|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
Ostatnio Filip mi powiedział,że jestm gruba ale jak urodzę to schudne Kochane dziecko wie jak mame podnieść na duchu
|
|
|
|
|
#1262 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() Fajny ![]() Ja ogarniam mieszkanie powolutku, potem się okąpię, potem idę do teściowej na obiad, potem zrobię ciastka francuskie i potem gość ![]() Kopie aż miło
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-11 o 10:40 |
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio zauważyłam, że w czasie, kiedy Maja nie rozpycha się i nie kopie, to sobie czka, bo tak śmiesznie mi wszystko podskakuje. Niech sobie czka na zdrowie |
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
Piję sobie moją poranną Ricore i kończę oglądać DDTVN. Ja też czasami się schizuję jak Antoś długo nie kopie, ale generalnie kopie bardzo często A jak nie, to się na maksa rozpycha, więc wszystko jest okej Cały czas o poranku pobolewa mnie podbrzusze, wczoraj poszłam z mężem na zakupy, brzuch twardy jak skała i bolesne skurcze. Od razu łyknęłam nospę i jak wróciliśmy leżakowanie i przeszło... Ehh, a byłam taka szczęśliwa, że moja ciąża przebiega okej i nie muszę się różnymi rzeczami martwić, to końcówkę mi moje dziecię zafundowało mroczną
|
#1265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nowy też bym prała Cytat:
podkłady bella poporodowe maść do sutków maltan sól fizjologiczną gaziki jałowe tantum rosa linomag majtki jednorazowe zależy jaki rozmiar nosisz odciągacz no i zabieram jeszcze podkłady do przewijania dla dziecka i które przydadzą się do wietrzenia krocza
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2012-03-11 o 10:48 |
||
|
|
|
#1266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to pierwszy raz oglądam, ale ponieważ mnie powaliła ta dziewczynka - to oglądam cały odcinek z ciekawości ![]() ogólnie nie mam telewizji, a po necie nie chce mi się grzebać, bo wiele stron jest na Irlandie zablokowane Cytat:
wow to się nazywa uzależnienie ja ostanio na niczym nie mogę się skupić, nawet na czytaniu, ciągle mi myśli gdzieś uciekająCytat:
ja nie boję się porodu, boję się co będzie potem, jak już maluszek będzie na świecie... i to mnie przeraża, czy uda się go wychować tak żeby nigdy się za niego nie wstydzić? czy będę dobra matka? i wiele innych[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32849765] ![]() Fajny ![]() Ja ogarniam mieszkanie powolutku, potem się okąpię, potem idę do teściowej na obiad, potem zrobię ciastka francuskie i potem gość ![]() Kopie aż miło [/QUOTE]no no no - cóż za plan działania - ja mam na razie jeden, podnieść się z łóżka i zrobić herbate |
|||
|
|
|
#1267 |
|
Konto usunięte
|
Ja zawsze myślałam, jak to fajnie by było się lenić w domu. A teraz codziennie leżę i mam taką ochotę wstać, poodkurzać, poprać... Wszystko robię 2 razy wolniej albo wcale i TŻ za mnie robi.
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej, super sprawa !!! Nie mam telewizora w domu,a nawet jakbym miała to tylko telewizję naziemną a to jest zarąbista opcja dla mnie ![]() A powiedz jeszcze czy ładnie w miarę nadaje i nie przerywa?
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2012-03-11 o 11:02 |
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam nie mam parcia na telewizję, po pierwsze częściej spędzamy czas razem, po drugie goście którzy do nas przychodzą siedzą z nami a nie jak w wielu domach przed telewizorem, po trzecie mam błogą ciszę i nic mi nie gra
z resztą ja zawsze wolałam książki i telewizja mogłaby dla mnie nie iestnieć
|
|
|
|
#1271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam z Filipem do rodziców moich ale najpierw idziemy zaliczyc plac zabaw
![]() Do pózniej |
|
|
|
#1274 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam w deszczową niedziele
![]() Zaaaabcia, kapukat, anulka4771, Michalowa79, begie13, Dasti80, rozowa1987, moniczka1302, Dziękuje Wam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje dla męża I Ciebie za kopniaki ![]() Cytat:
![]() Ja wszystko co kupuje dla malej będę prała choć jest nowe. Tez czasem odczuwam ból jak mała za dużo się wierci... Mnie najczęściej kopie po żebrach i po pęcherzu ![]() Cytat:
![]() My dziś jedziemy do Ikei na meblowe zakupy jak wrócimy to napisze czy udało nam się coś kupić ![]() Cytat:
Występ świetny, zakochałam się w tej jego muzyce ![]() :d
|
||||||
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój brat z nim imprezował swego czasu, tzn przed "mam talent" ![]() ponoć też wcale sie specjalnie nie zmienił jesli chodzi o zachowanie po tym jak stał sie rozpoznawalny...
