|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
dziękuję za kciuki
za wszytskie chore i podziębione |
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zajadam świeżutką bułeczkę z serkiem homogenizowanym truskawkowym
Małż rano kupił
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratki za wczorajsze wizyty i trzymam kciuki za dzisiejsze
![]() Robotnicy mi mowia jak czyscic kafelki
|
|
|
|
#3934 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak to w tych czasach możliwe? Hahaha..jak ćwiczyła, to na pewno nie po mamusi Cytat:
![]() 8 to przerąbana sprawa. Mi taka przed świętami kiedyś wybijała i to nie prosto do góry, tylko w poprzek, tak że właziła na korzeń 7 i bolało jak cholera...poszłam na pogotowie dentystyczne i powiedzieli mi, że najbliższy termin mają w połowie stycznia Wyobraźcie sobie, że miałabym chodzić z taką mega bolącym dziąsłem, spuchnięta przez święta, sylwestra i jeszcze studniówkę miałam 5 stycznia ludzie są nie poważni...jak sobie przypomnę, ile musiałam się napłakać pod tym gabinetem, żeby się ktoś nade mną zlitował.Cytat:
|
|||
|
|
|
#3935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja jem bułeczkę ziarnistą z serkiem topionym , pomidorkiem i wegetą
|
|
#3936 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() Kolo mnie jest taki sezonowy stragan warzywny i właśnie niedawno do otworzyli. Mają tam już polskie dobre pomidory, nie jakieś faszerowane gówna bez smaku, ale kosztują 48 złoty za kg
|
||
|
|
|
#3937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja w ogóle nauczyłam się mniej solić, warzyw na kanapkach nie solę w ogóle a i tak czasem są dla mnie te kanapki za słone
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-03-09 o 09:30 |
||
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Hanjah, jak się nie mylę to mój mąż odzyskiwał dane w tak beznadziejnych przypadkach
są do tego programy jakbym się coś od niego dowiedziała to będę pisać do Ciebie na pw. (czekam aż dojedzie do pracy ![]() już wiem od czego boli mnie kark.......za nisko mam ustawionego lapa i naciągnęłam mięśnie teraz siedzę przy pc'ie i puki co bardziej nie boli.jadę dziś na pokaz makijażu w końcu coś innego niż siedzenie na du*ie
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-03-09 o 10:07 |
|
|
|
#3939 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może jakiś informatyk od odzyskiwania danych da radę, trzymam kciuki, żeby się udało! Cytat:
![]() Gratuluję córeczki!!!!!! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie pomidory teraz sa okropne ale do mnie do sklepu przywieżli takie lepsze smak i kolor maja lepszy ![]() niezła cena 48 zł za kilogram ja już chce świerze pyszne kalafiorki, szparagi , fasolkę szparagową, truskawy i malinówki mniam mniam uwielbiam !!!!!!!!!!! Cytat:
a ja właśnie bardzo lubię wegetę a frytki z wegetą są wspaniałe a soli nie lubie zbytnio mój Tż kiedyś się dziwił że ja jem różne rzeczy z wegetą a nie z solą a teraz sam tak je ![]() ale zapewne najzdrowsze to to nie jest
|
|
#3941 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wtedy może dostanę świeże bułki kiedyś![]() Ja też nie znoszę soli na warzywach..a na kanapkach to już w ogóle. Soli i tak zjadamy tyle w gotowych pokarmach i produktach, że to wystarczająco. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() Ja wolę do frytek przyprawę do ziemniaków, albo curry, to zleży od dnia ![]() Minęło pół godziny od tabletki. Idę jeść |
||
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, jak skład się przeczyta (tak samo kostek rosołowych), to to głównie sól jest. Plus glutaminian sodu. Plus jakieś tam drobne dodatki
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() wczoraj mialam bardzo cięzki dzien, wiec nawet nie mialam zbytnio czasu i ochoty aby nadrabiac tu zaleglosci.. robie to teraz
|
#3944 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamusie! mialam pojechac dzisiaj na badania krwi ale pogoda taka paskudna.... pojadę w poniedzialek
![]() Cytat:
Lece do pracy! Miłego dnia mamusie!!! a mamusie marcowe dalej się rozpakowują jedna przez drugą...
|
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w ciąży na curry nie moge patrzec taki mam odrzut ;D ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- a wam też już jest tak ciężko ? mi niestety tak żle mi się siedzi , zle leży , nawet buta zawiazać jest mi ciężko bo nie chce brzuszka uciskac , z goleniem sie ,,tam " też mam problem bo juz nie widze hehe
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem tak bywa ze trzeba czekac na wizyte dlugo mimo naglego przypadku,ale na sczescie gabinetow jest sporo i znajdzie sie dobra duszyczka ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- ivoncia ja nie mam problemu z goleniem, ale wlasnie maluje pazurki u stop i bardzo mi niewygodnie, chyba zaczne chodzic na pedicure
|
|
|
|
|
#3948 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuje bardzo wszystkim mamusiom za trzymanie kciuków i gratulacje
dobrze wiedziec, ze jestescie tu no i ja oczywiscie gratuluje serdecznie pozostałym dziewczynom, ktore wczoraj poznały płeć swoich maleństw, bardzo się cieszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi wszystkie testy wskazywaly na dziewczynke, dlatego tak sie najarałam... nawet jak tydzien temu snilo mi sie, ze urodzilam synka, to tłumaczyłam to sobie na odwrót ![]() ale okazuje sie, ze nie zawsze to sie sprawdza i ja bede miala nowego mezczyzne w domu
|
|
#3949 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Prince dzięki Jak tam Twoje nogi i plecy? Bolą? jestem wniebowzięta Cytat:
![]() a już mi maż wmawiał ze to po mnie, bezczel, nie mam zadartego ![]() Cytat:
i bez sensu że na usg Ci nie powiedzieli, chociaż pomyśl i tak by to niewiele zmieniło, na pewno i tak na siebie uważałaś mnie wczoraj mówił o łożysku lekarz na usg a też nie jest moim prowadzącycm - robi mi tylko usg ![]() Mój TŻ nastawiał się na synka chyba bardziej, skrycie o nim marzył, ale i tak oczywiście jest przeszczęśliwy
|
||||
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo się cieszę, ze TZ był wczoraj ze mną na usg. Mówił, ze się prawie popłakał jak zobaczył maleństwo i to jak sie cały czas rusza
![]() Pytał sie kobiety czy wszystko w porządku i wyglądał na takiego przejetego ![]() Cieszy się z syna, bo juz w głowie ma pomysły na te wszystkie lego, samochodziki sterowane itp...
|
#3951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no uważałam oczywiście że tak , ale nic nie wiedziałam że nie mogę się ,,przytulać " z Tż , także to też tak dziwnie że babka na USG nic mi nie powiedziała .ale trudne , najważniejsze że nic złego przez ten miesiąc się nie wydarzyło i mam nadzieję że do końca szczęsliwię donoszę ciąże , ciagle o tym mysle niestety
|
|
#3952 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Mój małż uwielbia wkręcać swoją mamę.Cytat:
|
|||
|
|
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamusie prawie z rana
![]() dziś tylko na chwile bo wyjeżdżamy na weekend ![]() co zażywasz jeśli mogę spytać? bo ja też odczekuje pół godziny po żelazie, Biofer biorę, dwie tabletki codziennie czym zastępujesz kostki rosołowe? bo też mysle żeby się ich pozbyć z kuchni ale nie bardzo widzę alternatywę;/ |
|
|
|
#3954 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do imienia, to sie nie sugeruj za bardzo innymi, to wasz wybór, chyba ze wybierzecie imie z kosmosu i wtedy dobrze jak ktos Was od tego odwiedzie ![]() Cytat:
![]() co do jedzenia, to ja zawsze wolałam słone, wiec nie wierze w to.... Cytat:
Cytat:
|
|
#3955 | ||
|
Zadomowienie
|
Jadę dopiero za pól godzinki
jeszcze poczytam Cytat:
ogólnie mam sporawy brzuch w porównaniu do moich koleżanek w tym samym miesiącu.... Cytat:
chociaż jest mi wszystko jedno! Najważniejsze, że nasze!
|
||
|
|
|
#3956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i drogie Panie kielchy w dłoń! Dzisiaj rozpoczynam 17 tydzień!
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-03-09 o 10:24 |
|
|
|
|
#3957 |
|
Raczkowanie
|
Nie bywałam tu ostatnio bo dzień i noc piszę prace magisterska ale w końcu ją skończyłam
![]() Dzisiaj byłam u lekarza, z dzidzią wszystko w porządku, rozwija sie prawidłowo Tym razem dzidzia nie była wstydliwa i pieknie pokazała co ma między nóżkami więc mogę z całą pewnością powiedzieć, że będzie chłopiec Czyli moje przeczucia, sny i kalendarze chińskie się sprawdziły
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zawsze można ugotować sobie więcej rosołu i zamrozić na przykład moja znajoma tak robi.Moja teściowa nadal lubuje się w stosowaniu kostek i naprawdę, teraz po jednym kęsie czuje, że do potrawy były dodawane "polepszacze" i w ogóle mi to nie smakuje, mimo tego, że sama ich używałam nałogowo i uważałam swego czasu, że bez nich nic nie ma smaku (tak działa glutaminian dopóki się człowiek od niego nie odzwyczai - a to trochę jak odwyk). Zresztą moja mama też przestała używać polepszaczy i ma dokładnie takie same odczucia jak ja. Alexandraaa88 super
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wiadomości gratuluje synkano i brawa za motywacje do skończenia pracy mgr
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

Małż rano kupił

Spadł nam dysk zewnętrzny i mnóstwo danych (przede wszystkim zdjęcia, głównie Dorotki-zostało mi tylko to co mam na poczcie...) poszło w kosmos