|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Rozeznanie
|
No to ja się dzisiaj po dziwuję
![]() Normalnie ubóstwiam ludzi, którzy rzucą okiem na człowieka i go oceniają ![]() Przykładowo nasza kochana stolica, podobno miejsce wielkiej tolerancji odmienności, gdzie każdy może wyglądać jak chce... Stałam sobie w tramwaju , wracałam akurat z rozmowy o pracę, delikatnie umalowana, spodnie w kant... I wsiada sobie parka, i jak nigdy niby nic babka mimo że koło niej stałam, do swojego faceta z gadką i moim opisem wizualnym, raczej negatywnym już miałam babce wygarnąć ale na ich szczęście wysiadali akurat... Naprawdę czy tak fajnie jest przy kimś takie publiczne obgadywanie, nie lepiej zachować sobie takie teksty dla siebie ![]() Druga sprawa ogólnie rozumiana tolerancja, nie które osoby mówiące najgłośniej o tolerancji raczej tolerują jedynie swoje zdanie, a innych osób uważają za zacofanych.... i niestety można z ich strony spotkać się z agresją. I tak ogólnie ujmując nie przyjmujemy często że ktoś może mieć inne zdanie od nas i często następuje ich przekonywanie na swoja rację Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę, bo się ludziskom nazbierało ostatnio
|
#1802 |
|
jestę wieszczę
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
A mnie dziwią pewne zachowania niektórych wykładowców. Przykładowo koleżanka nie potrafiła odpowiedzieć na dość proste pytanie z podstaw. Po prostu nie i już. Wyleciało jej z głowy pewnie. Wykładowca mógł np. kazać jej przyjść na dyżur czy coś i na tym skończyć, ale po co? Po co, jak można upokorzyć, dorzucić kilka niewybrednych uwag o braku inteligencji...
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#1803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też miałam takiego gościa, który wszystkich studentów zrównałby z ziemią, twierdząc przy tym że studentki to nie zbyt rozgarnięte istoty przy czym facet miał same córki, no i gdzie tu poszanowanie ![]() To mi się przypomniało a propo: na mojej uczelni podczas egzaminu profesorek powiedział do ciężarnej studentki, która nie zbyt potrafiła odpowiedzieć na jego pytanie, to on do niej z takim tekstem tu cytuję: Książki to pani nie potrafi otworzyć, ale nogi rozkładać to już Mają pomysły niekiedy naprawdę
|
|
#1804 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Albo dzisiaj np. czacha bolała mnie jak nie wiem co, wszystko mi się pomieszało w zadaniu, które robiłam, a babka zaczęła mi czynić jakieś aluzje na temat mojego ograniczenia. I jeszcze mam w grupie cymbała, którego to tak niezmiernie bawiło, że się pośmiał trochę.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#1805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I tu jest mój podziw jak kobiety w ciąży potrafią być często zdeterminowane i walczące niczym lwice Też miałam doktorkę, która uważała się nie wiadomo za co, swoje prywatne problemy przynosiła na uczelnie, przez co wiele osób z mojego roku udupiła na egzaminach i poprawkach, niektóre osoby zdały dopiero za 6 razem, przy czym nie twierdze że nic nie umiały, tylko ten babsztyl złośliwie tak robił, dopiero zagrożenie interwencją u rektora pomogło Taaa zdarzają się takie buraki za przeproszeniem których bawi wszystko, ale już tak zabawnie nie jest jak jemu się noga poślizgnie A do tematu dziwią mnie baby w dziekanatach, gdy się do nich pójdzie z jakąś sprawą to traktują studenta jak natrętną muchę, która wszystkie dokumenty musi mieć poprawnie napisane bo inaczej całą zabawę trzeba zaczynać od nowa, ale jak już one mają prawidłowo napisać i wypełnić np. suplement do dyplomu to znajdują się tak głupie błędy, że dziecko z przedszkola będzie bardziej pilnować takiego dokumentu
Taa bo uwierzę, że państwo nam nie przeszkadza, a spokojna przyszłość nas czeka ![]() http://demotywatory.pl/3671712/Czasem-mam-wrazenie http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 Edytowane przez katepew Czas edycji: 2012-03-12 o 00:10 |
|
|
|
|
#1806 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1807 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Natychmiastowo powiedziałabym temu profesorowi, że nie życzę sobie takiego traktowania ![]() A co do tolerancji — sama spotkałam się z różnymi dziwnymi sytuacjami, tylko dlatego, że ubieram się na czarno
|
|
#1808 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chętnie bym ją sobie przypomniała, ale tym razem sięgnęłabym po książkę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brzmi jak miejska legenda, już to słyszałam kiedyś. Nie wiem czy to faceci profesorowie są tacy szowinistyczni, czy są tacy, bo wiedzą, że studentki nie będę przecież z nimi walczyć - żadna skargi przecież nie złoży, bo po co sobie robić problemy na uczelni. Ja to rozumiem, ale koło się zamyka i jak nikt takiemu facetowi nie przytrze nosa, to będzie dalej bezkarnie obrażał ludzi.
|
|
#1809 |
|
jestę wieszczę
|
No cóż... łatwo się innych ocenia. U nas dziewczyna się pochwaliła, że zarabia dość sporo, to zaraz były komentarze, że pewnie się puszcza.
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Źródło własne: hell.jpg
|
|
#1812 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobre to też mam takie Złote Gatki na swoim roku ![]() Cytat:
![]() Ja też uwielbiam czerń, i nieraz byłam posądzona o żałobę nad kotem ![]() Cytat:
No to legenda rozpłynęła się na cały kraj Legendą u mnie na uczelni było opowiadanie jak to profesorowie po egzaminach wynosili po dwie walizy wódki
|
|
#1813 |
|
jestę wieszczę
|
U mnie był psor, który na egzaminie woniał alkoholem i zagryzał kabanosem, przepytując studentów.
|
|
|
|
#1814 |
|
ma zielone pojęcie
|
Fela Von Helvete, jak byłam na Hel(l) u kilka lat temu, to czekałam specjalnie jakieś 2 godziny na ten autobus, bo koniecznie chciałam nim pojechać. Główna atrakcja wypadu na Hel(l)
Żeby nie odbiegać od tematu wątku — dziwią mnie ludzie, którzy siadają w autobusie na siedzeniu będącym po zewnętrznej stronie, a potem robią mi łaskę, że mnie przepuszczają, jak muszę wyjść Część osób normalnie wstaje i mnie wypuszcza, a część tylko nóżki przesunie (i to nie wiele), a ja mam sobie skakać Dziwią mnie też ludzie, którzy trzymają kartę miejską w kieszeni kurtki, a potem stoją przy kasowniku. I przez całą drogę ocierają się tą kartą o kasownik (wtedy kasownik wydaje dość charakterystyczny dźwięk)... Jak się go słyszy kilka razy na przystanku, to jest do zniesienia, ale jak się tak go słyszy przez godzinę drogi rano, to oszaleć można
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba też to oglądałam ![]() http://www.filmweb.pl/film/Dzikie+%C...e-1963-208943# http://www.anikino.pl/dzieci.php?s=czytanki&id=10 i na Youtube też można znaleźć
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-03-10 o 23:31 |
|
|
|
|
#1816 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Też lubię ubierać się na czarno i słyszałam, ze jestem pesymistką, satanistką i nie wiadomo co A najlepsze jest to, że przez tę czerń niektóre osoby po prostu się mnie bały;P
|
|
|
|
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
A tą wersję Arielki z pianą i wiatrem to trafiłam tylko w jednym, starym wydaniu baśni Andersena [wielki zbiór]. Zresztą to mi kiedyś pomogło wykryć "spryciarza" w klasie mamy, co przepisał jedną z baśni jako swoje opowiadanie. I to kropka w kropkę To też było coś co mnie MOCNO zdziwiło.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz by się okazało, że Dżizass przemawia przez arcybiskupa X i mielibyśmy jak najbardziej fizycznego monarchę. W sukience.
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1821 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1824 |
|
Rozeznanie
|
Nie, właśnie obejrzałam sobie klika części bajki na YT (dzięki Karolca
), kruk mówił, że zawsze braci było 11, a tu nagle 12 i skąd aż tylu? Na co Eliza, że to ona, ich siostra, jest dwunastą osobą ![]() Chciałabym tę bajkę bez lektora.
|
#1825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na hotelu Cracovia w Krk wisi obecnie gignatyczna reklama prezerwatyw i szczerze to zniesmacza mnie bardziej niz ta reklama maryi. A odpowiedz na pytanie "Co to kurde jest" istnieje - ano jest demokracja. I tak jak w centrum miasta naprzeciwko Muzeum Nardodowego moze wisiec pytanie czy lubisz seks i wielka reklama gumek, tak samo na ulicy moze wisiec bilbord o jakiejs tam krucjacie maryjnej. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym wyrokiem to pewnie też, ale przecież dzisiejsze prawo a prawo królewskie to trochę inne sprawy i jakoś nie kojarzę [ALE MOŻE SIĘ MYLĘ!], żeby taki zakaz istniał w przypadku króla.
|
|
|
#1828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale właśnie za to kocham Kraków, miasto pełne wszystkiego, że tak to określe.A co mnie dziwi - prawdopodobnie taki wątek był poruszany; dziwi mnie to, że ludzie nie potrafią zrozumieć, że nie marzę o białej sukni i weselu w rodzaju"najpiękniejsza na wsi'. Ciężko im tez pojąć, że od 12 roku życia nie chodzę do kościółka co tydzień i nie jestem wierząca, a jeszcze ciężej, że nie poszłam do bierzmowania z własnego wyboru. Na szczęście rodzina to akceptuje, no może toleruje jest bardziej odpowiednim słowem (generalanie zdają sobie sprawę z tego, że jestem dosyć stanowczą osobą i nikt nie zmieni moich przekonać, więc nie chcą ze mną "walczyć"). A i jeszcze jedno - pytania o ślub i dzieci . Wtf mam 22 lata, póki co nie mam chęci się z nikim wiązać na stałe, ślub też odpada, ewentualnie cywilny, a dzieci - w ogóle albo po 30ce . Niektórzy to przeżywają bardziej niż powinni![]() A z takich tam innych - obgadywanie mnie dziwi. |
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tez moge sie mylic, moze istnieje jakas furtka.
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym, chcesz to masz. mój kandydat nr.1 to książę Świętopełk: http://spoleczenstwo.newsweek.pl/ksi...37567,1,1.html bo po prostu umie facet walczyć o swoje. Ze tak zacytuję: Pięć lat temu książę walczył o prawo do darmowego uwłaszczenia dla wszystkich Polaków. Pod warunkiem że mają słowiańskie pochodzenie. „Żyd, Niemiec i żaden inny obcokrajowiec nie będzie panem na polskiej, słowiańskiej ziemi” – napisał w opracowanym przez siebie projekcie uchwały. O swoje postulaty walczył tak głośno, że strażnicy miejscy musieli go siłą wyprowadzić z budynku. – Jestem królem Polski! Jedynym prawowitym potomkiem Piastów! – krzyczał, wyrywając się strażnikom.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-03-11 o 14:20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

już miałam babce wygarnąć ale na ich szczęście wysiadali akurat... Naprawdę czy tak fajnie jest przy kimś takie publiczne obgadywanie, nie lepiej zachować sobie takie teksty dla siebie 

Też miałam takiego gościa, który wszystkich studentów zrównałby z ziemią, twierdząc przy tym że studentki to nie zbyt rozgarnięte istoty
przy czym facet miał same córki, no i gdzie tu poszanowanie
Mają pomysły niekiedy naprawdę

Chętnie bym ją sobie przypomniała, ale tym razem sięgnęłabym po książkę. 

A najlepsze jest to, że przez tę czerń niektóre osoby po prostu się mnie bały;P