|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
Co do ciasta to może za krótko pieczesz ? u mnie nigdy nie wychodzi czas pieczenia taki jak jest podany na tym blogu zawsze muszę dłużej piec. Takie cisto z czekoladą jest dość ciężkie,ja piekę dotąd aż się całe podniesie do góry i na środku też i robi się taka górka lekka ,ono i tak później opadnie trochę ale środek będzie dopieczony. |
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Ja wpadam tylko na moment pochwalić moje dziecko
![]() Otóz byłam u tych znajomych ponad 4 godziny i moje dziecko ladnie wołalo i robiło na nocnik (ich). Oni mają 4-letnią córeczkę i mieli jeszcze nocnik więc użyczyli. Oczywiście spytałam czy mogę zdjąć ampka i bez problemu się zgodzili- sami to przechodzili niedawno nabrałam getrow na zmianę ale się nie przydały Mała ubawiona padła jak kawka
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
na roczek uzywałam wiśni z lidla normalny kompot tam jest i likier tez w Lidlu kupiłam ok 17 zł.. i mam jeszcze do dzis.. bo to sie nie psuje.
A na Boże Narodzenie juz miałam swoje kompoty z wiśni.. ale nie ma róznicy zbytniej z tymi sklepowymi.. śmietane 36% i czekolade mleczna do ozdoby nożem skrobiesz
|
|
#3964 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Evitka ja likieru nie daję bo dzieci też jedzą ,pisałam wcześniej ,nigdy nie daję alkoholu do ciast jak jest w przepisie Dorota ma tam na blogu też babeczki "Z Czarnego Lasu " http://mojewypieki.blox.pl/2009/02/B...nego-Lasu.html i sernik szwardzwaldzki http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/S...ck-Forest.html babeczek nie robiłam ale sernik bardzo dobry Cytat:
![]() co do brzozy to pierwszy łyk jest szokiem ale idzie się przyzwyczaićCytat:
|
||||
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Asia!!!! jej jak sie miło czyta...
![]() Wiecie co ja chyba tez się wezme bo tak was czytam że chyba pora spiąć poślady a mam je wielkie wiec potrzebuje duuuzo siły ![]() Ale macius pieknie Wercia pięknie!!! ehhhhhhhh Czas na Michaline.. musze tylko gacie kupic.. bo nie mam nic!!! Zero null ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Ciekawe jak ten napar z brzozy ma sie do antykoncepcji???:confused :
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia to do dzieła ,będziemy wam kibicować
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek no ja ciebie ale super, fajnie szybko wam to poszlo . A po nocy , drzemce jaka ma pieluszke? sucha? czy jednak sika? BO pytalas czy sciagnac. Moze sproboj jutro czy na dniach, na drzemke nie zakladaj. Powiedz ze idzie spac w samych majteczkach, zeby siku zrobila przed drzemka i moze zalapie
. Tylko ten wklad kup . Ja kupilam taki wielorazowy , moza prac. Dalam chyba 20f, ale oplaca sie. Te jednorazowki nam sie podwijly ( wszystko dotyczy starszego ) . Albo cale ochronne przescieradlo. Nie wiem czy wszystkie sa takie czy ja wybralam kijowe, ale mlody caly sie posil jak na nim spal. Dawalam oczywiscie na nie materialowe , ale nie sprawdzila sie taka opcja u nas.
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro szkoła a w niedziele konczę szybciej wiec planujemy spacer rodzinny po plazy... ostatni raz byłam w ... wakacje
|
|
#3969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
ale mam kilkaset km
|
||
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
oooo z takimi cheerleaderkami
wygramy te walkę
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i na dekorację to można takie ładne kandyzowane (czy jakie tam?) normalnie kupić? a są u nas dostępne w ogóle wiśnie w syropie? właśnie miałam o tą czekoladę też pytać-jak sie nożem te duże wióry skrobie? no i używacie szprycy czy rękawa do dekoracji z bitej śmietany? a no i dodawałyście do bitej żelatyny(ile?jak?) czy śmietan fixu?
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-03-09 o 22:08 |
||
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
JA tu jeszcze nie gratulowałam dumnym mamom za odpieluchowanie. Nadrabiam więc i gratuluję wszystkim
.A u mnie dzisiaj był wyjątkowy dzień. I to wcale nie dlatego o czym napisałam w klubie. Dzisaj pierwszy raz trzymałam swoją Nataszę na rękach a właściwie to leżała u mnie pomiędzy cyckami przez ponad godzinę. Taka maleńka i krucha. Wiecie Oliwka była mała ale ta to taki przcineczek. I jeszcze jedna wiadomość. Zmienili jej salę. Już nie jest na sali gdzie jest ta najbardziej intensywna opieka tylko na takiej innej gdzie są dzieci zdrowsze. A ze złych wiadomości to od wczoraj dają jej moje mleko. No i dzisiaj znowu kupki jakieś dziwne i cały tyłek obsypany krosteczkami Normalnie nie nadaję się na matkę karmiącą. A mleka ściągam juz około 60-70 i w większości wylewam. Część mroże tylko nie wiem po co bo ona jakoś nie trawi. A praktycznie jem już tylko sam chleb z masłem i na obiad jakieś gotowane mięsko i ziemniaki albo zupa krupnik.
|
#3973 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Werci ![]() Cytat:
dla mnie jak przepis ma więcej niż 5 zdań to już jest skomplikowany i zawsze czegoś nie doczytam i zrypię Cytat:
![]() ![]() ten napar brzozy nie działa na sraczkę, więc nie powinien mieć wpływu ![]() "Liście brzozy pobudzają wydzielanie moczu, a z nim produktów przemiany materii, oraz dezynfekują drogi moczowe: Mogą być polecane w chorobach nerek powodujących zmniejszone wydzielanie moczu, w kamicy moczowej, w przewlekłych zakażeniach, w obrzękach pochodzenia sercowego, a także w gośćcu przewlekłym postępującym oraz w skazie moczanowej. Z chorób skóry, w których mogą być pomocne liście brzozy wymienić trzeba zapalenie łojotokowe, trądzik młodzieńczy i łuszczycę. Liście brzozy mogą być użyteczne w leczeniu uszkodzeń wątroby spowodowanych stosowaniem silnych środków chemicznych. " choć pewnie lepiej by było skonsultować to z lekarzem
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Evitka.. wydrylowane..
a do dekoracji używam rekawa ale z końcówką dekoracyjną.. u mnie na torcie jak widzisz są małę wióry.. ale duże robisz tak że rozpuszczasz czekolade wylewasz na pergamin na płasko i wtedy skrobiesz duże wióry bo z całej czekolady takie pyrki ci wyjda jak na moim widac... ale tez fajnie.. a do dekoracji w syropie kupisz wszedzie.. ale ja nie znalazłam tych z ogonkami ![]() P0P.. same dobre wieści.. a pokarm. hmmmm zamrażaj ile sie da na pewno sie nie zmarnuje a juz niedługo bedzie jadła jednorazowo 100ml
|
|
#3975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekoladę tarłam na tarce ,używam rękawa cukierniczego bo jest o niebo wygodniejszy Żelatyny nie dawałam ale dawałam śmietan -fixy tak jak pisze jeden na 200ml smietanki i śmietankę kupuję 36% łaciata w litrowym opakowaniu super sztywno sie ubija ,od biedy może być też 30% też się ubije tylko lepiej dać fixy żeby wodą nie podeszła Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Taką herbatką brzozową można sobie też kurację oczyszczającą zrobić |
|||
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Pop fajnie że malutką trzymałaś . Kurde a z tym mlekiem
![]() a nie mają na to wpływu Twoje problemy w ciąży ? Wy tu o tortach ja tam bym nie zrobiła . zamówię Olce taki z hello kitty http://tortybeaty.blogspot.com/searc.../Hello%20Kitty tylko nie ten z figurami tylko całego kota .Ona uwielbia wszelki koty , rano staje pod szafą i mędzi o bluze z kotem , nie musi być oczywiście hello kitty ale ma byc kot
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A środek możesz sobie wybrać czy nie każda masa może być? |
|
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tej masy też nie jem , ale dzieciaki mają radość z tego tortu
|
|
#3980 | ||
|
Rozeznanie
|
No Igorku - szybkiego rozgadania żeby mama się nie czepiała, a także dużo pilotów, telefonów i innych do zabawy
Cytat:
Cytat:
łojezu dziewczyny gdzie wy mieszkacie? Ja byłam dzis w naszej cudnej stolicy i marzłam okrutnie. Były ze 2 stopnie, a po powrocie do Radomkowa przywitał nas deszcz ze śniegiem ![]() Aneczka, Asiulek, Młoda, Ana - gratuluję postępów nocnikowych dzieciaczków Bardzo szybko załapały |
||
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Bo stolica to tam już bliżej do ruskich
|
|
|
|
#3982 |
|
Rozeznanie
|
No tak - tuż za miedzą
|
|
|
|
#3983 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale chyba mnie przekonałyście, spróbuję go zrobić. A myślicie że robić go w dzień imprezy czy dzień wczesniej?? Cytat:
Cytat:
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. a jak schudnę!! dzieki temu gównu? yyyy gównowi .. jak to leciało??![]() ![]() to z radości wiadro zaparze i wypiję... wtedy chyba spinanie dupska mi nie pomoże ![]() ![]() minka ja biszkopty robie zawsze dzien wczesniej.. a reszta trzeba tego samego dnia co masz jeść.. bo to torty bez chemii ![]() A propo pieczenia.. u mnie nikt sie za torty nie bierze.. a ja własnie lubie przełamywac stereotypy w rodzinie itd.. tradycje itp.. wiec co roku jest inny tort wiec nigdy nie wiem co wyjdzie.. ale Wisniowy jednak powtarzałąm i bede na pewno! I na pawde to nic trudnego bo w przepisach masz każdy szcegól opisany jak co robic.. i bardzo przydatne sa komentarze pod przepisami.. duzo ciekawych informacji tam jestDobranoc... PS.T. poszedł sie prysznicowac musze spadać do wyrka zanim wróci coby udawac że spie.. bo inaczej bedzie symulacja bólu głowy
|
|
|
#3985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tortów i pieczenia. to ja niby kumata jestem a zawsze w stresie piekę (że mi nie wyjdzie) no i kurde nie wychodzi
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
pop super wiesci!!!!!
ja juz zamowilam torta mlodej ,takze piec nie bede,na chrzciny przy okazji dla meli tez. Nery mnie nawalaja kosmicznie;/ a mialam do pubu isc z laskami dzisiaj-to se pooooszlam....
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj bylo tak cieplo ze tylko w marynarce chodzilam,a Eryk w sweterku. Z Erwinem dopiero wieczorem wyszlam coby ludzie nie widzieli tego szarpania naszego,to juz bylo ylko 5na plusie.to juz w cienkiej kurtce lazil. I sam ostatnio bardzo pilnuje czapki. Normalnie sie poryczy pokazuje na glowe i z takim zalem ze czapa,czapa ,jak mu nie zaloze to do windy nie wejdzie.
Moj tz wyjechal do Hanoweru na targi komputerowe,tak sie przyzwyczailam ze go nie ma,to zlewajaco to znioslam . Kazalam zeby gadzety bral w podwojnych egzemplazach zeby kazdy dziec dostal swoj,zeby klutni nie bylo.Madziwnia Ania ma racje z allegro :/niestety od stycznia sie zaostrzylo i strach cos wystawiac jak firmy nie masz.. Podobno jak przekroczysz juz niecale 400zl biora cie na swiecznik ;/.kolezanka ze skarbowki powiedziala zebym jak cos przez tablice i gumtre wystawiala ![]() Ja nie wiedzialam ze te drozdze tak anty na slodycze dzialaja. I wlasnie sie dziwilam ze ostatnio sie przymuszam do ulubionej czekolady ![]() Liscie brzozy dzisiaj zakupie. Pewnie jak mlody wstanie to bede jechala na pogotowie bo jefyne teraz tam pediatra przyjmuje,a mlody juz obydwa oczka zaropiale,i ten katar od poniedzialku taki ropny. A moja lekarka zawsze mnie uczulala ze jak katar ropny to juz zakazenie bakteryjne i wskazana antybiotyki. P0P a maslo jesz takie normalne czy margaryny? Bo moze jej mleko w diecie szkodzi. Ja przy eryku mialam czas ze jadlam tylko chleb ze smalcem i wedlina :/a na obiad suche ziemniaki. Taka idealna dieta dla naszej grupy krwi samo miecho a to tez najlepiej samodzielnie robione bo w wedlinach tez mleko dodaja. A swoja droga niezle mleczaenie rozkrecilas
|
|
#3988 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odtłuszczone odradzała. Piję ciepłe.Ja czasami za mocno wystygnie to wtedy ochydne jest.Ja wolę ciepłe zdecydowanie. Cytat:
![]() Te drożdże mają chyba 100g.Nie chcę mi się ruszyć dupy do lodówki-wybacz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mlekiem się nie przejmuj Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Gabrysiu - Słoneczko. Dużo radości, skomplikowanych słów i zdań. Nowych miłości jak do słupów. Wszystkiego najlepszego Gwiazdko!
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
sypia nam sie urodzinki;-)
GABRYSIU WSZYSTKIEGO DOBREGO MALUTKA
Edytowane przez Darusiaaaa Czas edycji: 2012-03-10 o 08:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

. A wiśnie to jakie o tej porze roku będą najlepsze? Chciałabym czyms gości urodzinowych zaskoczyć

. Tylko ten wklad kup . Ja kupilam taki wielorazowy , moza prac. Dalam chyba 20f, ale oplaca sie. Te jednorazowki nam sie podwijly ( wszystko dotyczy starszego ) . Albo cale ochronne przescieradlo. Nie wiem czy wszystkie sa takie czy ja wybralam kijowe, ale mlody caly sie posil jak na nim spal. Dawalam oczywiscie na nie materialowe , ale nie sprawdzila sie taka opcja u nas.

Normalnie nie nadaję się na matkę karmiącą. 

. Kazalam zeby gadzety bral w podwojnych egzemplazach zeby kazdy dziec dostal swoj,zeby klutni nie bylo.