Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-11, 13:17   #4201
pempek
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

agness GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! czyli jednak pierwsza urodziłam
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:21   #4202
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
gosia tak jakoś to odebrałam jak bym się prosiła o tą cesarkę, a ja chciałam rodzić sn, jak najbardziej naturalnie, bez znieczulenia... hormony mi buzują i niepotrzebnie się unoszę

Lena_mi rodziłam na Karowej w wawie.

dziewczyny, zdjęcia dodam z domku, bo tatuś robił i aparat w domku jest, ale musicie mi wierzyć na słowo, że Milka jest najpiękniejsza i największa na oddziale
Spoko.Moze ja tez cos zle ujelam.
No wiadomo,ze Milka najpiekniejsza,jak by moglo byc inaczej
Stary 2012-03-11, 13:26   #4203
koniakonia
Zakorzenienie

napisałam długaśnego posta i mi zżarło

Agnes i Negilaklask i: gratulacje

Aalegna coś czuję,że się zaczyna dziać u Ciebie a wiesz ,że Ryby mają intuicję

Mam wieści od Aguśki, nie wiem czy czasem nie jest już w domku, bo smsa dostałam , ale nie wiem kiedy, bo miałam padniety tel. i mi się daty popierniczyły, w skrócie :Kopia Filipka Szymonek ładnie je z piersi, ładnie śpi, Filip widział Braciszka, Aguśka ma kłopoty ze spojeniem , chyba doszło do rozejścia w pewnym stopniu,ma konsultacje mieć z ortopedą w poniedziałek.

Dzisiaj coś naskrobię o moim porodzie, w sumie cc nie są aż takie ciekawe i wszystkie do siebie podobne, więc nic nowego nie napiszę zapewne, ale chcę mieć tak ubrać w słowa to wydarzeni i zachować dla potomnych
A propos szerokosci tyłka itd. to ja np. mam tyłek szeroki i tlusty tez, ale problem mam w innej płaszczyźnie, za wąska jestem na płasko , tak oględnie mówiąc, i tego by nikt nie przewidział,że taka babucha duża może mieć kłopot z urodzeniem dzieciaczka.

Kaja dalej grzeczna,śpi po 3 godziny, je i kupkuje , często Ją odbekuje przy karmieniu , mleko mi tak leci ,że dużo powietrza się nałyka,odgłos beknięcia jak u TŻ po piwku ,bączki puszcza bez problemu.Nina współczuje Małej kikuta i jak widzi to mówi ała i ma współczującą minę, podaje mi co potrzebuje, tak że jak na tą chwilę jest wszystko super.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:28   #4204
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Co za rurki?

To niedlugo usciska juz maluszka!
Hehe kapturki -tak to jest jak się pisze na ipadzie on zawsze jest mądrzejszy

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:40   #4205
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
napisałam długaśnego posta i mi zżarło

Agnes i Negilaklask i: gratulacje

Aalegna coś czuję,że się zaczyna dziać u Ciebie a wiesz ,że Ryby mają intuicję

Mam wieści od Aguśki, nie wiem czy czasem nie jest już w domku, bo smsa dostałam , ale nie wiem kiedy, bo miałam padniety tel. i mi się daty popierniczyły, w skrócie :Kopia Filipka Szymonek ładnie je z piersi, ładnie śpi, Filip widział Braciszka, Aguśka ma kłopoty ze spojeniem , chyba doszło do rozejścia w pewnym stopniu,ma konsultacje mieć z ortopedą w poniedziałek.

Dzisiaj coś naskrobię o moim porodzie, w sumie cc nie są aż takie ciekawe i wszystkie do siebie podobne, więc nic nowego nie napiszę zapewne, ale chcę mieć tak ubrać w słowa to wydarzeni i zachować dla potomnych
A propos szerokosci tyłka itd. to ja np. mam tyłek szeroki i tlusty tez, ale problem mam w innej płaszczyźnie, za wąska jestem na płasko , tak oględnie mówiąc, i tego by nikt nie przewidział,że taka babucha duża może mieć kłopot z urodzeniem dzieciaczka.

Kaja dalej grzeczna,śpi po 3 godziny, je i kupkuje , często Ją odbekuje przy karmieniu , mleko mi tak leci ,że dużo powietrza się nałyka,odgłos beknięcia jak u TŻ po piwku ,bączki puszcza bez problemu.Nina współczuje Małej kikuta i jak widzi to mówi ała i ma współczującą minę, podaje mi co potrzebuje, tak że jak na tą chwilę jest wszystko super.
Biedna Aga ze spojeniem!Super,ze Szymonek ma sie dobrze.
I dobrze,ze u was dziewczyny wszystko gra i buczy.Ninka jest kochana,jak tak opisujesz jej podejscie do siostrzyczki.

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
Hehe kapturki -tak to jest jak się pisze na ipadzie on zawsze jest mądrzejszy
A kapturki to wiem co to.
Bo juz myslalam,ze nowosc jakas wyszla

Cytat:
Napisane przez ZacpanaRapem Pokaż wiadomość
kobitki przepraszam, że się tak wcinam, ale może wy będziecie w stanie mi pomóc..
rabat dla mamy i maleństwa w aptekach dbam o zdrowie jest naliczany tylko gdy zamówi się w necie, a potem odbierze w aptece dany produkt czy jeśli pójdę do apteki bez wcześniejszego zamówienia w necie to też dostane ten rabat?

O aptece nie wiem niestety.
Ale czemu nie chcesz byc z nami na watku,skoro jestes w 36 tc?
Stary 2012-03-11, 13:49   #4206
ZacpanaRapem
Zakorzenienie

gosia261282 regularnie Was podczytuje, ale nie mam za bardzo czasu, żeby się wtrącać

ZacpanaRapem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:17   #4207
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZacpanaRapem Pokaż wiadomość
kobitki przepraszam, że się tak wcinam, ale może wy będziecie w stanie mi pomóc..
rabat dla mamy i maleństwa w aptekach dbam o zdrowie jest naliczany tylko gdy zamówi się w necie, a potem odbierze w aptece dany produkt czy jeśli pójdę do apteki bez wcześniejszego zamówienia w necie to też dostane ten rabat?
Przeczytaj regulamin apteki

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

dziewczyny, mam do Was prośbę.

Przyślijcie mi linki do wiadomości o nowych mamusiach i opisami porodów na PW Chciałam to ogarnąć, ale kurka... nie mam dziś siły, jestem tak okropnie niewyspana...
Nie, nie rodzę. Przez te cholerne ręce

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:22   #4208
gosia261282
Gang Iren

Zapomnialam pisac,ze dzis konczymy 36 tydzien!

Z reguly waze sie i mierze co 2 tyg.Przez ostatnie 2 tyg tylko 700gr na +,a w brzuszku standardowo doszlo mi 2 cm.Wiec przytylam jak na razie niecale 13 kg.Okres intensywnego tycia mam juz za soba,pewnie max do 14kg dojde,czyli jest dobrze.Mam szanse wbic sie w dzinsy niedlugo po porodzie
Stary 2012-03-11, 14:28   #4209
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Żeby nie było tak nudno to mam

wiadomość od Negily:
W dniu 10.03.2012 o godz. 20:35 przyszedł na świat nasz synek 3510g i 55cm

Jeszcze raz gratulacje

Ogromne kciuki za Madziarę! Żeby się ruszyło i dzidziuś szybko wyszedł na świat

Pempek miło, że napisałaś czekamy na fotki Milenki Zdrówka!
Gratulacje!!!
i kciuki za Madziarę
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Witamy w tę piękną niedziele
Chwilowo jeszcze nadajemy za szpitala, ale dziś juz wychodzimy!
na początek jednak ważna informacja

Agnes urodziła 10.03.2011
"Basia 55cm , 3680g , 17:05.Mama i córka czują się dobrze, tata zaraz wykituje z głodu"
Gratulacje!!!

Dzień dobry

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:29   #4210
emigra
Zakorzenienie

Gratulacje dla nowej mamusi

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A ja sie wogole czujesz bez brzuszka? Jak waga? Ile Ci juz spadlo?
nie brakuje mi go wczoraj jak wrocilam to sie zwazylam (co prawda bez wc od srody i pod wieczor) i ubylo mi ok 7 kilo wiec malusio ... ale bedziemy walczyc o wiecej brzuch teraz jest smieszny, bo taka wodnita galareta i jak sie smieje to mi tak smiesznie skacze no ale jeszcze sie wchlonie
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
emigra ale przeszłaś, szok, ale przynajmniej dajesz tu nam nierozpakowanym nadzieję że warto każdy ból przeżyć żeby potem móc cieszyć się swoim skarbem jejku jak ja się nie moge doczekać, mąż też mi powtarza że już się nie może doczekać, tylko synkowi sie nie spieszy na spotkanie z nami
warto ... i to bez dwoch zdan...
Ja juz im tak krzyczalam ze nie dam rady, ze nie urodze, ze chce cc... ale maz mowil zaraz do ucha ze musze dla Juleczki, ze juz tak niewiele nas dzieli ... no i musialam dac rade
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Emigra oczywiscie sie poplakalam czytajac Twoj opis, dzielna jestes bardzo!!
i tak jak napisalas ze mialas mleczna wydzieline a to sie okazal czop, kilka dni temu tez mialam taka mleczna wydzieline przez 2 dni, wczesniej nie mialam (??). moze to u mnie tez czop byl?
Emigra snilas mi sie chyba zpol nocy, tzn. nie widzialam Cie ale ciagle slyszalam Emigra Emigra)))
ogolnie to nasz watek sni mi sie prawie codziennie..
Ja nawet pisalam jak ewelajna napisala o swoim czpie ze u mnie bylo podobnie ale taki mleczny i uznalam ze to nie czop a taka wydzieline mialam juz dwa dni wczesniej, ale nie caly czas tylko raz czy dwa w ciagu dnia zauwazylam czy poczulam ze cos tam sie wydobywa.

Najkomiczniejsze bylo uczucie jak mi sie wody pozniej ciagle laly... lecialo mi po tylku mimo podkladu, zalalam pol gabinetu ginekolozce
Cytat:
Emigra naprawdę byłaś bardzo dzielna. Opis cudowny, aż nie wyobrażam sobie ile musiałaś przejść... Ale dobrze, że już po wszystkim i masz swojego Skarbusia przy sobie i brawa dla męża za postawę Pisz w wolnej chwili co u Was koniecznie! PS. Szybko się dowiedziałyśmy, że odeszły Ci wody, bo napisała do nas koleżanka Twoja z innego wątku (chyba) no i za jakiś czas Julliczka też Zmusiłaś ją do powrotu do nas
hehe ale jestem wredna, ze Juliczke przywolalam
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Emigra, no aż się popłakałam jak przeczytałam Twój opis porodu, dosłownie. Miałyśmy dość podobne porody pod niektórymi względami, swój opis dodam zaraz jak zjem śniadanie! Wczoraj na maila wrzuciłam kilka zdjatek, nie najlepszej jakości ale zawsze coś. I tak sobie myślę, że choć tuż po porodzie orzekłam, że to sport ekstremalny i więcej rodzić nie chcę, to chyba jednak faktycznie po kilku dniach już się zapomina o bólu i na pewno będziemy chcieli mieć jeszcze jedno dziecko-za jakiś czas oczywiście
ja o nastepnych ciazach jeszcze nie mysle ... napewno bede sie bardzo wahac. Ale bolu juz nie umiem sobie przypomniec, po prostu wiem ze byl niesamowity...
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
emigra moj maz tez wszystko widzial, jak glowka wychodzila i lozysko :/ cala ciaze mu mowilam ze moze wyjsc jak bedzie tylko chcial ale jednak zostal teraz codziennie mi mowi ze nic to miedzy nami nie zmienilo itp
ja mojemu kazalam wyjsc jak poczulam ze musze przec to krzyknelam ze ma wyjsc to wybiegl, az sie polozne smialy bo uciekl jak skarcony pies a za minute patrze a on wchodzi powiedzial ze musi byc z nami i koniec

Moje dziecie jest poki co przekochane daje nam ladnie pospac, bo na butli (zjada ok 40-50 ml) potrafi spac 5h ciagiem pytalam poloznej to twierdzi ze niektore dzieci tak maja mowila zeby probowac wybudzac albo na spiocha dawac butle ale niunka zaciska usteczka i nie chce uparta po mamie

strasznie mi powylazily hemoroidy jeden taki wielki pod skora na posladku w sumie, bolal jak nie powiem co, juz powoli schodzi opuchlizna i jakos umiem siedziec... ale bylo ciezko.

Kiedy ja Was nadrobie to nie mam pojecia ale postaram sie podczytywac coby byc w miare na biezaco
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:29   #4211
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

"Basia 55cm , 3680g , 17:05.Mama i córka czują się dobrze, tata zaraz wykituje z głodu"
GRATULACJE !!!!

Cytat:
agnes gratulacje

a ja zaczęłam się fatalnie czuć, mdli mnie, brzuch boli jak na @ cały czas twardnieje i każdy ruch małego sprawia mi mega ból i parcie na kupke
chyba się powinnam cieszyć że coś się dzieje ale póki co czuje się źle....
to może coś się w końcu rozkręci trzymam

Wczoraj byliśmy u znajomych i kumpela powiedziała mi że zaczyna mi brzuszek opadać ja tego nie dostrzegam

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-03-11 o 14:32
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:59   #4212
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:

O to wywołałyśmy informacje i to od razu takie
Brawo Agnes Gratulacje Basia wymiary idealne mimo cukrzycy, dbałaś o Was nie ma co Zdrówka! I szybkiego powrotu do domku.
PS. Ja czekam na wieści z porodu z wielką niecierpliwością, bo oczywiście szpital mnie interesuje

Madziara za cc

Aguśka biedna, że musi męczyć się z tym spojeniem ale za to ma prześlicznego synka skoro podobny do Filipka Ciekawe jak w domu z maluchami będzie

Koniakonia Ninka jest słodka ze swoją miłością do Kai

Moi rodzice już pojechali, ale za to braciszek został wreszcie sama nie siedzę

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:02   #4213
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które już rodziły.... mam pytanie... ile zużywacie średnio pieluszek dziennie?? Bo mój Mąż właśnie stwierdził, że kupimy jedno opakowanie, bo nie wiadomo czy Mała nie będzie uczulona... ale tak sobie myślę, że jedno opakowanie (42 szt) to nawet do szpitala może nie wystarczyć - zwłaszcza, że możemy tam być ok 5 dni po porodzie....
W szpitalu szło malutko pieluszek-bo dzidziuś dopiero uruchamia pęcherz i jelitka. W szpitalu zużyliśmy(4 doby) może ok.28 pieluszek. Teraz dziennie zużywamy ok. 12.

Cytat:
Robert pięknie przybiera na wadze i dlatego dziś już wychodzimy
Karmimy się tylko piersią, a "po" Mały odpada najedzony jak bąk po same uszy. Rozkosznie przy tym mruczy i postękuje. Mogłabym się patrzeć godzinami.
Ja też uwielbiam karmić -oczywiście jak nie boli - ale mam to samo wrażenie "najedzonego bąka" jak patrze na moją córę po karmieniu
Cudowne to jest-że mogę sama ją wykarmić.
Co prawda moje wycieczki "na wolność" są tylko po karmieniu, na max. 2,5godziny i jeśli koś może zostać z małą. Ale niech tylko będę mogła dźwigać...
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:16   #4214
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

nie brakuje mi go wczoraj jak wrocilam to sie zwazylam (co prawda bez wc od srody i pod wieczor) i ubylo mi ok 7 kilo wiec malusio ... ale bedziemy walczyc o wiecej brzuch teraz jest smieszny, bo taka wodnita galareta i jak sie smieje to mi tak smiesznie skacze no ale jeszcze sie wchlonie

Moje dziecie jest poki co przekochane daje nam ladnie pospac, bo na butli (zjada ok 40-50 ml) potrafi spac 5h ciagiem pytalam poloznej to twierdzi ze niektore dzieci tak maja mowila zeby probowac wybudzac albo na spiocha dawac butle ale niunka zaciska usteczka i nie chce uparta po mamie

Pewnie,ze z waga bedzie coraz lepiej.
Zreszta jak nie karmisz,to bedziesz mogla sprobowac np z jaks dietka.
Super,ze malutka tak ladnie spi i daje odpoczac rodzicom.

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Co prawda moje wycieczki "na wolność" są tylko po karmieniu, na max. 2,5godziny i jeśli koś może zostać z małą. Ale niech tylko będę mogła dźwigać...

A o co chodzi z tym dzwiganiem?Chcesz isc na wolnosc cwiczyc podnoszenie ciezarow?
Nie kumam
Stary 2012-03-11, 15:29   #4215
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A o co chodzi z tym dzwiganiem?Chcesz isc na wolnosc cwiczyc podnoszenie ciezarow?
Nie kumam
Po cesarskim cięciu nie wolno nic dźwigać minimum 6 tygodni, dla własnego dobra-żeby nie dorobić się przepukliny i żeby mięśnie dobrze się pozrastały. Dlatego nie mogę nawet podnieść dziecka w nosidełku-bo to już zbyt dużo waży. Muszę swoje odczekać.
Z ćwiczeniami też będzie trzeba ostrożnie zaczynać.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:47   #4216
gosia261282
Gang Iren

To Ivonka chodzi ci o wychodzenie z mala.Ja to jednak nie kumata jestem.

Ja uciekam w trase do kosciola z mloda.
Znowu 3 km w jedna strone.Ale jest tez kolejny dzien ladna pogoda,wiec przynajmniej milo bedzie sie szlo.
Stary 2012-03-11, 15:58   #4217
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Przeczytaj regulamin apteki

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

dziewczyny, mam do Was prośbę.

Przyślijcie mi linki do wiadomości o nowych mamusiach i opisami porodów na PW Chciałam to ogarnąć, ale kurka... nie mam dziś siły, jestem tak okropnie niewyspana...
Nie, nie rodzę. Przez te cholerne ręce
wysłałam

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Mravka śliczny śmieszek z Twojego synka

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:37   #4218
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Hej kobietki
Na początek gratulacje dla wszystkich nowych Mamuś!!
no to sie naczekalas i nasluchalas.... ale najwazniejsze, ze juz jestescie razem

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej,

przekazuję wiadomość od Madziary26 pisała o 05.03:

"o 3 odeszły mi wody proszę Was o kciuki jestem na sali przedporodowej."

Trzymamy kciuki

Cytat:

wiadomość od Negily:
gratulacje

Cytat:
Dzien dobry probowalam w nocy cos skrobnac, ale niunia nie pozwolila teraz najedzona lezy z tatusiem w lozku a ja chadzam po mieszkaniu niczym duch i probuje odrobina ogarnac....
ze lzami w oczych czytalam twoj opis porodu...
podziwiam cie za wytrwalosc

Cytat:
gratulacje

Cytat:
a ja zaczęłam się fatalnie czuć, mdli mnie, brzuch boli jak na @ cały czas twardnieje i każdy ruch małego sprawia mi mega ból i parcie na kupke
chyba się powinnam cieszyć że coś się dzieje ale póki co czuje się źle....
oby sie roszylo
i doskonale wiem co przezywasz... przechodzilam przez to samo czekanie z Sandra

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
super, ze z karmieniem ladnie idzie
i zeby ze spojeniem szybko tez udalo sie cos zdzialac

Cytat:
nie brakuje mi go wczoraj jak wrocilam to sie zwazylam (co prawda bez wc od srody i pod wieczor) i ubylo mi ok 7 kilo wiec malusio ... ale bedziemy walczyc o wiecej
mi brzucha tez nie brakuje... wrecz ciesze sie, ze znow jestem sprawna i moge sie normalnie poruszac...
a z kg bedziemy niedlugo tez walczyc, bo mi tez niewiele zeszlo... a do zrzucenia zostalo sporo

Cytat:
ja o nastepnych ciazach jeszcze nie mysle ... napewno bede sie bardzo wahac. Ale bolu juz nie umiem sobie przypomniec, po prostu wiem ze byl niesamowity...
na razie odchowaj jedno dziecie, a co przyniesie przyszlosc, to sie okaze

Cytat:
nie ma co zmuszac do czestszego jedzenia jesli malenka ladnie przybiera na wadze

Rita tez w nocy robi sobie przerwe 6-godzinna, ale nawet nie probuje wybudzac, skoro przybiera ponad 50 g na dzien (minimum powinno byc ok 20g na dzien)
Stary 2012-03-11, 17:19   #4219
rybka13
Zakorzenienie

Dziewczyny piszecie o tym wodnistym, mlecznym czopie i juz zglupialam. Wczoraj i przedwczoraj tak ze mnie lecialo, ze sie zaczelam martwic czy to nie wody sie sacza. Ale bylo to mleczne, wiec chyba nie... Dzis juz normalnie mam, tzn cieknie mi cos troche, ale u mnie cala ciaze byl obfity sluz, wiec ciezko stwierdzic. Te dwa dni tylko jakies bardziej intensywne mialam, caly czas mokro... Z kolei ja sobie czop wyobrazam jako ciagnacy, ale kto wie...

U nas dzis tak pieknie, ze poszlam z mezem nad morze, super bylo, tylko teraz ruszyc sie nie moge, krocze i kregoslup daja o sobie znac

Gucia kiedy wymysliliscie drugie imie dla Rity? Bo - albo mialas jedno w opisie, albo mialas inne- ja Martine jakies 3 dni temu dopiero zauwazylam
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 17:29   #4220
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

co za piękny dzień

rano wstałam, na śniadanko bułeczka i jajka z majonezem po śniadanku zrobiłam szarlotke wyszła pyszna !! a na obiad dzisiaj zrobiliśmy grilla i było wszystko i kiełbaski,boczek, karkówka, skrzydełka oczywiście spróbowałam wszystkiego po troszeczke TŻ pomagał jeść na pół :P także sezon grillowy otwarty !! a pogoda dzisiaj rewelacyjna

wszystko pięknie posprzątane i teraz mam chwile dla siebie, bo TŻ urządził sobie drzemkę więc ja nadrabiam wątek
a później jakiś film i lulu bo jutro rano pobudka - trzeba wyszykować Męża do pracy hehe...:P

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 17:29   #4221
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie o tym wodnistym, mlecznym czopie i juz zglupialam. Wczoraj i przedwczoraj tak ze mnie lecialo, ze sie zaczelam martwic czy to nie wody sie sacza. Ale bylo to mleczne, wiec chyba nie... Dzis juz normalnie mam, tzn cieknie mi cos troche, ale u mnie cala ciaze byl obfity sluz, wiec ciezko stwierdzic. Te dwa dni tylko jakies bardziej intensywne mialam, caly czas mokro... Z kolei ja sobie czop wyobrazam jako ciagnacy, ale kto wie...

U nas dzis tak pieknie, ze poszlam z mezem nad morze, super bylo, tylko teraz ruszyc sie nie moge, krocze i kregoslup daja o sobie znac

Gucia kiedy wymysliliscie drugie imie dla Rity? Bo - albo mialas jedno w opisie, albo mialas inne- ja Martine jakies 3 dni temu dopiero zauwazylam
z czopem roznie moze byc

a to drugie imie to maz podsunal dosc niedawno, a i mnie sie spodobalo... tyle, ze nie zmienialam w opisie
Stary 2012-03-11, 17:41   #4222
monika_krk
Raczkowanie

dziewczyny w ilu stopniach przeprać nowe pieluszki tetrowe?? bo mam pralkę załadowaną i nie wiem

Cytat:
Co do tej anestozjolog co piszesz to bez komentarza
też byłam zdzwiona

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
emigra moj maz tez wszystko widzial, jak glowka wychodzila i lozysko :/ cala ciaze mu mowilam ze moze wyjsc jak bedzie tylko chcial ale jednak zostal teraz codziennie mi mowi ze nic to miedzy nami nie zmienilo itp
dzielny mąż

Cytat:
Madziara szykowana jest do cc bo akcja idzie za wolno.
Negily gratulacje:ro za:
z tymi akcjami u jednych za wolno i robią cc u drugich trzymają nie wiadomo ile i czekają aż się zacznie coś dziać, to chyba zależy wszystko od lekarza i jego teorii, bo widzę , że podejścia są różne do wielu spraw...

Cytat:
ja mojemu kazalam wyjsc jak poczulam ze musze przec to krzyknelam ze ma wyjsc to wybiegl, az sie polozne smialy bo uciekl jak skarcony pies a za minute patrze a on wchodzi powiedzial ze musi byc z nami i koniec
uważam, że super się zachował, możesz być z niego dumna

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam karmić -oczywiście jak nie boli - ale mam to samo wrażenie "najedzonego bąka" jak patrze na moją córę po karmieniu
Cudowne to jest-że mogę sama ją wykarmić.
2,5 h to i tak fajnie mi się wydaje, fryzjera czy sklep spokojnie przecież można zaliczyć
Stary 2012-03-11, 17:46   #4223
karolca
Zakorzenienie

pospałam troszkę
i obudziłam się głodna jakbym pół dnia nie jadła a połozyłam sie krótko po obiedzie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-11, 17:47   #4224
Asika21
Rozeznanie

Kochane już jestem w domku Nie dam rady nadrobić zaległości, ale gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i wracajcie szybciutko do zdrowia, bo musimy mieć dużo sił, żeby opiekować się naszymi maluszkami Ja jestem strasznie obolała jeszcze, ale mam nadzieję że szybko wróci mi energia do działania. Poród miałam dosyć szybki, nie wierzono mi że to moje pierwsze dziecko Ale widocznie Zuzia chciała się jak najszybciej pojawić na świecie

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 17:48   #4225
19claudia91
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny ja leże bo od jakiejś 1.5 h boli mnie brzuch jak na okres.. W nie równych odstępach czasu ale ból się nasila. Ale czy cos z tego wyniknie to się narazie na nic nie nastawiam bo zawsze się napalam a tu du** pierwszy raz mam takie bóle mocniejsze

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 17:50   #4226
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Kochane już jestem w domku Nie dam rady nadrobić zaległości, ale gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i wracajcie szybciutko do zdrowia, bo musimy mieć dużo sił, żeby opiekować się naszymi maluszkami Ja jestem strasznie obolała jeszcze, ale mam nadzieję że szybko wróci mi energia do działania. Poród miałam dosyć szybki, nie wierzono mi że to moje pierwsze dziecko Ale widocznie Zuzia chciała się jak najszybciej pojawić na świecie
Wracaj do pełni sił Ważne, że już w domku. Wypoczywaj ile tylko dasz radę i dbajcie o siebie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny ja leże bo od jakiejś 1.5 h boli mnie brzuch jak na okres.. W nie równych odstępach czasu ale ból się nasila. Ale czy cos z tego wyniknie to się narazie na nic nie nastawiam bo zawsze się napalam a tu du** pierwszy raz mam takie bóle mocniejsze
Trzymam kciuki aby to było już to
Próbowałaś może z kąpielą? Może ona coś wyklaruje ze skurczami?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-11, 17:55   #4227
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

GRATULUJE !!

emigra czytając opis porodu, aż się łezka zakręciła. Super, że jesteście już w domku

Cytat:
Hej,

przekazuję wiadomość od Madziary26 pisała o 05.03:

"o 3 odeszły mi wody proszę Was o kciuki jestem na sali przedporodowej."

Trzymamy kciuki
Trzymam kciuki

Cytat:

wiadomość od Negily:

Jeszcze raz gratulacje

Ogromne kciuki za Madziarę! Żeby się ruszyło i dzidziuś szybko wyszedł na świat

Pempek miło, że napisałaś czekamy na fotki Milenki Zdrówka!

Gratulacje !!

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-11, 18:01   #4228
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
z czopem roznie moze byc

a to drugie imie to maz podsunal dosc niedawno, a i mnie sie spodobalo... tyle, ze nie zmienialam w opisie
Czyli akurat tu pamiec mnie nie mylila
Ladne macie imionka dla coreczek i obie po dwa

Acha Gosia gratulacje rozpoczecia 37tc, termin co raz blizej...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 18:07   #4229
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
dacie radę, Madziara wyprzedziła za to mnie i Jolkę
no właśnie i teraz się zaczęło
ale się boję

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Super, że jesteście już w domku

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-11, 18:10   #4230
19claudia91
Rozeznanie

Karolca nie próbowałam jeszcze z kąpielą zaczyna tak boleć że aż mi się nie chce wchodzić do wanny no ale jeszcze czekam

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości