|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
mój nie ma zielonego pojecia o takim dniu
ja czekam teraz az szybko zrobi mi soczek i moze sobie uciekac ![]()
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#3843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje dziecie zjadlo i wlasnie spi na rogalu ja karmie maz w dzien pieluchy zmienia i kapie malego, bardzo sie stara az jestem zaskoczona ![]() a i jeszcze pytanie czy wasze dzieci chetnie lykaja witamine D i K? bo nie wiem jak sie do tego zabrac a od jutra musimy podawac.... Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-03-09 o 13:46 |
||
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adaikaka daj koniecznie znać po wizycie co i jak Powodzonka! ![]() i claudia Tobie też powodzonka życzę na wizycie! ![]() Asika, super, że tak wszysto pieknie poszło, tyle się namęczyłaś, to dobrze, że sam poród był szybciutki! ![]() ivona84 trzymam kciuki za Twój poród!!! gdzie masz zamiar rodzić? pisałaś na drugim wątku ale zapomniałam, na Prostej?evvcia trzymam kciuki za wyniki! ![]() a czemu się źle czujesz? może to ta pogoda?;/ ja jestem np. dziś mega opiuchnięta, myslałam że już gorzej być nie może a tu jednak..;/ Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-09 o 14:08 |
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
Pempek gratulacje ![]() My już po wizycie mała w ciągu 3 tygodni przybrała do 3600 (+ - 450) z 2100 czyli położna czarodziejka miała racje moje ciśnienie jest trochę podwyższone ale to dlatego że mi powiedziała że zaraz mi zrobi masaż szyjki i trochę się przeraziłam ale nie było wcale takie bolesne jak myślałam szyjka mięciutka i 1 cm rozwarcia, czyli jednak moje skurcze nie poszły na marne |
|
|
|
#3847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo u mnie było zero i zero skurczy ostatnio fajnie że ci dała nadzieję że jednak wcześniej urodzisz
|
|
#3848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam fotki na maila
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- ja mam w kapsułkach jak z mlekiem? Flower ale masz piłkę
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-03-09 o 14:12 |
|
|
|
#3851 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, podczytuje Was cały czas, ale jakoś nie mam weny do pisania, zwłaszcza, że cały czas coś robię tzn. staram się odrobić z rzeczami, które mam do zrobienia tak czy siak, a które przy dziecku będą jeszcze trudniejsze- trochę pracy, trochę nauki. Zmobilizowałam się w końcu jak liczba dni do TP spadła poniżej 30
Gratulacje dla nowych mamuś: Asika, Roksape, Aguśka, Pempek! Macie najpiękniejsze prezenty na Dzień Matki jakie można sobie wymarzyć Madziara26 ja miałam wymaz 2 razy i mam to cholerstwo Cytrynka, a ten antybiotyk na paciorkowca to w jakiej formie podają? Dożylnie? W ogóle jak to wygląda dziewczyny, które są po w kwestii znieczulenia i jakiś tam antybiotyków, czy oni unieruchamiają wtedy rodzącą? Trzeba leżeć czy można się jakoś przemieszczać i aktywnie spędzać tą I fazę porodu? Cytat:
ale czy to w ogóle możliwe? Miałaś USG robione na tym samym aparacie? No w szoku jestem normalnie, jak myślę, że moja kruszynka też może już nie być kruszynką
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flowerbombka śliczny brzuś ![]() kurcze muszę się w końcu zmobilizować i wrzucić jakąś fotkę, bo ciekawa jestem jak ocenicie, bo ja już sama nie wiem jaki jest - czy duży, czy mały, czy wysoko czy nisko.. ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
ja też mam niewielki biust, chociaż i tak w ciąży troszkę urósł![]() ciekawa jestem czy wróci do poprzednich rozmiarów po ciązy i karmieniu..
|
||
|
|
|
#3853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytrynko Wiktorek jest przecudny
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnie dziś kupiłam mojemu koszulę. W sumie to też prezent dla mnie bo uwielbiam jak mąż chodzi w koszulach
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Cytrynka_Wawa;32819 378]
ja mam w kapsułkach jak z mlekiem?/QUOTE] Ja go karmiłam Bebiko i dodawałam normalnie do butelki tyle kropelek ile było potrzebne. A z kapsułkami nie miałam doswadczenia ![]() Cytrynka synuś cudowny Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-03-09 o 14:20 |
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
mój też nie miał, ale go uświadomiłam, że podobno coś takiego jest. Sam się postarał wczoraj to niech też coś ma chłopak
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
super, że wszystko ok czyli czekają z 10 dni z wywoływaniem?
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w związku z tym, że nie mam jak dzisiaj pojechać na miasto to chyba będzie musiał sam sobie wybrać co chce dostać bo jutro rano jedziemy razem na zakupy ![]() Bo na mojej wiosce nie kupie nic takiego co mogłabym mu dać chyba, że butelke %%% ale przecież to nie wypada nawet no i nie może pić bo jak zacznę rodzić ![]() A bratu kupie też jakiś drobiazg może dezodorant i czekoladke Oj idę robić obiadek
|
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mój ostatnio kupił sobie i koszule i garnitur myślę ze to mu starczy
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
monika_krk mi podawali dozylnie przez welfron przed porodem i po porodzie 2 dni a pozniej tabletki plus oslona
nowaken ja piesia karmie
|
|
|
|
#3861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() a koszule to takie raczej nie do garnituru (b. rzadko chodzi w garniturze), tylko do dżinów mu kupiłam. |
||
|
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
Lenka ja jestem z Kielc ,ale bede rodzic na Czarnowie, okropne rzeczy slyszalam o Prostej ,ale moze to tylko plotki.
Natka rekordowy przyrost wagi! podobno dziecko duzo i szybko przybiera w ostatnim miesiacu, mam nadzieje ze mój syn nie bedzie bił jakichs rekordów i oszczedzi matke![]() Cytrynko cudownego masz synka mam taki sam leżaczek![]() Zmykam na spacer , moze mnie pobudzi ,bo taka ospała jestem.
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Idę pooglądać Chirurgów, się wciągnęłam cholerka.. I nie ma chyba odcinka na którym bym nie ryczała..
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3864 | |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie czekolade zajadam
Z teściową juz lepiej wczoraj troche strach był do w nocy zaczeła sie dusic i podłączyli ja do respiratora i wprowadzili w śpiączke farmakologiczną ale juz dzis ja wybudzili no ale nadal oddycha przez rurke. A jeszcze lekarz nagadal tesciowi ze niewiadomo czy ja wybudza oczywiscie dowiedzialam sie po czasie bo nie chcieli mnie denerwowac ani tz ani teściu. teraz mam wizyte to zapytam czy ten wymaz na paciorkowca mi zrobi ale nie wiem czy nie za późno ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
tez to oglądam
|
|
#3865 | ||||
|
Gang Iren
|
Ja mojemu dam siebie.Bedzie ekonimicznie
![]() Cytat:
Nie za slodko bedzie? Cytat:
A teraz kupilam rozne i bede probowac,ktore mi przypasuja.Kupilam tez wielorazowe Avent,bardzo tanio mi sie trafilo,bo kolezanka uzywala i byla zadowolona.No,na wyjscie ich brac nie bede,ale w domu czemu nie. Jak corce dawalam wit,to nie mialam problemu.Otwieralam dziubek na lezaco jak byla i wlewalam. Wiktorek jest cudowny!! Cytat:
Ja nigdy nie mialam takich informacji ![]() No i super,ze cos sie zaczyna ruszac Cytat:
Ale niestety u mnie powrocil do swoich mikroskopijnych rozmiarow jak skonczylam karmic. Mam nadzieje,ze tym razem urosnie i juz tak zostanie
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i chodziłaś tam do szkół - podst. liceum itd?? ![]() A gdzie jeszcze można rodzić w Ck? na Prostej sama przyszłam na świat no ale to było dawno temu Na Kościuszki jest porodówka? A z wagą dzidzi - ciekawa jestem ile tygodniowo przybiera w ostatnich 2 miesiącach.. |
|
|
|
|
#3867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a mój dla odmiany bardzo rzadko nosi dżinsy bo taka praca że dżinsy nie przejdą
|
||
|
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry pomysł
chyba wezmę przykład z ciebie i też tak zrobie
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki za rade |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

ja karmie maz w dzien pieluchy zmienia i kapie malego, bardzo sie stara az jestem zaskoczona