|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
muszę jeszcze powiedzieć, że puchnę coraz gorzej
wczoraj stopy miałam jak bańki obleśnie to wyglądało dzisiaj zresztą tak samo ewelajna25 ślicznie wyglądasz, córeczka cudna Mravka ślicznego masz synka, a jaki słodkie nagranie
|
|
|
|
#4233 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Super,ze juz jestes w domku. Jak tam sobie z Zuzia radzicie,wsio ok? Cytat:
Moze sie cos szykuje ![]() Trzymam ![]() Dziekuje! A u ciebie juz widze,ze 40 tydzien!Wow!! Nie szykujesz sie jeszcze? ![]() Bylysmy w kosciele,a po poszlam do ksiedza spytac o chrzest.Wiem,ze jeszcze nie urodzilam,ale z chrztem bedzie szybka akcja.Zrobimy 29 kwietnia.Mam nadzieje,ze nie przenosze o 2 tyg,bo na chrzcie maly bedzie mial tydzien
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asika super, ze juz jestescie w domku. Zdrowka dla was Czekamy na zdjecia
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, była dziś u mnie koleżanka... jest w 10tc i powiedziała mi, że Jej gin zabroniła Jej choćby dotykać surowego mięsa czy jajek...ciekawa jestem o co chodzi i dlaczego aż takie zakazy...
Bo u nas to gdybym miała taki zakaz, to nic byśmy nie jedli z Mężem...bo przecież On nie gotuje
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coz nastawiam sie na przeterminowanie, chociaz 40tc zaczelam dopiero wczoraj... Wow to szybko sie uwijacie z tym chrztem, to pewnie ze wzgledu na znajomych co do was przylatuja? Oboje beda chrzestnymi, czy ktos stad? Gosia jak maluszek bedzie mial tydzien to jeszcze ok, gorzej jak sie jeszcze bardziej przeterminujesz i w dniu chrztu bedzie siedzial w brzuszku ![]() Tu chyba wcale nie wywoluja porodu?
|
|
|
|
|
#4237 |
|
Zadomowienie
|
Agnes gratulacje
tacie nic nie bedzie ja mojemu czasem ćwicze wyrzymałość![]() Wrocilismy od moich rodziców, a tam same pysznosci karpatka, sernik, bigos, salatka , na wage nawet nie staje juz ,bo nie chce wiedziec ile mam na plusie ![]() mój brzuch wdg mnie i Tz jest obniżony , z reszta sama to czuje , nawet jak leze to górka zaczyna sie duzo nizej niz wczesniej, mam nadzieje ze maluch przed swietami zechce opuscic brzuchola
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-11 o 18:53 |
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj zakazal jedzenia surowego i dokladne mycie rak itpAsika super ze jestescie juz w domu ![]() u nas zraz bedzie kapiel i lulu Wiktorek budzi sie w nocy regulanie co 3h zegarek mozna wg niego regulowac, dzis w dzien marudzil a mi sie spac chcialo jak nie wiem co ale w szpitalu bylo w sali ok 26stopni a u nas w mieszkaniu ok 2o wiem mlody zmarzl pierwszej nocy, widocznie sie przyzwyczail juz ![]() tynka obnizyl sie widac
|
|
|
|
|
#4240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja mam już dość tych zdrętwiałych opuszków ![]() Dziś jak posiedziałam sobie przy komputerze przez chwilę i wstawałam tak gwałtowniej, zabolało mnie bardzo mocno w pośladku (ale nie rwa) i poszło aż do kostki. Mąż aż się ucieszył, że może rodzę (a ja pomyślałam tylko "taaaak, ja chcę wieczorem zjeść tę galaretkę co ją teraz szykuję ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
i tak, jest obniżony
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca jak ja bylam u gina i jak mi mowil ze bede rodzic to ja do niego ze jeszcze nie bo musze zakupy zrobic
serio mialam jechal na zakupy do lidla jeszcze a maz sie smial ze zapasy robie do domu cos w tym jest
|
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przychylam sie do wypowiedzi karolci, ze moze zle zrozumiala! Wiadomo ze dan z surowymi jajkami sie nie jada w ciazy i surowego miesa tez nie. Ja juz sie nie moge doczekac tiramisu zjesc ![]() A jak sie karmi piersia to sa takie same zakazy zywieniowe jak w ciazy? Jolka u nas tez sezon grillowy otwarty Nowy grill ochrzczony, kwiatki w polowie zasadzone, tzn jedna doniczka bo zabraklo ziemii Zdjecia jutro,bo juz dzisiaj nie mam sily
|
|
#4244 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jestescie kochane
fajnie ze wy tez to widzicie i nie wkrecam sie na darmo![]() Dzis uświadomiłam sobie ,ze wiem ze ten porod moze byc za tydzien , dwa albo trzy, ale jak juz sie zacznie to bede w takim szoku, jakbym miala wybór to pewnie odkładalabym go ciagle na jutro albo pojutrze ![]() mam nadzieje ze my tez rozpoczniemy sezon grillowy w przyszly weekend i zdaze zjesc jakas kiełbaske chociaz ![]() jesli chodzi o surowe jaja i surowe mieso, to ja sie czuje jakbym miala mikroskop w oczach i wciaz mi sie wydaje ze jest na tym pelno bakterii i co chwile myje rece, przecieram blat i wszystko myje co ma stycznosc z surowymi jajami i mięchem.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-11 o 19:12 |
