Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 15:35   #2611
Narek
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez WarOfWorlds Pokaż wiadomość
Umyłam wczoraj włoski odżywką (nie dawałam wcześniej oleju), bałam się, że nie domyję a tu szok włosy domyte i puszyste będę to częsciej praktykować użyłam Isany z babassu (ach ten zapach)
Dla mnie to jest najlepsza odżywka do mycia, wczoraj kupiłam 2 opakowania na zapas w Rossmannie, bo ostatnio ciągle myję odżywką(chyba, że nakładam olej )

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:37   #2612
trommelka
Zadomowienie

A ja sobie siedzę z henną na glowie
Tylko nie wiem, czy mi chwyci dobrze, bo mialam resztkę, jakąś 1/3 opakowania i nawet po rozrobieniu z odżywką bylo malo.. Ale nie moglam się doczekać poniedzialku - dostawy mojej zamówionej Khadi i stęsknilam się za moim ciemnym brązem Najwyżej za tydzień poprawię

Btw: Mam nową współlokatorkę z którą nie rozmawiam (nie pytajcie, to po prostu związek bez przyszlości ) i która o moim wlosomaniactwie nie wie (chociaż może się domyślać, bo od tygodnia znoszę maski, odżywki i oleje..) Siedzi teraz naprzeciwko mnie i czai. Tak wiem, to podle z mojej strony pisać o niej na forum, ale ona jest tak cudownie okropna i tak wścibsko i z taką pogardą patrzy się na mój turban i czapę, że śmiać mi się chce Wszystkie komentarze rodziny i przyjaciól byly nieważne - ten wzrok chemicznego bazyliszka po prostu zabija

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Poszło moje długo wyczekiwane zamówienie na ZSK

Elastyna
Hydrolizat keratyny
Kompozycja Witaminowa All-in-one
75% D-pantenol w roztworze wodnym
L-cysteina
FEOG
Bagietka szklana
Łyżeczka miarowa 2 i 1 ml
Łyżeczka miarowa 5 i 2,5 ml
Pipetka 3 ml
Mleczko pszczele
Butelka 125 ml
Ależ cudowne zamówienie Jak odlożę trochę kasy to zrobię podobne.. Kolegen i elastyna za mną chodzą.. I l-cysteina.. I parę innych rzeczy

Cytat:
Spróbowałam tego zielonego kremu BeBeauty i nijak on nie wygładza tych odstających włosków
Mnie też nie urzekl, ale dam mu kolejną szansę.. Ale za to olej ze slodkich migdalów na końce.. Cudo!

Ach! I dziękuję za opis Twojej pielęgnacji i wskazówki! Poczytalam, coś się przyda z pewnością.. Zwlaszcza, że też mam falowane wlosy, które ostatnio mają tendencję do prostowania, więc może jonizacja przyszlaby mi z pomocą w stylizacji? Dziękuję raz jeszcze!

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:40   #2613
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Tylko nie wiem, czy mi chwyci dobrze, bo mialam resztkę, jakąś 1/3 opakowania i nawet po rozrobieniu z odżywką bylo malo.. Ale nie moglam się doczekać poniedzialku - dostawy mojej zamówionej Khadi i stęsknilam się za moim ciemnym brązem Najwyżej za tydzień poprawię

Btw: Mam nową współlokatorkę z którą nie rozmawiam (nie pytajcie, to po prostu związek bez przyszlości ) i która o moim wlosomaniactwie nie wie (chociaż może się domyślać, bo od tygodnia znoszę maski, odżywki i oleje..) Siedzi teraz naprzeciwko mnie i czai. Tak wiem, to podle z mojej strony pisać o niej na forum, ale ona jest tak cudownie okropna i tak wścibsko i z taką pogardą patrzy się na mój turban i czapę, że śmiać mi się chce Wszystkie komentarze rodziny i przyjaciól byly nieważne - ten wzrok chemicznego bazyliszka po prostu zabija

Ależ cudowne zamówienie Jak odlożę trochę kasy to zrobię podobne.. Kolegen i elastyna za mną chodzą.. I l-cysteina.. I parę innych rzeczy

Mnie też nie urzekl, ale dam mu kolejną szansę.. Ale za to olej ze slodkich migdalów na końce.. Cudo!

Ach! I dziękuję za opis Twojej pielęgnacji i wskazówki! Poczytalam, coś się przyda z pewnością.. Zwlaszcza, że też mam falowane wlosy, które ostatnio mają tendencję do prostowania, więc może jonizacja przyszlaby mi z pomocą w stylizacji? Dziękuję raz jeszcze!
Pozdrów współlokatorkę czymś ciężkim .

A jeśli chodzi o krem Be Beauty, można też go nałożyć jak olej - przed myciem. Dzisiaj miałam go na noc, szału nie zrobił bo nie lubię olejów wnikających, ale do dłoni już mi się znudził .

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:41   #2614
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Osz, Ty
(nie szkodzi, i tak bedzie moja :P)
Uff.. Upieklo mi się!

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest najlepsza odżywka do mycia, wczoraj kupiłam 2 opakowania na zapas w Rossmannie, bo ostatnio ciągle myję odżywką(chyba, że nakładam olej )
Kurde blaszka! Muszę wypróbować jeszcze to mycie odżywką (podejście nr 4 ), bo może warto wypróbować i też skorzystać z promocji na Isanę, póki jest?

Uratuj!
Stary 2012-03-09, 15:43   #2615
kuleczkka
Rozeznanie

odżywki b/s się boję
Mam włosy podatne na obciążenia, pewnie dlatego, że są b. rzadkie

w pskikaczu: (ale to faza eksperymentów)
kreatyna
d-penthanol
ew.jedwab
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:53   #2616
Redhaired Witch
Nindżopesz

Hej, mogę dołączyć?

Mam niestety kilka pytań.
Po pierwsze która odżywka Nutri-Gładki jest polecana, ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ladzajaca.html ? Ona nie ma silikonów?

Po drugie nie wiem jak zmodyfikować pielęgnację. W bad hair days miotam się między dwoma efektami: korkociągami jeśli użyję po umyciu kilku kropli oliwki Hipp (wyglądają wtedy na rzadkie i je rozczesuję); lub leciutkimi puszącymi "piórkami" jeśli jej nie używam. Nie wiem czego użyć żeby wypośrodkować efekt, żółta Joanna b/s nie wystarcza, żel lniany brzydko usztywnia fale albo jakoś źle go nakładam. Silikonowych psikadeł chciałabym uniknąć.
Może ktoś miał podobny problem i coś doradzi?

Oczywiście używam wszelkich cudów wianków: szamponu Hipp, odżywek Garnier AiK, różowej Artiste, żółtej Joanny Naturii b/s, maseczki Bingo z elastyną, żelu lnianego jako dodatku do olei, żelu z pantenolem, zielonego Biedrokremu do rąk, wcierki Jantarowej, olei: lnianego, kokosowej Vatiki, brzozowej Alterry, oliwy z oliwek.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:54   #2617
Fubizka
Zakorzenienie

Ja mam tendencję do przeciążania włosów. W sensie za dużo walę zawsze tych odżywek, bo włosy same w sobie nie są z tych obciążających się

Cytat:
Jak chcesz, to mogę Ci dać swoją tabelkę na pw
A o jonizacji też myślę, może to ona by pomogła coś na te piekielne króciaki, chociaż prawdę mówiąc wątpię
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:12   #2618
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Hej, mogę dołączyć?

Po pierwsze która odżywka Nutri-Gładki jest polecana, ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ladzajaca.html ? Ona nie ma silikonów?

Po drugie nie wiem jak zmodyfikować pielęgnację. W bad hair days miotam się między dwoma efektami: korkociągami jeśli użyję po umyciu kilku kropli oliwki Hipp (wyglądają wtedy na rzadkie i je rozczesuję); lub leciutkimi puszącymi "piórkami" jeśli jej nie używam. Nie wiem czego użyć żeby wypośrodkować efekt, żółta Joanna b/s nie wystarcza, żel lniany brzydko usztywnia fale albo jakoś źle go nakładam. Silikonowych psikadeł chciałabym uniknąć.
Może ktoś miał podobny problem i coś doradzi?

Oczywiście używam wszelkich cudów wianków: szamponu Hipp, odżywek Garnier AiK, różowej Artiste, żółtej Joanny Naturii b/s, maseczki Bingo z elastyną, żelu lnianego jako dodatku do olei, żelu z pantenolem, zielonego Biedrokremu do rąk, wcierki Jantarowej, olei: lnianego, kokosowej Vatiki, brzozowej Alterry, oliwy z oliwek.
Heej!
Na wątku olejowym/hennowym albo "Pochwalmy się.." zawsze podziwiam Twoje rude piękności! Nadal je uwielbiam! Piękne są!!

Co do końcówek: masz jakieś psikadlo hand-made? Mi naprawdę pomaga rozprawić się z podobnym problemem - przepisów jest wiele, co wizażanka to metoda Najpopularniejsze to np aloes+keratyna+panthenol+ woda/hydrolat+odżywka b/s - wszystko do atomizera, potelepać i psikać wlosy w ciągu dnia

Cytat:
Jak chcesz, to mogę Ci dać swoją tabelkę na pw
A o jonizacji też myślę, może to ona by pomogła coś na te piekielne króciaki, chociaż prawdę mówiąc wątpię
A pewnie, że chcę! Zawsze takie tabelki są dla mnie pomocą, czasem coś podpatruję, czasem wyszukuję swoje blędy..

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Pozdrów współlokatorkę czymś ciężkim .

A jeśli chodzi o krem Be Beauty, można też go nałożyć jak olej - przed myciem. Dzisiaj miałam go na noc, szału nie zrobił bo nie lubię olejów wnikających, ale do dłoni już mi się znudził .
Mam tylko krzeslo pod ręką

Ooo krem na noc.. O tym nie pomyślalam! Ale kokos mi nie sluży, o czym się już kolejny raz przekonalam, więc może dlatego ten krem mi też "nie podszedl.." Ale będę testować! Dzięki za patent!

Uratuj!
Stary 2012-03-09, 16:25   #2619
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Właśnie jak używałam Jantaru wrzesień-październik to miałam wrażenie, że są jaśniejsze (myślałam, że to może przez ekstrakt z cytryny, bo chyba jest w składzie), ale nie byłam pewna, bo w sumie nie potrafiłam rozróżnić czy to odrosty czy co
Teraz kończę drugą buteleczkę, w międzyczasie farbowałam włosy i dzisiaj zauważyłam, że są jaśniejsze i to na bank nie są odrosty. Nie wiem co o tym myśleć
ja też slszałam ze podobno rozjasnia

a ptałam w poprzedniej częsci, ale czy jest sens dodawac sypkiego jedwabiu do odzywek?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:27   #2620
Ula_87
Wtajemniczenie

Witam

Rozpoczęłam akcję denko - czas zużyć odżywki, których już nie będę używać, a potem zostać tylko przy faworytach i nie kupować nic nowego, przynajmniej na jakiś czas
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:34   #2621
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Heej!
Na wątku olejowym/hennowym albo "Pochwalmy się.." zawsze podziwiam Twoje rude piękności! Nadal je uwielbiam! Piękne są!!

Co do końcówek: masz jakieś psikadlo hand-made? Mi naprawdę pomaga rozprawić się z podobnym problemem - przepisów jest wiele, co wizażanka to metoda Najpopularniejsze to np aloes+keratyna+panthenol+ woda/hydrolat+odżywka b/s - wszystko do atomizera, potelepać i psikać wlosy w ciągu dnia
Dzięki
I powiadasz, że dzięki temu loki będą nie-fruwające i nie-zdredowane? Kurcze, czyli czekają mnie poważne zakupy bo nie mam żadnych tego typu półproduktów.
Taką keratyną można psikać codziennie? Nie będzie przeproteinowania jakkolwiek się ono objawia?
Jeszcze muszę pokombinować z żelem lnianym ale póki co dawał u mnie podobne efekty co... sama woda.

Stary 2012-03-09, 16:36   #2622
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Albo żółwi olej, bardzo popularny składnik balsamów do ciała, czy nawet kapsułkowany do użytku wewnętrznego. Nikt nie zdaje sobie sprawy z tego jak przebiega procedura odławiania zółwi, z jakich części olej się wytwarza i w jakich warunkach. Taki zwykły tran z rekina biorąc, popularny na całym świecie i komplementowany- niewielu ludzi wie, że pernamentnie łamie się zakazy, odławiając rekiny, odcinając im płetwy i z powrotem wpuszczając do morza, skazując tym samym na pewną śmierć.
Jeżeli nie mam pewności co do takiego produktu, a nie mogę mieć, bo nikt nie da mi certyfikatu w takiej kwestii, w życiu nie kupię.

Jedynym tłuszczem, który ma związek ze zwięrzakiem i który kładę na włosy to lanolina. Tyle, że to tak zwana inna inność.
czemu ludzie są tak okropni, biedne rekiny

Cytat:

niezła współlokatorka, już nikomu nie mówię, że olejuje, jak już mówiłam ostatnio koleżanka się przestraszyła, kazała mi przestać i skonsultować się z fryzjerem dla bezpieczeństwa
Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Witam

Rozpoczęłam akcję denko - czas zużyć odżywki, których już nie będę używać, a potem zostać tylko przy faworytach i nie kupować nic nowego, przynajmniej na jakiś czas
też planuję akcję denko, ale nie wiem czy dam radę jak pokazujesz mi jakieś maski cudne
Cytat:
Ja nie wiem, czy wstyd, myślę, że miałabym prawo się oburzać tylko jakbym sama nie jadła żadnego mięsa, bo obiektywnie, w czym krowa jest gorsza od konia pod względem moralnym
Ale wiadomo, że większość z nas dzieli jednak zwierzęta na te, co się nadają do jedzenia i te co się nie nadają, np psy czy koty, których większość ludzi wychowanych w naszej kulturze by nie zjadła. I ja tak samo nie zjadłabym konia, a jakby mi ktoś przemycił w posiłku bez informowania mnie to pewnie bym rzygała potem tydzień
masz rację wg mnie nie jestem wegetarianką, ale nigdy nie zjem konia, sarny, dzika, królika... jeśli coś mogę zrobić to nie używam kosmetyków testowanych na zwierzętach, bo to co się dzieje w tych laboratoriach... to masakra...

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:41   #2623
Ula_87
Wtajemniczenie

Sylvi - a ile kosztuje ta płukanka malinowa?
Stary 2012-03-09, 16:52   #2624
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
25 zł za 150 ml

wg mnie drogo, samemu w domu mogę zrobić o wiele tańszą, ale i tak do niej wrócę

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-03-09, 16:53   #2625
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma, że tak przepiszę skład:
aqua/water, cetearyl alcohol, elaeis guineensis oil/palm oil, behentrimonium chloride, niacinamide, saccharum officinarum extract/sugar cane extract, stearamidopropyl dimethylamine, chlorhexidine dihydrochloride, camellia sinesis extract/camellia sinesis leaf extract, benzyl salicylate, isopropyl alcohol, pyrus malus extract/apple fruit extract, persea gratissima oil/avocado oil, pyridoxine hci, citric acid, citrus medica limonum peel extract/lemon peel extract, prunus armeniaca kernel oil/apricot kernel oil, hexyl cinnamal, glycerin, oryza sativa bran oil/rice bran oil, parfum/fragnance

(uff.. mam nadzieję, że bez literówek. )

najśmieszniejsze w niej jest to, że reklamują ją jako: wzbogaconą w mikroolejek z ryżu o właściwościach odżywczych. Spójrzcie tylko, na którym miejscu ten olejek.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:53   #2626
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki
I powiadasz, że dzięki temu loki będą nie-fruwające i nie-zdredowane? Kurcze, czyli czekają mnie poważne zakupy bo nie mam żadnych tego typu półproduktów.
Taką keratyną można psikać codziennie? Nie będzie przeproteinowania jakkolwiek się ono objawia?
Jeszcze muszę pokombinować z żelem lnianym ale póki co dawał u mnie podobne efekty co... sama woda.
głupie pytanie ale zadam odgniatasz żel lniany? bo ja mam dzięki niemu naprawdę fajne fale
i gdzieś przeczytałam że dobrze jest używac keratyne i gliceryne razem bo wtedy jest równowaga nawilżenia i proteinek

Cytat:
coś koło 20 zł... kiedyś się chciałąm na nia skusić ale podobno jest mało wydajna i nie daje lepszych efektów niż np płukanka z cytryny czy octu jabłkowego. zawsze można kupić malinowy olejek eteryczny i dodawać do swoich płukanek

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:56   #2627
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
j
a ptałam w poprzedniej częsci, ale czy jest sens dodawac sypkiego jedwabiu do odzywek?
Hm.. Chemiczką nie jestem, ale wydaje mi się, że tak

Cytat:
Dzięki
Ja lnianego używalam do masek przed myciem i po i cudownie nawilżal Co do psikadla powinno pomóc, bo przynajmniej u mnie niweluje puszenie, poprawia nawilżenie wlosów i jest super pod olej. Jak nie masz keratyny itp możesz rozrobić odżywkę b/s z wodą, dodać np aloesu i też będzie super
Keratyna wnika w strukturę wlosa (bo go buduje) i nie powoduje przeproteinowania

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
niezła współlokatorka, już nikomu nie mówię, że olejuje, jak już mówiłam ostatnio koleżanka się przestraszyła, kazała mi przestać i skonsultować się z fryzjerem dla bezpieczeństwa
Ale my jesteśmy mądrymi wizażankami i wiemy, że czasem niektórych fryzjerów i pań z Rossmanna i Natury nie warto pytać o cokolwiek, np sklady odżywek i silikony

Uratuj!
Stary 2012-03-09, 17:02   #2628
karmazynka99
Zakorzenienie

Tromm - dodam nastepnym razem, bo ma krótki termin wazności a nie zużyje tyle go mojego pudru :P

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2012-03-09 o 17:04
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 17:06   #2629
phideaux
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Kurde dam sobie rękę uciąć, że kiedyś kosztował 12
I masz rację, mój chłopak kupił go właśnie w takiej cenie w Biedronce kilka miesięcy temu ;-) Więc po prostu poszedł w górę.
Mi niestety nie posłużył, bo obciążał włosy.
Stary 2012-03-09, 17:10   #2630
trommelka
Zadomowienie

Popatrzylam wlaśnie do wątku "Pochwalny się swoimi wlosami" dawno mnie tam nie bylo (jak na calym wizażu zresztą ) i zaślinilam monitor.. To nie na moje nerwy, takie piękne wlosy!

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
Tromm - dodam nastepnym razem, bo ma krótki termin wazności a nie zużyje tyle go mojego pudru :P
A teraz mi wpadlo do glowy, że może najpierw rozmieszaj ten jedwab z czymś? Np żelem/sokiem aloesowym a dopiero potem z maską - będziesz miala pewność, że go dobrze wymieszasz i "wyjedwabiujesz" cale wlosy równomiernie

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
najśmieszniejsze w niej jest to, że reklamują ją jako: wzbogaconą w mikroolejek z ryżu o właściwościach odżywczych. Spójrzcie tylko, na którym miejscu ten olejek.
Hm... Czyżby tuż przed zapachem? Ale promocja i chwytanie klientów na olejek jest!

Uratuj!
Stary 2012-03-09, 17:15   #2631
Keithlyn
Zadomowienie

Hej włosomaniaczki !

Zamawiał ktos może z tej strony ?? http://kosmetykidabur.pl/ mysle ze mają ciekawe produkty
Mam z Vatiki olej kokosowy i jest swietny! A te wszystkie maski i odzywki tak kuszą ze nie wiem na które sie zdecydować
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 17:16   #2632
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:

Ale my jesteśmy mądrymi wizażankami i wiemy, że czasem niektórych fryzjerów i pań z Rossmanna i Natury nie warto pytać o cokolwiek, np sklady odżywek i silikony
no ba a jak powiedziałam, że nie chodzę do fryzjera tylko TŻ mi podcina to już w ogóle była w szoku

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-03-09, 17:16   #2633
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
aqua/water, cetearyl alcohol, elaeis guineensis oil/palm oil, behentrimonium chloride, niacinamide, saccharum officinarum extract/sugar cane extract, stearamidopropyl dimethylamine, chlorhexidine dihydrochloride, camellia sinesis extract/camellia sinesis leaf extract, benzyl salicylate, isopropyl alcohol, pyrus malus extract/apple fruit extract, persea gratissima oil/avocado oil, pyridoxine hci, citric acid, citrus medica limonum peel extract/lemon peel extract, prunus armeniaca kernel oil/apricot kernel oil, hexyl cinnamal, glycerin, oryza sativa bran oil/rice bran oil, parfum/fragnance

Stary 2012-03-09, 17:21   #2634
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

Faktycznie
Wielkie dzięki, skład bardzo zachęcający, po wykończeniu wszystkiego przetestuję

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
głupie pytanie ale zadam odgniatasz żel lniany? bo ja mam dzięki niemu naprawdę fajne fale
i gdzieś przeczytałam że dobrze jest używac keratyne i gliceryne razem bo wtedy jest równowaga nawilżenia i proteinek
W sumie nie odgniatałam bo użyłam go ze dwa razy i za pierwszym zamachem wsiąknął i zniknął a włosy się spuszyły, za drugim zrobił sztywne strąki - rozczesałam zamiast ugnieść
To w sobotę przetrenuję właściwe użytkowanie.

Cytat:
Ja lnianego używalam do masek przed myciem i po i cudownie nawilżal Co do psikadla powinno pomóc, bo przynajmniej u mnie niweluje puszenie, poprawia nawilżenie wlosów i jest super pod olej. Jak nie masz keratyny itp możesz rozrobić odżywkę b/s z wodą, dodać np aloesu i też będzie super

Keratyna wnika w strukturę wlosa (bo go buduje) i nie powoduje przeproteinowania
Ad. 1 też używam przed myciem razem z olejami ale nawilżenia w sumie nie zauważyłam. U mnie efekty objawiają się znienacka po kilku miesiącach, zerkam w lustro i krzyczę "wow!"
Aloesu też nie mam, argh, miałam jedynie żel z pantenolem ale się skończył. Dobra, to za dwa miesiące coś kupię jak będę przy kasie a póki co pomęczę się z lnianym.
Przepis zanotowany

Ad. 2 acha, takie buty

Stary 2012-03-09, 17:23   #2635
visionAM
Zakorzenienie

a ja mam wrażenie, że przesadziłam z nawilżaczami, a za mało protein używam.......
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 17:43   #2636
trommelka
Zadomowienie

Splukalam hennę a moja ulubiona wspóllokatora trzaskając drzwiami opuścila pokój.. Czyżby chodzilo jej o "piękny" szpinakowy zapach henny?
I chyba jednak ta jedna duża lyżka nie jest wystarczająca na moje wlosy, chyba nie chwycilo równomiernie.. Ale oczywiście nie moglam poczekać i pohennować, normalną ilością, jak normalni ludzie.. Nie, bo po co?!

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
no ba a jak powiedziałam, że nie chodzę do fryzjera tylko TŻ mi podcina to już w ogóle była w szoku
Już pewnie odprawiala egzorcyzmy i chciala wypędzić zlego ducha...

Cytat:
Ad. 1 też używam przed myciem razem z olejami ale nawilżenia w sumie nie zauważyłam. U mnie efekty objawiają się znienacka po kilku miesiącach, zerkam w lustro i krzyczę "wow!"
Aloesu też nie mam, argh, miałam jedynie żel z pantenolem ale się skończył. Dobra, to za dwa miesiące coś kupię jak będę przy kasie a póki co pomęczę się z lnianym.
Przepis zanotowany

Ad. 2 acha, takie buty
To Ci fajnie, że masz "woow" ja muszę poczekać jeszcze na dobry efekt

Uratuj!
Stary 2012-03-09, 17:57   #2637
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Witam

Ja też i są pierwsze efekty W wielkim koszyku, w którym trzymam kosmetyki do włosów, zrobiło się miejsce na następne i tak mi się to spodobało, że akcję denko przenoszę na kosmetyki do ciała i twarzy
I hamuję się przed kupowaniem...

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Uufff... Już się przestraszyłam

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 17:58   #2638
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Splukalam hennę a moja ulubiona wspóllokatora trzaskając drzwiami opuścila pokój.. Czyżby chodzilo jej o "piękny" szpinakowy zapach henny?
I chyba jednak ta jedna duża lyżka nie jest wystarczająca na moje wlosy, chyba nie chwycilo równomiernie.. Ale oczywiście nie moglam poczekać i pohennować, normalną ilością, jak normalni ludzie.. Nie, bo po co?!

Już pewnie odprawiala egzorcyzmy i chciala wypędzić zlego ducha...

pewnie tak, ale zakończyłam temat bo już wiedziałam, że nie ma sensu dalej tego ciągnąć

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-03-09, 18:01   #2639
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Ja też i są pierwsze efekty W wielkim koszyku, w którym trzymam kosmetyki do włosów, zrobiło się miejsce na następne i tak mi się to spodobało, że akcję denko przenoszę na kosmetyki do ciała i twarzy
I hamuję się przed kupowaniem...
Ja też . Zamierzam zostać z jedną maską Bingo, odżywkami Artiste, Biovaxem i może dam jeszcze jedną szansę odżywkom Alterry. Do tego szampon, półprodukty, wcierki, oleje i tyle, wystarczy.
Ale moja akcja denko potrwa prawdopodobnie ponad pół roku .

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 18:04   #2640
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Trommelko, keratyną też można przeproteinować A skutkiem tego mogą być łamliwe włosy

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości