|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Oto moj pierwszy recznie na szybko zrobiony obrazek, mam nadzieje ze moje dziecko nie bedzie mialo urazu do kotow
![]() nie wiem czy mam na tyle nerwow aby wycinac (nie mam odpowiednich nozyczek , przyklejac te malutkie oczka, lapki i serduszka itd. biorac pod uwage ze jestem beztalencie plastyczne.wyglada lepiej jak sie nie robi zblizenia albo nie otwiera zdjecia ))
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-09 o 13:50 |
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Mój Antek do dzisiaj ładnie łyka syropy oprócz białych zawiesin.Pamiętam jak Antkowi podawałam na kolki niemieckie krople to jak widział że idę z kroplami to już miał otwartą buźkę. Będzie dobrze. Pochwal się potem jak poszło ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Idę robić moje pierogi
|
|
|
|
|
#3873 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Monia obrazek jest wyjatkowy,bo zrobiony przez ciebie. A kot,...coz tez jest niepowtarzalny,taki rozny od wszystkich znanych mi kotow
|
|
#3874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wyslalam tez zdjecie dla Tz - a on odpisal ze obrazek wyglada na przynajmniej 40 funtow takze nic tylko rozkrecac biznes patchworkowy ....i straszyc dzieci
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-09 o 14:15 |
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...ja to nazywałam "taniec z wenflonami" ![]() Moniahan obrazek słodki , różne są przecież koty na świecie ![]() Cytrynka te kropelki to możesz dać prosto do buźki z tej kapsułki, z tym że to jest tłuste i troszkę można się bać ,że się wyślizgnie ta kapsułka i wpadnie do buźki (szczególnie u takiego malusiego dzieciaczka , który kręci główką itd.)...albo możesz na łyżeczkę parę kropelek Twojego mleka nakapać i do tego te kropelki i tak próbować podać Maluszkowi, jak wszystkiego nie połknie to pewnie nie ma strachu, przypuszczam ,że wyliczone to jest tak ,że jakies straty są przy podawaniu brane pod uwagę
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-09 o 14:25 |
|
|
|
|
#3876 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a te mysli... hmmm... baby blues?... ja ostatnio tez mam takie wrazenie, ze to wszystko przeciez nie ma sensu... ale wiem,ze to nieprawda i ze mi niedlugo przejdzie ![]() Cytat:
a karmienie z pewnoscia niedlugo zaskoczy Cytat:
, zeby niedlugo samo ruszyloCytat:
![]()
|
|
#3877 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Gratulacje dla Aguśki i Pempka Tynka Ty z Kielc? moje okolice A na Czarnowie ogólnie jest bardzo dobra opieka- tzn akurat mówię na przykładzie chirurgii. Mój dziadek długo tam leżał i sobie chwalił. A na Prostej kilka lat temu koleżanka mojej mamy straciła bliźniaki. Męczyła się kilkanaście godzin bez przerwy zanim zdecydowali się na cesarkę. Ale było już za późno Nawet w TV było o tym. Także tego szpitala największemu wrogowi bym nie poleciła.88natka to Ty miałaś USG? Wiesz strasznie mnie pocieszyłaś tym,że ten masaż aż taki bolesny nie jest.. Bo też się zdecydowałam i trochę obaw miałam. Ale pewnie to dlatego,że rozluźniona byłaś dlatego nie bolało? I Tobie go w przychodni robiła? Bo powinna do domu przyjść ponoć... I czyli coś się rusza jak widzę Wiecie,coś się chyba kroi u nas. Wczoraj Wam pisałam,że bolał mnie kręgosłup. I wieczorem zaczęło boleć coraz mocniej. W dodatku wszedł mi jakiś ból w spojenie i nie mogłam nawet po schodach wejść przez niego.Ale szło to wytrzymać. Tomek mnie masował długo i trochę ulgi to przynosiło. dopiero o 5zasnęliśmy bo myśleliśmy że jednak czeka nas wycieczka na porodówke. Ale to nie było coś co przypominało skurcze,albo ja nie potrafię po prostu tego rozpoznać jakby sie coś kroiło to dziecko powinno się mniej ruszac,a u nas jest jak zwykle. no i nic nie płynie....
|
#3878 |
|
Gang Iren
|
Balbinka trzymam kciuki,zeby sie rozkrecilo i zebys wiedziala juz ze to to!A poza tym musimy dzienna norme zrobic,wiec sie nie ociagaj z porodem
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kcuiki za rozkręcenie się akcji
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-09 o 14:53 |
|
|
|
|
#3880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nastepny bedzie jeszcze ladniejszy na pewno Moj maz dzis mnie rozbawil.... ![]() Zaglada do lodowki i pyta sie, ktory chce jogurt, to on wezmie ten drugi. Mowie mu, ze mi obojetne i dodalam - wiesz, ze ja to wszystko bym ci oddala. A on -wiem, ja tobie tez, nawet i zjadlbym za ciebie Myslalam, ze padne |
||
|
|
|
#3881 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3882 |
|
Wtajemniczenie
|
przesylam Wam Dziewczynki troszke wiosny ktora mam obok domu
|
|
|
|
#3883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mozliwe ze na tym zakoncze swoja kariere artystyczna
|
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Flower jaka fajna pileczka!
![]() MoniaHan duzy brzuszek, widac ze koncoweczka ![]() Ladne masz te kwiatuszki kolo domu, taki widok pozytywnie nastraja Cytrynko Wiktorek jest super i taki malutki mi sie wydaje...
|
|
|
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
super kwiatuszki, już wiosna
|
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Jezu poplakalm sie I nie moge sie opanowac... ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Dziewczyny myslicie, ze dlugosc szyjki lub cos innego z nia zwiazene, moze miec wplyw na sex? Bo dzis bylo wypedzanie, ale przyjemne to to dla mnie nie bylo, bol w srodku ![]() I jak tu wypedzac... |
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeszcze tak, wczoraj przeczytałam o tym w kurierze i sobie pomyślałam: "mam nadzieję, ze nie znam tej osoby", a wieczorem okazało się, że jednak znam i to całkiem dobrze....ehh A co do rozstępów, to sobie tak myślę, że to niewielka cena za ten cud, który nosimy pod sercem...Fakt, że nie czuję się z tym komfortowo - dodatkowe kg, rozstępy, puchnięcie nóg, bóle jakbym przez pół dnia biegała....czuję się jak mały wieloryb... Ale tam w środku jest Maleństwo, które jest całkowicie zależne ode mnie i które kocham |
|
|
|
|
#3888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I będę rodzić na Kościuszki
|
||
|
|
|
#3889 |
|
Rozeznanie
|
chcę tak u siebie! ![]() hahaha, same scyzoryki ja się liczę jako pół, bo moja rodzina ze świętokrzyskiego, tyle tylko, że zwiali na granicę małopolsko-śląską
|
|
|
|
#3890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytrynka Wiktorek przecudny ![]() Natka dobrze ze Cie masaz szyjki nie bolal, zycze aby sie cos ruszylo |
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętałam własnie że Ty alamig i ivona84 jesteście z Ck, ale nie miałam pojęcia że Tynka też
i balbinka gdzies z okolic?![]() Jejku nie wiedziałam że takie rzeczy sie dzieją na Prostej.. Na Kościuszki fajna porodówka? |
|
|
|
#3892 |
|
Zadomowienie
|
Lenka, Balbinka jestem z Kielc i zamierzam rodzic na czarnowie, rozwazalam jeszcze kosciuszki, ale pacjentki mojego lekarza rodza na czarnowie.Mieszkamw poblizu telegrafu
![]() O Kosciuszki slyszalam ze jesli chodzi o sam porod to ok, gorzej z opieka i pomoca po porodzie, zwlaszcza po cesarce, ale wiadomo ze ile ludzi tyle opini. O czarnowie tez slyszalam rozne historie, ale chodzilismy tam na ta szkole rodzenia, ogladalismy wszystko, narazie mam pozytywne wrazenia, jeszcze gdyby dawali znieczulenie to czulabym sie pewniej, wiedzac ze w razie czego jest mozliwosc ulzenia mi w bolu. Monia slodki ten kotecek ![]()
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-09 o 15:41 |
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może porodówka sama w sobie nie jest jakaś super, ale za to lekarze bardzo dobrzy. A co do opieki, to ja chyba i tak wezmę prywatną położną. Koszt 400zł, a przynajmniej gwarancja dobrej opieki przez cały poród. |
|
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale tak mi to fajnie zabrzmiało ![]() no i Monia prawdziwa sztuka rodzi się w bólach , głowa do góry Gkatarzynka smutne to bardzo, depresja to straszna choroba, u nas była ta sama przyczyna, ciężko to wszystko pojąć ![]() pamiętacie biedronki Niny, teraz doszły jeszcze motylki, ale ja wstawię tą biedronę co wtedy ulepiłam, tż mowi ,,ze ma uśmiech Joker z Batmana ![]() ![]() to tak żeby Ci Monia przykro nie było ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-09 o 15:56 |
|
|
|
|
#3895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to bym się zatrzymała gdziekolwiek i dzwoniła "po pomoc". Pfff ![]() Cytat:
Ja sporo ciuszków też dostałam bez powiedzenia "do oddania". Ale to, co dostałam oddam wyprane i tyle. Cytat:
Moja mama nigdy staników nie nosiła i niejedna mogłaby jej pozazdroscić piersi... ![]() Uwielbiam hiacynty, piekna wiosna Byłam u lekarza. Ktg wyszło ok, ilość wód się zwiększyła. Nie wiem skąd była ta mniejsza ilość ![]() Przy okazji pogadałam chwilę z położną, pytała jak się czuję. Powiedziałam o tych rękach i skwitowała, że to bardzo dobry objaw, bo dziecko układając się w kanale rodnym uciska w okolicy kości ogonowej na nerwy odpowiedzialne za czucie w kończynach. I pocieszyła mnie, że podczas porodu na pewno będę miała bóle krzyżowe...
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...ma ciekawy wyraz twarzy to prawda ...normalnie nic tylko wystawe urzadzic marcowek-kwietniowek 2012![]() Cziqua napierdziela swoje kocyki i inne dzianiny jak profesjonalistka, my robimy modeliny, plasteliny i ....inne koty czy jeszcze ktoras z Was ma takie zdolnosci plastyczne pamietam ze Aguska w trakcie ciazy zrobila pudelko dla Filipka albo Szymonka.jeszcze chyba bizuterie ktoras z Mamusiek robila.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-09 o 16:05 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
ale jest rewelacyjna!![]() a właśnie ja mojej Małej robię w pokju kącik z motywami kawiatków i motylków, mam nadzieję, że będzie na swój sposób happy
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-09 o 16:03 |
||
|
|
|
#3899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no nie ma jak pocieszenie przed porodem... bacik jej na pupsko za straszenie! |
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już mi mówił masażysta dawno temu... tylko palcami przejechał wzdłuż mojego kręgosłupa i mówi, że wszystko ok, ale odcinek lędźwiowo-krzyżowy... będe cierpiała podczas porodu no trudno, taki mój urok, nacierpię się... jak ból będzie nie do zniesienia a rozwarcie względnie małe, to zawsze mogę poprosić o znieczulenie ![]() Wazne, że wszystko jest ok!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

, przyklejac te malutkie oczka, lapki i serduszka itd. biorac pod uwage ze jestem beztalencie plastyczne.

...ja to nazywałam "taniec z wenflonami"
bez sensu
ale na to jeszcze czas
Nawet w TV było o tym. Także tego szpitala największemu wrogowi bym nie poleciła.
jakby sie coś kroiło to dziecko powinno się mniej ruszac,a u nas jest jak zwykle. no i nic nie płynie....

klaski :