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-03-11 o 11:42 |
|
|
|
|
#1276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz przecież mężczyznę koło siebie - Filipa, nawet jak ma tylko 4 lata - dzieci w tym wieku są niesamowite i mogą być bardzo pomocne. Zatem głowa do góryCytat:
|
||
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Wicher wieje, ale przynajmniej już nie pada... ![]() Wczoraj pojechaliśmy na działeczkę, przeszłam się spacerkiem po lesie... Pooddychałam... ![]() Mały coś mi ostatnio słabo wierzga... Martwię się trochę. |
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakaś dziwna ta pogoda dzisiaj Nie martw się Mój też ostatnio miał kilka takich słabszych dni, ale potem uderzył ze zdwojoną siłą Tak jak mówią, nasze maluchy to przecież ludzie Mogą mieć lepsze i gorsze dni dokładnie tak samo jak my
|
|
#1279 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry niedzielnie
ja właśnie skończyłam śniadanko - owsiankę - zrobione przez męża i siedzę sobie w szlafroku pod kocykiem. Fatalnie się czułam wieczorem i dzisiaj nie mogłam się podnieść z łóżka, chyba za dużo wczoraj łażenia (dałam się wyciągnąć do galerii), ale przybyło mi kilka ciuszków dla Maluszka. Trochę wkurzyła mnie mama, bo jak jej pokazywałam to, że po co , że lepiej poczekać aż się urodzi cało i zdrowo i wtedy będziemy szaleć z zakupami. Więc ją uświadomiłam, że najpóźniej za miesiąc chcę mieć wszystko gotowe. Później ciekawe kto by miał to wszystko prać, prasować i układać. Cytat:
nie wyobrażam sobie mojej brzoskwinki tak rozciągniętej... Czasem mam wrażenie, że ta ciąża to nie był dobry pomysł i nie dorosłam jeszcze to bycia matką... Eh jakiś dół mnie łapie.Mój też co raz mniej ruchliwy, ale tłumaczę sobie to tym, że ma już mało miejsca .
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś tak dziwnie odczuwam swój brzuszek, jakbym miała taką wielką narośl z maluchem w środku, a mój brzuch jest na swoim miejscu pod spodem... Takie to... Dziwne..
|
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kl aski:
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nareszcie mamy leniwy weekend full relax ![]() tylko głupiutkie sny miałam dzisiaj np. na wizycie u ginekologa Pani dr powiedziała, że jednak będzie chłopak - po czym wyciągnęła dziecko ze mnie(wiadomo którędy), pokazała takiego mini siusiaka i wsadziła mi syna z powrotem do środka a reszta snów to już całkiem ![]() dzisiaj rano Mała w ramach rozrywki pokazała nam co potrafi...chyba cały swój repertuar przedstawiła - była czkawka, przemieszczanie się, leciutkie uderzenia po lewej, wypychanie czegoś na kształt kulki zaraz nad pępkiem i solidne kopniaki po prawej - pojęcia nie mam jak jest ułożona... |
|
|
|
#1283 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cisza zapadła, to ja gaduła coś Wam popiszę ![]() Ależ u mnie była ulewa z rana, ale teraz już ładne słonko wyszło. Ja się poleniłam, odpoczywam po moich wczorajszych szaleństwach domowo-porządkowych, a potem jedziemy babcię i prababcię odwiedzić. Rano chyba pierwszy raz doświadczyłam podskakującego delikatnie, ale rytmicznie brzucha, czyli myślę, że czkawki Kaja Może do tej pory zdarzało mu się to jak spałam Przy Maksiu w ogóle czegoś takiego sobie nie przypominam, więc myślałam po prostu, że moje dzieci nie mają czkawki...Widzę, że już coraz więcej wyprawek się kompletuje, ani się oglądniemy jak pierwsze porody i u nas się pojawią agata, a ciekawe jak tam Twoja wyprawka i mieszkanko? Nic nam ostatnio nie pisałaś Dziś pewnie znowu jakieś kilometrowe spacery... Czy to w tym tygodniu przypadkiem ma nastąpić ta wielka zmiana w Twoim życiu - pójście na zwolnienie? ![]() Odnośnie termometrów naszła mnie wczoraj wieczorkiem taka myśl, że skoro mam takie zaufanie do firmy Microlife, to może bym kupiła od nich taki termometr bezdotykowy Zawsze to wygodniejsze i szybsze niż zwykły elektroniczny pod pachę/do pupy... Poza tym bardzo się przydaje do sprawdzania temperatury wody do przyrządzenia mleka czy kaszki (jakoś to kapanie na nadgarstek mnie nie przekonuje) i sprawdzania temperatury w pokoju kapukat, a Ty jak tam? Zdecydowałaś się na jakiś? Ja tak pisze o tym moim pomyśle, ale nikogo do niego nie namawiam... Jakbym kupiła i wybróbuję przy pierwszej chorobie Maksa, to na pewno dam znać. Cytat:
![]() Cytat:
Opisałam Ci jak wyglądało Maksia żywienie i w sumie nie mieliśmy zupełnie takiej potrzeby, żeby robić mleko poza domem.Co do przesyłki zasadniczą kwestią jest, czy nadawca przesłał Ci info, że nadał już przesyłkę i jaki jest jej nr. Jeśli nie, to może problem nie leży w firmie kurierskiej, tylko w nadaniu paczki. Dawno to zamówiłaś? Może napisz kontrolnie maila do sprzedającego. Poza tym czy czytałaś info "o mnie" czy jakiś tam regulamin zakupów? Z tego co pamiętam r_p77 czy rajrodzica mają napisane, że wysyłka jest w ciągu chyba 7 dni... Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32840130]Nic dla dziecka nie mam, kupiłam sobie kilka kosmetyków, m.in. lakier z Eveline w ślicznym kolorze. TŻ pyta: po co Ci to, jak i tak w domu siedzisz? ![]() ![]() Wkurzyłam się na niego.[/QUOTE]No ale przecież wiecznie w tym domu siedzieć nie będziesz! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj, nad imieniem już zdecydowanie można myśleć, bo Ty majowa przecież jesteś... ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1285 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja raczej siedziałam do tej pory cicho w kwestii oczekiwania na drugi poród, bo właśnie nie chciałam dziewczynom pisać o tym, że boję się trochę bardziej...... Ale znowu przed pierwszym porodem tak strasznie pozytywnie się nastawiałam, że dam radę, że będzie dobrze, że będę dzielna i nie będę krzyczyć Ale staram się o tym za dużo nie myśleć, bo po co i dalej jestem przekonana, że dam radę Skoro jednego bobasa 4kg urodziłam, to i drugiego dam radę. Jedyna moja obawa, to żeby nie był znacznie większy... ![]() Cytat:
Dlatego nie będę rodzić w Tarnowie ![]() Cytat:
Wózek fajny, zwłaszcza jak za darmo, a po roku kupisz sobie pewnie coś lżejszego ze skrętnymi kołami. Cytat:
To trochę podobnie jak u mnie... kapukat, dziś mam czym się pochwalić - wczoraj dopadł mnie syndrom ściereczki, jak to mój tż nazywa i posprzątałam z jego małą pomocą cały dom - kurze, odkurzanie, mycie podłóg, łazienka - tak standardowo sobotnio, ale w wersji z zaglądnieciem w każdy najmniejszy kącik Z pokoju Kaja wyniosłam worek z letnimi i jesiennymi butami moim i Maksa, który leżał tak sobie od jesieni do tego wywaliłam wszystkie buty z szafki i na sprzątaniu tego już zszedł mi czas do wieczora. Wszystko umyte, wyprane (część w pralce bez stresu ), wysuszone, wypastowane... Wieczorem myślałam, że mi kręgosłup pęknie, ale brzuchol dzielnie to zniósł ![]() Więc dziś z czystym sumieniem odpoczywam i już boję sie co wymyślę na poniedziałek ![]() Cytat:
Tak, czasem boli wiercenie się łobuza. Cytat:
i potem sobie opowiadamy nawzajem ciekawsze sprawy ![]() To na pewno tylko chwilowo ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że dziś już zmęczenie Ci popuści.
|
|||||||
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam takiego lenia, że chyba całą energię do Ciebie wysłałam nic, jutro się zabieram, bo dzisiaj by mi się nie chciało nawet podłogi przetrzeć, a czas goni.... Za pokój należy Ci się jakiś podwójny deser![]() co do termometru - myślałam o tej samej firmie co Ty ale ja do czoła oglądałam, ma bardzo dobre opinie i też dużo nie kosztuje - co Ty myslisz? |
|
|
|
|
#1287 |
|
Zadomowienie
|
Śliweńka,a ty gdzie zamierzasz rodzić?
Tak czytam i czytam i czuję się jak wyrodna matka Oprócz kilku bodziaków i butelki nie mam nic, kompletnie nic. Tak mnie ten remont zajął i wykończył, że nawet chwili nie miałam, a myslałam, że nadrobie właśnie po remoncie. A teraz tak nogi mi puchną, że w żadne kozaki się nie mieszczę, mąż non stop na szkoleniach więc z transportem tez ciężkoZa to mały daje znać codziennie o sobie i to dość ostro, brzuchol zaczyna mi znowu wypychać, więc robię się coraz bardziej okrąglutka. Udanej niedzieli kochane, spokojnej i jak najbardziej słonecznej, bo pogoda dziś nie rozpieszcza |
|
|
|
#1288 |
|
Konto usunięte
|
Jak tu dzisiaj spokojnie....
Ja zrobiłam powolusiu wszystko, co chciałam, a jak piekłam drugą partię ciastek fr, gadałam z mamą przez telefon i spaliłam ciastka ![]() Teraz już tylko czekam na siostrę
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Budze sie.... ogladne cos.... zjem i ide spac ... i tak w kolko ;]... ALE MAM LENIAAAAA
i moze jestem glupia ale czytalam sobie o horoskopach dzieci i kurde.... do 20 kwietnia jest baran, nie jestem jakas przesadna, no ale wolalabym urodzic po 20stym zeby byl byk ;] .... Maz w pracy, odwiedzila mnie siostra cioteczna, dostalam 3 bodziaki. Obswerwuje aukcje z karuzelami, chce kupic albo wyspe marzen albo las tropikalny z fp. brzuch mam juz wielkiiiiiiiii trzeba bedzie konczyc robic ta wyprawke.... w tym tyg tereotycznie powinnam juz dostac kase z zusu, zobaczymy.... wczoraj pomyslalam o wozkahc tych x-landerow i doszlam do wniosku ze chyba nie ebde doplaca zeby byl taki sam kolor spacerowki z gondola bo mi to chyba nie robi roznicy .... 100 mysli na minute ![]() maly ostatnio tez juz malo ruchliwy jest, wlansie wczoraj mowilam tztowi, ze sie trochu martwie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

tylko, że ja mam jakiś wisielczy nastrój...może się zmieni w trakcie
Kochane dziecko wie jak mame podnieść na duchu

fajny i intensywny dzien, tak jak lubie.
oby dobrze poszlo! trzymam sama kciuki za to
ale jedziemy dzisiaj z nim do sklepu i zobaczymy co z tym zrobią. Ach Ci faceci...bywaja czasami beznadziejni...no ale bez nich...

jakaś dziwna ta pogoda dzisiaj
kl aski:
Przy Maksiu w ogóle czegoś takiego sobie nie przypominam, więc myślałam po prostu, że moje dzieci nie mają czkawki...
Dziś pewnie znowu jakieś kilometrowe spacery... 
Dlatego nie będę rodzić w Tarnowie
do tego wywaliłam wszystkie buty z szafki i na sprzątaniu tego już zszedł mi czas do wieczora. Wszystko umyte, wyprane (część w pralce bez stresu