Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy więcej! - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 09:14   #4411
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w

Fuj, fuj, ja nie lubię fety
U mnie waga 76,1 czyli wracam do wagi z zeszłego tygodnia.. Kurczę, chciałabym 75 zoabczyć w przyszłym tygodniu, ale kurde, ta rocznica, potem w kolejnym tygodniu urodziny, no wiecie jak jest..

Będę piekła dzisiaj dietetyczne tiramisu! Na rocznicę
Kurcze, jestem w niebie, dietetyczne ciasto, które można zjeść bez wyrzutów sumienia, coś cudownego

Ja wczoraj biednie, bo coś się źle czułam cały dzień, więc było:
I. Owsianka z kakaem, cynamonem, otrębami
II. Obwarzanek z sezamem
III. Parówka, 2 kromki ciemnego chleba
IV. Serek homo

Obiadu nie było, bo nie miałam siły gotować, a obwarzanek, bo nie zrobiłam sobie kanapek na uczelnię. Mieliśmy spotkanie z dziekanem, a potem pojechałam składać podanie o stypendium i odebrać część prezentu dla TŻta.
Spotkanie myślałam, że potrwa max 20-30 minut, a trwało ponad 1,5h
Więc jak pojechałam składać pismo, to wolałam kupić obwarzanka, bo wiedziałam, że nieprędko będę w domu i jak nie zjem czegoś, to zaraz nakupię jakichś drożdżówek albo snickersów.

O, doczytalam wlasnie na ilewazy, że precel (bajgiel/obwarzanek) ma 197 kcal, to w sumie nie tak strasznie zważywszy na to, że obiad miałam biedny
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:31   #4412
mischievous
Zakorzenienie

Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w

A co kupilas Tztowi ;>

No to dobrze ze waga spadkowa czyli dziala, czyli taki realny spadek zobaczysz w sobote rano? Bo w nd to po rocznicy wiec moze byc nadwyzka.

A ja to chyba nie uznaje czegos takiego jak dietetyczne ciasto,paczki czy batony stwierdzam, ze to zdecydowanie rozni sie smakiem i wole zjesc to prawdziwe niz to niby dietetyczne, jak sie okazuje czesto wcale nie duzo mniej kaloryczne a zupelnie inne w smaku

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

mischievous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:48   #4413
Dotka90
Zakorzenienie

Mischi, ale dietetyczność tego ciasta polega głównie na tym, że ono jest bez mąki
Ciasto robi się z fasoli.
Już robiłam wcześniej ciasto z fasoli (czekoladowe) i było naprawdę przepyszne!
Kompletnie nie różniło się smakiem od normalnego ciasta A nawet bym powiedziała, że było lepsze, bo baaaardzo mokre (a takie ciasta uwielbiam).
Także dietetyczne nie zawsze znaczy gorsze

No jutro waga będzie taka sama jak dziś albo minimalnie mniejsza. W każdym razie spadł ten kilogram nadwyżki z zeszłego tygodnia, która pojawiła sie nie wiadomo skąd

A TŻtowi kupiłam podstawkę chłodzącą pod laptopa, bo już dawno miał sobie kupić, o taką:
I jeszcze album na 200 zdjęć i wywołałam jakieś 50 zdjęć moich, jego i naszych razem A resztę zostawiam pustą na kolejne zdjęcia z kolejnych lat
Jeszcze kupiłam mu kinder niespodziankę I zrobię coś takiego: http://lifehacking.pl/2012/01/28/kin...-kogo-kochasz/
Do środka włożę karteczkę z jakimś kuponem na masaż, striptiz albo coś takiego
I żel do mycia twarzy mu kupiłam Bo mu się skończył, a akurat w Superpharmie był na promocji

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Przepis na tiramisu: http://dietetyczniesiostro.blogspot....riacje-na.html
Muszę policzyć ile to kcal
Stary 2012-03-09, 10:12   #4414
mischievous
Zakorzenienie

Z ta kinder niespodzianka to extra dobre na zareczyny totalne zaskoczenie, tylko ja jakbym dostala odlozyla bym pewnie "na pozniej"

do ciast sie nie przekonam, chyba ze by ktos zrobil, sprobowalabym i by mi posmakowalo ale sama nie zrobie.

A noz jutro bedzie duzo mniej nie zakladaj ze bedzie minimalny spadek bo taki bedzie czasami jest z dnia na dzien ogromny spadek, wiec moze jednak go zobaczysz

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

Stary 2012-03-09, 10:20   #4415
Dotka90
Zakorzenienie

Mi już wystarcza, że spadła ta nadwyżka, więc nie ma źle

Co do ciast, upiecz to fasolowe czekoladowe, baaardzo polecam, pyszne jest!

Kupiłam wczoraj cukier trzcinowy. W ramach kolejnych zmian na zdrowy tryb życia zamieniamy w domu biały cukier na brązowy.
My z mamą i tak słodzimy tak mało, że można spokojnie zainwestować w brązowy. TŻ nie słodzi wcale, a do ciast używam najczęściej cukru pudru, a teraz pewnie i słodziku
Stary 2012-03-09, 11:23   #4416
gohs
Zakorzenienie

Ech Miałam Wam poodpowiadać ale zadzwonił koleś odnośnie pracy mojej no i zaproponował mi taką pensję, że masakra Ale nie mam wyjścia i chyba muszę wziąć co dają, bo innych ofert chwilowo brak... Także humor już mam od rana zły

Do tego na wadze 73,2 ale zapisuję wczorajszą - 72,4 bo zaraz po ważeniu było wc dzisiaj, poza tym ten wzrost jakiś podejrzany.

Idę zaraz do sklepu po tacę na tort, bo na niczym mi się ten biszkopt nie zmieści A potem dalej buszuję w kuchni.

Dotka, bardzo fajne to Kinder
Stary 2012-03-09, 11:27   #4417
Dotka90
Zakorzenienie

Ech, tak to jest z tymi pensjami..
Pracodawcy by chcieli za minimalną płacę mieć wykształconego pracownika, z doświadczeniem, młodego, ale jednocześnie ohajtanego i takiego, który ma już dzieci i nie planuje więcej
Stary 2012-03-09, 11:41   #4418
mischievous
Zakorzenienie

Albo nie ma dzieci i nie planuje

Gohs a to ta oferta na ktora czekalas? Bo wspominalas o 2, jedna miala lepsze warunki? To ta na ktora sie teraz zdecydowalas? Moze nie ma co sie zalamywac, jesli wybralas ta lepsza pod wzgledem prestizu firmy czy Twoich obowiazkow i poszerzenia wiedzy to mysle ze w przyszlosci to zaowocuje wieksza pensja, albo awansem Takze 3mam kciuki mam nadzieje, ze Ci tam bedzie sie dobrze pracowalo a skoro jestes dalej na dziennych to mysle, ze i tak bardzo duzo osiagnelas

Ja ide dzis na kolejna ala rozmowe, praca w biurze nieruchomosci. No zobaczymy

Stary 2012-03-09, 12:16   #4419
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mischievous Pokaż wiadomość
Albo nie ma dzieci i nie planuje

Gohs a to ta oferta na ktora czekalas? Bo wspominalas o 2, jedna miala lepsze warunki? To ta na ktora sie teraz zdecydowalas? Moze nie ma co sie zalamywac, jesli wybralas ta lepsza pod wzgledem prestizu firmy czy Twoich obowiazkow i poszerzenia wiedzy to mysle ze w przyszlosci to zaowocuje wieksza pensja, albo awansem Takze 3mam kciuki mam nadzieje, ze Ci tam bedzie sie dobrze pracowalo a skoro jestes dalej na dziennych to mysle, ze i tak bardzo duzo osiagnelas

Ja ide dzis na kolejna ala rozmowe, praca w biurze nieruchomosci. No zobaczymy
No właśnie w tym problem, że to ta gorsza robota, z lepszej się nie odezwali No jestem na dziennych, ale jakby nie patrzeć muszę się dokładać do utrzymania, więc to już nie to samo co rok temu Teraz po prostu nie mam wyjścia, muszę mieć pracę. No nic, pewnie wezmę tą i będę szukać i tak dalej
Stary 2012-03-09, 12:51   #4420
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
No właśnie w tym problem, że to ta gorsza robota, z lepszej się nie odezwali No jestem na dziennych, ale jakby nie patrzeć muszę się dokładać do utrzymania, więc to już nie to samo co rok temu Teraz po prostu nie mam wyjścia, muszę mieć pracę. No nic, pewnie wezmę tą i będę szukać i tak dalej
Kurcze a ja mysle, ze jesli nie jestes przekonana to lepiej nie brac i szukac dalej takiej ktora bedzie Ci w koncu odpowiadac. Bo takie czeste zmiany tez sa niekorzystne no chyba ze musisz bo np zaraz musicie oplacic rachunki za mieszkanie itp i potrzebna Ci kasa na juz.

Stary 2012-03-09, 12:54   #4421
Dotka90
Zakorzenienie

Ja tam jestem zdania, że lepiej wziąć i szukać innej w międzyczasie, tak jak mówisz.
Zawsze to jest kasa na chwilę obecną, a jak coś innego się znajdzie, to będzie lepsza kasa.
Poza tym, zawsze to kolejne doświadczenie w zawodzie.
Stary 2012-03-09, 13:14   #4422
gohs
Zakorzenienie

Nieno, właśnie rozbija się o kasę wszystko, także wolę wziąć tą robotę. Zobaczymy co będzie dalej

Walczę właśnie w kuchni z tortem i niestety biszkopt ma minimalny zakalec w środku i teraz kombinuję jak go ukryć
Stary 2012-03-09, 14:17   #4423
Dotka90
Zakorzenienie

gohs, nie przejmuj się, nikt nie zauważy!

Ja zrobiłam moje tiramisu, siedzi w lodówce
Krem jest przepyszny, a samo ciasto baaaardzo wilgotne i pięknie pachnie wanilią
Jedyne do czego mogę się przyczepić, to wyszło dosyć niskie. Tzn. i tak dobrze, bo ta kobitka z dietetyczniesiostro z podanej ilości składników piekła ciasto w dwóch foremkach i te dwa wyszły jej takiej samej wysokości jak moje jedno
Dobrze, że nie robiłam w dwóch foremkach (choć miałam zamiar ) bo by wyszedł płaski totalnie

Farsz do naleśników zrobiony, będę smażyć jak TŻ przyjedzie, czyli pewnie za jakieś pół godzinki. Mam jeszcze chwilkę czasu żeby odpocząć po tym gotowaniu, w kuchni już posprzątałam
Jeszcze muszę zmyć olej z włosów, ale to już chyba po obiedzie
Stary 2012-03-09, 14:40   #4424
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
gohs, nie przejmuj się, nikt nie zauważy!

Ja zrobiłam moje tiramisu, siedzi w lodówce
Krem jest przepyszny, a samo ciasto baaaardzo wilgotne i pięknie pachnie wanilią
Jedyne do czego mogę się przyczepić, to wyszło dosyć niskie. Tzn. i tak dobrze, bo ta kobitka z dietetyczniesiostro z podanej ilości składników piekła ciasto w dwóch foremkach i te dwa wyszły jej takiej samej wysokości jak moje jedno
Dobrze, że nie robiłam w dwóch foremkach (choć miałam zamiar ) bo by wyszedł płaski totalnie

Farsz do naleśników zrobiony, będę smażyć jak TŻ przyjedzie, czyli pewnie za jakieś pół godzinki. Mam jeszcze chwilkę czasu żeby odpocząć po tym gotowaniu, w kuchni już posprzątałam
Jeszcze muszę zmyć olej z włosów, ale to już chyba po obiedzie
Hehe, czyli podobny dzień miałyśmy dzisiaj Bo ja też dopiero odkopałam się z kuchennego chaosu Tort wyszedł piękny Jeszcze nie wiem jak w smaku Obfotografuję go jutro i Wam pokażę
Generalnie ciasta dietetyczne słabo rosną

Ja mam luzik gdzieś do 16:30, potem się trzeba szykować na wyjście ze znajomymi
Stary 2012-03-09, 14:50   #4425
Dotka90
Zakorzenienie

Pewnie dlatego, że nie ma w nim mąki, a jedynie fasola. Jest niby proszek do pieczenia i soda, ale nie w jakiejś dużej ilości.

A ten tort to jaki zrobiłaś? Bo nie wiem czy mówiłaś, może mi umknęło

Włosy umyte, podłoga w kuchni też
Czekam na TŻta
Stary 2012-03-09, 15:15   #4426
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie dlatego, że nie ma w nim mąki, a jedynie fasola. Jest niby proszek do pieczenia i soda, ale nie w jakiejś dużej ilości.

A ten tort to jaki zrobiłaś? Bo nie wiem czy mówiłaś, może mi umknęło

Włosy umyte, podłoga w kuchni też
Czekam na TŻta
Z tego http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...koff/tort.html przepisu tylko z normalnym biszkoptem
Stary 2012-03-09, 16:39   #4427
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam jestem zdania, że lepiej wziąć i szukać innej w międzyczasie, tak jak mówisz.
Zawsze to jest kasa na chwilę obecną, a jak coś innego się znajdzie, to będzie lepsza kasa.
Poza tym, zawsze to kolejne doświadczenie w zawodzie.
Ale jesli potem wpisujesz w cv ze co miesiac zmienialas prace to pracodawcy nie patrza na takiego kogos dobrze. Moi rodzice jak wybieraja kogos do pracy to patrza na ten istotny punkt, wiadomo ze ktos taki nie jest staly w pracy i nie potrzebuja kogos takiego a szukaja na dluzej. Inaczej jak pominiesz ten punkt ale wtedy nie bedzie tego "doswiadczenia".

Inna sprawa jest tak jak gohs napisala ze chodzi o kase no wiec musi na cos zdecydowac sie teraz.

Gohs czekam z niecierpliwoscia na foty powiem Ci szczerze ze jakbym miala porownac ktore lepsze robisz, to zdecydowanie dla jedzenia

Stary 2012-03-10, 08:23   #4428
Dotka90
Zakorzenienie

Bry
Kurczę, weekend, można pospać bezkarnie dłużej, a ja się budzę o 7 i nie mogę już zasnąć
No cóz, przynajmniej na spokojnie zdążę dzisiaj wszystko porobić i nie będę musiała się spieszyć.
To chyba z emocji nie mogłam spać, co też za niespodziankę M. wymyślił
Oświadczyny moim zdaniem odpadają, ale chciałabym już wiedzieć co to

Wczoraj było tak:
I. 2 tosty z serem żółtym light, szynką, pomidorem
II. Jogurt pitny 0%, kiwi, szklanka kakao
III. Miał być ten naleśnik, co Wam pokazywałam, ale nie wyszło, więc zjadłam farsz z brązowym ryżem Farsz: kurczak, papryka pomarańczowa, cukinia, pomidory, pieczarki.
Po obiedzie mały kawałek dietetycznego tiramisu
IV. Jogurt truskawkowy.

Nie wiem jak waga, bo jeszcze z łóżka nie wstawałam, później dam znać

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Aaa, zwariowałam, waga 75,3
Stary 2012-03-10, 08:23   #4429
mischievous
Zakorzenienie

kto rano wstaje ten ..daje rade

kurcze az tak to przezywasz? Ja nigdy nie przezywalam tak rocznic moze juz sie przyzwyczailam

a nie.. raz zrobilam w domu nastroj, swiece i inne duperelki i jak usiedlismy to poczulam sie jak w jakiejs restauracji bo on przyszedl z kwiatami winem i prezentem, a ja bylam mega speszona i zaawstydzona a to byla 3 wiec dziwne

Dziewczeta gdzie kupie kufle do piwa ub szklanki czyste, proste? Dzis dzien faceta

Stary 2012-03-10, 08:55   #4430
Dotka90
Zakorzenienie

Ojj przeżywam, bo widzę, że coś wymyślił, ja mam dla niego prezenty i w ogóle
Ja lubię takie świętowanie i niespodzianki, on też więc się dobraliśmy

A kufle, szklanki kupisz w byle jakim hipermarkecie
Stary 2012-03-10, 11:36   #4431
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Jajecznica z feta? Uwielbiam fete w kazdej postaci musze sprobowac
Ja też Co prawda w jajecznicy jest chyba najmniej smaczna, ale nadal uwielbiam

Cytat:
Fuj, fuj, ja nie lubię fety
U mnie waga 76,1 czyli wracam do wagi z zeszłego tygodnia.. Kurczę, chciałabym 75 zoabczyć w przyszłym tygodniu, ale kurde, ta rocznica, potem w kolejnym tygodniu urodziny, no wiecie jak jest..

Będę piekła dzisiaj dietetyczne tiramisu! Na rocznicę
Kurcze, jestem w niebie, dietetyczne ciasto, które można zjeść bez wyrzutów sumienia, coś cudownego

Ja wczoraj biednie, bo coś się źle czułam cały dzień, więc było:
I. Owsianka z kakaem, cynamonem, otrębami
II. Obwarzanek z sezamem
III. Parówka, 2 kromki ciemnego chleba
IV. Serek homo

Obiadu nie było, bo nie miałam siły gotować, a obwarzanek, bo nie zrobiłam sobie kanapek na uczelnię. Mieliśmy spotkanie z dziekanem, a potem pojechałam składać podanie o stypendium i odebrać część prezentu dla TŻta.
Spotkanie myślałam, że potrwa max 20-30 minut, a trwało ponad 1,5h
Więc jak pojechałam składać pismo, to wolałam kupić obwarzanka, bo wiedziałam, że nieprędko będę w domu i jak nie zjem czegoś, to zaraz nakupię jakichś drożdżówek albo snickersów.

O, doczytalam wlasnie na ilewazy, że precel (bajgiel/obwarzanek) ma 197 kcal, to w sumie nie tak strasznie zważywszy na to, że obiad miałam biedny
Dobrze wiedzieć, nigdy nie wiedziałam, ile kcal mogą mieć obwarzanki
Pochwal się potem, jak wyszło tiramisu

Gohs, czekam na zdjęcia tortu!

Świętowanie też uwielbiam... Świętujemy z Lubym rzadko, ale jeśli już to z polotem Wczoraj do niego przyjechałam i dostałam kwiaty i czekoladki z okazji Dnia Kobiet Dlatego też wczoraj sobie trochę pofolgowałam...
1. Owsianka z bananem, miodem i suszonymi morelami - pyszności!
2. Kasza + kurczak + surówka
3. Na podwieczorek kawa, jedna czekoladka z brandy i ok. 6 małych bez...
4. Spaghetti z warzywami na patelnię, ale nie zjadłam nawet całej porcji.
Ćwiczenia: brzuch (zwiększyłam ilość powtórzeń każdego ćwiczenia o 5, więc robię już w sumie 125 powtórzeń) + uda + ramiona + plank challenge (30sek.)
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 11:42   #4432
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Bry
Kurczę, weekend, można pospać bezkarnie dłużej, a ja się budzę o 7 i nie mogę już zasnąć
No cóz, przynajmniej na spokojnie zdążę dzisiaj wszystko porobić i nie będę musiała się spieszyć.
To chyba z emocji nie mogłam spać, co też za niespodziankę M. wymyślił
Oświadczyny moim zdaniem odpadają, ale chciałabym już wiedzieć co to

Wczoraj było tak:
I. 2 tosty z serem żółtym light, szynką, pomidorem
II. Jogurt pitny 0%, kiwi, szklanka kakao
III. Miał być ten naleśnik, co Wam pokazywałam, ale nie wyszło, więc zjadłam farsz z brązowym ryżem Farsz: kurczak, papryka pomarańczowa, cukinia, pomidory, pieczarki.
Po obiedzie mały kawałek dietetycznego tiramisu
IV. Jogurt truskawkowy.

Nie wiem jak waga, bo jeszcze z łóżka nie wstawałam, później dam znać

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Aaa, zwariowałam, waga 75,3
Brawo za super wagę No i oby wieczór się udał, fajnie że tak to przeżywacie Ja z TŻ w sumie rocznicę też zawsze odświętnie

Cytat:
kto rano wstaje ten ..daje rade

kurcze az tak to przezywasz? Ja nigdy nie przezywalam tak rocznic moze juz sie przyzwyczailam

a nie.. raz zrobilam w domu nastroj, swiece i inne duperelki i jak usiedlismy to poczulam sie jak w jakiejs restauracji bo on przyszedl z kwiatami winem i prezentem, a ja bylam mega speszona i zaawstydzona a to byla 3 wiec dziwne

Dziewczeta gdzie kupie kufle do piwa ub szklanki czyste, proste? Dzis dzien faceta
Kufle tak jak dotka mówi, w hipermarkecie Albo w sklepie z gospodarstwem domowym
A ja wczoraj szukałam po sklepach zwykłych świeczek tortowych, w końcu kupiłam w kiosku No i musiałam dwa opakowania kupić, bo w jednym są 24 świeczki a TŻ 25 kończy

No, nie ważę się dzisiaj, bo wczoraj były 4 piwa i dwie kromki chleba z masłem po powrocie do domu, bo przed wyjściem jadłam koło 17 a w knajpie już nic, więc wróciłam wściekle głodna... I jutro chyba się też nie zważę bo tej dzisiejszej kolacji No trudno, taki weekend Ale jutro planuję iść biegać na pewno, jakiś dłuższy dystans dla równowagi

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Świętowanie też uwielbiam... Świętujemy z Lubym rzadko, ale jeśli już to z polotem Wczoraj do niego przyjechałam i dostałam kwiaty i czekoladki z okazji Dnia Kobiet Dlatego też wczoraj sobie trochę pofolgowałam...
1. Owsianka z bananem, miodem i suszonymi morelami - pyszności!
2. Kasza + kurczak + surówka
3. Na podwieczorek kawa, jedna czekoladka z brandy i ok. 6 małych bez...
4. Spaghetti z warzywami na patelnię, ale nie zjadłam nawet całej porcji.
Ćwiczenia: brzuch (zwiększyłam ilość powtórzeń każdego ćwiczenia o 5, więc robię już w sumie 125 powtórzeń) + uda + ramiona + plank challenge (30sek.)
I jak tam plank idzie? Nie bolą Cię łokcie? Bo ja mam dość sztywną matę do ćwiczeń i zawsze mam odgniecione potem
Stary 2012-03-10, 12:06   #4433
Dotka90
Zakorzenienie

Tiramisu wyszło bardzo dobre, już wczoraj próbowaliśmy
Stary 2012-03-10, 12:44   #4434
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
I jak tam plank idzie? Nie bolą Cię łokcie? Bo ja mam dość sztywną matę do ćwiczeń i zawsze mam odgniecione potem
Łokcie w ogóle, dzisiaj robiłam 3ci dzień - 45 sekund i już naprawdę ledwo daję radę, wytrzymałam 44 sekundy :P Mam nadzieję, że może jakoś jutro uda mi się dobić minuty, ale nie wiem co będzie później :P
Stary 2012-03-10, 18:01   #4435
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Ojj przeżywam, bo widzę, że coś wymyślił, ja mam dla niego prezenty i w ogóle
Ja lubię takie świętowanie i niespodzianki, on też więc się dobraliśmy

A kufle, szklanki kupisz w byle jakim hipermarkecie
Problem w tym ze nie bylo..a jak widzialam w jednym sklepie to Tztowi kufle nie odpowiadaly, a szklanki pakowane po 10szt. Ja potrzebuje 2

a co do wagi to powiem tyle: MOWILAM powinnas napisac "mischi miala racje-ale Ty nie lubisz przyznawac komus racji!! gratuluje

anesthesia no to dobrze ze juz jestes zadowolona

bede czekac na relacje po urodzinowe i po rocznicowe

Ja walcze z czekolada @ okropnie daje mi w kosc, a raczej jej brak :[

Edytowane przez mischievous
Czas edycji: 2012-03-10 o 18:26
Stary 2012-03-10, 21:56   #4436
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Problem w tym ze nie bylo..a jak widzialam w jednym sklepie to Tztowi kufle nie odpowiadaly, a szklanki pakowane po 10szt. Ja potrzebuje 2

a co do wagi to powiem tyle: MOWILAM powinnas napisac "mischi miala racje-ale Ty nie lubisz przyznawac komus racji!! gratuluje

anesthesia no to dobrze ze juz jestes zadowolona

bede czekac na relacje po urodzinowe i po rocznicowe

Ja walcze z czekolada @ okropnie daje mi w kosc, a raczej jej brak :[
Hm, nie wiem czy ten komentarz dot. mojego zadowolenia odnosi się do jakiejś konkretnej rzeczy, czy mojego ogólnego nastroju Wydedukowałam, że do ogólnego i faktycznie, jest już lepiej, ale to dlatego, że weekend Pewnie w tygodniu znów będzie ciężko (w dodatku zaczynają mi się kolosy i referaty), no ale może jednak nieco lepiej niż w poprzednim. No i weekend też nie jest w 100% boski, bo mamy z Lubym jakieś cichsze dni... Ale mam nadzieję, że mu przejdzie i staram się nie przejmować :P

Dziś znów mi nie poszło z dietą A wszystko przez słodycze! Czekoladki od Lubego są pyszne, a bezy i ciastka, jakie zrobiła przyszła Teściowa są po prostu genialne... Grr, za dużo pokus :P
1. 2 wafle ryżowe + jougrt Fantazja
2a. 2 średnie kotlety (duszone, szczerze, nie wiem, z jakiego mięsa, bo robiła przyszła Teściowa :P) + ryż z warzywami + lekki sosik + brokuły
2b. Żurek z jajkiem na twardo i białym serem
3. Banan + przez cały wieczór podjadanie bez i czekoladek... Na oko zjadłam ok 7 bez, 1 ciasteczko i 2 czekoladki.
4. Tortilla z dużą ilością warzyw i kurczakiem, ostatnio mój totalny jedzeniowy faworyt
Ćwiczenia: brzuch + uda + 45sek plank (3 dzień)

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2012-03-10 o 22:16
Stary 2012-03-10, 22:14   #4437
mischievous
Zakorzenienie

Tak, chodzilo mi o ogolny nastroj Ostatnio mialas bardzo widoczny pms zreszta jak ja

No to faktycznie poszalalas, ale tak to jest jak cos zostaje

Nie wiem co kupic przyjaciolce na urodziny kurcze.. Kupilam olej z vatiki migdalowy, tzn kupie w poniedzialek i cos jeszcze chce. Ona tez zaraz po mnie zaczela olejowac i moze cos do wlosow..a moze cos innego.. musze przypomniec czego jeszcze potrzebuje..

Stary 2012-03-11, 11:15   #4438
Dotka90
Zakorzenienie

Ja się zastanawiam, że dziwne to jest, że w tym tygodniu NIC nie ćwiczyłam (bo ani basen, ani zumba, ani squash ani nic), a waga sporo spadła

Mischi, dajże spokój, to nie chodzi o to, że nie lubię komuś przyznawać racji, po prostu napisałam, że spadło i tyle Ja się cieszę z tego, już nawet nie pamiętałam, że mówiłaś, że spadnie

Dzisiaj się nie ważyłam, bo nie chcę sobie zepsuć dobrego humoru po wczorajszej wadze i rocznicy.
W sumie nie zjadłam dużo wczoraj, więc może źle by nie było, ale wolę nie ryzykować, bo deser był kaloryczny

I. Płatki z mlekiem
II. Kiwi, jabłko, mały kawałek 'tiramisu'
III. Kromka ciemnego chleba z szynką, pomidor, parówka
IV. Grillowany filet z kurczaka z odrobina sera żoltego, ananasem i żurawiną i na deser 1,5 naleśnika z truskawkami i serkiem mascarpone z bitą śmietaną; wino.

IV posiłek to oczywiście TŻ robił. No normalnie powiem Wam, że jestem pod wrażeniem, bo on nie umie gotować, a zrobił coś tak boskiego Mama mu wcześniej troszkę pomagała (naleśniki smazyla), ale całą resztę sam zrobił, słodziak
I wywalił rodziców z domu Duuuży plus No i dostałam jeszcze piękną bransoletkę
Stary 2012-03-11, 12:02   #4439
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zastanawiam, że dziwne to jest, że w tym tygodniu NIC nie ćwiczyłam (bo ani basen, ani zumba, ani squash ani nic), a waga sporo spadła

Mischi, dajże spokój, to nie chodzi o to, że nie lubię komuś przyznawać racji, po prostu napisałam, że spadło i tyle Ja się cieszę z tego, już nawet nie pamiętałam, że mówiłaś, że spadnie

Dzisiaj się nie ważyłam, bo nie chcę sobie zepsuć dobrego humoru po wczorajszej wadze i rocznicy.
W sumie nie zjadłam dużo wczoraj, więc może źle by nie było, ale wolę nie ryzykować, bo deser był kaloryczny

I. Płatki z mlekiem
II. Kiwi, jabłko, mały kawałek 'tiramisu'
III. Kromka ciemnego chleba z szynką, pomidor, parówka
IV. Grillowany filet z kurczaka z odrobina sera żoltego, ananasem i żurawiną i na deser 1,5 naleśnika z truskawkami i serkiem mascarpone z bitą śmietaną; wino.

IV posiłek to oczywiście TŻ robił. No normalnie powiem Wam, że jestem pod wrażeniem, bo on nie umie gotować, a zrobił coś tak boskiego Mama mu wcześniej troszkę pomagała (naleśniki smazyla), ale całą resztę sam zrobił, słodziak
I wywalił rodziców z domu Duuuży plus No i dostałam jeszcze piękną bransoletkę
Czyli nie było zaręczyn No ale i tak widzę, że wieczór udany

Ja wczoraj spędziłam dosłownie 3/4 dnia w kuchni Ledwo się wyrobiłam ze wszystkim przed gośćmi, ale wyszło naprawdę super Wszyscy wszystko chwalili także spoko Oczywiście zapomniałam zrobić zdjęcia całego tortu, obfociłam tylko to co dzisiaj zostało Połowa tortu poszła w świat, tzn porozdawałam gościom, żeby nas w domu nie kusiło

Waga poranna 73,6 - bałam się, że zobaczę jakieś 75 po tym weekendzie Od piątku wzrost 0,4 więc naprawdę ok. A teraz zmykam biegać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2387.jpg (143,4 KB, 9 załadowań)
Stary 2012-03-11, 12:15   #4440
Dotka90
Zakorzenienie

Nie, nie oświadczył się, to akurat wiedziałam
Chociaż powiedział, że miał przez pewien czas dylemat i się zastanawiał

Tort piękny Babeczki też!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości