Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 13:39   #3421
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Dzien dobry

U nas znowu pobudka z piskiem i płaczem w nocy, jedna o 1 druga o 5. Dziś już zauważyłam zarys ząbka pod dziąsłem więc to już tuż tuż..

Lili mnie też rozśmieszył Twój żarcik , uśmiechnęłam się pod nosem i pomyślałam to samo co meszsares

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

i Lilka
\dziękujemy
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:47   #3422
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Odnosnie tego wolnego muszę się wam zwierzyć, że jak przychodzą wolne dni od pracy, to jakaś taka obawa mnie dopada, że znowu julcia będzie marudzila( a ja mam dosyc jej marudzenia...) , że nic nie dam rady zrobić( Mąż jak wracam z pracy, to praktycznie odrazu wychodzi, bo ma robotę w warsztacie, a w soboty wogóle go nie ma cały dzień)i czasem mam wrażenie, że weekend mogłby dla mnie istnieć, jak mam słuchać marudka małego.
Julcia jest czasem strasznie nieznośna, absorbująca niesamowicie, ale jest też wiele dni wspaniałych BARDZO Ją kocham, ale wydaje mi się, że jestem złą matką, skoro mi przychodzą do głowy myśli, że nie moge już wytrzymać ze swoim dzieckiem oczywiście jak marudzi, a może to tylko zmęczenie, bo w końcu cały tydzień wstaję o świcie??
Nie lubię tego stanu....
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
oliweczka - albo to normalne albo ja tez jestem matka-złoooooo, bo mam podobnie. ba, potrafie wydrzec sie na jednego czy drugiego dziecia z rana, bo ja niewyspana (kinga urzadza sobie od kilku dni nocne maratony z UU i żre jak koń w złobku, wiec chyba jakis skok mamy), dzieci niewyspane, dzieci głodne, dzieci ogolnie marudne bo nie ma poniedzialku/jest poniedzialek/nie chce sweterka/chce bluze w samochody/ nie chce czapki/nie dosięga do samochodu/itd.
Cytat:
Ale mi pomogłaś tym postem wiesz BARDZO Ci dziękuję. Od paru dni chodziło to za mną i powtarzało jak mantra: JESTEŚ ZŁĄ MATKĄ
Mnie to wkurza, jak np. chcę posprzatac- biorę ją ze sobą w leżaczku, np. do lazienki, oczywiście z zabawkami- a ona bu i bu....aż się krew gotuje.

Dziewczyny, cieszę się, że to piszecie bo...ja mam tak samo... Kocham Maję ponad życie, ale ostatnio, kiedy jestem notorycznie zmęczona i niewyspana, bywa, że mam jej dość a mała też z tych absorbujących, pięć minut zabawy ze sobą i później wieczne stękanie... Nie daj boże, nie weź ją wtedy na ręce to potrafi płakać łzami jak grochy... I było mi głupio, że takie myśli przychodzą mi do głowy, ale widzę, że nie jestem nienormalna

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

A wiesz, że ja dzisiaj zgłosiłam paragon i jutro jest losowanie?
Trzymajcie kciuki bo ja jeszcze nic nigdzie nie wygrałam. Byłoby miło
Trzymam, trzymam skoro ktoś taki, jak ja wygrał kocyk, to znaczy, że chyba łatwo go wygrać

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Fajnie wiedzieć A wiesz, że ostatnio coś kupowałam, to może i ja spróbuję. Paragon gdzieś powinnam mieć

Tylko pamiętaj, żeby kupon był od 1.03. bo wtedy zaczął się konkurs, wcześniejsze się nie liczą

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

KOLEJNY ZĄBEK
: jupi:

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

a ja olałam ten konkurs :P i wywaliłam paragon
Jeszcze masz szansę bo konkurs trwa chyba do 25 maja? a i kilkakrotnie można brać w nim udział, ja pewnie będę jeszcze próbować bo u nas bobovita jest number one dla Mai więc sporo tego kupujemy

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

O masz, to tak jak moja mama i teściowa Wczoraj byłam z mamą na zupach, chciałam żeby Tymek chociaż spróbował się zdrzemnąć i starałam się nie zagadywać go. I ją tez o to poprosiłam. To stała nad nim i mówiła śpi Tymciu, no śpij, no zaśnij sobie
No co Ty??!!? I nie zasnął??! Niemożliwe

Cytat:
powiedzcie - czy to ja mam takie popaprane poczucie humoru że nawet tekst "matka jest ty;lko jedna" z czyms głupim mi sie kojarzy? ja to nawet walcze by zamiast standardoego tekstu na kolysanke nie zasunąć arturowi wieczorem "ach spij kochanie, tarantula łazi ci po scianie, a ja wezme duzy kij i przywale jej przez r.yj, a ty sobie smacznie spij..." albo znam tez niecenzuralna wersje "cwierkaja wróbelki od samego rana..." i ciagle na jezyk mi ta niecenzuralna wychodzi jak mam spiewac http://www.youtube.com/watch?v=Ezoc_QivyAQ

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:47   #3423
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Debiutujemy dzisiaj z żółtkiem.
Mamusie i mam w związku z tym pytanie: bo są tutaj normalne jajka i organiczne / ekologiczne. Myślcie, że ma to jakieś znaczenie? Bo różnica w cenie jest spora...
chyba głównie sposób hodowli, ekologiczne są wolnowybiegowe, w konsekwencji smaczniejsze..
Cytat:
1. takie dietujące SB rozumiem? i wersja Po a nie Przed? bo przed to raczej byśmy mogły byc takimi http://cudaswiata.archeowiesci.pl/20...z-willendorfu/ Wenus... (chyba po ciazy kazda tak wygladala, nie dobijajcie ze nie!)

2. bo matka jest tylko jedna
(i tu żarcik:
znam ale zawsze mnie to śmieszy

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:51   #3424
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, cieszę się, że to piszecie bo...ja mam tak samo... Kocham Maję ponad życie, ale ostatnio, kiedy jestem notorycznie zmęczona i niewyspana, bywa, że mam jej dość a mała też z tych absorbujących, pięć minut zabawy ze sobą i później wieczne stękanie... Nie daj boże, nie weź ją wtedy na ręce to potrafi płakać łzami jak grochy... I było mi głupio, że takie myśli przychodzą mi do głowy, ale widzę, że nie jestem nienormalna

Trzymam, trzymam skoro ktoś taki, jak ja wygrał kocyk, to znaczy, że chyba łatwo go wygrać

Tylko pamiętaj, żeby kupon był od 1.03. bo wtedy zaczął się konkurs, wcześniejsze się nie liczą

Jeszcze masz szansę bo konkurs trwa chyba do 25 maja? a i kilkakrotnie można brać w nim udział, ja pewnie będę jeszcze próbować bo u nas bobovita jest number one dla Mai więc sporo tego kupujemy

No co Ty??!!? I nie zasnął??! Niemożliwe

u nas też bobovita number 1 na bank jeszcze się załapię, bo co tydzień robie zapas słoiczków

dziękuję kochane za wyrazy współczucia odnośnie moich paluchów
boli dalej jak chole.ra , no ale nie ma sie co dziwić , było "ostro"

moje dziecko od kilku dni sie przestawiło na jedną drzemkę w ciągu dnia i zastanawiam sie jak to pogodzę ze spacerami bo śpi między 12 a 15
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:51   #3425
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

aaa i ogladalam Nune (byc moze kupimy Antkowi nowy wozek), ale mam mieszane uczucia, podoba mi sie bardzo, ale nie wiem, czy w naszym przypadku, to nie bedzie zmiana na gorsze.
Zanetko, a Ty sie juz na cos zdecydowalas?
Aga, gdzie oglądałaś?
Cytat:
powiedzcie - czy to ja mam takie popaprane poczucie humoru że nawet tekst "matka jest ty;lko jedna" z czyms głupim mi sie kojarzy? ja to nawet walcze by zamiast standardoego tekstu na kolysanke nie zasunąć arturowi wieczorem "ach spij kochanie, tarantula łazi ci po scianie, a ja wezme duzy kij i przywale jej przez r.yj, a ty sobie smacznie spij..." albo znam tez niecenzuralna wersje "cwierkaja wróbelki od samego rana..." i ciagle na jezyk mi ta niecenzuralna wychodzi jak mam spiewac http://www.youtube.com/watch?v=Ezoc_QivyAQ
nie tylko bo mnie też to wszystko wymienione rozwala mój TŻ do tego dokłada "Na Wojtusia z popielnika..." w wersji niecenzuralnej

Stary 2012-03-09, 13:52   #3426
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
1. takie dietujące SB rozumiem? i wersja Po a nie Przed? bo przed to raczej byśmy mogły byc takimi http://cudaswiata.archeowiesci.pl/20...z-willendorfu/ Wenus... (chyba po ciazy kazda tak wygladala, nie dobijajcie ze nie!)

i tu żarcik:...
Niech będzie wersja po Chociaż są mamusie, które tak wyglądają po porodzie (zazdroszczę oczywiście)

A Wenus to reprezentuje mnie Masakra.
Żrem bez opamiętania, czasem się sama przed sobą wstydzę, no ale nie mam się gdzie schować

Cytat:
Chyba nie tylko Ty
Ja śpiewam Radkowi "Poszła Karolina do Gogolina, a Kalrliczek za nią... itd"
A jak mam "inny" dzień to zaśpiewam mu "Poszła Karolina za stodołę srać, a Karliczek za nią, jak za jakąś panią dupę podcierać".

Straszne, wiem. I niesmaczne do tego. Wybaczcie.
Mam nadzieję, że żadna obiadu własnie nie je...

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-03-09 o 13:59
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:55   #3427
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

ja zaczęłam dzień fatalnie, szklanka mi szczeliła podczas mycia w rękach i mam pocięte 2 palce

upsss całuski w bolące paluszki
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

no ba , jeszcze pytasz, jest psiApiekny
nie mogę się nie zgodzić z obywatelkom

Cytat:

Jednak pobudek nocnych bylo chyba z 10 noi do tego bylo mu suuuper na moich rekach ale jak odkladalam to znow placz i tak przesiedzialam chyba pol nocy czuwajac nad lozeczkiem

ale rano ujawnil sie sprawca zamieszania i cierpienia!

KOLEJNY ZĄBEK
żebym ja tak mogła zwalić nie spanie Żbika na zębyale nie gadzina spać nie będzie foch i choinka
ale za zębolka

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
i Shira też

Ej fajny program leci na kanale HISTORY - "podziemne miasta", dzisiaj o tym, co zbudował Dracula (zamki, lochy, więzienia, kopalnie)
W jednym zamku miał sypialnię, zaraz nad salą tortur i wszystko słyszał .
buziaczkujesz mnie bardzo mi miło

czytałaś może Vlad Palowniki prawdziwa historia Drakuli? polecam lekturka jak ta lala

Cytat:

I u mnie to samo, nawet jak Tż niby jest w domu, to ma milion spraw do zrobienia. Teraz np. wymyślił sobie, że dokończy łazienkę, bo płytki są, tylko musi je położyć. Ja bym wolała, żeby maluchy zabrał na godzinę na dwór i żebym mogła coś spokojnie zrobić. I się o to spieramy, bo ja chcę żeby mi pomógł a on marudzi, że specjalnie sobie zrobił wolne, bo on chce dokończyć łazienkę. A mi ta łazienka wisi i powiewa .
ja mam to samo tż zawsze robi to na czym mi nie zależy

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mamusie i mam w związku z tym pytanie: bo są tutaj normalne jajka i organiczne / ekologiczne. Myślcie, że ma to jakieś znaczenie? Bo różnica w cenie jest spora...
jako szanujący się rolnik z zawodu!!(technik agrobiznesu-5-tnie liceum) oznajmiam, że jest różnica zwłaszcza w stopniu zestresowania takich kurek ego są "przyjaźnie" hodowane i jakość jajek jest wyższa! koniec wykładu

Cytat:
kocham Cię już się uczę kołysanki
Stary 2012-03-09, 13:58   #3428
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też bobovita number 1 na bank jeszcze się załapię, bo co tydzień robie zapas słoiczków
Tylko sobie podziel po 4 słoiczki na jeden paragon
Więcej paragonów, większa szansa na wygraną. Pomyśl ile możesz mieć kocyków

Jak ręka? Głęboko sobie rozcięłaś?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:

Oj żebyś się nie zdziwiła Ja się na loterii nie znam
Szczerze to nie liczę na nic. Chociaż jak już pisałam, miło by było jakby mnie zaskoczyli wygraną
Stary 2012-03-09, 14:01   #3429
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
u
jako szanujący się rolnik z zawodu!!(technik agrobiznesu-5-tnie liceum) oznajmiam, że jest różnica zwłaszcza w stopniu zestresowania takich kurek ego są "przyjaźnie" hodowane i jakość jajek jest wyższa! koniec wykładu
shira, ty, ty, wsiu... tfu.. ty ROLNIKU

odwala mi

jaka jest niecenzuralna wersja Na wojtusia z popielnika... ?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:04   #3430
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko sobie podziel po 4 słoiczki na jeden paragon
Więcej paragonów, większa szansa na wygraną. Pomyśl ile możesz mieć kocyków

Jak ręka? Głęboko sobie rozcięłaś?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Oj żebyś się nie zdziwiła Ja się na loterii nie znam
Szczerze to nie liczę na nic. Chociaż jak już pisałam, miło by było jakby mnie zaskoczyli wygraną
będę handlować kocykami

paluchy bolą masakrycznie, jeden dość głęboko bo w niego "weszła" część szkła, drugi niby niewielkie rozcięcie ale boli jak szlag

shirka

kołysanka z tarantulą w treści stała się moją ulubioną
Stary 2012-03-09, 14:08   #3431
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

Dla mnie najbardziej przykre jest to, że jak komuś mówię, że Hania chodzi do żłobka to patrzą na mnie jak na potwora.. i że biedne dziecko.. i że to moja wina, że ona musi tam być.. ludzie nie mają na uwadze, że czasem to jedyne wyjście itd.. na pewno każda mama chciałaby być z dzieckiem jak najdłużej.. ale mamy też takie czasy kiedy nie jest łatwo z pracą.. i nie lepiej dla dziecka będzie, kiedy pójdzie na te kilka godzin do złobka a potem ma całe popołudnie z rodzicami, weekendy i nie trzeba się martwić, czy będzie się miało na mleko dla niego czy zostać z nim w domu i odkładać każdy grosz, chodzić zestresowana i nie móc cieszyć się chwilą z dzieckiem bo myśli ciągle krążą wokół tego, że nie mam mu za co zapewnić bytu.. ech..

Mnie też to bardzo denerwuje.

Cytat:

ja zaczęłam dzień fatalnie, szklanka mi szczeliła podczas mycia w rękach i mam pocięte 2 palce
Ale całe masz palce?

Cytat:

aaa i ogladalam Nune (byc moze kupimy Antkowi nowy wozek), ale mam mieszane uczucia, podoba mi sie bardzo, ale nie wiem, czy w naszym przypadku, to nie bedzie zmiana na gorsze.
Zanetko, a Ty sie juz na cos zdecydowalas?
Mi nie jest dane nuny widzieć na żywo
Musiałabym gdzieś pojechać do większego miasta, a z tym problem bo Ja się boję a mąż na weekend nie ma czasu. Nie pasuje mi w Nunie, żę nie ma regulacji podnóżka i jest taki mały.Koleżanka która pracuje w sklepie z wózkami mówi, że miałaby obawy w zimie bo jest dosyć nisko osadzony, do tego właśnie brak regulacji podnóżka a to jest ważne, bo kiedy dziecko śpi to przy braku regulacji nogi wiszą, no i każdy gadżet trzeba dokupić osobno który też tani nie jest jak np. parasolka, śpiworek itd.

Gdybym miała spacerówkę w gondoli kupiłabym Nunę bez zastanowienia,ale nie mam takiej i muszę kupić taką która spełni wszystkie funkcje które potrzebuję i póki co wybrałam espiro magic.

Cytat:

szefowa mi sie pyta jak tam NUNA, wiec jak bedziecie mialy to raporcik prosze bo szefowa chce kupic. czy to za niskopodłogowe nie jest?
Monia to zobacz to -> KLik

Jest niski.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:09   #3432
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

odwala mi

pamiętam tylko fragment teraz
"była sobie raz królewna, pokochała grajka
gdy się o tym król dowiedział, kazał uciąć................ "

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Monia to zobacz to -> KLik

Jest niski.

Stary 2012-03-09, 14:14   #3433
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

odwala mi

o Ty jedna.... , ale wsiu też jestem i to pełną gębą taki żiwot

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

pamiętam tylko fragment teraz
"była sobie raz królewna, pokochała grajka
gdy się o tym król dowiedział, kazał uciąć................ "

za karę idę zrobić ciasteczka z francuskiego z nutellą i kremem orzechowym

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2012-03-09 o 14:15
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:22   #3434
aania_20
Zakorzenienie

mam resztę
nie bijcie

była sobie raz królewna, pokochała grajka
gdy sie o tym król dowiedział kazał obciąć jajka

gilotyna już gotowa, już prowadzą grajka

gilotyna ciach zrobiła i obcieła jajka

Taki morał z tej ballady dla każdego grajka

kiedy idziesz do dziewczyny, zostaw w domu jajka

rozpłakała się królewna,rozpłakał się grajek
no bo cóż jest warta miłość, kiedy nie ma jajek

Stary 2012-03-09, 14:27   #3435
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
mam resztę
nie bijcie

Żanetka no całe , nie całe , do szycia chyba się nie nadają ale zrobić w domu cokolwiek to wyczyn
Stary 2012-03-09, 14:27   #3436
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
mam resztę
nie bijcie

Stary 2012-03-09, 14:31   #3437
Marina1
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

A ja właśnie wcinam kostkowe filety ( kurczak w kostce ). Ale pycha!

Uśmiałam się z kabaretu o tatuśkach

I oliweczko, nie mysl tak o sobie. Ja mogłabym w takim razie być najgorszą matką świata, bo moje dziecko już słyszało wiązanki i inne ciekawe rzeczy. Zdarzyło mi się nim potrząsnąć w złości i patrzeć bez litości jak drze się i łzy kapią mu jak grochy. Ale uważam ( serio ) , że jetem rewelacyjną matką. Moje dziecko ma mnie i kocham je nad życie. Jesteśmy tylko ludźmi. Nie da się być wiecznie miłą, słodką, uśmiechniętą mamą. Przynajmniej ja nie znam takiej ani jednej.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Aaniu cholerka, pokazałaś nam się w innej odsłonie Podoba mi się sprośna Ania
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 14:49   #3438
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
mam resztę
nie bijcie

no toż musze drukną c teraz i sie nauczyc, mały w przedszkolu rpzyszpanuje że szok

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

marina - ja tez takowe praktyki na dzieciu czasmi testuje, a niektórzy mowia ze jestem matka-polka...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:04   #3439
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
ale rano ujawnil sie sprawca zamieszania i cierpienia!

KOLEJNY ZĄBEK

Cytat:
1. Ale jedno Wam polecę jeszcze Ten niesławny artykuł jest z tego portalu: http://zwierciadlo.pl/kategoria/dziecko-2 i tam jest mnóstwo fajnych artykułów odnośnie dzieci. Już niekontrowersyjnych Np. o prezentach gwiazdkowych, inteligencji emocjonalnej itp itd. Wiadomo
że to czysta teoria i dzieci się tak wychowywać nie da, ale ja wychodzę z założenia, że nadmiar wiedzy w żadnej dziedzinie nie może zaszkodzić

2. O masz, to tak jak moja mama i teściowa Wczoraj byłam z mamą na zupach, chciałam żeby Tymek chociaż spróbował się zdrzemnąć i starałam się nie zagadywać go. I ją tez o to poprosiłam. To stała nad nim i mówiła śpi Tymciu, no śpij, no zaśnij sobie

3. Nie mam tego numeru, bo jeszcze poprzedniego nie zdążyłam przeczytać. Co piszą?
1. Chętnie poczytam
2. Na pewno zasnął U nas jeszcze ciągle szarpią Małego za nóżki ("moje niunie, moje niunie")
3. Hasłami: Dla mnie za wcześnie, Za dużo grudek, Nie smakuje mi, Nie lubię łyżeczki, Posiłek o TEJ porze?, Nie jestem głodny, Wypiłem dużo soku, Inne rzeczy są ciekawsze

Cytat:
mamad, brumek - oj tak z tym zabawianiem to porazka moja babka tez wisi nad lozeczkiem wiecznie albo bierze Igorka na rece i spiewa (wyje) AAAAAA AAAAA LULI LULI LULI LU to wycie to marlego z grobu by podnioslo wiec Igorek zaczyna odrazu ja odpychac i marudzic a ona w tedy jeszcze glosniej i na koniec oddaje mi go stwierdzajac ze jest spiacy a ja siedze przed kompem i sie dzieckei mnei zajmuje

Cytat:
dziecię mi wreszcie padło do spania, więc mamuśka z drugą kawą siada do pracy
A ile tych kaw pijesz? Ja się przerzuciłąm na dwie dziennie,a wcześniej jedną piłąm (Bo uwielbiam)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:35   #3440
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Aaniu cholerka, pokazałaś nam się w innej odsłonie Podoba mi się sprośna Ania

O mało się nie zadławiłam kanapką

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Zadałam pytanie do sprzedawcy z all, czy istnieje możliwość wysłania NUNY zagranicę i odpisał mi:

witam

jest taka możliwość - wysyłalismy już takie paczki, jednak w takim przypadku preferujemy raczej fakt aby klient (dla przykładu - Pani) zamówił kuriera we własnym zakresie i zlecił odbiór paczki.

w takim przypadku wymagamy przelewu całe kwoty za wózek z góry na nasze konto.

I nie wiem co mam zrobić

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 15:44   #3441
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie Monia, nie tylko Ty . Ja "przez przypadek" nauczyłam Kubę metalowej wersji pytania:"A jadłeś kiedyś kota?!". Potem mu wytłumaczyłam, że to tylko taki głupi żart, bo kotów się nie je .

U mnie w słowniku nie ma w odniesieniu do Zuzy taki wyrazów jak: księżniczka, dama, perełka, gwiazdeczka itp. Jest za to: dranica, paskuda, robal mały, diablica. Ale, żeby nie było, że jej tylko ubliżam () najmilsze jest: misia i kicia . Do Kuby misiek.

Nie lubię też zdrabniać imion moich dzieci i mało kiedy mówię: Kubuś i Zuzia. Są wszelkie odmiany tych imion (Kubaś, Kubala, Kubasisty, Jakubowy, Zuza, Zuziak, Zuzina, Zuzula, Zuzinda, Zuziakowa), tamte zdrobnienia nie chcą mi przejść przez gardło.

No i kilka głupich rymowanek Kuba ode mnie podłapał...

Cytat:
Chyba nie tylko Ty
Ja śpiewam Radkowi "Poszła Karolina do Gogolina, a Kalrliczek za nią... itd"
A jak mam "inny" dzień to zaśpiewam mu "Poszła Karolina za stodołę srać, a Karliczek za nią, jak za jakąś panią dupę podcierać".

Straszne, wiem. I niesmaczne do tego. Wybaczcie.
Mam nadzieję, że żadna obiadu własnie nie je...
Ja jadłam, ale odporna jestem . Jeżu żebym tylko tej rymowanki nie zapamiętała, bo zaraz Kuba podchwyci

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
1. czytałaś może Vlad Palowniki prawdziwa historia Drakuli? polecam lekturka jak ta lala

2. ja mam to samo tż zawsze robi to na czym mi nie zależy
1. Nie czytałam, ale jak oglądałam program, to od razu o niej pomyślałam. Muszę dopaść na all . I jeszcze coś chcę poszukać o hrabinie Batory .

2. Faceci chyba tak mają .
Widzę, że sypiamy (albo właśnie nie sypiamy) podobnie.

Ja się po 9.00 kimnęłam z Zuzą. Od razu mi lepiej. Coś mi się dziecko przestawia na inne godziny drzemek , nie podoba mi się to .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:28   #3442
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dla wszystkich pracujących mamusiek mam komunikat: DZISIAJ PIĄTEK TYGODNIA KONIEC I POCZĄTEK

Piątek, piątuś, piąteczek

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Monia, mnie ciśnie się na usta "buju buju buju, podrap się po ch.ju"...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:32   #3443
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
moje dziecko od kilku dni sie przestawiło na jedną drzemkę w ciągu dnia i zastanawiam sie jak to pogodzę ze spacerami bo śpi między 12 a 15
Jak dla mnie idealnie!
Za chwile bedzie coraz cieplej i dluzej jasno, wiec na spacer wychodzisz rano po sniadaniu, dla przykladu o 10, wracacie na obiad i drzemke (Ty w tym czasie sjesta z kawa i wizazem), potem jecie 2 danie i wychodzicie na drugi spacer. W lecie i tak sie unika przbywanie na sloncu w tych porach.

Cytat:
Aga, gdzie oglądałaś?
Tu:
http://4kids.com.pl/sklep/info/kontakt

To Centrum Handlowe na Zakopiance, jak przyjedziecie w przyszlym tygodniu, to zapraszam do nas, bo mamy rzut beretem tam.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mi nie jest dane nuny widzieć na żywo
Musiałabym gdzieś pojechać do większego miasta, a z tym problem bo Ja się boję a mąż na weekend nie ma czasu. Nie pasuje mi w Nunie, żę nie ma regulacji podnóżka i jest taki mały.Koleżanka która pracuje w sklepie z wózkami mówi, że miałaby obawy w zimie bo jest dosyć nisko osadzony, do tego właśnie brak regulacji podnóżka a to jest ważne, bo kiedy dziecko śpi to przy braku regulacji nogi wiszą, no i każdy gadżet trzeba dokupić osobno który też tani nie jest jak np. parasolka, śpiworek itd.

Gdybym miała spacerówkę w gondoli kupiłabym Nunę bez zastanowienia,ale nie mam takiej i muszę kupić taką która spełni wszystkie funkcje które potrzebuję i póki co wybrałam espiro magic.
Tez go od dawna mam na oku.

Cytat:
mam resztę
nie bijcie

AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 16:41   #3444
iustyna1
Wtajemniczenie

No to sobie wszystko wytłumaczyłam (): sprawdziłam, jesteśmy w samym środku skoku. Ha!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-03-09, 16:59   #3445
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dzien dobry!
Stronczku - pozdrowienia dla Mamy
Pozdrowiona, dziekujemy

Cytat:
Wygrałam kocyk w konkursie bobovity niby nic szczególnego, ale ja nigdy nic nie wygrałam... Miła informacja poprawiająca humorek
Gratulacje

Cytat:
Siedzę w pracy-wczoraj miałam bardzo dużo pracy, ale uwielbiam to i tą adrealinkę
A gdzie pracujesz, co robisz?

Cytat:

KOLEJNY ZĄBEK
: jupi:
klask i:

Cytat:
1. O masz, to tak jak moja mama i teściowa Wczoraj byłam z mamą na zupach, chciałam żeby Tymek chociaż spróbował się zdrzemnąć i starałam się nie zagadywać go. I ją tez o to poprosiłam. To stała nad nim i mówiła śpi Tymciu, no śpij, no zaśnij sobie

2. Własnie myślałam, że się mamą chcesz nacieszyć
1.
2. Tak, cieszylysmy sie caly wieczor, poszlysmy spac chyba o 2 i dzis obie zombii
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 17:02   #3446
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie idealnie!
Za chwile bedzie coraz cieplej i dluzej jasno, wiec na spacer wychodzisz rano po sniadaniu, dla przykladu o 10, wracacie na obiad i drzemke (Ty w tym czasie sjesta z kawa i wizazem), potem jecie 2 danie i wychodzicie na drugi spacer. W lecie i tak sie unika przbywanie na sloncu w tych porach.
no właśnie sobie tak myslałam upały akurat ominiemy , pytanie na ile sobie te godziny utrzyma

Justyna u nas też skok
Stary 2012-03-09, 17:30   #3447
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Justyna u nas też skok
No właśnie doczytałam, że Wam też się drzemki poprzestawiały
Przetrwamy, nie?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-03-09, 17:38   #3448
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie doczytałam, że Wam też się drzemki poprzestawiały
Przetrwamy, nie?
no ba , pewnie ,że przetrwamy
Stary 2012-03-09, 18:14   #3449
SweetAngel1984
Zadomowienie

żanetka, aniaa - no to humor mi poprawilyscie

Igorek po nocnym placzu caly zachrypniety
do tego spi clay dzien
jest osowiały
i ma katar i pokasluje
wypil kwiat lipy z sokiem malinowym
na noc nasmaruje go mascia rozgrzewajaca i zrobie inhalacje moze pomoze a jak nie to pon kierunek lekarz

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-03-09 o 18:19
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 18:34   #3450
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jadłam, ale odporna jestem . Jeżu żebym tylko tej rymowanki nie zapamiętała, bo zaraz Kuba podchwyci
Ja się często zapominam ale Radziu jeszcze nie jest na tyle kumaty

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
[/COLOR]Monia, mnie ciśnie się na usta "buju buju buju, podrap się po ch.ju"...
Przebiłaś wszystkie Parsknęłam śmiechem i podzieliłam się z Tż Twoim postem

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
żanetka, aniaa - no to humor mi poprawilyscie
a moja Karolina Cię nie ruszyła?

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Ellika buziaki dla Karolinki Twojej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości