|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#59071 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Ale spokojniutko tu dzis
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czym myjesz wlosy? Jesli odzywka, to moze byc tak, ze wymagaja szamponu albo nawet oczyszczenia SLSem. Moze wyprobuj jakis inny, lzejszy olej niz rycyna, np. kokosowy (jesli masz niska/normalna porowatosc) albo ze slodkich migdalow albo nawet winogronowy taki kuchenny? Poza tym mozna robic odzywki/maski ds z dodatkami, takie trzymane pod czepkiem przez jakis czas, ALE gdy przed myciem nakladalas olej albo jakas maske typu zoltko+olej+miod itd. - to wtedy po umyciu lepiej nalozyc odzywke ds bez zadnych dodatkow i max na 15 min.A jesli nic nie pomoze to coz... Pozostaje przeczekac To minie
|
|
|
#59072 |
|
Zadomowienie
|
meldunek, Isana babassu w promocji w Rossmanie
Karen, śliczny
|
|
#59073 |
|
Wtajemniczenie
|
Już sobie wyobraziłam wszystkie Wizażanki biegnące do Rossmanna i przepychające się w drzwiach
A tak poważnie to dzięki za informację, pewnie skorzystam
|
#59074 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#59075 |
|
Raczkowanie
|
Ooo Isana w promocji. Akurat się skończyła
|
|
|
|
#59076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie wpływa kondycja :PNajwięcej daje chyba plunking |
|
|
|
|
#59077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szampon babydream, maska d/s allwaves (kuracja do wlosow zniszczonych) i balsam babuni b/s czasami odżywka timotei d/s ![]() http://fotoo.pl/show.php/133660_mix.jpg.html
19.02.2012- uczę się żyć bez prostownicy... ![]() 20.10.2012 - Drożdże (podejscie nr 3) 29.01.2012 - ZAPUSZCZAM! Edytowane przez patusia88 Czas edycji: 2012-03-10 o 00:22 Powód: foto |
|
|
|
|
#59078 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nditioner.html
mam okazję kupić za 20 zł. Będzie dobra? |
|
|
|
#59079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ośliniłam się
|
|
|
|
|
#59080 |
|
Zadomowienie
|
Wyczytałam, że ktoś wcześniej pisał o fryzjerze. Hm...moim włosom też by się przydał
nawet ostatnio mi się śniło, że już siedziałam na fotelu hah Moje włosy są jakieś dziwne ostatnio. Chciałam je zapuścić (głównie 1 warstwę), żeby wchodziła całkiem w kucyk ale teraz nie wiem czy to dobre myślenie. Moje włosy coraz mniej się kręcą bez dyfuzora;/ Nie wiem czy lepiej mieć fajnie układające się włosy czy dłuższe i wygodne i do związania i do podziwiania Z jednej strony mam ochotę jeszcze przecierpieć aczkolwiek kusi mnie ścięcie ich na prosto i tylko dosłownie leciutko pocieniować 1 warstwe, aczlowiek nie wiem czy fryzjer zrozumie moją wizję i wyjdę z płaczem ;/PS. Też dziś wybieram się po arsenał z Rosmanna. Na celu mam Alterrę morelową i chyba wrócę na jakiś czas do Pantene Loki i Fale do reanimacji, bo mam z tym wiecznie problem na 2 dzień. Zwykle kończy się na związaniu włosów a kiedyś bez problemu na 2 dzień mogłam wyjść w loczkach. I tak myję co 2-3 mycie szamponem prostym z SLS także myślę, ze im nie zaszkodzi.
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-03-10 o 08:49 |
|
|
|
#59081 | |
|
Flawless
|
Cytat:
No, ale póki co - postanowiłam o nie trochę zadbać, odżywić i nawilżyć, to później jak zetnę, będą cudne
|
|
|
#59082 |
|
Konto usunięte
|
no to dzisiaj postanowiłam porządnie zająć się włosami (thanks god it's saturday!
)1. olejowanie najprostsze: oliwa z oliwek + rycynowy, nałożone tylko do ucha, trzymałam ok. 1h 2. płukanie, płukanie i jeszcze raz płukanie coby oleje spłukać. stwierdziłam że wodą się nie uda więc w ruch poszedł BD. włosy z olejami i szamponem rozczesałam. 3. mycie: isana z babassu + BD. najpierw odżywka na całość potem BD na skalp. masowałam dłuuugo. 4. odżywka d/s od ucha: isana z granatem 5. płukanie ostateczne, bardzo długo, w różnych 'pozycjach' włosów, ze skupieniem się na newralgicznym dla mnie tyle głowy. i tak mam wrażenie że się nie spłukały )6. włosy odciśnięte w koszulkę, coby nie kapały ![]() 7. odrobina odżywki b/s joanna z pokrzywą, głównie na końcówki, trochę podogniatałam włosy do głowy, z głową zwieszoną w dół 8. pluking pod czepkiem z mikrofibry - właśnie tak siedzę, za chwilę zdejmuję 9. może jeszcze pójdzie trochę żelu lnianego jak coś jeszcze tam wyskrobię ![]() 10. będę chyba jakieś modły i zaklęcia odprawiać aby wszystko było ok. i żeby fryz przetrwał podróż pkp i wieczorem powalał oj dziś bardzo mi zależy żeby moje włosy były boskie no muszą być ![]() i jak to wygląda jak na początkującą? nie popełniam karygodnych błędów? |
|
|
|
#59083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja po wczorajszej keratynie nie zauważyłam zmiany, ani na plus, ani na minus. Są jak zwykle, więc może nie potrzebują protein, albo dałam jej za mało (4-5 kropli). Ostatnio moje włosy bardziej się falują niż kręcą poza końcami, które zazwyczaj mocniej się wywijają
|
|
|
|
|
#59084 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59085 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj rano wstaje i mam pełno loków, a zazwyczaj wstawałamz prostymi
Naturalnie aż takich chyba nie mam. Z uwagi na to, że wyglądam trochę dziwnie chyba jednak będę musiała związać ![]() Są jakieś sposoby na rozluźnienie skręty oprócz czesania palcami? |
|
|
|
#59086 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie, Isana 3,99! Kupiłam dwie butelki.
![]() Pierwszy raz suszyłam z dyfuzorem (tylko zimny nawiew). Skręt o wiele mocniejszy, ciekawa jestem, ile wytrzyma. Czeka mnie podróż autobusem, a pogoda za oknem średnia. Ach, byle loki wytrzymały pod szalikami, chustami i wszystkim takim... |
|
|
|
#59087 |
|
Zakorzenienie
|
piękne słoneczko świeci ![]() u mnie dziś dzień spa dla włosów wczoraj na noc był lniany na długość i sesa na skalp, teraz super odżywcza mieszanka wybuchowa zastanawiam się nad płukanką lnianą, może się szarpnę coby dogodzić włosom ![]() zima i basen je doszczętnie wykończyły, muszę nad nimi popracować, dlatego obiecuję mocne postanowienie poprawy
|
#59088 |
|
Konto usunięte
|
mam chwilę wolnego więc zagłębiam się w FAQ dla kręconowłosych i z przerażeniem czytam że henna prostuje włosy
eh, a taka byłam zadowolona z koloru (choć myślałam jak by go rozjaśnić ciut) i odżywienia, blasku, a tu |
|
|
|
#59089 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za info. A przy okazji - poza myciem - jak ja uzywacie? Cytat:
Mnie też bardzo plącze, ale przetrzymaj to, spłucz dokładnie nie szarpiąc i nałóż ds - dopiero po chwili przeczesz, pójdzie gładziuko ![]() A skąd się wzięły te loki? |
||
|
|
|
#59090 | |
|
Kazar Lady
|
a nakładasz henne na odrost czy na całe włosy
![]() Mi po hennie oprócz zwiększenia grubości włosa nic sie nie stało, a skręt mam coraz mocniejszy ![]() Cytat:
![]() dzięki Małgosi nałożyłam wczoraj olej, juz zmyłam czekam na wyschnięcie, jeśli dobrze go zmyłam ( łodżywką) bedzie fajnie
|
|
|
|
|
#59091 |
|
Raczkowanie
|
u mnie ponuro, coś w powietrzu wisi
oby nie padało bo moje włosy szlak trafi a dzisiaj idą w gości ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Dziewczyny a do kiedy ta promocja w rossie? Wiecie może? Musze sie wybrac cholercia
|
#59092 |
|
Zadomowienie
|
Ale przeżyłam załamanie
Nie produkują już odżywki do fal i loków z Pantene Pani w drogerii mówiła, że Panie jak się dowiedziały to po 5 kupowały. Czemu ja nic o tym nie wiedziałam (znaczy wiem, bo od pół roku nie używam silikonów). Dziś po raz pierwszy zrobiłam chyba ten plunking czy coś takiego poświęciłam swoją starą dużą koszulkę do spania i zawinęłam ten turban, ale czy to sprawdza się przy krótszych włosach?Czy trzeba najpierw zrobić ugniatanie? Bo ja nałożyłam żel i potem wgniatałam nadmiar wody w ręcznik i potem nałożyłam dopiero na łepek to coś co mam teraz
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-03-10 o 11:33 |
|
|
|
#59093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#59094 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
dla mnie i tak priorytetem jest żeby włosy luźno pływały w wodzie przy czesaniu, i te kołtuny były mniej zaciągniętę pod siłą grawitacji...Cytat:
|
|||
|
|
|
#59095 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic sie nie rozprostowalo. Dzis nalozylam migdalek, umyje sie po poludniu i naloze maske, dokapie oleju rycynowego i zobacze, co to da. Probuje odtworzyc efekt po Ziai rycynowej z olejem tamanu i miodem. Jesli to nic nie da, to bede musiala pogodzic sie z faktem, ze moje wlosy potrzebuja parafiny .
|
|
|
|
|
#59097 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59098 |
|
Zadomowienie
|
A może ktoś z Was zna jakiś godny polecenia krem do loków? czy to profes. czy z drogerii? Poza Nivea, bo miałam go 2 razy i 2 razy wylądował w śmieciach.
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-03-10 o 12:00 |
|
|
|
#59099 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was na tyle, na ile jestem w stanie nadążyć.
![]() Przyszłam się pochwalić, że jestem po pierwszym całonocnym olejowaniu, olejkiem Alterry z granatu i awokado. Już widzę, że włosku lepiej się kręcą. Jak wyschną, to może dam jakieś zdjęcia.
|
|
|
|
#59100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje włosy chyba są mi wdzięczne za lepszą pielęgnację, są miękkie, gładkie Choć wierzchnia warstwa nie jest najpiękniejsza, ale one już trochę przeszły niestety.Wstawiam zdjęcia dzisiejsze, po drugim myciu zgodnym z CG. Olejowania dziś nie było, bo nie miałam czasu. Kolor włosów przekłamany ![]() Wybaczcie zasłanianie twarzy, niewyjściowa dziś jestem ![]() To fale czy loki?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

niedoboru nie mam 
To minie 

http://fotoo.pl/show.php/133660_mix.jpg.html

No, ale póki co - postanowiłam o nie trochę zadbać, odżywić i nawilżyć, to później jak zetnę, będą cudne

eh, a taka byłam zadowolona z koloru (choć myślałam jak by go rozjaśnić ciut) i odżywienia, blasku, a tu