|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Sama co dostałam a czego na pewno malutkiej nie ubiorę, schowałam do szafy i oddam przy jakiejś okazji. Ale oddam to, co nie było moje wcześniej. I nikomu, ale to nikomu niczego już nie pożyczę. Malutka ustawiła mi się właśnie pupką idealnie na środku brzucha i napiera mi na pachwiny. Boli. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- dzis sama za taką półeczką będę patrzyła w sklepie, bo to przydatka rzecz jest a ja w łazience nie mam żadnej szafki ani półki (bo skoro mamy robić remont, to po co inwestować teraz w półki i szafki?).
|
|
#3812 | ||
|
Gang Iren
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Ja od nikogo nic nie dostalam i nie dostane,ale za to wszystko co kupilam zostawiam na kolejne dziecko,wiec przynajmniej pozniej juz bedzie latwiej to ogarnac.Chyba ze kolejne bedzie dziewczynka,to wszystko sie nie nada.Ale nie bede miec oporow,zeby dziewczynce zalozyc niebieskie body czy sweterek. Cytat:
Myslisz,ze sie nauczy?Z reguly dziala to w druga strone ![]() Moj wczoraj powiedzial,wiesz jest Dzien Kobiet,idz do kompa,tam jest taka stronka i mozesz sobie sciagnac wirtualnego tulipana No,ale mnie to bawi.Jestesmy ze soba 11 lat,prawie 9 lat po slubie. Ludzie sie kloca,rozwodza,bija.A ja na co mam narzekac w sumie,maz pracuje,karty jego i wlasne trzymam ja.Pieniedzy nie przepija,w zyciu by nie podniosl reki na mnie.Wiec co tam...lepszy taki e-tulipan jak zaden
|
|
#3813 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie wstałam po raz 2 bo rano o 7 jak mąż wrócił ale potem jeszcze po 8 poszłam spać obudziła mnie koleżanka telefonem - chyba dzisiaj będę miała gościa więc zaraz zmykam trzeba ogarnąć siebie i troszkę posprzątać. na obiadek dziś spaghetti wedle życzenia TŻta ![]() Dzień Kobiet miły dostałam kilka kwiatków, kilka życzeń ale i tak najlepszym prezentem był prezent TŻta poranne budzenie z bukietem czerwonych róż (9szt.) i Ptasie Mleczko - hym te ptasie to chyba będę jeść z miesiąc czasu bo nie ciągnie mnie...No i TŻ dziś mnie pytał co chcę dostać na urodziny - a ja nie wiem po prostu nie wiem czego chce ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() za dzisiejsze wizyty. Ja dzisiaj bez nastroju, wczoraj pokłóciłam się z mężem. ;/ Do tego pogoda nie nastraja, ten antybiotyk mnie osłabił bo nie czuję się za dobrze... i ogólnie spać mi się chce
|
|
#3815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
PIZZA chodzi za mną od tak dawna ![]() zjem na 100% zjem ją w weekend ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ciuszki od kuzyna kompletowałam z myślą o swoim własnym dziecku (jakby wyszedł chłopak to trudno), poza tym dałam im za te ciuszki trochę grosza... cóż... ważne, że chociaż część jest. No a łóżeczko szwagierka też chciała mi pożyczyć ale max na rok czasu Ja od męża na dzień kobiet dostałam życzenia, buziaka i kupił mi nutellę, bo miałam ochotę na słodkie Też nam sporo lat mija, 7 od ślubu. Ważne, że jest przy mnie jak jest potrzebny... a to, że czasem się pokłócimy i mamy "ciche dni". Każdy czasem musi "odreagować" różne emocje (ja na mojego nakrzyczę za lenistwo i bałaganiarstwo i on dobrze o tym wie). Ostatnio przecież zapytał mnie, czy okres mam dostać, bo cały dzień na niego podnosiłam głos z pretensjami "umyj, wynieś, przynieś, zrób" a na koniec dnia jak nic nie zrobił to mu wygarnęłam ![]() ale szanuje mnie, nie wyzywa, nie podnosi ręki (spróbowałby!).
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Guciu cudowne masz córeczki jak ja ci zazdroszcze takiego szybkiego porodu ![]() Dziewczyny jak mnie dzis rano w odbycie bolalo, to az mi sie slabo robilo, masakra. Roksape gratulacje ![]() Cziqa super masz brzucholka ![]() Aguska gratulacje! ale duzy chlopczyk cudownie ze w koncu szymonek jest po drugiej stronie![]() Pempek kolejne gratulacje, normalnie post gratulacyjny ![]() super dziewczynyMy z temperatura nie mamy problemu, mój TZ jakby bylo to mozliwe to by mi pewnie nagrzal w domu tak ze bym sie udusila, ale ze wzgledu na to ze mamy ogrzewanie gazowe i staramy sie oszczedzac, to ja korzystam ,dla mnie 18-19 stopni to jest max , inaczej jest mi goraco i chodze zła ![]() Gosia dobrze ze napisalas o tej skórze na brzuchu, bo mozna by sie niezle przestraszyc, najwazniejsze ze z czasem wszystko wraca do normy ![]() My na obiad mamy mielone i surowke z czerwonej kapuchy i pierogi o tesciowej na sniadanko byly kanapki z twarozkiem i miodem kakao i banan![]() Claudia za wizyte i za to zebys w koncu urodziła![]() ![]() dziewczyny ja tez dziekuje codziennie Bogu za cud ,który nosze w brzuszku, staralismy sie z przerwami dwa lata,strasznie ciezko mi bylo, w sumie to juz stracilam nadzieje a tym samym wszelkie checi do zycia, dlatego czasem mi głupio jak skupiam sie na takich nieistotnych rzeczach jak waga, wyglad , czy drobne niedogodnosci zwiazane z ciaza.
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oraz inne napoje ale Mąż wyciąga z auta ![]() ale już sama nie wsiadam bo do porodu 24dni a ja już boję się ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Flowerbombka śliczny brzuszek
|
|
|
|
|
#3819 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jolka Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-03-09 o 11:57 |
|||
|
|
|
#3821 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam rozstępy na spodniej części piersi - podejrzewam, że od tego, że stanik nakładam tylko jak gdzieś wychodzę tak to ciągle bez, bo mnie uciska pod spodem tam gdzie i tak odczuwam ból-mrowienie no cóż jakoś trzeba będzie je przeżyć. Oby po porodzie żadne nie wyszły ![]() Cytat:
Sukces - umyłam włosy i ogarnęłam kuchnię
|
|
#3822 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dostałam od synowej przyjaciółki matki, żadnego hasła dot. ceny czy zwrotu nie było, więc wydaje mi się, że oczywiste jest, że po zakończeniu używania okażę co jak wygląda (zniszczone zastępuję nowymi) i niech zdecyduje: woli kasę czy zwrot paczuszki. Nie ma opcji, że daję mniej, czy zniszczone. Spaliłabym się ze wstydu!!! Cytat:
1. teść wpadł mi na piętro, oznajmiając, że za kwadrans będzie spec od CO (ciekawe, czy od kwadransa o tym wiedział...) Poprosiłam, by nie szedł z nim do sypialni, bo mąż śpi po nocce i jest tam bajzel jak jasna cholera. I wiecie co? Słyszałam, jak broniącego się faceta na siłę tu wciągnął, i zaprowadził TYLKO TAM. a sypialnia wygląda tragicznie... nie dorobiliśmy się mebli za bardzo i ciuchy, które nam się nie mieszczą w 3-szufladowej komodzie po prostu lezą na krześle i na tej komodzie. Plus mąż ma nawyk rzucania noszonych ubrań na kupkę pod ścianę, a potem rozkopuje. ja nie mam siły tego codzień sprzątać, więc jest jak jest. Teściu o tym wie. Nie wiem, czy chciał mnie zdenerwować, czy co... 2. zadzwoniła moja matka, jak zwykle ze sklepu dziecięcego. bo jak już dzwoni to tylko w sprawie "jestem w sklepie, jest ładne X, wziąć Ci?" (i nagle już nie jojczy,że kasy na życie nie ma... ciekawe.) mówiąc, że ogląda dwa kombinezoniki dla dziecka, ale nie wie które wziąć, jednak ani nie umie ich za bardzo opisać, ani nie umie wysłać mmsa. efekt? pół godizny trajkotania, z czego 20 minut przemilczane i tylk oczasami przerywane "no nie wiem..." z jej strony. w końcu się zdenerwowałam i zaczęłam odpowiadać "to ja tym bardziej nie wiem, ani tego nie widzę, ani doświadczenia w temacie nie mam..." i wiecie co? OBRAZIŁA SIĘ. bo przecież ona nie pamięta w co się dzieci ubiera i też nic nie wie. no baaardzo ciekawe. najśmieszniejsze, że na początku rozmowy próbowałam załątwic sprawę mówiąc "bierz którykolwiek, obojętne" albo "o, to chcę ten welurkowy, na 100%" a efekt i tak był "no nie wieeeem". nienawidze zakupów mojej matki. GRRRRRRRRRRRRRR! |
||
|
|
|
#3823 | |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla nowych mamuś
![]() a nowe maluszki bardzo słodkie-wszystkie po kolei Mój suwaczek mówi że dzisiaj rodzę żebym jeszcze nie miała żadnych objawów to spoko a ja już się rozkładam od 3,5 tyg i dalej nic...chyba spróbuję waszych sposobów- ost zdjęcie przy łóżeczku Cytat:
Mnie z kolei zastanawia to czemu w żaden sposób nie zabezpieczą tego budynku. To przecież nie pierwszy taki przypadek, daleko nie szukając z miesiąc temu dziewczyna też próbowała skakać...Nikii89 głowa do góry nic już nie poradzimy na te rozstępy taki chyba nasz urok |
|
|
|
|
#3824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję!!!!
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy któraś z Was piekła kiedyś kaczkę?? Bo mojemu mężowi się marzy kaczka
|
|
|
|
|
#3826 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mnie się dziś snilo,ze któraś z was, nick na A, może alegna? urodzi dziś w nocy ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3827 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3829 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie KAROLCA =( dopiero od 3 dni ale brzuch tak konkretniej zaczął mnie boleć dzisiaj rano..
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mówię Wam noście staniki non stop bo będą zwisy później
![]() wiem z własnego doświadczenia, bo też chodziłam bez albo w takich zwykłych bawełnianych a jak skończyłam karmić to myślałam, że się popłaczę jak zobaczyłam mój biust... zaczał dochodzić do siebie po 2 latach od porodu, no ale znowu jestem w ciąży więc... zobaczymy
|
|
|
|
#3831 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Zokresu wczesnoniemowlakowego to ciuszki jeszcze w miare ok byly,ale te pozniejsze to juz rozne ciekawe wzory mialy buraczkowo-marchwiowo-jagodowe + wytarte kolana na raczkowaniu ![]() Cytat:
A gdzie zdjecie?Myslalam,ze wstawilas ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Ja tam nosze Ale u mnie zwis raczej niemozliwy.Bo nie moze zwisac cos czego praktycznie nie ma
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Babeczki,
Gratulacje dla Aguśki i Pempka klaski :![]() ![]() Na paciorkowca badanie miałam teraz, poprzednio też, tzn. to nie specjalne badanie na paciorkowca, ale ogólnie posiew , a co wychodzi to wychodzi , może być paciorkowiec m.in.To badanie jest zalecane przez PTG ( chyba taki skrót ) , ale nie wszyscy je robią.Kilka lat temu to pewnie niewielu lekarzy na to zwracało uwagę.Qkatarzynka przykra sprawa , bardzo mi żal tej Dziewczyny, sama miałam przypadek podobny w bliskiej rodzinie. Wg mnie na taki krok nie decydują się osoby zdrowe , no chyba że są pod wpływem jakis środków, ale niestety najczęściej to skutek zaburzeń psychicznych np. depresji . Jak bardzo ktoś musi cierpieć ,że rezygnuje z życia .Alamig sesja za☠☠☠iaszcza , pięknie wyglądacie ![]() A w sprawie rozstępów itp. defektów to mam zdanie jak Flower, możliwość posiadania dzieci mi to wszystko wynagradza, w życiu nie chciałabym przeżywać tego co Aniołkowe Mamy i bezpłodne kobiety. |
|
|
|
#3833 | |
|
Zadomowienie
|
Dzindybry
![]() Cytat:
![]() Ja dzis po wizycie. Krotkie USG, polozna wyjasnila mi ze z okazji mojego Rh- zrobia mi i krwi z pepowiny szybki test po porodzie i dostane zastrzyk tylko jesli ania bedzie miala Rh+, jak bedzie miala Rh- to nie dostane. No i teraz juz bede miala wizyty co tydzien, wiec jeszcze z piec razy czeka ta przyjemnosc...troche marudze to czesc z tych wizyt w szpitalu do krotego mam daleko, wolalabym jezdzic z TZ ale z kolei on kazdym razem musialby brac pol dnia wolnego w pracy wiec nie mam sumienia... Mysle ze pod koneic dopiero bede z nim jezdzic do szpitala na te wizyty. Alamig - dolaczam do grona zchwyconych Wasza sesja ![]() Konia - spoznione zyczenia urodzinowe Piekne zdjecia wstawilas ostatnio, bije z nich taka rodzinna ciepla atmosfera
Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-03-09 o 13:12 |
|
|
|
|
#3834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3835 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z karmieniem pewnie się niedługo ułoży! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i za wszystkie wizyty dzisiejsze!!!
|
|
#3836 | ||
|
Zadomowienie
|
Szpinak mrożony albo świeży oczywiście łodyżki poobcinac rosołek albo dla leniwych kostka rosołowa wrzucam szpinak do tego dosyc sporą ilośc czosnku ( wedle uznania) wkrajam ziemniaczki jak do innej zupy fajnie też dodac miesko jakieś no i na sam koniec cwiartki jajka można zabielic smietaną na szybko a smacznie no i przyprawic jak komu smakuje![]() Cytat:
a ja od małego uwielbiam Cytat:
ja na moją złego słowa nie mogę powiedziec zawsze można na nią liczyc interesuje się nami mimo iż mieszka w Holandii dzwoni kilka razy w tygodniu
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie dostałam prezent na dzień kobiet od brata bo wczoraj się nie widzieliśmy
![]() piękna duża różowa róża ładnie zafoliowana i ozdobiona i do tego duża czekolada ponoć bardzo dobra hymmm i znowu słodycze ! ![]() jutro dzień mężczyzn dajecie coś swoim choćby jakiś drobiazg ? ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
dla mnie to koszmar a zwis mały chyba mam dlatego, że miałam nawet nawet cycki ale jak przestałam brać tabletki anty to zmalały mi - mimo tego, że jak zaczynałam z nimi to mi nie urosły cały czas były jakie były, a po nagle zrobiły się mniejsze był to dla mnie koszmar dlatego, że lubiałam swój biust a nawet uwielbiałam byłam z niego mega zadowolona a potem szok i małe, i lekki zwis i rozstępy pod teraz biust wrócił do dawnego rozmiaru a nawet jest większy troszkę ale to już nie to co kiedyś...
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie Babol
![]() Dziękuję za życzenia urodzinowe , oby było jak jest teraz to będę szczęśliwa
|
|
|
|
#3839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehsss skoro jeszcze ty to mówisz z własnego doświadczenia to będe się musiała jakoś przemóc
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś pytał o kaczke - moja mama czasami robi ale zawsze próbuje na różne sposoby
i zawsze wychodzi pyszna - a przepisy bierze z książek albo z internetu ale oczywiście i tak patrzy na przepis a robi po swojemu ![]() ja teraz myślę jaki tort zrobić na urodziny bo nigdy nie robiłam chciałabym coś prostego na początek i co myślicie o czymś takim: spód + bita śmietana + dżem + spód + bita śmietana + spód + bita śmietana i ozdoby jakieś owoce itp. może być? czy kiepsko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

bo wiesz...ja szukałam...a pytałam w akcie desperacji......

za dzisiejsze wizyty.

chodzi za mną od tak dawna
jak ja ci zazdroszcze takiego szybkiego porodu 

tak to ciągle bez, bo mnie uciska pod spodem tam gdzie i tak odczuwam ból-mrowienie
no cóż jakoś trzeba będzie je przeżyć. Oby po porodzie żadne nie wyszły 

normalnie nie mogę w to uwierzyć...
klaski :
ostatnio pisałyście o tym i tak mi się zachciało