Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-11, 19:17   #691
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Proponuje zakończenie tematu i wznowienie rozmów o kupkach i innych rzeczach sprawiających radość

Bambusiek albo Renatka któraś z was rozmrażała pokarm i pisała ze śmierdział. JA wczoraj rozmroziłam jedna porcję swojego. Wszystko ładnie pachniało. Ale miałam stracha że jak otworzę słoiczek to poczuje zapach a'la zepsute jajo.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-03-11 o 19:22
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 19:38   #692
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Czy Wasze dzieci są dzisiaj ospałe?

Dałam jej butle o 15.30 to wypiła i padła jak sznyta :mdleje Następne próby podjęte, ale skończone fiaskiem, bo zasypiała aż w końcu dopiero 17.30 wypiła nowe mleko od początku Nie pomogło moje śpiewanie kościelnych piosenek (współczuję lokatorom) ani odkurzanie

Czy macie jakieś sposoby na uspokajanie dziecka? Moja reaguje i lubi kiedy jest bokiem do mnie przytulona, ja siedzę na fotelu, oglądam tv i jedną noga trząsam, że aż jej ciałko całe drży i ona zasypia... chyba kojarzy jej się to z wózkiem gdy wjeżdżam na nierówne tereny i lata jej głowa...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 19:40   #693
Haniula
Zakorzenienie

kropeczko no Zuzia polecała krochmal wiec ja probuje, bo ciezko schodzą te potówy :/
A tez ubieram w body z długim + półśpiochy albo śpiochy. Tylko ze jak tylko przychodza babcie to ją opatulaja kocami moja mama to juz jest w tym mistrzyni, zachowuje sie jakby u nas w domu było -10stopni i wiatr jak na podhalu a nie mielismy nigdy mniej niz 22stopnie
Jak słysze'przykryj ja kocykiem' to mnie trzęsie

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Dałam jej butle o 15.30 to wypiła i padła jak sznyta :mdleje Następne próby podjęte, ale skończone fiaskiem, bo zasypiała aż w końcu dopiero 17.30 wypiła nowe mleko od początku Nie pomogło moje śpiewanie kościelnych piosenek (współczuję lokatorom) ani odkurzanie

Czy macie jakieś sposoby na uspokajanie dziecka? Moja reaguje i lubi kiedy jest bokiem do mnie przytulona, ja siedzę na fotelu, oglądam tv i jedną noga trząsam, że aż jej ciałko całe drży i ona zasypia... chyba kojarzy jej się to z wózkiem gdy wjeżdżam na nierówne tereny i lata jej głowa...
odkurzanie moją akurat usypia ostatnio jak odkurzałam to zasnela, a jak wylaczylam odkurzac to oczy jak 5zl, wiec odkurzacz chodzil sobie z godzine
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 19:42   #694
*Agatek*
Zakorzenienie

No i jak przystało, w dzisiejszym dniu wypadało co? Kinia się zesrutała ostro jak dotykałam plecków to czułam tą miękkość i poślizg... mmm, było mniamniuśnie pieluchy nie starczyło, yeah! moja dziewczyna! A ja z maską rozbrajałam bombę...

Kropeczka dla Wojtka
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Uwaga ! Nie wiem czy o tym słyszeliście i próbowaliście. Jak dziecko płaczę wystarczy pogłaskać je po nosku i dziecka nie ma. Na moją Hanie genialnie to zadziałało. Darła się jak nie wiem, mamcia pogłaskała i skubana usnęła
wypróbuję przy najbliższej okazji
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
zbieraj kasę na ślub już
kurde, dziecko muszę wymienić, JA CHCĘ DO ELITY!!!
zbieram po groszu dziennie
Cytat:
wyjmij baterie i włoż, może zadziała
a jak nie zadziała to podłącz do zasilacza!!!!!
Cytat:
a ja mam alergię na niepoprawne używanie przecinków to chyba coś podobnego do ciebie?
ja też mam alergię na to
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ja tez nie czytam tych postów bo mam wrazenie jak czytam, ze mi tchu brakuje
mam to samo...
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Pytanie do mam dzieci z kolkami:
Czy w trakcie kolki coś uspokaja Wasze maluchy? Bo zastanawiam się, czy mój ich nie ma Ale uspokaja go mój cyc (nr 1 na jego liście uspokajaczy ), w kąpieli też jest spokojny (w końcu ), no i czasami noszenie. Dodam, że te ataki płaczu trwają od ok. 16 do kąpieli czyli 18-19.
Moja instrukacja obsługi kolki:

1. instalacja smoka
2. przytulam mocno całe ciałko, twarz jest skierowana do piersi, żeby smok nie wypadł
3. chodzę, kołyszę, trząsam zależy co działa
4. długie "ciiiiiiiiiiiiiiiiiii iii" albo "szzzzzzzzzz"

Stary 2012-03-11, 19:46   #695
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
baa! twoich używam jako opowieści do snu!

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

a jak juz sie czepiac to jeszcze bledow ortograficznych moze??
o tak, trzeba konieczenie!
Cytat:
rozumiem, ale wiesz bardziej dziala mi na nerwy ze teraz bedziemy szukac co jest nie tak a po co nie lepiej cieszyc sie z kupek naszych dzieci

ps. Agatek a moejgo Igora to juz nie wciagnelas do kllubu?? 4 zasarane pajace 2 body i lezaczek to za malo??
dokładnie

Igor dopisany!

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
odkurzanie moją akurat usypia ostatnio jak odkurzałam to zasnela, a jak wylaczylam odkurzac to oczy jak 5zl, wiec odkurzacz chodzil sobie z godzine
właśnie wiem, że niby odkurzanie usypia, ale jeszcze nigdy przy niej nie odkurzałam, zazwyczaj była u siebie w łozu a dzis specjalnie, a ona nic
no to już widzę rachunek za prąd!

Stary 2012-03-11, 19:49   #696
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Je po 30 ml i pada, wstaje za pól godziny znów 30 ml i pada i tak w kółko do 17 bo od tej spi az do teraz...
Moja sie uspokaja jak lezy brzuchem na moim brzuchu.
No i uspokaja ją wiertarka Mąż ostatnio montował półkę i usnęła przy dźwięku wiertarki

Cytat:
kropeczko no Zuzia polecała krochmal wiec ja probuje, bo ciezko schodzą te potówy :/
A tez ubieram w body z długim + półśpiochy albo śpiochy. Tylko ze jak tylko przychodza babcie to ją opatulaja kocami moja mama to juz jest w tym mistrzyni, zachowuje sie jakby u nas w domu było -10stopni i wiatr jak na podhalu a nie mielismy nigdy mniej niz 22stopnie
Jak słysze'przykryj ja kocykiem' to mnie trzęsie[COLOR="Silver"]
:

moge przybić piąteczkę. Tylko u mnie ma tak teściowa. W pokoju mamy 23 stopnie a ta każe małą ubierać w kaftanik, koszulkę, śpiochy i jakby mogła to by jeszcze założyła jej kalesony a do tego opatulić becikiem i kocyk na to.

oho mała wali kupsztala.... Czy wasze dzieci tez tak głośno robia kupy ?

Stary 2012-03-11, 19:55   #697
eliza1984
Zadomowienie

Qurcze moja malucha już śpi 2,5h a ja wstałam bo nie mogłam zasnać.Gdybym wiedziała,że tyle to będzie trwało to bym jakoś się pomęczyła z zaśnieciem.
Kropeczka1984 zgadzam się ten bezzębny usmiech jest bezcenny,tylko tak trudno wtedy zrobić zdjęcie,chociaz nie powiem coraz wiecej sie usmiecha więc ja jeszcze przyfiluje i zrobię jej taka fote

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:

Moja sie uspokaja jak lezy brzuchem na moim brzuchu.
No i uspokaja ją wiertarka Mąż ostatnio montował półkę i usnęła przy dźwięku wiertarki

Moją uspokoiło wczorajsze robienie ciasta tzn mikser,a kupy o tak nie da się nie usłyszeć
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 19:56   #698
agawoo
Zakorzenienie

Eliza, a ja bardzo dziękuję za link zapisałam już sobie i będę robić idę kąpać moja syrene

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 20:00   #699
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Moje dziecie dziś śpi , budzi sie tylko na jedzonko, na zmiane pieluchy i dalej śpi. O co chodzi??

Co prawda nie siedzimy w tym pokoju gdzie śpi Lila, nie oglądamy tam tv, ani nie włączam tam laptopa, bo sie popsuł, więc ma spokój i śpi.

Smoczka pcham jej na siłe jak już nie daję rady inaczej jej uspokoić, ale ona jakby sie nim dusi, krztusi, otwiera wtedy szeroko usta i probuje tam głowa potrzasac zeby on wypadł.

Mam pytanie do cukierników forumowych
http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...epis-na-3-bit-

Znalazłam taki przepis, ale co to za mleko? Jakie to słodkie mleko skondensowane? Takie do kawy?O takie ? ? Tylko ,że słodzone? Chyba nie takie, bo to ma byc w jakiejs puszce mleko... Cięzko takie cos dostac?

http://www.google.pl/imgres?q=mleko+...rtKSNDA&zoom=1

Ja noga jestem z pieczeniem, ale na to ciasto mam ochote

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-03-11 o 20:04
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 20:03   #700
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Boro fajnie, ze u was jest takie miejsce gdzie mozna tak okazyjnie kupic rozne rzeczy.
Daleko nie masz Zapraszamy

Byliśmy chwilę na spacerze, ale się wystraszyłam tego wiatru i wsiedliśmy w samochód na zakupy do kauflandu Potem w odwiedziny do cioci mojej i wróciliśmy przed 19:00 co by wykąpać

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 20:09   #701
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
\
Czy w trakcie kolki coś uspokaja Wasze maluchy? Bo zastanawiam się, czy mój ich nie ma Ale uspokaja go mój cyc (nr 1 na jego liście uspokajaczy ), w kąpieli też jest spokojny (w końcu ), no i czasami noszenie. Dodam, że te ataki płaczu trwają od ok. 16 do kąpieli czyli 18-19.
Moja co prawda nie ma kolek (odpukać w niemalowane) ale jak ma atak płaczu bardzo uspokaja ją naprzemienne przyginanie nóżek do brzuszka, właśnie takie jak przy kolce... ona lubi się gimnastykować

Cytat:
wyjmij baterie i włoż, może zadziała
ooojjj kochana, czasem żałuję, że tak sie nie da

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a zdradźcie dziewczyny jak wyście to zrobiły że wasze dzieciaczki same zasypiają w łóżeczkach
Ja na początku usypiałam Asię w wózku i oczywiście bujałam, ale teściówka mnie za to ochrzaniła Kazała kłaść ją do łóżeczka i nie bujać w żadnym wypadku... no i miała rację. Teraz Asia każdą nockę lula we własnym łóżeczku
Robimy to tak - jedzonko, odbijanko, póżniej kilka kursów po pokoju z Asią na rączkach i smoczkiem po to by jej się bardziej oczka zamknęły i odkładam ją do łóżeczka. Jak zaczyna płakać to biorę ją na ręce ale zawsze odkładam TYLKO do łóżeczka Nigdy nie spała ze mną, a to dlatego, ze urodziła się malutka i zwyczajnie bałam się z nią spać.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 20:13   #702
sandra1892
Zadomowienie

Oho! Ominęła mnie niezła kłótnia
Ja rzadko piszę , rzadko cytuję itp. bo moje posty i tak są pomijane
Więc wole was czytać z krzaczorów
Stary 2012-03-11, 20:22   #703
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Znalazłam taki przepis, ale co to za mleko? Jakie to słodkie mleko skondensowane? Takie do kawy?O takie ? ? Tylko ,że słodzone? Chyba nie takie, bo to ma byc w jakiejs puszce mleko... Cięzko takie cos dostac?
Moje ulubione ciacho Przed ciążą często je robiłam
To jest gotowa masa:
http://www.hipernet24.pl/nowy/prodin...?item_id=29774
Znajdziesz praktycznie w każdym markecie obok mleczka w puszce takiego do kawy.\
Możesz też kupić słodzone mleczko w puszce o takie
http://www.hipernet24.pl/nowy/prodinfo.php?item_id=1802
i zalać całkowicie wodą i gotować przez 2 do 3 godzin. to wyjdzie własnie taka właśnie masa. Ale uważaj bo jak puszka nie będzie cała zanurzona w wodzie (woda się szybko wygotowuje i trzeba dolewać) to wybuchnie i moze być nieszczęście.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2012-03-11 o 20:24
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 20:30   #704
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Mój junior tez dzisiaj ospały jak nigdy... ;/

na kolki.... nam nic nie pomagało ostatnio-noszenie, bujanie, przytulanie, pionizowanie, klepanie po tyłeczku, leżenie na bzuszku, noszenie brzuszkiem do dołu, kąpiel, suszarka, odkurzacz, nagrzewanie brzuszka ciepłą pieluszką, masaż.... NOTHING....
od wczoraj odpukac jest lepiej.. moze to zasługa nowego mleka,... no i debridat dajemy i esputicon...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 20:45   #705
Mijus
Rozeznanie

Cześć
Zaliczyłam dziś pierwszy wypad w gości z małą Byliśmy u teściów całe 4 godziny Córcia była grzeczna i pokazała się z najlepszej strony

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
a ja głupia chciałam zaoszczędzić i sama włosy pofarbowałam i co? są niebieskie
O mać kurka!!! Współczuję

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=TQRCF7NfgNo dziewczyny popatrzcie sobie jak pięknie są te zdjecia zrobione super uchwycił fotograf te momenty
Poryczałam się, przypomniał mi się okres ciąży. Mam wrażenie, że było to tak dawno temu, a to dopiero miesiąc od porodu

Cytat:
a zdradźcie dziewczyny jak wyście to zrobiły że wasze dzieciaczki same zasypiają w łóżeczkach
Ja od początku robiłam tak, że karmiłam, ponosiłam 5 minutek do odbicia i do łóżeczka, smok i głaskanie po główce i działa do dziś

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Może to wygodniejsze, niż gazik na palcu. Jakoś nie udaje mi się włożyć palca do tej maleńkiej buziulki
Ja delikatnie ją smyram palcem po buzi i ona myśli że to smok i sama zaczyna mi ssać palucha

Cytat:
Uwaga ! Nie wiem czy o tym słyszeliście i próbowaliście. Jak dziecko płaczę wystarczy pogłaskać je po nosku i dziecka nie ma. Na moją Hanie genialnie to zadziałało. Darła się jak nie wiem, mamcia pogłaskała i skubana usnęła
Na moją to pare razy zadziałało

Cytat:

ołłł yeeee ciężko nie usłyszeć
Stary 2012-03-11, 21:26   #706
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
no przecież ja już nic nie pisze w ogóle byłam na spacerze i sobie tak przemyślałam ze chyba przestane pisać bo jak ja opisuje to co danego dnia ja robiłąm Michał co nas spotkało co zrobilismy itp to jest odbierane jako przechwalanie się wy jak opisujecie różne rzeczy to jest ok u mnei to przechwalanie się myslałam ze mogę się tu wygadać bo nie mam komu opowiadać o tych rzeczach tż nie interesują takie rzeczy kupy albo to że przespał całą noc a mnei to strasznie cieszy no i o cyzm mam pisać o dupy maryni??? niestety niektórym to przeszkadza więc co ja sie tu bede udzielac i drażnic dziewczyny - nie powiem wczoraj mnie pewna osoba wkurzyła tymi postami dziś mi jest za to strasznei przykro bo zamiast pominąć to się przyczepiła , no ale cóż trudno się mówi widocznie tylko jej wolno tu o wszystkim pisać innym nie

więc stwierdziłam ze nie mam co tu pisać bo czasami może jest tu wiecej osób którym to przeszkadza ale tego nie mówią wiec aby was nie wkurzać postanowiłam se dac spokój i zakończyć to "przechwalanie się' jak by co to piszcie na priv jak będe mieć czas to odpisze

teraz przynajmniej będe mogła calutki mój czas poświęcić dziecku
nie zniese już dłużej!
Róbta baby co chceta, a najlepiej po cichu między sobą cholewa!
Cytat:
Dziś mama przywiozła mi ciuchy które nosiłam przed ciaża... załamałam się. Ulubione kiecki, tuniki masakrycznie opinają mi sie na cycolach.
ale spodnie wchodzą bez problemu

Udam, ze tego o spodniach nie przeczytałam
Ale Ci dobrzzeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee
Nie próbowałam Krzysia miziać po nosku kiedy płacze, ale jak je cyca lub taki już do spania wygląda to wtedy go od czółka do czubka noska paluszkiem miziam i faktycznie go nie ma Robię tak od powrotu ze szpitala prawie, ale jakoś mi nie przylazło do głowy, żeby patent sprzedać

I oznajmiam, że cofam moje poprzednie publiczne oświadczenie odnośnie alkoholizmu przzodującego
Po tym piwku to mi leci jak z prysznica dosłownie mleko, zamiast dwóch natrysków prysznicowych teraz lecą mi cztery Moje dzieciątko wygląda w trakcie karmienia, jak mu cycek wypadnie, niczym dalmatyńczyk Cały albo w maziaje albo ciapki z mleka, bo dość szybko reaguje i powstrzymuje prysznic mleczny hehee. Nie wiem kto powiedział, że karmi pobudza laktację, ale miał rację i ja niedowiarek się o tym przekonałam. Teraz już nie mogę pić karmi

Stary 2012-03-11, 21:28   #707
anankee
Rozeznanie

Cytat:
a mnie wkurza ze od jakiejs blachej sprawy teraz kazda bedzie pisac co ja wkurza..

przepraszam ze nie uzywam pl znakow ale nie lubie, przepraszam ze daje malo przecinkow i kropek ale poprostu wpadam to na chwile odpisac..

po dluzszym na mysle stwierdzam ze chyba za dulo trwa nasz watek bo jakos 9 mc temu nie bylo takich problemow.

a jak juz sie czepiac to jeszcze bledow ortograficznych moze??
nie uska, mistrzem ortografii nikt nie musi być, ale czytanie postów napisanych jednym ciągiem bez żadnego przecinka, kropki czy choćby entera to za duży wysiłek dla mojego mózgu
używanie polskich znaków też nie jest takie ważne bo i tak wiadomo, co jest napisane.
Ale jak piszemy to dbajmy trochę o komfort dla oczu czytajacych

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 21:30   #708
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a ja napiszę, że mnie denerweuje, jak ktoś pisze i nie używa znaków przestankowych. Bardzo cieżko się czyta takie posty, dlatego też zazwyczaj je omijam, albo czytam co 5 wyraz
Cytat:
a ja mam alergię na niepoprawne używanie przecinków to chyba coś podobnego do ciebie?
Łączę się i dodam również ortografy i stylistyczne, ale to tylko takie zboczenie jakieś, więc nic nie mówię i przełykam ślinę

Stary 2012-03-11, 21:36   #709
anankee
Rozeznanie

Cytat:

mmm zoska to ciasto jest przepyszne robiłam już nieraz.
Takie mleko dostaniesz w każdym sklepie, takie jak podałaś w linku tyle że słodzone i w puszce, ale z tej samej firmy.
Powiem ci, ze możesz też kupić gotową masę krówkową (też w takich puszkach) i się nie bawić w gotowanie tego mleka. Choc moim zdaniem karmel z ugotowanego mleka skondensowanego jest smaczniejszy niż ten gotowy.
Z tej stronki domowe-wypieki polecam jeszcze serniczek trójczekoladowy, pyszota!!!!

Emi!

Stary 2012-03-11, 21:37   #710
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
a mnie jeszcze denerwuje nadmiar wielokropków nie mogę czytać, usypiam wtedy
A to ja Wybacz, ale ja je tak uwielbiam wciskać na klawiaturze

Stary 2012-03-11, 21:40   #711
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ale uważaj bo jak puszka nie będzie cała zanurzona w wodzie (woda się szybko wygotowuje i trzeba dolewać) to wybuchnie i moze być nieszczęście.
ja tak kiedyś zrobiłam, wstawiłam to mleko w puszce do wody i gotuję i poszłam sobie na kompter i na śmierć zapomniałam o tym mleku. I po jakimś czasie słyszę ogromne buuum, aż podskoczyłam na krześle.
Jak weszłam do kuchni to oniemiałam, karmel był wszędzie, na ścianach, na suficie, na oknach, firankach, szafkach, a najwięcej to wlazło do okapu. garnek spalony, a ja sprzątałam ten pogrom cały dzień (latwo nie było, bo to slodkie i musiałam ścierkę co chwilę płukać).

Emi!

Stary 2012-03-11, 21:41   #712
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
16:30 do 19:00 (czasem do 18:00, a kolejną godzinę po troszku śpi przerywanie), bo wtedy jest kąpiel. Noszę go i skakam z nim wtedy, daję cyca - zwykle pomaga, śpiewam mu i kołyszę.

Stary 2012-03-11, 22:00   #713
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
ja tak kiedyś zrobiłam, wstawiłam to mleko w puszce do wody i gotuję i poszłam sobie na kompter i na śmierć zapomniałam o tym mleku. I po jakimś czasie słyszę ogromne buuum, aż podskoczyłam na krześle.
Jak weszłam do kuchni to oniemiałam, karmel był wszędzie, na ścianach, na suficie, na oknach, firankach, szafkach, a najwięcej to wlazło do okapu. garnek spalony, a ja sprzątałam ten pogrom cały dzień (latwo nie było, bo to slodkie i musiałam ścierkę co chwilę płukać).
Moja znajoma robiąc przetwory z truskawek zapomniała wlać wodę do garnka jak zagotowywała słoiki Dobrze, że wyszła z kuchni bo jak pierdziulneło to wszędzie szkło i czerwień truskawek....teksańska masakra piłą mechaniczną
Stary 2012-03-11, 22:03   #714
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ale kłótnia była dziś była :brzyda l:

To ja nie będę się chwalić, że moje dziecko zasypia samo w łóżeczku, śpi w nocy po 7-8 godzin bez budzenia, nie ma kolek a w dzień jest aniołem :brzyda l:

Od razu przepraszam, że czasem piszę bez polskich znaków, bo jedną ręką podczas karmienia ssaka trudno o przecinki i ortografię staram się dbać

Cytat:
heh, u nas samo tak wyszło. Może dlatego, że od powrotu ze szpitala każde spanie było w łóżeczku. I chyba Julian zakodował sobie od samego początku że łóżeczko=spanie.

Cytat:
Jak słysze'przykryj ja kocykiem' to mnie trzęsie
mnie też trzęsie nie można nosić dziecka bez kocyka/rożka bo zimno. Body z długim + spodenki/półśpiochy to dla większości za zimno. Kiedyś teściowa nałożyła na jedne welurowe spodnie drugie welurowe myślałam, że padnę i kazałam zdjąć. Najgorzej, że przez to gadanie tż też zakłada mu na body jeszcze jedną warstwę z długim i nie mogę mu przemówić, że nie potrzeba - a mamy 21-22 stopnie.

Cytat:

3 BIT jest pyszny, ja używam do niego masę kajmakową z biedronki - gotową - TAKĄ. A mleko to takie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
I oznajmiam, że cofam moje poprzednie publiczne oświadczenie odnośnie alkoholizmu przzodującego
Po tym piwku to mi leci jak z prysznica dosłownie mleko, zamiast dwóch natrysków prysznicowych teraz lecą mi cztery Moje dzieciątko wygląda w trakcie karmienia, jak mu cycek wypadnie, niczym dalmatyńczyk Cały albo w maziaje albo ciapki z mleka, bo dość szybko reaguje i powstrzymuje prysznic mleczny hehee. Nie wiem kto powiedział, że karmi pobudza laktację, ale miał rację i ja niedowiarek się o tym przekonałam. Teraz już nie mogę pić karmi
Kurna, chyba spróbuję tego Karmi, chociaż dziwnie mi chyba pić piwo ale wieczorami cycki moje to flaczki

Cytat:
trzeba było zlizywać

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-03-11 o 22:05
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 22:10   #715
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Kurna, chyba spróbuję tego Karmi, chociaż dziwnie mi chyba pić piwo ale wieczorami cycki moje to flaczki
To nie jest "piwko", a wieczorem też zwykle mam flaczki - zresztą cały dzień są flaczki, ale mleczka jest w sam raz dla misia

Stary 2012-03-11, 22:13   #716
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Jak jutro dostanę w moim malutkim sklepiku to mleko to robię to ciacho. Mniam

A teraz uciekam spikac.

W środe idziemy na bioderka, mam stresa jak nie wiem. Ten lekarz ma ponoć nierówno pod sufitem i wydziera się na kobiety, bo robią krzywdę dzieciom uzywając jednorazowych pieluszek . Nie znam go, ale mówiła mi znajoma, że o nnie ten tego , dlatego poszła na wizyte ze swoim mężem

Dobranoc
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 22:20   #717
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

OK, a ja mam schizy i potrzebuję albo porady albo kopa w
1. Julek nadal nie chce podnosić główki jak leży na brzuszku (w piątek miał 7 tygodni), jedyne miejsce gdzie wogóle się stara to robić to przewijak. No i na brzuszku odwraca głowę tylko w jedną stronę. Czy mam się tym martwić już teraz czy poczekać jeszcze trochę? (nie chcę panikować i latać ze wszystkim po lekarzach, ale nie chcę czegoś przegapić)
2. Mam wrażenie jakby jednym okiem zezował. Kojarzę, że położna mówiła, że do pewnego momentu może, ale nie pamiętam do kiedy. No i tylko jedno oko jakby idzie bardziej do środka. (to samo co wyżej jeśli chodzi o panikowanie)

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
To nie jest "piwko", a wieczorem też zwykle mam flaczki - zresztą cały dzień są flaczki, ale mleczka jest w sam raz dla misia
no wiem, ale jakoś mi dziwnie, bo ja piwa wcale nie piję bo nie lubię i dla mnie to piwo Julkowi też najwyraźniej wystarcza bo ładnie się najada
Stary 2012-03-11, 23:03   #718
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Moje dziecie dziś śpi , budzi sie tylko na jedzonko, na zmiane pieluchy i dalej śpi. O co chodzi??

Co prawda nie siedzimy w tym pokoju gdzie śpi Lila, nie oglądamy tam tv, ani nie włączam tam laptopa, bo sie popsuł, więc ma spokój i śpi.

Smoczka pcham jej na siłe jak już nie daję rady inaczej jej uspokoić, ale ona jakby sie nim dusi, krztusi, otwiera wtedy szeroko usta i probuje tam głowa potrzasac zeby on wypadł.

Zośka, zamiast tego mleka skondensowanego , mozna dodac to http://www.promoceny.pl/detail/krem-toffi-farmer-15184/
Jest tez przepis w klubie na to ciacho.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Proponuje zakończenie tematu i wznowienie rozmów o kupkach i innych rzeczach sprawiających radość

Bambusiek albo Renatka któraś z was rozmrażała pokarm i pisała ze śmierdział. JA wczoraj rozmroziłam jedna porcję swojego. Wszystko ładnie pachniało. Ale miałam stracha że jak otworzę słoiczek to poczuje zapach a'la zepsute jajo.

Ja podawalam ostatnio stronke, gdzie jest napisane, ze mleko moze miec taki zapach. Ale dobrze , ze teoje takiego nie mialo, bo uwierz niezbyt przyjemny

Edytowane przez sandra1892
Czas edycji: 2012-03-11 o 23:05
sandra1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 05:15   #719
dph
Rozeznanie

Hej mamusie ja z tel więc znów bez cytowania i bez przecinkow i bez polskich liter a i pewnie z błędami ortograficznymi ;-)
Mam pytanko odnośnie kup co oznaczająkupy w kolorze zielonym ?
Kiedyś chyba martunia wklejala co oznacza daa ny kolor kupy ale nie umie tego znaleźć a tak wogóle to dzień dobry bo już 5 rano i dobranoc bo zamykam dalej spać
aha w temacie kup dodam że karmie cycem
Stary 2012-03-12, 06:44   #720
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Hej mamusie ja z tel więc znów bez cytowania i bez przecinkow i bez polskich liter a i pewnie z błędami ortograficznymi ;-)
Mam pytanko odnośnie kup co oznaczająkupy w kolorze zielonym ?
Kiedyś chyba martunia wklejala co oznacza daa ny kolor kupy ale nie umie tego znaleźć a tak wogóle to dzień dobry bo już 5 rano i dobranoc bo zamykam dalej spać
aha w temacie kup dodam że karmie cycem
Proszę
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,3158.html

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości