|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach — część 3
... O ja pie...rdacze... Szok po prostu... Kto wpada na takie porąbane pomysły? Gdzie są granice moralności i przyzwoitości tych ludzi? Po prostu mi się w głowie nie mieści, że ktoś ma tyle kasy i tak bardzo się nudzi, że aż takich rzeczy musi spróbować. Koszmar...
|
|
#242 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A jeszcze niedawno myślałam, że największym przegięciem w Chinach jest zjadanie psów, później usłyszałam, że biedne pieski są bite przed zabiciem. Wiecie, po co? żeby mięso było delikatniejsze w smaku...szok (chociaż mam nadzieję, że to nieprawda) A teraz dowiaduję o tych płodach... wg mnie to już jest wynaturzenie...
|
|
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
O matko, dziewczyny, jestem w szoku.
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
czemu na tym świecie panuje znieczulica, ludzie są obojętni na wszystko, jak tak można
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
słuchajcie a dla mnie co innego jest gorsze, to, że jakiś de**il za przeproszeniem to robi i bada to jedno, ale ktoś to kupuje i ktoś się na to zgadza, przecież te badania są legalne co więcej są FINANSOWANE, jest na to przyzwolenie, jeszcze ok leki, szczepionki to wiadomo ktoś usunął dziecko to te martwe dziecko może uratować życie (można to sobie tak tłumaczyć w końcu i tak nie żyje) ale kosmetyki - ponoć są coraz nowsze na cellulitis, na odchudzanie i inne tego typu, bogaci ludzie chca być piekni i młodzi to inwestuja w takie rzeczy. I kolejna sprawa to wszystko jest robione ze starszych embrionów... kto dokonuje aborcji tak późno???? 14 tydzień, 18ty tydzień albo "nerki" przecież nerki tworzą i kształtują się jeszcze później.
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://ekai.pl/wydarzenia/temat_dnia...uktow-pepsico/ Edytowane przez Merys Czas edycji: 2012-03-10 o 16:03 |
|
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
To jest jakiś koszmar.
|
|
|
|
|
#248 |
|
ma zielone pojęcie
|
Koszmar
Jestem przeciwniczką aborcji, więc tym bardziej jestem przeciwko używaniu płodów do różnych testów Co innego, gdy płód sam umrze, wtedy (oczywiście, za zgodą rodziców!) można dla dobra innych użyć jego ciała do eksperymentów.Ale to oczywiście moje zdanie, rozumiem, że są osoby, które mają inne
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Patrzcie jak bogaty lubi wykorzystac slabosc ludzi biednych i zabrac im godnosc. Chiny moim zdaniem to kraj ktory powinien zniknac z powierzchni planety- to samo zlo. Do tej listy dolaczyla u mnie ostatnio Ukraina. Mialam jechac na Euro, kupilam nawet bilety na mecze. Chcialam odwiedzic moje korzenie i wszystko runelo. Powiedzialam, ze nie jade tam i nie chce na ten kraj patrzec bo naprawde to zakrawa o horror. Ostatnio jest mi bardzo smutno. Nie moge spac w nocy. Duzo mysle. Czuje, ze cos zlego sie zbliza. Moja znajoma jasnowidzka mowila, ze konca swiata nie bedzie w grudniu 2012r ,ale ze cos sie bedzie dziac i przezedzi ludzi w znacznym stopniu. Modlilam sie wczoraj zeby Bog wybaczyl tym wszystkim ludziom co zle robia i zeby naprostowal ich na dobra sciezke bo tylko tyle moge
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
A ja powiem tak: jak mieszkałam w mieście to miałam wrażenie, że ludzi bardziej interesuje natura, zwierzęta. Odkąd mieszkam na wsi łapię doła. Zauważyłam, że moja wrażliwość stała się bardziej oschła i mnie to przeraża. Jak pomyślę, że tak będzie całe życie to coraz częściej ogarnia mnie pytanie, czy ja stanę się taka jak oni?
Na początku beczeć mi się chciało jak słyszałam te opowieści o dręczeniu np. kotów czy zabijaniu zwierząt na mięso. Ci ludzie opowiadają to sobie przy piwku i nie widzą w tym nic dziwnego, a mnie w środku wszystko się przewraca, mam chęć wstać i zapytać czy tez byłoby zabawnie żeby podręczyć tak 2 -letnie dziecko. Ludzie na wsi to jakaś inna planeta. Zacofanie z pomieszaniem
|
|
#251 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.” kosmetyki nietestowane na zwierzetach |
|
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki w nowym wątku.
Dawno nic nie pisałam, ale niestety jestem zapracowana, jak przychodzę do domu, to już nie mam siły by załączyć komputer i cokolwiek napisać. Sorbecik trąbka i bober wymiatają Popełniłam w końcu zakupy na mazidłach, po prawie kilkumiesięcznym przyczajeniu. Zakupiłam oleje i hydrolaty. Oczywiście zamierzam stopniowo wszystko testować, by w razie problemów wiedzieć co mi zrobiło kuku. Na pierwszy strzał poszedł macerat z kasztanów i muszę powiedzieć, że to cudo jest niesamowite, delikatny, prawie niewyczuwalny zapach, szybko się wchłania (szybciej niż olej z kocanki z BU) rano buzia jest gładka, aksamitna, mięciutka -jestem pod dużym wrażeniem. ![]() Dziewczyny, ja szczerze powiedziawszy nie jestem przeciwniczką aborcji, więc testy na skórze abortowanych dzieci jakoś mnie nie przerażają. Inaczej jednak podchodzę do kosmetyków zawierających w składzie komórki abortowanych dzieci. Uważam, że jako konsumentka chciałabym wiedzieć co na pysk sobie kładę (tak samo jak nie chcę wsmarowywać w siebie szczątków zwierząt, tak nie chce robić twego ze szczątkami dzieci czy też płodów mniej lub bardziej rozwiniętych)
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Ale bobera nie używajcie, ponieważ to nazwisko jednej z nas, a poza tym tak się nazywa też mój były sąsiad
![]() Na blogu Mad Tea Party jest link do tekstu o tym jak się testowało tytoń na zwierzętach. Jeśli macie jakiegoś palącego cf ignoranta to mu podeślijcie. KLIKASZ. Wrzucam tu takie rzeczy, żeby nie zginęło w sieci, nie musicie tego oglądać. Po prostu niech tu w tym wątku siedzi - może kiedyś się przydać.
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2012-03-11 o 19:13 |
|
|
|
|
#255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle uważam, że ludzie wrażliwi na krzywdę zwierząt są też wrażliwi na krzywdę ludzką, zwłaszcza chodzi mi tu o dzieci i ludzi w podeszłym wieku. Ktoś, kto ma gdzieś zwierzęta, czasem choć deklaruje współczucie dla innych prędzej jest w stanie ich zranić. |
|
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
akisia nie do końca się z Tobą zgodzę. Mnie np. nie wzrusza los dzieci czy osób starszych. Owszem, mam jakieś tam współczucie, ale nie nie jest to porównywalne do tego co potrafię okazać zwierzętom. Nie potrafię wzruszyć się i płakać, bo dzieciom dzieje się źle. Ale reportaż o zwierzętach zawsze wywołuje we mnie falę uczuć. I nieważne czy jest smutny czy wesoły.
Powiedzcie mi jakich pachnideł używacie? Odkąd nie ma avonu odczuwam mega pustkę. Bi-Es odpada, jakieś mdłe mają, a ja szukam takich owocowych, świeżych.
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Megana - nie wiem czy będzie Ci pasowało smarowanie się czystymi olejkami np paczuli, amber ładnie pachnie. Na lato jest to jakaś opcja - posmarować się kropelką za uchem. Z tańszych to Oriflame (nie kupowałam nigdy, katalogu już chyba ze dwa lata nie miałam w dłoniach). Ogólnie na lato czyste wody kwiatowe się najlepiej nadają KLIK Ja wykańczam Avona, MaxMarę, Diora i Muglera, potem się będę rozglądać, też będę miała problem... Chyba Chanel kupię. Lubię pachnieć zawodowo, szkoda, że Dior odpadł z mojej listy. Kij mu w oko!
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
spóźniona przez duże 'P' melduję się na nowym wątku
czytam (a jest tego sporo) nadrabiam (bo jest wiele aktualizacji) uczę się (szczególnie nowinek słownikowych, patrz: trąbka, bober strasznie mam mało czasu ostatnio, więc nie wyrabiam normy przy komputerze ![]() p.s. muszę wam się pochwalić, bo strasznie jestem dumna z mojego lubego a tak poza tym, czy któraś z was farbowała kiedyś włosy farbami profesjonalnymi Revlona - Revlonissimo?
|
|
|
#260 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście nikogo do pomocy nikomu nie zmuszam, ale jeśli możecie i chcecie, zachęcam ![]() A zapachy to ja lubię z Oriflame
|
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny COTY nie testuje już na zwierzętach? Dobrze zrozumiałam? Jeśli tak, to można już śmiało kupować kosmetyki miss sporty?
|
|
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
Dawno tutaj się nie wypowiadałam, ale całym sercem jestem z Wami! Na prawdę nie mam słów na ludzi, którzy zachowują się w tak okropny sposób! Szczerze, podziwiam te osoby, które sprzeciwiają się wszystkim i dalej mają swoje zdanie w tak ważnej sprawie. Nie mam słów w ogóle jak ludzie potrafią być tak (obleśnie wręcz) okrutni!
Mam do Was jeszcze takie pytanie: nie dostałam odpowiedzi w pytaniu o płyn do soczewek, macie jakąś w porządku firmę? I jeszcze o firmie NP Pharma (m.in. Skrzypovita i Apap)- bez tych pierwszych przeżyje się- wiadomo, ale jak np. okropnie głowa boli... Co bierzecie? A polopiryna (Polpharma)? Wydaje mi się, że Coty nie testuje, ale głowy nie daję. Trochę też mnie to ucieszyło, bo bardzo lubię pomadki Rimmel i Miss Sporty właśnie Ale lepiej czekać na listę. Wiadomo kiedy ma się ona mniej więcej pojawić?
always hoping the living could learn to put aside rage and sorrow, bitterness and regret. Edytowane przez Katarynka92 Czas edycji: 2012-03-12 o 20:06 |
|
|
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Revlona widziałam dziś w sklepie fryzjerskim, ale nie znam się. Nie miałam. Soczewek nie używam pomimo żem ślepa - też nie pomogę. Nowy trend: pies z 10letnią gwarancją
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak pisała Linusiaczek wymiotło ich z listy Peta i nie wiem, czy ktoś pisał do nich w tej sprawie?
Linusiaczek pozwolę sobie skopiować. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
długo Cię nie było... Bardzo fajnie Twoj tż postąpił ![]() Cytat:
Nic nie wiadomo natemat listy, czekamy na jakies info od Linusa, ciekawe czy wszystko u niej ok po podrózy.... |
||
|
|
|
|
#268 | ||
|
Raczkowanie
|
Też jestem z niego dumna, zresztą jego nie trzeba namawiać. On jest na tyle zakręcony w temacie, że czasem to sama szeroko oczy otwieram. Pamiętam, jak przed wigilią w jednym z większych marketów wdał się w polemikę ze sprzedawcami karpi, że niehumanitarnie je sprzedają - w sensie żywe do worka bez wody. Dzwonił nawet do TOZ. Ach, powiem wam, że to maniak jakich mało - ale za to go kocham (że się rozckliwię troszeczku
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć kochana, oj zabiegana jestem, troszkę mi się pokomplikowało wszystko i muszę poogarniać system. Z góry przepraszam, że nie odpisywałam tyle czasu na priv, ale ... oj nie ma co się tłumaczyć. Buziak i mam nadzieję, że się nie gniewasz
|
|
|
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
Emilka, głowa mnie specjalnie często nie boli, jedynie tak reaguję na zmianę pogody, bardzo rzadko, ale wiesz... Jak już boli, to czasem spać nawet nie można, nic nie można robić. Znacznie bardziej mogę narzekać na bóle menstruacyjne. Bo te zdarzają mi się za każdym razem. Czasem drugiego dnia jestem nie do życia i nie wyobrażam sobie funkcjonować bez tabletki. Strasznie mnie coś takiego irytuje, nie można się cieszyć życiem, bo coś boli... Też coś... (
) A wiadomo, że np. na mieście nie położę się nagle na przystanku i nie zrobię ciepłego kompresu.
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Czekam na rozwój akcji w związku z Coty! Nie powiem, że ucieszyłabym się, gdybym mogła znowu stosować ich kosmetyki!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

A jeszcze niedawno myślałam, że największym przegięciem w Chinach jest zjadanie psów, później usłyszałam, że biedne pieski są bite przed zabiciem. Wiecie, po co? żeby mięso było delikatniejsze w smaku...szok (chociaż mam nadzieję, że to nieprawda) A teraz dowiaduję o tych płodach... wg mnie to już jest wynaturzenie...

eko miko ? Izabela Miko ma taką strone, trafiła mi w ręce wraz z jej profilem na YT, na stronce nie byłam, ale jeden filmik widziałam, jak opowiada o polskich eko kosmetykach.
Dawno nic nie pisałam, ale niestety jestem zapracowana, jak przychodzę do domu, to już nie mam siły by załączyć komputer i cokolwiek napisać.
Zakupiłam oleje i hydrolaty. Oczywiście zamierzam stopniowo wszystko testować, by w razie problemów wiedzieć co mi zrobiło kuku.
Na pierwszy strzał poszedł macerat z kasztanów i muszę powiedzieć, że to cudo jest niesamowite, delikatny, prawie niewyczuwalny zapach, szybko się wchłania (szybciej niż olej z kocanki z BU) rano buzia jest gładka, aksamitna, mięciutka -jestem pod dużym wrażeniem. 

) A wiadomo, że np. na mieście nie położę się nagle na przystanku i nie zrobię ciepłego kompresu.