|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
A u nas było max 2,6 st. i wiatr jak diabli. Zimniej niż przy -10 ![]() Cytat:
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Dziewczyny przychodzę z dobrą nowiną
Maciuś załapał pękam z dumy
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2012-03-09 o 17:26 |
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
madziwnia mnie sie cholernie te podobaja
http://allegro.pl/buty-top-ten-adida...193573409.html szkoda ze jasne nie sa,wzielabym jej!
|
|
#3934 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJ DLA IGORKA
i zebys z mamusia zaliczyl tyle klatek schodowych ile tylko chcesz .Mam nadzieje ze dobrze zapamietalam .A gdzie zdjecie solenizanta? Cytat:
Ale truje tz-towi zeby sie pilnowal . Zazwyczaj troche podjedza , nie zastepuje to posilku. Oj ciezko ciezko jest zmusisc sie do jakiegos sportu, ale jak sie juz zacznie to czlowiek traktuje to jako normalna czynnosc w trakcie dnia. Jak mycie zebow . Cytat:
hehe Cytat:
![]() Cytat:
, kurcze pierwszy raz go robilas? Jakies jeszcze dodatkowe rady ? Cytat:
2. Kurka no nie ma sprawiedliwosci ![]() 3. w dalszym ciagu jestem w szoku ze taaaak szybko, taaaak latwo , poprostu trafilas chyba w najodpowiedniejszy dla niej moment 4. sama nie wiem, chyba zalezy od znajomych, jak bym nie czula sie pewnie ich, bo to na przyklad znajomi bardziej tz-ta to chyba bym pampka zalozyla, a jak moji starzy znajomi to pfff lajcik , ludzie sa rozni . Mi by osobicie nie przeszkadzalo jakby mi dziecko siku na srodku pokoju zrobila ![]() Cytat:
. Takze pisalam o terazniejszosci, mysle ze to jakos naturalnie wyjdzie, ja zaczne sie krepowac on tez i poprostu nie bedzie wchodzil mi do lazienki. Na waleta po domu nie biegam to mi tego brakowac nie bedzie hehe Mialam sie pytac , gdzie ty mieszkasz i czy termometr nie zepsuty, ale zerknelam u mnie na telefonie i pokazuje 12 stopni hehe termometru nie mam wiec tego sie trzymam. Ale cieplo bylo pierwszy raz zaszlika nie zarzucilam na szyje ![]() Cytat:
hehe . Super I pomyslec, ze kiedys bysmy pukenly sie w glowe jakby nam ktos powiedzial ile radosci nam przyniesie sikanie do nocnika Ana co ile nakladasz sobie ten olej na wlosy? ja mam fest zniszczone po ostatnich farbowaniach i mysle ze co noc bede nakladac przez jakis czas , albo co drugi dzien. Musze je do maja jakos podreperowac. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
Ciekawe jaka podeszfa jest, niby napisane ze wygodne, ale ja tam na slowo to wiesz ..... Super sa niektore adidaski i tego typu, ale jak je do reki biore to mam trudnosc w zgjeciu podeszfy. Metka mnie nie przekonuje |
||||||||
|
|
|
#3935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja myję co 2 czasami co 3 dzień i zawsze coś nakładam lej na noc albo po myciu trzymam maskę przez godzinę.Jedną mam taką co się trzyma godzinę przed myciem.Jak nie mam czasu na maski to szampon i odżywka do spłukania i tyle. Fajnie jakbyś miała porządny szampon i odżywkę-wtedy pielęgnacja olejami miała by większy sens. Jakiego używasz szamponu i codziennej odżywki?
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
monka powiem ci ze my mialysmy adidaski i adidasa i nike i chyba wygodniej jej sie chodzilo niz np a clarksach,chociaz te tez baardoz lubi.
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Ana jak siedze w domu teraz to myje co 2 dzien , czasami codziennie. Myje tylko rano. Yyyy szampony odzywki proboje co chwile rozne, kadusa, aveda , charles worthington london http://www.boots.com/en/Charles-Wort..._-c1030_image4 . Typowo dostepne w sklepach , z tej firmy http://www.hollandandbarrett.com/pag...9&cid=87&sid=0 i ostatnio wyczailam ta jednorazowa maske i szampon http://www.hollandandbarrett.com/pag...0&cid=87&sid=0 i bylam zadowolona . Musze sprawdzic czy maja normalnie w butelkach i na pewno zakupie. Te CW tez mi nawet pasowalo , ale nie to co bym chciala. hehe Tazke jak cos to polecaj
. Aaaaa mam jeszcze jedne na oku, zapomnialam teraz nazwe , jak znajde to podpytam , niby opinie ma zadowalajace .Do maja musze no musze je ozywic . Powstrzymuje sie i nie farbuje ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Darusia ja nie mowie ze wszystkie butki adidasa dla naszych dzieciakow sa do hehe. Jedni lubia obuwie sportowe, inni szpilki inni jeszcze jakies inne. Tak mi sie wydaje |
|
|
|
|
#3938 | ||
|
Zakorzenienie
|
a jak!!!
![]() ![]() Przepraszam gdzie Ty mieszkasz skąd żeś jest !!! ![]() bo jak szłam na ten festyn charytatywny o 15.40 to taaka zimnica że tylko na zimowo w wózku i kocyk czapy i rekawiczki obowiazkowo Cytat:
Cytat:
z mężem oczywiście ... i jakos nie było okazji zmyc.. i potem nałożyłam ta maske WAZ LATTE on tez słodkie migdały ma.. i pierwszy raz moje włosy nabrały lekkiego połysku!!!No rewelacja... Od tego rozjasnienia to potwornie mi sie zmywa kolor wyglada jak wyblakła dupa lisa!!
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dr.Organique może być-jak Ci pasi to używaj. Maska też spoko,ma parę fajnych ekstraktów,oleje.Będzie ładnie odżywiać Ja do tego wrzucisz systematycznie i często oleje to do maja podreperujesz włosy A znasz może tam u siebie John masters organique?
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znam ale juz dodalam i musze poczytac. Musze sprawdzic u sibie na ebayu co mam w liscie to moze cos bedziesz znac .Mam jeszcze pare innych firm , ale kij z tym W niedziele sprawdze co tam jeszcze maja w tym azjtyckim sklepie moze jakas perelke wyczaje Dzieki |
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym sklepiku zobacz też może czy masz"lavera"-bardzo fajne mają szampony
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Maciusia
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Ana nic z tego nie mam
Kurcze moze i ja zaczne przez jakis czas pic te mleko z drozdzami jak mowicie ze widac efekty. Jakie dajecie proprcje? szklanka mleka i ile drozdzy? Te w kostkach rozumiem? a co z drozdzami piwowarskimi? dostepne sa chyba w aptekach, dobre na skore wlosy i podobno przy odchudzaniu , ograniczaja wilczy apetyt czy coe w ten desen . Prawda to ? Probowal ktos? Jak bede w Pl to chyba zakupie , ale powiem zeby mi mama wyslala ![]() Aha a te mleko to jakie pijecie , ilu procentowe? a odtluszczone moze byc hehehe tak zwana biala woda bo w sumie to do mleka nie podobne . |
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór po przerwie.
Biję się w piersi, że nie dołączyłam wcześniej do życzeń urodzinowych dla kilku solenizantów. Ostatnio tylko wpadłam klub przejrzeć i tyle mnie tu widzieli-sypię głowę popiołem i obiecuję poprawę, a przynajmniej postanowienie poprawy ![]() Zalegli solenizanci, to dla Was A dzisiejszemu świętującemu Igorkowi życzę szczęśliwej Mamy, nieskończonych wypraw schodowych, wielu przychylnych sprzętów do rozmontowywania i setek kilometrów pokonanych za pomocą windy (tak, wiem, mamusia się ucieszy
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedną kostkę drożdży mam na 3 razy-czyli 3 dni. Drożdże piwowarskie ponoć lepsze od tych piekarniczych al e dostępne w aptekach w formie tabletek.
|
|
#3946 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko u jednej koleżanki ją puszczam bez pampka. U drugiej w pamku, ale wysadzam (ale tam rzadziej jesteśmy). Cytat:
tiramisu dokładnie ten co wkleiłaś. z góry dziękuję za pomysły zakąskowe Cytat:
libra,minka,izz-czyli cudów jednak ni ma . A ANia niedawno pisała że szymkowi to TAK DŁUGO zajęło-3 tygodnie,a u nas już więcej i dalej lipa...Cytat:
, miko "pobił" erwiegoCytat:
Cytat:
będzie super Cytat:
Biszkopt sam wychodzi dość niski, da się przekroić, ale cienkie placki są, także na drugi raz zrobię z 5 jaj (czyli jedno więcej) z tego przepisu dokładnie http://mojewypieki.blox.pl/2009/06/B...rzepis-II.html A i mój tż nie jest farmaceutą, więc w kwestii tej osłony nie pomogę niestety A w kwestii olejowania to musisz wybadać sama-ja najpierw olejowałam za każdym myciem, ale szybko sie okazało, że to dla moich włosów za często. To indywidualna kwestia Cytat:
Nie ma znaczenia ilu % mleko-możesz nawet z wodą pić jak ci przez gardło przejdzie. Ja piję mleko 3,2%, no chyba że w sklepie braknie ![]() O piwowarskich piszą, że są skuteczniejsze i bogatsze w składniki odżywcze niż piekarnicze, i one chyba w suplementach drożdżowych są właśnie. Ale jak wyczytałam to wszystkie te preparaty trza łykać 6-12 tabsów dziennie, to ja podziękowałam i pognałam po drożdże babuni do biedry. Co do odchudzania, to ponoć są też bogate w chrom i niby mają pomóc w chamowaniu się przed słodyczowym głodem. No i ogólnie są bogate w wit, szczególnie z grupy B
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-03-09 o 20:36 |
||||||||
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mój tasiemiec słodyczowy nie daje się pokonać.Trzęsę sie dalej nad czekoladą jak zawsze
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
hehe u mnie to samo ;D. Dodatkowo jestem przed @, to już całkiem pochłaniam jak durna, na dzień kobiet się wzbogaciłam to sobie używam...i drożdże mi jakoś nie chcą w tym przeszkodzić...(niestety) ...
|
|
#3949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tutaj w angli nie widzialam takich drozdzy wiec tylko Pl sklep. Czyli jednak lepsze to powiem mamie zeby mi kupila i wyslala, a potem sama sobie dokupie.Kurcze i co rzlopiesz takie cieple? jak bylam mala pamietam jak u babci bylam to mi takie cieple przynosila i butelke cala szklana wypijalam Cytat:
Kawiarki nie mam bo kawy jakos nie pije wole herbate zielona i czerwona, ale zakupie, one chyba tanie hehe . Biszkop bosko wyglada .Nie wiem czemu mi siewydawalo ze towj tz jest farmaceuta ![]() ![]() Wlasniete czytlam o tym chromie a ja po ciazy z malym dalej mam taka ochote na slodycze nie wiem czego wczesniej tak nie mialam i leci tak 2 lata juz . Tyle tabletek |
||
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
3 razy go robiłam juz!! tylko z 1,5 porcji bo mam blaszke 30 cm czyli tort mega duży.. i zawsze albo środek był mokry troche albo zbyt boki spiekłam i był twardy z góry wiec ciezko nawet aby mi poncz chwycił..
zrób z normalnej porcji i powiedz jak ci wyszedł... Aha.. bez wzgledu jakie ciasto wychodziło.. tort jest za.. isty pyszny!!! Rewelacja!!! o tak mój wyglądał na roczek
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia
![]() kurcze ja tez przed okresm jestem hehe , a tu taka pokusa , pewnie nic nie zostalo
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-03-09 o 21:18 |
|
|
|
#3952 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
coś mnie dopadło od oLKI Z przedszkola i wczoraj się źle czułam ale dziś już lepiej , tylko wstręt do żarcia mam . U niech panuje jakiś 1 dniowy wirus bo kilka dzieciaków miało . Jutro już pewnie będzie lepiej . Olka z sikaniem bez wpadek , dziś tylko jej się raz zdarzyło w przedszkolu , ale tak to sama woła , sama robi . tylko kurdupel na kibel nie usiądzie , szymek jak się nauczył to sam właził ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Igorku wszystkiego najlepszego
|
|
#3953 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a mogę ja napisać? Szwarcwaldzki to jeden z moich ulubionych ,moim zdaniem zgranie smaków jest idealne kwaskowate wiśnie ,delikatna bita śmietana i czekoladowe ciasto ,jak dla mnie to jeden z tych z górnej półki smakowej i też jest bardzo prosty w wykonaniu ,każdemu wyjdzie na pewnoJa wszystkie torty robię bez alkoholu jeśli jest w przepisie znaczna jego ilość to zastępuję innym płynem ,a jeśli łyżka czy dwie to nie zawracam sobie głowy. Tort chałwowy też jest bardzo dobry Powiem wam co ja kiedyś piłam jak się odchudzałam. herbatę z suszonych liści brzozy. Taki napitek polecił mojej kuzynce bioenergoterapeuta jak się odchudzała i faktycznie dużo schudła ,ja też. Napój jest tak obrzydliwy w smaku że czekałam aż ostygnie i piłam duszkiem z zamkniętymi oczami bo oczywiście nie słodzone jest gorzki jak piołun i bardzo moczopędny i zamula tak skutecznie że nic się nie chce jeść. Robiłam sobie tego duży słoik i popijałam. Można dostać liście w sklepie zielarskim albo zwiosny zebrać samemu z dala od szosy i ususzyć. |
|||||
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
libra-też pytanie! to jak tak zachwalacie, to na swoje urodzinki go zrobię
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az z ciekawosci sprawdzilam u nas. Ja pszczol nie mam , ale za to moj maly dzis w samych kalesonach i bluzie kolo domu latal takze cieplo bylo , a ja jak na wiosne ubrana pierwszy raz w tym roku .
|
|
|
|
|
#3956 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w sumie racja, zależy jacy znajomi. moja i tak rzadko gdziekolwiek na tyłku siedzi, żeby mogła się zlać na wersalkę, ale na dywan by poszło no widzisz, Amelka od wakacji bez pieluch a zdarza jej się zlać więc to chyba potrwa jakiś czas. Za to dziś z Zośką u mojej mamy chyba rekord pobiły a swoją drogą moja siostra oducza Zosię od wakacji (Zośka pod koniec stycznia 2 latka skończyła) i jej dużo gorzej idzie, nie poddają się ale mała chowa się za meble i sika w gacie, nie zawsze, ale dość często i na noc pieluchę jeszcze zakładają bo przesikana. No ale kiedyś w końcu musi przestać ![]() Cytat:
muszę się w końcu kopnąć w zad i przestać, bo jak nie jem wcale to mi łatwiej i jakoś daję radę, a jak od rana wpakuję czekoladkę do gęby to cały dzień mnie nosi
|
|
#3957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A tort TO TEN Z GÓRNEJ PÓLKI rzeczywiscie.. idealne połączenie smaków tylko ani razu nie wyszedł idelany znaczy ciasto.. ale co sie dziwic jak blaszka ogromna.. pozycze kiedys mniejsza.. bo ta 30 to tak akurat na 25 osób starcza
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A wiśnie to jakie o tej porze roku będą najlepsze? Chciałabym czyms gości urodzinowych zaskoczyć
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
libra, madziwnia, a jakich wiśni do tego tortu używacie? i likier wiśniowy dawałyście czy nie?
|
|
#3960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Libra kocham cię a te liście brzozy to chyba sobie kupię, tylko nie wiem czy dam rade to pić ![]() ale wyczytałam własnie, że to na nerki dobre, a mi się ciągle kamienie robią, więc może będę miała większą motywację ![]() Libra u nas też dziś rano wiało, niby ciepło ale po łapach bez rękawiczek dostałam. Zresztą u nas w nocy chyba też na minusie, w środę w nocy tzn. ok 5 rano -11 było a wczoraj w dzień ok. 3 stopni
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

pękam z dumy 
Ale truje tz-towi zeby sie pilnowal . Zazwyczaj troche podjedza , nie zastepuje to posilku.
. Za kilka dni znowu kontrola kardiologa. 
, kurcze pierwszy raz go robilas? Jakies jeszcze dodatkowe rady ?
hehe . Super
I pomyslec, ze kiedys bysmy pukenly sie w glowe jakby nam ktos powiedzial ile radosci nam przyniesie sikanie do nocnika
lej na noc albo po myciu trzymam maskę przez godzinę.Jedną mam taką co się trzyma godzinę przed myciem.

to znaczy że jesteśmy we 4 do Iguśka?? 

jak mowicie ze widac efekty. Jakie dajecie proprcje? szklanka mleka i ile drozdzy? Te w kostkach rozumiem? a co z drozdzami piwowarskimi? dostepne sa chyba
kurcze ja tez przed okresm jestem
hehe , a tu taka pokusa