|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Dzien dobry
U nas znowu pobudka z piskiem i płaczem w nocy, jedna o 1 druga o 5. Dziś już zauważyłam zarys ząbka pod dziąsłem więc to już tuż tuż.. Lili mnie też rozśmieszył Twój żarcik , uśmiechnęłam się pod nosem i pomyślałam to samo co meszsares ![]() \dziękujemy
|
#3422 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, cieszę się, że to piszecie bo...ja mam tak samo... Kocham Maję ponad życie, ale ostatnio, kiedy jestem notorycznie zmęczona i niewyspana, bywa, że mam jej dość a mała też z tych absorbujących, pięć minut zabawy ze sobą i później wieczne stękanie... Nie daj boże, nie weź ją wtedy na ręce to potrafi płakać łzami jak grochy... I było mi głupio, że takie myśli przychodzą mi do głowy, ale widzę, że nie jestem nienormalna ![]() Cytat:
Cytat:
Tylko pamiętaj, żeby kupon był od 1.03. bo wtedy zaczął się konkurs, wcześniejsze się nie liczą ![]() Jeszcze masz szansę a i kilkakrotnie można brać w nim udział, ja pewnie będę jeszcze próbować bo u nas bobovita jest number one dla Mai więc sporo tego kupujemy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na bank jeszcze się załapię, bo co tydzień robie zapas słoiczków dziękuję kochane za wyrazy współczucia odnośnie moich paluchów boli dalej jak chole.ra , no ale nie ma sie co dziwić , było "ostro" ![]() moje dziecko od kilku dni sie przestawiło na jedną drzemkę w ciągu dnia i zastanawiam sie jak to pogodzę ze spacerami bo śpi między 12 a 15
|
|
|
|
|
#3425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój TŻ do tego dokłada "Na Wojtusia z popielnika..." w wersji niecenzuralnej
|
|
|
#3426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż są mamusie, które tak wyglądają po porodzie (zazdroszczę oczywiście)A Wenus to reprezentuje mnie Masakra.Żrem bez opamiętania, czasem się sama przed sobą wstydzę, no ale nie mam się gdzie schować Cytat:
![]() Ja śpiewam Radkowi "Poszła Karolina do Gogolina, a Kalrliczek za nią... itd" A jak mam "inny" dzień to zaśpiewam mu "Poszła Karolina za stodołę srać, a Karliczek za nią, jak za jakąś panią dupę podcierać". Straszne, wiem. I niesmaczne do tego. Wybaczcie. Mam nadzieję, że żadna obiadu własnie nie je... Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-03-09 o 13:59 |
||
|
|
|
#3427 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
upsss całuski w bolące paluszki nie mogę się nie zgodzić z obywatelkom Cytat:
ale nie gadzina spać nie będzie foch i choinkaale za zębolka ![]() Cytat:
![]() czytałaś może Vlad Palowniki prawdziwa historia Drakuli? polecam lekturka jak ta lala Cytat:
Cytat:
(technik agrobiznesu-5-tnie liceum) oznajmiam, że jest różnica zwłaszcza w stopniu zestresowania takich kurek ego są "przyjaźnie" hodowane i jakość jajek jest wyższa! koniec wykładu![]() Cytat:
![]()
|
|
#3428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więcej paragonów, większa szansa na wygraną. Pomyśl ile możesz mieć kocyków ![]() Jak ręka? Głęboko sobie rozcięłaś? ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Oj żebyś się nie zdziwiła Ja się na loterii nie znam ![]() Szczerze to nie liczę na nic. Chociaż jak już pisałam, miło by było jakby mnie zaskoczyli wygraną
|
||
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odwala mi jaka jest niecenzuralna wersja Na wojtusia z popielnika... ? |
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() paluchy bolą masakrycznie, jeden dość głęboko bo w niego "weszła" część szkła, drugi niby niewielkie rozcięcie ale boli jak szlag shirka kołysanka z tarantulą w treści stała się moją ulubioną
|
|
|
|
|
#3431 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Musiałabym gdzieś pojechać do większego miasta, a z tym problem bo Ja się boję a mąż na weekend nie ma czasu. Nie pasuje mi w Nunie, żę nie ma regulacji podnóżka i jest taki mały.Koleżanka która pracuje w sklepie z wózkami mówi, że miałaby obawy w zimie bo jest dosyć nisko osadzony, do tego właśnie brak regulacji podnóżka a to jest ważne, bo kiedy dziecko śpi to przy braku regulacji nogi wiszą, no i każdy gadżet trzeba dokupić osobno który też tani nie jest jak np. parasolka, śpiworek itd. Gdybym miała spacerówkę w gondoli kupiłabym Nunę bez zastanowienia,ale nie mam takiej i muszę kupić taką która spełni wszystkie funkcje które potrzebuję i póki co wybrałam espiro magic. Cytat:
Jest niski. |
||||
|
|
|
#3432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam tylko fragment teraz "była sobie raz królewna, pokochała grajka gdy się o tym król dowiedział, kazał uciąć................ " ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#3433 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za karę idę zrobić ciasteczka z francuskiego z nutellą i kremem orzechowym
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-03-09 o 14:15 |
||
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
mam resztę
![]() nie bijcie ![]() była sobie raz królewna, pokochała grajka gdy sie o tym król dowiedział kazał obciąć jajka gilotyna już gotowa, już prowadzą grajka gilotyna ciach zrobiła i obcieła jajka Taki morał z tej ballady dla każdego grajka kiedy idziesz do dziewczyny, zostaw w domu jajka rozpłakała się królewna,rozpłakał się grajek no bo cóż jest warta miłość, kiedy nie ma jajek
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żanetka no całe , nie całe , do szycia chyba się nie nadają ale zrobić w domu cokolwiek to wyczyn |
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
A ja właśnie wcinam kostkowe filety ( kurczak w kostce ). Ale pycha! Uśmiałam się z kabaretu o tatuśkach ![]() I oliweczko, nie mysl tak o sobie. Ja mogłabym w takim razie być najgorszą matką świata, bo moje dziecko już słyszało wiązanki i inne ciekawe rzeczy. Zdarzyło mi się nim potrząsnąć w złości i patrzeć bez litości jak drze się i łzy kapią mu jak grochy. Ale uważam ( serio ) , że jetem rewelacyjną matką. Moje dziecko ma mnie i kocham je nad życie. Jesteśmy tylko ludźmi. Nie da się być wiecznie miłą, słodką, uśmiechniętą mamą. Przynajmniej ja nie znam takiej ani jednej. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Aaniu cholerka, pokazałaś nam się w innej odsłonie Podoba mi się sprośna Ania
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- marina - ja tez takowe praktyki na dzieciu czasmi testuje, a niektórzy mowia ze jestem matka-polka... |
|
|
|
|
#3439 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Na pewno zasnął U nas jeszcze ciągle szarpią Małego za nóżki ("moje niunie, moje niunie")![]() 3. Hasłami: Dla mnie za wcześnie, Za dużo grudek, Nie smakuje mi, Nie lubię łyżeczki, Posiłek o TEJ porze?, Nie jestem głodny, Wypiłem dużo soku, Inne rzeczy są ciekawsze Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O mało się nie zadławiłam kanapką ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Zadałam pytanie do sprzedawcy z all, czy istnieje możliwość wysłania NUNY zagranicę i odpisał mi: witam jest taka możliwość - wysyłalismy już takie paczki, jednak w takim przypadku preferujemy raczej fakt aby klient (dla przykładu - Pani) zamówił kuriera we własnym zakresie i zlecił odbiór paczki. w takim przypadku wymagamy przelewu całe kwoty za wózek z góry na nasze konto. I nie wiem co mam zrobić
|
|
#3441 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja "przez przypadek" nauczyłam Kubę metalowej wersji pytania:"A jadłeś kiedyś kota?!". Potem mu wytłumaczyłam, że to tylko taki głupi żart, bo kotów się nie je .U mnie w słowniku nie ma w odniesieniu do Zuzy taki wyrazów jak: księżniczka, dama, perełka, gwiazdeczka itp. Jest za to: dranica, paskuda, robal mały, diablica. Ale, żeby nie było, że jej tylko ubliżam ( ) najmilsze jest: misia i kicia . Do Kuby misiek.Nie lubię też zdrabniać imion moich dzieci i mało kiedy mówię: Kubuś i Zuzia. Są wszelkie odmiany tych imion (Kubaś, Kubala, Kubasisty, Jakubowy, Zuza, Zuziak, Zuzina, Zuzula, Zuzinda, Zuziakowa), tamte zdrobnienia nie chcą mi przejść przez gardło. No i kilka głupich rymowanek Kuba ode mnie podłapał... Cytat:
. Jeżu żebym tylko tej rymowanki nie zapamiętała, bo zaraz Kuba podchwyci Cytat:
2. Faceci chyba tak mają Widzę, że sypiamy (albo właśnie nie sypiamy) podobnie. ![]() Ja się po 9.00 kimnęłam z Zuzą. Od razu mi lepiej. Coś mi się dziecko przestawia na inne godziny drzemek , nie podoba mi się to
|
|
|
#3442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piątek, piątuś, piąteczek ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Monia, mnie ciśnie się na usta "buju buju buju, podrap się po ch.ju"... |
|
|
|
|
#3443 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za chwile bedzie coraz cieplej i dluzej jasno, wiec na spacer wychodzisz rano po sniadaniu, dla przykladu o 10, wracacie na obiad i drzemke (Ty w tym czasie sjesta z kawa i wizazem), potem jecie 2 danie i wychodzicie na drugi spacer. W lecie i tak sie unika przbywanie na sloncu w tych porach. Tu: http://4kids.com.pl/sklep/info/kontakt To Centrum Handlowe na Zakopiance, jak przyjedziecie w przyszlym tygodniu, to zapraszam do nas, bo mamy rzut beretem tam. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3444 |
|
Wtajemniczenie
|
No to sobie wszystko wytłumaczyłam (
): sprawdziłam, jesteśmy w samym środku skoku. Ha!
|
|
#3445 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Pozdrowiona, dziekujemy
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
2. Tak, cieszylysmy sie caly wieczor, poszlysmy spac chyba o 2 i dzis obie zombii
|
|||
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Justyna u nas też skok
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie doczytałam, że Wam też się drzemki poprzestawiały
![]() Przetrwamy, nie?
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Zadomowienie
|
żanetka, aniaa - no to humor mi poprawilyscie
![]() Igorek po nocnym placzu caly zachrypniety do tego spi clay dzien jest osowiały i ma katar i pokasluje ![]() wypil kwiat lipy z sokiem malinowym na noc nasmaruje go mascia rozgrzewajaca i zrobie inhalacje moze pomoze a jak nie to pon kierunek lekarz
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-03-09 o 18:19 |
|
|
|
#3450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Parsknęłam śmiechem i podzieliłam się z Tż Twoim postem ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- a moja Karolina Cię nie ruszyła? ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Ellika buziaki dla Karolinki Twojej. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

)

oczywiście jak marudzi, a może to tylko zmęczenie, bo w końcu cały tydzień wstaję o świcie??

a mała też z tych absorbujących, pięć minut zabawy ze sobą i później wieczne stękanie...
Nie daj boże, nie weź ją wtedy na ręce to potrafi płakać łzami jak grochy... I było mi głupio, że takie myśli przychodzą mi do głowy, ale widzę, że nie jestem nienormalna 
A wiesz, że ja dzisiaj zgłosiłam paragon i jutro jest losowanie?
Wczoraj byłam z mamą na zupach, chciałam żeby Tymek chociaż spróbował się zdrzemnąć i starałam się nie zagadywać go. I ją tez o to poprosiłam. To stała nad nim i mówiła śpi Tymciu, no śpij, no zaśnij sobie
albo znam tez niecenzuralna wersje "cwierkaja wróbelki od samego rana..." i ciagle na jezyk mi ta niecenzuralna wychodzi jak mam spiewac
ale nie gadzina spać nie będzie foch i choinka
koniec wykładu

klask i: