo halo
najlepszego wszystkich laskom, którym nie obce są problemy ziemi planety naszej (wzniosło miało być ) chciałam podziękować osobie (bodajże szprotce) która poleciła mi masło ziai "rebuild" kobito pomnik Ci wystawię, stosuję dopiero 6ty dzień, rano serum, wieczorem masło i jest superaśne ))) dziękuję ![]() ![]() ![]()
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
![]() Chatul, ale mama mojego tż, nigdy nie pyta co kupić, więc ciężko wyrazić swoje chęci co do książki itp. Tak samo sama nigdy nie mówi co jej kupić, co mnie wkurza, bo u mnie w domu panował zwyczaj zgłaszania życzeń i dzięki temu każdy był zadowolony. Ona wie, że nie ma kupować kosmetyków, ale i tak to robi, więc już nie wiem jak to tłumaczyć, tym bardziej, że od razu jest wielce urażona. Cytat:
Mi też walnęła "teściowa" niezłą perełkę (chodziło o to, że kobiety nie powinny odchodzić od mężów pijaków ), mianowicie, że dzieci z rozbitych rodzin to kaleki emocjonalne. Dobrze wiedziała, że wychowała mnie mama i wątpię, że zapomniała o tym w tamtej chwili.Egzamin nie zdany, nawet sobie nie pojeździłam. Jestem zdziwiona, jaki pogrom, z 20 osób 3 wyjechały z placu i nie wiem nawet co dalej z nimi. Prawie same kobiety egzaminowały. Ale teorie mam z głowy ![]() Wszystkiego naj dziewczyny |
|
|
|
|
|
#196 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedy jeszcze używałam chemii, to korzystałam z płynu do naczyń, płynu do WC, mleczka, proszku, zawsze byłam bardzo zadowolona i wszystkim polecałam... Jedyny produkt, który był kompletnie nietrafny - to płyn uniwersalny. Dziwne... ![]() Rozumiem, że wy kupujecie wszystko wspólnie? Ja kiedy zwiedzałam rodziców, to dla siebie po prostu kupowałam oddzielnie od nich i zachęcałam ich oczywiście do korzystania z "moich" niestestowanych rzeczy. W ten sposób każdy działał wedle swojego sumienia i nie było powodów do sprzeczek. A tak w ogóle, Domestos dla mnie to nie bardzo... Ja miałam takie plamy i kamień w wannie, że nic nie pomagało, łącznie z moim ulubionym Froschem. Koleżanka poradziła Domestos, a było to w te czasy, kiedy jeszcze nie interesowałam się nietestowanymi kosmetykami i kupowałam byle co. No i tak samo jak reszta proszków, płynów i innych cudów nie podziałał. Kwasek cytrynowy - to dopiero super środek! Zastosowałam go, i WSZYSTKO mi usunął, co żadna chemia nie potrafiła. Od tej pory na stale zagościł u mnie jako ekstra środek na uporczywe zabrudzenia i kamień.---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Też nie mam nikogo wśród otoczenia, kto kupowałby tylko nietestowane rzeczy. Tylko mój chłopak mnie popiera. Wśród moich bliskich i przyjaciół nie ma też żadnej osoby wege, więc z tej racji też czasami słyszę różne rzeczy... Trudno. Mam internet i was To mnie bardzo wspiera.---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Chętnie daję na prezent kosmetyki przyjazne i ekologiczne, rozdaję również próbki jak mam. Mam nadzieję, że komuś się spodoba i przestawi się chociażby z racji lepszej jakości.Nie na wszystkich niestety działa argument, że L'Oreal testuje na zwierzętach. Ale to, że mają beznadziejne składy, pełne chemii za 10 razy większę pieniądze, niż Ziaja, - to już cieszy nagłym zainteresowaniem... ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Uwielbiam "wrażliwość" niektórych osób - o niczym przy nich nie mów, o testowaniu nie wspominaj, bo są takie delikatne kwiatki, a jajka kupić z chowu klatkowego - bez problemu, a wieprzowinką się zajadać - proszę bardzo! Ale wrażliiiiiwe są, że hej, no normalnie po prostu całe serce mają dla niewinnych i pokrzywdzonych... ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Co za okropna kobieta!! A tak w ogóle dla niektórych ludzi wegetarianizm to jak czerwona szmatka dla byka. Mają jakieś kompleksy czy co? Nie rozumiem tego... Przecież nikogo nie namawiamy, po co inni ingerują w nasze życie w taki nachalny sposób?
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
|||||
|
|
|
|
#197 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A teraz czytam, że piszesz, że testują????? ((((( To jak to jest, że deklarują na opakowaniu CF, a tymczasem testują?---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Moją babcię ogarnia po czytaniu tego gówna lęk przed światem. U mnie Frosch się doskonale sprawdza, zwłaszcza do kibla i pod prysznic! Rewelacja. I pachnie o niebo lepiej od domestosu.
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.” kosmetyki nietestowane na zwierzetach |
|||
|
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a tak z innej beczki:czego używacie zamiast kostek rosołowych do gotowania? Knorr testuje wiec wyleciał z mojego domu z wielkim hukiem, Winiary tak samo.
Jestem straszna noga w gotowaniu, nie potrafię przyprawiać więc ratowałam się tymi "produktami". Teraz zaś wszystko smakuje jak woda
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Wiecie coś o VERONIE? Wydaje mi się, że nie testują. Chodzi mi o tą Veronę z Sochaczewa
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.” kosmetyki nietestowane na zwierzetach |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.ekosmakosz.pl/pl/p/Kostki...9#.T1j1g3lTrZ8
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twoje życie, twoje zasady
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
Nerchie - Patrycjo kochana, to Ty?
Tu Gunia.Ja też polecam Rapunzel. Dużo zdrowsze niż te wszystkie markowe świństwa
|
|
|
|
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio bardzo polubilam ich podklad kosztujacy 9zł ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Mozna dostac to gdzies stacjonarnie?
|
||
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Ja kostkę warzywną Rapunzel kupuję w Piotrze i Pawle przy stoisku ze zdrową żywnością
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam, że Winiary i Knorr testują?!
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w Almie tez sa te kostki? |
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam Almy w pobliżu, więc nie wiem
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Zakręciłam się
|
|
#210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ona ma pojecie co sie dzieje z takim czlowiekiem , ktory musi patrzec codziennie na alkoholika, ktory rozwala rodzine z dnia na dzien ?!!! Cytat:
![]() Cytat:
A jesli chodzi o wege kostki to ja kupuje Kucharkowe kostki do ziemniakow czy do makaronu i daje do zupy plus troche dodam jeszcze oliwy z oliwek i zupa jest tak samo smaczna jak na kostce rosolowej czy tej niby warzywnej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.

. Listy z bezpiecznymi kosmetykami nie chciała. Ale gdy mój Tż powiedział jej, że ma mu nie kupować dezodorantów, bo my kupujemy tylko cf, to zrobiła mu normalną awanturę! Że ma jeszcze to wszystkim znajomym i rodzinie powiedzieć, żeby mu ktoś prezentu nie zrobił, a to co ma żeby powyrzucał. Do dziś kupuje mu wody toaletowe, a dzisiaj kupiła nam szczoteczki colgate. Jakiś czas temu postawiła mydło palmolive u nas w łazience (mimo, że wcześniej mnie pytała czy je chce i odmówiłam) Nie mogłam patrzeć na nie. Już nic nawet nie mówię. Jest mi tylko przykro, że moje zdanie jest tak nieszanowane. 

Jako powiew optymizmu to powiem tak: cieszmy się, że nasi tż-ci są cruelty-free!! mój był wczoraj z moja mamą na zakupach i opowiadał mi, że non stop jej mówił, nie bierzmy tego weźmy to bo jest nietestowane

miala kobita tupet naprawde. Nie dziwie Ci sie. Ja mojej tesciowej tez wiele zapomniec nie moge:/Nie pozstalam jej dluzna i kiedys jej powiedzialam, ze tesciowa to nie rodzina 

). Ostatnio kupiłam wode toaletową Yves Rocher (tą o zapachu bzu), czaiłam się na nią od dawna i kupiłam po promocji, a parę dni później okazało się, że YR już nie jest na zielonej
), mianowicie, że dzieci z rozbitych rodzin to kaleki emocjonalne. Dobrze wiedziała, że wychowała mnie mama i wątpię, że zapomniała o tym w tamtej chwili.