Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 11:10   #2581
alex1989
Zadomowienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Któraś z dziewczyn wrzucała kiedyś rozróżnienie uszkodzonych końcówek: http://4.bp.blogspot.com/_hnsyinVtcB...itEndChart.gif
To ja mam incomplete split i right angle
Co na to poradzić? Keratyna tutaj coś da? Póki co jest tego mało, ale nie chcę, żeby dziadostwo się szerzyło
incomplete to i ja mam niestety mam nadzieję że jak dziś zetne końcówki to juz pozbędę się wszystkich raz na zawsze a tych right ange to jakos nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić
Te co już sa to trza obciąć a keratyna czy pomoże to nie wiem ja wierze że tak i namiętnie ją stosuję

Cytat:
Jest tam ekstrakt ze szpiku Jezus Maria
Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
nie ...brzmi to przerażająco
Eeeee serio nie słyszałyście o ekstrakcie ze szpiku kostnego?
Jak kiedyś zrobicie sobie mega kuku w kolano albo jakis staw to szukajcie zawsze maści ze szpikiem końskim są najlepsze
te maski niesamowicie nawilżają włosy, ale mi by było jakos dziwnie nakłądać odżywkę wiedząc że po części jest ona z konia że nigdy nsię nie zdecydowałam

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:13   #2582
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
a keratyna czy pomoże to nie wiem ja wierze że tak i namiętnie ją stosuję
keratyna jest dobra na rozdwajające się końcówki
Cytat:
te maski niesamowicie nawilżają włosy, ale mi by było jakos dziwnie nakłądać odżywkę wiedząc że po części jest ona z konia że nigdy nsię nie zdecydowałam
kiedyś to stosowałam po eksperymentach, gdy z ciemnego brązu samodzielnie rozjaśniłam włosy na blond, a później znowu pofarbowałam na brąz I muszę przyznać, że sporo mi ta odżywka pomogła.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:24   #2583
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
keratyna jest dobra na rozdwajające się końcówki
kiedyś to stosowałam po eksperymentach, gdy z ciemnego brązu samodzielnie rozjaśniłam włosy na blond, a później znowu pofarbowałam na brąz I muszę przyznać, że sporo mi ta odżywka pomogła.
właśnie ja o tych odzywkach dowiedziałam się na wątku dla blond włosych jakieś 1,5 roku temu i one sobie ją naprawdę chwaliły
a jak z zapachem bo te maści miały taką specyficzną woń....

a używasz keratyny do odżywki d/s czy b/s ? bo ja jak narazie tylko d/s i chyba spróbuję jej nie zmywać .

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."

Edytowane przez alex1989
Czas edycji: 2012-03-09 o 11:25
Stary 2012-03-09, 11:36   #2584
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Fubizka, zajrzalam do Twojej galerii i muszę powiedzieć, że Twoje wloski robią się coraz piękniejsze!! Końcówki wyglądają o niebo lepiej! A i powiedz mi proszę, czy prostujesz, czy suszysz jakoś na szczotce, czy tak się rozprostowaly od olejowania i pielęgnacji?

Co do promocji Rossmannowych to Isany też są przecenione, kupilam Isanę z babassu za cale 3,19, czy jakoś tak
Dziękuję
Ostatnie zdjęcie jest po prostowaniu, rozprostowałam, żeby równo podciąć, normalnie nie prostuję wcale, chyba że na naprawdę ważne okazje. Prostuję tylko grzywkę i to też max 2 przejechania prostownicą.
Przedostatnie nie jest po prostowaniu a włosy wyglądają podobnie

Wydaje mi się, że to rozprostowanie, to kwestia tego, że dużo podcięłam tych posiepanych końcówek i one jak były tak mocno pocieniowane, to się skręcały. Jak są ścięte na prosto (teraz już prawie całkiem), to są bardziej proste, bo są cięższe przy końcach. No i włosy suszę po myciu. Jakbym nie wysuszyła, to pewnie by lekko falowały Ale nie suszę na szczotce, zwyczajnie suszarką i to jak najkrócej się da, większość wysycha sama a potem ok 2 min suszarka

Największy problem z włosami u mnie to teraz te krótsze włoski. One będą odstawać, choćby nie wiem co, bo ich końcówki są mocno powyginane i nawet jak nakładam olej, to one od niego "odskakują" Ogólnie włosy są w coraz lepszej kondycji ale nie widać tego, bo te krótsze odstające włoski psują cały efekt i nie mogę sobie z nimi poradzić

PS. Też kupiłam Isanę w promocji

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
incomplete to i ja mam niestety mam nadzieję że jak dziś zetne końcówki to juz pozbędę się wszystkich raz na zawsze a tych right ange to jakos nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić
Te co już sa to trza obciąć a keratyna czy pomoże to nie wiem ja wierze że tak i namiętnie ją stosuję
Ja wiem, że keratyna mi tych rozdwojonych nie sklei Raczej chodzi o to, żeby te, co są jeszcze zdrowe nie podzieliły losu sąsiadów Ale teraz dużo obcięłam i to 2 razy w ciągu tygodnia, więc straciłam kilka cm i już końcówki wyglądają ok. No ale wiadomo, 100% zdrowych nie mam Zależy mi, żeby końcówki wytrzymały jak najdłużej, żebym nie musiała ścinać do lata

Cytat:
Jak kiedyś zrobicie sobie mega kuku w kolano albo jakis staw to szukajcie zawsze maści ze szpikiem końskim są najlepsze
Słyszałam o końskiej maści ale nie wiedziałam, że jest ze szpiku.
Ja nie jestem wegetarianką, jem mięso itd, ale dla mnie koń, to nie jest zwierze hodowlane, tylko domowe i kocham konie. Nigdy w życiu bym nie zjadła koniny np. Chyba bym umarła, jakby jakimś cudem koński szpik znalazł się na mojej głowie, brrrrr
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:38   #2585
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość
aha, maseczki i odzywki alterra tez są po 6,99 zl w rossie
Cytat:
kupilam Isanę z babassu za cale 3,19, czy jakoś tak
Aamrghghgrhgrhrrrrr...

Cytat:
szpik koński, zwierzęce łożyska, psi smalec. Wszystko podobno dobre, tylko zależy jak kto silne nerwy ma.
O, a olej z norek najlepszy na zmarszczki podobno..
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:40   #2586
sylvi300
Zakorzenienie

[
Cytat:

no właśnie, dlatego nie kupie
Cytat:

Ja nie jestem wegetarianką, jem mięso itd, ale dla mnie koń, to nie jest zwierze hodowlane, tylko domowe i kocham konie. Nigdy w życiu bym nie zjadła koniny np. Chyba bym umarła, jakby jakimś cudem koński szpik znalazł się na mojej głowie, brrrrr
ja też w życiu nie zjem koniny, tym bardziej, że wpłacam pieniądze na konie by nie szły na rzeź

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:41   #2587
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:

Największy problem z włosami u mnie to teraz te krótsze włoski. One będą odstawać, choćby nie wiem co, bo ich końcówki są mocno powyginane i nawet jak nakładam olej, to one od niego "odskakują" Ogólnie włosy są w coraz lepszej kondycji ale nie widać tego, bo te krótsze odstające włoski psują cały efekt i nie mogę sobie z nimi poradzić
próbowałaś kremu z biedronek?
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:44   #2588
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
Albo Anida z macadamią. Też dobra, chyba nawet w promocji w Superpharm aktualnie (?).

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2012-03-09 o 11:45
Stary 2012-03-09, 12:06   #2589
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś spędziłam chyba z 1,5h na wyłapywaniu pojedynczych rozdwojonych włosów i obcinaniu ich. Wyczerpująca robota

Zdziwiło mnie to, że zdecydowaną większość włosów mam zdrową - nierozdwojoną. Troszeczkę było lekko rozdwojonych i kilka nie rozdwojonych, tylko chyba "rozdziesięcionych" no normalnie włos w strzępach. Zauważyłam też trochę włosów, które są jakby złożone na pół, czyli załamane ale nie urwane - tak jakby początkowy proces łamania. Albo kilka cm od końcówki są jakby rozszczepione a później znowu całe
Któraś z dziewczyn wrzucała kiedyś rozróżnienie uszkodzonych końcówek: http://4.bp.blogspot.com/_hnsyinVtcB...itEndChart.gif
To ja mam incomplete split i right angle

Co na to poradzić? Keratyna tutaj coś da? Póki co jest tego mało, ale nie chcę, żeby dziadostwo się szerzyło
Fubizka wreszcie trafiłam dzięki Tobie na katalog rozdwojonych końcówek, zawsze mi to umykało. Teraz jak tak zerkam na to, to stwierdzam, że moje włosy są taaakie różnorodne Splity, triple, feather, tree, long, deep, baby i right angle, jeszcze dodam że znajdywałam miotełki rozpięcierzone Ale nie jest źle, bo zanim zaczynałam kłaść większy nacisk na pielęgnację włosową to w sumie te wszystkie rodzaje zniszczonych końcówek, które wymieniłam na moich włosach się panoszyły. Dziś znajduję zazwyczaj split, triple i right angle. Tylko czemu ja mam wrażenie, że do polepszenia przysłużyło się głównie odstawienie suszarki? Odstawiłam suszarkę i czasem mam myśli, że wystarczyło tylko to zrobić.
Aha, jeszcze opowiem o dziwnych włosach mojego lubego- ma bardzo proste i ciężkie włosy, ale po umyciu ma mnóstwo pojedynczych spreżynek, troszkę wyglądają jak te crinkle, tylko bardziej regularne. Czy to może być od tarcia ręcznikiem? Jak mu wyschną to sprężynki raczej znikają, choć nie wszystkie. Śmieję się z niego, że baranieje
No ale ciekawi mnie to zjawisko, może któraś wie od czego to jest?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:07   #2590
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
szpik koński, zwierzęce łożyska, psi smalec. Wszystko podobno dobre, tylko zależy jak kto silne nerwy ma.
O, a olej z norek najlepszy na zmarszczki podobno..
Oleju z norek też bym pewnie nie przetrzymała psychicznie.
Już mi starczy, że ostatnio na spacerze spotkałam stadko dzików, robiłam im zdjęcia i w ogóle wooow zwierzątka
Wróciłam ze spaceru, poszłam się uczesać a tam... szczotka z dzika Niefajnie mi się zrobiło
Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
ja też w życiu nie zjem koniny, tym bardziej, że wpłacam pieniądze na konie by nie szły na rzeź
Ja też, dodatkowo jeżdżę konno i po prostu kocham je
Raz, jak byłam dzieckiem, na jakimś rodzinnym spotkaniu dali mi nowy rodzaj mięsa (którego wcześniej nie próbowałam), zjadłam a potem mi powiedzieli, że konina - na szczęście to był żart, bo to były jakieś ozorki wołowe. Ale po mojej reakcji na ten żart już nigdy więcej nie robili sobie takich durnych jaj
Cytat:
Właśnie wczoraj sobie go kupiłam Dziś jak zmyję olej, to wypróbuję
Stary 2012-03-09, 12:29   #2591
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Fubizka, zajrzalam do Twojej galerii i muszę powiedzieć, że Twoje wloski robią się coraz piękniejsze!! Końcówki wyglądają o niebo lepiej! A i powiedz mi proszę, czy prostujesz, czy suszysz jakoś na szczotce, czy tak się rozprostowaly od olejowania i pielęgnacji?

Co do promocji Rossmannowych to Isany też są przecenione, kupilam Isanę z babassu za cale 3,19, czy jakoś tak
Isana z babassu w promocji? Pedze!!

Cytat:
Ale przeciez masc konska nie jest z konia, zawiera wyciagi z roznych roslin.
Jest stworzona wg starej receptury, dawniej przed wyscigami smarowano nia kopyta koni i dzieki temu osiagaly lepsze rezultaty.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:32   #2592
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jest stworzona wg starej receptury, dawniej przed wyscigami smarowano nia kopyta koni i dzieki temu osiagaly lepsze rezultaty.
No właśnie mi się też tak wydawało, dlatego się zdziwiłam
Stary 2012-03-09, 12:45   #2593
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Aamrghghgrhgrhrrrrr...
Cytat:
Isana z babassu w promocji? Pedze!!
Uwaga! Bezczelnie wprowadzilam w bląd!
Isana kosztue 3,99, a nie 3,19 jak napisalam! Przepraszam, przeoczenie!

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:48   #2594
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Oleju z norek też bym pewnie nie przetrzymała psychicznie.
Już mi starczy, że ostatnio na spacerze spotkałam stadko dzików, robiłam im zdjęcia i w ogóle wooow zwierzątka
Wróciłam ze spaceru, poszłam się uczesać a tam... szczotka z dzika Niefajnie mi się zrobiło
Albo żółwi olej, bardzo popularny składnik balsamów do ciała, czy nawet kapsułkowany do użytku wewnętrznego. Nikt nie zdaje sobie sprawy z tego jak przebiega procedura odławiania zółwi, z jakich części olej się wytwarza i w jakich warunkach. Taki zwykły tran z rekina biorąc, popularny na całym świecie i komplementowany- niewielu ludzi wie, że pernamentnie łamie się zakazy, odławiając rekiny, odcinając im płetwy i z powrotem wpuszczając do morza, skazując tym samym na pewną śmierć.
Jeżeli nie mam pewności co do takiego produktu, a nie mogę mieć, bo nikt nie da mi certyfikatu w takiej kwestii, w życiu nie kupię.

Jedynym tłuszczem, który ma związek ze zwięrzakiem i który kładę na włosy to lanolina. Tyle, że to tak zwana inna inność.
Stary 2012-03-09, 12:58   #2595
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Albo żółwi olej, bardzo popularny składnik balsamów do ciała, czy nawet kapsułkowany do użytku wewnętrznego. Nikt nie zdaje sobie sprawy z tego jak przebiega procedura odławiania zółwi, z jakich części olej się wytwarza i w jakich warunkach. Taki zwykły tran z rekina biorąc, popularny na całym świecie i komplementowany- niewielu ludzi wie, że pernamentnie łamie się zakazy, odławiając rekiny, odcinając im płetwy i z powrotem wpuszczając do morza, skazując tym samym na pewną śmierć.
Jeżeli nie mam pewności co do takiego produktu, a nie mogę mieć, bo nikt nie da mi certyfikatu w takiej kwestii, w życiu nie kupię.

Jedynym tłuszczem, który ma związek ze zwięrzakiem i który kładę na włosy to lanolina. Tyle, że to tak zwana inna inność.
Nie miałam pojęcia, że jest coś takiego, jak żółwi olej . Naturalnie tranu nie używam i staram się unikać produktów odzwierzęcych niezgodnych z moimi przekonaniami (). Wiesz może, jaką nazwą łacińską w składzie INCI opisuje się ten olej żółwi?

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:07   #2596
Lethie
Zadomowienie

Dziewczyny potrzebuję odżywki b/s, widziałam, że pojawiała się tutaj Joanna Naturia ja stosowałam kiedyś balsam joanny z apteczki babuni (mleko, miód) ale nie widziałam w ogóle efektów, a nawet niekiedy obciążał mi włosy, były sklejone. Polecacie jakieś inne dobre odżywki?

Moje włosy
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:14   #2597
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Czy któraś z Was ma może porównanie jedwabiu CHI do jedwabiu Stapiz? Który lepszy?

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:23   #2598
Fubizka
Zakorzenienie

Poszło moje długo wyczekiwane zamówienie na ZSK

Elastyna
Hydrolizat keratyny
Kompozycja Witaminowa All-in-one
75% D-pantenol w roztworze wodnym
L-cysteina
FEOG
Bagietka szklana
Łyżeczka miarowa 2 i 1 ml
Łyżeczka miarowa 5 i 2,5 ml
Pipetka 3 ml
Mleczko pszczele
Butelka 125 ml
Stary 2012-03-09, 13:24   #2599
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Nie miałam pojęcia, że jest coś takiego, jak żółwi olej . Naturalnie tranu nie używam i staram się unikać produktów odzwierzęcych niezgodnych z moimi przekonaniami (). Wiesz może, jaką nazwą łacińską w składzie INCI opisuje się ten olej żółwi?
są rzeczy, które się nawet fizjologom nie śniły, jak to mówił Ferdek.

Co do oleju żółwiego to widziałam tylko nazwy: sea turtle oil lub po prostu turtle oil. W Polsce chyba jednak rzadko się go spotyka w takich kosmetykach szeroko dostępnych, w każdym razie ja nie widziałam jeszcze. Prędzej olej z norek- mink oil. Wiem, że w włosowych kosmetykach Klorane można znaleźć norkowy, w małych ilościach ale jednak można.
Stary 2012-03-09, 13:29   #2600
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
są rzeczy, które się nawet fizjologom nie śniły, jak to mówił Ferdek.

Co do oleju żółwiego to widziałam tylko nazwy: sea turtle oil lub po prostu turtle oil. W Polsce chyba jednak rzadko się go spotyka w takich kosmetykach szeroko dostępnych, w każdym razie ja nie widziałam jeszcze. Prędzej olej z norek- mink oil. Wiem, że w włosowych kosmetykach Klorane można znaleźć norkowy, w małych ilościach ale jednak można.
Dziękuję za informację . Idę przeszukać składy wszystkiego, co mam .

Stary 2012-03-09, 13:35   #2601
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Dziękuję za informację . Idę przeszukać składy wszystkiego, co mam .
raczej nie masz, bo gdybyś taki kosmetyk miała, to nazwa "olej z żółwia" byłaby wyróżniona na czerwono, podkreślona lub, za przeproszeniem, tłustym drukiem.
Producenci się tym składnikiem chwalą, nie wiedzieć czemu.

Edit: ewentualnie Chelonia mydas oil- tłuszcz z żółwia zielonego, zwanego jadalnym.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2012-03-09 o 13:45
Stary 2012-03-09, 13:45   #2602
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
raczej nie masz, bo gdybyś taki kosmetyk miała, to nazwa "olej z żółwia" byłaby wyróżniona na czerwono, podkreślona lub, za przeproszeniem, tłustym drukiem.
Producenci się tym składnikiem chwalą, nie wiedzieć czemu.
Też tak myślę, zresztą to pewnie droga impreza jest . Chociaż zdarza mi się używać kosmetyków mamy dla odmiany, a w nich nie wiadomo co siedzi .

Stary 2012-03-09, 14:36   #2603
Fubizka
Zakorzenienie

Spróbowałam tego zielonego kremu BeBeauty i nijak on nie wygładza tych odstających włosków
Stary 2012-03-09, 14:43   #2604
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Ja wiem, że keratyna mi tych rozdwojonych nie sklei Raczej chodzi o to, żeby te, co są jeszcze zdrowe nie podzieliły losu sąsiadów Ale teraz dużo obcięłam i to 2 razy w ciągu tygodnia, więc straciłam kilka cm i już końcówki wyglądają ok. No ale wiadomo, 100% zdrowych nie mam Zależy mi, żeby końcówki wytrzymały jak najdłużej, żebym nie musiała ścinać do lata
2 razy w ciągu tygodnia auć
ja też mam nadzieję że keratyna pomoże używam jej już trochę ale mam zniszczone końcówki i dopiero dziś uda mi się je podciąć nie ma to jak mieć za ścianą fryzjerkę która wiecznie nie ma czas dla moich kłaczków

no i musze się przyznac że jadłam kiedyś konine. Wiem aż wstyd sie przyznawać, ale nigdy bym sama nie kupiła i wiem że już nigdy nie się nie pokusze

Cytat:
Nie wiem o jakiej maści mówiła koleżanka ale ja nie mówie o maści końskiej Nie pamiętam jak ta maśc się nazywa ale na 100% ma w składzie szpik
Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję odżywki b/s, widziałam, że pojawiała się tutaj Joanna Naturia ja stosowałam kiedyś balsam joanny z apteczki babuni (mleko, miód) ale nie widziałam w ogóle efektów, a nawet niekiedy obciążał mi włosy, były sklejone. Polecacie jakieś inne dobre odżywki?
albo Joaśki albo krem z Biedry ja osobiście wolę to drugie bo Joaśki są dla mnie za lekkie

kupiłam dziś maść na brodawki na zapas bo naprawde ja lubię

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Spróbowałam tego zielonego kremu BeBeauty i nijak on nie wygładza tych odstających włosków
mi w ich ujarzmieniu pomaga tylko żel

moje włosiaki

Edytowane przez alex1989
Czas edycji: 2012-03-09 o 14:41
Stary 2012-03-09, 14:47   #2605
visionAM
Zakorzenienie

dziewczyny, ja od niedawna udzielam się w tym wątku, szukałam ale nic konkretnego nie znalazłam - o co chodzi z tą maścią na brodawki...?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:52   #2606
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja od niedawna udzielam się w tym wątku, szukałam ale nic konkretnego nie znalazłam - o co chodzi z tą maścią na brodawki...?
to ta https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rzensalbe.html
wycofują ją kosztuje 4 zł i jest świetna
jak naolejuje włosy to potem zawsze na końce i w sumie nie tylko nakładam tą maść

moje włosiaki

Stary 2012-03-09, 14:53   #2607
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
no i musze się przyznac że jadłam kiedyś konine. Wiem aż wstyd sie przyznawać, ale nigdy bym sama nie kupiła i wiem że już nigdy nie się nie pokusze
Ja nie wiem, czy wstyd, myślę, że miałabym prawo się oburzać tylko jakbym sama nie jadła żadnego mięsa, bo obiektywnie, w czym krowa jest gorsza od konia pod względem moralnym
Ale wiadomo, że większość z nas dzieli jednak zwierzęta na te, co się nadają do jedzenia i te co się nie nadają, np psy czy koty, których większość ludzi wychowanych w naszej kulturze by nie zjadła. I ja tak samo nie zjadłabym konia, a jakby mi ktoś przemycił w posiłku bez informowania mnie to pewnie bym rzygała potem tydzień

Cytat:
mi w ich ujarzmieniu pomaga tylko żel
A to mi się nie chce żelem ich smarować, niech sterczą
Gorzej, że już wiem, że szybko się problemu nie pozbędę, bo nowa partia bejbików ma już jakieś 3-4cm i zaczynają żyć własnym nieskrępowanym życiem A zanim zrosną do dołu, minie kilka lat

Czasami trochę pomaga popsikanie Gliss Kurem i ulizanie ręką. Jak tak zrobię wieczorem po myciu, to rano one się jakoś uklepują
Stary 2012-03-09, 14:53   #2608
kuleczkka
Rozeznanie

zrobiłam sobie tabelkę pielęgnacyjną - popatrzcie prosze czy może czegoś nie brakuje, no generalnie czy ok
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf pielęgnacja włosów.pdf (86,5 KB, 52 załadowań)
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:04   #2609
Fubizka
Zakorzenienie

Co do podcięcia 2x w ciągu tygodnia, to fakt, poszło dużo włosów, ale mnie do szału doprowadzały te smętne wiszące pocieniowane ogonki. Wolę mieć te kilka cm mniej, ale zdrowych, mocnych włosów i takie zapuszczać Niby mam znad czoła mierzone 1,5cm przyrostu na miesiąc, ale one jakoś mimo wszystko szybko nadrabiają długość, nie wiem, może te na dole rosną szybciej. Tak się pocieszam

Cytat:
zrobiłam sobie tabelkę pielęgnacyjną - popatrzcie prosze czy może czegoś nie brakuje, no generalnie czy ok
Mam podobną pielęgnację, też seboradin, babassu, garnier z awokado i biowax no i jedwab Tylko zamiast glorii mam bingo, oraz inne oleje, zamiast sesy

Jakbym miała coś jeszcze dodawać, to jakieś coś b/s, chyba że to się zawiera w psikadle własnej roboty

Aha, no i jak musisz myć codziennie, to może spróbuj co 2 dzień odżywką?

Ja włosy myję co 2 dzień, ale grzywkę muszę codziennie i chyba będę ją myć odżywką w ten co 2 dzień, kiedy nie myję całych włosów. Jak sądzicie? Bo całych włosów nie myję odżywką, nie podoba mi się ten sposób po prostu.

Ps też mam tabelkę, tylko dziennik pielęgnacji, bo nie mam tygodniowego planu I codziennie wpisuję sobie co robiłam z włosami, mam miejsce na mierzenie przyrostu co jakiś czas i na własne uwagi czy coś pomogło czy zaszkodziło. Polecam taki dzienniczek

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2012-03-09 o 15:07
Stary 2012-03-09, 15:23   #2610
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga! Bezczelnie wprowadzilam w bląd!
Isana kosztue 3,99, a nie 3,19 jak napisalam! Przepraszam, przeoczenie!
Osz, Ty
(nie szkodzi, i tak bedzie moja :P)

Cytat:

Nie wiem o jakiej maści mówiła koleżanka ale ja nie mówie o maści końskiej Nie pamiętam jak ta maśc się nazywa ale na 100% ma w składzie szpik
Wiem, wiem.
Mowilysmy o dwoch calkiem innych rzeczach

Cytat:
Ja włosy myję co 2 dzień, ale grzywkę muszę codziennie i chyba będę ją myć odżywką w ten co 2 dzień, kiedy nie myję całych włosów. Jak sądzicie? Bo całych włosów nie myję odżywką, nie podoba mi się ten sposób po prostu.

Ps też mam tabelkę, tylko dziennik pielęgnacji, bo nie mam tygodniowego planu I codziennie wpisuję sobie co robiłam z włosami, mam miejsce na mierzenie przyrostu co jakiś czas i na własne uwagi czy coś pomogło czy zaszkodziło. Polecam taki dzienniczek
Tez mam taki dziennik
Widze, ze nie tylko ja praktykuje mycie grzywki codziennie.
Tzn robie tak przy prostej grzywce, a jak ukladam ja na bok to czasem udaje mi sie nie myc (czasem, choc baaaardzo rzadko).

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości