Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-10, 19:37   #241
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dobry wieczór

Maga, trzymam kciuki, abyś niedługo zobaczyła dwie tłuste II

Kunegunda, straszne, straszne, straszne Niby wiemy ile osób zginęło w tej katastrofie, ale to tylko suche liczby.... a tak naprawdę to dramat wielu ludzi i każda historia jest pewno przerażająca
W październiku miał być ślub? Ile miał lat?
Witajcie dziewczyny, niedawno wrocilam
Lucy, kolega Tz mial tyle lat co on czyli 31, bylo tyle ludzi ze polowa stala na zewnatrz kosciola (rodzina, ludzie z pracy, ze studiow..), powiem Wam ze najgorsze jest widziec cierpienie innych, az sciska serce - jego nazeczona, bracia, rodzice....

Madzia, trzymam mocno kciuki za dwie tluste krechy

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 19:45   #242
shehzadi
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Witam wszystkie miłe panie . Znowu zamilkłam, ale internet działał mi tak szybko, że nie byłam w stanie przeczytać więcej jak 1 stronę na raz. A później bye, bye. O cytowaniu już nawet nie wspominam. Ale wreszcie się przeprowadziliśmy i jest lepiej. Przeczytałam na razie ostatnią stronę i:
Lenka wielkie gratulacje! Pamiętam jak się przyszłaś pochwalić, że jesteś w ciąży a tu już PO
Maga trzymam kciuki za II kreski
Baska mam nadzieję, że sytuacja z karmieniem Ci się ustabilizuje
Ania dla Mikiego, że się odwrócił
Dobra, więcej oczywiście nie pamiętam. Witam wszystkie nowe Aniołkowe Mamy.
I proszę o informację jak wyniki genetyczne Berbie!

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 20:12   #243
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Trzymam bardzo mocno kciuki aby druga kreska też była grubaśna
Kiedy masz zamiar powtórzyć test?
Koniecznie daj znać

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Dziewczyny mam pytanie: co sądzicie o testach owulacyjnych
Warto je robić czy nie, której z Was pomogły
hmm ja teraz używałam, wyszedł mi niby pozytywny w 15dc a cykl trwał prawie 37dni;/ także mylny mi wyszedł, ten test jest bardzo zależny od poziomu lh, jedne dziewczyny przy niewielkim poziomie lh dostają owulacji, inne mają tego hormonu więcej i ten pik jest bardziej wyraźny, także może wychodzić prawie przez cały cykl dosyć mocna kreska a równie dobrze mogą ci wychodzićtesty negatywne a ten pik i tak będziesz miała, po prostu wtedy ma się mniej tego hormonu
trochę zakręciłam ale mam nadzieję że coś zrozumiałaś z tego
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
koszmar

Nie przeszkadza mi to. Z resztą lubię swoje nazwisko i na pewno go nie zmienię :P ja o sobie myślę po nazwisku w banku nie byłao żadnych problemów. Najmniejszych. Nikt nie zapytał (myśleliśmy, że kredyt zmusi nas do ślubu). W urzędach wypytują, ale mamy na to lachę
Ja bym chciała - dawało by mi to poczucie bezpieczeństwa...

oby!

trzymam kciuki Basiu!

Grzeczny Mikołaj!!!!!!! klaski:

Amilcia o której jedziecie?
to chyba szkoda że kredyt nie zmusił Was do tego trzeba było urzędnika przekupić, żeby powiedział że bez ślubu nie macie co liczyć na kredyt

aaa Maga za II!

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 22:11   #244
zebrawpaski
Zakorzenienie

Hej!Ja po podwójnych imieninach- najedzona, ledwie sie ruszam...

Maga- cierpliwie Kochana, będa i II krechy

Ania- cudnie, że Mikołajek wspólpracuje. O ile dobrze pamietam to Kasiahexe rodziła z gazem

natalia, Lucy - ja też uwielbiam czytać stare części AM

deli- może faktycznie jeszcze parę dni zwolnienia lekarskiego? Kiedyś jednak trzeba zmierzyć sie z rzeczywistością, musisz się przygotować na to, że niektórzy będą wypytywać lub nieumiejętnie pocieszać. Każda z nas - Aniołkowych Mam to przerabiała. Ile masz lat, jeśli mogę zapytać?

anusia- ja też robiłam kiedyś testy owulacyjne ale bardziej z ciekawości, owulację wyłapuję przez obserwację śluzu i mierzenie temperatury, tak jak wiele dziewczyn z naszego wątku prowadzę wykres na Skarb Mamy- polecam

shehz- nareszcie jesteś, ostatnio zrobiłam dla Ciebie streszczenie nie wiem czy czytałaś, poszukam i napisze numer postu
P.S - ponieważ moje żołądkowe sensacje minęły korzystam z Twojego Mikołajkowego prezentu - dziękuję rewelacja

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 23:13   #245
shehzadi
Zadomowienie

Zeberko czytałam Twojego posta, dzięki za streszczenie. A później nie mogłam go zacytować, internet zaczął się buntować i się wkurzyłam. Cieszę się, że korzystasz z prezentu .

Stary 2012-03-11, 00:08   #246
zebrawpaski
Zakorzenienie

shehz- co u Was?
pytałaś o BERBIE- nie ma żadnych przeciwskazań genetycznych, badania ok

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:23 ----------

nakręcam się na koniec dnia- a jakżeby inaczej...
czytam o liczeniu ruchów w III trymestrze, można je zacząć liczyć już między 24-26tc (my jutro zaczynamy 26tc)
jest napisane, że w ciągu 2 godzin dziecko powinno wykonać 10 ruchów...
moje wykonuje kilka na 12 godzin (dzisiaj od rano do teraz chyba 7...)
nie mam siły do tego wszystkiego...w przyszłym tygodniu całymi dniami leżę i liczę ruchy....

Bacha- może faktycznie problemy z laktacją mają związek z wyjazdem Tz i towarzyszącym temu stresem...
a stare babcine sposoby - BAWARKA- czyli herbata z mlekiem- próbowałaś?

ciekawe jak tam amilcia?- mam nadzieję, że dobrze sie bawi

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

O proszę, Mała się zorientowała, że się skarżę bo się uaktywniła

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 08:14   #247
fiolusiek
Zakorzenienie

Zeberko jak byłam w szpitalu to kazali liczyć ruchy w taki sposób; jeżeli dziecko od 5 rano do 12 zrobić 10 ruchów to nie trzeba już liczyć, tylko zapisywać na kartce o której godzinie był 10 ruch..
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 08:42   #248
amilcia
Wtajemniczenie

Maksi - a nijak, udajemy że wszystko OK

pani - już po imprezie, mnie na niej nie było
Musiałam zostać z Darką. Mamy ostatnio problemy z karmieniem...i jelitami.

Sheh - co u Ciebie?

Maga - zaciskam ....

zebra - echh.. nie dane mi było pójść. Nie prędko gdzieś wyjdę jak tak bedzie wyglądało karmienie małej...

ania - Ty pytałaś o gaz?, ja rodziłam z gazem rozweselającym, super sprawa...Bardzo szybko po nim zrobiło mi się rozwarcie. Aż położna była w szoku. Jak chcesz znać jakieś szczegóły to pytaj. Z tego co się orientuje to trzeba prosić o gaz w miarę wcześnie ale nie za wcześnie i nie zbyt późno, rozwarcie nie może być większe niż 7 czy 8 cm (chyba)
Najlepiej uzgodnić z położną jak się trafi na sale porodową.

Witam

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

w przyszłym tygodniu całymi dniami leżę i liczę ruchy....
- mi nawet leżenie nie pomagało, mała jak nie chciała to i tak sie nie ruszała. U mnie w szpitalu ruchy kazali liczyć tak: 3 razy dziennie (ja ze wzglęgu na cukrzycę 5 razy dziennie) po godzinie (ile ruchów, każdy ruch to zapisujemy kreseczkę i potem zliczmy).

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-03-11 o 09:12
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 08:51   #249
prince_polo
Zakorzenienie

witam w niedziele Ale dziecie ,mnie kopie

wkurza mnie poranna wydzielina wodnista, ktora dziwnie pachnie;/ zreszta nietylko rano, ale wtedy najwiecej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 09:13   #250
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wkurza mnie poranna wydzielina wodnista, ktora dziwnie pachnie;/ zreszta nietylko rano, ale wtedy najwiecej
- uroki ciąży

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-03-11, 09:40   #251
eseska
Zakorzenienie

Dzien dobry!!!!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 09:42   #252
Lucy1111
Zakorzenienie

Dzień dobry

Moja dwójka (tż i Emila) śpi, a ja ogarniam mieszkanie, forum i siebie
Jedziemy dzisiaj na urodziny do chrześniaczki tż. Pierwszy raz z Małą gdzieś w gości jedziemy.... Stresuję się tym trochę

Zapomniałam Wam napisać, że w piątek Tż zapisał Emilkę do żłobka Nominalnie na wrzesień. Ale czas pokaże jak to będzie.

Jaka pogoda u Was? u nas wiosna Słońce pięknie świeci

Amilciu, gdzie miałaś jechać? czegoś nie doczytałam?
Co z Darią?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 10:17   #253
bacharybnik
Zadomowienie

Witam.
Ja już nie wiem co mogę jeszcze zrobić, żeby mleko mi się produkowało.
Tobiasz dalej prawie cały czas wisi na cycku, ja piję dużo wody, herbatek na laktację a mleka wydaje mi się, że jest jeszcze mniej niż wczoraj
Nie wiem co zrobiłam źle, że nie mam mleka!!! Tobiaszek cały czas głodny a ja nie mogę go nakarmić
Biedaczek musi się tak męczyć

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 10:36   #254
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dziewczyny jesteście najwspanialsze na świecie, że tak za mnie kciuki trzymacie

Amilcia szkoda, że nie udało się pojechać i zabłysnąć

Basiu

Lucy fajnie, pierwsze wyjście z Emilką, tak rodzinnie

Zeberka widzisz jak mała Cię pięknie słucha

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 10:40   #255
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Moja dwójka (tż i Emila) śpi, a ja ogarniam mieszkanie, forum i siebie
Jedziemy dzisiaj na urodziny do chrześniaczki tż. Pierwszy raz z Małą gdzieś w gości jedziemy.... Stresuję się tym trochę

Zapomniałam Wam napisać, że w piątek Tż zapisał Emilkę do żłobka Nominalnie na wrzesień. Ale czas pokaże jak to będzie.

Jaka pogoda u Was? u nas wiosna Słońce pięknie świeci
LUCY! Na pewno będzie super w odwiedzinach! Nie stresuj się! Czyli u Was tez żlobek widzę. Do wszesnia jeszcze pół roku także spokój! a i to Ty ukradłaś słonce!!!!!! Oddawaj! u mnie śniegiem przed chwila zawiewało!
Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Witam.
Ja już nie wiem co mogę jeszcze zrobić, żeby mleko mi się produkowało.
Tobiasz dalej prawie cały czas wisi na cycku, ja piję dużo wody, herbatek na laktację a mleka wydaje mi się, że jest jeszcze mniej niż wczoraj
Nie wiem co zrobiłam źle, że nie mam mleka!!! Tobiaszek cały czas głodny a ja nie mogę go nakarmić
BASIU! kurcze nie wiem co Ci poradzić! Ale wiem jedno Ty NIC nie zrobiłaś żle , nie obwiniaj się!!!!!!!!!!!!!! Możesz to położnej środowiskowej zadzwonic i zapytać ?

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 11:11   #256
maksikola
Wtajemniczenie

Witam niedzielnie

w małopolsce pochmurno....

Amilcia tzn. o co chodzi z karmieniem Darii? Nie chce jeść? Ja mam stracha jak daję małemu pierś, tymi dwoma kiełkami tak mnie gryzie, że mam łzy w oczach z bólu.

Basia nie wiem co Ci poradzić może daj mu butle, żeby nie płakał i odciągaj żeby pobudzić laktacje.

Lucy wystrój Emilkę w gości

sheh witaj
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 11:46   #257
black secret
Wtajemniczenie

dzien dobry

cookie slodki Twoj maluszek jest sliczniutki poprostu

lenka gratuluje w ogole milo Cie poznac,bo my chyba jeszcze nie mialysmy okazji sie poznac

Dziewczynki piekne sa Wasze wszystkie brzuszki....ciekawe jaki moj bedzie,bo juz widze,ze jest lekko powiekszony....

pozdrawiam
milej niedzieli zycze

black secret jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 12:24   #258
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Hej.
U nas dziś piękna pogoda, czekam aż się Jula obudzi i śmigamy na spacerek

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość

ania - Ty pytałaś o gaz?, ja rodziłam z gazem rozweselającym, super sprawa...Bardzo szybko po nim zrobiło mi się rozwarcie. Aż położna była w szoku. Jak chcesz znać jakieś szczegóły to pytaj. Z tego co się orientuje to trzeba prosić o gaz w miarę wcześnie ale nie za wcześnie i nie zbyt późno, rozwarcie nie może być większe niż 7 czy 8 cm (chyba)
Najlepiej uzgodnić z położną jak się trafi na sale porodową.
Ja również dostałam gaz - ale w moim przypadku się w ogóle nie sprawdził, zirytowana oddałam butlę innej rodzącej. Położna twierdziła, że w złym momencie wdycham, dlatego nie pomaga... pfff... taaa tyle, że dożylne środki przeciwbólowe i zastrzyk rozkurczowy w tyłek też nie zrobiły na mnie wrażenia
Może z racji tego, że miałam przebijany pęcherz - a wtedy skurcze, które występują są niefizjologiczne i bardziej bolesne...
Ogólnie nic w tym szpitalu mi podawane - łącznie z oxy nie robiło na mnie wrażenia ja jakiś ewenement jestem

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 12:51   #259
lenka_86
Raczkowanie

Witam!
Cookie 24- śliczniutki synek! Słodziak z niego! Gratulacje!
Brzuszki śliczne! ja też niedawno taki miałam, teraz już wchodzę w jeansy sprzed ciąży, ale brzuszka całkiem nie zrzuciłam Pracujemy nad tym

kunegunda.bis.- to smutne, przykro mi. Straszna historia

Magda83- następnym razem będą dwie grube krechy, za co trzymam kciuki!

Sofcia- wy też walczycie z kolką? My mamy podobnie Mała od tygodnia popłakuje, a raczej krzyczy w niebogłosy, jak boli ją brzuch. Od wczoraj przestałam jeśc nabiał i jest dużo lepiej. Całą sobotę była spokojna, dziś też jest w miarę. Z tym, że jeśli to o nabiał chodzi, to ja nie wiem, co ja będę jadła. Cały czas i tak jestem głodna i tylko wymyślam jakby tą dietę urozmaicic. Myślałam, że kolki dotykają dzieci trochę później niż w 2 tygodniu życia!

bacharybnik- chyba my też mamy problem z pokarmem. Mała do tej pory pięknie jadła. Odkąd zaczęly się bóle brzuszka daliśmy jej smoczek ( moja mama i Tż mnie namowili, bo ja byłam przeciwna i twierdziałm, że dam jej jak skończy 3 miesiące, ale cóż... Od kilku dni Gabrysia je ładnie 5-10 minut z jednej piersi, potem zaczyna się przeginac i denerwowac, kreci się i wierci. Daję jej z drugiej i albo się naje albo jeszce krzyczy.... Wczoraj byłam załamana! Tż dał jej butlę i dojadła trochę i była spokojna. Z tym, że ja mam straszne wyrzuty sumienia, że daliśmy jej tą mieszankę, bo jeszce ją przyzwyczaimy i z karmienia nici. Przecież dziecko się przyzwyczaja, że z butli lepiej leci a mój Tż jest święcie przekonany, ze trzeba ją tą butelką dokarmic Nie wiem, czy ja mam mało pokarmu i ona niedojada jutro idziemy do pediatry na pierwszą wizytę, może coś poradzi

delilahinsomnia- Strach zawsze będzie. Ja całą ciążę denerwowałam się i żyłam od wizyty do wizyty. Liczyłam tygodnie…oby do 12, 24, 30 itd. A jak na samym początku pojawiło się lekkie krwawienie to normalnie na sygnale byłam na izbie przyjęc w szpitalu. Dojechałam na samych oparach paliwaJ i miałam problem z powrotem do domu. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, ale każde pójście do toalety po tym zdarzeniu wiązało się z nerwamiL
Mam nadzieję, że u Ciebie też wszystko skończy się sczęsliwie i będziesz Cieszyc się swym Maleństwem!

Ania ania23- Super, że Maluch obrócony , no i kawał faceta z niego! Trzymam kciuki za Was!

Lucy- My też niedługo wybiramy się w odwiedziny do dziadkówJ Też się stresuje, bo Mała ma te kolki i marudzi przy jedzeniu. Nie wiem, jak to będzie, no ale kiedyś trzeba z nią gdzieś wyjścJ Jutro wizyta u pediatry, też ciekawe, jak się zachowa i czy nie będzie alarmu na całą przychodnię

black_secret- Witaj kochana! Nie znamy się, ale mam nadzieję, ze to się zmieni, postaram się cześciej do Was zaglądac, jak córa pozwoliJ

Ściskam Was mocno i życzę miłego dnia!

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

A i jeszcze jedno, miałam zapytac Mamusie.... od kiedy wychodziliście ze swoimi pociechami na spacery? My z Mała na razie się werandujemy. W piątek skończyła dwa tygodnie i chyba już pora na spacer... Czy można już wychodzic na jakies 15-20 minut? jak to u Was wyglądało?

Nasze Szczęście 24.02.2012 Gabrielka
lenka_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 13:39   #260
Lucy1111
Zakorzenienie

Maksi, nie wystroje, bo emi nie ma ani jednej sukienki tzn ma, ale za duze :/

lenka, my wyszlysmy na pierwszy spacer, gdy mala miala 12 dni nie zastanawiaj sie, tylko wyjdzcie na powietrze
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 13:52   #261
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lenka_86 Pokaż wiadomość
bacharybnik- chyba my też mamy problem z pokarmem. Mała do tej pory pięknie jadła. Odkąd zaczęly się bóle brzuszka daliśmy jej smoczek ( moja mama i Tż mnie namowili, bo ja byłam przeciwna i twierdziałm, że dam jej jak skończy 3 miesiące, ale cóż... Od kilku dni Gabrysia je ładnie 5-10 minut z jednej piersi, potem zaczyna się przeginac i denerwowac, kreci się i wierci. Daję jej z drugiej i albo się naje albo jeszce krzyczy.... Wczoraj byłam załamana! Tż dał jej butlę i dojadła trochę i była spokojna. Z tym, że ja mam straszne wyrzuty sumienia, że daliśmy jej tą mieszankę, bo jeszce ją przyzwyczaimy i z karmienia nici. Przecież dziecko się przyzwyczaja, że z butli lepiej leci a mój Tż jest święcie przekonany, ze trzeba ją tą butelką dokarmic Nie wiem, czy ja mam mało pokarmu i ona niedojada jutro idziemy do pediatry na pierwszą wizytę, może coś poradzi

A i jeszcze jedno, miałam zapytac Mamusie.... od kiedy wychodziliście ze swoimi pociechami na spacery? My z Mała na razie się werandujemy. W piątek skończyła dwa tygodnie i chyba już pora na spacer... Czy można już wychodzic na jakies 15-20 minut? jak to u Was wyglądało?
Tobiasz maksymalnie 5 minut ładnie je, potem też się kręci, wierci i jest nerwowy. Ja tak samo wczoraj i jeszcze dzisiaj rano byłam załamana, już chciałam iść zrobić butlę ale powiedziałam sobie, że nie mogę się tak szybko poddać. Ja wiem, że mam mało pokarmu bo najwięcej odciągnę laktatorem 20-30 ml a jeszcze parę dni temu było bez problemu 120ml.
Ja jutro też idę do pediatry ale z Kamilem bo się rozchorował, ma 38,5 stopni gorączki i przy okazji zapytam o Tobiasza i zobaczę co mi Pani doktor powie. Mam nadzieję, że nie będzie kazała dokarmiać butlą małego

Co do spacerów to my wyszliśmy na spacer późno bo wtedy były straszne mrozy.

Stary 2012-03-11, 14:13   #262
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
no ja sie nie dziwie ze lubisz swoje nazwisko zwłaszcza jak sobie zamienisz C na S !
tiiaaa.... ludzie je tak zapisują, że już nie mam pytań. ale i tak je lubię

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
trzeba było urzędnika przekupić, żeby powiedział że bez ślubu nie macie co liczyć na kredyt
doradca podpuszczał konkubenta, ale on ma to gdzieś

Cytat:
już po imprezie, mnie na niej nie było
Musiałam zostać z Darką.

Cytat:
Pierwszy raz z Małą gdzieś w gości jedziemy.... Stresuję się tym trochę
zrobi furorę!!!!
Cytat:
Tobiaszek cały czas głodny a ja nie mogę go nakarmić
a Ty jak.... mam nadzieję, że się poprawi

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 14:21   #263
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:

Amilciu, gdzie miałaś jechać? czegoś nie doczytałam?
Co z Darią?
-na impreze integracyjną w góry zorganizowaną przez TŻ-ta firmę. Daria ma problemy jelitowe, coraz gorsze.

Cytat:
Witam.

- Basiu może to stres, ja też mam mniej mleka jak się stresuje. Wytrzymaj jeszcze troche - dasz radę.
Ja przy Meli zbyt szybko się poddałam, teraz też mam schizy ale TŻ mnie pionizuje.

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny jesteście najwspanialsze na świecie, że tak za mnie kciuki trzymacie

Amilcia szkoda, że nie udało się pojechać i zabłysnąć
-

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość

Amilcia tzn. o co chodzi z karmieniem Darii? Nie chce jeść? Ja mam stracha jak daję małemu pierś, tymi dwoma kiełkami tak mnie gryzie, że mam łzy w oczach z bólu.
- to musi boleć
Daria jak zaczyna ssać pierś to się wygina, macha nogami, rękami, ciągnie, gryzie , puszcza sutka, kręci głową, jęczy... po czym puszcza bączka (lub nie) krzyczy i szuka cyca. Weźmie parę łyków i tak dalej i tak dalej...
I tak od dwóch tygodni, co dzień to gorzej.
Troche lepiej jest jak karmię na leżąco ale minimalnie...

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Hej.
Ja również dostałam gaz - ale w moim przypadku się w ogóle nie sprawdził, zirytowana oddałam butlę innej rodzącej. Położna twierdziła, że w złym momencie wdycham, dlatego nie pomaga... pfff... taaa tyle, że dożylne środki przeciwbólowe i zastrzyk rozkurczowy w tyłek też nie zrobiły na mnie wrażenia
Może z racji tego, że miałam przebijany pęcherz - a wtedy skurcze, które występują są niefizjologiczne i bardziej bolesne...
Ogólnie nic w tym szpitalu mi podawane - łącznie z oxy nie robiło na mnie wrażenia ja jakiś ewenement jestem
- odporna jesteś, a skurcze miałaś bolesne bardzo? Jak wczoraj Julcia? Miała popołudniu kolkę?

Cytat:
- ja po 3 tygodniach na 2 godziny od razu. Tylko dlatego tak późno bo wcześniej był mega mróz.

My też mamy kolki.
Z 1szą córą kolki były od urodzenia, jak raz daliśmy mleczko z butli to karmienie sie skończyło więc nie poddawaj się tylko walcz póki masz jeszcze pokarm.

Cytat:
Tobiasz maksymalnie 5 minut ładnie je, potem też się kręci, wierci i jest nerwowy.
- a dajesz z obu pierszi przy jednym karmieniu? Poczej do jutra do wizyty u lekarza i zapytaj co radzi? Jak sobie radzisz sama? Pomaga Ci ktoś?

TŻ poszedł z dziewczynami na spacer.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Ja w tygodniu też idę z Darią do lekarza. W związku z tym naczyniakiem (czy cokolwiek to jest) bo robi się coraz większe i wypukłe. I te problemy przy karmieniu i spaniu małej. Może przepisze nam lek który sprawdził się u Meli.
Delickol i Bobotik nie pomagają. A po Bobotiku było jeszcze gorzej.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-03-11 o 14:18
Stary 2012-03-11, 14:37   #264
shehzadi
Zadomowienie

Dzień dobry!
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
shehz- co u Was?
pytałaś o BERBIE- nie ma żadnych przeciwskazań genetycznych, badania ok[COLOR="Silver"]
Cieszę się, że u Berbie wszystko ok . U nas ok, u mnie gorzej. Zrobiłam masę badań, wyszły mi niefajne rzeczy, ale tak na prawdę to nie wiem, co było przyczyną drugiego #. Może cytomegalia, może coś innego. W każdym razie, nie zamierzamy się znowu starać, więc badań genetycznych nie robimy.
amilcia szkoda, że nie udało Ci się wybrać na imprezę. Mam nadzieję, że u Darii będzie niedługo lepiej. Przejrzałam Twój album - masz piękne córeczki. A Mela to cała Ty
bacharybnik trzymam kciuki za powrót pokarmu. W dużej ilości
maksikola Twój maluszek ma już ząbki? Dawno mnie tu nie było
lenka mam nadzieję, że i u Ciebie problemy z karmieniem pójdą w siną dal
Lucy jestem pewna, że Emilka zrobi furorę

Stary 2012-03-11, 14:51   #265
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]A i jeszcze jedno, miałam zapytac Mamusie.... od kiedy wychodziliście ze swoimi pociechami na spacery? My z Mała na razie się werandujemy. W piątek skończyła dwa tygodnie i chyba już pora na spacer... Czy można już wychodzic na jakies 15-20 minut? jak to u Was wyglądało?
przez kilka dni werandowałam i wtedy był pierwszy spacer. Spokojnie już możecie wychodzić
Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
maksikola Twój maluszek ma już ząbki? Dawno mnie tu nie było
2!
Kiedyś wspominałaś o adopcji? Dalej aktualne?

Amilcia Sofcia wspominała, że daje małej probiotyk (np. Acidolac) może by pomogło?
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 15:50   #266
shehzadi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
2!
Kiedyś wspominałaś o adopcji? Dalej aktualne?
dla niego . O adopcji nadal myślimy, ale to raczej szybko nie nastąpi, bo to droga rzecz (około 20 tys. funtów). Poza tym, musielibyśmy wynająć mieszkanie, a póki co oszczędzamy. Mam nadzieję, że znajdę niedługo pracę w UK i nasza sytuacja się ustabilizuje.

Stary 2012-03-11, 15:58   #267
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:

- Basiu może to stres, ja też mam mniej mleka jak się stresuje. Wytrzymaj jeszcze troche - dasz radę.
Ja przy Meli zbyt szybko się poddałam, teraz też mam schizy ale TŻ mnie pionizuje.

Daria ...
I tak od dwóch tygodni, co dzień to gorzej.
Troche lepiej jest jak karmię na leżąco ale minimalnie...

- a dajesz z obu pierszi przy jednym karmieniu? Poczej do jutra do wizyty u lekarza i zapytaj co radzi? Jak sobie radzisz sama? Pomaga Ci ktoś?
Stres to chyba nie jest bo nie mam się czym stresować. Mnie nie ma kto pionizować
Moja mama mi jeszcze co chwilę mówi "Kup temu dziecku mleko bo jest głodne!!"
Ale ja się nie poddam tak szybko, nie tym razem. Z Kamilem poddałam się już w szpitalu ale teraz nie popełnię tego błędu!!!

Tobiasz ma tak jak Twoja Daria, "wygina się, macha nogami, rękami, ciągnie, gryzie , puszcza sutka, kręci głową, jęczy... po czym puszcza bączka (lub nie) krzyczy i szuka cyca. Weźmie parę łyków i tak dalej i tak dalej". Na początek jak zaczynam go karmić to ssie ładnie a jak tylko mleko się skończy to zaczyna się wiercić, kręcić itp. Jak dam mu drugą pierś to znowu ładnie ssie a jak mu już nic nie leci to znowu się denerwuje!

Jutro zapytam lekarza co mam robić. Jakoś muszę sobie radzić, nie mam innego wyjścia. Co chwilę chwyta mnie dół ale szybko się pionizuję bo wiem, że to mi jeszcze pogorszy.

Stary 2012-03-11, 16:32   #268
Maga83
Zakorzenienie

a mnie zaskoczyła @ już dziś
trochę smutno mi

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 16:49   #269
natalia_23
Zakorzenienie

witam

basia my tak kilka razy też już mieliśmy, tylko, że ja jak sprawdzałam to coś tam leciało i twierdziłam, że mały denerwuje się, że słabo mu leci, może mu nie leciało nie wiem. wtedy brałam go do pionu ponosiłam aby się uspokoił i dalej przystawiałam do tej samej piersi. Po kilku dniach minęło. Dużo sił dla Ciebie

lucy wyjścia gdzieś, do kogoś są stresujące, ale na pewno sobie poradzicie a mała będzie grzeczna

mega bardzo mi przykro, że @ przyszła bardzo mocno kciuki trzymam żeby to była twoja ostatnia w tym roku

sheh szukasz pracy tylko w swoim zawodzie, czy bierzesz pod uwagę też inną pracę ??

amilcia oby lekarz dał coś co pomoże małej

sofia na mnie sam szpital działał kiepsko - wbili mi welfron i od razu skurcze zanikły

lena my w 8 dobie byliśmy na 10 minutowym spacerze ale to był listopad i było 15 st ciepła

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 17:16   #270
BERBIE
Zakorzenienie

Basiu bądź wytrwała, wierzymy w ciebie

delilahinsomnia chodzisz do szkoły? do szkoły średniej?

shehzadi bardzo się cieszę, że już jesteś. wyprowadziliście się od pastorów?

Madzia bardzo mi przykro. ma nadzieję, że za miesiąc już @ nie przyjdzie.

ja wróciłam wcześniej z zajęć, nie wyspałam się, siedziałam nieprzytomna , więc urwałam się z 2 cz. ostatniego wykładu. kolega z grupy pochwalił, się, że jego żona jest w ciąży. bardzo dziwnie się poczułam zazdrość mnie zżera od środka.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości