Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 18:41   #3451
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Ależ pusto dziś. My mamy zaraz gości, ale szczerze to nie mam ochoty na nich kompletnie. Niby fajni, ale każdy mnie wkurza ostatnio, kto ma czelność () zjawiać się po 19. Bo tak szczerze mówiąc, to mi się nawet myśleć nie chce ani ładnie wypowiadać, marzę o łóżku tylko...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 19:36   #3452
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

a moja Karolina Cię nie ruszyła?
ni ruszyla bo znam a zanetkowaego i aniowego nei znalam ale Karolinka to miejsce obowiazkowe na mojej liscie
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 19:47   #3453
zanetaa88
Zakorzenienie

Madziulka17 a jak to wyjdzie z kurierem? w sumie co zapłacisz i może nie dojść.Zapytaj na nuna.com.pl może tam coś doradzą.

Aga i bardziej idę ku espiro magic, spełnia większość moich "widzimisię" No i kolory ma ładne,czekam na przypływ gotówki i go zakupuję. W nunie jeszcze mi powiedziała, że na zimę może być problem bo jest ponoć wąska, piszę ponoć bo nie widziałam jej na oczy i nie mogę tego stwierdzić osobiście, że dla dwulatka może być problem z siedziskiem.

Wiecie co?
Nie lubię artykułów związanych z psychiką dziecka itd. itp.
Uważam że to jest robienie z igły widły, bo przecież każde dziecko jest inne i każda matka jest inna. I każda wie co dla jej dziecka jest dobre, czy ono jest towarzyskie czy jest takie które lubi się schować w kąt i mieć wszystko wokół w nosie. Mnie nie martwi to że Emi jest towarzyska i nie będzie mnie martwić jak będzie taka nadal,ufna będzie na pewno bo teraz to po niej widzę, ale uważam że to jest kwestia wytłumaczenia, dania przykładu, że nie należy ufać każdemu kto się uśmiechnie...oczywiście tłumaczenie będzie wtedy kiedy dziecko będzie rozumiało, co wolno a czego nie wolno.A takie zdania psychologów może i coś w sobie mają, są interesujące ale czasem mam wrażenie, że za bardzo książkowe.
No.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 19:53   #3454
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a i Nataszka wysyłam promyczek tak jak chciałaś , szukałam jakiejś fajnej emotki ale nie wiedziałam którą wstawic
Słońce Ty moje kochane piękny promyczek mi przesłałaś bo cały dzień słońce tak pięknie świeciło jutro też poproszę

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Pewnie, że lepiej będzie! Ja nie jestem przeciwniczką żłobków. Ty piszesz o kilku godzinach, ale ja kiedyś czytałąm o żłobkach, które są czynne prawie całą dobę i nawet w weekendy (pomijając fakt, że może ktoś ma zmianową pracę), a to już chyba małe nieporozumienie oddawać dziecko na kilkanaście godzin dziennie i jeszcze w weekend...
No moja Hania najdłużej będzie niecałe 7 i jak dla mnie jest to już masakra.. nie wyobrażam sobie zostawić jej na dłużej.. ale znam wiele osób, które zamiast odebrać dziecko ze żłobka to wolą jeszcze po pracy skoczyć na ciuchowe zakupy do CH.. porażka..

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
ja ten artykuł odebrałam jak Jaciee i Justynka - wiem, że to czysto naukowe podejście, ale nawet "nauka" potępia moje postępowanie - no jak mam mi nie być przykro czasem?? bo generalnie spojrzenia i podteksty innych, z reguły obcych ludzi, w stylu "co z niej za mama - dziecko do żłoba i z uśmiechem na ustach w pracy siedzi" mam głęboko w poważaniu.. Nataszko także rozumiem i Ciebie
Najgorsze są wg mnie osoby po 40-tce.. one wiedzą najlepiej i jak tak można, żeby dziecko w żłobku było

Pieleszko

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja zaczęłam dzień fatalnie, szklanka mi szczeliła podczas mycia w rękach i mam pocięte 2 palce
Ożesz.. ja nagminnie wbijam sobie nóż w rękę krojąc bułki.. no non stop! Sierota boża

A jak ręka?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Wygrałam kocyk w konkursie bobovity niby nic szczególnego, ale ja nigdy nic nie wygrałam... Miła informacja poprawiająca humorek
(

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ale rano ujawnil sie sprawca zamieszania i cierpienia!

KOLEJNY ZĄBEK
: jupi:

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
1. takie dietujące SB rozumiem? i wersja Po a nie Przed? bo przed to raczej byśmy mogły byc takimi http://cudaswiata.archeowiesci.pl/20...z-willendorfu/ Wenus... (chyba po ciazy kazda tak wygladala, nie dobijajcie ze nie!)
Ja tak wyglądam jak ta wenus no identycznie!

A żart boski

Cytat:
powiedzcie - czy to ja mam takie popaprane poczucie humoru że nawet tekst "matka jest ty;lko jedna" z czyms głupim mi sie kojarzy? ja to nawet walcze by zamiast standardoego tekstu na kolysanke nie zasunąć arturowi wieczorem "ach spij kochanie, tarantula łazi ci po scianie, a ja wezme duzy kij i przywale jej przez r.yj, a ty sobie smacznie spij..." albo znam tez niecenzuralna wersje "cwierkaja wróbelki od samego rana..." i ciagle na jezyk mi ta niecenzuralna wychodzi jak mam spiewac http://www.youtube.com/watch?v=Ezoc_QivyAQ

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
mam resztę
nie bijcie

była sobie raz królewna, pokochała grajka
gdy sie o tym król dowiedział kazał obciąć jajka

gilotyna już gotowa, już prowadzą grajka

gilotyna ciach zrobiła i obcieła jajka

Taki morał z tej ballady dla każdego grajka

kiedy idziesz do dziewczyny, zostaw w domu jajka

rozpłakała się królewna,rozpłakał się grajek
no bo cóż jest warta miłość, kiedy nie ma jajek
boskie

Wiecie co? Dzisiaj sobie uzmysłowiłam, że w poniedziałek idę do pracy!! i jakiegoś stresa mam.. rok mnie nie było

Kupiłam sobie na pocieszenie kurtkę skórzaną w C&A.. ślicznaaa jest
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 20:02   #3455
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Słońce Ty moje kochane piękny promyczek mi przesłałaś bo cały dzień słońce tak pięknie świeciło jutro też poproszę

się robi
z moich obliczeń jutro murowane słońce

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 20:04   #3456
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
się robi
z moich obliczeń jutro murowane słońce
No normalnie się w Tobie zakocham
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 20:30   #3457
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Wygrałam kocyk w konkursie bobovity niby nic szczególnego, ale ja nigdy nic nie wygrałam... Miła informacja poprawiająca humorek

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mnie to wkurza, jak np. chcę posprzatac- biorę ją ze sobą w leżaczku, np. do lazienki, oczywiście z zabawkami- a ona bu i bu....aż się krew gotuje.
Też mnie to wkurza

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Piątek, piątuś, piąteczek
Piątek- srątek. Ja tam jutro pracuję

Monia ja nawet do Venus nie podobna, bo cycki mam dużo mniejsze

Jutro wieczorem idziemy na 30tke do kumpla. Z Dominikiem pierwszy raz zostanie moja szwagierka Nie jestem pewna czy to dobry pomysł. Fakt, że go uśpię i dopiero pojedziemy, ale i tak mam mieszane uczucia. Szczególnie po jej stwierdzeniu, że "Jak się Dominik przebudzi, bo przecież go zabawi" Tak, w środku nocy

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 20:41   #3458
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
pojawiam sie aby powiedziez ze zyjetydzien pracy za mna, ale nie nadrobilam was ani trocheuciekam pod prysznic i spac, bo po wczorajszym dniu kobiet nie wyspalam sie.
Dzis 5 dzien diety SBi trwam i po 18 nie jem i wogole malo jem i bradzo dobrze sie czuje w swoim ciele. Uciekam buzki dziewczynki

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 20:43   #3459
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
A ile tych kaw pijesz? Ja się przerzuciłąm na dwie dziennie,a wcześniej jedną piłąm (Bo uwielbiam)
zwykle dwie, czasami trzy...

jacieeee...łączę się w bólu!

AgaG, mam nadzieję że wreszcie do Was dotrzemy

a na poprawę humoru http://pozytywna.pl/obrazek/326/

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 20:51   #3460
Lili 83
Zakorzenienie

To ja też się zaczynam odchudzać bo mi aż głupio...

Na steperze ćwiczyłam całe 8 minut
Dobranoc!

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Poryczałam się ze śmiechu
A potem stwierdziliśmy z Tż, że trochę to niebezpieczne było. Bo jamnik mógł dzieciaczka zębami złapać...

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Puchy tu jakby weekend już był

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Puchy tu jakby weekend już był
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 21:03   #3461
youyou
Zakorzenienie

dziubek ja już się nie mogę doczekać ża Lila będzie miała drzemkę między 12 a 15 To idealny schemat!
Taki schemat powinien Wam się utrzymac dość długo, jak dzieci przestawiają się na jedną drzemkę to właśsnie śpią w tych godzinach.
Filip właśnie tak sypia ( i większość dwulatków na naszym wątku), ma jedną dwugodzinną drzemkę wlaśnie między 12 a 15, zależy o której zaśnie, ale jeśli śpi dłużej to i tak go budzę o 15 bo później będzie problem z zaśnięciem.

Chciałabym więc Lilkę ustawić pod ten sam schemat aby spali w tym samym czasie. W lato właśnie i tak w tych godzinach się nie wychodzi,zawsze wychodziliśmy rano, potem siup do domu na drzemkę, obiadek i znowu siup na dwór

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

KOLEJNY ZĄBEK
: jupi:

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

I u mnie to samo, nawet jak Tż niby jest w domu, to ma milion spraw do zrobienia. Teraz np. wymyślił sobie, że dokończy łazienkę, bo płytki są, tylko musi je położyć. Ja bym wolała, żeby maluchy zabrał na godzinę na dwór i żebym mogła coś spokojnie zrobić. I się o to spieramy, bo ja chcę żeby mi pomógł a on marudzi, że specjalnie sobie zrobił wolne, bo on chce dokończyć łazienkę. A mi ta łazienka wisi i powiewa .
u nas podobnie, tż zawsze ma coś do zrobienia
dlatego najczęściej jak jest w domu to ustalamy przy śniadaniu jaki jest plan dnia, kto w jakim czasie zajmuje się dzieciakami wtedy mam szansę żeby gdzieś wyskoczyć czy po prostu spokojnie coś zrobić
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 21:12   #3462
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam
pojawiam sie aby powiedziez ze zyjetydzien pracy za mna, ale nie nadrobilam was ani trocheuciekam pod prysznic i spac, bo po wczorajszym dniu kobiet nie wyspalam sie.
Dzis 5 dzien diety SBi trwam i po 18 nie jem i wogole malo jem i bradzo dobrze sie czuje w swoim ciele. Uciekam buzki dziewczynki
ale SB nie polega opcji "mało jem"

Cytat:
zwykle dwie, czasami trzy...

jacieeee...łączę się w bólu!

AgaG, mam nadzieję że wreszcie do Was dotrzemy

boski jest

Cytat:
To ja też się zaczynam odchudzać bo mi aż głupio...

Na steperze ćwiczyłam całe 8 minut
Dobranoc![COLOR="Silver"]
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 21:20   #3463
youyou
Zakorzenienie

iustyna kiedy będziecie kupowali dla Kuby fotelik Recaro??Wybrałaś już jakiś kolor??
Stary 2012-03-09, 21:25   #3464
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Kupiłam spacerówkę ( wygrałam aukcję na ebayu )
Maxi Cosi Loola

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 21:27   #3465
adrji
Raczkowanie

Dziewczyny ale mnie rozbawiłyscie tymi pioseneczkami dawno się tak nie usmiałam
na dobry wieczór

Cytat:
powiedzcie - czy to ja mam takie popaprane poczucie humoru że nawet tekst "matka jest ty;lko jedna" z czyms głupim mi sie kojarzy? ja to nawet walcze by zamiast standardoego tekstu na kolysanke nie zasunąć arturowi wieczorem "ach spij kochanie, tarantula łazi ci po scianie, a ja wezme duzy kij i przywale jej przez r.yj, a ty sobie smacznie spij..." albo znam tez niecenzuralna wersje "cwierkaja wróbelki od samego rana..." i ciagle na jezyk mi ta niecenzuralna wychodzi jak mam spiewac http://www.youtube.com/watch?v=Ezoc_QivyAQ
a to nasza ukochana jedyna kołysanka, od jutra wersja 'na rockowo' z tarantulą,
taaaa tylko czego ja najbardziej sie boję pajaków

nie zapeszam, ale moje dziecko zasnęlo dziś najładniej odkąd nauczylo się wstawać w łózeczku,
zobaczymy ile to potrwa
idę poszperac coś na all

Edytowane przez adrji
Czas edycji: 2012-03-09 o 21:28
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 21:30   #3466
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

hi:HI:
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

1)Co do artykułu powiem tylko, że w nim chyba nie chodziło o to żeby komuś schlebiać albo kogoś krytykować, tylko psycholog opisał aktualną wiedzę na ten temat. Czystą wiedzę, teorię i to wyłącznie w odniesieniu do dziecka i jego rozwoju. Nie chodziło to o aspekty społeczne, o polską rzeczywistość, marny socjal itp. Ja to tak odebrałam. Nie sądzę żebym sama miała siedzieć z dzieckiem w domu aż skończy 3 lata.

2)No i kończąc wywód , podobało mi się stwierdzenie, że czasem rodzice sami trochę w czymś dziecku przeszkadzają. W zaśnięciu na przykład albo w rozpoznawaniu sygnałów z własnego ciała.

3)A Tymuś dziś marcheweczki nie chciał wcale jeść. Buzia na kłódkę i tyle Mimo że w własnym mlekiem zmieszałam. Banan też fe. No nic, jutro zmagań o jego kulinarne gusta ciąg dalszy
1)No właśnie zgadza się jest to wiedza czysto toeretyczna,
i dlatego jestem w stanie zrozumieć dziewczyny którym artykuł nie do końca przypadł do gustu.
2)zgadzam się ten fragment najbardziej mi się spodobał. Czytałam gdzieś że taki niemowlaczek musi się czasami ponudzić, bo ta nuda działa na umysł pozytywnie
3)trzymam kciuki za zmagania kulinarne. Jak będziecie gotowi na mięsko to my czekamy

Cytat:
1Telik czytasz nieuważnie
Becikowe kochana To był taki mój dzisiejszy żarcik, który nikogo nie rozśmieszył ani nie zainteresował
no i całe szczęscie że nikt nie zainteresował się moim becikowym

sweet gratuluje ząbka

Cytat:

2. bo matka jest tylko jedna
(i tu żarcik:

Pani w szkole nakazała dzieciom napisać wypracowanie, które miało by się kończyć zdaniem: "Matka jest tylko jedna". Na drugi dzień pani pyta się dzieci.
...
- Jasiu a ty, co napisałeś?
- W domu balanga,a wódka leje się litrami, goście rzygają na dywan.
Nagle wódka się skończyła, więc matka do mnie: Jasiek skocz do lodówki przynieś dwie wódki. Idę do kuchni, otwieram lodówkę i drę się z kuchni:
Matka! Jest tylko jedna!)

dlatego mój syn ma na imie Jaś

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

paluchy bolą masakrycznie, jeden dość głęboko bo w niego "weszła" część szkła, drugi niby niewielkie rozcięcie ale boli jak szlag

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam
Sb to taka dieta na której się je dość dużo
przyjmowanie zbyt małych ilości jedzenia może skutkować szybkim spadkiem wagi i szybkim efektem jojo
Stary 2012-03-09, 21:31   #3467
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
iustyna kiedy będziecie kupowali dla Kuby fotelik Recaro??Wybrałaś już jakiś kolor??
Jeszcze się mała mieści i odsuwamy od siebie myśl o nowym foteliku. Nie rozglądaliśmy się, kiedyś oglądałam na all recaro różowe dla Zuzy , ale Tż się nie zgodził .

Pytanie: czy ma ktoś w domu rolety rzymskie? Polecacie jakiegoś sprzedawcę?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 21:39   #3468
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Oliweczko, ja też czasami mam dosyć (nawet podwójnie dosyć ), ale nie myślę o sobie, jako o złej matce. Raczej myślę, że jestem mamą przemęczoną . U mnie wszystko rozgrywa się o spanie. Jak jestem wyspana, to mała i Kuba mogą marudzić caaalutki dzień a mi to nie przeszkadza. Jak jestem niewyspana (co ostatnio jest normą), to już o 8.00 marzę o tym, żeby była 20.00 i żeby poszli już spać .
A najbardziej na świecie marzę o tym, żeby Zuza miała już 2,5 roku .
Ze mna identycznie! Tak przemeczona nie bylam jeszcze nigdy (nawet tyrajac w "obozie pracy" jaka byla ostatnia firma). A to wstawanie nocne mnie poprostu dobija- psychicznie i fizycznie...
I tez marze, zeby Blana miala juz conajmniej 2 latka!

Cytat:
powiedzcie - czy to ja mam takie popaprane poczucie humoru że nawet tekst "matka jest ty;lko jedna" z czyms głupim mi sie kojarzy?
nie Ty jedna, oj nie
ja tez mam w glowie chochlika, ktory odzywa sie az nazbyt czesto TZ twierdzi, ze dodatkowo jeszcze qurwiki w oczach
"Przepioreczke" ktos zna???Bo to mi ostatnio po glowie chodzi (moj tatus vel "Stary", ktorego tez glupoty sie trzymaja, nauczyl)

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Wiecie co?
Nie lubię artykułów związanych z psychiką dziecka itd. itp.
Uważam że to jest robienie z igły widły, bo przecież każde dziecko jest inne i każda matka jest inna. I każda wie co dla jej dziecka jest dobre [...]
A ja polykam wrecz artykuly i ksiazki zwiazane z tematami "dzieciowymi" bo wierze, ze pomoga mi zapobiegac ewentualnym bledom, zrozumiec dzieci i siebie, zreszta im dziecko starsze tym relacje z nim staja sie bardziej skomplikowane i mysle, ze warto wiedziec pewne rzeczy - a czy sie z wiedzy skorzysta czy nie to juz inna sprawa.
I niestety nie kazda matka wie, co dla jej dziecka dobre, a czasem dzieki takim ksiazkom moze to sobie uswiadomic - spojrzec szerzej, zobaczyc wiecej

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
No moja Hania najdłużej będzie niecałe 7 i jak dla mnie jest to już masakra.. nie wyobrażam sobie zostawić jej na dłużej.. ale znam wiele osób, które zamiast odebrać dziecko ze żłobka to wolą jeszcze po pracy skoczyć na ciuchowe zakupy do CH.. porażka..
no wlasnie. W Katowicach podniesiono godzinowe koszty pobytu dzieci w zlobkach miejskich (powyzej5h to juz trzeba doplacac) i nagle okazalo sie, ze rodzice zaczeli odbierac dzieci wczesniej! Czyli da sie
Poprostu dotad zamiast pedzic po pracy po potomka, robili sobie jeszcze zakupy, cos zalatwiali - wiadomo, z dzieckiem jest to mniej przyjemne i proste. A dzieci - siedzialy biedne w tych zlobkach do wieczora...
tacy jestesmy, coz.

Madziulka - kuriera sobie zamow.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 21:51   #3469
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Pytanie: czy ma ktoś w domu rolety rzymskie? Polecacie jakiegoś sprzedawcę?
o z nieba spadasz z tym pytaniem, ja 'zamawiam' od pół roku
nawet dziś sobie to zapisałam za zadanie na kartce i nie moge sie zebrac
planuje zamówić na dekoria.pl bo wydają mi się z tego co przejrzalam w najlepszej cenie ok montaz i rodzaje ale może macie coś bardziej sprawdzonego?
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 21:58   #3470
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość

"Przepioreczke" ktos zna???Bo to mi ostatnio po glowie chodzi (moj tatus vel "Stary", ktorego tez glupoty sie trzymaja, nauczyl)
ja znam od pierwszej nocy w akademiku, kiedy to po wakacjach zjechała sie leśna brać, sponiewierała alkoholem i wyśpiewywała pod oknami

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 22:00   #3471
Kajool
Zadomowienie

witam i zmykam. Nie mam weny. kropka. piosenki super kropka. co ja jeszcze chialam, nie wiem kropka :P
Stary 2012-03-09, 22:15   #3472
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
A nie znam. Poznać bym chciała . Ja za sprawą rąbniętego tatusia znam "siedziała na sośnie" i "Raaaamonaaaaa".
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-03-09, 22:15   #3473
youyou
Zakorzenienie

Boskie te Wasze pioseneczki

A jak leci przepióreczka???
Stary 2012-03-09, 22:17   #3474
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Boskie Kocham jamniki

Cytat:
U mnie tylko TAKIE wersje piosenek są na tapecie Z tym że w większości to twórczość własna, moja lub męża do melodii słodkich kołysanek

Cytat:
3. Hasłami: Dla mnie za wcześnie, Za dużo grudek, Nie smakuje mi, Nie lubię łyżeczki, Posiłek o TEJ porze?, Nie jestem głodny, Wypiłem dużo soku, Inne rzeczy są ciekawsze
To do nas chyba najbardziej pasuje - inne rzeczy są ciekawsze Ale to do jedzenia mleka. Do tych nowych pokarmów to chyba grudki(czyli inna konsystencja).

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Bylam na zakupach i oglaszam wszem i wobec, ze w koncu zakupilam ekspres! Zdecydowalam sie na Cafisimo z Tchibo.
To czekam jutro na recenzję kawki

Cytat:
2. bo matka jest tylko jedna
(i tu żarcik:

Pani w szkole nakazała dzieciom napisać wypracowanie, które miało by się kończyć zdaniem: "Matka jest tylko jedna". Na drugi dzień pani pyta się dzieci.
- No dzieci przeczytajcie co napisaliście - może zaczniemy od Małgosi.
- Mama jest kochająca przytula nas, układa do snu. Matka jest tylko jedna.
- Gosiu 5 siadaj. Teraz Pawełek
- Mam wyprowadza nas na spacery kupuje nam rowery. Matka jest tylko jedna.
- Pawełku 5 siadaj.
Wreszcie Pani przepytała prawie całą klasę. Pozostał tylko Jasiu.
- Jasiu a ty, co napisałeś?
- W domu balanga,a wódka leje się litrami, goście rzygają na dywan.
Nagle wódka się skończyła, więc matka do mnie: Jasiek skocz do lodówki przynieś dwie wódki. Idę do kuchni, otwieram lodówkę i drę się z kuchni:
Matka! Jest tylko jedna!)
To ulubiony kawał mojej mamy

Cytat:
Ej fajny program leci na kanale HISTORY - "podziemne miasta", dzisiaj o tym, co zbudował Dracula (zamki, lochy, więzienia, kopalnie)
W jednym zamku miał sypialnię, zaraz nad salą tortur i wszystko słyszał .

Brumek nie konkretnie do Ciebie, po prostu mogłabym dość ostro skomentować artykuł a jak wiesz zołza ze mnie, do tego mało delikatna . No nie podszedł mi i tyle .
No zołza, fakt

W takim razie cieszę się że mnie oszczędzisz, bo ja nieodporna na mocne uwagi

A co do Draculi, to ostatnio sie na wątek w podobnym klimacie (do sal tortur i sypialni ) znalazłam na naszym wizażu. Aż mi sczena opadła

Cytat:
Dawaj Iustyna
Ty jej nie buntuj, bo ja sie jej boję!!!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witam i zmykam. Nie mam weny. kropka. piosenki super kropka. co ja jeszcze chialam, nie wiem kropka :P
A co Ty tak telegraficznie nas dziś potraktowałaś?

I wiadomość dnia: moje dziecko nauczyło się cmokać Tzn. cmokać w odpowiedzi na moje cmokanie Aż mnie w podłogę wmurowało, gdy rano, jak zwykle, sobie do niego cmokałam, a on raptem buzie dziwnie ułożył i CMOK
A potem jeszcze kilka razy nam się to udało
Stary 2012-03-09, 22:30   #3475
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

A co do Draculi, to ostatnio sie na wątek w podobnym klimacie (do sal tortur i sypialni ) znalazłam na naszym wizażu. Aż mi sczena opadła

Zawsze jak czytam skrót BLW, to zaraz przez tę literkę B przychodzi mi na myśl skrót BDSM .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-03-09, 22:37   #3476
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Zawsze jak czytam skrót BLW, to zaraz przez tę literkę B przychodzi mi na myśl skrót BDSM .
A ja - niewinne dziewczę - dopiero przedwczoraj, na tym wątku dowiedziałam się co to BDSM
Stary 2012-03-09, 22:48   #3477
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Boskie Kocham jamniki

U mnie tylko TAKIE wersje piosenek są na tapecie Z tym że w większości to twórczość własna, moja lub męża do melodii słodkich kołysanek

To do nas chyba najbardziej pasuje - inne rzeczy są ciekawsze Ale to do jedzenia mleka. Do tych nowych pokarmów to chyba grudki(czyli inna konsystencja).

To czekam jutro na recenzję kawki

To ulubiony kawał mojej mamy

No zołza, fakt

W takim razie cieszę się że mnie oszczędzisz, bo ja nieodporna na mocne uwagi

Ty jej nie buntuj, bo ja sie jej boję!!!

A co Ty tak telegraficznie nas dziś potraktowałaś?

I wiadomość dnia: moje dziecko nauczyło się cmokać Tzn. cmokać w odpowiedzi na moje cmokanie Aż mnie w podłogę wmurowało, gdy rano, jak zwykle, sobie do niego cmokałam, a on raptem buzie dziwnie ułożył i CMOK
A potem jeszcze kilka razy nam się to udało
mam glupawe :P

Cytat:
A ja - niewinne dziewczę - dopiero przedwczoraj, na tym wątku dowiedziałam się co to BDSM
ee oswiecisz mnie??

a ja znam brzydkie wierszyki,mama mnie nauczyla :P ale sie wstydze i nie powiem. Piosenki tez znam brzydkie ale az wstyd je znac
A moja mama uwielbia wymyslac slowa a najlepszy tekst jest do piosenki "daj mi te noc" w wersji mamy: "daj mi te noc, rozpaczy noc"
Stary 2012-03-09, 23:01   #3478
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedyś przez przypadek (tak, tak przypadek ) trafiłam na blog "Pamiętnik niewolnicy". Lubię wiedzieć o czym czytam, to trochę się dokształciłam .

Ale żeby nie było, że zboczuch jestem, namiętnie czytałam też blogi o seryjnych mordercach, zjawiskach paranormalnych itp.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Eeee, to chyba mnie bardziej pogrąża
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-03-09 o 22:55
Stary 2012-03-09, 23:05   #3479
youyou
Zakorzenienie

Ja też niewinne dziewczę i do tej pory nie wiedziałam co to BDSM, ale już sobie wyguglowałam
Stary 2012-03-09, 23:09   #3480
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ee oswiecisz mnie??
http://pl.wikipedia.org/wiki/BDSM

Brrr

Cytat:
Kiedyś przez przypadek (tak, tak przypadek ) trafiłam na blog "Pamiętnik niewolnicy". Lubię wiedzieć o czym czytam, to trochę się dokształciłam .

Ale żeby nie było, że zboczuch jestem, namiętnie czytałam też blogi o seryjnych mordercach, zjawiskach paranormalnych itp.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Eeee, to chyba mnie bardziej pogrąża
Pogrubione -

Dlatego też się bałam trochę napisać że o tym czytałam Jak zobaczyłam ten wątek (swoją drogą znalazłam go szukając innych postów jednej wizażanki z działu mama z klasą ), to żeby zrozumieć o czym mowa musiałam wikipedię przewertować.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości