|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
agness GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#4202 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
No wiadomo,ze Milka najpiekniejsza,jak by moglo byc inaczej
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam długaśnego posta i mi zżarło
Agnes i Negila ![]() ![]() klask i:![]() Aalegna coś czuję,że się zaczyna dziać u Ciebie ![]() Mam wieści od Aguśki, nie wiem czy czasem nie jest już w domku, bo smsa dostałam , ale nie wiem kiedy, bo miałam padniety tel. i mi się daty popierniczyły, w skrócie :Kopia Filipka Szymonek ładnie je z piersi, ładnie śpi, Filip widział Braciszka, Aguśka ma kłopoty ze spojeniem , chyba doszło do rozejścia w pewnym stopniu,ma konsultacje mieć z ortopedą w poniedziałek. Dzisiaj coś naskrobię o moim porodzie, w sumie cc nie są aż takie ciekawe i wszystkie do siebie podobne, więc nic nowego nie napiszę zapewne, ale chcę mieć tak ubrać w słowa to wydarzeni i zachować dla potomnych ![]() A propos szerokosci tyłka itd. to ja np. mam tyłek szeroki i tlusty tez, ale problem mam w innej płaszczyźnie, za wąska jestem na płasko , tak oględnie mówiąc, i tego by nikt nie przewidział,że taka babucha duża może mieć kłopot z urodzeniem dzieciaczka. Kaja dalej grzeczna,śpi po 3 godziny, je i kupkuje , często Ją odbekuje przy karmieniu , mleko mi tak leci ,że dużo powietrza się nałyka,odgłos beknięcia jak u TŻ po piwku ,bączki puszcza bez problemu.Nina współczuje Małej kikuta i jak widzi to mówi ała i ma współczującą minę, podaje mi co potrzebuje, tak że jak na tą chwilę jest wszystko super.
|
|
|
|
#4204 |
|
Rozeznanie
|
Hehe kapturki -tak to jest jak się pisze na ipadzie on zawsze jest mądrzejszy
|
|
|
|
#4205 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
I dobrze,ze u was dziewczyny wszystko gra i buczy.Ninka jest kochana,jak tak opisujesz jej podejscie do siostrzyczki. Cytat:
Bo juz myslalam,ze nowosc jakas wyszla ![]() Cytat:
O aptece nie wiem niestety. Ale czemu nie chcesz byc z nami na watku,skoro jestes w 36 tc?
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
gosia261282 regularnie Was podczytuje, ale nie mam za bardzo czasu, żeby się wtrącać
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- dziewczyny, mam do Was prośbę. Przyślijcie mi linki do wiadomości o nowych mamusiach i opisami porodów na PW Chciałam to ogarnąć, ale kurka... nie mam dziś siły, jestem tak okropnie niewyspana... Nie, nie rodzę. Przez te cholerne ręce
|
|
#4208 |
|
Gang Iren
|
Zapomnialam pisac,ze dzis konczymy 36 tydzien!
Z reguly waze sie i mierze co 2 tyg.Przez ostatnie 2 tyg tylko 700gr na +,a w brzuszku standardowo doszlo mi 2 cm.Wiec przytylam jak na razie niecale 13 kg.Okres intensywnego tycia mam juz za soba,pewnie max do 14kg dojde,czyli jest dobrze.Mam szanse wbic sie w dzinsy niedlugo po porodzie
|
#4209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kciuki za Madziarę ![]() Cytat:
Dzień dobry
|
|
#4210 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla nowej mamusi
nie brakuje mi go wczoraj jak wrocilam to sie zwazylam (co prawda bez wc od srody i pod wieczor) i ubylo mi ok 7 kilo wiec malusio ... ale bedziemy walczyc o wiecej brzuch teraz jest smieszny, bo taka wodnita galareta i jak sie smieje to mi tak smiesznie skacze Cytat:
Ja juz im tak krzyczalam ze nie dam rady, ze nie urodze, ze chce cc... ale maz mowil zaraz do ucha ze musze dla Juleczki, ze juz tak niewiele nas dzieli ... no i musialam dac rade ![]() Cytat:
a taka wydzieline mialam juz dwa dni wczesniej, ale nie caly czas tylko raz czy dwa w ciagu dnia zauwazylam czy poczulam ze cos tam sie wydobywa. Najkomiczniejsze bylo uczucie jak mi sie wody pozniej ciagle laly... lecialo mi po tylku mimo podkladu, zalalam pol gabinetu ginekolozce Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak poczulam ze musze przec to krzyknelam ze ma wyjsc to wybiegl, az sie polozne smialy bo uciekl jak skarcony pies a za minute patrze a on wchodzi powiedzial ze musi byc z nami i koniec Moje dziecie jest poki co przekochane pytalam poloznej to twierdzi ze niektore dzieci tak maja mowila zeby probowac wybudzac albo na spiocha dawac butle ale niunka zaciska usteczka i nie chce uparta po mamie strasznie mi powylazily hemoroidy Kiedy ja Was nadrobie to nie mam pojecia ale postaram sie podczytywac coby byc w miare na biezaco ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#4211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam ![]() Wczoraj byliśmy u znajomych i kumpela powiedziała mi że zaczyna mi brzuszek opadać ja tego nie dostrzegam
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-11 o 14:32 |
||
|
|
|
#4212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawo Agnes Gratulacje Zdrówka! PS. Ja czekam na wieści z porodu z wielką niecierpliwością, bo oczywiście szpital mnie interesuje ![]() Madziara za cc Aguśka biedna, że musi męczyć się z tym spojeniem ale za to ma prześlicznego synka skoro podobny do Filipka Ciekawe jak w domu z maluchami będzie ![]() Koniakonia Ninka jest słodka ze swoją miłością do Kai ![]() Moi rodzice już pojechali, ale za to braciszek został wreszcie sama nie siedzę
|
|
#4213 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cudowne to jest-że mogę sama ją wykarmić. Co prawda moje wycieczki "na wolność" są tylko po karmieniu, na max. 2,5godziny i jeśli koś może zostać z małą. Ale niech tylko będę mogła dźwigać...
|
||
|
|
|
#4214 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Pewnie,ze z waga bedzie coraz lepiej. Zreszta jak nie karmisz,to bedziesz mogla sprobowac np z jaks dietka. Super,ze malutka tak ladnie spi i daje odpoczac rodzicom. Cytat:
A o co chodzi z tym dzwiganiem?Chcesz isc na wolnosc cwiczyc podnoszenie ciezarow? ![]() Nie kumam
|
|
#4215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z ćwiczeniami też będzie trzeba ostrożnie zaczynać. |
|
|
|
|
#4216 |
|
Gang Iren
|
To Ivonka chodzi ci o wychodzenie z mala.Ja to jednak nie kumata jestem.
Ja uciekam w trase do kosciola z mloda. Znowu 3 km w jedna strone.Ale jest tez kolejny dzien ladna pogoda,wiec przynajmniej milo bedzie sie szlo.
|
#4217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Mravka śliczny śmieszek z Twojego synka
|
|
|
|
|
#4218 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
no to sie naczekalas i nasluchalas.... ale najwazniejsze, ze juz jestescie razem
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
podziwiam cie za wytrwalosc ![]() Cytat:
Cytat:
i doskonale wiem co przezywasz... przechodzilam przez to samo czekanie z Sandra ![]() Cytat:
i zeby ze spojeniem szybko tez udalo sie cos zdzialacCytat:
a z kg bedziemy niedlugo tez walczyc, bo mi tez niewiele zeszlo... a do zrzucenia zostalo sporo ![]() Cytat:
Cytat:
Rita tez w nocy robi sobie przerwe 6-godzinna, ale nawet nie probuje wybudzac, skoro przybiera ponad 50 g na dzien (minimum powinno byc ok 20g na dzien )
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny piszecie o tym wodnistym, mlecznym czopie i juz zglupialam. Wczoraj i przedwczoraj tak ze mnie lecialo, ze sie zaczelam martwic czy to nie wody sie sacza. Ale bylo to mleczne, wiec chyba nie... Dzis juz normalnie mam, tzn cieknie mi cos troche, ale u mnie cala ciaze byl obfity sluz, wiec ciezko stwierdzic. Te dwa dni tylko jakies bardziej intensywne mialam, caly czas mokro... Z kolei ja sobie czop wyobrazam jako ciagnacy, ale kto wie...
U nas dzis tak pieknie, ze poszlam z mezem nad morze, super bylo, tylko teraz ruszyc sie nie moge, krocze i kregoslup daja o sobie znac ![]() Gucia kiedy wymysliliscie drugie imie dla Rity? Bo - albo mialas jedno w opisie, albo mialas inne- ja Martine jakies 3 dni temu dopiero zauwazylam
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
co za piękny dzień ![]() rano wstałam, na śniadanko bułeczka i jajka z majonezem po śniadanku zrobiłam szarlotke wyszła pyszna !! a na obiad dzisiaj zrobiliśmy grilla i było wszystko i kiełbaski,boczek, karkówka, skrzydełka oczywiście spróbowałam wszystkiego po troszeczke TŻ pomagał jeść na pół :P także sezon grillowy otwarty !! a pogoda dzisiaj rewelacyjna ![]() wszystko pięknie posprzątane i teraz mam chwile dla siebie, bo TŻ urządził sobie drzemkę więc ja nadrabiam wątek a później jakiś film i lulu bo jutro rano pobudka - trzeba wyszykować Męża do pracy hehe...:P
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to drugie imie to maz podsunal dosc niedawno, a i mnie sie spodobalo... tyle, ze nie zmienialam w opisie
|
|
#4222 | ||||
|
Raczkowanie
|
dziewczyny w ilu stopniach przeprać nowe pieluszki tetrowe?? bo mam pralkę załadowaną i nie wiem
![]() też byłam zdzwiona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
![]() pospałam troszkę ![]() i obudziłam się głodna jakbym pół dnia nie jadła a połozyłam sie krótko po obiedzie
|
#4224 |
|
Rozeznanie
|
Kochane już jestem w domku
Nie dam rady nadrobić zaległości, ale gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i wracajcie szybciutko do zdrowia, bo musimy mieć dużo sił, żeby opiekować się naszymi maluszkami Ja jestem strasznie obolała jeszcze, ale mam nadzieję że szybko wróci mi energia do działania. Poród miałam dosyć szybki, nie wierzono mi że to moje pierwsze dziecko Ale widocznie Zuzia chciała się jak najszybciej pojawić na świecie
|
|
|
|
#4225 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny ja leże bo od jakiejś 1.5 h boli mnie brzuch jak na okres.. W nie równych odstępach czasu ale ból się nasila. Ale czy cos z tego wyniknie to się narazie na nic nie nastawiam bo zawsze się napalam a tu du** pierwszy raz mam takie bóle mocniejsze
|
|
|
|
#4226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Próbowałaś może z kąpielą? Może ona coś wyklaruje ze skurczami?
|
|
#4227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJE !! emigra czytając opis porodu, aż się łezka zakręciła. Super, że jesteście już w domku Cytat:
Cytat:
Gratulacje !! |
|||
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ladne macie imionka dla coreczek i obie po dwa ![]() Acha Gosia gratulacje rozpoczecia 37tc, termin co raz blizej...
|
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie i teraz się zaczęło
ale się boję ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Rozeznanie
|
Karolca nie próbowałam jeszcze z kąpielą zaczyna tak boleć że aż mi się nie chce wchodzić do wanny no ale jeszcze czekam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

i największa na oddziale

klask i:

Chciałam to ogarnąć, ale kurka... nie mam dziś siły, jestem tak okropnie niewyspana... 

powiedzial ze musi byc z nami i koniec
ja tego nie dostrzegam 

ale za to ma prześlicznego synka skoro podobny do Filipka 

Bo - albo mialas jedno w opisie, albo mialas inne- ja Martine jakies 3 dni temu dopiero zauwazylam
!!