|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
dobrze wiedziec co wy robicie z tym praniem, wiecie ze irlandki nie piora doslownie nic!! twierdza ze ciuszki juz nie wygladaja po praniu tak fajnie a o prasowaniu to juz wogole nie ma mowy
|
|
|
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cześć dziewczyny! widzę, że sobota u Was pracowita. Ja dziś byłam tylko u fryzjera, bo miałam ciężką noc bo brzuch mnie bolał...a dziś nic lepiej czuję jakby był twardy prawie cały czas
do tego boli mnie-sama nie wiem czy to żołądek, jelita czy coś innego
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to też mnie tutaj przeraziło... a dodatkowo żeby tego było mało to dzisiaj widziałam kilkoro dzieci w wózkach w Krótkim rękawku i bez skarpetek! ok - nie jest zimno, ale nie jest jeszcze aż tak gorąco.... co do prania - one nie mają na to czasu - bo czas na pranie i prasowanie to czas stracony - nie zauważyłaś że są tutaj pralnie takie co się wrzuca pieniążek i takie co oddajesz ciuchy? jak kiedyś rozmaiwałam z Samanthą to mi wyjaśniła że w niektórych domach nawet nie ma pralki, bo po co zajmować miejsce? |
|
|
|
|
#1174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Straszne rzeczy piszecie o irlandkach!!! Jak można nie wyprać nowej rzeczy, tym bardziej dla niemowlaka!! No i nie prasują? To jak fleje chodzą? Takie wygniecione? Interesuje mnie sprawa tych pralni na pieniążek. Czy proszek noszą ze sobą czy tam jest? Piszecie że nie chcą sobie w domu miejsca zajmować pralką, widzicie a ja z moją łazienką kombinowałam jak koń pod górkę, żeby tylko zmieścić pralkę jestem chyba szalona
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-10 o 18:06 |
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Irlandki? podstawowy strój Irlandki tutaj to dresy na codzień, na noc szpile, ale buty muszą być za duże przynajmniej ja to zauważyłam, że ani jedna z nich nie ma dopasowanych szpilek, tylko im klapią a do tego prawie gołe tyłki... cóż łatwo poznać kto jest spoza tego kraju![]() co do Twojej pralki, nie wiem jaką kupiłaś ale moja chrzestna do swojej maleńkiej łazienki kupiła taką pralkę otwieraną z góry, która rozmiarami jest połowy noramlneja mieści tyle samo prania a co do prasowania - mieszkałam z Irlandczykami - on Profesor, ona pracowała w muzeum, też po studiach wyższych - o ile jeszcze prała o tyle nigdy nie użyła żelazka, czy do bluzki z kołnierzykiem, czy do spódnicy.... twierdziła, że pranie powieszone równo wystarczająco "prosto" się suszy, a prasowanie to zbędna energia.... on jako profesor, chodził w porozwlekanych tshirach i bluzach z kapturem![]() Cytat:
Edytowane przez kapukat Czas edycji: 2012-03-10 o 18:15 |
||
|
|
|
#1177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hmmm ja nie piore i nie prasuje nowych ciuchow Jedyna rzecz jaka prasuje to spodnie i koszule od garniaka meza A i tutaj tez nie prasuja nowych ciuszkow dla dzieci tylko piora.
|
|
|
#1178 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam do domu
Posprzątałam w domku, zrobiła pranie i dopiero teraz do Was dotarłam ![]() Już piszę jak po Usg ![]() Płeć potwierdzona dalej jest dziewczynka ![]() Wazy 1526g Wszystkie wymiary odpowiadają 30 tygodniowi ja jestem teraz w 3ot6d tylko główka odpowiada 32 tyg więc troszkę większa. żadnych rozszczepów ani wodogłowia. Tylko się cieszyć że wszytko w porządku. Jestem o wiele spokojniejsza Jesteśmy bardzo szczęśliwi Obrócona jest główką w dół.Mała pokazywała nam język teraz musimy zacząć myśleć nad imieniem... Oj ciężko będzie nam coś wybrać....Odwiedziłam drogerie super-pharm bo była promocja na podkłady po porodzie z belli za 3,99 zł więc jej kupiłam. Żałuje że nie pochodziłam po drogerii ale ludzi było multum a zawsze tam są jakie fajne promocje na kosmetyki. Jutro zkończe 31 tydzien i zaczynam 32 tydzień ![]() |
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy nie suszyłam prania w suszarce więc nie wiem jak wygląda potem pranie ![]() Wyobrażam sobie, że te panie wyglądają jak spod latarenki
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj zaczelam juz 28 tydzien
|
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32840571]No dla niego to jest za trudne.
Na taki kolor polowałam już od dawna, a teraz specjalnie nie wybieram się na rajd po drogeriach... ![]() Poza tym u mnie lakierów nigdy za wiele [/QUOTE]no ale chłopy tego nigdy nie zrozumieją Cytat:
![]() Cytat:
super
|
|
#1183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u nas jest na odwrót - w większości wynajmowanych domów muszą być pralki, bo inaczej nikt by ich nie wynajął, najczęście są pralka a przy niej suszarka - co do zapachu - to moje fanaberie widocznie, dla mnie "śmierdzi" ale nie chodzi, że brzydko pachnie, tylko że ma taki specyficzny zapach prania wyjętego z bębna. Ja suszę w domu w większości roku, na suszarkach stojących - też nie mam jak na dworzu bo ciągle pada ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chodź dziś byłam zła na siebie bo za dużo sobie na głowę nałożyłam czasem zapominam że jestem w ciąży jeśli można zapomnieć większość rzeczy ma ostatnimi dniami domówiłam na allegro trochę typ, koszule, pieluchy jakieś akcesoria część kupię w aptece u mnie takie jak termometr mam nadzieję że babki w niej mi doradzą jaki jest dobry i takie tam. Muszę jeszcze kupić drugi biustonosz może gdzieś we Wrocławiu uda mi się fajny znaleźć. Jeśli chodzi o pranie to od wczoraj się zabrałam za to podzieliłam sobie na trzy partie jedna już wyschła a drugą dziś powiesiłam ale z zapałem do prasowania to u mnie krucho
Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-03-10 o 18:32 |
|
|
|
|
#1185 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32834972]Nacięcie nie jest pod znieczuleniem. Szycie owszem, ale nacięcie robi się na żywca, ale ponoć tego się nie czuje, jak położna natnie w czasie skurczu...
Ja, mimo, że pochwalam Wasze opinie o tym, że należy ćwiczyć i masować krocze, żeby nie dać się naciąć, niestety na pewno doświadczę nacięcia, od samego początku jakoś się na to przygotowuję. A teraz to już wcale chyba bym nie mogła za bardzo nic tam działać... Chciałabym się przejechać do Biedronki, a nie wiem, czy mogę....[/QUOTE] Mnie zabolało nacięcie-krzyknęłam ałłłłłaaa.Na szczęście położna zrobiła to po cichaczu,więc stresu mniej.W sumie przez cały poród tylko te słowo ze mnie wyszło,nic się nie odzywałam. Cytat:
![]() Cytat:
oprócz tego że nie moge złapać oddechu,jest mi słabo,gorąco i mam wrażenie jakbym miała mdleć.Potrwa to np 2 godziny i przechodzi i na wieczór to samo,np teraz.Gin mówi że to może być od tarczycy albo tak jak piszesz od młodego w brzuszku![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ach ale ten czas leci.
|
||||
|
|
|
#1186 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo chciałabym mieć już wszystko gotowe, bo mi głupie myśli chodzą po głowie, że nie będę gotowa, wcześniej mnie zabiorą do szpitala i kto mi wszystko upierze, wyprasuje, spakuje torbę...Jestem histeryczką ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#1187 |
|
Konto usunięte
|
Jak chcecie, to Was pocieszę, ja wciąż nie mam nawet szafy na rzeczy dla dziecka
Mam kilka ubranek i to wszystko. O praniu to pomyślę chyba w maju. I wciąż się nie umiem zabrać, bo ciągle jakieś problemy... |
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duże rzeczy typu, wózek, łóżeczko, wanienka, materacyk są już złożone i stoją po całym domu bo pokój jest nadal nieskończony wszystko wyprasowane i wyprane i porozkładane też jakieś dwa tygodnie, właściwie to gdyby nie śmierdziało w pokoju farbą to byłoby tam już wszyskto poustawiane, ale boję się, że rzeczy przejdą farbą... rodzę mniej więcej 28kwietnia<już coraz bardziej realny termin> do 2 maja.... teraz już praktycznie mogę siedzieć i czekać.... no oprócz pokoju oczywiście - cała reszta jest gotowa i czeka na Mojego Synka
|
|
|
|
|
#1189 | |||
|
Raczkowanie
|
Udało mi się Was doczytać - bo wczoraj jakiś zwariowany dzien miałam pełen gości. Ale dzięki temu uprzejmie informuję że mam komplet ciuszków dla mojego Synusia
![]() I wygląda na to że w tej kwestii mam z głowy zakupy. Uwielbiam te moje przyjaciółki. Dostałam wczoraj nawet śpiworek, 4 kombineziki od jesieni po zimę i cały karton bodziaków, koszulek pajaców i skarpetek oczywiście. Większość nowa nieużywana bo Synuś przyjaciółki urodził się za duży i nie zdążył założyć. zostaje mi dokupić akcesoria - łóżeczko i wózek wybrany A akcesoria dzisiaj oglądnęłam w IKEA więc mam już upatrzone kupię po remoncie - który zaczynamy 20 marca Poza tym grzecznie leżę i dostaję powoli odleżyn Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja chciałabym do końca marca uporać się z brakami. Położna powiedziała że przyniesie listę na SR to skonfrontuję ją z tym co ma dokupię i do końca marca powinnam wszystko zapiąć wiadomo że fajnie mieć wszystko gotowe ale nie ma co przesadzać u mnie to też sprawy finansowe miały znaczenie musiałam wydatki jakoś podzielić i tak wyszło ale mam nadzieję że teraz to już z górki
Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-03-10 o 18:55 |
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
W Holandii zszokowało mnie to, że takie małe pralki z wkładaniem od góry są dwa razy droższe od "zwykłych"
. Jak kupowaliśmy pralkę, to szliśmy z nastawieniem, że na bank te małe będą tańsze i sobie taką weźmiemy. Pralni jest tu niewiele, więc raczej piorą w domu. Chodzą ubrani normalnie i nie są pognieceni, więc używają żelazka raczej . A to o Irlandczykach mi mówiła kiedyś fryzjerka . Ją najbardziej dobijało, że musiała kupować ciuchy w sklepach dla dzieci, bo w normalnych były jakieś mega wielkie rozmiary.
|
|
|
|
#1193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32842411]Jak chcecie, to Was pocieszę, ja wciąż nie mam nawet szafy na rzeczy dla dziecka Mam kilka ubranek i to wszystko. O praniu to pomyślę chyba w maju. I wciąż się nie umiem zabrać, bo ciągle jakieś problemy...[/QUOTE] Ja szafy ani komody też nie mam.Mam łóżeczko,pościel,trochę ciuchów i tyle. |
|
|
|
|
#1194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak oto wszystko poukładałam poprasowałam i mam zgłowy i bardzo się cieszę że nie czekałam na ostanią chwilę, bo teraz to mi się nawet moich ukochanych książek nie chce otwieraćCytat:
a to akurat nie jest prawdą - tu można od najmniejszego - rozmiar 34 do największego rozmiar 58 bodajże kupić wszystko w jednym sklepie tylko że one mają dziwne rozmiary, ponieważ Irlandki są szerokie w biodrach i w brzuchu a nie mają piersi prawie, więc to co u nas jest standardem tutaj trzeba mozolnie poszukać
|
||
|
|
|
#1195 |
|
Konto usunięte
|
No i piękny mój kolorek
http://1.bp.blogspot.com/-9GfKDXzg3t...0/P3065488.JPG ten z lewej, nareszcie nie taki ewidentny pomarańcz.... I jutro na złość TŻowi sobie nim pomaluję paznokcie i będę siedzieć w domu z takim pięknym kolorkiem A dzisiaj zaraz zamawiamy pizzę ![]() No i wprawdzie nie wiem, jak to będzie wyglądać, ale kupiłam sobie szelki do moich spodni ciążowych. Bo są mi dobre, ale strasznie niskie i ciągle je podciągam. Nie miałam szelek założonych od czasów, jak miałam 6 lat
|
|
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32843019]No i piękny mój kolorek
http://1.bp.blogspot.com/-9GfKDXzg3t...0/P3065488.JPG ten z lewej, nareszcie nie taki ewidentny pomarańcz.... I jutro na złość TŻowi sobie nim pomaluję paznokcie i będę siedzieć w domu z takim pięknym kolorkiem A dzisiaj zaraz zamawiamy pizzę ![]() No i wprawdzie nie wiem, jak to będzie wyglądać, ale kupiłam sobie szelki do moich spodni ciążowych. Bo są mi dobre, ale strasznie niskie i ciągle je podciągam. Nie miałam szelek założonych od czasów, jak miałam 6 lat [/QUOTE]Szelki super pomysł
|
|
|
|
#1198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc zdaje mi się,że ta niewiedza przed 1 porodem jest błogosławieństwem czasem, i ja nawet jak widziałam już całą masę porodów i bólu z nim związanego,nie poznałam go na własnym ciele, i być może dlatego wciąż na pytanie: "napewno odechciało ci się dzieci jak napatrzyłaś się,co?" odpowiadam: nie. Wiem,że łatwo jest pocieszać "dasz radę." Ale ja jestem pewna,że dasz sobie radę ![]() Ale dzisiaj jestem filozoficzna..
|
|
|
|
|
#1199 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mialam na mysli to ze nie piora nowych ubran ze sklepu. ale to prawda ze nie przywiazuja sie do rzeczy wogole i czesto robia czystki w szafach w przeciwienstwie do mnie jestem prawdziwym chomikiem chociaz staram sie z tego leczyc ![]() widze ze niezla dyskusja rozpetala sie na temat prania, pralek i suszenia
|
|||
|
|
|
#1200 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie tak patrzę, że nawet może będę je mogła wykorzystać w jakichś innych strojach potem, bo jakaś moda nastała
Co do porodu: ja nie wiem, jestem straszną panikarą i bólu boję się najbardziej na świecie, ale jakoś porodu nie Może mi to przyjdzie jeszcze, ale ja jestem tak zestresowana tą ciążą i żeby wszystko było OK z małym, że ten poród to już będzie dla mnie błogosławieństwo i jak się mały urodzi cały i zdrowy, to będę przeszczęśliwa. Jakoś w tym wypadku nie boję się bólu, choć spodziewam się go bardzo bardzo, ale nie boję się. Już bardziej boję się bólu piersi przy karmieniu.A co do prania, to ja bym nie wyrobiła z taką pralnią. Nie chciałoby mi się za chiny ludowe chodzić do niej. Nie wyobrażam sobie tego... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-10 o 19:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

do tego boli mnie-sama nie wiem czy to żołądek, jelita czy coś innego

jestem chyba szalona
przynajmniej ja to zauważyłam, że ani jedna z nich nie ma dopasowanych szpilek, tylko im klapią a do tego prawie gołe tyłki... cóż łatwo poznać kto jest spoza tego kraju

[/QUOTE]
Oprócz tego był występ iluzjonisty magika Macieja Pol