|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne ploteczki prrrawie narzeczonych cz.17
Cytat:
. A tutaj w ogóle nie widziałam ryżu w torebkach
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
wiec zycie Cie nauczylo gotowac ryz;D;D;D
lece poogarniac troche po obiedzie, bo T. pojechal juz do pracy, a ja mam wolna chwile zeby sie pozajmowac domem, bo z nim u boku nic nie mozna zrobic przylep chodzacy![]() a jutro... jest 12
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje wma kochane
bedzie mi raźniej z wami![]() Gaja o to zdrowe jedzonko bedziecie miec na parze ,lubie tak ![]() Wrzuc na fejsa zdjecia makijazu ![]() mutny o musze sie nauczyc tak gotowac sypki ryż. Znalazlam np.takiego dosyc taniego przewoźnika do Szwecji do 10kg 60 zl. ,15-20 kg 100zl. TZ sie pytal jak odjezdzczal czy ŻONA mu wyśle paczke ![]() Mial nakupowane duzo jeedzenia i narobione gotowego ,ale bagaz tylko 32 kg mogl miec + 10 kg podreczny ( ale tego prawie nigdy nie ważą 13 kg)i troche rzeczy trzeba bylo zostawic w domu. santom juz niedlugo coraz blizej ,rowne dwa miesiace stresior juz jest jakis??
Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2012-03-11 o 14:27 |
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
2 miesiące
Ale ten czas leci Ja na Twoim miejscu już bym, jak to mówi mój tatuś, srała żarem
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się nudzi, ale zaraz wezmę się za obiad.
A mamy taką piękną pogodę dziś, że mam nadzieje, że TŻ będzie miał ochotę na spacer, bo jest pięknie! Aż zdjęcie zaraz strzelę ![]() A i kupiłam sobie torebkę Ale jest mega dużaaa! Ale ja uwielbiam takie torby
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm... mam takie momenty, przeblyski kiedy do mnie dociera, ze to juzlada moment, ale przez wiekszosc czasu jednak zyje beztroska
chociaz wczoraj tak sobie myslalam, ze dla mnie slub i wesele moglyby sie wlasnie skonczyc zaraz po obiedzie jakos malo tanczaca sie zrobilam i podejrzewam, ze jak sres juz mi pusci to padne na ryjka, a stanie sie to zaraz po pierwszym tancu...blue poka swoja torbe;D Edytowane przez santom Czas edycji: 2012-03-11 o 14:50 |
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki Wszystkim za sugestie
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
blue fajnuchna torka tylko portfela pilnuj, bo chyba nie jest zapinana, nie?
|
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I strasznie mi się spodobała TŻ się śmieje, że pół mieszkania mogę w nią zapakować
|
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
to luzik
ja tez mam taka torbe, ktora pomiesci pol domu;D tylko cos znalezc w niej pozniej... ojjjjjjj;D;D;D boli;D
|
|
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
fajna ta torba i można ją na ramieniu nosić i na pasku, czyli to co lubie..Dzisiaj poszłam do Raya, ten sklep w pobliskim centrum handlowym-7min piechotką i były tam szpilki , które mój tż uwielbia 10lub12cm obcas, piękne były, już jedne mam podobne z Deichmana
|
|
|
|
#495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przed nami kolejny tydzień zmagań, damy radę ![]() Cytat:
ale wyszło... wróciłam z TŻ ze spacerku, nastawiam makaron na nasz wspólny obiad, a tu Mama dzwoni że dojeżdżają z Tatą z Podlasia i będą na obiad i wiozą ze sobą brata ciotecznego, jak zajechali to równo wszedł z Nimi mój rodzony brat, wrócił akurat z wyjazdu weekendowego... i tak zamiast obiadku we dwoje mieliśmy obiad w 6osób z rodzinką dobrze że zrobiłam dużo spaghetti, każdy najadł się pod korek i nic nie zostało następnie do kawy i ciastek wyciągnęliśmy stare zdjęcia i TŻ oglądał naszą rodzinkę za młodu, śmiechu było co niemiara a teraz zamulam sobie przed kompem
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie ze damy rade
trza zrzucic sadełko
|
|
|
|
#497 | |
|
Rozeznanie
|
U nas obiad w niedzielę jest zawsze wcześnie
tak około 11-12![]() Cytat:
Uwaga uwaga!! Ustaliliśmy z TŻem że ślub będzie... cywilny ![]() Ahhh i oglądaliśmy obrączki - zgadzamy się że mają być proste ja chcę z żółtego złota, TŻ chce z białego złota... no i ja też zaczynam się przekonywać, jak pooglądałam zdjęcia to stwierdziłam że naprawdę są ślicznePowiedział że jak będę u jubilera jutro i we wtorek to żebym podpytała o ceny i ile by trwało wykonanie Dopiero teraz poczułam że TEN DZIEŃ się naprawdę zbliża
|
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
fari ,ale jak to bez rodziców ,bez twojej siostry z mezem i malym ,przeciez zawsze mowilas ,ze oni beda w sumie to najwazniejsze osoby.
A obraczki ladne wszystkie ,ale dla mnie w wersji żółtego złota ![]() Moniq no to wam rodzice zepsuli obiad we dwoje i pewnie pozniej podwieczorrrrrek :PAle fajnie ,ze milo spedziliscie wszyscy wieczor.
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może w ramach kompromisu zdecydujecie się na dwukolorowe?
|
|
|
#500 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No cóż, moi rodzice mają dość specyficzne podejście do ślubu cywilnego. Jak już Wam pisałam, kiedyś wspomniałam mamie że chcemy cywilny a ona że w takim razie oni nie są tam potrzebni bo to "tylko rejestracja" na której są tylko młodzi i świadkowie takie myślenie u mamy wynika z tego ze w czasach jak ona brała ślub to ślub był najpierw cywilny i tu tylko świadkowie, i dopiero kościelny i to na niego się zapraszało rodziców i gości. Powiedziałam dziś o tym TŻowi i powiedział ze trzeba to przemyśleć, żeby oni się nie obrazili że ich nie zaprosiliśmy, albo odwrotnie, jak ich zaprosimy to żeby nie zrobili nam przykrości i nie powiedzieli że nie przyjmują zaproszenia. Trzeba będzie z nimi pogadać jeszcze i wybadać sytuację bo nie wiadomo czy wtedy tak nie powiedziała na przekór bo zła była czy cóś ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- ah kościelnego narazie nie planujemy, ale może kiedyś... nie mówimy "nie" ![]() a dwukolorowe nam nie bardzo pasują
|
||
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze Twoi rodzice jednak sie skusza na pojawie sie na slubie
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Nieladnie by bylo z waszej strony ich nie zaprosic.
Tmm bardziej,ze mieszkasz z nimi ,nie jestescie skłoceni,a tu nagle co?? syzkuejsz sie w ich domu do slubu wlasnego,wychodzisz i co mowisz narazie ide do USC wizac slub?
|
#503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie dlatego chcemy z nimi jeszcze pogadać o tym dla nich to jest dziwne że ktoś jak bierze cywilny to gości do urzędu zaprasza jak jej kiedyś pokazywałam filmiki z cywilnego gdzie nie dość że gości było duuuuuużo to jeszcze PMka miała białą suknię ślubną to powiedziała że ta rodzina to chyba nienormalna jest ![]() |
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
moja znajoma brala slub cywilny. bylo pelno ludzi. panna mloda w pieknej dlugiej sukni. co prawda takiej hmmm srebrnej ale to tylko dlatego ze byla juz w widocznej ciazy
|
|
|
|
#505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszyscy mieli wrócić później ![]() Fari wzory 1 (tylko bez diamentów) i 2 są super, 3 odpada, nie przepadam za takimi tępo ciosanymi brzegami mam wrażenie ze będzie się wrzynać pomiędzy palce... kolor zależy od Was, osobiście wybrałabym żółte złotoco do rodziców... ciężko cokolwiek wybadać, mam wrażenie, że czego nie zrobicie i tak będzie źle... ale cóż, nie wszystkim da się dogodzić tylko uważajcie, bo przez następnych kilka lat rodzice mogą Wam truć nad uchem 'kiedy kościelny?' na Waszym miejscu powiedziałabym im, że kościelnego nie będzie i jeżeli chcą być na ślubie to maja być teraz, na cywilnym i koniec kropka, żadnych niedomówień natomiast w obecnej sytuacji nie mówiłabym 'może kiedyś będzie kościelny', bo nie opędzisz się od stękania i brzęczenia nad uchem 'nie widzielismy, nie słyszeliśmy, więc żadnego ślubu dla nas nie ma, żyjecie bezbożnie, a obiecywaliście, że kościelny będzie później'... i zbędne będą tłumaczenia, że kościelny MOŻE miał być, ale jednak go nie będzie... z tego co zauważyłam to Twoja Mama jest podobna do mojej, lubi człowiekowi gderać nad uchem, więc w pewnych sprawach od razu mówię stanowcze nie, bo później mi wmawia, że coś obiecywałam chociaż ja mówiłam, że MOŻE coś zrobię wybacz porównanie, mówię co ja bym zrobiła ![]() mam nadzieje że zrozumiale napisałam
1986... rocznik czarnobylski ~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa) Edytowane przez rudy_moniq Czas edycji: 2012-03-11 o 23:42 |
|
|
|
|
#506 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
racja 20 razy będzie mi powtarzać w kółko swoje widzimisię a ja i tak w końcu robię po swojemu czy to się jej podoba czy nie tata raczej da mi spokój w kwestii cywilnego. kiedyś była dyskusja z mamą żebym dziadków (rodziców taty) zaprosiła na ślub (wtedy rodzice jeszcze nie wiedzieli że o cywilnym myślimy), no i ja mówię że nie zaproszę ich bo nigdy ich przy mnie nie było i ich nie potrzebuję, no i mama mówi że wypada zaprosić, że nie można tak, a ja do taty jak wrócił z pracy "tatuś, co Ty na to gdybym nie zapraszała na ślub dziadków?" a on "Dziecko to jest Twój ślub i rób wszystko żebyś była w tym dniu szczęśliwa. Poza tym chyba masz rację w tej kwestii, a ja Ci nic nie będę narzucać, zresztą Ty sobie nie dasz " - mam nadzieję że on przytemperuje mamę żeby też mi nie narzucała swojego zdania
|
||
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
ide na rowerek troche pocwiczyc.. a co
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Santom i nadszedł 12
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moniq, super są takie spotkanie, ja przynajmniej bardzo lubie i brakuje mi takich rodzinnych spotkan no ale coz
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
heej
![]() promyk dzieki, ze mi przypomnialas, bo zapomnialam hehe w zeszlym miesiacy tez chyba dopiero 14 sie spostrzeglam, ze 12za mna![]() fari w sumie Ty sie spodziewasz, ze moga nie przyjsc(chociaz wydaje mi sie, ze to tylko czcze gadanie mamy) a mimo wszystko JA nie wyobrazam sobie nie zaprosic rodzicow... wiec dla Was i tak to nie byloby niespodzianka, gdyby nie przyszli, a mama nie moglaby Wam wypomniec, ze na slub nawet ich nie zaprosiliscie ![]() dzis siedze caly dzien sama T. mial na wczesnie do pracy, bo sie piekarnia wziela swiateczne wypieki juz. wykompalismy tez Mynie, bo biedna ma tak gesta siersc, ze nie radzi sobie z jej czyszczeniem i lupiez jej sie zrobil. wyczesywanie nie pomoglo niestety. wiec wlazla ze mna pod prysznic i musze powiedziec, ze moj kot nie ma nic przeciwko prysznicowaniu siedziala mi na kolanach, ja ja plukalam, a jak dzialalam szamponem i ja drapsalam, to wrecz jej dobrze bylo, bo ogonek zadarla do gory i spacerowala po kabinie teraz sie suszy przy kominku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

ekonomiczniej na pewno wychodzi
. A tutaj w ogóle nie widziałam ryżu w torebkach

Może przeniesiecie się tam na stałe? 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

na Waszym miejscu powiedziałabym im, że kościelnego nie będzie i jeżeli chcą być na ślubie to maja być teraz, na cywilnym i koniec kropka, żadnych niedomówień