|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Fuj, fuj, ja nie lubię fety
![]() U mnie waga 76,1 czyli wracam do wagi z zeszłego tygodnia.. Kurczę, chciałabym 75 zoabczyć w przyszłym tygodniu, ale kurde, ta rocznica, potem w kolejnym tygodniu urodziny, no wiecie jak jest.. ![]() Będę piekła dzisiaj dietetyczne tiramisu! Na rocznicę ![]() Kurcze, jestem w niebie, dietetyczne ciasto, które można zjeść bez wyrzutów sumienia, coś cudownego ![]() Ja wczoraj biednie, bo coś się źle czułam cały dzień, więc było: I. Owsianka z kakaem, cynamonem, otrębami II. Obwarzanek z sezamem III. Parówka, 2 kromki ciemnego chleba IV. Serek homo Obiadu nie było, bo nie miałam siły gotować, a obwarzanek, bo nie zrobiłam sobie kanapek na uczelnię. Mieliśmy spotkanie z dziekanem, a potem pojechałam składać podanie o stypendium i odebrać część prezentu dla TŻta. Spotkanie myślałam, że potrwa max 20-30 minut, a trwało ponad 1,5h ![]() Więc jak pojechałam składać pismo, to wolałam kupić obwarzanka, bo wiedziałam, że nieprędko będę w domu i jak nie zjem czegoś, to zaraz nakupię jakichś drożdżówek albo snickersów. O, doczytalam wlasnie na ilewazy, że precel (bajgiel/obwarzanek) ma 197 kcal, to w sumie nie tak strasznie zważywszy na to, że obiad miałam biedny
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
A co kupilas Tztowi ;>
No to dobrze ze waga spadkowa czyli dziala, czyli taki realny spadek zobaczysz w sobote rano? Bo w nd to po rocznicy wiec moze byc nadwyzka. A ja to chyba nie uznaje czegos takiego jak dietetyczne ciasto,paczki czy batony
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Mischi, ale dietetyczność tego ciasta polega głównie na tym, że ono jest bez mąki
![]() Ciasto robi się z fasoli. Już robiłam wcześniej ciasto z fasoli (czekoladowe) i było naprawdę przepyszne! Kompletnie nie różniło się smakiem od normalnego ciasta A nawet bym powiedziała, że było lepsze, bo baaaardzo mokre (a takie ciasta uwielbiam).Także dietetyczne nie zawsze znaczy gorsze ![]() No jutro waga będzie taka sama jak dziś albo minimalnie mniejsza. W każdym razie spadł ten kilogram nadwyżki z zeszłego tygodnia, która pojawiła sie nie wiadomo skąd ![]() A TŻtowi kupiłam podstawkę chłodzącą pod laptopa, bo już dawno miał sobie kupić, o taką: I jeszcze album na 200 zdjęć i wywołałam jakieś 50 zdjęć moich, jego i naszych razem A resztę zostawiam pustą na kolejne zdjęcia z kolejnych lat ![]() Jeszcze kupiłam mu kinder niespodziankę I zrobię coś takiego: http://lifehacking.pl/2012/01/28/kin...-kogo-kochasz/Do środka włożę karteczkę z jakimś kuponem na masaż, striptiz albo coś takiego ![]() I żel do mycia twarzy mu kupiłam ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Przepis na tiramisu: http://dietetyczniesiostro.blogspot....riacje-na.html Muszę policzyć ile to kcal
|
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Z ta kinder niespodzianka to extra
dobre na zareczyny totalne zaskoczenie, tylko ja jakbym dostala odlozyla bym pewnie "na pozniej"do ciast sie nie przekonam, chyba ze by ktos zrobil, sprobowalabym i by mi posmakowalo ale sama nie zrobie.A noz jutro bedzie duzo mniej nie zakladaj ze bedzie minimalny spadek bo taki bedzie czasami jest z dnia na dzien ogromny spadek, wiec moze jednak go zobaczysz
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Mi już wystarcza, że spadła ta nadwyżka, więc nie ma źle
![]() Co do ciast, upiecz to fasolowe czekoladowe, baaardzo polecam, pyszne jest! ![]() Kupiłam wczoraj cukier trzcinowy. W ramach kolejnych zmian na zdrowy tryb życia zamieniamy w domu biały cukier na brązowy. My z mamą i tak słodzimy tak mało, że można spokojnie zainwestować w brązowy. TŻ nie słodzi wcale, a do ciast używam najczęściej cukru pudru, a teraz pewnie i słodziku
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Ech
Miałam Wam poodpowiadać ale zadzwonił koleś odnośnie pracy mojej no i zaproponował mi taką pensję, że masakra Ale nie mam wyjścia i chyba muszę wziąć co dają, bo innych ofert chwilowo brak... Także humor już mam od rana zły ![]() Do tego na wadze 73,2 ale zapisuję wczorajszą - 72,4 bo zaraz po ważeniu było wc dzisiaj, poza tym ten wzrost jakiś podejrzany. Idę zaraz do sklepu po tacę na tort, bo na niczym mi się ten biszkopt nie zmieści A potem dalej buszuję w kuchni.Dotka, bardzo fajne to Kinder
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, tak to jest z tymi pensjami..
Pracodawcy by chcieli za minimalną płacę mieć wykształconego pracownika, z doświadczeniem, młodego, ale jednocześnie ohajtanego i takiego, który ma już dzieci i nie planuje więcej
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Albo nie ma dzieci i nie planuje
Gohs a to ta oferta na ktora czekalas? Bo wspominalas o 2, jedna miala lepsze warunki? To ta na ktora sie teraz zdecydowalas? Moze nie ma co sie zalamywac, jesli wybralas ta lepsza pod wzgledem prestizu firmy czy Twoich obowiazkow i poszerzenia wiedzy to mysle ze w przyszlosci to zaowocuje wieksza pensja, albo awansem Takze 3mam kciuki mam nadzieje, ze Ci tam bedzie sie dobrze pracowalo a skoro jestes dalej na dziennych to mysle, ze i tak bardzo duzo osiagnelas ![]() Ja ide dzis na kolejna ala rozmowe, praca w biurze nieruchomosci. No zobaczymy
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam jestem zdania, że lepiej wziąć i szukać innej w międzyczasie, tak jak mówisz.
Zawsze to jest kasa na chwilę obecną, a jak coś innego się znajdzie, to będzie lepsza kasa. Poza tym, zawsze to kolejne doświadczenie w zawodzie. |
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Nieno, właśnie rozbija się o kasę wszystko, także wolę wziąć tą robotę. Zobaczymy co będzie dalej
![]() Walczę właśnie w kuchni z tortem i niestety biszkopt ma minimalny zakalec w środku
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
gohs, nie przejmuj się, nikt nie zauważy!
![]() Ja zrobiłam moje tiramisu, siedzi w lodówce ![]() Krem jest przepyszny, a samo ciasto baaaardzo wilgotne i pięknie pachnie wanilią ![]() Jedyne do czego mogę się przyczepić, to wyszło dosyć niskie. Tzn. i tak dobrze, bo ta kobitka z dietetyczniesiostro z podanej ilości składników piekła ciasto w dwóch foremkach i te dwa wyszły jej takiej samej wysokości jak moje jedno ![]() Dobrze, że nie robiłam w dwóch foremkach (choć miałam zamiar ) bo by wyszedł płaski totalnie ![]() Farsz do naleśników zrobiony, będę smażyć jak TŻ przyjedzie, czyli pewnie za jakieś pół godzinki. Mam jeszcze chwilkę czasu żeby odpocząć po tym gotowaniu, w kuchni już posprzątałam Jeszcze muszę zmyć olej z włosów, ale to już chyba po obiedzie
|
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja też dopiero odkopałam się z kuchennego chaosu Tort wyszedł piękny Obfotografuję go jutro i Wam pokażę ![]() Generalnie ciasta dietetyczne słabo rosną Ja mam luzik gdzieś do 16:30, potem się trzeba szykować na wyjście ze znajomymi
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie dlatego, że nie ma w nim mąki, a jedynie fasola. Jest niby proszek do pieczenia i soda, ale nie w jakiejś dużej ilości.
A ten tort to jaki zrobiłaś? Bo nie wiem czy mówiłaś, może mi umknęło ![]() Włosy umyte, podłoga w kuchni też ![]() Czekam na TŻta
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa jest tak jak gohs napisala ze chodzi o kase no wiec musi na cos zdecydowac sie teraz. Gohs czekam z niecierpliwoscia na foty powiem Ci szczerze ze jakbym miala porownac ktore lepsze robisz, to zdecydowanie dla jedzenia
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Kurczę, weekend, można pospać bezkarnie dłużej, a ja się budzę o 7 i nie mogę już zasnąć ![]() No cóz, przynajmniej na spokojnie zdążę dzisiaj wszystko porobić i nie będę musiała się spieszyć. To chyba z emocji nie mogłam spać, co też za niespodziankę M. wymyślił ![]() Oświadczyny moim zdaniem odpadają, ale chciałabym już wiedzieć co to ![]() Wczoraj było tak: I. 2 tosty z serem żółtym light, szynką, pomidorem II. Jogurt pitny 0%, kiwi, szklanka kakao III. Miał być ten naleśnik, co Wam pokazywałam, ale nie wyszło, więc zjadłam farsz z brązowym ryżem Farsz: kurczak, papryka pomarańczowa, cukinia, pomidory, pieczarki.Po obiedzie mały kawałek dietetycznego tiramisu IV. Jogurt truskawkowy. Nie wiem jak waga, bo jeszcze z łóżka nie wstawałam, później dam znać ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Aaa, zwariowałam, waga 75,3 |
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
kto rano wstaje ten ..daje rade
kurcze az tak to przezywasz? Ja nigdy nie przezywalam tak rocznic moze juz sie przyzwyczailama nie.. raz zrobilam w domu nastroj, swiece i inne duperelki i jak usiedlismy to poczulam sie jak w jakiejs restauracji bo on przyszedl z kwiatami winem i prezentem, a ja bylam mega speszona i zaawstydzona ![]() Dziewczeta gdzie kupie kufle do piwa ub szklanki czyste, proste? Dzis dzien faceta
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj przeżywam, bo widzę, że coś wymyślił, ja mam dla niego prezenty i w ogóle
![]() Ja lubię takie świętowanie i niespodzianki, on też więc się dobraliśmy ![]() A kufle, szklanki kupisz w byle jakim hipermarkecie
|
|
|
|
#4431 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co prawda w jajecznicy jest chyba najmniej smaczna, ale nadal uwielbiam Cytat:
![]() Pochwal się potem, jak wyszło tiramisu ![]() Gohs, czekam na zdjęcia tortu! ![]() Świętowanie też uwielbiam... Świętujemy z Lubym rzadko, ale jeśli już to z polotem Wczoraj do niego przyjechałam i dostałam kwiaty i czekoladki z okazji Dnia Kobiet Dlatego też wczoraj sobie trochę pofolgowałam...1. Owsianka z bananem, miodem i suszonymi morelami - pyszności! 2. Kasza + kurczak + surówka 3. Na podwieczorek kawa, jedna czekoladka z brandy i ok. 6 małych bez... 4. Spaghetti z warzywami na patelnię, ale nie zjadłam nawet całej porcji. Ćwiczenia: brzuch (zwiększyłam ilość powtórzeń każdego ćwiczenia o 5, więc robię już w sumie 125 powtórzeń) + uda + ramiona + plank challenge (30sek.) |
||
|
|
|
#4432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i oby wieczór się udał, fajnie że tak to przeżywacie ![]() Cytat:
Albo w sklepie z gospodarstwem domowym A ja wczoraj szukałam po sklepach zwykłych świeczek tortowych, w końcu kupiłam w kiosku No i musiałam dwa opakowania kupić, bo w jednym są 24 świeczki a TŻ 25 kończy ![]() No, nie ważę się dzisiaj, bo wczoraj były 4 piwa i dwie kromki chleba z masłem po powrocie do domu, bo przed wyjściem jadłam koło 17 a w knajpie już nic, więc wróciłam wściekle głodna... I jutro chyba się też nie zważę bo tej dzisiejszej kolacji No trudno, taki weekend Ale jutro planuję iść biegać na pewno, jakiś dłuższy dystans dla równowagi ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Nie bolą Cię łokcie? Bo ja mam dość sztywną matę do ćwiczeń i zawsze mam odgniecione potem
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Tiramisu wyszło bardzo dobre, już wczoraj próbowaliśmy
|
|
|
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
Łokcie w ogóle, dzisiaj robiłam 3ci dzień - 45 sekund i już naprawdę ledwo daję radę, wytrzymałam 44 sekundy :P Mam nadzieję, że może jakoś jutro uda mi się dobić minuty, ale nie wiem co będzie później :P
|
|
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do wagi to powiem tyle: MOWILAM powinnas napisac "mischi miala racjeanesthesia no to dobrze ze juz jestes zadowolona ![]() ![]() bede czekac na relacje po urodzinowe i po rocznicowe ![]() Ja walcze z czekolada @ okropnie daje mi w kosc, a raczej jej brak :[
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2012-03-10 o 18:26 |
|
|
|
|
#4436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydedukowałam, że do ogólnego i faktycznie, jest już lepiej, ale to dlatego, że weekend Pewnie w tygodniu znów będzie ciężko (w dodatku zaczynają mi się kolosy i referaty), no ale może jednak nieco lepiej niż w poprzednim. No i weekend też nie jest w 100% boski, bo mamy z Lubym jakieś cichsze dni... Ale mam nadzieję, że mu przejdzie i staram się nie przejmować :PDziś znów mi nie poszło z dietą 1. 2 wafle ryżowe + jougrt Fantazja 2a. 2 średnie kotlety (duszone, szczerze, nie wiem, z jakiego mięsa, bo robiła przyszła Teściowa :P) + ryż z warzywami + lekki sosik + brokuły 2b. Żurek z jajkiem na twardo i białym serem 3. Banan + przez cały wieczór podjadanie bez i czekoladek... Na oko zjadłam ok 7 bez, 1 ciasteczko i 2 czekoladki. 4. Tortilla z dużą ilością warzyw i kurczakiem, ostatnio mój totalny jedzeniowy faworyt ![]() Ćwiczenia: brzuch + uda + 45sek plank (3 dzień) Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-03-10 o 22:16 |
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, chodzilo mi o ogolny nastroj
Ostatnio mialas bardzo widoczny pms zreszta jak ja![]() No to faktycznie poszalalas, ale tak to jest jak cos zostaje ![]() Nie wiem co kupic przyjaciolce na urodziny kurcze.. Kupilam olej z vatiki migdalowy, tzn kupie w poniedzialek i cos jeszcze chce. Ona tez zaraz po mnie zaczela olejowac i moze cos do wlosow..a moze cos innego.. musze przypomniec czego jeszcze potrzebuje..
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam, że dziwne to jest, że w tym tygodniu NIC nie ćwiczyłam (bo ani basen, ani zumba, ani squash ani nic), a waga sporo spadła
![]() Mischi, dajże spokój, to nie chodzi o to, że nie lubię komuś przyznawać racji, po prostu napisałam, że spadło i tyle Ja się cieszę z tego, już nawet nie pamiętałam, że mówiłaś, że spadnie ![]() Dzisiaj się nie ważyłam, bo nie chcę sobie zepsuć dobrego humoru po wczorajszej wadze i rocznicy. W sumie nie zjadłam dużo wczoraj, więc może źle by nie było, ale wolę nie ryzykować, bo deser był kaloryczny ![]() I. Płatki z mlekiem II. Kiwi, jabłko, mały kawałek 'tiramisu' III. Kromka ciemnego chleba z szynką, pomidor, parówka IV. Grillowany filet z kurczaka z odrobina sera żoltego, ananasem i żurawiną i na deser 1,5 naleśnika z truskawkami i serkiem mascarpone z bitą śmietaną; wino. IV posiłek to oczywiście TŻ robił. No normalnie powiem Wam, że jestem pod wrażeniem, bo on nie umie gotować, a zrobił coś tak boskiego ![]() I wywalił rodziców z domu Duuuży plus No i dostałam jeszcze piękną bransoletkę |
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale i tak widzę, że wieczór udany Ja wczoraj spędziłam dosłownie 3/4 dnia w kuchni ![]() Wszyscy wszystko chwalili także spoko Oczywiście zapomniałam zrobić zdjęcia całego tortu, obfociłam tylko to co dzisiaj zostało Połowa tortu poszła w świat, tzn porozdawałam gościom, żeby nas w domu nie kusiło ![]() Waga poranna 73,6 - bałam się, że zobaczę jakieś 75 po tym weekendzie Od piątku wzrost 0,4 więc naprawdę ok. A teraz zmykam biegać
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie oświadczył się, to akurat wiedziałam
![]() Chociaż powiedział, że miał przez pewien czas dylemat i się zastanawiał ![]() Tort piękny |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

Na rocznicę 

Miałam Wam poodpowiadać ale zadzwonił koleś odnośnie pracy mojej no i zaproponował mi taką pensję, że masakra
A potem dalej buszuję w kuchni.

@ okropnie daje mi w kosc, a raczej jej brak :[