Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-11, 12:38   #2821
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

magdalennne, czy dobrze pamiętam, że byliście wczoraj w lubelskich hurtowniach patrzeć za alko? Byliście tylko w dwóch czy gdzieś jeszcze? (o dwóch pisałaś na forum)
Stary 2012-03-11, 12:42   #2822
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

Boze... ja to samo pomyslalam zaczynam sie nas bac
też mi to przemknęło przez myśl, chwała Bogu że mamy różnicę 2 tygodni w terminach ślubu

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ale miałam idiotyczną sprzeczkę z TŻ Humor zrypany Może jakoś się dogadamy i na spacer pójdziemy chociaż...
Tak to zwykle bywa, że idzie o pierdółki..

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hello
niedzielnie u mnie, a u was??
teeeż właśnie wychodzi piękne słońce, chyba skusimy się na grilla czas rozpocząć sezon letni
Stary 2012-03-11, 12:47   #2823
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zwykle poszło o taką głupotę, że masakra. Jak sobie pomyślę, że jesteśmy w stanie się kłócić o takie pierdoły to mi się słabo robi... A mianowicie poszło o to, że chciałam jechać dzisiaj na giełdę (potrzebuję sukienki na wesele w kwietniu, a następne weekendy mam zajęte studiami), bo niestety w sklepach typu sieciówki jeszcze brak tego typu rzeczy W nocy niestety padał deszcz i stwierdziłam, że nie ma to sensu. Ale rano przestało i pytam TŻ czy jedziemy. On do mnie: będzie błoto. To pytam: Czyli odpuszczamy? On: Będzie błoto. I tak w kółko. A potem zadzwonił jego tata, żeby przyszedł mu przelewy porobić i on się ubiera i wychodzi... To się pytam: Nie jedziemy tak? A on się wkurza, że ja zła jestem...

Mówię głupota tak naprawdę, ale już pytał czy na sklepy możemy jechać, więc jest szansa
ooj faceci.. nie przejmuj sie a jak juz znowu wspomnial o sklepach to na pewno pojedziecie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mama mnie tak wczoraj zestresowała. Że to już coraz bliżej, że nie dogadały się z teściową co do kosztów i takie tam. Ale moja mama to panikara. Za butami się rozglądałam w sklepach ale tam wszystko na bardzo wysokim obcasie, a ja chcę mieć taki 5-6cm. I chyba zmówię na biłaebuty.pl te co od początku chciałam. W tamtym wątku pokazywała je chyba maly_czlowieczek i wyglądają w porządku tylko ja chcę z jaśniejszego materiału.
A co do zaproszeń to wydaje mi się, że A5 za małe a A4 za duże...
tez nie chcialam na poczatku a5 bo tez wydawaly mi się za male. Ale jak patrzalam na allegro to prawie wszystkie byly w takim rozmiarze, dostalam oczopląsu, wkurzalam się tylko, wiec zamoiwlam a5 i po sprawie
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:50   #2824
kasia_kuku
Zakorzenienie

Coś dla oka na niedzielę:http://lula.pl/lula/56,111788,113100...ja_jesien.html

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:51   #2825
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
ooj faceci.. nie przejmuj sie a jak juz znowu wspomnial o sklepach to na pewno pojedziecie

tez nie chcialam na poczatku a5 bo tez wydawaly mi się za male. Ale jak patrzalam na allegro to prawie wszystkie byly w takim rozmiarze, dostalam oczopląsu, wkurzalam się tylko, wiec zamoiwlam a5 i po sprawie
Właśnie też przeglądałam allegro i w cenie do 2 zł znalazłam tylko 3 które były A4. Swoją drogą nie wiem czy to nie za duże. Wahamy się bo w sumie te zaproszenia są dość proste i w sumie sami moglibyśmy je zrobić. Tż ma w pracy gilotynę do papieru wiec by mógł pociąć to co trzeba ( tak będzie z zawieszkami) ale sama się zastawiam czy to się opłaca wogole.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:58   #2826
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć.
Długo mnie nie było, ale miałam problemy z internetem.
Dziś mamy 160 dni do ślubu, a ja mam wrażenie, że jesteśmy w ciemnej Mam nadzieje, że w maju to się zmieni.
Działo się coś ciekawego?
Stary 2012-03-11, 13:00   #2827
justyna_g4
Zakorzenienie

Zdecydowałam, że zamówię te buty. W sumie i tak mogę je odesłać jak mi się nie spodobają. Teraz zastanawiam się nad kolorem. Który z tych 4 wybrać?? http://xn--biaebuty-8ob.pl/A_ATLASY_...enie-2559.html ?

Laura

Stary 2012-03-11, 13:08   #2828
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Mama mnie tak wczoraj zestresowała. Że to już coraz bliżej, że nie dogadały się z teściową co do kosztów i takie tam. Ale moja mama to panikara. Za butami się rozglądałam w sklepach ale tam wszystko na bardzo wysokim obcasie, a ja chcę mieć taki 5-6cm. I chyba zmówię na biłaebuty.pl te co od początku chciałam. W tamtym wątku pokazywała je chyba maly_czlowieczek i wyglądają w porządku tylko ja chcę z jaśniejszego materiału.
A co do zaproszeń to wydaje mi się, że A5 za małe a A4 za duże...
Zgadzam sie z Paulinką, to tylko zaproszenia. My tez mamy a5 i również myślałam, że będą za małe, ale tekst jest bardzo ładnie rozmieszczony i wszystko jest czytelne.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Zdecydowałam, że zamówię te buty. W sumie i tak mogę je odesłać jak mi się nie spodobają. Teraz zastanawiam się nad kolorem. Który z tych 4 wybrać?? http://xn--biaebuty-8ob.pl/A_ATLASY_...enie-2559.html ?
Najbardziej odpowiada mi 2 a potem 1. Tamte dwa kolory jakos mi sie nie widzą. 4 bardziej pod granatowy mi podchodzi, a 3 zbyt blady.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:09   #2829
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć.
Długo mnie nie było, ale miałam problemy z internetem.
Dziś mamy 160 dni do ślubu, a ja mam wrażenie, że jesteśmy w ciemnej Mam nadzieje, że w maju to się zmieni.
Działo się coś ciekawego?
Nena na nową suknię

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-03-11, 13:12   #2830
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z Paulinką, to tylko zaproszenia. My tez mamy a5 i również myślałam, że będą za małe, ale tekst jest bardzo ładnie rozmieszczony i wszystko jest czytelne.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Najbardziej odpowiada mi 2 a potem 1. Tamte dwa kolory jakos mi sie nie widzą. 4 bardziej pod granatowy mi podchodzi, a 3 zbyt blady.
3 wyglądają jak te w załączniku i też wolałabym jaśniejsze i właśnie nie mogę się zdecydować czy 1 czy 2. Ale chyba bardziej jestem skłonna do 1 bo jest ciemniejszy niż 2.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty1.jpg (106,6 KB, 23 załadowań)

Laura

Stary 2012-03-11, 13:13   #2831
fablous
Zakorzenienie

Witajcie
U mnie wietrzna, ale słoneczna niedziela. TŻ przyjedzie dopiero po południu więc stwierdziłam, że do tego czasu zajmę się trochę pisaniem pracy. Właśnie dostałam cudowną wiadomość, że jutro rano nie mam pierwszych zajęć więc zamiast wstawać o 5.30 będę mogła spokojnie pospać nawet do 9
We wtorek może uda mi się namówić teściową i pojedziemy do cukierni, wybrać i zamówić ciasta. Zdecydowałam też, że chcę tort w angielskim stylu, piętrowy. Mam tylko nadzieję, że ta cukiernia, którą upatrzyliśmy wykonuje takie torty.

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:15   #2832
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem jeszcze troche fruwam ale sprobuje cos naskrobac
No wiec biore ta sama co Ty
Zdjecia ponizej
Poza kilkoma kilogramami po mojej stronie to te zdjecia wiele sie nie roznia od Twoich
Ale jestem mega szczesliwa, dol rzeczywiscie uklada sie lepiej niz przy tej pierwszej, choc roznica nie jest wielka, glownie polega na sztywnosci materialu. Ale najwieksza radosc mam z serduszkowej gory jest taka piekna wczesniej trzeba bylo dosyc duzej wyobrazni, zeby zobaczyc Brianne z serduszkiem
I wiesz co? zakochalam sie w trenie gdybym byla sama to pewnie do tej pory stalabym tam i zastanawialabym sie czy brac z trenem czy bez, bo jadac tam bylam pewna ze bez, ale jak go zobaczylam, i mama go zobaczyla to ona - "oczywiscie ze bierzesz z trenem!!" No i dodatkowo pani obiecala ze zrobi specjalne wzmocnienia i zapasowe guziki i petelki w razie czego wiec JEST TREN

Na trzecim zdjeciu dopiero scisnelam ja z tylu, na pozostalych jest oczywiscie za duza
Ale kocham ja szalenie!!

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Cudnie

Mam MENU

Obiad:
- rosół z makaronem
- 6 gatunków mięsa= dewolaj,zraz z pieczarką, karkówka pieczona, austryjaczki (zapomniałam co to dokładnie było), udko z kurczaka, schabowe + sosy
- ziemniaczki z wody
- 3 rodzaje surówek= marchewka z selerem, buraczki, wiosenna z kapusty pekińskiej

Przystawki:
- zimne nóżki drobiowe i wieprzowe (pół na pół)
- schab w galarecie
- nugetsy z kurczaka + sosy
- koreczki śledziowe

Sałatki:
- sałatka z kurczaka
- sałatka z tuńczyka

Dania ciepłe: (dokładnie w takiej kolejności)
- zupa gulaszowa
- karkówka pieczona + frytki/ziemniaczki pieczone + surówka z czerwonej kapusty
- barszcz czerwony + krokiety z pieczarkami i serem

Do tego tort Ambasador i z 14 rodzai ciast.

Co o tym myślicie? Kucharka mówiła, że w zupełności wystarczy.
Zastanawiałabym się nad większa ilością przystawek tak jak przypomina mi sie swoje menu. Jak znajde to napisze jak to jest u mnie przy 105 zł za osobe/1 dzien.
Cytat:
I pochwalę wam mojego TŻta, który zrobił dzisiaj wieszak z imieniem
Jest złoty, bo taki spray mieliśmy w domu, do wersji ostatecznej będzie inny. I widzę teraz na zdjęciu, że muszę dokładniej wybierać wieszaki, bo ten ma już jakąś skazę, którą pod farbą widać...
Super jest ten wieszak
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
I tu mam pytanie: ile z Was ma obrączki z soczewką w środku i jakie macie szerokości?
My mamy soczewkowe 6mm. Kupiliśmy na Świętoduskiej u jubilera Andre. Pewnie tam byliście
Stary 2012-03-11, 13:16   #2833
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Nena na nową suknię
yyy, Nena?!
Na pierwszej stronie jest??
Stary 2012-03-11, 13:19   #2834
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
yyy, Nena?!
Nie ma

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-03-11, 13:19   #2835
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

I tu mam pytanie: ile z Was ma obrączki z soczewką w środku i jakie macie szerokości?
My mamy
szerokość mojej obrączki to 5 mm, a TŻ ma 6 mm, mam drobne palne i duża różnica jest w rozmiarach, dlatego wzięliśmy różne szerokości
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:22   #2836
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie też przeglądałam allegro i w cenie do 2 zł znalazłam tylko 3 które były A4. Swoją drogą nie wiem czy to nie za duże. Wahamy się bo w sumie te zaproszenia są dość proste i w sumie sami moglibyśmy je zrobić. Tż ma w pracy gilotynę do papieru wiec by mógł pociąć to co trzeba ( tak będzie z zawieszkami) ale sama się zastawiam czy to się opłaca wogole.

Jak masz cierpliwośc do takich rzeczy, to myslę, ze warto Przynajnmniej tym dziewczynom ktore robily tutaj same zaproszenia wyszly piękne, ja cierpliwa nie jestem do takich rzeczy więc stwierdzalm, ze zamówię i nie bede się denerwowac

Cytat:
mi sie podoba 1 i 4 a skoro 4 za ciemna dla Ciebie, to wybralabym 1

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2012-03-11 o 13:23
Stary 2012-03-11, 13:36   #2837
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
yyy, Nena?!
tak Nena! Powiedziala ze Vera juz jej sie znudzila i wybrala cos w stylu tej w zalaczniku

A tak na marginesie to wlasnie to zdjecie pokazuje mojemu TZ gdy pyta jaka mam suknie. I zawsze jest ta sama reakcja, z taka powaga na twarzy mowi "ale powaznie?" Ja odpowiadam ze oczywiscie!
A on z niedowierzaniem..."nooo ladna ale chyba zalozysz cos na siebie do kosciola"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (13,3 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez ladystar
Czas edycji: 2012-03-11 o 13:37
ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:36   #2838
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
ooo takiej jeszcze nie mam http://lula.pl/lula/56,111788,113100...2012_,,11.html

na prośbę którejś z was wklejam tą ankietę, którą wypełnialiśmy u Dominikanów. Mam nadzieję że coś widać. Generalnie, to fajna zabawa jest i można się sporo o sobie dowiedzieć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9028.jpg (127,2 KB, 94 załadowań)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:42   #2839
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
tak Nena! Powiedziala ze Vera juz jej sie znudzila i wybrala cos w stylu tej w zalaczniku

A tak na marginesie to wlasnie to zdjecie pokazuje mojemu TZ gdy pyta jaka mam suknie. I zawsze jest ta sama reakcja, z taka powaga na twarzy mowi "ale powaznie?" Ja odpowiadam ze oczywiscie!
A on z niedowierzaniem..."nooo ladna ale chyba zalozysz cos na siebie do kosciola"
Biedny TŻcik Bo Ci chłopina w paranoje popadnie jakąś Gotowy skitrać gdzieś w bagażniku jakieś ponczo dla Ciebie na wszelki wypadek
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:43   #2840
Nattiv
Zakorzenienie

Robiłam dziś przymiarkę sukni z butami ślubnymi
Specjalnie dla Was zrobiłam fotki

Na pierwszym zdjęciu macie pokazaną w przybliżeniu górę. Na wystającą tasiemkę nie zwracajcie uwagi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (67,9 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (135,8 KB, 492 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (118,1 KB, 339 załadowań)

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:50   #2841
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
ooo takiej jeszcze nie mam http://lula.pl/lula/56,111788,113100...2012_,,11.html

na prośbę którejś z was wklejam tą ankietę, którą wypełnialiśmy u Dominikanów. Mam nadzieję że coś widać. Generalnie, to fajna zabawa jest i można się sporo o sobie dowiedzieć
My mieliśmy tez ankietę, ale czy były takie same punkty, to niestety nie pamiętam.

Przypomniał mi sie wczorajszy komplement Tż. Leżymy sobie, on tak patrzy w moje oczy i nagle 'masz takie fajne białka stóp' chwilka konsternaci z jego strony, a ja ze śmiechu nie mogłam wyrobić ale skąd mu sie te stopy wzięły, to nie wiem.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
3 wyglądają jak te w załączniku i też wolałabym jaśniejsze i właśnie nie mogę się zdecydować czy 1 czy 2. Ale chyba bardziej jestem skłonna do 1 bo jest ciemniejszy niż 2.
To w takim razie zdecydowanie 1.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:

Na pierwszym zdjęciu macie pokazaną w przybliżeniu górę. Na wystającą tasiemkę nie zwracajcie uwagi
Ładnie wyglądasz Cos mi sie wydaje, że z przodu ta sukienka jest troche przykrótka, bo tak w górze jest i nie dotyka podłogi jak z tyłu. Albo tak sie ułożyła.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2012-03-11 o 13:51
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:50   #2842
(kicia)
Zakorzenienie

hej ale wy☠☠☠☠ u mnie brr aż mnie prawie zwiało

MARGIDKO to ja wysyłam do Ciebie troszki dobrego humoru a u Ciebie czemu smutno??

Cytat:

oo super ankieta

Cytat:

ślicznie Ci w niej

a co do zaproszeń moje złożone mają 13 na 13 cm i nie uważam że są małe.... mam jedno a4 składane na 3 i jest ok i jedno takie małe a5 to tak trochę za dużo tekstu dali na nie jakby darowali sobie wierszyki o kasie i lotto było by bardziej przejrzyście a tak to jedno na drugim wyszło
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2012-03-11 o 13:51
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:50   #2843
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
My mieliśmy tez ankietę, ale czy były takie same punkty, to niestety nie pamiętam.

Przypomniał mi sie wczorajszy komplement Tż. Leżymy sobie, on tak patrzy w moje oczy i nagle 'masz takie fajne białka stóp' chwilka konsternaci z jego strony, a ja ze śmiechu nie mogłam wyrobić ale skąd mu sie te stopy wzięły, to nie wiem.
Przepraszam, ale muszę
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:54   #2844
malwus20
Wtajemniczenie

Nattiv mimo że u mnie menu jeszcze tak do końca nie jest określone to wypisuje Ci to co ja mam do wyboru za 105 za osobę/1 dzien.

1. Rosół królewski * makaronem
Zupa pieczarkowa * uszkami
Krem z pieczarek * kołdunami
* groszkiem ptysiowym

2. II Danie
Sztuka mięsa: * schabowy * bliźniaczy * roladki * soute z pieczarkami * królewski * de volaye * karkówka w sosie * schab ze śliwką w sosie pieczeniowym * stek wieprzowy * kotlet pod pierzynką * zraz zawijany
* sznycel po chełmsku * kotlet kapitański

3. Lody( do wyboru 1)
* płonące
* z bakaliami i tarta czekoladą
* ciasteczka lodowe
* egzotyczna sałatka owocowa

4.( do wyboru 1)
Flaki
Forszmak
Boeuf Strogonow
Bogracz
Zupa węgierska

5.( do wyboru 1)
Pulpety w sosie z grzanka
Ryż z indykiem w potrawce
Udka płonące z pieczarkami
Udka faszerowane z pieczarkami, ryżem i brokułami
Klopsiki w sosie z ryżem
Szaszłyki wieprzowe
Karkówka pieczona z warzywami

6.( do wyboru 1)
Żurek z białą kiełbasą
Barszczyk czerwony z * ptysiem faszerowanym
* paszteciekiem: * pieczonym
* w cieście naleśnikowym

7.( do wyboru 1)
Paluszki rybne z surówka z kapusty pekińskiej
Filet (kostka) panierowana z surówką
Ryba po grecku( na gorąco)
Filet z pangi z surówką wiosenną

8. ( do wyboru 1)
Bigos
Pieczarki faszerowane mięsem
Gołąbki
Żeberka zapiekane w kapuście

Przystawki:
1. Śledź ( do wyboru 2)
* po bałkański
· po japońsku
· po żydowsku
· po kaszubsku
· rolmopsy
· tradycyjny w oleju
· w śmietanie

2. Jajo faszerowane( do wyboru 2):
· pieczarkami
· w sosie tatarskim
· z tuńczykiem
· z kawiorem
· szynką

3. Jajo( do wyboru 1)
* w szynce na sałatce jarzynowej
* z łososiem na sałatce jarzynowej

4. Tymbalki drobiowe( galaretki)

5. ( do wyboru 1)
Galantyna drobiowa
Schab ze śliwką w galerecie
Indyk w maladze

6. Wędlina

7. Sałatka( do wyboru 2)
· z tuńczykeim
· meksykańska
· warstwowa
· z serem feta
· pieczarkowa
· jarzynowa
· curry
8. Ogórek, papryka, pieczarka konserwowa, ćwikła, biały chrzan.
9. Pieczywo jasne i ciemne
10. Kawa, herbata, capuccino (bez ograniczen)
11. Napoje w szklanych butelkach 0,33l – 7 gatunków + 3 gatunki soków(bez ograniczeń)

Tak ładnie to sobie zapisałam a coś mi wizaż poknocił Tam gdzie pisze do wyboru chodzi o to ze z podanych propozycji w danym punkcie do wyboru jest 1 lub 2 . A tam gdzie sa gwiazdki to z czym może być podane albo jakie możliwości są do wyboru.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2012-03-11 o 14:06
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:13   #2845
a u d r e y
Wtajemniczenie

Nattiv wyglądasz ślicznie Pasuje Ci ta sukienka!
A czy góra przy biuście nie odstaje trochę za bardzo?
Stary 2012-03-11, 14:23   #2846
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Nattiv wyglądasz ślicznie Pasuje Ci ta sukienka!
A czy góra przy biuście nie odstaje trochę za bardzo?
Jeśli chodzi o górę to będą właśnie robione malutkie poprawki. Druty w staniku pójdą do wymiany, bo źle się układają i będą prawdopodobnie doszyte odpinane cieniutkie szeleczki.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:26   #2847
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chodzi o górę to będą właśnie robione malutkie poprawki. Druty w staniku pójdą do wymiany, bo źle się układają i będą prawdopodobnie doszyte odpinane cieniutkie szeleczki.
No właśnie, jakby odstawały od biustu, czyli bystre mam oko

Nenuś przepisałam sobie do worda tę ankietę, trochę opuściłam o modlitwie, a ostatnie pytanie rozszerzyłam o kilka innych, drukne i biorę do TŻta Bedziemy rozwiązywać :P
Stary 2012-03-11, 14:31   #2848
marylka80
Zadomowienie

Witam sie z wami niedzielnie !!!

Mialam dzis ambitny plan zamowic w koncu jakies buty a TZ skonczyc wreszcie zaproszenia ale jest tak piekna pogoda ze siedzimy w ogrodku i pijemy to kawke to herbatke, to siwezy soczek z pomaranczy i tak co chwile mowimy ze za godz zabieramy sie do roboty, ale jakos nam nie idzie Ale to nic, szkoda byloby takiej pogody zaprzepascic, wiec siedzimy dalej. Wieczorkiem idziemy na sushi ze znajomymi, wiec gotowac tez nie trzeba...uffff...zyc nie umierac Zeby tylko kazdy dzien byl taki Nie uwierzycie ale siedze w ogrodku normalnie w bikini!!!
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:35   #2849
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Witam sie z wami niedzielnie !!!

Mialam dzis ambitny plan zamowic w koncu jakies buty a TZ skonczyc wreszcie zaproszenia ale jest tak piekna pogoda ze siedzimy w ogrodku i pijemy to kawke to herbatke, to siwezy soczek z pomaranczy i tak co chwile mowimy ze za godz zabieramy sie do roboty, ale jakos nam nie idzie Ale to nic, szkoda byloby takiej pogody zaprzepascic, wiec siedzimy dalej. Wieczorkiem idziemy na sushi ze znajomymi, wiec gotowac tez nie trzeba...uffff...zyc nie umierac Zeby tylko kazdy dzien byl taki Nie uwierzycie ale siedze w ogrodku normalnie w bikini!!!
Marylko, czy Ty nadal jestes na Dominikanie?
Ja siedze pod kocykiem, bo jestem zmarzluchem okropnym

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:44   #2850
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie, ze o nas pamietasz z tymi fotkami
bardzo Ci w niej ladnie!
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Nattiv mimo że u mnie menu jeszcze tak do końca nie jest określone to wypisuje Ci to co ja mam do wyboru za 105 za osobę/1 dzien.

1. Rosół królewski * makaronem
Zupa pieczarkowa * uszkami
Krem z pieczarek * kołdunami
* groszkiem ptysiowym

2. II Danie
Sztuka mięsa: * schabowy * bliźniaczy * roladki * soute z pieczarkami * królewski * de volaye * karkówka w sosie * schab ze śliwką w sosie pieczeniowym * stek wieprzowy * kotlet pod pierzynką * zraz zawijany
* sznycel po chełmsku * kotlet kapitański

3. Lody( do wyboru 1)
* płonące
* z bakaliami i tarta czekoladą
* ciasteczka lodowe
* egzotyczna sałatka owocowa

4.( do wyboru 1)
Flaki
Forszmak
Boeuf Strogonow
Bogracz
Zupa węgierska

5.( do wyboru 1)
Pulpety w sosie z grzanka
Ryż z indykiem w potrawce
Udka płonące z pieczarkami
Udka faszerowane z pieczarkami, ryżem i brokułami
Klopsiki w sosie z ryżem
Szaszłyki wieprzowe
Karkówka pieczona z warzywami

6.( do wyboru 1)
Żurek z białą kiełbasą
Barszczyk czerwony z * ptysiem faszerowanym
* paszteciekiem: * pieczonym
* w cieście naleśnikowym

7.( do wyboru 1)
Paluszki rybne z surówka z kapusty pekińskiej
Filet (kostka) panierowana z surówką
Ryba po grecku( na gorąco)
Filet z pangi z surówką wiosenną

8. ( do wyboru 1)
Bigos
Pieczarki faszerowane mięsem
Gołąbki
Żeberka zapiekane w kapuście

Przystawki:
1. Śledź ( do wyboru 2)
* po bałkański
· po japońsku
· po żydowsku
· po kaszubsku
· rolmopsy
· tradycyjny w oleju
· w śmietanie

2. Jajo faszerowane( do wyboru 2):
· pieczarkami
· w sosie tatarskim
· z tuńczykiem
· z kawiorem
· szynką

3. Jajo( do wyboru 1)
* w szynce na sałatce jarzynowej
* z łososiem na sałatce jarzynowej

4. Tymbalki drobiowe( galaretki)

5. ( do wyboru 1)
Galantyna drobiowa
Schab ze śliwką w galerecie
Indyk w maladze

6. Wędlina

7. Sałatka( do wyboru 2)
· z tuńczykeim
· meksykańska
· warstwowa
· z serem feta
· pieczarkowa
· jarzynowa
· curry
8. Ogórek, papryka, pieczarka konserwowa, ćwikła, biały chrzan.
9. Pieczywo jasne i ciemne
10. Kawa, herbata, capuccino (bez ograniczen)
11. Napoje w szklanych butelkach 0,33l – 7 gatunków + 3 gatunki soków(bez ograniczeń)

Tak ładnie to sobie zapisałam a coś mi wizaż poknocił Tam gdzie pisze do wyboru chodzi o to ze z podanych propozycji w danym punkcie do wyboru jest 1 lub 2 . A tam gdzie sa gwiazdki to z czym może być podane albo jakie możliwości są do wyboru.

ale masz super menu i za taką cene

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

u nas w NO taka wichura jest, ze nie mozna z domu wyjsc, bo by głowe mi urwalo a mieliśmy isc na spacerek...
ide zrobic obiad jakiś. Szef kuchni serwuje dzisiaj gyrosa z frytkami i surówką najprosciej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości