|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Konczi kochana mam jeszcze pierożnki dla Ciebie
mnie dzisiaj mdli okropnie leże w łóżku i nic mi się nie chce
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi ja też mam zaparcia i mnie póki co pomaga rano szklanka wody z sokiem z cytryny i łyżką miodu a później w ciągu dnia activia z suszonymi śliwkami. Wczoraj zapomniałam zjeść i dzisiaj też mam problem
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale poszlam spac spowrotem :Pszkoda rybek, tez mialam kiedys zlote rybki i niestety szybko sie z nimi pozegnalam..
|
|
|
|
|
#1564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niewdzięczne me dziecko obudziło mnie
Paskuda jedna, miała powiedziane wczoraj że mama śpi do bólu, picie jej uszykowałam, lodowka pełna, ale i tak musiała obudzić by pokazać swój błyszczyk. Potwór nie dziecko.Cytat:
Cytat:
Dawać dane ![]() Moje sposoby: puszka kukurydzy, czerwona i zielona herbata. Szklanka wody letniej z łyżką miodu zostawiona na noc i rano na czczo to wypić. Ten sposób akurat Pauli uregulować wszystko bo miała ogromne problemy, wyła z bólu bo nie mogła zrobić. Ale miód musi być prawdziwy z pasieki a nie sklepowy z Chin. |
||
|
|
|
#1565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam to samo z moja chrzesniaczka 6 lat ma:P i co przychodzi to pokazuje ile to ona ma blyszczykow i roznych swiecidel .. no ja nieraz od niej pozyczam:P ogolnie nie jestem za tym zeby ona sie malowala w tym wieku blyszczykami no ale nie przegadasz malej no..
|
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Mi właśnie ostatnio ginekolog powiedziała, że te zaparcia są po to, żeby ciało jak najwięcej składników odżywczych pobrało z jedzonka
Dlatego taki spowolniony metabolizm. No i powiedziała też, że ten mój brzuszek, to taki zaparciowo-wzdęciowy właśnie, a nie ciążowy ![]() A słuchajcie, może byśmy wróciły do pomysłu z zamkniętym klubem? Tzn. tu byśmy normalnie gadały, a w klubie zdjęcia? Bo tak pomyślałam, że łatwiej by było tu na wizażu umieszczać zdjęcia itd. zamiast wchodzić zawsze na maila. Byśmy miały wszystko i pod swoimi nickami i wszystko uporządkowane
|
|
|
|
#1567 |
|
Wtajemniczenie
|
No dzień dobry dziewczęta!
piękne słońce za oknem ![]() Mieścicie się w normalne rzeczy? Ja mam zonka, bo dżinsy w których chodziłam do tej pory cisną, a z kolei rozmiar większe jeszcze za duże i lecą z tyłka :/ spódnice mi tylko zostają. O tyle mam szczęście że mam jeszcze ciuchy w których chodziłam kiedy ważyłam 10kg więcej :P ale to jeszcze nie ten etap i teraz nie mam co na siebie włożyć
|
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tydzień temu zrobiłam fotę brzucha i dziś też. Urósł jak nic. |
|
|
|
|
#1569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wlasnie sie juz w moje dzinsy nie dopinam i chodze z odpietym guzikiem jak mam dluzsza bluzke mowilam juz Tz ze idziemy na zakupy bo ja nie mam co ubrac w domu to lajcik chodze w leginsach ale jak mam gdzies isc to jest problem wlasnie, jedne spodnie mam takie luzniejsze co sie dopne tylko.a co do maila czy klubu jest mi to obojetne szczerze mowiac ja tam sie dostosuje do reszty
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-03-10 o 09:29 |
|
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli wrzucasz zdjęcia tak jak tu, jako załącznik i jest widoczny pod postem
|
|
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w klubach dwóch i tam nie można dodać załączników jak tutaj. Trzeba zmniejszać zdjęcia i wkleja się tylko linki forumowe do nich, a wtedy fotki wielki wyskakują. No chyba że my coś na tych klubach robimy nie tak. Napisz krok po kroku jak wrzucić fotkę do klubu to spróbuję.
|
|
|
|
#1572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przez cały dzień w pracy siedzę przed kompem, więc potem nie mam siły na patrzenie w ekran, co przekłada się na moją aktywność Dlatego szkoda byłoby mi, gdyby większość ciekawych wypowiedzi przeniosło się gdzieś indziej, bo chociażby lektura Waszych przeżyć bardzo mi pomaga
|
|
|
|
|
#1573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytam inne wątki i tam dziewczyny ciągle piszą "dodałam fotkę w klubie" ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1574 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1576 |
|
Rozeznanie
|
Hej, wstałam sobie niedawno. W nocy zaczynam odczuwać głód. Obudziłam się o 3 na siusiu i nie mogłam usnąć, czułam taką pustke w żołądku jakbym nie jadła ze 3 dni
Muszę sobię jakieś sucharki szykować, bo burczy że szok.Oj Iwonciu, ale dobra żona z ciebie. Nie pamiętam kiedy zaopiekowałam się mężem. Lekarz kazał wstrzymać się do II trymestru, no i nie było plamień więc chyba się dziś poprzytulam - jak wróci ten mój mężuś z tego Poznania.Dziś też mam trochę pracy, bo mam jutro gości, będę sprzątała i gotowała. To do roboty mamusie Co do tego klubu to nie wiem jak to wygląda. Po raz pierwszy udzielam się w ogóle na forum, więc wstrzymuje się od głosu Decydujcie bardziej doświadczone, ja się dostosuje
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maluch ważniejszy niż moje zachcianki
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę dziewczynyyyy, zrobiłam wczoraj super bakłażany i mam dziś do odgrzania, a teraz gdzieś wyczytałam, że bakłażanów kobiety w ciąży nie powinny jeść
|
|
|
|
#1579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do ciężarówek to ja też wieczorna z okropnymi wzdęciami niestety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() miałam właśnie pisać o klubie żeby może tam wrzucać zdjęcia to może jednak wygodniej by było bo też na wizażu
|
|
#1581 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamusie!
ja tez juz na nogach.moja ciaza to jakas taka wieczorna jest bardziej, na wieczor mnie muli i mi niedobrze jest i tylko mysle o spaniu bo z rana mi lepiej i tak popołudnia. a dzisiaj rano to juz w ogole przebilam siebie bo tak to zazwyczaj z rana sniadanie w pizamie bo mi nie za dobrze bylo a dzisiaj sie wykapalam, oporządziłam i po jakiejsc godzinie od wstania dopiero sniadanie. moze sie wszystko normuje. dzisiaj mam 11tc i 4d. ja nie rozumim wogole z tym mailem.blondi jestem jak nic. mam sie po niego zglosic na priva i co pozniej?
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
ja na klubach nie potrafię dodawać fotek więc wszedzie mamy załozone maile i na mailach lecą nasze fotencje ja zrobiłam sobie dopiero wczoraj wieczorkiem dwie focie brzucholeczka mego słodkiego tylko komórką więc jakość średniawa ... ale pamiątka jezd ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- a co do tych zaparć to jak to daje sobie szklane wody przegotowanej do tego miód i cytryna ???
|
#1583 |
|
Raczkowanie
|
No to melduje się jedna zaginiona
Rzadko się udzielam, bo mój laptop jest zepsuty i jakoś nie mam kiedy go dać do naprawy, laptop męża zaliczył bliskie spotkanie z podłogą, a mój stacjonarny komp zbiera kurz na strychu więc troche podkradam lapka od taty, ale do niego to kolejka jest i jak dorwę to tylko tyle żeby nadrobić wątek, pooglądać jakieś niemowlęce gadżety na allegro i tyle. Mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni i będę więcej się udzielać! Ja za tydzień mam drugą wizytę, ale już zastanawiam się nad zmianą gina. Moja pierwsza wizyta trwała 5 minut, dostałam skierowanie na badanie moczu i ogólne krwi i to tyle...a usg miałam tylko przez brzuch. Ja to straszna panikara jestem i jakoś tak czuję że to dla mnie za mało. Nie czuję się wystarczająco wybadana Wszystko co wiem o ciąży to od Was albo z artykułów w necie. Tż chce żebym jeździła na badania i w ogóle rodziła w prywatnej klinice, gdzie jest super sprzęt i super lekarze. Tylko że to jest 100km ode mnie i gdybym zaczęła rodzić sporo przed terminem to zdążyłabym dojechać? Boję się rodzić u siebie, bo szpital w moim mieście wygląda jakby czas zatrzymał się jakieś 30 lat temu Nie wiem co mam robić. Jejuuu ciąża to same stresy, zwłaszcza dla takiego nerwusa jak ja...
|
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodawanie zdjęć na klubie jest skomplikowane, więc mail lepszy ![]() Konczita jak masz chwilę to może roześlij dane do maila bo Filusia zaginęła w akcji. Ponoć w szpitalu 30km ode mnie można rodzić w wodzie. Pojadę, obejrzę ten szpital i ten u siebie, bo nie znam go, jedynie chirurgię. Wcześniej rodziłam w Poznaniu w szpitalu gdzie wcześniej pracowałam, a teraz mam iść do całkowicie obcego, więc muszę obadać je dokładnie. Wanna i znieczulenie będą decydujące. |
|
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytanie z serii głupich ![]() dobra wysyłam maila kto chętny by otrzymać ? ![]()
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szklanka letniej wody plus łyżka miodu, ale prawdziwego nie made in China z marketu. Zostawić na noc, rano na czczo wypić. |
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żarcik dawaj fote hahaha ja już czekam tu !
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja chyba też poproszę maila
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

leże w łóżku i nic mi się nie chce

Jestem żonką 

Paskuda jedna, miała powiedziane wczoraj że mama śpi do bólu, picie jej uszykowałam, lodowka pełna, ale i tak musiała obudzić by pokazać swój błyszczyk. Potwór nie dziecko.
Jestem w 7 tc, więc w teorii te dolegliwości powinny już u mnie pojawić się.
będę systematycznie odpisywać

Muszę sobię jakieś sucharki szykować, bo burczy że szok.
Decydujcie bardziej doświadczone, ja się dostosuje