|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Nieźleeee! Wow, mój też tak robi oczywiście, ale chyba nie aż do tego stopnia...
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
super zdięcie
![]() Cytat:
sprawdź jeszcze sobie tutaj http://drogeria.ie/ Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tak mam cały dzień,cały czas sie rozpycha a to mnie boli i jest nie przyjemne ale pomimo tego na twarzy pojawia się uśmiech ![]() Cały dzień sie rozpycha i w nocy jak sie obudze i się przekręcam to ten dupek znowu zaczyna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Zakorzenienie
|
M. nie skończył żadnych studiów, co zaczynał jakiś kierunek, to go zamykali. Rok temu znowu zaczął, ale nie wydoiliśmy finansowo no i jesteśmy tu, gdzie jesteśmy. Póki co nie ma potrzeby iścia na studia. MI to obojętne czy ma studia czy nie, nie jest to kryterium wartości człowieka wg mnie. Ja mam studia skończone, ale co z tego, skoro nie mam doświadczenia zawodowego takiego, bo praktyki zawodowe czy kilka prac dorywczych, to nic. Przy szukaniu pracy każdy na to zwracał uwagę i czułam się, jak ostatni debil. Na studia można iść zawsze i w każdym wieku. Z resztą nie wiem skąd ten pęd do studiowania i jakiś przymus. W NL mało kto idzie na studia, bo tutaj prócz nauki tzw. teoretycznej mają masę praktyk i tak układane plany zajęć, że mogą normalnie pracować od 16 r.ż. Na studia tutaj idą, bo np. chcą być inżynierami czy lekarzami. Na większość zawodów są kursy przygotowujące z tego, co słyszałam.
Radzę się nie stresować, bo to szkodzi dziecku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
no właśnie, 3 cm szyjka nie jest źle
![]() ![]() Mały mi z głową na szyjkę napiera z całej siły i taki tego efekt ![]()
#1057 |
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o płynie do prania dzidziuś??? Bo właśnie tż jest w sklepie i go kupuje.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-09 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Zakorzenienie
|
u mnie dokładnie te same kształty się tworzą
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
a o tym dzidziusiu słyszałam, że spoko.
![]() |
#1059 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakiego ja mam wielkiego i nabrzmiałego brzucha, jak sobie pomyślę, że to jeszcze prawie 4 miesiące, to mnie to przeraża... Skórę już mam tak napiętą, pępek niemalże wypchany na zewnątrz... Chyba trzasnę w pewnym momencie... ![]() Zmykam oglądać filmik z mężulkiem. Do jutra! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jak dla mnie to ja też nie potrzebuję studiów skończonych do szczęścia, ale wszyscy wokół ode mnie tego wymagają... a tak naprawdę co raz częściej studia na niewiele się zdają... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Zakorzenienie
|
Kung-Fu Panda jest super
![]() Ja sobie z M. tak oglądam filmy, że on widzi może do napisu początkowego z tytułem filmu i przechodzi do Krainy Czarów. W ogóle, jakbym nie była w ciąży, to bym pewnie siedziała w Egipcie i animowała turystów... bo kilka dni przed pomyśleniem w ogóle, że mogę być w ciąży, złożyłam CV i mi odpowiedzieli, że spoko itd. tylko mam im zrobić kopię w języku angielskim. No... potem zrobiłam test, bo mi się mój wybitnie regularny okres spóźniał (a miałam na prawdę, jak w zegarku szwajcarskim) i musiałam im odmówić. Moja babcia jest taka, że studia to mus i jak ktoś je skończył, to jest prawie, że bogiem wiedzy i życia. Nie dało się jej przekonać, że obecnie liczy się doświadczenie i umiejętność radzenia sobie w życiu. Dla mnei studia były czasem fajnej zabawy, zdobywania nowych umiejętności (jazda konna, narciarstwo biegowe i kajakarstwo). Z czego dla mnie wartościowe były głównie studia licencjackie i fajnie, że je zrobiłam dziennie. Natomiast dla mnie magisterka to takie zatrzymanie się na pewnym etapie i zero rozwoju, prócz wiedzy do krzyżówek :P i żałuję, że nie poszłam na nią w trybie zaocznym. Ale to już historia i nie ma co rozpamiętywać. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-03-09 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A już wcale teraz - musisz myśleć o dzidziusiu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
tutaj jest kilka polskich sklepow ale nie widzialam w nich hippa, widzialam inne kosmetyki ale nie hipp. a co to znaczy "normalny sklep"?? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Dasti80;32828644]
Mi kobieta w sklepie tez powiedziała że dużo kobiet pierze w dzidziusiu i sobie chwała tyle że ja już w czesniej kupiłam inny . |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32828735]Wiesz, jeśli nie planujesz pracować jako tłumacz, to raczej nikt nie będzie patrzeć na to
![]() A już wcale teraz - musisz myśleć o dzidziusiu![/QUOTE] Masz rację. Z tego płaczu i stresu zrobił mi się brzuch jakiś twardy i jakby mnie coś ciągnęło tam, nie mogę stresować dzidziusia mojego... Ja jutro kupię właśnie dzidziusia. Moja siostra prała w nim ubranka i mówiła, że jest ok, więc po co mam kupować droższe proszki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No to właśnie doświadczyłaś twardnienia/skurczu, przez który kilka z nas bierze tutaj silne leki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Wtajemniczenie
|
6 str napisałyście od 17!!
śliweńka termos? Ale jaki? Taki na całą butelkę, czy mleko wlewam do termosu a jak karmię to przelewam do butelki? GaTTa myślałam, że to prawdziwe pluszaki ![]() ![]() ![]() rozowa1987 fajne tabliczki, u nas kolorystycznie dobrze wyglądałaby Miki ![]() ![]() blueelektron te literki mi się nie podobają...to moje zdanie. Wolałabym te tabliczkę o której pisała rozowa1987 blueelektron Twoja psiapsióła to zdolna dziewczynka Timii co taki skąpy ten ginekolog? Że tylko 2tyg L4 Ci dał? anulka4771 ale czad ![]() ![]() Dasti80 płyn Dzidziuś-moja opinia, bo już prałam co nieco: W butelce pachnie, pranie po wypraniu ma dziwny zapach, absolutnie nie pachnie po praniu, po wyschnięciu praktycznie ten dziwny zapach zanika i ubranka są bezzapachowe.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32829141]No to właśnie doświadczyłaś twardnienia/skurczu, przez który kilka z nas bierze tutaj silne leki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Zakorzenienie
|
Zabiłaś mnie tym zdjęciem.
![]() Cytat:
![]() Noooo... za jakieś 6 tygodni trzeba się szykować ![]() Będziecie te placki chyba przez cały weekend jeść ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
jA sobie przedwczoraj koszule upralam w plynie dzidzius i jak narazie pachnie
![]() ![]() ![]() anulka swietne zdjecie, nihgdy takiego czegos nie doswiadczylam, ale mam duzo tluszczyku na brzuszku wiec moze dlatego ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-09 o 20:48 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() słuchajcie a jeśli chodzi o klapki do szpitala, to trzeba wziąć 2 pary tak? jedne do chodzenia normalnie a drugie pod prysznic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Akurat ja w szpitalu miałam tylko jedne (takie plastikowe właśnie), ale ja się za bardzo nie przemieszczałam po szpitalu, na porodówkę to przemyślę jeszcze sprawę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Wtajemniczenie
|
Jejku, całe popołudnie czytam dzisiejsze posty, właśnie dobrnęłam do końca
![]() Dziewczyny, gratuluję wszystkich dzisiejszych dobrych wiadomości z USG! ![]() Kism - dzielny Twój Maksio, mądry bąbel! ![]() Anulka - biedny Filip... musi bardzo tęsknić za tatą ![]() ![]() ![]() Perse - pozdrów Anię ode mnie, mam nadzieję, ze szybko ją wypuszczą ze szpitala, mocno trzymam kciuki!!! ![]() Oglądałam dzisiaj kosmetyki Hipp, fajne mają składy ![]() ![]() ![]() Ja nie wiem, co ten mój dzieć taki spokojny... poprzednio to też nie mogłam spać, cały czas mnie coś kopało i buszowało, a tu tak delikatniutko, słabiutko...aż się czasem zastanawiam, czy wszystko jest w porządku ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-09 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój też jest dzisiaj spokojniutki.... Jak czasami kopał tak, że bolało, tak dzisiaj ledwo się odzywa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.