|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Gang Iren
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Ale masz masc czy krem?
Bo ja jak tego uzywalam,to wiem ze musiala byc masc a nie krem. Cytat:
Patrzylam u nas w Bootsie i tylko wlasnie krem byl,z takim zarysem dziecka z wypieta pupa.
![]() |
#4023 |
Zakorzenienie
|
mam maść
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Gang Iren
|
Dzisiaj chyba dzidzie sie zbuntowaly zbiorowo i stwierdzily,ze z domu nie wychodza
![]() Moze jutrzejszy dzien bedzie bardziej owocny ![]() Dobranoc! I jakby ktoras rodzila to szczesliwego rozwiazania ![]()
#4025 | ||||||||
Raczkowanie
|
skończyłam obowiązki, przeleciałam was na forum
![]() ![]() wszystkie dzieciaczki na forum i mailu prześliczne, rozpływam się jak te zdjęcia oglądam z waszymi kruszynkami i nawet kupiłam dziś nowy aparat, żeby swoją focić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() myślę, że do gina nie musisz dzwonić, tylko pamiętać, że jak przyjedziesz na porodówkę to od razu im papier pod nos podkładać, że go masz, ale jak chcesz mieć pewność i nie chcesz się stresować to zadzwoń. Mi mój mówił, że mam jechać do szpitala normalnie, jak skurcze co 5 min lub wody odejdą. Antybiotyk w każdym razie muszą podać 4h przed porodem tj. przejściem dziecka przez kanał rodny. Jak nie zdążą to badają dziecko i jak ma to podają jemu. Dla zainteresowanych tematem rekomendacja Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego: http://www.umlub.pl/upload/jednostki...PTG/GBSpdf.pdf Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ktoś pytał o wkładki laktacyjne: ja mam J&J i BabyOne. Na razie nie używałam, ale z obserwacji wygląda na to, że j&j są fajnie wyprofilowane...
![]() |
#4026 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale się dziś narobiłam! masakra! padam z nóg! ![]() jutro i w niedzielę mam gości... większość potraw zrobiłam dziś i na jutro zostało niewiele do zrobienia na szczęście! ![]() A tż mnie wkurzył. ![]() Wrócił po nocce i spał do 13.00. potem pojechał na halę grać w piłkę a o 21 jak ja skończyłam przygotowywać wszystko na jutro i jestem wolna, to on zasnął ![]() zamiast się czymś zająć żeby tylko przetrzymać zmęczenie i iść spać jak człowiek to nie...on teraz śpi, obudzi się o 3, 4 w nocy i nie będzie mógł dalej spać. Jutro o 9 mamy być u mojego taty więc będzie niewyspany a wieczorem jak przyjdą goście to będzie zasypiał przy nich ![]() ![]()
![]() |
#4027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mój tż bardzo podobnie się zachowuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Rozeznanie
|
straszni są czasem Ci nasi tżci
![]() ja się przenoszę do sypialni...niech sobie śpi na kanapie jak mu tak dobrze! Dobranoc dziewczyny!
#4029 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Wtajemniczenie
|
witam no i nie urodziłam tej nocy
![]() ![]() a ja sie niestety z bólem głowy obudziłam ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4031 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Może te, którym wczoraj się nie chciało, wzięłyby się dziś do roboty i urodziły ciotkom jakieś dzieciątka? ![]()
#4032 |
Zakorzenienie
|
![]() widze dzień odpoczynku był ![]() wracając do wczorajszej wizyty... bo przeczytałam wpis Claudii ... Też rozmawialiśmy o moim porodzie z lekarzem jak bym chciała... Ostatni poród skończył się cc bo moja szyjka nie chciała się rozwierać... potem stanęła na 9 cm i koniec... lekarz mi powiedział, że decyzja należy do mnie... jako, że miałam już cesarkę wystarczy że powiem, że chce znowu cesarke i on ją zrobi bo ja mam do niej prawo, możemy właśnie zastosować tą próbę 2 godzin jak chcę spróbować sn i jesli po 2 godzinach nie bedzie postępu to też zrobi mi zabieg... Generalnie powiedział mi, że jeśli podczas pierwszego porodu miałam takie komplikacje to podobnie może być podczas drugiego... Mam się zdecydować ![]() ![]() Przez to, że tak mnie wymordowali w szpitalu zamiast 2 dni (bo mały był absolutnie zdrowy, nawet żółtaczki nie miał) spędziłam 5 czy 6 ![]() mam jeszcze 3 tygodnie żeby się zdecydować... ![]() miłego weekendu ![]() spadam na śniadanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Jestem zawiedziona! Żadnych nowych dzidziusiów? ![]() ![]() Wstałam już dwie godziny temu, jakoś spać nie mogłam dzisiaj... zaraz się ogarniam i szykuję coś na obiadek, bo po południu rodzinka przyjeżdża ![]() Claudia myślę, że dasz radę sn ![]() ![]() Monika_krk dziękuję za linka ![]() Karo_Z olej tżta, niech sobie robi co chce i nie psuje Ci imprezek ![]() ![]() Udanej soboty ![]()
#4034 |
Zakorzenienie
|
Monika_krk ja pytalam o wkladki laktacyje
![]() Gizmiatko pamietamy Cie oczywiscie, super ze jestes z nami i najwazniejsze ze dobrze sie skonczylo ![]() Mravka sliczny synek ![]() dziewczyny ktore rodzily zdaza wam sie jednodniowa przerwa w krwawnieniu?? Claudia mysle ze dasz rade urodzic sn, moj maly wazyl 3270 gr, przed porodem zmierza Ci miednice pewnie ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-03-10 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry weekendowo!!!
![]() Ale dziś pospałam...choć może dlatego, że do późna oglądaliśmy ostatniego samuraja a wcześniej ostatniego smoka ![]() Te "ostatnie" filmy, to jednak dobre są ![]() Mój Mąż jeszcze się w łóżeczku wyleguje, ale chyba GO zgonię, co by choć raz w tygodniu to On zrobił mi śniadanie ![]() No i tak sobie myślę, czy to przez tą pełnię było tak dużo porodów, ale się już skończyły... no bo nigdy nie wierzyłam, że to tak może działać... Ja jak dobrze pójdzie, to będę rodzić przed następną pełnią - ale to planowana cesarka ma być więc się nie liczy. A we wtorek mam wizytę i pewnie poznam dokładną datę przyjścia na świat Malutkiej. W sumie to mam taką nadzieję, bo chciałabym się jakoś nastawić co ze Świętami... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 | ||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U mnie zapowiada sie piekny dzien,juz jest 15 st!I sloneczko cudnie swieci.Za niecala godz ide z Wiki do polskiej szkoly.Dobrze,ze tak ladnie,to bedzie sie przyjemnie dreptalo ![]() Cytat:
Ale na razie starczy mi,bo mam trzy masci. Cytat:
Bo cos zastoj sie zrobil. [QUOTE=Cytrynka_Wawa;32833 158] dziewczyny ktore rodzily zdaza wam sie jednodniowa przerwa w krwawnieniu?? /QUOTE] Z tego co pamietam,to mialam krwawienie caly czas,tylko stopniowo coraz mniejsze.Moze mialam jakas przerwe w krwawieniu,ale to po kilku tyg,jak juz w zasadzie plamienie tylko bylo.
![]() |
#4037 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie sprawdził się bepanthen. Uratował pogryziony sutek. Cytat:
Cytrynka ja już w ogóle nie krwawię. W ogóle po szpitalu przeszłam na zwykłe podpaski a teraz tylko wkładki. Ale to pewnie przez cc i dobrze wyczyszczoną macicę. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja jeszcze nie uzywalam,bo na razie nie mam po co,ale kupilam te m.in zeby wyprobowac,bo kolezanki ktore uzywaly (sztuk dwie-kolezanek)byly zadowolone. Uciekam do szkoly. I moze przejde sie po sklepach. Mam 10 % znizki na odziez dziecieca w Matalanie do ktoregos kwietnia i bardzo mnie to kusi ![]()
![]() |
#4039 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() wstałam, zjadłam śniadanie, wykąpałam się i ogarnęłam i mam doła - mam drugą brodę wyglądam jak świniak jakiś. dałam czekolade młodszemu bratu, TŻtowi czekolade i szampana, a dla brata drugiego też mam czekolade i szampana ![]() a facetowi mojej mamie nic nie dam chyba ![]() ![]() ![]() ![]() za godzinkę jadę z TŻ na miasto, a pogoda taka fatalna ![]() w środę mam wizytę i jednak będę musiała sama jechać autem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zadomowienie
|
Monia pięknie wyglądasz
![]() ![]() dzis wspominalam Tz o wypedzaniu po czwartkowej wizycie, chyba bedzie odliczal dni ![]() Evcia ![]() Mravka kochanego i przeslicznego masz synunia ![]() Ivona ja tez chetnie poczytam o wrazeniach ![]() ![]() Co do bolesnosci masazu szyjki, to niektorzy opowiadajac o bólu głęboko przesadzaja, co prawda nie wiem jakie to uczucie ten masaz , ale w kwietnie zeszlego roku mialam bez znieczulenia badana drożność jajowodów, czego ja sie nie oczytalam na forach i tu na wizazu, ze jaki to ból, ze bez narkozy nie da rady wytrzymac, ze straszne, koszmarne i ogole masakra, w efekcie bałam sie tak bardzo ze w nocy przed badaniem ze strachu wymiotowalam.Okazalo sie ze bol byl zwyklym bolem miesiaczkowym, po badaniu bylam mocno obolala, ale nie byla to taka masakra jak opowiadaly babki na forach, takze nie ma co sie sugerowac innymi osobami ![]() Claudia dla mnie to dziwne ze lekarz sugeruje odrazu cesarskie ciecie... 3200 to normalna waga, a ze glowka duza , dziewczyny rodza ponad 4 kilowe noworodki, najwyzej Cie delikatnie natna ![]() Alegna ja tez mojej musze kupic prezent na imieniny, moja mama Bozena ![]() Opróżniam swoja zamrażarke, zeby zrobic sobie nowe zapasy i dzis wyjelam schab i jakies udka i mrozonki na barszcz czerwony ,ale jaki bedzie efekt końcowy to nie mam pojecia ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-10 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze ze wszytsko dobrze sie skonczylo, Robert przecudny ![]() Mam nadzieje ze wypuszcza Was juz do domku ![]() Gizmiatko, jejku az trudno uwierzyc ze w naszych czasach moze sie cos takeigo wydarzyc, takie lekcewazenie czlowieka. Najwazniejsze ze tak jak u Mravki wszystko dobrze sie skonczylo, teraz mozesz juz zapomniec i skupic sie na coreczce, jest sliczna ![]()
![]() |
#4042 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Wszystkim dziękuję za gratulacje i gratuluje wszystkim rozpakowanym mamuśkom, wow ile nas przybyło ![]() W domu jesteśmy z Madzią od srody, ale mieliśmy problemy z netem i nie miałam jak napisać. Więc mój opis porodu ![]() Jak było ustalone pojechalismy do szpitala na 9, poczekaliśmy chwilę, później mnie przyjęto, lewatywa, podpięli do KTG i kazali wypisać papiery-przebyte choroby, zgoda na cięcie itp. Nastepnie pielęgniarka zaprowadziła mnie na salę operacyjną, a mężowi kazała czekać na korytarzu na córę. Na sali wdrapałam sie na łóżko a w zasadzie fotel podobny do porodowych - tzn nogi szeroko ![]() ![]() ![]() Znieczulenie przestało działać po ok 3godz ale dostawałam środki przeciwbólowe i jakos dało się ten ból wytrzymać. Opieka w szpitalu świetna, cały czas się połozna interesowała mną, czy mnie nie boli i czy podać środki przeciwbólowe, a noworodkowa interesowała się dzidzią, przystawiała do piersi i przynosiła pokarm. Na noc maluchy jechały na oddział. Najgorzej było na drugi dzień rano jak kazali wstać, kręciło mi sie w głowie, było niedobrze a brzuch bolał, ale dałam radę i połozna zaprowadziła żebym sie umyła. Później przewieźli mnie na inna salę gdzie Madzia też była cały czas oprócz nocy ze mną. Dostawiałam ja do piersi, ale trzeba było też dokarmiać sztucznie. Na szczęście coś się ruszyło z laktacją. Madzia jest straszny głodomór-chyba po tacie ![]() ![]() ![]() ![]() Pierwsza noc niestety była ciężka bo Madzia pomimo że zjadła to płakała, nosilismy ją z mężem na zmianę i drzemaliśmy na zmianę tak do 5 rano, po czym zrobiła porządną kupkę i poszła spać. Spalismy do 8 i znowu przewijanie i karmienie, ale już była spokojna. Kolejna noc już była spokojniejsza ![]() Wczoraj była już u nas położna, stwierdziła śladowe ilości żółtaczki, ale kazała się nie przejmować (w szpitalu nie miała) no i niestety Madzia dostała uczulenia od płynu do kapieli Nivea i połóżna kazała kapać w płynie Oilatum. Poza tym nagadała tyle że połowy zapomniałam ![]() Madzia jest taka słodka i kochana że nie wiem juz jak to było bez niej ![]() ![]() W sumie na razie to tyle ![]() ![]()
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-03-10 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Gosia tez mam te wkladki z TT - ale jeszcze nie wiem czy sa dobre czy nie - bo nie mialam jak uzyc ![]() Tesciowa mi maila przyslala ze dzis 40 meczennikow i jaka pogoda dzisiaj taka bedzie przez 40 dni ![]() a juz myslalam ze cos sie zacznie powolutku u nas rozkrecac, wieczorem dziwnie sie czulam, parcie czulam z kazdej strony, bole brzucha, skurcze dosc czeste i bole pachwin, ale zasnelam i nie urodzilam ![]() dzis mam w planach poodkurzac w calym domu, poscierac kurze, umyc okna przy drzwiach wejsciowych, bo Ivor jak zegna i wita Tz to bardzo zaslinia szyby ![]() Jolka Ty sie nie przejmuj wygladem, niedlugo rodzisz to co sie dziwisz, ja to w ogole mam twarz jak szafa teraz i tez sie sobie nie podobam, ale juz niedlugo zostalo i marudzenie nic nie da, wiec aby sie nie wkurzac zaczelam sie codziennie troche malowac, oczy, puder i roz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() Zycze Wam wszystkiego najlepszego!! a mi sie dzis snilo ze karmilm swoja dzidzie i sprwdzalam czy dzidzia w ogole cos polyka, a tam za bardzo pokarmu nie bylo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4044 |
Zadomowienie
|
Natkulec to czekamy na fotki slodkiej Madzi
![]() u mnie sie rozkręca...ale chyba jakies choróbsko ![]() ![]()
#4045 |
Zakorzenienie
|
hej
Mam dość tych drętwień ![]() dziś obudziłam się nie dość, że z okropnym bólem tej ręki, to dłoni przez ponad godzinę nie czułam ![]() Okropne uczucie a co najlepsze, opuchlizna z rąk niemal mi zeszła więc nie powinno mnie nic boleć. Jak tylko dotknęłam dłoń, czułam w łokciu taki ból, jakby mi ktoś na żywca próbował odciąć rękę lub wyrywał ten nerw co tam jest. Pomogło mi trochę ogrzanie dłoni... ale to i tak za mało. Nadal nie mam na tyle siły aby się ubrać... :/ Rano myślałam, że MOŻE coś się zaczyna, złapał mnie jeden skurcz w okolicy lewej pachwiny, dość mocny. Za15 kolejny... i na tym się skończyło ![]()
#4046 |
Rozeznanie
|
lena mi ja chyba 7 sezon oglądam na foxlife
#4047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jest niesamowite i niewyobrażalne wcześniej, dopiero jak się zobaczy swoje dziecko to można to zrozumieć ![]() zdjęcia już na mailu ![]()
![]() |
#4048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytrynka miałam przerwe jakas iles dni , tzn caly czas jakies plamienie miałam, na wkładkach byłam, a wczoraj mnie zalało mocniej, pewnie sie jeszcze cos obkurczało, moze tez był jakis pik hormonalny, moze u Ciebie tez takie cos jest ![]() Mravka mieliście dużo szczęścia , dobrze że lekarze szybko zareagowali, u tej znajomej z pokoju było bardzo podobnie, gorąco się jej robiło, słabo i Małemyu tętno spadało, też cc zrobili na cito i Mały 2100 a pępowinka cieniuteńka bardzo, 38 tydz. więc podejrzewają ,ze tą cieniutką pępowinkę sobie przycisnął i stąd te kłopoty z tętnem.Jeszcze raz wielgachne gratulacje ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-10 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do krwawienia to cisza od wczoraj popoludniu, we wtorek jade z mlodym do neonatologa, jak sie nic nie zmieni to na izbe przyjec zajze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko mamy bardziej ukrwione w ciazy dlatego tez czesto moga lapac zatoki i katar. wzielam tez paracatemalo raz - bo juz tak mnie bolala glowa od tych zatok. na gardlo czosnek - kanapki z czosnkiem i plukanie woda z sola. oby szybko Ci Tynka przeszlo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.