Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-11, 00:29   #3541
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Czyzby komus sie wpadło?? Ide czytac dalej, mozna to dwojako rozumiec
Witaj Crazy
Nie, jeszcze nikomu

A jak się w ogóle miewacie z Idą?
Stary 2012-03-11, 00:43   #3542
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Brumku,
Ida ma się kwitnąco, ja bywam ostatnio trochę zmęczona, bo się mojej małej ostatnio dzień z nocą myli. Kilka dni temu obudziła się na dobre ok 2 i nie spala do 4. Mąż się z nią bawił w drugim pokoju Muszę pilnować jej rozkładu drzemek.
A czytałam że Tymek się turla - fantastycznie.
A przy okazji chciałam się wam poskarżyć na Smyka. Jakiś czas temu przy zakupach dostałam kupon rabatowy na zabawki 20%. Dziś kupiłam OBalla w Smyku dla znajomych i okazało się, że na niego rabatu nie ma, bo to zabawka "outdoorowa" jak namiot czy łopatka (ciekawa klasyfikacja). Jestem zawiedziona, nie było takiej informacji na tych kuponach. Bez sensu. Wystarczy, że kupon nie dziala na już przeceniony asortyment, wprowadzają jeszcze dodatkowe ograniczenia
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 01:26   #3543
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A przy okazji chciałam się wam poskarżyć na Smyka. Jakiś czas temu przy zakupach dostałam kupon rabatowy na zabawki 20%. Dziś kupiłam OBalla w Smyku dla znajomych i okazało się, że na niego rabatu nie ma, bo to zabawka "outdoorowa" jak namiot czy łopatka (ciekawa klasyfikacja). Jestem zawiedziona, nie było takiej informacji na tych kuponach. Bez sensu. Wystarczy, że kupon nie dziala na już przeceniony asortyment, wprowadzają jeszcze dodatkowe ograniczenia
No to super, że u Idy wszystko ok Poza lekkim myleniem pór

A te wszystkie promocje/przeceny/kupony nierzadko się tak kończą Człowiek się nastawi, pojedzie specjalnie i zawód. Niestety oni tak na nas zarabiają...
Swoją drogą ciekawe, czemu zabawki outdoorowe (matko, kto je tak określił ) nie są objęte promocjami?
Stary 2012-03-11, 07:49   #3544
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć Czołem Kluski z Rosołem

Niech Was nie zmyli moje radosne przywitanie. Spałam może ze 3 godziny. Wróciliśmy przed 1 a mój syn tak się ucieszył, że postanowił się obudzić. Wzięłam go do siebie i jakoś udało mi się go uśpić, ale i tak budził się co pół godziny. Ach ten skok

Jestem zatem niewyspana, TŻ mnie wkurza, Dominik marudzi, a poza tym trochę wczoraj pofolgowałam diecie, a na dodatek właśnie wcinam czekoladę do kawy. Głupie babsko ze mnie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 08:41   #3545
Naataaszkaa
Raczkowanie

Hejooo

Ale pustki tu dzisiaj.. u nas noc nawet nawet.. teraz Hania drzemie, Tż w ogóle jeszcze nie wstał a ja siedzę.. i kawy bym się napiła, ale mam lenia i nie chce mi się zrobić

Wczoraj mi się ałaaaa zrobiło najpierw stuknęłam się paznokciem u ręki w stół.. i potem tym palcem chciałam obrać mandarynkę i złapał mnie taki ból, że normalnie wyłam.. nie wiem o co chodzi, ale palec i ten paznokieć boli mnie do teraz, że ledwo mogę się nim dotknąć.. poza tym żadnych innych objawów tak się chciałam pożalić

Hania ma coraz gorszy kaszel.. dopiero we wtorek mamy wizytę.. nie wiem co to jutro będzie z tym żłobkiem..

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Oj zdrowka dla Was dziewczyny!

A promyczki byly dzis u nas, ale co z tego jak my nadal w domu...
Dziękujemy

A u mnie dzisiaj też promyczki świecą ale i tak nigdzie nie idziemy..

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Naataaszkaa dużo zdrowia dla Ciebie i Hani
Dziękujemy

Fajna ta Twoja Helenka jest musimy się w końcu kiedyś spotkać żebym poznała tą królewnę małą

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Wpadłam powiedzieć dobranoc i, że mamy drugiego ząbka

Kto mi zrobi kawy z mleczkiem? Ktoooooo?
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 08:58   #3546
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziś będzie lepiej
A rajd musiał się podobać. Adaś jest bardzo męskim niemowlakiem!
nie pomogło kolejna noc z pobudkami co godzinę., no i tradycyjnie o 6 wstaliśmy na dobre.....

A że Tymek anioł to mnie wcale nie dziwi natomiast co do brokuła, to Adaś tak samo zareagował (za to ja uwielbiam ) Ale już się powoli przekonuje, tak jak do innych rzeczy na które najpierw reagował obrzydzeniem
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
wieczorem był szał przy zmianie pościeli
po to jest poduszkowy potwór

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Wpadłam powiedzieć dobranoc i, że mamy drugiego ząbka
gratulacje!
Cytat:
ale świństwo

Od rana słyszę od Adasia "TATA TATA".... ciekawe co będzie jak tata przyjedzie wreszcie

KAWUSIA, kiedy coś wreszcie napiszesz??

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-03-11 o 09:00
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 09:02   #3547
agadus
Wtajemniczenie

witam
a u nas nocka dobrze, chyba juz sie przyzwyczaiłam,że wstaję w nocy, ale...
jem śniadanko, a kawa zbożowa parzy się

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
a poza tym trochę wczoraj pofolgowałam diecie, a na dodatek właśnie wcinam czekoladę do kawy. Głupie babsko ze mnie
nic się nie stanie, jak od czasu do czasu skusisz się na łakocie, a swoja drogą tak jak takie przysłowie mówi " raz na rok to i kura pierdnie " , nie miej wyrzutów sumienia

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

Wczoraj mi się ałaaaa zrobiło najpierw stuknęłam się paznokciem u ręki w stół.. i potem tym palcem chciałam obrać mandarynkę i złapał mnie taki ból, że normalnie wyłam.. nie wiem o co chodzi, ale palec i ten paznokieć boli mnie do teraz, że ledwo mogę się nim dotknąć.. poza tym żadnych innych objawów tak się chciałam pożalić

Hania ma coraz gorszy kaszel.. dopiero we wtorek mamy wizytę.. nie wiem co to jutro będzie z tym żłobkiem..

Dziękujemy

A u mnie dzisiaj też promyczki świecą ale i tak nigdzie nie idziemy..
oj biedna, w palec jak się uderzy to boli,
a Hania jeszcze się męczy?, a masz z kim ja jutro w domu zostawić?? jak tak to może nie posyłaj jej do żłobka,
a co do promyczków, wiedziałam, że w końcu zadziałaja moje moce,
u mnie deszcz ze słońcem się miesza

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

natomiast co do brokuła, to Adaś tak samo zareagował (za to ja uwielbiam ) Ale już się powoli przekonuje, tak jak do innych rzeczy na które najpierw reagował obrzydzeniem

ja uwielbiam brokuły, Nati też polubiła

Nataszka chodź do mnie na kawe, mam i parzona i rozpuszczalną

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:

Od rana słyszę od Adasia "TATA TATA".... ciekawe co będzie jak tata przyjedzie wreszcie
heheheh dobre,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 09:12   #3548
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
to się tata ucieszy jak przyjedzie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
1. nic się nie stanie, jak od czasu do czasu skusisz się na łakocie, a swoja drogą tak jak takie przysłowie mówi " raz na rok to i kura pierdnie " , nie miej wyrzutów sumienia

2. oj biedna, w palec jak się uderzy to boli,
a Hania jeszcze się męczy?, a masz z kim ja jutro w domu zostawić?? jak tak to może nie posyłaj jej do żłobka,
a co do promyczków, wiedziałam, że w końcu zadziałaja moje moce,
u mnie deszcz ze słońcem się miesza[COLOR="Silver"]

3. Nataszka chodź do mnie na kawe, mam i parzona i rozpuszczalną [COLOR="Silver"]
1. Parsknęłam śmiechem

2. No męczy się, chociaż spała dzisiaj naprawdę dobrze.. kaszle jednak i taki mokry się ten kaszel robi.. no właśnie nie bardzo mam ją jutro z kim zostawić ewentualnie.. mam nadzieję, że do jutra się trochę uspokoi

3. Ja już w butach stoję adres mam to pędzę szykuj największy kubek jaki masz w łapki wzięłam ciacha.. a co - poszalejemy
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 09:16   #3549
agadus
Wtajemniczenie

a pewnie że poszalejemy, a co, niedziela jest, odchudzac się będziemy od poniedziałku
a kubek mam taki megaśny, wejdzie ok 750ml.zapraszam

Stary 2012-03-11, 09:45   #3550
adrji
Raczkowanie

dzień dobry słonka małe i duże
pogoda nastraja

sto lat! sto lat!
dla
Filipa
Hani
Marysi
Emila
Natan
słodkiej miesięcznicy

nadrobiłam
a swoją drogą apropo postów to mi osobiście brakuje niektorych wpisów 'pierworodnej ekipy' humoru Zmalowanej Zanki Neroli
dziewczyny zaganiane?

Cytat:
a pewnie że poszalejemy, a co, niedziela jest, odchudzac się będziemy od poniedziałku
agadus żyję tą samą 'teorią niedzielną'
mniam od niedzieli do niedzieli

a ja dolączam do grona mamusiek wyspanych (jeżeli takowe są)
chyba nie pisalam żeby nie zapeszać, trwa to już kilka dni
Janek zacząl przesypiać do 6
budzi się na jedzonko zje i dosypiamy do po 7
a wczoraj to wogóle jak od dawien dawna przy wolnej sobocie obudziliśmy się dopiero o 9

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Ania za TATA to moze my też za kilka dni uslyszymy

Madziulka 17 super ten wózek! bardzo mi się spodobał, sprawdzalam ale na allegro ni ma

Edytowane przez adrji
Czas edycji: 2012-03-11 o 10:12
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 09:49   #3551
brunetka2000
Zakorzenienie

I to będzie dzisiaj na tyle
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 09:52   #3552
agadus
Wtajemniczenie

Filip
Emil
MarysiaHania
Natan

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

ooo znowu noc zarwana?? oj nie dobrze

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

mam pytanie, jak zrobić żeby mieć w linku swój napis a nie adres do linku
?, zamotałam ale wiecie o co chodzi? kiedys chyba żaneta podawała, nie pamiętam

Stary 2012-03-11, 09:54   #3553
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
ja mogę, zapraszam na taką z ekspresu choć widzę że dziś u Agadus pijesz
Cytat:
nic się nie stanie, jak od czasu do czasu skusisz się na łakocie, a swoja drogą tak jak takie przysłowie mówi " raz na rok to i kura pierdnie " , nie miej wyrzutów sumienia
tego nie znałam
Cytat:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 10:01   #3554
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
1. Ale pustki tu dzisiaj.. u nas noc nawet nawet.. teraz Hania drzemie, Tż w ogóle jeszcze nie wstał a ja siedzę.. i kawy bym się napiła, ale mam lenia i nie chce mi się zrobić
2. Kto mi zrobi kawy z mleczkiem? Ktoooooo?
1. U mnie też TŻ śpi, kawy też bym się napiła, tyle że Dominik już z drzemki wstał
2. No Agadus zrobi. Ja też mam nadzieję się załapać

Cytat:

Dobre z tą kurą
Mówisz, że nic się nie stanie??? Hmm... może otworzyć precelki

Cytat:
Ja też chcę, ja też !

Filip, Emil, Marysia, Hania, Natan

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-03-11, 10:07   #3555
alibany
Rozeznanie

Hania, Marysia, Emil, Filipek

Dzień dobry!!

Jak to jest, tż wrócił na dwa dni mała budziła się o 7. Tż wyjechał, mała wróciła do pobudek o 5 W ogóle na powrót tż zaczęła mówić ta ta i dzia dzia cudnie to brzmi

Zdrówka dla Hani i innych chorowitków!!
Gratulacje kolejnych ząbków, bo takowe się pojawiły przez ostatnie kilka dni

Słonko niby świeci, pozytywnie nastraja ale ten wiaterek wszystko psuje Ale spacer i tak dzisiaj zaliczymy...
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 10:09   #3556
agadus
Wtajemniczenie

jacieeee to zapraszam,
dziewczyny mam juz wodę wstawic??

Stary 2012-03-11, 10:15   #3557
adrji
Raczkowanie

Ja też zapraszam na kawe! a co
mam akurat świeżą przesyłke z tchibo a do tego z wczoraj całą tortownice śmietanowca
przesyłam wirtualnie
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 10:28   #3558
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
jacieeee to zapraszam,
dziewczyny mam juz wodę wstawic??
Wstawiaj szybciutko bo ja już z busa piszę

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-03-11, 10:28   #3559
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Madziulka 17 super ten wózek! bardzo mi się spodobał, sprawdzalam ale na allegro ni ma
Ja kupiłam na ebay.co.uk. Na allegro faktycznie nie ma, bo chciałam porównać cenę, ale znalazłam
w takim sklepie internetowym http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...pacerowy.html#

Dzień dobry,

Miłej niedzieli

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 10:37   #3560
zapałeczka
Zadomowienie

Witamy się z dziś już 7-miesięcznym Natanem !

Jestem niewyspana okropnie... Poszliśmy wczoraj z tż do klubu, wróciliśmy wcześnie bo po 2. A Natusiek od godz. 6 się darł jak nienormalny, dopiero teraz usnął... Akurat dziś, akurat jak potrzebowałam spaaać Chyba na złość to zrobił, na znak protestu, że wczoraj go zostawiliśmy i poszliśmy
Stary 2012-03-11, 11:14   #3561
ellika
Rozeznanie

Cytat:

hmm...ja miałam zatkany kanalik, nie samo ujście, ale taką kropeczkę też miałam. Poszukałam co robić i delikatnie przekłułam zdezynfekowaną igłą. Nie bolało a pomogło
+ solidne rozmasowanie (z użyciem męża )
hmm spróbuję
Cytat:
sto lat! sto lat!
dla
Filipa
Hani
Marysi
Emila
Natan
słodkiej miesięcznicy
podłączam się. za kolejne miesiące

Dołączam do grona NIEwyspanych
poszłam spać późno bo po 1szej a K. budziła się często i o 6tej pobudka. Teraz tż z małą dosypiają, a ja taką kawę sobie z rana zrobiłam, że mam wytrzeszcz oczu
Mieliśmy dziś na zakupy krzesełkowo-spacerówkowe sie wybrać, ale coś chęci i sił brak
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 11:28   #3562
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dla Filipa, Hani, Marysi, Emila i Natana STO LAT!!!!

Cytat:

Na kawę zapraszam

A palca współczuję. Może sobie jakoś paznokieć podważyłaś i dlatego nie widać a boli?

Cytat:
1.nie pomogło kolejna noc z pobudkami co godzinę., no i tradycyjnie o 6 wstaliśmy na dobre.....

2. A że Tymek anioł to mnie wcale nie dziwi natomiast co do brokuła, to Adaś tak samo zareagował (za to ja uwielbiam ) Ale już się powoli przekonuje, tak jak do innych rzeczy na które najpierw reagował obrzydzeniem

3. Od rana słyszę od Adasia "TATA TATA".... ciekawe co będzie jak tata przyjedzie wreszcie
1. Biedna Ty
2. Dlatego nie zamierzam się poddawać
3. A kiedy tata wraca? Ale będzie miał radość

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus;32849157[COLOR=Silver
]
[/COLOR]mam pytanie, jak zrobić żeby mieć w linku swój napis a nie adres do linku
?, zamotałam ale wiecie o co chodzi? kiedys chyba żaneta podawała, nie pamiętam
Musisz w miejscu na podpis wpisać ten napis, który chcesz mieć, a potem otaczasz go kwadratowymi kalmrami i wpisujesz tak: TUTAJ TEN SWÓJ TEKST
Stary 2012-03-11, 11:42   #3563
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Filip
Emil
MarysiaHania
Natan

dzien dobry

oooo kasiahexe do nas zawitala

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-03-11 o 11:44
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:24   #3564
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej!

Filip
Emil
Marysia
Hania

Natan

dla Was

My po obiadku, tzn dziewczynkom dałam pierwszy raz rosołek z kluseczkami lanymi na żółtku, i wcinały ,że az im się uszy trzęsły.

Przepraszam,że ostatnio nie mam dla Was czasu, ale

Stary 2012-03-11, 12:58   #3565
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Sto lat dla swietujacych miesiecznice!

Ania brawa dla Adasia!

Cytat:
Ja też zapraszam na kawe! a co
mam akurat świeżą przesyłke z tchibo a do tego z wczoraj całą tortownice śmietanowca
przesyłam wirtualnie
A wiesz, ze w koncu kupilam ekspres, wlasnie z tchibo? Juz jestem po kawie i walcze, zeby nie zrobic sobie drugiej. Pyszna jest

Bella dziewczynki juz zdrowe?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:54   #3566
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuneczki

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Czesć dziewczyny!

U nas to samo co Patika. Darcie, jęki, itd. Noc masakra. Zresztą prawie zawsze tak jest, ani razu mi nie przespał całej nocy. Ba, co ja mówię. Ani 5 h pod rząd.
Dość mam tej męczarni nocnej... kiedy my się wyśpimy wszystkie ku..wa No!
pytanie za 100 punktów

[QUOTE=brumek;32835432]

Tymek od ponad miesiąca ma suchą, szorstką "plamę" na jedym łokciu. Nie wiem od czego. Ale nie myślę że to alergia.

[/QUOTu Żbika na taką suchą plamę pomógł oliatum maść

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Hejka!
Ile dam radę nadrobię, trochę wypadłam z rytmu więc muszę się znowu wdrożyć
Tż już wyjechał, więc musimy się z Alą przestawić znowu na tryb "tylko we dwie"
wdrażaj się mała wdrażaj

Cytat:
Cześć.. witamy się obie chore..

Hania kaszle i katar ma.. nos cały zapchany, źle spała w nocy.. a ja mam chyba zapalenie ucha bo boli niesamowicie i promieniuje aż do szczęki.. oj niefajne uczucie..

A Hani wychodzi kolejna jedynka i dwójka zarazem.. boooże to już będzie 6 zębów
zdrówka kochane!!!
6!!!!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
wszystkie niewyspane mamusie
a dziękuję dziękuje

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziś dałam mu też w ramach eksperymentu ugotowaną różyczkę brokuła. Wziął chętnie do łapki, oczywiście zaraz do buzi i ... tak się skrzywił, tak wzdrygnął, jakby to najgorsze świństwo było
hmmm mleczko lepsze bez dwóch zdań

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Cześć Czołem Kluski z Rosołem

Niech Was nie zmyli moje radosne przywitanie. Spałam może ze 3 godziny. Wróciliśmy przed 1 a mój syn tak się ucieszył, że postanowił się obudzić. Wzięłam go do siebie i jakoś udało mi się go uśpić, ale i tak budził się co pół godziny. Ach ten skok
u nas już po skoku ale ja sobie dalej z niego korzystam i zwalam wszystko na niego no na coś muszę nie?! przecież nie powiem sobie że daremna matka ze mnie

Cytat:

podważyłaś sobie paznokcia jak nic bardzo nie przyjemna sprawa!! to całuski w paluszki
Filip, Hania, Marysia, Emil, Natan wszystkiego naj

Cytat:
a swoją drogą apropo postów to mi osobiście brakuje niektorych wpisów 'pierworodnej ekipy' humoru Zmalowanej Zanki Neroli
dziewczyny zaganiane?
ojjj nie też ich bardzo brakuję ale kiedyś jakaś mama pisała że tak jest, że z czasem zostaje tylko część mam reszta powoli się kruszy jeszcze mi Beatki brakuje..

Cytat:

a witaj w klubie..

my dziś jedziemy na urodzinki do kuzynek Żbika (do 8 letniej Marty i 2 letniej Marysi ojjj będzie się działo teraz kocur śpi a ja grzecznie nadrabiam przy kawusi
Stary 2012-03-11, 15:19   #3567
alibany
Rozeznanie

Ale ze mnie torba!!
Pominęłam w życzeniach Natanka!!!!

Natan specjalny buziaczek dla Ciebie!!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

my dziś jedziemy na urodzinki do kuzynek Żbika (do 8 letniej Marty i 2 letniej Marysi ojjj będzie się działo teraz kocur śpi a ja grzecznie nadrabiam przy kawusi
Udanej imprezki

My po spacerku! Wygwizdało mnie że hej! Ale Ala smacznie spała w wózeczku nie miałam serca brać jej do domu, więc wywiało mnie równo!!

Nam na suchą skórę, a ostatnimi czasy była w masakrycznym stanie ( Całe ciałko od stóp do głów, suche, chropowate, czerwone ) pomógł krem oilatum. Smaruje kilka razy dziennie i w końcu jest poprawa....

Pytanie z serii głupich!
Czy jeśli dziecko może jeść ogórka kiszonego (Ala uwielbia) to może zjeść zupkę ogórkową?

Ala wstaje przy wszystkim co się da a jak upada na d.upkę to się cieszy
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:28   #3568
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dziekujemy za życzonka.znowu nie mam czasu nadrabiac

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:12   #3569
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
1. nie pomogło kolejna noc z pobudkami co godzinę., no i tradycyjnie o 6 wstaliśmy na dobre.....

2. A że Tymek anioł to mnie wcale nie dziwi natomiast co do brokuła, to Adaś tak samo zareagował (za to ja uwielbiam ) Ale już się powoli przekonuje, tak jak do innych rzeczy na które najpierw reagował obrzydzeniem

3. Od rana słyszę od Adasia "TATA TATA".... ciekawe co będzie jak tata przyjedzie wreszcie
1. Łączę się w bólu Ja też wstawałam co godzinę i o 7. pobudka.
2. Brokuły smakowały mojemu dziecku, natomiast do jabłka na razie nie może się przekonać
3. A to się tata ucieszy U nas dopiero poczatki i zaczęło się od "tatatata" właśnie

Cytat:
Podobno z jednorazowym przejedzeniem się organizm umie sobie poradzić, tzn. wykorzysta też nadmiar kalorii. Gorzej gdy dzieje się tak częściej, bo wtedy odkłada nadmiar kalorii. W tej książce tak jest napisane (miałam też wykłady z autorką): http://www.ceneo.pl/193524

Cytat:
Uwielbiam takie kubki Dostałam na gwiazdkę fajny, ale tylko 450 ml

Cytat:
sto lat! sto lat!
dla
Filipa
Hani
Marysi
Emila
Natan
słodkiej miesięcznicy
Dołaczam się do życzeń!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:18   #3570
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Kolejna niewyspana?

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Jestem niewyspana okropnie... Poszliśmy wczoraj z tż do klubu, wróciliśmy wcześnie bo po 2. A Natusiek od godz. 6 się darł jak nienormalny, dopiero teraz usnął... Akurat dziś, akurat jak potrzebowałam spaaać Chyba na złość to zrobił, na znak protestu, że wczoraj go zostawiliśmy i poszliśmy
To się nazywa wyczucie czasu...

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Dołączam do grona NIEwyspanych
poszłam spać późno bo po 1szej a K. budziła się często i o 6tej pobudka. Teraz tż z małą dosypiają, a ja taką kawę sobie z rana zrobiłam, że mam wytrzeszcz oczu
Może pełnia była

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
u nas już po skoku ale ja sobie dalej z niego korzystam i zwalam wszystko na niego no na coś muszę nie?! przecież nie powiem sobie że daremna matka ze mnie
My mamy 31 tygodni. łapiemy się na ten skok?
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości