Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-10, 19:03   #4051
AshLeeVioLiniSt
BAN stały

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość

skojarzyło mi się z Muminkami...
Mi też Kapelusz włóczykija. Jest Marni - jest impreza.

Za to zdjęcia w wannnie... Hmm...
AshLeeVioLiniSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 19:10   #4052
bita smietana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AshLeeVioLiniSt Pokaż wiadomość
Co do kolekcji męskiej to się nie wypowiem, bo nie oglądałam, ale ciuchy z damskiej to w większości marnej jakości szmaty (nie wszystko). Zupełnie nie rozumiem zachwytu nad tą marką - w tej cenie można znaleźć ubrania lepszej jakości.
Tylko to nie o jakość chodzi, ale o wzornictwo, a to akurat u Zary jest całkiem niezłe, bo wzorowane (czyt. bezczelnie kopiowane) od topowych projektantów.

Jakość... W sumie patrząc na filozofię tej marki- szybkie, często wypuszczane kolekcje, dzięki czemu błyskawicznie łapią trendy- po co niezwykła jakość, skoro to są ubrania na kilka miesięcy?

Oczywiście mówię o tej marce w kontekście Europy Zachodniej, chcecie lepszą jakość w podobnej cenie- zawsze jest Mango, Massimo Dutti

O wiele bardziej niż Zara rozwala mnie Top Shop

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3284213 8]Odbyłam dziś pielgrzymkę do Zary i co mnie rozwaliło - męskie ubrania są o wiele lepszej jakości niż damskie! Kupiliśmy z mężem jemu 2 pary spodni, koszulę, 2 podkoszulki i taką fajną bawełnianą bluzkę bluzopodobną. Obeszłam dział damski, popatrzyłam, pomacałam... nie chcę nikogo urazić ale niektóre rzeczy są jakości hmm.. szmatek za 10 zł, niestety.[/QUOTE]
Męskie są bardzo fajne Mój facet często tylko tam może znaleźć na siebie ciuchy, bo jest szczupły i bardzo wysoki. A już np. męski H&M to szit straszny

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez AshLeeVioLiniSt Pokaż wiadomość
Mi też Kapelusz włóczykija. Jest Marni - jest impreza.
Tak szczerze mówiąc- byłam dziwnie przekonana, że akurat ta współpraca z projektantem będzie na tym wątku dobrze przyjęta Uwielbiam kolekcje Marni już od wielu lat, bardzo się cieszę że HM zdecydował się właśnie na nich. Ostatnia kolekcja projektancka która tak bardzo mi się podobała, to Victor&Rolf dla HM

Fantastyczny kontrast dla niedawnego Versace
Stary 2012-03-10, 19:11   #4053
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość

Męskie są bardzo fajne Mój facet często tylko tam może znaleźć na siebie ciuchy, bo jest szczupły i bardzo wysoki. A już np. męski H&M to szit straszny
mój też jest szczupły, może nie bardzo wysoki ale ciężko mu znaleźć dobre dzinsy na przykład. Ale w zarze spodobaly mu się te spodnie (załącznik) i są naprawdę super!
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 19:13   #4054
201804100943
Konto usunięte

przypomniało mi się: męskie rurki mnie rozwalają
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 19:22   #4055
RiverOfDirt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
Mnie również. NIGDY się do nich nie przekonam.

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 19:35   #4056
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RiverOfDirt Pokaż wiadomość
Mnie również. NIGDY się do nich nie przekonam.
..ani ja
no way!
Stary 2012-03-10, 19:38   #4057
Konto usunięte

mnie rozwalają jesli to sa jakieś dżinsy, w dodatku takie prawie że skinny, a nosi je chlopak stylizowany na hipstera do dziwacznej koszulki, jakiejś mega chusty, do tego trampki
jeśli są jakoś sensownie zakomponowane z całością to mogą być
Stary 2012-03-10, 23:09   #4058
Magdallen
Zakorzenienie

Jeszcze takiego szoku, jak dziś, to nie przeżyłam chyba. Widziałam dziś dziewczynę w szmatkowatych, czarnych szortach, ledwie zakrywających pośladki, do tego zakolanówki i kurtka puchowa. Dziewczyna na 100% nie miała rajstop, tylko gołe nogi!!! Na dodatek dziewczyna wysiadła z pociągu do Warszawy, także to nie było zwykłe wyjście z psem, czy do śmietnika, tylko raczej na jakieś dłuższe wyjście.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 10:01   #4059
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
http://shoppingmonsterrr.blogspot.co...-on-floor.html rozwaliło mnie szóste zdj od góry co tam stylizacja, paczta jaka wanna! i te kafle! [/URL]
No co ? Fajne kafelki

I co to znaczy 'SET' lub 'SECIK' ?

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość

skojarzyło mi się z Muminkami...
Mi niestety też

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Jeszcze takiego szoku, jak dziś, to nie przeżyłam chyba. Widziałam dziś dziewczynę w szmatkowatych, czarnych szortach, ledwie zakrywających pośladki, do tego zakolanówki i kurtka puchowa. Dziewczyna na 100% nie miała rajstop, tylko gołe nogi!!! Na dodatek dziewczyna wysiadła z pociągu do Warszawy, także to nie było zwykłe wyjście z psem, czy do śmietnika, tylko raczej na jakieś dłuższe wyjście.
Lato już jest
Stary 2012-03-11, 10:07   #4060
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja dziś zaszaleję i założę baleriny. Na termometrze mam 8 stopni, ale świeci słońce i odczuwalna temp. jest wyższa . W końcu tutaj kobitki chodziły w balerinach, jak było 0 stopni i żyją, haha.

Mnie wkurza używanie określeń "set", "secik", "outfit" itd., nie można używać polskich słów? Ja sama zauważam, że im częściej myślę po angielsku lub używam holenderskich określeń (nie znam tego języka w stopniu komunikatywnym, jedynie co podłapuję jakieś śłówka), to mi zasób polskiego słownictwa ubożeje, ale walczę z tym .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 10:17   #4061
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mnie wkurza używanie określeń "set", "secik", "outfit" itd., nie można używać polskich słów?
Ałtfit jest bardziej dżezi ^^ Mnie rozwala nazywanie zestawem bokserki, jeansów i balerin
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 10:25   #4062
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
Ałtfit jest bardziej dżezi ^^ Mnie rozwala nazywanie zestawem bokserki, jeansów i balerin
Czyli założenie pidżamy i zrobienie sobie zdjęcia pod prysznicem byłoby awangardowym ukazaniem ałtfitu .

Mnie ostatnio rozwala moda na kręcenie w Polsce filmów, które są bardziej denne od moreny dennej. Mówię o filmach typu "Kac Wawa" czy nowa wersja "Hansa Klossa", no ja błagam, nie można wymyślić czegoś oryginalnego i na poziomie Ostatni film, jaki mogę polecić, to "Listy do M.", chociaż jego pierwsza połowa nie porywa, ale można się pośmiać a nawet popłakać.
Stary 2012-03-11, 10:26   #4063
MadSyndrome
Zadomowienie

to jest właśnie powód, dla którego nie lubię blogów modowych w ostatnich latach tak modnych..
http://shoppingmonsterrr.blogspot.com/
masakra. Każdy ma jakieś hobby, ale żal mi tych młodych dziewczyn, które po prostu się poniżają... a potem wszyscy się z nich śmieją tak jak tutaj. I ja też się śmieję, bo trudno tego nie robić jak się widzi to zdjęcie w wannie O_o albo to http://1.bp.blogspot.com/-MQ6RHbapU4...6eA/s640/b.jpg O_o ?

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 10:30   #4064
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo chciałam napisać! Szczególnie jak facet jest bardzo szczupły i ma takie chude nogi brrrr

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 10:32   #4065
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
to jest właśnie powód, dla którego nie lubię blogów modowych w ostatnich latach tak modnych..
masakra. Każdy ma jakieś hobby, ale żal mi tych młodych dziewczyn, które po prostu się poniżają... a potem wszyscy się z nich śmieją tak jak tutaj. I ja też się śmieję, bo trudno tego nie robić jak się widzi to zdjęcie w wannie O_o albo to http://1.bp.blogspot.com/-MQ6RHbapU4...6eA/s640/b.jpg O_o ?
Racja, szczególnie, że popatrz chociażby na jej zestawienie linków do blogów modowych. Na blogach osób, które się czymś konkretnym interesują, np. danym stylem ubierania czy wystrojem wnętrz, są blogi o interesującej je tematyce. Ta dziewczynka ma misz-masz modnych blogów, bez ładu i składu. Przykry jest taki owczy pęd, byleby być modnym i ludzie podziwiali.
Stary 2012-03-11, 11:31   #4066
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
toż to dziecko jeszcze... niestety żyje w czasach internetu i co wymyśli, to wrzuci... za parę lat sama nad sobą zapłacze
cieszę się że za moich czasów netu nie było

zresztą - notka z tekstem życzę miłego weekendu i to http://4.bp.blogspot.com/-zDdXeiXYQQ...s640/jjjj.jpeg
buntuje się dziecko rodzice powinni chyba jednak zwracać uwagę co ich pociecha robi w sieci

Edytowane przez Alvesta
Czas edycji: 2012-03-11 o 11:34
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 11:41   #4067
Konto usunięte

rozwala mnie moda na obklejanie samochodu naklejkami "patrz w lusterka, motocykle są wszędzie". Akcja szlachetna, ale najczęściej sie zdarza że posiadacz takiej naklejki sam w te lusterka nie patrzy i to wcale nie w kategoriach rozgladania się za motocyklem, ale najzwyczajniej w swiecie jezdzi jakby nie wiedzial co się za nim dzieje, zajeżdża drogę, zmienia bezrefleksyjnie pasy itp. czyzby dlatego że nie widzi jej przed sobą?
Stary 2012-03-11, 11:52   #4068
isetta_
Zadomowienie

Cytat:
Racja, szczególnie, że popatrz chociażby na jej zestawienie linków do blogów modowych. Na blogach osób, które się czymś konkretnym interesują, np. danym stylem ubierania czy wystrojem wnętrz, są blogi o interesującej je tematyce. Ta dziewczynka ma misz-masz modnych blogów, bez ładu i składu. Przykry jest taki owczy pęd, byleby być modnym i ludzie podziwiali.
Z tego co wyczytałam to jest to raczej chłopiec: "Ostatnio zauważyłem , że w rozprzestrzenia się dziadkowa moda."; "Postanowiłem wziąć parasol i jazda na sesję!" itd... Więc to chłopiec jest, chociaż fakt też myślałam że to dziewczynka
isetta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:01   #4069
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isetta_ Pokaż wiadomość
Z tego co wyczytałam to jest to raczej chłopiec: "Ostatnio zauważyłem , że w rozprzestrzenia się dziadkowa moda."; "Postanowiłem wziąć parasol i jazda na sesję!" itd... Więc to chłopiec jest, chociaż fakt też myślałam że to dziewczynka
Ło matko w takim razie, biorąc pod uwagę paznokcie i resztę, powinien sobie dopisać do idoli Madoxa , Michała Szpaka i Boya Georga

Edytowane przez lwia paszcza
Czas edycji: 2012-03-11 o 12:05
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:03   #4070
iamxshi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
Ło matko w takim razie, biorąc pod uwagę paznokcie i resztę, powienien sobie dopisać do idoli Madoxa , Michała Szpaka i Boya Georga
Nie wiem, czy Lady gaga nie wystarcza i tak Też się zdziwiłam, nie czytałam jego postów i nawet mi do głowy nie przyszło, że to chłopak nie dziewczyna.
iamxshi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:04   #4071
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
dawniej ludzie się po prostu ubierali, teraz się stylizują i kompletują outfit
Cytat:
Stary 2012-03-11, 12:14   #4072
Alvesta
Zakorzenienie

to się właśnie zdziwiłam

http://shoppingmonsterrr.blogspot.co...fe-autmun.html

it's a boy

Edytowane przez Alvesta
Czas edycji: 2012-03-11 o 12:16
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:18   #4073
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
nie "pacze" co wam tu wklejam jak to chlopiec to zdjęcie w wannie jest jeszcze dziwniejsze w takim razie i zgadzam się z dziewczynami wyżej, dostęp do internetu nie wychodzi na dobre współczesnym dzieciakom
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:44   #4074
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
to się właśnie zdziwiłam

it's a boy
eeeee ...

A propo blogów modowych, ja już bardziej wolę takie blogi life-stylowe Mam swoje dwa ulubione, na które zaglądam bardzo często
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:02   #4075
owieczkaa
Zakorzenienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3285085 0]rozwala mnie moda na obklejanie samochodu naklejkami "patrz w lusterka, motocykle są wszędzie". Akcja szlachetna, ale najczęściej sie zdarza że posiadacz takiej naklejki sam w te lusterka nie patrzy i to wcale nie w kategoriach rozgladania się za motocyklem, ale najzwyczajniej w swiecie jezdzi jakby nie wiedzial co się za nim dzieje, zajeżdża drogę, zmienia bezrefleksyjnie pasy itp. czyzby dlatego że nie widzi jej przed sobą? [/QUOTE]

Ja samą ideę popieram bo faktycznie jest rzesza kierowców którzy widzą tylko czubek własnego nosa i nic poza tym. Ale nie zamierzam wgapiać się przez 90% czasu w lusterko zamiast patrzeć na drogę tylko dlatego że motocykliści uważają że mogą jeździć jak chcą i którędy chcą bo wszędzie się zmieszczą. Ja bym bardziej popierała akcję niewidoczni piesi, bo szczególnie zimą jak jest ciemno i szaro naprawdę ich nie widać. Jesczcze nasi kochani rodacy lubują się w barwach ochronnych na zimę co pogarsza sprawę.
Stary 2012-03-11, 13:27   #4076
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Krótko mówiąc: ja muszę przyznać ze zgrozą, że niestety jestem na takie rzeczy za stara. Nie cieszy mnie oglądanie takich nastoletnich "wydziwów", nie jestem w stanie zapanować nad ironicznym uśmieszkiem, który mi się od razu błąka na twarzy. Jak stara baba co to nie rozumie młodzieży

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
to się właśnie zdziwiłam

it's a boy
Ciekawa sprawa bo ja tam widzę zalążki piersi. Chyba czas na ograniczenie słodyczy przez tego młodego chłopca
Stary 2012-03-11, 13:53   #4077
mariaantoninaII
Raczkowanie

Cytat:
Czyli założenie pidżamy i zrobienie sobie zdjęcia pod prysznicem byłoby awangardowym ukazaniem ałtfitu .

Mnie ostatnio rozwala moda na kręcenie w Polsce filmów, które są bardziej denne od moreny dennej. Mówię o filmach typu "Kac Wawa" czy nowa wersja "Hansa Klossa", no ja błagam, nie można wymyślić czegoś oryginalnego i na poziomie Ostatni film, jaki mogę polecić, to "Listy do M.", chociaż jego pierwsza połowa nie porywa, ale można się pośmiać a nawet popłakać.
Kac Wawa, ten film nie jest zły, to jest po prostu ujma dla kinematografii. Ale film taki jak reżyser. Jak zobaczyłam w jaki sposób zachowywał się podczas rozmowy z krytykiem Raczkiem to zwątpiłam.
Ale PR też na poziomie - zakładanie kilku kont na Filmwebie przez podstawionych ludzi i chwalenie na forum tego gniota Co tam się działo swego czasu to był komizm.
mariaantoninaII jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:56   #4078
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariaantoninaII Pokaż wiadomość
Kac Wawa, ten film nie jest zły, to jest po prostu ujma dla kinematografii. Ale film taki jak reżyser. Jak zobaczyłam w jaki sposób zachowywał się podczas rozmowy z krytykiem Raczkiem to zwątpiłam.
Ale PR też na poziomie - zakładanie kilku kont na Filmwebie przez podstawionych ludzi i chwalenie na forum tego gniota Co tam się działo swego czasu to był komizm.
Dla mnie jeszcze bardziej rozwalający są ludzie, którzy na takie głupie filmy chodzą do kina.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:02   #4079
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac
Konto usunięte

Cytat:
Widziałam plakat do tego filmu. W rolach głównych, ku memu zaskoczeniu, Tomasz Kot i Marta Żmuda-Trzebiatowska W obsadzie przewiduję jeszcze Karolaka i Adamczyka i będzie szoł
A skoro mowa o żanujących filmach, to warto wspomnieć o ich żenujących reżyserach: rozmowa z panią reżyser filmu Big Love
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:21   #4080
evvelinek
Zakorzenienie

dlatego ja takie filmy omijam szerokim łukiem i zastanawiam się potem, bezowocnie, co ludzie widzą w takich filmach zachwalając je pod niebiosa.. mam wtedy wrażenie, że ktoś po prostu widział tylko ten jeden film w życiu, nie ma innego wytłumaczenia

a w temacie: wpadłam na blog Kamili i podczas ładowania zdjęcia szeroko otworzyłam oczy bo wygląda bardzo dobrze tylko, że potem "doładowały" się buty... lepiej wyglądały w poprzedniej stylizacji.. a w tej od czapy zupełnie.
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości