|
|
#661 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki zazdroszcze takich romantycznych tztow, moj mi nawet zyczen nie zlozyl, a po pracy zamiast przyjsc do domu to poszedl na piwo z kolega, bo sie chajta... a ja od rana sama
i jeszcze zdziwiony, ze zla jestem.. ![]() zmysl no co ty? Biedna, mam nadzieje, ze przejdzie ten bol i wytrzymasz do wizyty... co sie dziwic dzieciom, ze marudza, jak doroslego nap...---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4983 ja zakladam to na chrzciny
|
|
|
|
#663 | |||
|
Raczkowanie
|
goldika i amarantas - dziękuję bardzo za info o łóżeczkach, właśnie czegoś takiego szukam (i w tej cenie
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieciarnia śpi W ciągu dnia byłam u koleżanki, która ma rok starszą córkę od Magdy. Poszłyśmy na długi spacer, pogadałyśmy i od razu mi lepiej A jutro TZ wraca i obiecał mi kupić kwiatki |
|||
|
|
|
#664 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki, żebyś wytrzymała. Ale czy naprawdę te przychodnie są tak beznadziejne, że z takim bólem nie mogą przyjąć od razu? To przecież nieludzkie czekać jeszcze 3 tygodnie!
Trzy tygodnie przy terminach które mi proponowali to nic, pojechałam do klinki dentystycznej do szpitala na pomorzanach a tak kazli mi wytrzymać i zapisali na 23 sierpnia i oczywiście nic nie dali przeciwbólowego. W kolejenej przychodni na nfz dostałam ten termin najszybszy na 28 marca, w kolejnej przychodni dostałam antybiotyk i termin na 21 maja... i tak dziś zaliczałam chirurgów dentystycznych... i wiecie co nie dałam rady już, ryczałam przez ostatnią godzine jak głupia, dostałam gorączki i to koszmarne ucho... jutro ide prywatnie umówiłam sie na 11;/ ale też co musiałąm sie nadzwonić. Teraz ide łyknąć ketonalka i do snu moze coś się uda jakoś do rana...
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
dalia moj tez od rana naminowany. Jak nie moj Piotrus. Poczekaj do jutra czy przejdzie a jak nie to dzwon do poooznej lub jedz z mala do lekarza i przede wszystkim nie czytaj doktora google bo to zlo. Ja sobie tyle rzeczy nawkrecalam ze az strach pomyslec
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Goldika bransoletka to czerwony sznurek + zlote serce z grawerem Piotrus i data porodu ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- zmysl badz dzielna kochana. Musiszz jakos do rana wytrzymac |
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna kiecka, kurcze jednak jasna na chrzest bardziej pasuje. Ja mam taka sliczna koronkowa czarna. Ale ona bardziej na pogrzeb ![]() Dalia nie jestes zla bo cos zjadlas |
|
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
Fatal aa tak marudzilas, ze mało przybiera, mój tydzień temu skończył 3 miesiące i ważył 5800, karmione tylko chcemy
Zmyslkobiety nawet nie chcę wiedzieć, jak to boli!! Trzymam mocno kciuki ![]() Dalia z tego wynika, ze mój także ma skazę. Ciemieniucha jest, drze się jak jest zmęczony i głodny, dzisiajnnie spał od 16 do 20, problemy z brzuszkiem na dość czesto. Jem cebulę, czosnek itd. Jak zjem, coś co może zaszkodzić wyoijam napar z rumianku. Nie doszukuję się jakiś skaz, jakbym miała żyć bez nabiału, to jadłabym same warzywa i owoce, bo z mięsem jestem na bakier. Chociaż tak myśle, ze może trochę przesadzać z jego ilością w diecie. Z tego, co czytam, to dzisiaj większość maluchów jest niespokojna, wyją do księżyca w pełni Maffinko mój tż wpadł w miedzy czasie, dał bukiet i kasę na trzecia dawkę szczepionki HPV i zniknął, wyszedł o ósmej i do tej pory nie ma, podobno rozlicza faktury z kolega. Ale jakby zapomniał, to byłby mega foch. Załóż embargo na przytulanki Lilou, ładne są te bransoletki, ale szkoda mi kasy na coś, to się ściera, choć Pandorę uwielbiam, ale noszę jedynie podróbki. Od tż na gwiazdkę dostałam rzemyk i trzy króliki a'la Pandorę z Kruka, od koleżanek za udany poród królik z Apartu. Ja to z tych srok jestem, co się świeci, to moje :p Edytowane przez tuszka Czas edycji: 2012-03-08 o 22:22 |
|
|
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zauwazylam, ze Ty Szczecin... Idz na pomorzany jak beda zajecia studentow, na 4-5 rok... to Cie przyjmą od ręki!!! Chyba, że to coś bardziej skomplikowanego. Widać w buzi tego zęba?
|
#669 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() idziemy łeb w łeb )))Cytat:
raczej skaza to nie jest na zabki to ten dentinox zel dziewczyny polecały albo viburcol w czopkach jak b.marudzi nie smutaj sie, na pewno to przez pełnie ![]() Cytat:
Cytat:
a dla tzta ![]() i musze uciekac na drzemke młodego
|
||||
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
dalia mojaa miała chropowate kolanka, aż taki łuseczki jej sie porobiły. lekarz stwierdził, że to może być na mleko krowie, odstawiłam i po 3ch dniach było znośnie, ale ciągle to ma. głupia jestem, bo co 3ci dzień podpijam rozcienczone mleko
![]() witam z rana wczoraj dałam małej pierwszy raz 60ml mm nanpro1 o 17, po kapieli cycek. o 21 obudziła się rzygając, a póżniej była zielonkawa kupa i chyba temperatura, biedulka miała któraś z was coś takiego? ja nie wiem czy to mleko nie jest dla niej, czy może za dużo jak na 1 raz? wszystko jej już przeszlo, je normalnie, nie ma temp.
|
|
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
a z rzeczy smutnych to usg nei wyszło dobrze jest grupa II a- ale powiedział, że za parę dni(bo wtedy ukończy 12 tygodni)będzie jeszcze gorsza i trzeba założyc mu UPRZĄŻ PAVLIKA lub APARAT OTTO_BOIKA(na 1,5m-ca) a wygląda to okropnie---> nie wiem czy mu założę, bo pewnie bedzie płakał i jeszcze 500zl kosztuje- nei żałuję pieniędzy ale czy to ma sens... jak go ubierac? jak karmic? tragedia
i w oóle byłam oszołomiona ze nei zapytałam dlaczego szerkie pieluchowanie nie wystarczy
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-09 o 07:44 |
|
|
|
#672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
narazie nie kombinuj |
|
|
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
nikka współczuję, ale chyba warto posłuchać lekarza, chociaż ja nie znam przypadku, że trzeba było to stosować. Ile musiałabyś to zakładać małemu?
---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- jak masz wątpliwości to jaknajszybciej poszukaj też innego lekarza i go zapytaj. ja zawsze tak robie jak mam ze sobą problem, a już troche się po lekarzach nalatałam i wiem, że róznie z tym bywa...niestety, a człowiek póxniej chodzi coraz bardziej skolowany. a |
|
|
|
#674 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie ja też nei znam takiego przypadku-dlatego byłam w mega szoku jak mi powiedział... a jak bylismy pierwszy raz na usg to wyszła super grupa I a- ... ale ten lekarz taki młody, może ma podpisane coś z tą firmą produkującą te uprzęże??? chwytam się brzytwy po prostu---> ech
1,5 m-ca |
|
|
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Ja tylko na chwilkę wpadłam - że tak powiem jedną nogą. Cytat:
Nie będę ukrywać, ze taka ilość karmień jest dla mnie bardzo męcząca. Co do glutenu to ja doczytałam - zalecają wprowadzać niewielkie ilości (1 łyżeczkę raz dziennie do posiłków) po 5-tym miesiącu, po 2 miesiącach ekspozycji na gluten można go zacząć podawać w dowolnych dawkach. Trochę ten standard mnie niepokoi, bo jeszcze niedawno zalecano wprowadzenie glutenu dopiero od 10-go miesiąca. Miłego dnia |
|
|
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
dziwna reakcja. nie mam pojecia czy to przez mleczko.
|
||
|
|
|
#677 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nika wspolczuje i kciuki za dalsza konsultacje bioderek. |
|||||
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby dzieciatko w przyszlosci problemow nie mialo to warto teraz sie przemeczyc. |
|
|
|
|
#679 |
|
Rozeznanie
|
Widac, widac wszyscy wczoraj mnie tam ogladali jak to okresliła jedna pani przypadek ekstramalny... dzis ide zobacze do prywatnego, nie wiem co bedzie.
|
#680 |
|
Rozeznanie
|
rudominka my podajemy kleik bo lekarka zalecila, a dodatkowo tak mysle, ze jak kiedys ktoras pisala ze w starej ksiazce z lat 80tych bylo by rozszerzac diete od 3 tyg, to jak sie to zrobi po 4 miesiacu to nie powinno zaszkodzic. NO i bedzie czas zeby powoli wprowadzac nowe rzeczy, bo jak sie ma czekac do 6 a potem nagle wprowadzac mnostwo nowosci to bez sensu.
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam pytac.
Kupowalyscie staniki w internecie ale NIE ciazowe?? Bo moje ciazowki ze mnie spadaja, a nie chce obwislych cyckow Jak tak to polecicie jakis sklep w necie?
|
|
|
|
#682 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
my po wczorajszym szczepieniu ok. Rozdarła sie tylko przy mierzeniu i trudno była ja uspokoić, a samo kłucie była spoko. Dziewczęta oferta na tanie Hula- Hop: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/oferta/2027/gotel?u...jd5U0RyY2ZRbz0 Cytat:
Helcia nie odwodziła prawidłowo nóżki prawej, miała lekki przykurcz. Szybko zauważyłam efekt stosowania. I im dziecko mniejsze tym szybciej znikają takie rzeczy. Ta uprząż wygląda strasznie, a może wystarczy Frejka? I to tylko nam rodzicom sie wydaje ze to krzywda la dziecka, a ono nie czuje tego "ograniczenia", po około 2-3 dniach w przyzwyczaja sie na tyle ze nie czuje tego. Ubieraliśmy luźno - większe o rozmiar pajace, a karmienie było bez problemów ( zakłądalism na noc i nosiła do okoo 11-12 w południe), inaczej ja tylko przystawiałam do piersi. Głowa do góry!!! to dla dobra dziecka ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
bo oni maja tez takie normalne i ja je bardzo lubie a rozmiar łatwiej dopasujesz juz no podstawie tego co masz
|
||
|
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
nie, zawsze chodze do sklepu i przymierzam z 20 szt bo niby ten sam rozm a to miseczka inna, albo rozstaw nie taki...rozmiar rozmiarowi nie równy. dlatego zazwyczaj jak juz sie za to zabieram to kupuję po 4 szt na raz
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
mszpilka ooo o tym nie pomyślałam. Dzięki
pokszyfko też wolę osobiście ale potrzebuję na gwałt bo inaczej będę obijać cycki kolanami, a nie dam rady na razie jechać do wawy po stanik wrr. |
|
|
|
#685 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Przelecialam was tylko po lebkach,bo na 5 minutek wpadlam. Jestesmy po remoncie,musze teraz to wszystko posprzatac Tak,siatka jest super.Dziecko wysysa sok z owoca, a przy wychodzeniu zabkow zimny owocek z lodowki dziala kojaco. [/QUOTE] Kurde,wykasowalam Twoj cytat Goldika.Chodzi o branzoletki z dokupowanymi zawieszkami Pandory??Ja mam Piccolo.Jest to mniejsza wersja Pandorki i kosztuje zdecydowanie mniej.Ja ogolnie jestem niskawa,mam drobne rece,wiec na mnie te mniejsze lepiej wygladaja.Ale sa tez duze,tylko za chiny nie moge sobie przypomniec nazwy Jeszcze mam pytanko do Ciebie.Jak przerobilas swoja fotke??Chodzi mi o zdjecie w awku |
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
mszpilka masz ieciazowy Alles? Tak samo rozciaga sie jak ciazowki? Bo ciazowke mam 75G i pod biustem mi wisi doslownie. A mam wg miary 79cm.
|
|
|
|
#687 |
|
Zadomowienie
|
Aniolina mi też lekarz powiedział że mogę rozszerzać dietą oczywiście bardzo powoli i stopniowo.
Ja mam butelkę TT - Dalia mi poleciła - herbatę z niej raz wytrąbił, ale dała mu tylko raz bo poza piersią nic nie dostawał. Może będzie z butli pił - zobaczymy.Jak zaczynasz rozszerzać dietę później to nie dajesz dziecku na raz tylu nowości - rozciąga się to po prostu w czasie. nika oby okazało się że lekarz niedoświadczony i się pomylił, ale jeśli nie to pomyśl sobie że dawniej nie było takiej uprzęży i dzieciom zakładano szynę gipsową - to dopiero masakra. Ja musiałam nosić taką szynę, ale mam z niej szybko zrezygnowała, bo się darłam jak nieboskie stworzenie. Stosowała tylko szerokie pieluchowanie wkładając po kilka pieluch i wszystko skończyło się dobrze. Ja kupuję na intymnej (intymna.pl) i jestem bardzo zadowolona. Rzadko kiedy korzystam ze sklepów stacjonarnych, bo jak mają mój rozmiar to ceny kosmiczne. |
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mam pytanko do Ciebie.Jak przerobilas swoja fotke??Chodzi mi o zdjecie w awku[/QUOTE] zamowilam wczoraj ta siatke ![]() w programie Phocoscape jest taka funckja : czarno-białe: zamienia kolory na czerń i biel bez żadnych innych kolorów ![]() ooo to poszukam tych Picollo chociaz. |
|
|
|
|
#689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bidulko !!!! przykro mi strasznie ze tak cierpisz,a juz o sluzbie zdrowia nie powiem nic !!!! ale chyba w takim przypadku nie moga odmówić przyjęcia, z tego co kojarze.... masakra! mam nadzieje ze uda Ci sie dzis prywatnie i bol szybko minie !!!!! trzymam kciuki !!!!! |
|
|
|
|
#690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Ja uciekam bo robota czeka. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

i jeszcze zdziwiony, ze zla jestem..
co sie dziwic dzieciom, ze marudza, jak doroslego nap...
)
i oczywiście nic nie dali przeciwbólowego. W kolejenej przychodni na nfz dostałam ten termin najszybszy na 28 marca, w kolejnej przychodni dostałam antybiotyk i termin na 21 maja... i tak dziś zaliczałam chirurgów dentystycznych... i wiecie co nie dałam rady już, ryczałam przez ostatnią godzine jak głupia, dostałam gorączki i to koszmarne ucho... jutro ide prywatnie umówiłam sie na 11;/ ale też co musiałąm sie nadzwonić. Teraz ide łyknąć ketonalka i do snu moze coś się uda jakoś do rana...