|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Ja nie używam Cytat:
![]() , megi, a Amelka jąka się wypowiadając jeden wyraz? Bo Kuba się zacina czasem, jak mu brakuje słowa i powtarza kilka razy jakieś słowo, powinnam się martwić?Nie przepraszaj, bo nic nie psujesz, no proszę Cię nie pisz tak ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Lecę spać, bo zmęczona jestem ![]()
|
|
|
#1592 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do tej pory też nie,ale zauważyłam,że po zimie mam cerę taką nijaką,szarą,zmęczoną,sam a nie wiem,jak to nazwać
![]() Idę już Dobranoc |
|
|
|
#1593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak dobrze słyszałaś, mamy dużo śpiewać Przyczyn jest wiele. Wszystko na raz się złożyło. Ogólnie Amelka nie umie sobie radzić z emocjami, nie potrafiła się wyciszyć przed snem, odreagować złe emocje, do tego na tym etapie mózg dziecka czasem nie idzie w parze z mową i czasem szybciej myśli niż umie powiedzieć. Wszystko się skumulowało w mowie. Kremu rozświetlającego nie używam ![]() Cytat:
|
|
#1594 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj dzięki ale naprawde nie ma co podziwiac ![]() Cytat:
Cytat:
ja nie lubię wylegiwania sie na plaży, więcej jeździłam i włóczyłam się byłam wtedy u rodziny, dlatego może nie zdarzyłam się wynudzic mi sie w każdym bądź razie podobało Cytat:
trzymam kciuki żeby Pani logopeda szybko pomogła, szybko zareagowałas więc powinno byc dobrze ![]() dużo ![]() *** wypiłam lampke naleweczki i idę spac
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2012-03-10 o 23:08 |
||||
|
|
|
#1595 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby pekniecie nie jest duze bo na 1cm srednicy ale wlasnie obawiamy sie z malzem ze bedzie postepowac ![]() Cytat:
za odwageja nadal prawo jazdy mam tylko w portfelu Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje ze terapia pomoze ![]() ![]() Cytat:
dostalam @ dobranoc
|
|
#1596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
i przytulam mocno ![]() Kubie nie zdarza się często i on powtarza wyraz, póki nie znajdzie odpowiedniego kolejnego słowa, będę obserwować Cytat:
*** Miłej niedzieli
|
|
|
#1597 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Prawo jazdy zrobiłam 7 lat temu, potem za parędni miałam stłuczkę na parkingu, autem męża(wtedy jeszcze "chłopaka"), potem jadąc autem siostry rozjechałby nas facet jadący koniem z wozem, potem mielismy dachowanie(mąż prowadził), a potem mielibysmy czołówke przy ogrooomnej prędkości (dosłownie minęlismy sie na centymetry lusterkami) . Teraz raczej sie boję niż nie potrafie prowadzić, oczywiście na pierwszej godzinie nie bardzo mi szło bo musiałam sobie wszystko przypomnieć, ale teraz jest całkiem ok. Wiadomo, nie jeżdżę jak "prawdziwy " kierowca, ale daję rade Ja uwielbiam Mazury Cytat:
![]() cdn... ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
jest jest, tylko odpocznij Cytat:
![]() Alan identycznie robi np ostatnio chciał powiedzieć cioci przez tel. " cześć ciocia tu Alan" i tak szybko chciał wszystko na raz powiedzieć, że wyszło Mu "cio cio cio cio cie cie Alan" a gdyby był spokojny to powiedziałby to ładnie i powoli dzieńdobry lecę sieszykowac, bo jedziemy na imprezkę do chrzestnej Alana.
|
|
#1598 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Wczoraj zajrzałam, ale juz siły nie miałam jakoś, zeby pisać. Plecy mnie bolą po pedicurach ![]() agga ![]() Ja musze się w końcu wziąc za ten egzamin... ada, ja moze bym spróbowała naturalnie, ale to Twój wybór ![]() megi, zdrówka dla Amelki i trzymam kciuki za terapię u logopedy. Mam nadzieję, ze to chwilowe i Amelka szybko przestanie sie jakać Siły dla Was sylko, ja kremu jako takiego rozswietlającego nie polece, ale poradzę dawac wit C z kropli Juvit (tylko tych, nie innych cebionow) do kremu. Dodaj kropleke lub dwie do kremu na ręku i smaruj się, najpierw bedzie się bielić, ale to normalny objaw przy wit C. Powklepuj w twarz tworząc mikrourazy, zeby wniknął dobrze w skórę. Powinna Ci się rozjaśnić angy, pytałam Mame jak pozbyła się plam. Chodziła na peelingi azjatyckie kilka razy, a tak stosowała zawsze krem z blokerem min 50. Z czasem juz plamy sie nie pojawialy. czeko, jak Ty dostajesz @, to wiem, ze ja zaraz też ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Miramej, u nas też słońce
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
aga, no to miałaś przeżycia, nie dziwie się ze bałaś się jeździć. megi mam nadzieje ze psycholog i logopeda pomogą Amelce |
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Ola,do każdego kremu można dodać juwit? ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Aga ja myślę o próżniowych,bezogniowych bańkach.Właściwie już nie myślę,zadecydowałam że kupię. U sis temp, to możliwie że u nas się pojawi... ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- wyczytałam ze na przebarwienia dobry jest z sok marchwi+zielonej papryki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1601 |
|
Ola-Unhola
|
Kasiu, do wiekszość. Nie może być z kwasami np., żeby nie zachodziła jakas reakcja. Ale takie normalne kremy codzienne, nawilż., witaminowe jak najbardziej ok.
Lecimy na spacerek.
|
#1602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Megi jak psujesz wątek?? ![]() Mam nadzieję, że dzięki szybkiej reakcji szybko się uporacie z problemem ![]() Ja też-dzisiaj rano ![]() A szyby współczuję, faktycznie coś pecha macie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
*** Dzień dobry, u nas pogoda jak u Miramej-słońce, ale strasznie wieje. Wczoraj byli znajomi, poszliśmy spać o 1.30 i średnio się wyspałam do 6
|
|
#1603 | ||||
|
Zadomowienie
|
U nas też piękne słońce i też mocno wieje, ale chwilę byliśmy na rowerku. No pewnie, że nauczę, tylko nie wiem czy czasem nie porywam się z motyką na słońce Cytat:
Ja bym się załamała, gdybym jeszcze schudła, ale wiem, że Tobie na tym zależy, więc A silną wolę podziwiam Cytat:
Trzymam również za poprawę mowy, na pewno będzie lepiej, dobrze, że szybko zaczęliście działać ![]() I o jakim psuciu wątku mówisz? .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2012-03-11 o 13:56 |
||||
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Edyta-
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1605 | |||
|
Zakorzenienie
|
jak zwykle puuustki w weekend ... wczoraj pół dnia spędziłam na budowie, bo małż zabrał Bartusia i potem musiałam po niego iść ... trochę mi zajęło przekonanie4 Go że trzeba wracać do domu na obiad ... a raczej zrobić jakiś obiad Wieczorem pojechaliśmy na kręgle ... super było tylko troszeczkę się nie wyspałam ![]() Cytat:
Cytat:
po tak szybkiej reakcji musi być dobrze Cytat:
hmm ... ale chodzi o jakieś okłady? Moje dziecko jak zwykle usnęło w drodze powrotnej od teściów od 18.45 już kima w łóżeczku
|
|||
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Megi b
, kochana sciskam cie mocno. Najwazniejsze, ze szybko podjeliscie leczenie i na pewno taka szybka reakcja przyniesie dobre rezultaty Sylko, ja tydzien temu zaczelam uzywac tego i efekt niezly Wiem, ze was to nie za bardzo zajmuje , ale musze sie gdzies wyzalic Ostatnio odswiezylam swoje wiadomosci z zakresu testowania na zwierzetach i niestety PETA wyrzucila z hukiem Avon, a takze caly koncern E. Lauder, a do niego nalezy duzo firm, miedzy innymi moj ulubiony MAC , B. Brown, Clinique. Ech... Wykoncze ich kosmetyki i bede musiala znowu czegos poszukac. Smuci mnie to, ze firmy, ktore tyle lat mowily ine testowaniu ulegly rynkowi azjatyckiemu i sile pieniadza![]() A propos poruszanego tutaj wczesniej tematu o upiekszaniu, to jedna z wizazanek zdaje swoje relacje: http://agowepetitki.blogspot.com/201...sumowanie.html http://agowepetitki.blogspot.com/201...relacja-z.html
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2012-03-11 o 20:11 |
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *** Wklejam mój zaległy wypiek (zdjęcia środka zapomniałam ) + wczorajsze mufinki owsiane w nówkach-funkach foremkach + pozująca Zosia jako bonus :
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-03-11 o 20:22 |
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o serum z witamina C, to moja kolezanka bardzo poleca to:
http://www.amazon.com/gp/product/B00...A28PNC9TG0FZTY mialam je kiedys kupic, ale zapomnialam, bo faktycznie miala swietna skore po nim, zaopatrze sie w nie zima ![]() Ja mialam to: http://www.auriga.net.pl/produkty/flavo-c-forte-serum/ i tez polecam. Jesli chodzi o Juvit i laczenie z kremami, jesli moge wtracic slowko, to IMO najlepiej, aby kremy byly o jak najprostszym skladzie i aby nie mylo tam sladow metali, bo witamina sie utleni. Zawsze mozna stosowac solo lub np z kwasem hialuronowym. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Angy, tort wyglada pysznie
|
#1609 |
|
Ola-Unhola
|
angy, super tort i Zosia
Dziewczyny zawsze mozecie kupić wit. C na biochemii, zsk, mazidłach, naturalisie, beautyever czy innym ![]() Ide zrobić Caipirinhe i na prawo agaty
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oooo Aga Cytat:
i bonusik też |
||
|
|
|
#1611 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zobaczysz wszystko dobrze się skończy Cytat:
U nas to było latem i wiem,że zanim wymieniliśmy szybę,a samochód postał trochę na słońcu,to pęknięcie postępowało,choć nie było duże ![]() ![]() Cytat:
![]() Tfu,tfu... ![]() Cytat:
i na wieczór,też nie było lekko ze spaniem ![]() Cytat:
może się skuszę,wolałabym coś sprawdzonego Mariolu kto jak kto,ale Ty szybko wykukasz coś nowego a tak poważniej,to rzeczywiście smutny jest fakt,że firmy do których ludzie od lat mieli zaufanie,odstawiają takie cyrki,czego to nie zrobią dla pieniędzy ![]() ![]() To jeszcze napiszę,że u mnie też pogoda jak u Joli słońce i silny wiatr,no może z rana było trochę pochmurno ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
a Synowa
|
||||||
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Angy, Zoska urocza
Sylko , nie orientuje sie co jest w polskich sklepach, wiekszosc naturalek kupuje online. Poczytaj sobie opinie na kwc, wygoogluj, na pewno ci wyskoczy wiele na jakis blogach. No wlasnie zmartwil mnie ten Avon, glownie z powodu kremow do stop , chociaz nie sa naturalne, ale wczesniej mialam pewnosc, ze nie sa testowane, a nie znalazlam jeszcze naturalnych zamiennikow![]() Moim pierwszym wyznacznikiem sa kosmetykie nietestowane, a potem w ich obrebie szukam tych, ktore maja najbardziej zblizony do naturalnego sklad. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- tutaj link ze strony PETA http://www.peta.org/b/thepetafiles/a...free-list.aspx ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- A to juz naprawde okropne - wrazliwcy nie czytac ![]() http://www.examiner.com/political-bu...soup-chocolate ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- a to o testowaniu papierosow ![]() http://elizabethely.com/2010/06/23/s...ng-on-animals/ ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Ide spac lub przynajmniej sie polozyc. Dobranoc
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2012-03-11 o 21:43 |
|
|
|
#1613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie spróbowałaś nawet raz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zosia chyba już nie jest aż tak podobna do Twojego męża, co? Śliczna dziewczynka *** Dobranoc , chyba gaszę światło
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tort był w rzeczywistości koloru karmelowego, na zdjęciach jakiś bladzioch wyszedł ![]() Miramej-tak, Zosia się bardzo zmienia, dostrzegam coś tam więcej ze mnie, to fakt, ale szału nie ma ![]() *** Dzień dobry Wczoraj znowu był dzień dziecka (bez kąpania znaczy się ), bo jak wracaliśmy wieczorem to bidula zasnęła snem kamiennym .Mama przeprowadzona, na razie będzie pomieszkiwać u babci, bo remont w trakcie. Mam strrraszne zakwasy na łydkach, bo zrobiłam chyba 50 kursów po schodach ![]() Dzisiaj mamy całodzienne szkolenie z BHP-suuuuper
|
|
#1615 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Widzę że wczoraj pustki były ![]() ja tez cały dzień poza domem, rano pojechałam do siory, chciałam jej troszkę pomoc przy małej, ale to i tak mało, bo widzę jaka jest zmęczona pomijam jej wagę 48kg... Dzis mama do niej pojechała *** a potem pojechałam na małe zakupy, kupiłam sobie bluzeczkę w reserved i jeszcze płyn mic z Biodermy (jakby co jest w Superpharm na promocji)---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- a ja mam jutro od 10tej
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że to ma mnie pocieszyć?
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() angy, znośnego szkolenia ![]() Po ile ten micel Biodermy jest w Superpharmie? *** Małż do Kuby: "Chodź przewieziemy zajezdnię (z klocków) lawetą", Kubuś "Ale to przecież nie ma sensu, bo się rozwali"
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
kto chętny fotek, zapraszam na nk i fb
|
|
|
#1620 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem co bym wybrała...mi niby szybko poszło, ale za drugim razem bez znieczulenia jakiegokolwiek chyba bym się nie położyła na łóżko...![]() zresztą ja się chyba boję ewentualnego drugiego porodu Cytat:
![]() oooo to już niedługo a gdzie chcecie rezerwować? ja pokazałam P sportsdirect i już mi wymyśla ![]() jak tak myślę o tych mazurach...to fajnie, ale z drugiej strony chyba nad morze mam tą samą drogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wątpię żeby Zu wytrzymała leżenie plackiem stawianie plus później godzinę z bańkami ![]() Mojej Mamie koleżanka ostatnio stawiała ![]() Cytat:
![]() a co daje konto? warto się zarejestrować? a wiesz że trafiłaś z testem na FB ![]() ![]() Cytat:
ale na pewno szybko sobie poradzicie, tak błyskawicznie zareagowałaś że nie mam wątpliwości Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Zosia boska...te włoski p.s.mamy takiego samego kotka ![]() Cytat:
ale bedziesz miała muskularne nóżki ![]() ![]() o ja....nie zazdroszczę u Nas na szczęście szkolenia bhp są online...jedna wielka ściema![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() U Nas weekend przyjemy ![]() sobota - "w"...później szaleństwa we własnym gronie ![]() a wczoraj najpierw babcia zadzwoniła że jest w pobliżu i zaraz wpadnie...chwilę później jeszcze przyjaciółka z synkiem przyjechała...także posiedzieliśmy i całkiem miło było Zu padła przed 19...więc wieczór we dwoje![]() uszczupliłam grafikę...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

, megi, a Amelka jąka się wypowiadając jeden wyraz? Bo Kuba się zacina czasem, jak mu brakuje słowa i powtarza kilka razy jakieś słowo, powinnam się martwić?

Słyszałam gdzieś,że jak dziecko się jąka,to trzeba Mu dużo śpiewać,ale nie wiem,czy to prawda 

Tylko nie wiem czy z Alanem nie będę się bała jeździć- się okaże.
Nie pocieszę Cię,ale to pęknięcie od słońca będzie się robić większe
za odwage

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)