Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-10, 16:44   #1171
Timii
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

dobrze wiedziec co wy robicie z tym praniem, wiecie ze irlandki nie piora doslownie nic!! twierdza ze ciuszki juz nie wygladaja po praniu tak fajnie a o prasowaniu to juz wogole nie ma mowy niektore moje kolezanki Polki tez juz przejely te zwyczaje dlatego pytam Was
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 16:48   #1172
tusia85
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cześć dziewczyny! widzę, że sobota u Was pracowita. Ja dziś byłam tylko u fryzjera, bo miałam ciężką noc bo brzuch mnie bolał...a dziś nic lepiej czuję jakby był twardy prawie cały czas do tego boli mnie-sama nie wiem czy to żołądek, jelita czy coś innego wzięłam już magnez, nospe, wypiłam melisę i leże ale jakoś nie czuje się lepiej
tusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 16:50   #1173
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
dobrze wiedziec co wy robicie z tym praniem, wiecie ze irlandki nie piora doslownie nic!! twierdza ze ciuszki juz nie wygladaja po praniu tak fajnie a o prasowaniu to juz wogole nie ma mowy niektore moje kolezanki Polki tez juz przejely te zwyczaje dlatego pytam Was

to też mnie tutaj przeraziło... a dodatkowo żeby tego było mało to dzisiaj widziałam kilkoro dzieci w wózkach w Krótkim rękawku i bez skarpetek! ok - nie jest zimno, ale nie jest jeszcze aż tak gorąco....

co do prania - one nie mają na to czasu - bo czas na pranie i prasowanie to czas stracony - nie zauważyłaś że są tutaj pralnie takie co się wrzuca pieniążek i takie co oddajesz ciuchy? jak kiedyś rozmaiwałam z Samanthą to mi wyjaśniła że w niektórych domach nawet nie ma pralki, bo po co zajmować miejsce?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 16:58   #1174
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
więc się nie martw - ja dwa sweterki wełniane i wszystkie kocyki wełniane wypłukała, bo wełna niestety w samym płynie nie dała rady i aż ciary po plecach szły...

jestem leniwa, a do tego - ponieważ mam zakaz spożywania słodyczy to R przyniósł mi sernik bananowy
Mniam Mój będzie dopiero ok 20

Straszne rzeczy piszecie o irlandkach!!! Jak można nie wyprać nowej rzeczy, tym bardziej dla niemowlaka!! No i nie prasują? To jak fleje chodzą? Takie wygniecione?

Interesuje mnie sprawa tych pralni na pieniążek. Czy proszek noszą ze sobą czy tam jest? Piszecie że nie chcą sobie w domu miejsca zajmować pralką, widzicie a ja z moją łazienką kombinowałam jak koń pod górkę, żeby tylko zmieścić pralkę jestem chyba szalona

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-10 o 17:06
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:03   #1175
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! widzę, że sobota u Was pracowita. Ja dziś byłam tylko u fryzjera, bo miałam ciężką noc bo brzuch mnie bolał...a dziś nic lepiej czuję jakby był twardy prawie cały czas do tego boli mnie-sama nie wiem czy to żołądek, jelita czy coś innego wzięłam już magnez, nospe, wypiłam melisę i leże ale jakoś nie czuje się lepiej
mnie tez ostatnio chyba uciskala na zełądek myslalam ze wykorkuje meczylo mnie dobre kilka godzin wiec wspolczuje ,lekarka powiedziala mi ze dziecko coraz wieksze i bedzie uciskac na narzady
Stary 2012-03-10, 17:12   #1176
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Straszne rzeczy piszecie o irlandkach!!! Jak można nie wyprać nowej rzeczy, tym bardziej dla niemowlaka!! No i nie prasują? To jak fleje chodzą? Takie wygniecione?

Interesuje mnie sprawa tych pralni na pieniążek. Czy proszek noszą ze sobą czy tam jest? Piszecie że nie chcą sobie w domu miejsca zajmować pralką, widzicie a ja z moją łazienką kombinowałam jak koń pod górkę, żeby tylko zmieścić pralkę jestem chyba szalona
z tego co wiem to chyba proszek musisz sobie przynieść, no i oczywiście wszystkie rzeczy wrzuca się do suszarki - nie wiem jak Wy ale ja nienawidzę suszarek do prania, wolę jak pranie schnie mi w dużym pokoju zimą a na dworzu latem, po suszarkach niedość że ubrania są zniszczone to jeszcze "śmierdzą" tym całym mechanizmem...

Irlandki? podstawowy strój Irlandki tutaj to dresy na codzień, na noc szpile, ale buty muszą być za duże przynajmniej ja to zauważyłam, że ani jedna z nich nie ma dopasowanych szpilek, tylko im klapią a do tego prawie gołe tyłki... cóż łatwo poznać kto jest spoza tego kraju

co do Twojej pralki, nie wiem jaką kupiłaś ale moja chrzestna do swojej maleńkiej łazienki kupiła taką pralkę otwieraną z góry, która rozmiarami jest połowy noramlneja mieści tyle samo prania

a co do prasowania - mieszkałam z Irlandczykami - on Profesor, ona pracowała w muzeum, też po studiach wyższych - o ile jeszcze prała o tyle nigdy nie użyła żelazka, czy do bluzki z kołnierzykiem, czy do spódnicy.... twierdziła, że pranie powieszone równo wystarczająco "prosto" się suszy, a prasowanie to zbędna energia....on jako profesor, chodził w porozwlekanych tshirach i bluzach z kapturem

Cytat:
współczuję - oby szybko przeszło

Edytowane przez kapukat
Czas edycji: 2012-03-10 o 17:15
Stary 2012-03-10, 17:13   #1177
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

co do prania - one nie mają na to czasu - bo czas na pranie i prasowanie to czas stracony - nie zauważyłaś że są tutaj pralnie takie co się wrzuca pieniążek i takie co oddajesz ciuchy? jak kiedyś rozmaiwałam z Samanthą to mi wyjaśniła że w niektórych domach nawet nie ma pralki, bo po co zajmować miejsce?
W stanach jest to samo. Jesli wynajmujesz mieszkanie lub dom to bardzo zadko jest w nim pralka czysuszarka. Wtedy niestety trzeba stracic jeden dzien i jechac do pralni publicznej zeby zrobi to swoje pranie. No albo oddac ciuchy i odebrac po paru dniach ale to zazwyczaj te lepsze sukienki czy garniaki.

Cytat:

Musisz przyjsc ze swoim proszkiem albo na miejscu mozesz kupic w takiej maszynie ( przynajmniej u na tak to wyglada. ) Tutaj niestety osoby ktore wynajmuja mieszkanie nie moga miec pralki ani suszarki w domu. Oczywiscie czasem sie zdarza ze sa ale baaardzo zadko.

Hmmm ja nie piore i nie prasuje nowych ciuchow Jedyna rzecz jaka prasuje to spodnie i koszule od garniaka meza

A i tutaj tez nie prasuja nowych ciuszkow dla dzieci tylko piora.

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:13   #1178
GaTTa
Raczkowanie

Wróciłam do domu Posprzątałam w domku, zrobiła pranie i dopiero teraz do Was dotarłam

Już piszę jak po Usg

Płeć potwierdzona dalej jest dziewczynka czyli nic się nie zmieniło. Pokazała pięknie co ma między nóżkami
Wazy 1526g Wszystkie wymiary odpowiadają 30 tygodniowi ja jestem teraz w 3ot6d tylko główka odpowiada 32 tyg więc troszkę większa. żadnych rozszczepów ani wodogłowia. Tylko się cieszyć że wszytko w porządku. Jestem o wiele spokojniejsza Jesteśmy bardzo szczęśliwi Obrócona jest główką w dół.
Mała pokazywała nam język teraz musimy zacząć myśleć nad imieniem... Oj ciężko będzie nam coś wybrać....

Odwiedziłam drogerie super-pharm bo była promocja na podkłady po porodzie z belli za 3,99 zł więc jej kupiłam. Żałuje że nie pochodziłam po drogerii ale ludzi było multum a zawsze tam są jakie fajne promocje na kosmetyki.

Jutro zkończe 31 tydzien i zaczynam 32 tydzień
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:15   #1179
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co wiem to chyba proszek musisz sobie przynieść, no i oczywiście wszystkie rzeczy wrzuca się do suszarki - nie wiem jak Wy ale ja nienawidzę suszarek do prania, wolę jak pranie schnie mi w dużym pokoju zimą a na dworzu latem, po suszarkach niedość że ubrania są zniszczone to jeszcze "śmierdzą" tym całym mechanizmem...
My nie mamy mozliwosci wywiesic prania na zewnatrz uzywamy suszarki i nie czuje zeby smierdzialy.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-10, 17:15   #1180
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

Irlandki? podstawowy strój Irlandki tutaj to dresy na codzień, na noc szpile, ale buty muszą być za duże przynajmniej ja to zauważyłam, że ani jedna z nich nie ma dopasowanych szpilek, tylko im klapią a do tego prawie gołe tyłki... cóż łatwo poznać kto jest spoza tego kraju

co do Twojej pralki, nie wiem jaką kupiłaś ale moja chrzestna do swojej maleńkiej łazienki kupiła taką pralkę otwieraną z góry, która rozmiarami jest połowy noramlneja mieści tyle samo prania

Tak, właśnie mam taką z góry ładowaną, bo na taką ładowaną od frontu nie miałam szans.

Nigdy nie suszyłam prania w suszarce więc nie wiem jak wygląda potem pranie

Wyobrażam sobie, że te panie wyglądają jak spod latarenki

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-03-10, 17:16   #1181
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Wróciłam do domu Posprzątałam w domku, zrobiła pranie i dopiero teraz do Was dotarłam

Już piszę jak po Usg

Płeć potwierdzona dalej jest dziewczynka czyli nic się nie zmieniło. Pokazała pięknie co ma między nóżkami
Wazy 1526g Wszystkie wymiary odpowiadają 30 tygodniowi ja jestem teraz w 3ot6d tylko główka odpowiada 32 tyg więc troszkę większa. żadnych rozszczepów ani wodogłowia. Tylko się cieszyć że wszytko w porządku. Jestem o wiele spokojniejsza Jesteśmy bardzo szczęśliwi Obrócona jest główką w dół.
Mała pokazywała nam język teraz musimy zacząć myśleć nad imieniem... Oj ciężko będzie nam coś wybrać....

Gratuluje udanej wizyty !!

Ja dzisiaj zaczelam juz 28 tydzien

Olivia 2.07.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-10, 17:21   #1182
śliweńka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32840571]No dla niego to jest za trudne.
Na taki kolor polowałam już od dawna, a teraz specjalnie nie wybieram się na rajd po drogeriach...
Poza tym u mnie lakierów nigdy za wiele [/QUOTE]

no ale chłopy tego nigdy nie zrozumieją

Cytat:
to też mnie tutaj przeraziło... a dodatkowo żeby tego było mało to dzisiaj widziałam kilkoro dzieci w wózkach w Krótkim rękawku i bez skarpetek! ok - nie jest zimno, ale nie jest jeszcze aż tak gorąco....

Cytat:

a co do prasowania - mieszkałam z Irlandczykami - on Profesor, ona pracowała w muzeum, też po studiach wyższych - o ile jeszcze prała o tyle nigdy nie użyła żelazka, czy do bluzki z kołnierzykiem, czy do spódnicy.... twierdziła, że pranie powieszone równo wystarczająco "prosto" się suszy, a prasowanie to zbędna energia....on jako profesor, chodził w porozwlekanych tshirach i bluzach z kapturem

czyste lenistwo

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Gratuluje udanej wizyty !!

super

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:21   #1183
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
W stanach jest to samo. Jesli wynajmujesz mieszkanie lub dom to bardzo zadko jest w nim pralka czysuszarka. Wtedy niestety trzeba stracic jeden dzien i jechac do pralni publicznej zeby zrobi to swoje pranie. No albo oddac ciuchy i odebrac po paru dniach ale to zazwyczaj te lepsze sukienki czy garniaki.
.

Hmmm ja nie piore i nie prasuje nowych ciuchow Jedyna rzecz jaka prasuje to spodnie i koszule od garniaka meza

A i tutaj tez nie prasuja nowych ciuszkow dla dzieci tylko piora.

ale u nas jest na odwrót - w większości wynajmowanych domów muszą być pralki, bo inaczej nikt by ich nie wynajął, najczęście są pralka a przy niej suszarka - co do zapachu - to moje fanaberie widocznie, dla mnie "śmierdzi" ale nie chodzi, że brzydko pachnie, tylko że ma taki specyficzny zapach prania wyjętego z bębna.
Ja suszę w domu w większości roku, na suszarkach stojących - też nie mam jak na dworzu bo ciągle pada
Cytat:

Już piszę jak po Usg

gratuluję! fajnie jest zobaczyć tak dużego dzidziusia co nie?

Cytat:
Wyobrażam sobie, że te panie wyglądają jak spod latarenki
rozbroiłaś mnie
Stary 2012-03-10, 17:28   #1184
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
No tak, niedługo, jesteś jedną z pierwszych na liście
Masz już wszystko gotowe? Całą wyprawkę i wyprane, wyprasowane ubranka?
hehe nie no aż taka pilna to nie jestem żeby już wszystko mieć gotowe chodź dziś byłam zła na siebie bo za dużo sobie na głowę nałożyłam czasem zapominam że jestem w ciąży jeśli można zapomnieć większość rzeczy ma ostatnimi dniami domówiłam na allegro trochę typ, koszule, pieluchy jakieś akcesoria część kupię w aptece u mnie takie jak termometr mam nadzieję że babki w niej mi doradzą jaki jest dobry i takie tam. Muszę jeszcze kupić drugi biustonosz może gdzieś we Wrocławiu uda mi się fajny znaleźć.

Jeśli chodzi o pranie to od wczoraj się zabrałam za to podzieliłam sobie na trzy partie jedna już wyschła a drugą dziś powiesiłam ale z zapałem do prasowania to u mnie krucho

Edytowane przez Efijy
Czas edycji: 2012-03-10 o 17:32
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:30   #1185
anulka4771
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32834972]Nacięcie nie jest pod znieczuleniem. Szycie owszem, ale nacięcie robi się na żywca, ale ponoć tego się nie czuje, jak położna natnie w czasie skurczu...
Ja, mimo, że pochwalam Wasze opinie o tym, że należy ćwiczyć i masować krocze, żeby nie dać się naciąć, niestety na pewno doświadczę nacięcia, od samego początku jakoś się na to przygotowuję. A teraz to już wcale chyba bym nie mogła za bardzo nic tam działać...

Chciałabym się przejechać do Biedronki, a nie wiem, czy mogę....[/QUOTE]
Mnie zabolało nacięcie-krzyknęłam ałłłłłaaa.Na szczęście położna zrobiła to po cichaczu,więc stresu mniej.W sumie przez cały poród tylko te słowo ze mnie wyszło,nic się nie odzywałam.
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Od wczoraj, od 15tej miałam trochę nadrabiania
Na babskim combrze było fajnie Byłam tam 8h i dałam radę. Nawet zatańczyłam sobie kilka piosenek Miałyśmy super umięśnionego, ciemnoskórego striptizera I pierwszy raz w życiu widziałam striptiz, gdzie facet pokazał WSZYSTKO! Oprócz tego był występ iluzjonisty magika Macieja Pol http://www.maciejpol.pl/ i grupy, która występowała w "Mam talent", molo i frodo.
Ciut brzuszek miałam twardy jak wróciłam do domu, ale czułam się dobrze. Dzisiaj też jest git

Świetnie to wygląda
Ehhh ja też chcę taki striptiz
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja się dziś wyspałam, odwiozłam Maksia, pogadałam z teściową i tak zeszło do tej pory...
Jeszcze do Was zaglądam, ale na szczęście sobota robi swoje i dziś nie ma takiego szaleństwa jak wczoraj Wiecie ile wczoraj było postów??? 430!!!

anulka, może to nie konkretnie przez tarczycę, tylko przez szaleństwa Twojego małego. Wiesz, że różnie mogą dzieci już nas uciskać i trudność ze złapaniem oddechu jest dość częsta
Niezle wczoraj zaszalałyśmy z tymi postami oprócz tego że nie moge złapać oddechu,jest mi słabo,gorąco i mam wrażenie jakbym miała mdleć.Potrwa to np 2 godziny i przechodzi i na wieczór to samo,np teraz.Gin mówi że to może być od tarczycy albo tak jak piszesz od młodego w brzuszku
Cytat:
Kupiłam tą koszule co jest bodajze na 2 stronie z zamiarem wzięcia jej do szpitala.
Cytat:

Już piszę jak po Usg

Odwiedziłam drogerie super-pharm bo była promocja na podkłady po porodzie z belli za 3,99 zł więc jej kupiłam. Żałuje że nie pochodziłam po drogerii ale ludzi było multum a zawsze tam są jakie fajne promocje na kosmetyki.

Super gratuluję
Cytat:

ach ale ten czas leci.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:41   #1186
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
hehe nie no aż taka pilna to nie jestem żeby już wszystko mieć gotowe chodź dziś byłam zła na siebie bo za dużo sobie na głowę nałożyłam czasem zapominam że jestem jeśli można zapomnieć większość rzeczy ma ostatnimi dniami domówiłam na allegro trochę typ, koszule, pieluchy jakieś akcesoria część kupię w aptece u mnie takie jak termometr choćby babki w nie mi doradzą jaki jest dobry i takie tam. Muszę jeszcze kupić drugi biustonosz może gdzieś we Wrocławiu uda mi się fajny znaleźć.

Jeśli chodzi o pranie to od wczoraj się zabrałam za to podzieliłam sobie na trzy partie jedna już wyschła a drugą dziś powiesiłam ale z zapałem do prasowania to u mnie krucho
Wierzę Ci, ja też nie lubię prasować To ja jestem chyba panikarą bo chciałabym mieć już wszystko gotowe, bo mi głupie myśli chodzą po głowie, że nie będę gotowa, wcześniej mnie zabiorą do szpitala i kto mi wszystko upierze, wyprasuje, spakuje torbę...Jestem histeryczką

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Mnie zabolało nacięcie-krzyknęłam ałłłłłaaa.Na szczęście położna zrobiła to po cichaczu,więc stresu mniej.W sumie przez cały poród tylko te słowo ze mnie wyszło,nic się nie odzywałam.

Ehhh ja też chcę taki striptiz

Niezle wczoraj zaszalałyśmy z tymi postami oprócz tego że nie moge złapać oddechu,jest mi słabo,gorąco i mam wrażenie jakbym miała mdleć.Potrwa to np 2 godziny i przechodzi i na wieczór to samo,np teraz.Gin mówi że to może być od tarczycy albo tak jak piszesz od młodego w brzuszku

Kupiłam tą koszule co jest bodajze na 2 stronie z zamiarem wzięcia jej do szpitala.

Super gratuluję

ach ale ten czas leci.
Ja w Biedronce byłam dopiero dziś i już nie było koszul.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-10, 17:43   #1187
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Jak chcecie, to Was pocieszę, ja wciąż nie mam nawet szafy na rzeczy dla dziecka Mam kilka ubranek i to wszystko. O praniu to pomyślę chyba w maju.
I wciąż się nie umiem zabrać, bo ciągle jakieś problemy...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:45   #1188
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Wierzę Ci, ja też nie lubię prasować To ja jestem chyba panikarą bo chciałabym mieć już wszystko gotowe, bo mi głupie myśli chodzą po głowie, że nie będę gotowa, wcześniej mnie zabiorą do szpitala i kto mi wszystko upierze, wyprasuje, spakuje torbę...Jestem histeryczką

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Ja w Biedronce byłam dopiero dziś i już nie było koszul.
Ty jesteś? to co powiesz o mnie - torba do szpitala spakowana już od dwóch tygodni, wszystko - no może tylko antyperspirantu tam nie ma duże rzeczy typu, wózek, łóżeczko, wanienka, materacyk są już złożone i stoją po całym domu bo pokój jest nadal nieskończony wszystko wyprasowane i wyprane i porozkładane też jakieś dwa tygodnie, właściwie to gdyby nie śmierdziało w pokoju farbą to byłoby tam już wszyskto poustawiane, ale boję się, że rzeczy przejdą farbą... rodzę mniej więcej 28kwietnia<już coraz bardziej realny termin> do 2 maja.... teraz już praktycznie mogę siedzieć i czekać.... no oprócz pokoju oczywiście - cała reszta jest gotowa i czeka na Mojego Synka
Stary 2012-03-10, 17:46   #1189
Michalowa79
Raczkowanie

Udało mi się Was doczytać - bo wczoraj jakiś zwariowany dzien miałam pełen gości. Ale dzięki temu uprzejmie informuję że mam komplet ciuszków dla mojego Synusia
I wygląda na to że w tej kwestii mam z głowy zakupy.
Uwielbiam te moje przyjaciółki. Dostałam wczoraj nawet śpiworek, 4 kombineziki od jesieni po zimę i cały karton bodziaków, koszulek pajaców i skarpetek oczywiście.
Większość nowa nieużywana bo Synuś przyjaciółki urodził się za duży i nie zdążył założyć.
zostaje mi dokupić akcesoria - łóżeczko i wózek wybrany
A akcesoria dzisiaj oglądnęłam w IKEA więc mam już upatrzone kupię po remoncie - który zaczynamy 20 marca
Poza tym grzecznie leżę i dostaję powoli odleżyn

Cytat:
Ja jak kupuję rzeczy dla siebie albo męża i nie upiore i nie uprasuję po zakupie to dostaję czerwonej wysypki od tej chemii i swędzi niemiłosiernie więc i dla dziecka wypiorę.

Cytat:
Bidulka

Cytat:

Już piszę jak po Usg

Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-10, 17:47   #1190
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Ty jesteś? to co powiesz o mnie - torba do szpitala spakowana już od dwóch tygodni, wszystko - no może tylko antyperspirantu tam nie ma duże rzeczy typu, wózek, łóżeczko, wanienka, materacyk są już złożone i stoją po całym domu bo pokój jest nadal nieskończony wszystko wyprasowane i wyprane i porozkładane też jakieś dwa tygodnie, właściwie to gdyby nie śmierdziało w pokoju farbą to byłoby tam już wszyskto poustawiane, ale boję się, że rzeczy przejdą farbą... rodzę mniej więcej 28kwietnia<już coraz bardziej realny termin> do 2 maja.... teraz już praktycznie mogę siedzieć i czekać.... no oprócz pokoju oczywiście - cała reszta jest gotowa i czeka na Mojego Synka
Ale Ty masz wcześniej termin ja za jakiś miesiąc też będę gotowa

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-10, 17:49   #1191
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Od głupich myśli to ja jestem tez specjalistką ja chciałabym do końca marca uporać się z brakami. Położna powiedziała że przyniesie listę na SR to skonfrontuję ją z tym co ma dokupię i do końca marca powinnam wszystko zapiąć wiadomo że fajnie mieć wszystko gotowe ale nie ma co przesadzać u mnie to też sprawy finansowe miały znaczenie musiałam wydatki jakoś podzielić i tak wyszło ale mam nadzieję że teraz to już z górki

Edytowane przez Efijy
Czas edycji: 2012-03-10 o 17:55
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:56   #1192
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

W Holandii zszokowało mnie to, że takie małe pralki z wkładaniem od góry są dwa razy droższe od "zwykłych" . Jak kupowaliśmy pralkę, to szliśmy z nastawieniem, że na bank te małe będą tańsze i sobie taką weźmiemy. Pralni jest tu niewiele, więc raczej piorą w domu. Chodzą ubrani normalnie i nie są pognieceni, więc używają żelazka raczej .

A to o Irlandczykach mi mówiła kiedyś fryzjerka . Ją najbardziej dobijało, że musiała kupować ciuchy w sklepach dla dzieci, bo w normalnych były jakieś mega wielkie rozmiary.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 18:12   #1193
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
To co oni robią?Wyrzucają taką np.bluzke ponoszoną troche bo prać nie będą i kupują nowe????
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32842411]Jak chcecie, to Was pocieszę, ja wciąż nie mam nawet szafy na rzeczy dla dziecka Mam kilka ubranek i to wszystko. O praniu to pomyślę chyba w maju.
I wciąż się nie umiem zabrać, bo ciągle jakieś problemy...[/QUOTE]
Ja szafy ani komody też nie mam.Mam łóżeczko,pościel,trochę ciuchów i tyle.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-10, 18:13   #1194
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty masz wcześniej termin ja za jakiś miesiąc też będę gotowa
tak ale też schize już od 5 miesiąca, chodziłam i trułam R aż się poddał i łóżeczko było jeszcze w lutym, a wózek i cała reszta w marcu przyszła, na samym początku i tak oto wszystko poukładałam poprasowałam i mam zgłowy i bardzo się cieszę że nie czekałam na ostanią chwilę, bo teraz to mi się nawet moich ukochanych książek nie chce otwierać

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość

A to o Irlandczykach mi mówiła kiedyś fryzjerka . Ją najbardziej dobijało, że musiała kupować ciuchy w sklepach dla dzieci, bo w normalnych były jakieś mega wielkie rozmiary.

a to akurat nie jest prawdą - tu można od najmniejszego - rozmiar 34 do największego rozmiar 58 bodajże kupić wszystko w jednym sklepie tylko że one mają dziwne rozmiary, ponieważ Irlandki są szerokie w biodrach i w brzuchu a nie mają piersi prawie, więc to co u nas jest standardem tutaj trzeba mozolnie poszukać
Stary 2012-03-10, 18:20   #1195
Konto usunięte

No i piękny mój kolorek http://1.bp.blogspot.com/-9GfKDXzg3t...0/P3065488.JPG ten z lewej, nareszcie nie taki ewidentny pomarańcz.... I jutro na złość TŻowi sobie nim pomaluję paznokcie i będę siedzieć w domu z takim pięknym kolorkiem

A dzisiaj zaraz zamawiamy pizzę
No i wprawdzie nie wiem, jak to będzie wyglądać, ale kupiłam sobie szelki do moich spodni ciążowych. Bo są mi dobre, ale strasznie niskie i ciągle je podciągam. Nie miałam szelek założonych od czasów, jak miałam 6 lat
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 18:28   #1196
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
same bodziaki i sądzę że lepsze jakościowo są w lidlu i za 15zł dwie sztuki a w biedronce za chyba 12 albo 13zł sztuka

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

niestety nie wszystkie mogą się masować z powodu krótkich szyjek
ale masujemy krocze z zewnątrz, wejście do pochwy,to raz,dwa ze na około 4 tygodnie przed porodem

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 18:38   #1197
Michalowa79
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32843019]No i piękny mój kolorek http://1.bp.blogspot.com/-9GfKDXzg3t...0/P3065488.JPG ten z lewej, nareszcie nie taki ewidentny pomarańcz.... I jutro na złość TŻowi sobie nim pomaluję paznokcie i będę siedzieć w domu z takim pięknym kolorkiem

A dzisiaj zaraz zamawiamy pizzę
No i wprawdzie nie wiem, jak to będzie wyglądać, ale kupiłam sobie szelki do moich spodni ciążowych. Bo są mi dobre, ale strasznie niskie i ciągle je podciągam. Nie miałam szelek założonych od czasów, jak miałam 6 lat [/QUOTE]

Szelki super pomysł
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 18:40   #1198
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Wiem i staram się jak najmniej myśleć o porodzie ale to trochę trudne. Kobiety jakoś rodzą i dają radę ale w głowie mi jakoś siedzi a co jak nie dam rady SN nie wiem co gorsze nie zdawać sobie sprawy z tego co cię czeka czy być tego świadomym może jak się już wie jak to jest rodzić jest mentalnie łatwiej do tego się przygotować choćby z tego powodu że wie się jaka jest to granica ból itp. ehh takie tam moje głupoty w głowie czasem się uaktywniają
Czasem pytam kobietki na porodówce które rodzą drugi raz,czy trzeci, czy się boją.. i mowią,że bardziej niż przed pierwszym porodem ponieważ wiedzą,co je czeka Więc zdaje mi się,że ta niewiedza przed 1 porodem jest błogosławieństwem czasem, i ja nawet jak widziałam już całą masę porodów i bólu z nim związanego,nie poznałam go na własnym ciele, i być może dlatego wciąż na pytanie: "napewno odechciało ci się dzieci jak napatrzyłaś się,co?" odpowiadam: nie.
Wiem,że łatwo jest pocieszać "dasz radę." Ale ja jestem pewna,że dasz sobie radę bez względu,czy urodzisz naturalnie,czy lekarz zdecyduje się na cięcie. Koniec końców przytulisz swój mały cud,i to będzie tylko i wyłącznie Twój osobisty sukces

Ale dzisiaj jestem filozoficzna..

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 18:43   #1199
Timii
Rozeznanie

Cytat:

no faktycznie irlandki wola isc do pubu niz spedzac czas na praniu czy prasowaniu ale musze przyznac ze te z ktorymi pracuje chodza w miare czyste, tzn maja zawsze wyprane ubrania ale za to nigdy nie prasuja. co do pralni to owszem - jest ich troche ale z mieszkaniem bez pralki to sie jeszcze nie spotkalam

Cytat:

Musisz przyjsc ze swoim proszkiem albo na miejscu mozesz kupic w takiej maszynie ( przynajmniej u na tak to wyglada. ) Tutaj niestety osoby ktore wynajmuja mieszkanie nie moga miec pralki ani suszarki w domu. Oczywiscie czasem sie zdarza ze sa ale baaardzo zadko.
racja, racja dokladnie tak bylo jak wynajmowalismy w USA mieszkanie. w mieszkaniu nie bylo pralki ale za ta na dole, tak jakby w piwnicy bylo ich kilka i pralo sie "na pieniazek"

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
To co oni robią?Wyrzucają taką np.bluzke ponoszoną troche bo prać nie będą i kupują nowe????
nie no, chyba sie nie zrozumialysmy mialam na mysli to ze nie piora nowych ubran ze sklepu. ale to prawda ze nie przywiazuja sie do rzeczy wogole i czesto robia czystki w szafach w przeciwienstwie do mnie jestem prawdziwym chomikiem chociaz staram sie z tego leczyc

widze ze niezla dyskusja rozpetala sie na temat prania, pralek i suszenia
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 18:45   #1200
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Szelki super pomysł
No właśnie tak patrzę, że nawet może będę je mogła wykorzystać w jakichś innych strojach potem, bo jakaś moda nastała

Co do porodu: ja nie wiem, jestem straszną panikarą i bólu boję się najbardziej na świecie, ale jakoś porodu nie Może mi to przyjdzie jeszcze, ale ja jestem tak zestresowana tą ciążą i żeby wszystko było OK z małym, że ten poród to już będzie dla mnie błogosławieństwo i jak się mały urodzi cały i zdrowy, to będę przeszczęśliwa. Jakoś w tym wypadku nie boję się bólu, choć spodziewam się go bardzo bardzo, ale nie boję się. Już bardziej boję się bólu piersi przy karmieniu.

A co do prania, to ja bym nie wyrobiła z taką pralnią. Nie chciałoby mi się za chiny ludowe chodzić do niej. Nie wyobrażam sobie tego...

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-03-10 o 18:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości