Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach — część 3 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-10, 12:50   #241
Sorbet
Zadomowienie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach — część 3

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
To na prawde jest kanibalizm... A nie wiem czy slyszalyscie, ze w Chinach przysmakiem na potencje bogatych sku... jest zupa z abortowanych dzieci? Widzialam kiedys zdjecia jak to wyglada.
... O ja pie...rdacze... Szok po prostu... Kto wpada na takie porąbane pomysły? Gdzie są granice moralności i przyzwoitości tych ludzi? Po prostu mi się w głowie nie mieści, że ktoś ma tyle kasy i tak bardzo się nudzi, że aż takich rzeczy musi spróbować. Koszmar...
Stary 2012-03-10, 13:05   #242
saymekate
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sorbet Pokaż wiadomość
... O ja pie...rdacze... Szok po prostu... Kto wpada na takie porąbane pomysły? Gdzie są granice moralności i przyzwoitości tych ludzi? Po prostu mi się w głowie nie mieści, że ktoś ma tyle kasy i tak bardzo się nudzi, że aż takich rzeczy musi spróbować. Koszmar...
Mnie też się w głowie nie mieści aż mi słów brakuje... A jeszcze niedawno myślałam, że największym przegięciem w Chinach jest zjadanie psów, później usłyszałam, że biedne pieski są bite przed zabiciem. Wiecie, po co? żeby mięso było delikatniejsze w smaku...szok (chociaż mam nadzieję, że to nieprawda) A teraz dowiaduję o tych płodach... wg mnie to już jest wynaturzenie...
saymekate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 13:21   #243
armania82
Raczkowanie

O matko, dziewczyny, jestem w szoku. Na jakim my świecie żyjemy, coraz gorsze rzeczy.... a niby humanizm najważniejszy, nazizm i obozy koncentracyjne potępiane, a mnie się to wszystko dokładnie z obozami kojarzy, przepraszam, ale inaczej już nie potrafię napisać.
armania82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 13:36   #244
sylvi300
Zakorzenienie

czemu na tym świecie panuje znieczulica, ludzie są obojętni na wszystko, jak tak można Chiny to chyba najbardziej przerażający i ohydny kraj

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 14:26   #245
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

słuchajcie a dla mnie co innego jest gorsze, to, że jakiś de**il za przeproszeniem to robi i bada to jedno, ale ktoś to kupuje i ktoś się na to zgadza, przecież te badania są legalne co więcej są FINANSOWANE, jest na to przyzwolenie, jeszcze ok leki, szczepionki to wiadomo ktoś usunął dziecko to te martwe dziecko może uratować życie (można to sobie tak tłumaczyć w końcu i tak nie żyje) ale kosmetyki - ponoć są coraz nowsze na cellulitis, na odchudzanie i inne tego typu, bogaci ludzie chca być piekni i młodzi to inwestuja w takie rzeczy. I kolejna sprawa to wszystko jest robione ze starszych embrionów... kto dokonuje aborcji tak późno???? 14 tydzień, 18ty tydzień albo "nerki" przecież nerki tworzą i kształtują się jeszcze później.
Stary 2012-03-10, 16:01   #246
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
jakby kogoś interesowała lektura na powyższy temat to:
szczepionki z abortowanych dzieci http://szczepienia.prv.pl/strona8.html
zbiór informacji na temat innych firm używających komórek - leki na depresję, na udary, polepszacze smaku, szczepionki http://www.piotrskarga.pl/ps,9864,2,...nformacje.html
kosmetyki - http://www.panstwo.net/1830-luksusow...-dzieci?page=1

to z tych nowych rzeczy, miałam jakieś stare ścinki bo w okolicach roku 2004 pisałam pracę o aborcji i tam miałam właśnie jakieś materiały dotyczące leków i kosmetyków.
O masakra, ludziom się w dupach poprzewracało... szok.
http://ekai.pl/wydarzenia/temat_dnia...uktow-pepsico/

Edytowane przez Merys
Czas edycji: 2012-03-10 o 16:03
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 20:05   #247
armania82
Raczkowanie

To jest jakiś koszmar.
armania82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 23:06   #248
Chatul
ma zielone pojęcie

Koszmar Jestem przeciwniczką aborcji, więc tym bardziej jestem przeciwko używaniu płodów do różnych testów Co innego, gdy płód sam umrze, wtedy (oczywiście, za zgodą rodziców!) można dla dobra innych użyć jego ciała do eksperymentów.
Ale to oczywiście moje zdanie, rozumiem, że są osoby, które mają inne
Stary 2012-03-11, 04:40   #249
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
To na prawde jest kanibalizm... A nie wiem czy slyszalyscie, ze w Chinach przysmakiem na potencje bogatych sku... jest zupa z abortowanych dzieci? Widzialam kiedys zdjecia jak to wyglada.
Ja pierd*** ja juz nie mam slow.

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
słuchajcie a dla mnie co innego jest gorsze, to, że jakiś de**il za przeproszeniem to robi i bada to jedno, ale ktoś to kupuje i ktoś się na to zgadza, przecież te badania są legalne co więcej są FINANSOWANE, jest na to przyzwolenie, jeszcze ok leki, szczepionki to wiadomo ktoś usunął dziecko to te martwe dziecko może uratować życie (można to sobie tak tłumaczyć w końcu i tak nie żyje) ale kosmetyki - ponoć są coraz nowsze na cellulitis, na odchudzanie i inne tego typu, bogaci ludzie chca być piekni i młodzi to inwestuja w takie rzeczy. I kolejna sprawa to wszystko jest robione ze starszych embrionów... kto dokonuje aborcji tak późno???? 14 tydzień, 18ty tydzień albo "nerki" przecież nerki tworzą i kształtują się jeszcze później.
Tak jak w tym artykule o kosmetykach z abrtowanych dzieci bylo napisane, ze niektore kobiety zachodza i uzuwaja tak pozno dla kasy np. w Chinach czy Ukrainie to norma, ze tak powiem.
Patrzcie jak bogaty lubi wykorzystac slabosc ludzi biednych i zabrac im godnosc.
Chiny moim zdaniem to kraj ktory powinien zniknac z powierzchni planety- to samo zlo.
Do tej listy dolaczyla u mnie ostatnio Ukraina.
Mialam jechac na Euro, kupilam nawet bilety na mecze. Chcialam odwiedzic moje korzenie i wszystko runelo. Powiedzialam, ze nie jade tam i nie chce na ten kraj patrzec bo naprawde to zakrawa o horror.
Ostatnio jest mi bardzo smutno. Nie moge spac w nocy. Duzo mysle. Czuje, ze cos zlego sie zbliza. Moja znajoma jasnowidzka mowila, ze konca swiata nie bedzie w grudniu 2012r ,ale ze cos sie bedzie dziac i przezedzi ludzi w znacznym stopniu.
Modlilam sie wczoraj zeby Bog wybaczyl tym wszystkim ludziom co zle robia i zeby naprostowal ich na dobra sciezke bo tylko tyle moge

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 08:04   #250
megana88
Raczkowanie

A ja powiem tak: jak mieszkałam w mieście to miałam wrażenie, że ludzi bardziej interesuje natura, zwierzęta. Odkąd mieszkam na wsi łapię doła. Zauważyłam, że moja wrażliwość stała się bardziej oschła i mnie to przeraża. Jak pomyślę, że tak będzie całe życie to coraz częściej ogarnia mnie pytanie, czy ja stanę się taka jak oni?
Na początku beczeć mi się chciało jak słyszałam te opowieści o dręczeniu np. kotów czy zabijaniu zwierząt na mięso. Ci ludzie opowiadają to sobie przy piwku i nie widzą w tym nic dziwnego, a mnie w środku wszystko się przewraca, mam chęć wstać i zapytać czy tez byłoby zabawnie żeby podręczyć tak 2 -letnie dziecko.
Ludzie na wsi to jakaś inna planeta. Zacofanie z pomieszaniem
Stary 2012-03-11, 12:26   #251
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez megana88 Pokaż wiadomość
A ja powiem tak: jak mieszkałam w mieście to miałam wrażenie, że ludzi bardziej interesuje natura, zwierzęta. Odkąd mieszkam na wsi łapię doła. Zauważyłam, że moja wrażliwość stała się bardziej oschła i mnie to przeraża. Jak pomyślę, że tak będzie całe życie to coraz częściej ogarnia mnie pytanie, czy ja stanę się taka jak oni?
Na początku beczeć mi się chciało jak słyszałam te opowieści o dręczeniu np. kotów czy zabijaniu zwierząt na mięso. Ci ludzie opowiadają to sobie przy piwku i nie widzą w tym nic dziwnego, a mnie w środku wszystko się przewraca, mam chęć wstać i zapytać czy tez byłoby zabawnie żeby podręczyć tak 2 -letnie dziecko.
Ludzie na wsi to jakaś inna planeta. Zacofanie z pomieszaniem
Niestety, tak bywa Jedyne, co możesz robić, to robić swoje. Wiele osób pewnie będzie na to krzywo patrzeć, ale trudno, może chociaż jedna osoba zrozumie w czym rzecz. Nie ma co się zniechęcać
Stary 2012-03-11, 15:39   #252
Naleeen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Silwena Pokaż wiadomość
Mewa mi zdechła, a chcielismy ja z TŻtem uratować, miała coś z łapką jedą, nie fruwała, zabralismy ja w nocy z ulicy. Juz mialam dzwonic do weta, zaglądamy do klatki a ona nie zyje

Kuźwa, chciałam się pocieszyć u WAs a tu ejszcze gorsze wiadomości
O tych sproszkowanych płodach wiem od paru lat już, nie nowość, wciaz sie rozwjaja i robia coraz bardziej smiali w tym procederze

ps. znacie eko miko ? Izabela Miko ma taką strone, trafiła mi w ręce wraz z jej profilem na YT, na stronce nie byłam, ale jeden filmik widziałam, jak opowiada o polskich eko kosmetykach.
Ptaki są bardzo ciężkie do odratowania i umierają z niewiadomych czasami powodów. Miałam podobnie kiedyś z bocianek. A w okolicy żaden wet nie specjalizował się w ptakach :/
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”

kosmetyki nietestowane na zwierzetach
Naleeen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 16:39   #253
Caraxa
Raczkowanie

Witam dziewczynki w nowym wątku. Dawno nic nie pisałam, ale niestety jestem zapracowana, jak przychodzę do domu, to już nie mam siły by załączyć komputer i cokolwiek napisać.

Sorbecik trąbka i bober wymiatają

Popełniłam w końcu zakupy na mazidłach, po prawie kilkumiesięcznym przyczajeniu. Zakupiłam oleje i hydrolaty. Oczywiście zamierzam stopniowo wszystko testować, by w razie problemów wiedzieć co mi zrobiło kuku. Na pierwszy strzał poszedł macerat z kasztanów i muszę powiedzieć, że to cudo jest niesamowite, delikatny, prawie niewyczuwalny zapach, szybko się wchłania (szybciej niż olej z kocanki z BU) rano buzia jest gładka, aksamitna, mięciutka -jestem pod dużym wrażeniem.

Dziewczyny, ja szczerze powiedziawszy nie jestem przeciwniczką aborcji, więc testy na skórze abortowanych dzieci jakoś mnie nie przerażają. Inaczej jednak podchodzę do kosmetyków zawierających w składzie komórki abortowanych dzieci. Uważam, że jako konsumentka chciałabym wiedzieć co na pysk sobie kładę (tak samo jak nie chcę wsmarowywać w siebie szczątków zwierząt, tak nie chce robić twego ze szczątkami dzieci czy też płodów mniej lub bardziej rozwiniętych)

http://youtu.be/t3DPCQjlanM Moja inspiracja.
Caraxa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 19:04   #254
Sorbet
Zadomowienie

Ale bobera nie używajcie, ponieważ to nazwisko jednej z nas, a poza tym tak się nazywa też mój były sąsiad

Na blogu Mad Tea Party jest link do tekstu o tym jak się testowało tytoń na zwierzętach. Jeśli macie jakiegoś palącego cf ignoranta to mu podeślijcie. KLIKASZ. Wrzucam tu takie rzeczy, żeby nie zginęło w sieci, nie musicie tego oglądać. Po prostu niech tu w tym wątku siedzi - może kiedyś się przydać.

Edytowane przez Sorbet
Czas edycji: 2012-03-11 o 19:13
Sorbet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 08:29   #255
anna3101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Caraxa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja szczerze powiedziawszy nie jestem przeciwniczką aborcji, więc testy na skórze abortowanych dzieci jakoś mnie nie przerażają. Inaczej jednak podchodzę do kosmetyków zawierających w składzie komórki abortowanych dzieci. Uważam, że jako konsumentka chciałabym wiedzieć co na pysk sobie kładę (tak samo jak nie chcę wsmarowywać w siebie szczątków zwierząt, tak nie chce robić twego ze szczątkami dzieci czy też płodów mniej lub bardziej rozwiniętych)
Podpisuję się. Jestem za aborcją, testy mnie też nie przerażają, ale kanibalizm?? Dodawanie martwych komórek człowieka do jedzenia i kosmetyków?? Dziękuję, nie chcę...

Nakarm zwierzaka jednym klikiem:
www.pustamiska.pl
www.poomoc.pl

Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m
anna3101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 09:28   #256
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Koszmar Jestem przeciwniczką aborcji, więc tym bardziej jestem przeciwko używaniu płodów do różnych testów Co innego, gdy płód sam umrze, wtedy (oczywiście, za zgodą rodziców!) można dla dobra innych użyć jego ciała do eksperymentów.
Ale to oczywiście moje zdanie, rozumiem, że są osoby, które mają inne
Mam takie samo zdanie jak Ty.

W ogóle uważam, że ludzie wrażliwi na krzywdę zwierząt są też wrażliwi na krzywdę ludzką, zwłaszcza chodzi mi tu o dzieci i ludzi w podeszłym wieku. Ktoś, kto ma gdzieś zwierzęta, czasem choć deklaruje współczucie dla innych prędzej jest w stanie ich zranić.
akisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 10:13   #257
megana88
Raczkowanie

akisia nie do końca się z Tobą zgodzę. Mnie np. nie wzrusza los dzieci czy osób starszych. Owszem, mam jakieś tam współczucie, ale nie nie jest to porównywalne do tego co potrafię okazać zwierzętom. Nie potrafię wzruszyć się i płakać, bo dzieciom dzieje się źle. Ale reportaż o zwierzętach zawsze wywołuje we mnie falę uczuć. I nieważne czy jest smutny czy wesoły.
Powiedzcie mi jakich pachnideł używacie? Odkąd nie ma avonu odczuwam mega pustkę. Bi-Es odpada, jakieś mdłe mają, a ja szukam takich owocowych, świeżych.
Stary 2012-03-12, 14:14   #258
Sorbet
Zadomowienie

Megana - nie wiem czy będzie Ci pasowało smarowanie się czystymi olejkami np paczuli, amber ładnie pachnie. Na lato jest to jakaś opcja - posmarować się kropelką za uchem. Z tańszych to Oriflame (nie kupowałam nigdy, katalogu już chyba ze dwa lata nie miałam w dłoniach). Ogólnie na lato czyste wody kwiatowe się najlepiej nadają KLIK Ja wykańczam Avona, MaxMarę, Diora i Muglera, potem się będę rozglądać, też będę miała problem... Chyba Chanel kupię. Lubię pachnieć zawodowo, szkoda, że Dior odpadł z mojej listy. Kij mu w oko!
Stary 2012-03-12, 14:16   #259
liliana27
Raczkowanie

spóźniona przez duże 'P' melduję się na nowym wątku

czytam (a jest tego sporo)

nadrabiam (bo jest wiele aktualizacji)

uczę się (szczególnie nowinek słownikowych, patrz: trąbka, bober )

strasznie mam mało czasu ostatnio, więc nie wyrabiam normy przy komputerze

p.s. muszę wam się pochwalić, bo strasznie jestem dumna z mojego lubego Mój TŻ uratował w pt potrąconego kotka na ulicy, auta go mijały i żaden palant się nie chciał zatrzymać. T. zgarnął go do samochodu (biedaczek aż mu obsiusiał garnitur ze strachu) i zawiózł do lekarza na badania a potem do schroniska. Cicior doszedł już do siebie, a nam poprzez rozwieszenie ogłoszeń w pobliżu wypadku, udało się odnaleźć właściciela Dziś jedziemy z tym Panem do schroniska ...

a tak poza tym, czy któraś z was farbowała kiedyś włosy farbami profesjonalnymi Revlona - Revlonissimo?
Stary 2012-03-12, 14:58   #260
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez liliana27 Pokaż wiadomość
p.s. muszę wam się pochwalić, bo strasznie jestem dumna z mojego lubego Mój TŻ uratował w pt potrąconego kotka na ulicy, auta go mijały i żaden palant się nie chciał zatrzymać. T. zgarnął go do samochodu (biedaczek aż mu obsiusiał garnitur ze strachu) i zawiózł do lekarza na badania a potem do schroniska. Cicior doszedł już do siebie, a nam poprzez rozwieszenie ogłoszeń w pobliżu wypadku, udało się odnaleźć właściciela Dziś jedziemy z tym Panem do schroniska ...
Ale fajnie Dobrze, że Kiciuś został uratowany I brawa dla Twojego TŻ-a
Stary 2012-03-12, 15:10   #261
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megana88 Pokaż wiadomość
akisia nie do końca się z Tobą zgodzę. Mnie np. nie wzrusza los dzieci czy osób starszych. Owszem, mam jakieś tam współczucie, ale nie nie jest to porównywalne do tego co potrafię okazać zwierzętom. Nie potrafię wzruszyć się i płakać, bo dzieciom dzieje się źle. Ale reportaż o zwierzętach zawsze wywołuje we mnie falę uczuć. I nieważne czy jest smutny czy wesoły.
Powiedzcie mi jakich pachnideł używacie? Odkąd nie ma avonu odczuwam mega pustkę. Bi-Es odpada, jakieś mdłe mają, a ja szukam takich owocowych, świeżych.
No ale intencjonalnie nie skrzywdzisz dziecka, bo ot taki masz kaprys, prawda? Ja też nie płaczę na filmach dokumentalnych o tragediach dzieci, ale gdyby się działa krzywda w moim otoczeniu, to uważam, że muszę zareagować, bo pozwalając na krzywdę uczestniczę w niej. Z racji swoich poglądów, np spotkałam w galerii dziadka bezdomnego, zlewał resztki coli do butelki, oddałam mu moją kanapkę z Subway'a z sojowym burgerem, mięsnej bym mu nie kupiła w życiu, ale wegetariańską czemu nie. Można pomagać ludziom, nie krzywdząc zwierząt, i uważam, że to jest piękne świadectwo, że wegetarianin to dobry człowiek oczywiście nikogo do pomocy nikomu nie zmuszam, ale jeśli możecie i chcecie, zachęcam

A zapachy to ja lubię z Oriflame
Stary 2012-03-12, 19:15   #262
Merys
Zakorzenienie

Dziewczyny COTY nie testuje już na zwierzętach? Dobrze zrozumiałam? Jeśli tak, to można już śmiało kupować kosmetyki miss sporty?
Stary 2012-03-12, 20:03   #263
Katarynka92
Rozeznanie

Dawno tutaj się nie wypowiadałam, ale całym sercem jestem z Wami! Na prawdę nie mam słów na ludzi, którzy zachowują się w tak okropny sposób! Szczerze, podziwiam te osoby, które sprzeciwiają się wszystkim i dalej mają swoje zdanie w tak ważnej sprawie. Nie mam słów w ogóle jak ludzie potrafią być tak (obleśnie wręcz) okrutni!

Mam do Was jeszcze takie pytanie: nie dostałam odpowiedzi w pytaniu o płyn do soczewek, macie jakąś w porządku firmę? I jeszcze o firmie NP Pharma (m.in. Skrzypovita i Apap)- bez tych pierwszych przeżyje się- wiadomo, ale jak np. okropnie głowa boli... Co bierzecie? A polopiryna (Polpharma)?

Wydaje mi się, że Coty nie testuje, ale głowy nie daję. Trochę też mnie to ucieszyło, bo bardzo lubię pomadki Rimmel i Miss Sporty właśnie Ale lepiej czekać na listę. Wiadomo kiedy ma się ona mniej więcej pojawić?

Edytowane przez Katarynka92
Czas edycji: 2012-03-12 o 20:06
Katarynka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 20:16   #264
Sorbet
Zadomowienie

Cytat:

a tak poza tym, czy któraś z was farbowała kiedyś włosy farbami profesjonalnymi Revlona - Revlonissimo?
Ojojciu! Bombowego masz chłopaka, uściskaj go od nas. Kociak pewnie leżałby na ulicy nie wiadomo ile i zdechłby, gdyby nie Twój Teżet (kto wymyślił to określenie, kurka?)
A Revlona widziałam dziś w sklepie fryzjerskim, ale nie znam się. Nie miałam. Soczewek nie używam pomimo żem ślepa - też nie pomogę.

Nowy trend: pies z 10letnią gwarancją
Stary 2012-03-12, 20:17   #265
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Dziewczyny COTY nie testuje już na zwierzętach? Dobrze zrozumiałam? Jeśli tak, to można już śmiało kupować kosmetyki miss sporty?
Naprawdę? Ojej, to by było fajnie
Stary 2012-03-12, 20:45   #266
Merys
Zakorzenienie

Tak jak pisała Linusiaczek wymiotło ich z listy Peta i nie wiem, czy ktoś pisał do nich w tej sprawie?
Linusiaczek pozwolę sobie skopiować.

Cytat:
W nawiązaniu do Pani zapytania przesyłam oficjalne oświadczenie firmy nt testowania kosmetyków na zwierzętach:

Coty Inc. oświadczenie na temat testowania produktów na zwierzętach

COTY dobrowolnie zaprzestało testowania swoich produktów na zwierzętach od 1991 roku, a więc na długo przed oficjalnym zakazem, który został wprowadzony
w 2004 roku. Ponadto od wielu lat COTY aktywnie uczestniczy w badaniach i rozwoju innych alternatywnych metod testowania produktów.

Zanim produkt naszej firmy zostaje wprowadzony na rynek, dbamy o to, by zapewnić konsumentom pełne bezpieczeństwo użytkowania produktu. Troszczymy się też o to, by produkt był przyjazny dla środowiska i zgodny ze wszystkimi regulacjami, ustawami i rozporządzeniami. Nie prowadzimy, nie zlecamy innym podmiotom do wykonania w naszym imieniu, testów na zwierzętach dla naszych produktów bądź składników. Zasady bezpieczeństwa składników kosmetycznych są oparte na innych uznanych rozwiązaniach, np. stosowaniu dostępnych danych bezpieczeństwa, a także dzieleniu się takimi danymi z innymi niż kosmetyczny przemysłami.

Z poważaniem,

XXXX
Head of Media and Public Relations
Stary 2012-03-12, 20:52   #267
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

Cytat:
spóźniona przez duże 'P' melduję się na nowym wątku

czytam (a jest tego sporo)

nadrabiam (bo jest wiele aktualizacji)

uczę się (szczególnie nowinek słownikowych, patrz: trąbka, bober )

strasznie mam mało czasu ostatnio, więc nie wyrabiam normy przy komputerze

hej długo Cię nie było...
Bardzo fajnie Twoj tż postąpił
Cytat:
Napisane przez Katarynka92 Pokaż wiadomość
mam do Was jeszcze takie pytanie: nie dostałam odpowiedzi w pytaniu o płyn do soczewek, macie jakąś w porządku firmę? I jeszcze o firmie NP Pharma (m.in. Skrzypovita i Apap)- bez tych pierwszych przeżyje się- wiadomo, ale jak np. okropnie głowa boli... Co bierzecie? A polopiryna (Polpharma)?

Wydaje mi się, że Coty nie testuje, ale głowy nie daję. Trochę też mnie to ucieszyło, bo bardzo lubię pomadki Rimmel i Miss Sporty właśnie Ale lepiej czekać na listę. Wiadomo kiedy ma się ona mniej więcej pojawić?
Na bol glowy stosuje zimny prysznic i olejek lawendowy. Nie warto sie truc tabletkami, moze warto dociec czemu masz okropne bole glowy i im zapobiegac? ja np. mam jak dlugo nie jem, albo jem niezdrowe rzeczy (najczesciej na uczelni) i staram sie zawsze miec jakies orzechy przy sobie. A pozatym nie jem duzo czekolady i sera ktore u mnie powodowaly migreny i to bardzo duze z aura:/

Nic nie wiadomo natemat listy, czekamy na jakies info od Linusa, ciekawe czy wszystko u niej ok po podrózy....
EmilkaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 21:32   #268
liliana27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ale fajnie Dobrze, że Kiciuś został uratowany I brawa dla Twojego TŻ-a
Też jestem z niego dumna, zresztą jego nie trzeba namawiać. On jest na tyle zakręcony w temacie, że czasem to sama szeroko oczy otwieram. Pamiętam, jak przed wigilią w jednym z większych marketów wdał się w polemikę ze sprzedawcami karpi, że niehumanitarnie je sprzedają - w sensie żywe do worka bez wody. Dzwonił nawet do TOZ. Ach, powiem wam, że to maniak jakich mało - ale za to go kocham (że się rozckliwię troszeczku )

Cytat:
Napisane przez Katarynka92 Pokaż wiadomość

Mam do Was jeszcze takie pytanie: nie dostałam odpowiedzi w pytaniu o płyn do soczewek, macie jakąś w porządku firmę?
Katarynko - kiedyś o to pytałam i dziewczyny polecały płyn do soczewek Sauflon - dostępny na pewno na necie. Co do soczewek - jeszcze takich nie znalazłam

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Tak jak pisała Linusiaczek wymiotło ich z listy Peta i nie wiem, czy ktoś pisał do nich w tej sprawie?
Też czekam na jakieś wieści w tej sprawie, bo przyznam się, że puder mineralny Rimmela to jeden z niewielu jeszcze ostałych się w mojej kosmetyczce testowańców. Od dłuższego czasu poszukuję zamiennika, na razie bez skutku i aż się boję co będzie jak się skończy

Cytat:
Napisane przez EmilkaZ Pokaż wiadomość
hej długo Cię nie było...
Bardzo fajnie Twoj tż postąpił
Cześć kochana, oj zabiegana jestem, troszkę mi się pokomplikowało wszystko i muszę poogarniać system. Z góry przepraszam, że nie odpisywałam tyle czasu na priv, ale ... oj nie ma co się tłumaczyć. Buziak i mam nadzieję, że się nie gniewasz
Stary 2012-03-12, 21:37   #269
Katarynka92
Rozeznanie

Emilka, głowa mnie specjalnie często nie boli, jedynie tak reaguję na zmianę pogody, bardzo rzadko, ale wiesz... Jak już boli, to czasem spać nawet nie można, nic nie można robić. Znacznie bardziej mogę narzekać na bóle menstruacyjne. Bo te zdarzają mi się za każdym razem. Czasem drugiego dnia jestem nie do życia i nie wyobrażam sobie funkcjonować bez tabletki. Strasznie mnie coś takiego irytuje, nie można się cieszyć życiem, bo coś boli... Też coś... () A wiadomo, że np. na mieście nie położę się nagle na przystanku i nie zrobię ciepłego kompresu.
Katarynka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 21:57   #270
VanityOverdose
Raczkowanie

Czekam na rozwój akcji w związku z Coty! Nie powiem, że ucieszyłabym się, gdybym mogła znowu stosować ich kosmetyki!
VanityOverdose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości