|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Anusia479,ale syncio ma super blond loczki,słodziak.Przygląda łam się Twoim fotkom ze ślubu i z synkiem i myślałam,że to dwie różne osoby.
tamlin,nie mogę się napatrzeć na Waszą Paulinkę,jest przeurocza,zakochałam się w niej Idę zaraz pciulkać,bo dziś jakoś źle się czułam i głowa mnie bardzo bolała. Jutro zawitam pewnie wieczorkiem,ale nie obiecuję.Będę tęsknić...
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mogę napatrzeć się na Wasze brzuszki
Z tego co czytam to ja chyba jestem "najmłodszą" mamą, bo według kalendarzy w internecie jestem w 7t 2d, a termin porodu to ostatnie dni października. Większość z Was już chyba przekroczyła 10tygodni. Zazdroszczę Wam tych brzuszków. Mój póki co jest niewielki, wygląda jakbym miała po prostu konkretne wzdęcie ( i istnieje wielkie prawdopodobnieśtwo, że tak właśnie jest he he). Jutro rano też zrobię fotkę i wrzucę.
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
Dearlie ja jestem obecnie w 11t i 2d a mój brzuchol też wygląda na wzdęty
póki co jednak nie narzekam, bo dopiero w poniedziałek zamawiam krem na rozstępy (a jeszcze zanim dotrze pocztą), więc nie przeszkadza mi to że póki co nie urósł zbytnio ![]() jutro poproszę Mężulka żeby mi strzelił fotkę i wrzucę od razu wszystkie na raz
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Zadomowienie
|
Po wnikliwej analizie recenzji internetowych doszłam do wniosku, że jeśli ma się skłonności do rozstępów to nawet najlepszy/najdroższy specyfik nie pomoże...
a jeśli się takowych nie posiada to zwykła oliwka wystarcza... ![]() mimo to zamierzam robić co się da w kierunku uniknięcia tych przykrych skutków ubocznych stanu błogosławionego i ostatecznie zdecydowałam się na elancyl
|
|
|
|
#1720 |
|
Zadomowienie
|
Asiuulka89; ale ta twoja malutka podobna do ciebie
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Filuusia88: no ja tez duzo czytalam na ten temat i z taka sama opinia sie spotkalam, ze jak maja byc to i tak beda. no ale mozna myslec ze bez zadnej pomocy bylo by ich np. wiecej a tak to moze bedzie ich mniej i np. mniejsze. kto to wie, warto sprobowac wszytskiego by sie dziady nie pojawily. tez czytalam o tym z elancyl i o nim mysle. on w pl jest w aptekach dostepny? ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Kremy w ciazy 1 Vergetures Double Action, Maternité 9 mois, MUSTELA, EXPANSCIENCE, żel-krem przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży z perełkowcem japońskim, krzemem. 200 ml/128 zł (w aptekach) 2 Bustfirm, PHARMACERIS, krem do pielęgnacji biustu w okresie ciąży i karmienia z wit. E i olejem z rzepaku. 100 ml/45 zł (w aptekach) 3 Cleanic Intimate, HARPERS HYGIENICS, mleczna emulsja do higieny intymnej z proteinami mleka i kojącą allantoiną. 250 ml/9 zł 4 Elancyl Vergetures, Galénic, PIERRE FABRE, krem przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży z wyciągiem z krokosza barwierskiego. 150 ml/100 zł (w aptekach) 5 Gel vergetures, Rilastil intensive, INSTITUTO GANASSINI, żel przeciwko rozstępom z aminokwasami, kwasem hialuronowym, pantenolem, wit. E i PP, allantoiną, wyciągiem z drożdży i olejem z otrębów ryżowych. 75 ml/60 zł (w aptekach) 6 EUCERIN, olejek pielęgnacyjny: nasiona słonecznika, jojoba, olejek migdałowy i macadamia oraz wit. E. 25 ml/47 zł (w aptekach) 7 FREI, olejek przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży z wit. E, olejem rycynowym, jojobą, kiełkami pszenicy, aloesem. 125 ml/36 zł (w aptekach) 8 Perfecta Mama, DAX COSMETICS, krem ochronny przeciw przebarwieniom z SPF 15, kwasem foliowym, ekstraktem z mandarynki japońskiej, lipidami. 50 ml/18 zł 9 Centimétric, Gel ultra-correction, LIERAC, żel przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży z wyciągiem z alg, hibiskusa, bluszczu, skrzypu oraz z krzemem. 50 ml/95 zł (w aptekach) 10 Performance Vergetures, THALION, żel przeciw rozstępom z ekstraktem z dyni i wyciągiem z wąkrotki azjatyckiej. 150 ml/120 zł (www.bionantech.pl) 11 Perfect Body, Even&Smooth, Anti-Stretch Mark Cream, ORIFLAME, krem przeciw rozstępom z proteinami soi. 150 ml/64 zł 12 Intensive Anti-Stretchmarks Care, COLLISTAR, krem przeciw rozstępom z kwasem hialuronowym i aminokwasami, wit. A, B1, B5, C, E, F. 400 ml/170 zł ja to mam taka liste kremow podobno godnych polecenia.
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiekszosc tak mowi czyli to co dobre to po mamusi |
|
|
|
|
#1722 |
|
Zadomowienie
|
z Pharmaceris tez ma bardzo dobre recenzje. ale ja to dopiero jak bede w pl to zakupie bo tu nie ma takich kremow. a bede dopiero pod koniec marca.
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
[B]axxxa [/B eucerin mialam po ciazy beznadzieja jak dla mnie oczywiscie
dobra pora isc spac bede jutro wieczorem wiec nie przesadzac
|
|
|
|
#1724 |
|
potworkowa
|
witam, mogę dołączyć?
podczytuję ten wątek codziennie ![]() mój termin porodu to 28 września
|
|
|
|
#1725 | ||
|
Zakorzenienie
|
No pięknie, to ja rozstępy mam w takim razie murowane.
Trudno, napewno wkrótcę zacznę się jednak czymś nacierać, chociażby dla własnego poczucia, że jakoś działałam w tym kierunku. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1726 |
|
potworkowa
|
co do rozstępów - ja mam tendencję po mamie i chyba mnie to nie ominie... ale smaruję się oliwką Johnsona w żelu. piżama się do mnie lepi, ale przynajmniej coś robię, żeby rozstępów nie mieć brzuszek już mam, bo miałam spożywczy wcześniej, to bardziej widać ![]() wita się również dziecinka
|
|
|
|
#1727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez sie olejkiem naoliwiam juz. jakis z Nivea zakupilam z Q10 bo mam teorie ze to na rozciagniecie skory wplywa kolagen i jak sie nim wspomoge to moze nie bedzie tragedi. mam jeszcze z loreala balsam z kolagenam. ale musze jeszcze cos typowego na rozstepy zakupic.
|
|
#1728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
a może noc dobry ? wypiłam sobie tę Waszą miksturę słodkie to cholerstwo fujjj ! ale nie chociaż zadziała ![]() Cytat:
no bez jaj bez jaj już wstałam co byś na mnie nie krzyczała nie ? ![]() Cytat:
a pewnie że póki co najmłodsza bo to teoretycznie ostatni dzień wątkowych mam ale różnie to bywa więc spokojszyn będziemy tu z Tobą do pierwszego aaaaa Cytat:
dokładnie jakoś sprzed świąt cyknięta ![]() mam nadzieje że ta koleżaneczka to jakaś sympatyczna i mi tu obciachu nie serwuje ![]() Cytat:
jak samopoczucie ? Prosimy o kilka słów o sobie a dzidziolek cudny jest
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc. Ja jak zwykle nie mogę dospać. Wstałam godzine temu zjadłam śniadanie a teraz zdycham
![]() Ja z kremów używam Dax i Galenic na rozstępy i Dax i Pharmaceris do biustu. Dearline to my jesteśmy w tym samym wieku ciązowym bo ja mam dzisiaj 7 t i 3 d
|
#1730 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie Wami i ja
![]() duzo zdjec sie pojawilo w mailu , fajnie tak widziec z kim sie rozmawia tez czekam az pojawi mi sie brzuchol to wstawie fote![]() co do rozstepow.. ja jak narazie uzywam tylko zwyklej oliwki pielegnacyjnej Hipp , ladnie pachnie szybko sie wchlania ale pewnie i tak nie unikne rozstepow ![]() kurde..ja juz od 5 nie spie praktycznie co chwile sie budzilam tak to jest a popoludniu jestem spiaca i nie do zycia..a tu dzis goscie i nie wypada spac ![]() ahh i zapomnialam sie przywitac z nowa mamusia, witaj Kaczuszka69 Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-03-11 o 08:33 |
|
|
|
#1731 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Anusia479 dziękuje kochna ale brzydka pogoda dzisiaj o rany konczita teraz zauważyłam że Ty tak wcześnie wstałaś.masakra Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-03-11 o 10:21 |
|
|
|
|
#1732 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamusie z rana!
cos dzisiaj bylo chyba bylo z ta noca ja tez straszni zle spalam i po 7 juz mialam oczy otwarte. a dzien taki beznadziejny szary, pewnie o 9 i o 15 bedzie wygladal tak samo. blee... wyczytalam w necie ze te zmiany skorne to czesto w I trymestrze sie nasilaja i z czasem ustaja. bo chcialam cos znalesc co to wysuszy ale nic nie mozna. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- w polsce jest tyle kremow na rozstepy ze szok! a w de tylko kilka i to najczesciej oliwki. a ja bym wolala krem. a do biustu to juz wogole nic nie ma ! pewnie zakupie tegoz dax i pharmaceris jak sie tylko pojawie w pl.
|
#1733 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczynki ja Wam chciałam życzyć miłego dnia bo mnie już dzisiaj nie bedzie.Wybywam
a co do tych kremów na rozstępy to uwżam że jak mają się pojawić to i tak się pojawia i balsam za 300 zl nie pomoże. Co nie zmienia faktu że smarować się trzeba
|
|
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
Również życzę Wam miłego dnia, ja dzisiaj pewnie wybiorę się na długi spacer po lesie bo pogoda nawet dopisuje.
Bardzo proszę trzymajcie za mnie jutro kciuki, jedziemy do Katowic na usg prenatalne, odezwę się jak wrócimy.
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie żebym dopiero wstała,bo Synek obudził Nas dzisiaj o 5.55 . Ale jakoś czasu nie miałam zajrzeć .Teraz mały ma drzemke to mam chwilke. Co do rozstępów,to jak mają być to i tak będą. Ale może te kremy troche Wam pomogą . Ja po pierwszej ciąży mam brzuch jak na tarce zjechany,więc się tym nie przejmuje . Dwa lata po porodzie rostępy zbladły i nawet ich tak nie widać a miałam masakre . Więc nic mi nie jest straszne .Kaczuszka witaj Dearlie spokojnie,mam nadzieje,że zaraz po porodach tych bardziej zaawansowanych watek nie padnie . Ja sama jestem 9 tyg i 1 dniu czyli chyba dziesiątym heh czy jak to się liczy więc nie ma tak dużych różnic .U mnie dzisiaj wiaterek wieje,ale słonko jest ![]() teraz ide luknąc na nowe fotki
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam swój spożywczo ciążowy na meil hehe
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Zadomowienie
|
gda: ja mam paste lassari. w jej skladzie jest na 100g pasty- 2g kwasu salicylowego i 25g cynku. myslisz ze taka proporcja nie zaszkodzi? cos musze zrobic bo oszaleje!!! a gdzies wyczytalam ze cynku w ciazy nie mozna.
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- a i a sliczne to twoje dziecko...fajnie sie patrzy.
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane Panie w ten piękny słoneczny dzień
Cudne słonko u mnie, ale wiatr mało mi psa nie porwał. Wstałam po 8-ej. Wszyscy jeszcze spali, a ja z kawusią i gazetką w kuchni siedziałam Po czym moje dziecko o 10tej się obudziło i koniec rumakowania.Później wrzucę jeszcze kilka naszych fotek. Co do rozstępów to z Paulą używałam z Rossmana mleczka jakiegoś tańszego, teraz kupiłam Baby Dream takie różowe i poza tym że długo się wchłania to po kilku dniach zauważyłam że skóra jest bardzo fajna, taka elastyczna, miękka. Polecam. No i niestety to prawda że jak ktoś ma skłonność do rozstępów to mimo kremów za kilka stów i tak wyjdą. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

Mój póki co jest niewielki, wygląda jakbym miała po prostu konkretne wzdęcie ( i istnieje wielkie prawdopodobnieśtwo, że tak właśnie jest he he). Jutro rano też zrobię fotkę i wrzucę. 

a jeśli się takowych nie posiada to zwykła oliwka wystarcza... 

podczytuję ten wątek codziennie