![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? II
ja bym nie dała rady zmienić diety
![]() ![]() pocieszam się że przynajmniej nie mam skłonności do tycia i mogę się opychać do woli ![]() a co do rezygnacji z podkładu - na codzień prawie się nie maluję. tylko od czasu do czasu. ostatnio znów zaczęłam używać filtru więc pudruję się tylko mąką ziemniaczaną. poza tym moja cera sobie odpoczywa i pięknieje przed studniówką ![]() właściwie to ostatnio mi się buzia poprawia. cera jest jeszcze trochę zanieczyszczona (walczę z tym dzielnie i chyba wygrywam ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
mam bialy puder, ktory bez watpienia nie jest transparentny, nalozony delikatnie na w miare jasny podklad daje efekt prawdziwej bieli, przypomnialo mi sie jak w zeszlym roku pozyczaly go ode mnie kolezanki, ktore chcialy zwolnic sie w wychowawczyni z lekcji,machniecie gabeczka po policzkach i stan przed omdleniem gwarantowany, nauczycielki przerazone zawsze zwalnialy biedna dziewczynke, ktora zbladla
![]() tylko oczywiscie na moja bladosc juz nikt nie zwracal uwagi, wiec nie moglam robic takich numerow typowe pudry z ktorymi sie spotkalam zawsze w jakimstam stopniu zanieczyszczaly cere, nadawaly odcien, wyrownywaly kolor, ale robily szkode, skrobia nie krzywdzila, ale koloru w sumie nie nadawala, wiec jak cera wygladala jak "po przejsciach" to kolor byl niejednolity bialy puder nosze przy sobie, bo ma lusterko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
można wiedzieć co to za biały puder? może bym się skusiła jak jakiś niedrogi
![]()
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Muszę się uważniej wczytać w poprzedni wątek, bo tylko czasem na niego zaglądałam. Jestem z gatunku tych bladych, ale nie przesadnie. A właśnie chciałabym być bardziej blada
![]() ![]() ![]() ![]() A z ciekawostek - oglądałam sobie podkłady w GC i próbowałam wybrać odcień (ja to dopiero jestem wybredna, większość dla mnie jest albo za żółta albo za różówa, a ja chcę tak po środku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam kupilam, ten za 18,30zl ale on raczej nie jest tak na codzien, trzeba go nalozyc naprawde rownomiernie, bo w koncu to biel KREDOWA, a czlowiek nawet najbledszy, chyba ze albinos, ma raczej mleczna skore a nie snieznobiala, w odpowiedniej ilosci daje efekt gotycki, ale lepiej go uzywac jak cera wyglada naprawde dobrze, w gorszych dniach, podkresla "skorki" i takie rozne paskudy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Ally, mnie takie "lepiejwiedzące" panie w drogeriach doprowadzają do szewskiej pasji
![]() ![]() ![]() Truskawkowawiosno, w takim razie zrezygnuję z tego puderku. mam niestety problem z suchymi skórkami więc pewnie wyglądałabym okropnie. poza tym jeśli on faktycznie jest aż tak biały to będę wyglądać nienaturalnie, bo nie mam całkiem białej skóry ![]()
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, ale to normalnie jakis rasizm jest chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np zachwycilam sie gejszami z filmu, ale jak mam byc szczera to podobaly mi sie bardziej bez bialej maski, byly tak sliczne, jasna cera, czerwone usta, podkreslone oczy, a nienaturalna biel je szpecila |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
ooo... gejsze to ja kocham po prostu
![]() ![]() uwielbiam Dom Latających Sztyletów za przepiękne zdjęcia i idealnie wystylizowane gejsze ![]()
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam Dziewczyny
![]() ![]() Ostatnio planuje kupic sobie podklad Avene, czy miala ktoras z Was ten najjasniejszy? W Niemczech kolor nazywa sie 'Porzellan', ale kto to wie jak to jest naprawde. ![]() No i nastepne pytanie, chociaz wiem, ze jest to forum dotyczace wizazu, ale ciekawi mnie co stosujecie, aby upiekszyc jasne cialo? Niestety, wszystko jest brazujace, mam nadzieje, ze kiedys pojde do sklepu i zobacze jakas serie, do ciala i twarzy, z napisem: "Przeznaczone do pielegnacji bardzo jasnej karnacji". Fajnie by bylo. A moze jest cos takiego i ja nie wiem?? truskawkowawiosna - slicznie wygladasz na avatarku ![]() Pozdrawiam ![]() P.S. Kilka fotek Nicole. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie bladolice
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Ewiyumi dziekuje ![]() co do pytania o pielegnacje, ja staram sie bawic w codzienne peelingi, wcieram w cialo oliwke, albo w miejscach ktore tego potrzebuja- krem z mocznikiem, mocznik w wiekszym stezeniu dziala lekko zluszczajaco, wiec moga poznikac przebarwienia, ale nie uzywam go do wybielania skory, a na problemy z "gesia skorka", z tego co zauwazylam niektore przebarwienia na skorze poznikaly, a inne przynajmniej zbladly a moze mleko? kleopatra podobno sie nie mylila ![]() ![]() Nicole, bogini ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Też bym chętnie wybieliła ciało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam mleczna szyje, plecy, ramiona dekolt, brzuszek tez, ale blade nogi... moga byc naprawde sliczne, ale jak ktos ma je dlugie i naprawde zgrabne,ja moge pomarzyc sobie z moim wzrostem, na chodzenie bez rajstop bym sie nie zdecydowala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisałam o tym pod koniec pierwszej części wątku
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Co do mleka - właśnie jestem świeżo po maseczce do której dodaje się mleko właśnie. Na mój gust wybiela. No chyba, że to moja autosugestia.
![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
powoli wszystkie podkłady stają się za ciemne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
ja nie opalając nóg i nienawidząc krótkich spodenek, zawsze latem chodziłam w cienkich, lnianych spodniach
![]() ![]() ![]()
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
![]()
A ja całe lato przechodziłam w spódniczkach,sukienkach,a nawet krótkich spodenkach,pomimo tego,że też jestem niziutka (1,56)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze nawiązując do diety,mam tak samo jak truskawkowawiosna i właśnie płacę za błędy dietowe w postaci chipsów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
W sumie ja też nie odsłaniam nóg - nie lubię. Nie dlatego, że blade, czy coś. Czuję się ... hmmm ... zbyt naga?
![]() ![]() Ostatnio rozmawiałam z kosmetyczką i była w szoku. Mówiła, że nigdy wcześniej nie słyszała o czymś takim, żeby lubić, podkreślać i pielęgnować bladość. Hehe, w środku grudnia wygląda jak skwarka ....
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
zielony stworek
|
Ja na plaży wyglądałam śmiesznie,bo byłam zupełnie biała
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Szukałam cielistej konturówki do ust,a pani w drogerii próbowała mi wcisnąć wsciekłą czerwień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jasny odcien skóry, ale uwielabiam marchewki i tochę mnie to wyżółca:/A poza tym mimo stosowania bardzo wysokich filtrów i tak podczas wakacji sie opaliłam(Egipt). Teraz uzywam najjaśniejszego podkładu mineralnego RHEA - jest świetny, ładnie się wtapia w skóre, jest jasniutki, jednak nie kryje naczynek na policzkach ![]() Czy orientujecie się jak podkład Gosh(ten długotrwały. ma go chyba Rachela) wyglada na twarzy? Czy mniej więcej jest w tonacji jaką załączyłam na zdjęciu?Oczywiście chodzi mi o to, zeby ukryc rumieńce.
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.