Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1972 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-10, 17:08   #59131
Martek_
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Chausie Pokaż wiadomość
Witam.

Będą piękne, już są

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
moje niedoschnięte jeszcze, ciekawe kiedy skręt podejdzie wyżej
Miśka, Ty wiesz co ja sądze o Twoich włosiskach

Byłam dzisiaj w Rossmanie, ale nie brałam nic dla siebie. Trudno mi było wyjść ze sklepu bez niczego dla włosków

Wypadałoby odkurzyć.. Lenia mam
Stary 2012-03-10, 17:22   #59132
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patusia88 Pokaż wiadomość
Wysoka porowatość...
Szampon babydream, maska d/s allwaves (kuracja do wlosow zniszczonych) i balsam babuni b/s czasami odżywka timotei d/s

http://fotoo.pl/show.php/133660_mix.jpg.html
A kiedy czeszesz wloski - majac nalozona odzywke ds (przed splukaniem) czy pozniej? Jaki sklad ma ta maska, jak czesto jak nakladasz i w jaki sposob? Ugniatasz wloski albo robisz plunking po umyciu (z zelem of course)? W tej chwili widze dwa wyjscia - albo jakas zmiana w kosmetykach: przede wszystkim inny olej, jakis lzejszy - u mnie efekt wow wywolaly slodkie migdaly, zaleta jest tez to ze jest niedrogi i latwo dostepny; ponadto balsam babuni jest nielubiany przez calkiem sporo dziewczyn, wiec moze warto zastapic go ktoras joanna naturia, np. len i rumianek, miod i cytryna, zielona herbata i pokrzywa; no i zobaczymy jak z ta maska, bo nie znam jej niestety.
Drugie wyjscie to zalozyc ze to kryzys i przeczekac... Ale sugerowalabym Ci jeszcze pokombinowac, a nuz znajdziemy winowajce

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Piękna ośliniłam się
ale bogata... Ma silikon, quat i polyquat ale tak mysle ze np. latem to chyba bylby nawet plus tej odzywki co?

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
A może ktoś z Was zna jakiś godny polecenia krem do loków? czy to profes. czy z drogerii? Poza Nivea, bo miałam go 2 razy i 2 razy wylądował w śmieciach.
Eloe pisala kiedys o kremie z the body shop Ale od siebie nie polece go, bo nie probowalam

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Jeszcze chciałabym zapytać, czym spinacie/związujecie włosy? Klamrą, czy frotką?
W domu jak juz to klamra, a poza domem gumka, ale taka zwykla a nie frotka. Ale bez metalowych czesci

Cytat:
Napisane przez tejsha Pokaż wiadomość
dziewczyny , prośba do Was , gdzie mogę dokładnie poczytać o tej pielęgnacji CG , ? będę bardzo wdzięczna za podpowiedż ...
Na naszym forum jak masz liste wątkow to patrzac od samej gory powinnas znalezc Pigułkę oraz FAQ - dwa watki, ktore warto przeczytac na poczatek. Ale nie przeraz sie iloscia informacji, wbrew pozorom bardzo szybko da sie to ogarnac Jest tez watek nazywajacy sie "za duzo informacji - nie wiem od czego zaczac", o ewentualnych watpliwosciach czy problemach ze zrozumieniem pielegnacji mozesz pisac tam, dziewczyny wytlumaczyly tam wszystko baardzo dokladnie krok po kroku. Rowniez tutaj w tym watku chetnie Ci doradzimy jakby co

Dziewczyny, czy Wasze wlosy tez sa po dyfuzorze troche pogniecione? Bo moje gdy schna naturalnie to regularnie faluja, a po dyfuzorze sa miejscami takie pogięte... Mam taki o dosc krotkich tych bolcach, z kryzą. Moze on sie nie nadaje do takich dlugich wlosow? Czy raczej cos zle robie? Wy swoje wlosy wkladacie tak "byle jak" do tego dyfuzora czy jakos je nawijacie na te bolce albo zawijacie wokol wlasnej osi?

Miska, masz swietny awatar Mam wrazenie ze Twoje wloski pieknieja w oczach! A na avie przypominaja mi moje z czasow swietnosci, i skretem, i dlugoscia, i kolorem (choc moje byly chyba minimalnie jasniejsze)

Ja dzis nareszcie siedze z olejem lnianym Minelo poltora tygodnia od farbowania wiec myje dzis juz szamponem, bo wiecej tego smalcu po odzywce nie zniese :P Zrobilam psikadelko pod olej: hydrolat migdalowy+aloes 10x+mocznik (ok 5%)+pantenol+witamina A. I wiecie co zauwazylam? Po popsikaniu, przed nalozeniem oleju, wlosy NATYCHMIAST sie spuszyly. Wiem, ze to dlatego ze dalam prawie same humektanty, ale zwątpilam, czy jest sens w ogole probowac robic psikadla do odswiezania skretu i reanimacji, skoro efekt jest taki a nie inny
Druga obserwacja: wlosy mylam odzywka ostatni raz 3 dni temu (troche przeciagnelam ze wzgledu na trening dzis przed poludniem, no a teraz siedze z olejem i tak oto pyknęły 3 doby ) i od razu po myciu wygladaly tlustawo, ale co ciekawe, stopien tego przetluszczenia zwiekszyl sie tylko troche w ciagu tych 3 dni. Natomiast gdy myje szamponem to po umyciu sa swieze, ale po 3 dniach wygladaja znacznie gorzej niz teraz

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:38   #59133
mahhysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
A skąd się wzięły te loki?
Zawsze jak nie uczesze i zrobie plunking (albo nawet bez) to takie mam Oczywiście to są pseduo loko-fale. Ale myślę, że za miesiąc z CG i będzie lepiej.

W załączniku zdjęcia mego artystycznego nieładu pseudo lokowego. Ale znalazłam jeden plus, po kuracji z CG mam błyszczące i mięciutkie włosiska.

(p.s loki nie przeżyły 4-godzinnego ściśnięcia pod toczkiem )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1230908.jpg (49,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1230910.jpg (50,3 KB, 41 załadowań)
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:39   #59134
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość
Są jakieś sposoby na rozluźnienie skręty oprócz czesania palcami?
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10291
Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przygarniecie mnie?
Moje włosy nie są ani proste, ani falowane, takie nie wiadomo co.
Jak myślicie będzie coś z moich włosów?
Zdjęcie robione po umyciu włosów, bez roczesania na mokro i na sucho
Fale jak nic
Cytat:
już miałam kilka podejśc do CG,ale chyba ciągle robiłam coś źle, bo włosy zawsze wyglądaly jak na zdjęciu, no a tak do ludzi raczej nie wyjdę i zawsze te włosy rozczesywałam. Wiem, że musiałabym gdzieś miesiąc-dwa stosować CG żeby widzieć pierwsze efekty, ale nie wiem co robić z włosami w okresie przejściowym
dużo zmienia mycie odżywką i NIE CZESAĆ!!
Sama zobaczysz Jak będzie coś nie tak to rozczesz tuz przed wyjsciem z domu całkiem suche (nie wiesz tego ode mnie )
Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Widziałaś metamorfozy dziewczyn? Miski, Agrafki, Myszki?
Ba - moją? A niby przypadek beznadziejny

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 18:08   #59135
agatka89
Raczkowanie

bordowa spróbuj podpinac spinkami wlosy u nasady, ja dzisiaj chyba po raz pierwszy dobrze to zrobilam i faktycznie wlosy jakby uniesione
ale nie mam zdjec... Nastepnym razem zrobie

Jestem dzisiaj bardzo zadowolona ze swoich wlosow, ladnie sie pokrecily, sa blyszczace, niestety po wyjsciu z domu troche sie rozprostowaly ale nadal sa ladne Suszylam troche inaczej jak zwykle, dluzej trzymalam wlosy w tym dyfuzorze gdzies ok min, zwykle trzymam pare sekund
i przechodze do nastepnej partii wlosow, to byl blad

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 18:28   #59136
claudiiin
Zadomowienie

Umylam kłaczyska i musze sie wyzalic. Wypadla mi ich TONA Na pewno wiecej niz 100, bo podczas olejowania naliczylam z 10, w wannie po splukaniu odzywki z 2o, a jeszcze bylo 3x tyle na grzebieniu i pewnie przy myciu szamponem tez cos splynelo... Pocieszam sie, ze to dlatego ze byly po 3 dniach niemycia i nieczesania, a zwykle sa po 2 oraz dlatego ze od ponad tygodnia byly marnie oczyszczane, bo odzywka, a to im nie sluzy w ogole... Ale tak czy siak dolina na maxa
Na skalp niczego dzis nie kladlam... Dlaczego one nie chca sie trzymac tej glowy?!

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 19:29   #59137
Martiza3346
Raczkowanie

witajcie dziewczynki. mam problem z moim włosami od jesieni zaczęłam stosować lepszą pielęgnację moich włosów. zależy od dnia włosy są mniej falowane lub bardziej kręcone. jednak mam pewien problem. z przodu włosy zazwyczaj ładnie się kręcą, jednak z tyłu są prawie proste, minimalnie się falują.....wygląda to trochę groteskowo, jakby zdążyła tylko za lokować włosy z przodu a z tyłu już nie zdążyła ;/ Czym to może być spowodowane?
No i niestety jak moje włosy się puszyły tak puszą się nadal.
Stosuje co jakiś czas olejowanie alterrą migdał i papaja.
Włosy myję szamponem przeciwłupieżowym z farmony (niestety niedawno po raz pierwszy w życiu dopadł mnie łupież ;/)
mam jeszcze babydreama i rumiankową farmonę. jednak gdy łupież zniknie przymierzam się do mycia włosów odżywką.
d/s stosuje alterrą morelową, maskę z granatem i garniera avocado i karite oraz odżywkę artiste z keratyną i jedwabiem.
b/s stosowałam naturię miód i cytryna
jak mi się chcę okręcę żel lniany i stosuję go jako stylizator oraz jako reanimację na drugi dzień po myciu.
Czy moja pielęgnacja jest wystarczająca?
Martiza3346 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 19:43   #59138
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Umylam kłaczyska i musze sie wyzalic. Wypadla mi ich TONA Na pewno wiecej niz 100, bo podczas olejowania naliczylam z 10, w wannie po splukaniu odzywki z 2o, a jeszcze bylo 3x tyle na grzebieniu i pewnie przy myciu szamponem tez cos splynelo... Pocieszam sie, ze to dlatego ze byly po 3 dniach niemycia i nieczesania, a zwykle sa po 2 oraz dlatego ze od ponad tygodnia byly marnie oczyszczane, bo odzywka, a to im nie sluzy w ogole... Ale tak czy siak dolina na maxa
Na skalp niczego dzis nie kladlam... Dlaczego one nie chca sie trzymac tej glowy?!

może własnei przez to, ze długo ich nie myłas i był nałożony olej, u mnie jest własnie tak, nie musze oleju nakładac na sklap on sam sie po jakims czasie przetłuszcza i przez to pewnie wypada mi wtedy dużo więcej włosów niz normalnie?
gdy miałaś olej na włosach, nie zawijałas ich w koczek, nie mial dostepu do sklapu?
ja juz nie trzymam dłużej oleju niz 12-15h - nakładam na noc a koło południa najkpóźniej myję, nie cierpie jak wypada ich wiecej, po hennie i zmianie pielegnacji włosy przestały mi wypadać, z jednego mycia i czesania poleci ok 20 włosów max no i przestały mi wisiec na ubraniach i leżeć na podłodze co uważam za sukces

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 19:58   #59139
aleksandra987x
Rozeznanie

Witajcie sobotnio, od tragedii po ostatnim poniedziałkowym myciu we wtorek wstałam rano i gdy ujrzałam to miekkie, spuszone i takie sianiaste coś na mojej głowie wkurzyłam sie trochę. Zmoczyłam je do połowy, suszarka i czesanie grzebieniem w trakcie suszenia. Były ładne, proste, a po jakimś czasie lekko pofalowały. Niestety grzywkę musiałam wyprostować, bo sterczała mi zupełnie inaczej niż reszta. I tak bez mycia dotrwały do dziś. Do spania związywałam w kucyk na czubku głowy, więc nie musiałam ich potem prostować, bo się nie odgniatały. Często dawałam odzywkę b/s, nawet dwa, trzy razy dziennie.

Wniosek: Mam na głowie 2 w 1...

Dziś mycie, joanna z zieloną herbatą na skalp, garnier AiK + trochę rycyny, joanna z lnem (wreszcie ją kupiłam), trochę pianki z nivea. Zdjęcia dam jutro, razem z tymi po nocy

Witam wszystkie nowe lokowane i falowane Powodzenia, cierpliwości i wytrwałości
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 20:30   #59140
Maliniarka
Zakorzenienie

o nowy narybek widzę
świetnie, że dobra nowina matki Curli się szerzy

a u mnie jednak alterka morelowa jest numerem jeden, z nią zawsze się udaje, mniej lub bardziej aż i się nie chce innych rzeczy testować, bo ostatnio marnie to wyszło chociaż nie ma co się zrażać jak coś nie wyjdzie, zawsze można poprawić następnym razem

na zdjęciu włosy po spaniu i po całym dniu wieczorem (1,2)
dla porównania ostatni niewypał (3)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10-03-12.jpg (73,7 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10-03.jpg (42,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eee.jpg (87,8 KB, 60 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-03-10 o 20:32
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 20:32   #59141
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
artystyczny nieład

Cytat:
Zawsze jak nie uczesze i zrobie plunking (albo nawet bez) to takie mam Oczywiście to są pseduo loko-fale. Ale myślę, że za miesiąc z CG i będzie lepiej.

W załączniku zdjęcia mego artystycznego nieładu pseudo lokowego. Ale znalazłam jeden plus, po kuracji z CG mam błyszczące i mięciutkie włosiska.

Coś mi to pogrubione słowo mówi, że się dogadamy

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
na zdjęciu włosy po spaniu i po całym dniu wieczorem
Jestem absolutną fanką Twoich włosów
Stary 2012-03-10, 20:33   #59142
ewcia1807
Zakorzenienie

Maliniarka no pięknie wyglądają!

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 20:45   #59143
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
o nowy narybek widzę

a u mnie jednak alterka morelowa jest numerem jeden, z nią zawsze się udaje, mniej lub bardziej aż i się nie chce innych rzeczy testować, bo ostatnio marnie to wyszło chociaż nie ma co się zrażać jak coś nie wyjdzie, zawsze można poprawić następnym razem

piękne!!! ja tez uwielbiam morelowa alterre i tez juz niczego innego nie testuje poki co :P

zapuszczam do talii

Stary 2012-03-10, 21:09   #59144
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Jestem absolutną fanką Twoich włosów

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Maliniarka no pięknie wyglądają!

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
piękne!!! ja tez uwielbiam morelowa alterre i tez juz niczego innego nie testuje poki co :P
no właśnie, tylko co ja będę robić z tym wszystkim co do tej pory uzbierałam? chciałoby się potestować, a potem ciągle niezadowolona jestem
alterka mnie uzależniła chyba ciągle ją dopkupuję :x
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2012-03-10 o 21:10
Stary 2012-03-10, 21:35   #59145
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
o nowy narybek widzę

Śliczne
Skończę Garniera AiK to biegnę po Alterkę .
Stary 2012-03-10, 21:37   #59146
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze wlosy tez sa po dyfuzorze troche pogniecione? Bo moje gdy schna naturalnie to regularnie faluja, a po dyfuzorze sa miejscami takie pogięte... Mam taki o dosc krotkich tych bolcach, z kryzą. Moze on sie nie nadaje do takich dlugich wlosow? Czy raczej cos zle robie? Wy swoje wlosy wkladacie tak "byle jak" do tego dyfuzora czy jakos je nawijacie na te bolce albo zawijacie wokol wlasnej osi?

Druga obserwacja: wlosy mylam odzywka ostatni raz 3 dni temu (troche przeciagnelam ze wzgledu na trening dzis przed poludniem, no a teraz siedze z olejem i tak oto pyknęły 3 doby ) i od razu po myciu wygladaly tlustawo, ale co ciekawe, stopien tego przetluszczenia zwiekszyl sie tylko troche w ciagu tych 3 dni. Natomiast gdy myje szamponem to po umyciu sa swieze, ale po 3 dniach wygladaja znacznie gorzej niz teraz
Mam po dyfuzorze bałagan, ale wrzucam je do niego byle jak ale raczej nie są pogniecione, tylko mocniej skręcone..

jaką odżywką myłaś włosy? może była za ciężka, akurat nie dla Ciebie, a może nie spłukałaś jej dokładnie? Gdyby zaraz po myciu włosy były zupełnie świeże to może po 3 dniach byłyby mniej przetłuszczone niż po szamponie? no chyba, że próbowałaś różnych odżywek i zawsze było tak samo...

Malinko Twoje satynowe włosy są zawsze piękne! nawet w dni, kiedy nie wychodzi się tak błyszczą piknie
Stary 2012-03-10, 21:38   #59147
Martek_
Zadomowienie

yarrowia ślicznie codzienniku .
Jak masz ścięte włoski? Bardzo mi się podoba
Stary 2012-03-10, 21:45   #59148
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
yarrowia ślicznie codzienniku .
bardzo romantyczne
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-03-10, 21:49   #59149
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
no właśnie, tylko co ja będę robić z tym wszystkim co do tej pory uzbierałam? chciałoby się potestować, a potem ciągle niezadowolona jestem
alterka mnie uzależniła chyba ciągle ją dopkupuję :x
moze zuzyc do omo? jako pierwsze O?

zapuszczam do talii

Stary 2012-03-10, 22:01   #59150
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
moze zuzyc do omo? jako pierwsze O?
raczej nie robię omo (raczej z olej jak można to tak traktować)

powinnam pewnie się przyłożyć do testowania ale takiego z głową
bo idę na łatwiznę, bo wiem, że będzie jako-tako, a jak coś testuję to od razu rzeczy na raz i nie wiem co pomaga, a co szkodzi włączać lepiej jedną rzecz do zestawu i patrzeć jak się włosy zachowują, a po dyfuzoze zwykle inaczej niż wcześniej, jeszcze się tego nie nauczyłam

wkurza mnie, że nawiew 1, czyli w teorii letni, dość szybko robi się gorący, muszę zmieniać na zimny-letni-zimny-letni, żeby był taki jak bym chciała, a poza tym jestem bardzo zadowolona z suszarki

zamówiłqam sobie w dozie wcierkę saponics i znowu (wcześniej zużyłam butelkę) szampon fitomed z mydlnicą (ale mogę, bo skończyłam ostatnio szampon , pozwoliłam sobie), a tak staram się nie kupować nowych rzeczy, ale mam sporo pozaczynanych i zapominam o nich
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2012-03-10 o 22:04
Stary 2012-03-10, 22:25   #59151
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
raczej nie robię omo (raczej z olej jak można to tak traktować)

powinnam pewnie się przyłożyć do testowania ale takiego z głową
bo idę na łatwiznę, bo wiem, że będzie jako-tako, a jak coś testuję to od razu rzeczy na raz i nie wiem co pomaga, a co szkodzi włączać lepiej jedną rzecz do zestawu i patrzeć jak się włosy zachowują, a po dyfuzoze zwykle inaczej niż wcześniej, jeszcze się tego nie nauczyłam

wkurza mnie, że nawiew 1, czyli w teorii letni, dość szybko robi się gorący, muszę zmieniać na zimny-letni-zimny-letni, żeby był taki jak bym chciała, a poza tym jestem bardzo zadowolona z suszarki

zamówiłqam sobie w dozie wcierkę saponics i znowu (wcześniej zużyłam butelkę) szampon fitomed z mydlnicą (ale mogę, bo skończyłam ostatnio szampon , pozwoliłam sobie), a tak staram się nie kupować nowych rzeczy, ale mam sporo pozaczynanych i zapominam o nich
hehe mam zupelnie tak samo wszystko na raz a pozniej jestem niezadowolona

zapuszczam do talii

Stary 2012-03-10, 22:28   #59152
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10291
Fale jak nic
dużo zmienia mycie odżywką i NIE CZESAĆ!!
Sama zobaczysz Jak będzie coś nie tak to rozczesz tuz przed wyjsciem z domu całkiem suche (nie wiesz tego ode mnie )
myje isaną z babassu.
a czesze jak są juz suche szczotką TT;D
Stary 2012-03-10, 22:32   #59153
yarrowia
Zadomowienie

no ładnie mi dzisiaj wyszło, samo jakoś tak

Martek
ciężko mi powiedzieć cokolwiek o cięciu. To jest takie delikatne cieniowanie z tyłu, z przodu hmmm...zapuszczam grzywkę po kawałku, więc są pomieszane różne długości, trochę jakby stopniowanie od czoła po brodę albo dalej...takie byle co
tutaj i tutaj trochę widać cięcie - zdjęcia po wizycie u fryzjerki są. w każdym razie ona tnie zwykłymi ostrymi nożyczkami, nie strzępi końcówek

A no właśnie. Włosy obcinałam pod koniec grudnia i do tej pory końcówki się nie rozdwajają. ekstra
Stary 2012-03-10, 22:50   #59154
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
myje isaną z babassu.
Nie czesać. A już na pewno nie szczotką. I nie na sucho!
Stary 2012-03-10, 22:57   #59155
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Nie czesać. A już na pewno nie szczotką. I nie na sucho!
ale ja czeszę, bo nie chcą mi się pokazać żadne fajne, tylko takie niewiadomo co. to rozczesuje i mam prawie proste włosy wtedy
Stary 2012-03-10, 23:16   #59156
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Ajrisz, Ty masz całkiem osobną kategorię włosów - to przecież nie włosy, to niewzruszone JAŚNIEPAŃSTWO
Tu właściwie każdy może służyć za przykład metamorfozy, tylko nieliczne są niezadowolone (ciekawe w gruncie rzeczy, co u nich nie zagrało?)

A ja sobie zrobiłam dziś peeling kawowy - fusy z kawy + Isana babasu, świetny mix zapachowy. Potem tylko płukanka lniana - nie daję żadnych odżywek bez spłukiwania (na końce tylko olej babasu albo kokosowy), bo mi się takie elastyczne, do tego czasami białe, strączki potem robią, już kiedyś o tym pisałam - nie mam pewności dlaczego, niesmiało zaczynam podejrzewać przekarmienie

Ciekawe, że po tym peelingu włosów wypadło tylko kilka - a przy myciu np. BD wypada sporo (o SLS nie wspomnę nawet), czyli to jednak nie wynik mechanicznego mycia/pocierania włosów, a detergentów.
BTW, próbował ktoś http://www.matique. pl/pl/essential-care-delikatny-szampon-ziolowy_127.html? Drogie i do tego doczytałam że niewydajne, ale kusi... Czy Eloe nie wspominała o tym szamponie?
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 23:21   #59157
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
ale ja czeszę, bo nie chcą mi się pokazać żadne fajne, tylko takie niewiadomo co. to rozczesuje i mam prawie proste włosy wtedy

Jeżeli chcesz mieć fale to absolutnie nie możesz ich czesać na sucho . Najlepiej z odżywką d/s, szerokim grzebieniem lub palcami. Po spłukaniu jakies ugniatanie, poczekanie aż podeschną i wgniecenie stylizatora. To tylko takie przykładowe kroki - każdy ma swój sposób . Mamy tutaj już chyba 2 dziewczyny, które mają włoski 2w1 - po odpowiedniej stylizacji fale, a po rozczesaniu itd prawie proste.
Stary 2012-03-10, 23:28   #59158
Chatul
ma zielone pojęcie

Pytanie do dziewczyn, które pobierają gazetki promocyjne Rossmanna — czy ja jestem ślepa, czy teraz naprawdę nie da się ściągnąć gazetki będącej plikiem w formacie pdf? Dawniej sobie takiego pdf-a pobierałam, a teraz mi gdzieś „pobierz” znikło

Cytat:

Twoje włosy bardzo przypominają mi moje z czasów, gdy były krótsze. Bardzo podobny typ skrętu, choć moje zwykle się mniej wykręcały.
Stary 2012-03-10, 23:32   #59159
szsz
Raczkowanie

Cytat:
myje isaną z babassu.
Pierwszy błąd - czesanie na sucho, drugi - TT. Za gęsta, nie nadaje się do kręconych/falowanych - prostuje. Sama mam, to wiem
(ale ja mam włosy 2 w 1, jak ktoś to ładnie nazwał: chcę proste - mam proste, chcę falowane - mam falowane )
Czasami jej używam - jak są bardzo poplątane, delikatnie rozczesuję, ale potem moczę/zwilżam, i na to żel + ugniatanie. Z prostego siana można uzyskać ładne fale

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Czasem (tak jak właśnie TERAZ) jak patrzę na zamieszczone tu zdjęcia, to trudno mi uwierzyć, że TAKIE włosy naprawdę występują w przyrodzie
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 23:40   #59160
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
myje isaną z babassu.
Nie TT! grzebień w ostateczności! ale każde czesadło zabija skręt! chociaż przyznajmy, przy delikatnym skręcie jak Twó (i mój jak ma focha) czesanie nie niszczy włosów. Ale skręt tak!
Spróbuj w wolny dzień czesać jak CG przykazało - ostatni raz z odżywką. sama zobaczysz różnicę
Dużo nawilżania - sok z aloesu, miód, gliceryna. Wyglądają na sztywne (albo mnie oko myli)
Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Ajrisz, Ty masz całkiem osobną kategorię włosów - to przecież nie włosy, to niewzruszone JAŚNIEPAŃSTWO
Tru

Ukręciłam coś co miało być szamponem, ziołowe...
Koń by się uśmiał z efektu :P smalec większy niż przed myciem? :P Ale pobawię się dalej Za to - po całym dniu w kucyku z nienacka pojawił się zauszny rulon

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości)

Zasady wysyłania wiadomości