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to pewne, ze to tylko objaw ciazowy? Moze ma to zwiazek z czyms innym jeszcze...? Nadzieja w tym, ze wkrotce rodzisz i to nieuniknione |
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca juz niedługo
a tobie brzuch sie nie obniżył??pozniej bedziesz marudzic sie krocze cie boli po sn i nie mozna dlugo siedziec
|
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
cytrynka uzywasz jakiejs pomocy do siedzenia>? poduszki ,kółka?
|
#4248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mówię jej, że innych objawów jak jakieś rozwarcie czy coś - brak. Nawet czop nie odszedł itp. Wyjaśniła, że dziecko ustawiając się w kanale rodnym uciska mi na nerwy odpowiedzialne za czucie w kończynach... ![]() Cytat:
zaraz wrzucę zdjęcie
|
|
#4249 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia a musisz cos dostarczyc do kosciola na chrzest? czy tylko wystarczy date ustalic?
Jolka, desia ale fajnie ze juz sezon grillowy rozpoczety!! my w 2011 roku wyjatkowo wczesnie rozpoczelismy sezon grilowania, bo w sylwetra w sumie ![]() Dziewczyny odnosnie fotelikow/nosidelek w samochodzie mam pytanie: wlasnie Tz zamontowal foteliki, dwa bo dla porowniania, bo sprzedajemy ten wozek 3-kolowy ale kupujacy nie chce fotelika, i w sumie dobrze bo fotelik z baza jest i jak Tz zamontowal to jest stabilny i sie nie chwieje,a ten bez bazy to sie chwieje i az sie zdziwilam ze jest kompletnie niestabilny, a Tz zamontowal go tak jak trzeba. czy te z Was ktore maja foteliki bez bazy to one tez sa takie chwiejne? |
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
nieee, chodze w dresach bo mnie najmniej cisna, najchetniej to bym bez majtek i podpasek chodzila
no ale sie nie da, ale raz dziennie przynajmniej leze naguskiem aby sie "przewietrzyc, wtedy maz mi malego przynosi i karmimy sie na lezaco staram sie dlugo nie lezec i myc sie po kazdej toalecie i pomagastrasznie mnie korci aby sie ogolic calkowicie bo juz zaroslam ale boje sie jeszcze tam ingerowac
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój fotelik ma możliwość "bujania" jak w kołysce, więc zapewne będzie miał "luz". Mam zdjęcie brzucha. 40 tydzień. 40-t.jpg i dla porównania jakieś 1,5 tygodnia temu brzuchol-39tc.jpg
|
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
brazowy to od wozka baby merc, a ten pomaranczowy z baza z tego sprzedanego trojkolowca. bardziej jest pionowy - ale stabilny, a ten brazowy Tz troche juz lepiej przymocowal, ale i tak jakos luzno jest, nei bede go uzywac w samochodzie na pewno. pamietam jak sie opiekowalam niemowlakiem i tez byl zwykly fotelik ale jakis taki bardziej stabilny byl.
|
|
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
wdg mnie jest nizej, widac to po spadku pod piersiami
swoja droga ciekawe kiedy ty karolca urodzisz![]() jesli chodzi o fotelik, to ja to zostawilam Tz, a on zawsze ze wszystkim zdąży
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara urodziła Dominika o 13.55 2670 i 54 cm. Jeszcze go nie widziała ale jutro powinni już jej go dać. "Jestem obolała bo po cc. Trochę komplikacji było ze znieczuleniem więc 2 razy mnie usypiali i w końcu ogólne miałam."
Gratulacje dla Madziary ![]() klaski :
|
|
|
|
#4255 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguskaa współczuje problemu ze spojeniem, oby przeszło jak najszybciej
![]() karolca ale masz przeboje z tymi bólami rąk, chyba jest coraz gorzej z tego co widze po twoich postach ![]() a my mieliśmy gości i jakoś mnie wszystkie bóle przeszły ale twardnienia nadal są, ale ja sobie nic nie obiecuje, bo po co mam się rozczarować ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Madziara no to gratulacje ![]()
|
#4256 |
|
Rozeznanie
|
Pempek wielkie gratulacje
![]() mam pytanko w jakim szpitalu rodzilas?? Bo ja ostatnio tez bylam w wawie na IP i tez byly tam zawirowania i sie wyczekalam na usg
|
|
|
|
#4257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj zadowalam się szarlotką ![]() Jaka Ty zgrabniutka jesteś
|
|
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale się objadłam u mamy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

wczoraj stopy miałam jak bańki obleśnie to wyglądało

tacie nic nie bedzie

a tobie brzuch sie nie obniżył??
klaski :