|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Czy ja będę się kiedyś dobrze czuła
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- A i proszę dużo nie pisać,bo mnie chyba nie będzie cały dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
[QUOTE=SzmaragdowyKotek;32 831649
I po raz kolejny powtórzę, że można urodzić bez najmniejszego pęknięcia czy nacięcia ![]() ![]() no niby tak....i będe się starała przygotować na ile się da.....tylko kwesia tego jak potraktują też w szpitalu, wydaje mi się że to zależy też od budowy kobiety czy pęknie czy nie....tak jak któraś z dziewczyn napisała- jedna może rodzić dziecko 2,5kg i pęknie a ta która 4kg nie. tylko co jeżeli w szpitalu powiedzą że trzeba naciąć...zgodzić się czy zaryzykować? bo jednak chyba wolałabym bhyć nacięta niż pęknąć... wiesz Ty juz rodziłaś to wiesz czego możesz się spodziewać, dla mnie to narazie czarna maga więc może piszę głupoty... |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny chyba sie solidaryzujemy, bo ja rano wstalam i nie pisalam ale tez bolal mnie brzuch... tak jakby wlansie od ciezaru, nei wiem cos mnie ciagnelo, krocze boli
![]() maz wrocil z gieldy z fotelikiem :O... mielismy kupic jakis uzywany albo na allegro/bo na pocztaku chcialam taki z 5 gwiazdami nowy, no ale przemyslalam to i ja dziecka napewno przez ten pierwsyz okres nie bede wozila dalej niz 20 km .... do mojej mamy mam 2 km, jakbym jechala nad wode albo cos to 20 km dlatego myslalam kupic lepszy ten drugi fotelik, ktory starczy na dlugo wiecej ![]() http://zakupy.dlarodzinki.pl/0-13-kg...e,599020,2233/ ma nawet naklejki i dal za niego 35 zl ![]() bylam w sklepie bo kupil wedline, ale oczywiscie zapomnial o pieczywie ![]() slonko naprawde pieknie swieci, tz pojechal na 3-4 h do pracy takze jak wroci to chceee na spacer i poprosze moze o jakas mini sesje ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-10 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj szaro, buro, 7 stopni na+ a ja muszę mieć światło zapalone bo tak ciemno ![]() ![]() [QUOTE=SzmaragdowyKotek;32 831649] Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
pędzicie ładnie z wątkiem impreza udana, nawet bardzo ![]() muszę do OBI jechać po klej. i uczyć się... |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj ja też miałam nerwy na UWr zwłaszcza ostatni rok z promotorem ![]() ![]()
![]() |
#1117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1118 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Miłej soboty kobietki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
Co prawda nie rodziłam, ale podzielam opinię powyżej. W końcu położne chcą nam pomóc, a że nacięcie jest pod znieczuleniem, to chyba nie ma czego się bać. Ja z racji specyficznej służy zdrowia w NL, zaufałam położnym i się ich słucham. Skoro mówią, co mówią, to raczej wiedzą i jest to poparte jakimiś długoletnimi badaniami i obserwacjami. No i one też chodzą ciągle na nowe szkolenia, więc nie zatrzymują się na etapie XIX wieku
![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-03-10 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja, mimo, że pochwalam Wasze opinie o tym, że należy ćwiczyć i masować krocze, żeby nie dać się naciąć, niestety na pewno doświadczę nacięcia, od samego początku jakoś się na to przygotowuję. A teraz to już wcale chyba bym nie mogła za bardzo nic tam działać... Chciałabym się przejechać do Biedronki, a nie wiem, czy mogę.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi po tej służbie zdrowia się zdaje, że niektórzy właśnie tam się zatrzymali i ani kroku do przodu ![]() Kism jak idzie pokój?? ja właśnie skończyłam okno, firanka wisi, zasłonki wiszą, nowy karnisz jest - teraz tylko jeszcze musimy pomalować tą drzewopółkę i wywietrzyć dobrze pokój i możemy ustawiać i przyklejać gwiazdki...mam nadzieję, że do końca przyszłego tygodnia to drzewo będzie już na swoim miejscu a zapach farby zniknie, bo na razie nie mogę nic tam wstawić, żeby mi to wszystko farbą nie przeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Konto usunięte
|
Mamusie marcowe idą jak burza!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1124 |
Wtajemniczenie
|
O matko, aleście naklikały, ledwo Was nadrobiłam od wczoraj
![]() Tak mi się dwie rzeczy nasunęły podczas czytania (ja to wiecznie mam jakieś pytania, wybaczcie ![]() 1. Jak kupujecie proszek dla dziecka to osobno do białych i do kolorów i potem osobno pierzecie? Czy tylko w jednym (np. kolorze) wszystko jak leci, łącznie z białymi? 2. Odnośnie tego nacinania krocza. Ja bym bardzo chciała nie mieć nacięcia (chyba każdy by chciał), ale raczej nastawiam się na to, że będę miała, ponieważ po pierwsze jestem okropny leń na ćwiczenia i chyba bym nie była w stanie się zmobilizować do tych baloników i masaży ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-03-10 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32834972]
Chciałabym się przejechać do Biedronki, a nie wiem, czy mogę....[/QUOTE] A co ciekawego w Biedronce? Cytat:
![]()
![]() |
#1126 |
Konto usunięte
|
rinco w moim szpitalu na peryferiach też pewnie nie słyszeli zbytnio o ochronie krocza
![]() clauudik mama mówiła coś o bodziakach, ale ja bym tam sobie pojechała na takie większe zakupy po prostu (oczywiście nic nie będę nosić), no i muszę żel do mycia buzi kupić |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() I chyba nie chodzi o prowincjonalność szpitali, tylko o podejście położnych, czasami w małych mieścinkach są kobiety oddane swojej pracy, a często w metropoliach odwalają "masówkę". Tak jak w życiu, reguły nie ma... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() no wlaśnie mnie też nie przeraża tak sam poród , wiadomo że będzie boleć i tego się nie uniknie nie ma co się oszukiwać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Rozeznanie
|
Witam!
Jeśli chodzi o nacinanie krocza to powiem Wam co nam na SR powiedziała położna że teraz raczej odchodzi się od nacinania, że kiedyś to kobiety które pierwszy raz rodził to się nacinało teraz to położna ponoć decyduje czy jest taka konieczność czy nie. Wyjątek stanowią oczywiście duże dzieci 4kg np. bo prawdopodobieństwo pęknięcia jest większe a niekontrolowane takie pękniecie jest gorsze niż nacięcie i ponoć gorzej się goi. Wszystko jednak jest sprawą indywidualną i każda kobieta jest inna więc nie można mówić ogólnie. Położna z którą rozmawiałyśmy wydała mi się doświadczona i wiedząca co mówi też wydaje mi się że trzeba im zaufać w końcu mam nadzieję że wiedzą co robią. |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie wczoraj znów nerka rozbolała, pojechałam do męża do pracy, on akurat jadł, więc sobie usiadłam i nagle poczułam, ze jakoś dziwnie mnie kłuje w boku, no i potem z każdą minutą było gorzej. Wróciłam do domu, wzięłam apap i nospę i dopiero po 6 godzinach przeszło. Na szczęście póki co dzisiaj jest ok. Ja też Perse nie ćwiczę, nie mogę iść do szkoły rodzenia, boję się, że nie dam rady...na szczęście ta położna, która będzie odbierała poród przyjedzie do mnie do domu za jakiś czas to takich podstaw powiem zeby mnie nauczyła, chociażby oddychania. Jeśli chodzi o x-landery to z tego co kiedyś tam czytałam, to chyba z każdym modelem gondola była parę cm większa. Ja dzwoniłam do sklepu z wózkami i narazie są dostępne tylko xa we wszystkich kolorach, xq (który mnie interesuje) będzie dopiero koło wtorku a x-move ma wejść dopiero pod koniec marca, ale facet powiedział potem, że tak do połowy kwietnia liczą, że będą je mieć w sklepie. Mnie się kolory 2012 tak srednio podobają, ale jeszcze zobaczę na żywo. chciałabym kolor Rocky z zeszłego roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak położna w szpitalu mówiła że kiedyś na 10 kobiet 8 nacinano teraz na 10 kobiet nacinają dwie Cytat:
![]() moim zdaniem ćwiczenia i masowanie nie znaczy że Cię nie natną to zależy od kobiety
![]() |
#1135 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Od wczoraj, od 15tej miałam trochę nadrabiania ![]() Na babskim combrze było fajnie ![]() ![]() ![]() ![]() Ciut brzuszek miałam twardy jak wróciłam do domu, ale czułam się dobrze. Dzisiaj też jest git ![]() Świetnie to wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Rozeznanie
|
Tak w ogóle to przeraża mnie sam poród jego przebieg nad nacinaniem to się nie zastanawiam tak. Wiecie takie głupie myśli po głowie że aż głupio się przyznać ehh
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | ||
Wtajemniczenie
|
Jedynie bym się spieszyła przy podejściu wód
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Ja po śniadaniu, zakupach, obiedzie, i po mniej więcej połowie sprzątania. Tż wraca jednak dziś a miał być wczoraj.
Tacca , agatka661 i 8ewus8 dzięki za odp w sprawie dostawy od r_p77. Uspokoiłyście mnie ![]() Cytat:
Persephone_ tak, w Biedronce są bodziaki. Ładniutkie ![]() Idę dokończyć sprzątanie, a potem zasiądę do Was z kawusią ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Konto usunięte
|
Oooooj a ja już namówiłam TŻa na wypad tam - pojadę autobusem i będę powoli chodzić, ale będzie to szybka przejażdżka tam i z powrotem. A ja już mam tak dużo bodziaków, że nie chcę kupować następnych, ale co, jak się nie będę mogła oprzeć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja się dziś wyspałam, odwiozłam Maksia, pogadałam z teściową i tak zeszło do tej pory... ![]() Jeszcze do Was zaglądam, ale na szczęście sobota robi swoje i dziś nie ma takiego szaleństwa jak wczoraj ![]() ![]() Moja noc i poranek na szczęście spokojne i pogoda też dopisuje ![]() ![]() Cytat:
![]() Do 4 mies, jeśli tż czy ktoś inny brał Maksa na spacer to było po karmieniu i brał ze sobą wodę, bo u nas wtedy wypadało lato. Potem jak mi się już zdarzały jakieś dłuższe wyjścia, to mleko zdarzało się Maksowi pić z butli tylko w domu, a przy wychodzeniu były owoce ze słoiczka lub świeże, potem jeszcze jakieś herbatniki dla niemowląt, chrupki kukurydziane, itp, jest w czym wybierać. Cytat:
![]() Jakość dostarczenia przesyłki często nie zależy od firmy, tylko od przykładania się do pracy konkretnego kuriera... Choć jednak uważam, że np. UPS mimo tego, że chyba jest najdroższy, to też najczęściej ma dobrych pracowników. A np. Siódemka jest jedną z najtańszych, ale np. u mnie w mieście sprawuje się super, kurierzy są fajni i wszystko szybko doręczają, a z GLSem i DHLem ciągle mam jakieś problemy ![]() Cytat:
Miłego wyjazdu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U mnie było podobnie, dzieć 4 kg i nacięcię, a do tego obustronne pęknięcie pochwy ![]() ![]() Znieczulenie miejscowe w zastrzyku miałam i do nacięcia (nie poczułam nawet kiedy), i do szycia (czułam, ale nie bolało). Och, proszę nię pytaj już ![]() ![]() Cytat:
2. Nie jest aż tak drastyczne ![]() ![]() Ja właśnie przez około tydzień do dwóch (nie pamiętam) nie mogłam usiąść prosto, bo mnie bolało i bałam się, ale po prostu siadałam tak trochę boczkiem przechylona raz na jeden, raz na drugi pośladek i tyle ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.