|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Proponuje zakończenie tematu i wznowienie rozmów o kupkach i innych rzeczach sprawiających radość
![]() Bambusiek albo Renatka któraś z was rozmrażała pokarm i pisała ze śmierdział. JA wczoraj rozmroziłam jedna porcję swojego. Wszystko ładnie pachniało. Ale miałam stracha że jak otworzę słoiczek to poczuje zapach a'la zepsute jajo. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-03-11 o 19:22 |
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Czy Wasze dzieci są dzisiaj ospałe?
![]() Dałam jej butle o 15.30 to wypiła i padła jak sznyta :mdleje Następne próby podjęte, ale skończone fiaskiem, bo zasypiała aż w końcu dopiero 17.30 wypiła nowe mleko od początku Nie pomogło moje śpiewanie kościelnych piosenek (współczuję lokatorom![]() Czy macie jakieś sposoby na uspokajanie dziecka? Moja reaguje i lubi kiedy jest bokiem do mnie przytulona, ja siedzę na fotelu, oglądam tv i jedną noga trząsam, że aż jej ciałko całe drży
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
kropeczko no Zuzia polecała krochmal wiec ja probuje, bo ciezko schodzą te potówy :/
A tez ubieram w body z długim + półśpiochy albo śpiochy. Tylko ze jak tylko przychodza babcie to ją opatulaja kocami ![]() Jak słysze'przykryj ja kocykiem' to mnie trzęsie ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
ostatnio jak odkurzałam to zasnela, a jak wylaczylam odkurzac to oczy jak 5zl, wiec odkurzacz chodzil sobie z godzine |
|
|
|
|
#694 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No i jak przystało, w dzisiejszym dniu wypadało co?
Kinia się zesrutała ostro pieluchy nie starczyło, yeah! moja dziewczyna! A ja z maską rozbrajałam bombę... Kropeczka dla Wojtka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
1. instalacja smoka 2. przytulam mocno całe ciałko, twarz jest skierowana do piersi, żeby smok nie wypadł 3. chodzę, kołyszę, trząsam zależy co działa4. długie "ciiiiiiiiiiiiiiiiiii iii" albo "szzzzzzzzzz"
|
|
#695 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() o tak, trzeba konieczenie! ![]() Cytat:
Igor dopisany! ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
a dzis specjalnie, a ona nic ![]() no to już widzę rachunek za prąd!
|
|
#696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Je po 30 ml i pada, wstaje za pól godziny znów 30 ml i pada i tak w kółko do 17 bo od tej spi az do teraz... Moja sie uspokaja jak lezy brzuchem na moim brzuchu. No i uspokaja ją wiertarka Mąż ostatnio montował półkę i usnęła przy dźwięku wiertarki ![]() Cytat:
moge przybić piąteczkę. Tylko u mnie ma tak teściowa. W pokoju mamy 23 stopnie a ta każe małą ubierać w kaftanik, koszulkę, śpiochy i jakby mogła to by jeszcze założyła jej kalesony a do tego opatulić becikiem i kocyk na to. oho mała wali kupsztala.... Czy wasze dzieci tez tak głośno robia kupy ?
|
||
|
|
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
Qurcze moja malucha już śpi 2,5h a ja wstałam bo nie mogłam zasnać.Gdybym wiedziała,że tyle to będzie trwało to bym jakoś się pomęczyła z zaśnieciem.
Kropeczka1984 zgadzam się ten bezzębny usmiech jest bezcenny,tylko tak trudno wtedy zrobić zdjęcie,chociaz nie powiem coraz wiecej sie usmiecha więc ja jeszcze przyfiluje i zrobię jej taka fote ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Moją uspokoiło wczorajsze robienie ciasta tzn mikser,a kupy o tak nie da się nie usłyszeć
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza, a ja bardzo dziękuję za link
zapisałam już sobie i będę robić idę kąpać moja syrene
|
|
#699 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecie dziś śpi , budzi sie tylko na jedzonko, na zmiane pieluchy i dalej śpi. O co chodzi??
Co prawda nie siedzimy w tym pokoju gdzie śpi Lila, nie oglądamy tam tv, ani nie włączam tam laptopa, bo sie popsuł, więc ma spokój i śpi. Smoczka pcham jej na siłe jak już nie daję rady inaczej jej uspokoić, ale ona jakby sie nim dusi, krztusi, otwiera wtedy szeroko usta i probuje tam głowa potrzasac zeby on wypadł. Mam pytanie do cukierników forumowych http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...epis-na-3-bit- Znalazłam taki przepis, ale co to za mleko? Jakie to słodkie mleko skondensowane? Takie do kawy?O takie ? ? Tylko ,że słodzone? Chyba nie takie, bo to ma byc w jakiejs puszce mleko... Cięzko takie cos dostac? http://www.google.pl/imgres?q=mleko+...rtKSNDA&zoom=1 Ja noga jestem z pieczeniem, ale na to ciasto mam ochote
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-03-11 o 20:04 |
|
|
|
#700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapraszamy Byliśmy chwilę na spacerze, ale się wystraszyłam tego wiatru i wsiedliśmy w samochód na zakupy do kauflandu Potem w odwiedziny do cioci mojej i wróciliśmy przed 19:00 co by wykąpać
|
|
#701 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooojjj kochana, czasem żałuję, że tak sie nie da ![]() Cytat:
Kazała kłaść ją do łóżeczka i nie bujać w żadnym wypadku... no i miała rację. Teraz Asia każdą nockę lula we własnym łóżeczkuRobimy to tak - jedzonko, odbijanko, póżniej kilka kursów po pokoju z Asią na rączkach i smoczkiem po to by jej się bardziej oczka zamknęły i odkładam ją do łóżeczka. Jak zaczyna płakać to biorę ją na ręce ale zawsze odkładam TYLKO do łóżeczka
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
Oho! Ominęła mnie niezła kłótnia
![]() Ja rzadko piszę , rzadko cytuję itp. bo moje posty i tak są pomijane Więc wole was czytać z krzaczorów
|
#703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przed ciążą często je robiłam To jest gotowa masa: http://www.hipernet24.pl/nowy/prodin...?item_id=29774 Znajdziesz praktycznie w każdym markecie obok mleczka w puszce takiego do kawy.\ Możesz też kupić słodzone mleczko w puszce o takie http://www.hipernet24.pl/nowy/prodinfo.php?item_id=1802 i zalać całkowicie wodą i gotować przez 2 do 3 godzin. to wyjdzie własnie taka właśnie masa. Ale uważaj bo jak puszka nie będzie cała zanurzona w wodzie (woda się szybko wygotowuje i trzeba dolewać) to wybuchnie
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-03-11 o 20:24 |
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Mój junior tez dzisiaj ospały jak nigdy... ;/
na kolki.... nam nic nie pomagało ostatnio-noszenie, bujanie, przytulanie, pionizowanie, klepanie po tyłeczku, leżenie na bzuszku, noszenie brzuszkiem do dołu, kąpiel, suszarka, odkurzacz, nagrzewanie brzuszka ciepłą pieluszką, masaż.... NOTHING.... od wczoraj odpukac jest lepiej.. moze to zasługa nowego mleka,... no i debridat dajemy i esputicon... |
|
|
|
#705 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Zaliczyłam dziś pierwszy wypad w gości z małą Byliśmy u teściów całe 4 godziny Córcia była grzeczna i pokazała się z najlepszej stronyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ciężko nie usłyszeć
|
|
#706 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie zniese już dłużej! ![]() Róbta baby co chceta, a najlepiej po cichu między sobą cholewa! Cytat:
![]() Ale Ci dobrzzeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee ![]() Nie próbowałam Krzysia miziać po nosku kiedy płacze, ale jak je cyca lub taki już do spania wygląda to wtedy go od czółka do czubka noska paluszkiem miziam i faktycznie go nie ma Robię tak od powrotu ze szpitala prawie, ale jakoś mi nie przylazło do głowy, żeby patent sprzedać ![]() I oznajmiam, że cofam moje poprzednie publiczne oświadczenie odnośnie alkoholizmu przzodującego ![]() Po tym piwku to mi leci jak z prysznica dosłownie mleko, zamiast dwóch natrysków prysznicowych teraz lecą mi cztery Moje dzieciątko wygląda w trakcie karmienia, jak mu cycek wypadnie, niczym dalmatyńczyk Cały albo w maziaje albo ciapki z mleka, bo dość szybko reaguje i powstrzymuje prysznic mleczny hehee. Nie wiem kto powiedział, że karmi pobudza laktację, ale miał rację i ja niedowiarek się o tym przekonałam. Teraz już nie mogę pić karmi
|
|
#707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() używanie polskich znaków też nie jest takie ważne bo i tak wiadomo, co jest napisane. Ale jak piszemy to dbajmy trochę o komfort dla oczu czytajacych
|
|
|
|
|
#708 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
robiłam już nieraz. Takie mleko dostaniesz w każdym sklepie, takie jak podałaś w linku tyle że słodzone i w puszce, ale z tej samej firmy. Powiem ci, ze możesz też kupić gotową masę krówkową (też w takich puszkach) i się nie bawić w gotowanie tego mleka. Choc moim zdaniem karmel z ugotowanego mleka skondensowanego jest smaczniejszy niż ten gotowy. Z tej stronki domowe-wypieki polecam jeszcze serniczek trójczekoladowy, pyszota!!!! |
|
|
|
|
#710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wybacz, ale ja je tak uwielbiam wciskać na klawiaturze
|
|
#711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak weszłam do kuchni to oniemiałam, karmel był wszędzie, na ścianach, na suficie, na oknach, firankach, szafkach, a najwięcej to wlazło do okapu. garnek spalony, a ja sprzątałam ten pogrom cały dzień (latwo nie było, bo to slodkie i musiałam ścierkę co chwilę płukać). |
|
|
|
|
#712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że wyszła z kuchni bo jak pierdziulneło to wszędzie szkło i czerwień truskawek....teksańska masakra piłą mechaniczną
|
|
#714 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale kłótnia była dziś była ![]() :brzyda l:To ja nie będę się chwalić, że moje dziecko zasypia samo w łóżeczku, śpi w nocy po 7-8 godzin bez budzenia, nie ma kolek a w dzień jest aniołem ![]() :brzyda l:Od razu przepraszam, że czasem piszę bez polskich znaków, bo jedną ręką podczas karmienia ssaka trudno o przecinki i ortografię staram się dbać Cytat:
Cytat:
nie można nosić dziecka bez kocyka/rożka bo zimno. Body z długim + spodenki/półśpiochy to dla większości za zimno. Kiedyś teściowa nałożyła na jedne welurowe spodnie drugie welurowe Cytat:
Cytat:
ale wieczorami cycki moje to flaczki ![]() Cytat:
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-03-11 o 22:05 |
|||||
|
|
|
#715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak jutro dostanę w moim malutkim sklepiku to mleko to robię to ciacho. Mniam
![]() A teraz uciekam spikac. W środe idziemy na bioderka, mam stresa jak nie wiem. Ten lekarz ma ponoć nierówno pod sufitem i wydziera się na kobiety, bo robią krzywdę dzieciom uzywając jednorazowych pieluszek . Nie znam go, ale mówiła mi znajoma, że o nnie ten tego , dlatego poszła na wizyte ze swoim mężem Dobranoc
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
OK, a ja mam schizy i potrzebuję albo porady albo kopa w
1. Julek nadal nie chce podnosić główki jak leży na brzuszku (w piątek miał 7 tygodni), jedyne miejsce gdzie wogóle się stara to robić to przewijak. No i na brzuszku odwraca głowę tylko w jedną stronę. Czy mam się tym martwić już teraz czy poczekać jeszcze trochę? (nie chcę panikować i latać ze wszystkim po lekarzach, ale nie chcę czegoś przegapić) 2. Mam wrażenie jakby jednym okiem zezował. Kojarzę, że położna mówiła, że do pewnego momentu może, ale nie pamiętam do kiedy. No i tylko jedno oko jakby idzie bardziej do środka. (to samo co wyżej jeśli chodzi o panikowanie) Cytat:
Julkowi też najwyraźniej wystarcza bo ładnie się najada |
|
|
|
|
#718 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest tez przepis w klubie na to ciacho. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
Ja podawalam ostatnio stronke, gdzie jest napisane, ze mleko moze miec taki zapach. Ale dobrze , ze teoje takiego nie mialo, bo uwierz niezbyt przyjemny
Edytowane przez sandra1892 Czas edycji: 2012-03-11 o 23:05 |
||
|
|
|
#719 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie ja z tel więc znów bez cytowania i bez przecinkow i bez polskich liter a i pewnie z błędami ortograficznymi ;-)
Mam pytanko odnośnie kup co oznaczająkupy w kolorze zielonym ? Kiedyś chyba martunia wklejala co oznacza daa ny kolor kupy ale nie umie tego znaleźć a tak wogóle to dzień dobry bo już 5 rano i dobranoc bo zamykam dalej spać aha w temacie kup dodam że karmie cycem
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,3158.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

Nie pomogło moje śpiewanie kościelnych piosenek (współczuję lokatorom

pieluchy nie starczyło, yeah!
moja dziewczyna!
A ja z maską rozbrajałam bombę...
dla Wojtka 

bo mam wrazenie jak czytam, ze mi tchu brakuje
Ale uspokaja go mój cyc (nr 1 na jego liście uspokajaczy
), w kąpieli też jest spokojny (w końcu 
Mąż ostatnio montował półkę i usnęła przy dźwięku wiertarki 

Przed ciążą często je robiłam
Gabrysia - 09.02.2012
bo zamiast pominąć to się przyczepiła , no ale cóż trudno się mówi widocznie tylko jej wolno tu o wszystkim pisać innym nie