|
|
#691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
![]() wiesz co... moze to byc efekt ze wczesniej nie miala kontaktu z tym pokarmem... moja tez tak miala... i polozna pow. ze poprostu zolądek jest nieprzyzwyczajony i ze sporadycznie moze sie to zdarzyc... poradzila by sprobowac jeszcze 2 razy i jak za kazdym uleje to odczekac dzien-dwa i sprobowac jeszcze raz... jak to samo to konsultowac z lekarzem o przyczynie... u nas tylko 1wsze poszlo w świat ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
jejku bidulko !!! a bylas na drewnowskiej tam ????? moze sprobuj u jakiegos rehabilitanta czy innego lekarza ??? ja bym sie z jeszcze 1 osoba skonsultowala... dla pewnosci, bo juz wiem ze co lekarz to opinia :/ mam nadzieje ze wszystko dobrze się skonczy.... az sie boje o swoje bioderka 15.03 ..... |
||
|
|
|
#692 |
|
Wtajemniczenie
|
Goldi dzia
.Ja dostalam w sierpniu na urodziny,miala byc wlasnie na okazje,a zostalo mi miejsca na 4-5 beadsow .Mam kilka ozdobnych (kwiatki,kuleczki,serdusz ka,aniolek),a kilka okazjonalnych,np wozek i butelke jak urodzila sie mala,pierwsze literki naszych imion,psa,nutki (z racji tego,ze jestem muzykiem),znak zodiaku,serce,w srodku sa 3 kropki przypominajace postacie ludzkie.Ja w tym widze jakby ojca,matke i dziecko.Jak chcesz moge zrobic zdjecie i CI przeslac
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chawa ok to bede szukac 70 tylko jaka miseczka |
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche krotka, ale nie bede nic kupowac, kasy mi szkoda...No powinien, ale trudno sie mowi. Najlepszy kolega sie chajta, niech mu bedzie. No i taki maly problem w zwiazku z tym slubem mamy, bo pojsc pojdziemy na 100%, zreszta tz ich do slubu bedzie wiozl Slub jest na koniec czerwca, synu nie bedzie juz taki maly, bo prawie 8 mies... tz chce, zeby moja mama przyjechala na kilka dni i by na weekend go przypilnowala, ale ja sie boje, bo wesele jest w Bydgoszczy, jakby maly mial histerie czy cokolwiek, to nie przyjade zaraz... zamiast sie bawic to bym myslala, czy wszystko ok. Jeszcze dzieci w tym okresie maja ten lek separacyjny i ciekawe czy w ogole udaloby sie wyjsc z domu Z drugiej strony mozemy wziac go ze soba, to nie problem, ale i zadna zabawa, bo max 22:00 ktos (czyt. ja) musialby wracac do hotelu, a jednak tez bym chciala sie pobawic... i badz tu madry czlowieku... Tincia ty tez ''nasza'' ![]() dziekowac za komplementy kiecki ![]() nikaa o kurzce a nie mozna tego wypozyczyc? Powiem ci ze to i tak wyglada lepiej niz taka ''poduszka'', znajomej synek ja musial nosic, ale po ok 2 mies sie wszystko wyrownalo |
|
|
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
Ide stad,bo mala spi,a ja nic nie robie!!
Goldi zapieciem jest jeden z beadsow-calkiem u gory,z literkami.Zdecydowanie lepiej to wyglada od tradycyjnych zapiec |
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko, ze ja nosze zloto i nie wiem czy nagle taka ilsoc srebra by pasowala. Dlatego poki co mam Lilou bo nie jest tragicznie drogie, a maja opcje pozlacana. Jak sie zetrze to bede myslec o czyms innym. Muffi a Tz w koncu zlozyl Ci zyczenia? ![]() powiem Ci, ze mamy podobny problem. Mamy zaproszenie na wesela kuzynki Tzta. Srednio mi sie chce isc bo nie lubie wesel w ich stylu (biesiada). Wiec zabiore malego i o 22 bede mogla uciekac
|
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
ja wszystkie staniki mam z neta
zmierz sie pod biustem i w biuscie, i dobierz miseczke wedlug tych zasad http://www.rozmiar.com/stanika.php kaszy nie podajemy butelka. dietetycy i pediatrzy nie zalecaja tego.jak znajde artykul to wrzuce mlody spal slicznie, o 2,30 obudzil go kupsztalus maximus i potem spal do 6,30. gadulec sie z niego zrobil straszny, byle oczy otworzyl i juz caly dzien jest gadania. dzis zobaczyl swoje stopki
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
no zlozyl i praliny przyniosl
ja to mam ochote isc, juz ze 2 lata na weselu nie bylam. To bedzie raczej mala i kameralna impreza, moze po prostu poloze go gdzies w lokalu spac i bede zagladac nie mam pojecia co robic...---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- wiolqn dla Adaska
|
|
|
|
#699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi tz tez teoretycznie zyczen nie zlozyl,ale poszlismy wczoraj do sklepu meblowego,kupilismy lampe i podrodze go oswiecilo "ooo,masz na dzien kobiet lampe" Kurde,zesmy sie rozbrykali.Mielismy tylko "odswiezyc" duzy pokoj i przedpokoj,a zaczynamy szalec.Kupilismy lampe nad stol,dzisiaj zamawiam nad stolik kanapowy,chce zrobic pieciolinie w przedpokoju,jeszcze nowego dywanu nam sie zachcialo.Przy okazji w meblowym ladne mebelki upatrzylismy...Aaaa,jeszc ze zaraz po firanki ide .Wypatrzylam u malej w buzce 3 male kropeczki w miejscu dolnej lewej jedynki.Raczej to nie zabek,ale ona dzisiaj strasznie marudzi i ma klopoty z jedzeniem,tzn lapie cycka,ale go zaraz puszcza i placze.Tak sie zastanawiam,czy to nie afty |
|
|
|
|
#700 |
|
Rozeznanie
|
Nika, przerazilas mnie tym zdjeciem!!!! Moja mala ma bioderka kontrolowane od 3 tygodnia zycia, bo jest z polozenia miednicowego i na ostatniej kontroli lekarz powiedzial, ze lewe jest nadal lekko niedojrzale i ze jesli nadal tak bedzie przy nastepnej wizycie to bede musiala uzywac szelek, ale nie sprawdzalam jak to wyglada, bo przeczuwalam cos strasznego
No i witamy z rana, zaraz jedziemy do Urzedu skarbowego a potem do moich rodzicow pozdrawiam! |
|
|
|
#701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
POKSZYFKA z tego co piszesz maluszek nie toleruje białka krowiego, odstaw na 3 tygodnie i obserwuj, ja odstawiłam i chropowate kolanka zniknęły...Tym bardziej, że zwymiotowała po mm, które krowie białko zawiera ![]() Muszę pochwalić małego TFU TFU - wczoraj i dzisiaj pięknie zasypia, zero darcia
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Dziewczyny
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
myślicie, że spodnie i koronkowa bluzka są ok na chrzciny czy trzeba się ubrać super tip top?
chrzciny mamy po Mszy
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze sklepów z brytyjskimi stanikami jest dopasowana, lady's place, bradea trafiają się promocje |
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Laski malo co padlam!!!
zmienialam przed chwila mlodemu pampka i mowie: a niech powietrzy klejnoty. Spojrzalam na niego, zrobil powazna mine, wiec mysle o nie leci kupa!!!! biegiem po pampka bo nie mialam przy sobie. doslownie jak zapielam rzepy to uslyszalam pfffffff i kupsko poszlo mialam fuksa, inaczej musialabym kupe z poscieli zbierac. |
|
|
|
#706 |
|
Wtajemniczenie
|
elfik mysle ze wystarczy... znaczy ja bym sie tak ubrala... wazne ze nie jeansy :P ale ja nie wiem jakie są :kanony" bo ja niekoscielna
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
zamowilam Triumpha. Taki model jaki juz mialam. sprawdzony, nie rozciaga sie tylko rozmiar sie zatarl wrrr. No i ogolnie w oplakanym stanie juz jest.
|
|
|
|
#708 |
|
Wtajemniczenie
|
No no,fajny,tylko on niech nie bedzie taki cwany,nie ma laczenia praktycznego z pozytecznym
.Cos o chropowatych kolanach piszecie.Moja tez ma takie,do tego jeszcze cale raczki.Wyglada to strasznie,smarowanie kremami jednak nie pomoglo .Bylam wczoraj u pediatry,kazal oliwa smarowac.Daje mu czas do konca przyszlego tygodnia,jak nie zejdzie to .Mama ma mi przywiezc Balneum.Spytalam o podnoszenie glowki-powiedzial,ze powinna juz podnosic :/.Pokazal,jak z nia cwiczyc i do nastepnego bilansu (za ok. 2 miesiace) ma juz to umiec... Kurcze,to musze sie przyjzec tym kropeczkom,moze faktycznie cos jej idzie .Szkoda,ze tak wczesnie,wolalabym,zeby tak za minimum 2 miesiace wychodzily
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2012-03-09 o 10:42 |
|
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
musze sie pochwalić moim synkiem
dziś zjadł pierwszą robioną przez mamusie zupke i normalnie mówie wam jak ładnie buźke otwierał i jadł nawet nie wypluwał oj ale jestem z nigo duma aż sie głupia popłakałam jak mu jeść dawałam![]() powtarzam sie z fb ale normalnie duma mnie rozpiera a z drugiej strony jak pomyśle, że mój synuś już taki duży zaczyna jeść inne rzeczy ehhhhh nie dogodzi mi..
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Goldika mój sobie znów tydzień wolnego od kupy zrobił ja chyba nie moge totalnie jeśc czekolady, bo już drugo raz taki incydent.WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET! ![]() Co do prezentów na Dzien Kobiet to mój był 3 dni w delegacji i przywiózł mi torebke, spodnie, 3 koszulki (dwie z krotkim, jeda z długim), z wszytskim wymiarowo trafił idealnie ![]() Ja na fb nie kojarze która jest która ![]() My bylismy na szczepiniu, moj synek skonczyl 3 miesiace wazy 6300kg. Przytyl 3,5 kg od urodzenia
|
|
|
|
#711 |
|
Zadomowienie
|
Olusia sliczne zawieszki, ja oszalalam na punkcie beadsow z apartu, pierwsze 3 dostalam rok emu na walentynki potem 5 za obrone mgr od rodzicow, potem urodziny imieniny i tym sposobem mam prawie 2 pelne bransoletki
basiula za pierwsza zupkeelf usypialas alego metoda PP czy na rekach moze maly przechodzil jakis skok rozwojowy |
|
|
|
#712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dasz przepis na zupke? ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ale sie oblowilas z okazji DK ![]() moj nie umie mi kupowac ubran... zawsze wybioera 1-2rozmiary za male a moze sugeruje w ten sposob, ze powinnam nosic mniejszy rozmiar?---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
wiem ze mozna zmieniac bizu ale szczerze t mi sie nie chce. Na stale nosze zloty lancuszek z zawieszka, kolczyki i teraz pozlacane lilou nawet na noc niczego nie sciagam.
|
|||
|
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
trzeba na nowo przywolac mamski na wizaz , bo sporo siedzi na fb
|
|
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
OLUSIA u nas oliwka wysuszała, pomagał też krem Bevita 3x dziennie, potem emulsja Emolium. No i moja dieta. Po chropkach ani śladu
![]() MOLA nie pozwoliłam mu się zmęczyć. On zaczyna drzemkę 2godziny po ostatniej więc jak widzę, że zmęczony wyciszam i na kolana śpiewam coś albo patrzę mu w oczka i zasypia. Nawet nie kwęknął. Sama nie wiem ale grunt, ze nie było armagedonu Się okaże jak długo.---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- A metoda PP nie jest dla mnie i już.
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
popieram
szczegolnie Glam! Bo reszta dziewczyn to obleci i FB i wizaz, a Glam nam sie rozleniwila U nas swietnie sie sprawdza aksamitne mleczko Nivea + codzienna kapie lw Oilatum. Pediatra za kazdym razem zachwyca sie skora mlodego
|
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
my nasucha skorke to kapiemy malego w oilatum a pozniej balsamuje gluta balsamem z laroche i jest super mieciutki i gladziutki
![]() goldi tez musze zrobic sobie sesje z malym |
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
u nas oilatum było średnie, lepsze emoilium a ten la roche to lipikar?
|
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
nam, na zmiany skorne polecono Balneum i powiem ze jest super extra !!!! ladnie wszystko zeszlo szybciutko ! teraz mam jeszcze bobini z oliwka ale potem zakupie do kapania, bo skora super, a i znikaja wszystkie krosteczki
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Chawa 13 razy na dobę?u nas to jakies 7,ale też dopiero nieco ponad 2 kg więcej ma niż waga urodzeniową
Olusia-śliczna bransoletka-też chcę taką-drogie takie coś? Glam-gdzie TY ![]() Nikaa-może lepiej idź do jeszcze jednego ortopedy na konsultację? Goldika-jaki stanik,model zamóiłaś? i więcej nie pamiętam co miałam napisać ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ciąg dalszy u mnie kiepskiego humoru
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

.Ja dostalam w sierpniu na urodziny,miala byc wlasnie na okazje,a zostalo mi miejsca na 4-5 beadsow
.Mam kilka ozdobnych (kwiatki,kuleczki,serdusz ka,aniolek),a kilka okazjonalnych,np wozek i butelke jak urodzila sie mala,pierwsze literki naszych imion,psa,nutki (z racji tego,ze jestem muzykiem),znak zodiaku,serce,w srodku sa 3 kropki przypominajace postacie ludzkie.Ja w tym widze jakby ojca,matke i dziecko.Jak chcesz moge zrobic zdjecie i CI przeslac

troche krotka, ale nie bede nic kupowac, kasy mi szkoda...
a nie mozna tego wypozyczyc? Powiem ci ze to i tak wyglada lepiej niz taka ''poduszka'', znajomej synek ja musial nosic, ale po ok 2 mies sie wszystko wyrownalo

nie mam pojecia co robic...
dla Adaska

a moze sugeruje w ten sposob, ze powinnam nosic mniejszy rozmiar?
nawet na noc niczego nie sciagam.