|
|
#781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
kojka to ja jednak wole juz moja lampe
Moja pierdzioszkow tez raczej nie lubi,reaguje podobnie jak Twoj Goldi .Mam problem z ubieraniem jej po kapieli,bo robie to na pralce.Ona tak zaczela sie ostatnio wiercic,ze musze trzymac,zeby nie spadla. A dzisiaj na lozku sypialnianym z lewej na prawa sie turlala
|
|
|
|
#782 |
|
Zadomowienie
|
Olusia atopowe zapalenie skóry, pediatra mówiła, ze takie małe dzieci mogą wykazywac skłonności do tej choroby, ale nie koniecznie muszą ja mieć w przyszłości. Wystarczy dobra pielegnacja emolientami, natłuszczanie, no chyba ze bedzie sie pogłebiać to wtedy trzeba podać antybiotyk - zazwyczaj masc
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Mam pytanie na noc zostawiacie jakieś światło zapalone czy wszystko gasicie?? |
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Goldika ja sie rejestrowałam na str. hippa jakiś miesiąc temu i jeszcze nic nie dostałam
Dostałam tylko paczuszkę z bebilonu , a z tego co w szpitalu wypełniałam to nic mi nie posłali ![]() Olusia bedzie dobrze |
|
|
|
#785 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam taką lampeczke ledowa wtykana w kontakt i świeci cała noc
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
A ja z hippa nie musiałam sie rejestrować, to co wypełniałam w szpitalu, okazało sie własnie z bebilonu, bobovity i hippa. A w paczce z hippa duzo zniżek na jedzonko dla malucha do zrealizowania w rossmanie, fajna łyzeczka, słoiczek z pierwsza marchewką i u mnie był jeszcze sliniaczek, a kolezanka dostała bez śliniaczka, ale za to z próbką preparatu na odparzenia
|
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam całą noc załączoną taką małą lampkę solną
|
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam włączoną lampkę całą noc
|
|
|
|
#789 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę ze wiekszosc poszła spac wiec tez udam sie na spoczynek
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze jest to, że pomału noszenie sprawia mu frajdę...mi nie koniecznie ![]() 15.03. jadę do poradni rehabilitacyjnej, musi dać mi skierowanie na masaże Mola dogonisz Nas, spokojnie, jak chcesz wyślę Ci moje mleczko to szybciutko podskoczysz do Naszej wagi Do tej pory Michaś był na samym mleczku, od 3 miesiąca w zasadzie dawałam mu tylko do spróbowania soczek z marchwi. Od tygodnia wykluczyłam porę obiadową na cycusiu, zamiast niego dostaje włąsnie zupkę (czyt. papkę jarzynową) i chłopak rośnie ![]() Też mam włączoną całą noc lampeczkę, co bym się nie przewaliła o coś przy nocnym wstawaniu
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-03-09 o 21:41 |
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajomej maluch tez mial takie plamy i myslala ze to AZS a to byla nietolerancja bialka. byl na mm baha wydaje mi sie ze za wczesnie na rezygnowanie z mleka przy posilku i powinna byc i zupka i mleko, z tego co czytalam
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2012-03-09 o 21:58 |
|
|
|
|
#792 |
|
Raczkowanie
|
dołączam do tych 'anty-fb', jakoś nie mogłam się do tej strony przekonać.
goldika mamy dzisiaj podobne przeżycie za sobą, bo mój łobuz w ogóle pierwszy raz zaśmiał się w głos! cudowne ja mam zawsze lampkę ledową zapaloną. prawie zawsze. elf jak tam nocne usypianie? |
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie zrezygnowałam z mleka, daje normalnie + zupka ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Dobrej nocki mamusie
|
|
|
|
|
#794 |
|
Wtajemniczenie
|
juz nie jest
Najpierw nie byl na recepte, pozniej tylko na recepte, 2 tyg temu poszlamz recepta, a pani w aptece powiedziala, ze znowu nie trzeba recept
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
Piszę posta po raz siódmy i wykasowaly mi się cytowania -sorry
Oolong kocham bradea i dopasowana oraz brytyjskie biustonosze Witam nowa mamę Dalia dzięki za nazwę baby bullete, zapomnialam Baha, niezły kloc A ja uwielbiam fb, ale wizaz tez mam otwarty, choć nie zawsze na bieżąco Do butelek Medela pasują skoczni Canpol, mam dwa i nie używam. Nówki, nie używane. Chcesz? Goldi, z wiekiem przekonałam się do połączenia złota ze srebrem, poza tym ja lubię mieć obwieszone ręce bransoletkami, sama je czasem robię Wiolqin dzięki za linka do oseska.pl Edytowane przez tuszka Czas edycji: 2012-03-09 o 22:51 |
|
|
|
#796 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale w niektorych aptekach sprzedaja bez ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale fakt dzieci nie boja sie ciemnosci, tylko rodzice sa spokojniejsi jakby nie budził się na jedzenie to pewnie by była zgaszona, a tak to bym mogła wcelowac np. w oko zamiast w dzioba aga hey ))) jeszcze znalazłam inna uprząż wyglądajaco w miare normalnie- najwyzej jak bedzie trzeba to tą założymy: miłego weekendu mamuski |
||||||||||
|
|
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
my tez mamy małą lampkę włączoną cała noc, ale to rzeczywiście chyba bardziej dla mnie żebym sie o nic nie potknęła w nocy
![]() a wogole witam z rana wszystkich u nas super pogoda, będziemy spacerować ojj bedziemy
|
|
|
|
#798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo fajne to firanki podobaja mi sie
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to zle zrozumialam do drzemiacych za krotko. wyczytalam ze problemem z drzemkami (zasypianie i wybudzanie sie za szybko) jest to ze maluch jest przemeczony. Trzeba przyjrzec sie okresowi obudzenia dziecka, moze ma za duzo zabawek, za duzo aktywnosci (nawet 2 zabawki wiszace na raz na macie to moze byc za duzo i dziecko nie moze sie skupic na jednej), trzeba najbardziej pobudzajce zabawy wykonywac po obudzeniu a potem przechodzic do coraz bardziej uspokajacych. Trzeba tez pamietac o wyciszeniu dziecka. na 20 min przed drzemka nalezy z przytulonym dzieckiem pochodzic po mieszkaniu nucac kolysanke. Ruch uspokoi malucha. Mozna tez: - poczytac mu ksiazeczke z maluchem na ramieniu tak by obrazki go nie rozpraszaly a nasz glos go uspokajal (czytamy Kubusia Puchatka) - zebrac kilka miekkich zabawek i dotykac nimi raczek i twarzy dziecka aby poczulo rozne mieciutkie materialy ale nie przemeczylo sie - tanczyc powolutku z dzieckiem Jak na razie na Tygryska podzialalo. Nie bylo placzu przy zasypianiu. Zasnal sobie sam. Dalam mu tez pieluszke tetrowa, mietosi ja, zakrywa sobie twarz, przytula, i zasypia z nia (wczoraj na noc zakryl sobie calkiem twarz i tak zasnal). a pieluszka jest na tyle cienka ze wiem ze ma nadal dostep powietrza. po zasnieciu zabieram na wszelki wypadek. Wprowadzilam tez ponownie karmienie przez sen o 23,00. W nocy spal 10,5h obudzil sie dopiero o 5.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sa w aptekach kosmetyki do azs... moze wyprobuj w miedzyczasie... ewentualnie polecam rumianek... ktoras z dziewczyn pisala ze pije.... ja tez stosuje od 2ch dni i po uczuleniu ani sladu ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- moja to samo :P |
|
|
|
|
#801 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
U Nas nocka w miare ok.Teraz oglada z Tz tv
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie i ja fajne to urzadzonko,nie widzialam tego wczesniej ten baby bullet.
Tz pojechal w koncu do fryzjera,wroci to ja spadam na zakupy,wejde do lumpka przy okazji;p
|
|
#804 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez nie widzialam nigdy bukieciku na chrzcinach, my mamy juz jutro, w ogole u nas sie chrzci na mszy, a jutro jeszcze rekolekcje, ale sie dogadalismy z ksiedze, ze mamy wejsc przez zakrystie pol godz po rozpoczeciu mszy, to powinno byc akurat po kazaniu. Ciezko mi sobie wyobrazic Kasienke jak wytrzymuje 1.5 h w kosciele. Dodatkowy stres kurcze Cytat:
Kasia spi po ciemku,wydaje mi sie, ze tak sie lepiej spi. Witam weekdowo tak w ogole
|
|||||
|
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry w ten piękny sobotni poranek
![]() u mnie juz sprzatnięte, pranie się jeszcze kręci, połowę obiadu już mam ![]() czekam do 10-11 na spacerek. Natalcia zjadła wczoraj 2 łyżeczki startego surowego jabłuszka co do lampek, to u nas na korytarzu świeci się całą noc mala lampeczka. wiola dzięki za stronke ![]() Baha kawa klocuszka
|
|
|
|
#806 |
|
Rozeznanie
|
zmyslkobiety a którego drania wyrywałaś?
ja ostatnio walczyłam z ósemką - i nie wspominam tej walki zbyt dobrze wyrwałam dodatkową 4, która wyrosła między stałą 4i5 od wewnątrz w dolnej szczęce (jestem specjalna i miałam wiecej zębów) ![]() troche mnie pobolewa ale to nie to co wczesniej.KOjka my jemy hipp pro combitic i nie narzekamy, innego mleka nie podawałam małej ![]() Równeż spimy z zapaloną lampką, bo po ciemku mam problem ze znalezieniem dzioba małej, a nie nawdzie spac ze światłem... I na dzień kobiet dostałam karnet open na siłownie i dzięki temu będe mogła sie z domu wyrywacSzybkie pytanie: co mogę zjesć? nie moze być ciepłe i nie mogę gryźdź, mam dosć jogurtów których ogólnie nie lubie...
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj jakby ciuty ciuty lepiej to wyglada,ale naprawde minimalnie.Moze faktycznie wystarczy to bardzo natluszczac??Modle sie,zeby to jednak nie ten azs Mamy lampke kontaktowa w przedpokoju,zeby Max droge do lazienki mogl znalezc,bo czesto wedrowal w inne miejsce,np do kosza na smieci i tam lal .Dalia rumianek mowisz??Wyprobujemy ![]() Jakies pol godzinki temu mialysmy kupala po pachy .Teraz wszystko sie moczy,body bylo calusienkie zolte .Mala teraz drzemie,a ja zamiast zabrac sie za sprzatanie (bo wczoraj sie oczywiscie nie wyrobilam ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Basiula ![]() ![]() nasze maluchy dzisiaj 4 miesiace koncza .Najlepszego dla Mikusia ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Moze jakas zupe-krem taka letnia?! |
|
|
|
|
#808 | ||
|
Zakorzenienie
|
byl wczoraj kolega co sie zeni i rozwiazalismy problem maluchow (bo oni tez maja core), bedzie miejsce zeby je polozyc w tym samym lokalu a jego laski kolezanka przyjdzie ich popilnowac jak beda juz spac : ))) bardzo sie ciesze, bo sie na spokojnie pobawie, a nie o 21:00 spac pojde moja mama jest juz w domu, marnie sie czuje, ale najwazniejsze, ze wg lekarki nie wygladalo to najgorzej, no ale i tak czekamy na wyniki badan... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
na pewno cos poradzi i nie bedzie sladu po tym badziewiu![]() Ela to ja wpadam uwielbiam to ciasto
|
||
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
olusia nie pamietam ty piersia karmisz? to sprobuj przemywac skore swoim mlekiem, tez pomaga na wszelkie wykwity skorne
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
dalia Filip tez tak robi przy kapieli
zmysl za pozbycie sie drania, duzo dalas?![]() Seonko ja tez zostaje, tam tylko fotki fajne ![]() Baha chlop jak dab a po czym mnie poznalas? ![]() kojka coz za romantyzm witam nowa mamusie ''grudniowa'' ![]() goldi mlody smial sie na glos jakos na koniec stycznia, ale na poczatku trudno bylo go rozsmieszyc, za to moj brat tylko spojrzal a maly kwiczal ze smiechu (szkoda ze moj net nie pozwala wstawic filmiku ) nie wiem co on ma w sobie lepszego niz matka![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- mola u nas pogaszone, ale latarnie jak swieca na ulicy to jakis polmrok jest, nie calkiem ciemno ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- szyszymora za smiech
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

.

ma się ten reflex
a byłoby pranie na weekend
tylko mnie
.
,do tego teraz ta klatka piersiowa.Eliminuje u siebie mleko,orzechy,czekolade i wolowine
ja ostatnio walczyłam z ósemką - i nie wspominam tej walki zbyt dobrze 
.Najlepszego dla Mikusia