|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3962 | ||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, mozesz dopisać mojego synka do głównej listy?
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi już 5 razy sniło się, że rodzę chłopca, a przedwczoraj przyśniło mi się że urodziałam kota he he he- sny...........dobrze, że to tylko sny ![]() Ja zawsze powtarzałam że mam szczęście do płci męskiej. W domciu mam już syneczka, mojego najkochanszego przystojniaczka Druga ciąża o której wspominałam wczesniej, a zakończona w 19 tygodniu też synek. Zobaczymy teraz
|
|
|
|
|
#3966 | |
|
Wtajemniczenie
|
[
Cytat:
![]() grayuluje syneczka
|
|
#3967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od kilku dni kiepsko mi się sypia, kręcę się z boku na bok na łóżku. Drętwieją mi nogi i pobolewają biodra. Edytowane przez cynamonowy_deser Czas edycji: 2012-03-09 o 10:47 |
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kathrinaaaa dzieki .Właśnie zrobiłam sobie listę produktów bogatych w żelazo, tych które lubię jeść i będę oprócz tabeltek się nimi zajadać ile dam radę. Spadam, bo dziecko ciągnie mnie do zabawy. |
|
|
|
|
#3970 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Doskonale cie rozumiem, że się martwisz o dzidzię, ja przeżywam to samo. Dziękuję za każy udany kolejny dzień
|
|
|
|
|
#3971 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki w ten słoneczny piątkowy poranek
![]() Cytat:
Najbardziej to irytujące, jak jestem poza domem, bo to okropne chcenie dopada mnie dosłownie w ciągu kilku sekund - nic, nic, nic i nagle czuję, jakbym pół dnia wstrzymywała ![]() Cytat:
ze zdziwieniem odkryłam, że moje mięśnie brzucha poszły gdzieś w las i muszę się ręką podpierać, jak np. wstaję w łóżka albo jak kilka rzeczy podniosę z podłogi (a podnoszę bez przerwy, bo kot wszystko zrzuca) to aż zasapana jestem a ja się tak boję utraty danych (głównie zdjęć), że mam wszystkie a) na swoim laptopie b) na swoim dysku zewnętrznym c) na męża dysku zewnętrznym d) na kompie stacjonarnym ![]() i oczywiście około 500 zdjęć rocznie wywołuję, ale to akurat nie ze strachu przed stratą, tylko po prostu uwielbiam wklejać je do albumów ![]() Cytat:
Edytowane przez depoison Czas edycji: 2012-03-09 o 10:56 |
|||
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że wszystko z dzidzią ok gratuluję synusia
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
buena, ajka89, ewka5891 i alekxandraa88 gratuluję Wam wspaniałych i pomyślnych wizyt, czyli doszły 2 dziewczynki i 2 chłopców
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź w sprawie dywanu , doszłam do wniosku, że jednak ten dywan jest za tandetny Dzisiaj maluszek obudził mnie kopniaczkami już o 7 i nie mogłam spać , a zawsze wstaję o 9.30
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie dobrze! TO duża różnica wieku dość. A jak czuje się starszy brat?? Wie już?
|
|
|
|
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie piątkowo
wszystkim Mamusiom po badaniach serdecznie gratuluję zdrowych maluszków i poznania płci-zazdroszczę!!! ja wczoraj nabyłam na zakupkach tylko malutką czapeczkę oraz niedrapki na weekend żadnych planów...zaraz muszę się zebrać na zakupy, na obiad dziś ziemniaczki, jajo sadzone i sałata- postnie ![]() a wczoraj serwowałam smażony makaron po chińsku z FIXem z Knorra i muszę przyznać, że nawet nawet...choć nie bardzo lubię takie "gotowce" to w tym nie ma glutaminianu i innej chemii więc zrobiłam i zjedliśmy ze smakiem ![]() muszę jeszcze lada dzień pofarbować włoski, ale czy się dziś zbiorę ![]() Miłego dzionka, a za dzisiejsze wizyty ![]() ![]()
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ten sam problem ze stopą, ale zauważyłam, że tak się dzieje tylko w jednych butach. Jak włożyłam inne i poszłam na prawie godzinny spacer z psem wszystko było ok
|
#3978 |
|
Raczkowanie
|
Drogie ciocie z wizażu, ważę 456 gram - mam 21 tygodni, ale lekarz twierdzi że wyglądam na 22 tydzień
, wczoraj na wizycie niemal cały czas ssałem kciuk i zasłaniałem się rączką ale mojej mamusi i tak udało się podejrzeć jaki mam słodki buziek prawie się popłakała ze wzruszenia, wariatka ta moja mamusia
|
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, chciałabym serdecznie się z wami przywitać
![]() Jestem w sumie czerwcówką ale uważam się za lipcówkę Termin z USG 26.06. i moich obliczeń, a z lekarza 3.07. (ost @ 7.09. więc nawet najstarsi górale nie wiedzą kiedy z OM) mam 22 lata i mieszkam w Mikołajkach.Ciąża 2 , 1 stracona :/ Miłego dnia
|
|
|
|
#3981 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-03-09 o 11:09 |
||
|
|
|
#3982 |
|
Raczkowanie
|
A dzisiaj rano to przeżyłam koszmar!!!
Zaczęło się już wczoraj, jakieś dziwne pobolewania brzucha, takie po obu stronach jajników, później ból krążył w różne miejsca, tak że sama nie wiedziałam w końcu gdzie mnie boli Dziś rano wstałam, jakgdyby nigdy nic. Poszłam się umyć, ubrałam się i nagle czuję, że coś mi poleciało.... pomyślałam sobie ech znowu te upławy (dodam, że mam dość obfite w tej ciąży), ale ja jak to ja zawsze musze sprawdzić ![]() Tak się przestraszyłam, że zaczęłam zbierać rzeczy żeby jechac na IP Ale postanowiłam na chwilke się położyć i zobaczyć, czy to się będzie nasilać (tak mi powiedział lekarz, proszę jechać do szpitala jak brudzenie/krwawienie się zwiększy) No i lerzę tak sobie i pisze z Wami, ale ani śladu tego różowego. Normalne białe upławy!!! Nie wiem co o tym myśleć, miałam to po raz pierwszy. Czy któraś z Was zaobserwowała u siebie coś podobnego i to jednorazowo??? |
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to wzięłam od tej kumpeli te spodnie co Wam pokazywałam, do tego sukienkę (mam nadzieję, że rozmiarowo podpasuje) o taką:
http://www.imageshack.us/photo/my-im.../dsc0498l.jpg/ za całość 30zł plus wysyłka ![]() Cytat:
Cytat:
tutaj jest sporo dziewczyn z 1 ciążą straconą, teraz na pewno wszystko będzie dobrze
|
|
#3984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam. No i wsumie nie wiem dalje o co kaman chociaz teraz w domu widze ze nie jest chyba ok.
ale od poczatku poszłam gin zrobił mi tylko usg szyjki by malucha nie meczyc co tygiodniowym usg tym bardziej ze w czwartek amm polowkowe. No i odebrałam dzis wypis a tam było szyjka 6 cm, a on dzis bada i szyjka ma 3.95 onw szoku i mówi ze to chyba niemozliwe by wtedy była 6 cm ze moze albo sie tak ulozyła albo on zle zmierzył. Bo wg niego teraz jest prawidłowa. No ale dobra , pyta sie kiedy sie zobaczymy a ja mówie ze 27 po l4 mam przyjsc a on to niech pani przyjdzie juz w ten wtorek. Czyli za 4 dni kontrol. Wiec pewnie sam nie wiedział czy to blad był czy tak sie skrociła skoro kazal przyjsc.![]() pytam sie czy moge chodzic a on ze po domu moge troche. Wiec wychodzic z domu dalej nie moge tzn wkazdym razie nie moge sie przemeczac. Mówie mu ze boli mnie czasem brzuch ale po lezeniu i nospie przechodzi to powiedział zebym duzo lezała dalej. no i mi sie w drodze do domu przypomniało ze miałam juz pomiar szyjki na tym usg które wyprosiłam. Patrze w domu (szkoda ze nie wzielam tych pomiarów i isg do niego ale całkiem zapomniałam) i wtedy czyli 3 tyg temu jakos szyjka miała 4,11 wiec tak czy siak jest teraz krótsza. Nie chce mi sie do niego wracac, bo musialam isc z buta bo tz zabrał moje auto do pracy, a skoro ide we wtorek a itak bede te kilak dni lezała to poczekam. co o tym myslicie? acha tego czegos co myslał ze to mzoe byc zaczynajace sie rozwarcie to nie ma. Wiec to był sluz.
|
#3986 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
pogoda znowu do !!!!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja dzisiaj z obiadem idę na łatwizne robie z tego co mi zostało w lodówce zapiekane ziemniaczki jajko sadzone i brokuły
|
||||||
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
ide nadrabiac Was
|
#3988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3989 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.przyprawynmr.pl/product.php?id=67# Używałam kiedyś czegoś podobnego, muszę chyba wrócić, bo u m mnie też niestety też vegeta i kostki są na porządku dziennym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3990 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

gratuluje synka

Najbardziej to irytujące, jak jestem poza domem, bo to okropne chcenie dopada mnie dosłownie w ciągu kilku sekund - nic, nic, nic i nagle czuję, jakbym pół dnia wstrzymywała 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

onw szoku i mówi ze to chyba niemozliwe by wtedy była 6 cm ze moze albo sie tak ulozyła albo on zle zmierzył. Bo wg niego teraz jest prawidłowa. No ale dobra , pyta sie kiedy sie zobaczymy a ja mówie ze 27 po l4 mam przyjsc a on to niech pani przyjdzie juz w ten wtorek. Czyli za 4 dni kontrol. Wiec pewnie sam nie wiedział czy to blad był czy tak sie skrociła skoro kazal przyjsc.
!!!!!