|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi troszkę łatwiej, bo już jutro idę na wizytę i mam nadzieję, że mój gin jednak wykona mi usg. ![]() Nie wiem czy to wina tego wszystkiego, czy geny, ale za bardzo nie wyrosłam , bo mam zaledwie 154cm wzrostu.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-03-11 o 16:59 |
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisz mi kochana jak wygladaly dokladnie Twoje plamienia? Moje to nawet nie sa plamienia tylko duzo brazowo-kremowego sluzu. Trwaja juz ponad tydzien. Naprawde nie wiem co mam myslec |
|
|
|
|
#1775 |
|
Zadomowienie
|
ja mialam takie plamienie jak przed okresem, ale nie kremowe tylko takie plynne bardziej. jeden dzien bardzo mocno i od razu lekarz i na tydzien do szpitala.
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Wynalazłam u mamuś lipcowo-sierpniowych. Leżę i kwiczę
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...a-wesolo-7030/ |
|
|
|
#1777 | |
|
Zadomowienie
|
moj lekarz mi powiedzial o czym nie wiedzialam, ze jak sie pojawia plamienie to od razu trzeba dzialac i isc najlepiej do szpitala. z miejsca.
to dobrze ze jutro pojdziesz do lekarza. jak nic nie bedzie chcial zadzialac to przeciez na prozbe pacjenta bedzie musial. szczegolnie ze kobiecie w ciazy nie mozna sie stresowac i denerwowac. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
|
|
#1778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to niestety ulubione powiedzonko mojej teściowej odkąd dowiedziała się, że zostanie babcią m.in dlatego nie odwiedzam jej od kilku tygodni. ja wiem, że ciąża to nie choroba ale naprawdę nie jest łatwo, gdy męczą się całodobowe mdłości i rzygasz kilka, kilkanaście razy dziennie.nie trzeba się nade mną użalać ale w język też można się czasem ugryźć i mądrości zostawić dla siebie. ostatnio gdy u nas była to czułam się fatalnie. mdliło mnie,wymiotowałam, leżałam w łóżku, nie miałam ani siły ani ochoty się nigdzie ruszać. a ona do mnie, żebym wstała, zaczęła chodzić bo jak ja sobie przy porodzie poradzę Cytat:
do siódmego miesiąca? ja tu odliczam do końca pierwszego trymestru a gdzie tu siódmy miesiąc![]() opowieści z porodówki niezłe, też je czytam i brzuch mi podskakuje ze śmiechu dziękuję za maila i hasełko. śliczne z Was dziewczyny a jeszcze ładniejsze macie brzuszki. swoje fotki postaram się wstawić jak najprędzej. buziaki |
||
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre lecą zaraz do szpitala, mi nakazano leżeć i nic nie dźwigać. A wole w domu niż w szpitalu. Leżenie pomaga + leki, niektóre dziewczyny miewają plamienia całą ciąże bo taki ich "urok" ![]() Ja jutro lub w środe ide do lekarza zobacze znowu dzidzie, a póki co leże sobie i plamień ni ma ![]() Także zadzwoń jutro do swojego ginka i mu powiedz co i jak. No i zdaj relacje |
|
|
|
|
#1780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duzo leze ale niestety chodze do pracy a tam sie nie lezy. W domu wszystkie obowiazki przejal maz. Postaram sie o zwolnienie.
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas było dzisiaj tak ślicznie na dworku,że całe popołudnie na Nim spędziliśmy
ale na szczęście nie naskrobałyście dużo |
|
|
|
#1782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też uwielbiam ten film i Beatkę.Obejrzyj koniecznie ten odc. Na rozstępy używałam krem Gerbera a teraz mam Perfecta mama. Kupiłam taką czarną,fajna jest.W swoją jeszcze tydzień temu weszłam,ale dziś już mnie brzuch bolał a ta jest ok.Polecam jak ktoś lubi taki krój. http://moda.allegro.pl/spodnica-ciaz...198752913.html
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-03-11 o 20:32 |
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
Konczita tak tak sympatyczna nawet bardzo takze napewno nie psuje Ci reputacji Emilia ja ostatnio mialam plamienie wlasnie takiebrazowe i tez bylam na kontrolnym usg i umnie wyszlo ze plamilam po stosunku wiec mamy out z seksem a po z atym jakas scianka sie nie przykleila do konca i tez totym moze byc spowodowane aczkolwiek z dzidzia wszystko ok. ja mam duphaston i oszczedzanie ![]() gda Mam taka sama psinke jak Twoja tyle ze biala wrzuce fotke jak znajde na tym moim zlomie jak nie t w przyszlym bede miec swoj komp to napewno wrzuce.. a kochane sa te pieski dearlie jakas Ty szczupla dziewczynoo.. jak ja wam zazdroszcze figur po tej ciazy biore sie ostro za siebie ja wrocilam z poznania i padam na twarz.. teraz wlasnie mam zamiar odpoczywac
|
|
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
mogę byc dopisana do listy? tp.06.październik
sorki ze malo się udzielam ale strasznie mnie mdli i wymiotuje a dziś strasznie mnie głowa bolala chyba przez tą wichure az po tabletce przeszlo
|
#1785 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczor
dopiero teraz mam czas by cokolwiek napisac.. po dzisiejszym dniu padam na twarz ![]() Asiuulka89 tak ogladam twoje foty i sie zastanawiam czy my aby nie jestesmy z jednego miasta? ![]() ![]() lece chyba spac dziewczeta, przeczytalam wszytsko nadrobilam ale nie mam sily cytowac
|
|
|
|
#1786 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, ja cały weekend spędziłam na zajęciach, dwa dni pod rząd od 8:00-20:00, ale żyję i mam się dobrze
.Mi też mama i mama TŻta mówią, że ciąża to nie choroba i jak na razie im wierzę . Moja mama przestała chodzić do pracy dwa tygodnie przed porodem, bo tak dobrze czuła się całą ciążę i ja wierzę, że może takie samopoczucie podczas ciąży jest rodzinne . Co do plamień mój ginekolog też mi mówił, że w razie co mam od razu jechać do szpitala i się ani chwili nie zastanawiać. Rzeczy dla dziecka postanowiłam nie kupować do dziewiątego miesiąca ciąży, żeby nie zapeszać i powiedziałam rodzince i znajomym, że do tej pory nie chcę żadnych prezentów (właściwie w ogóle nie powinnam mówić o ciąży na razie, ale nie umiem trzymać języka za zębami ;/). Chyba nie byłoby nic gorszego niż zostać z takimi rzeczami, gdyby coś się stało... Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-03-11 o 22:26 |
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A szczeka tyle samo co moja? Ja już mam takie wizje - dziecko ryczy w niebogłosy, a pies szczeka jak najęty - DOM WARIATÓW będzie! ![]() Wróciłam z kolacji urodzinowej mojego kochanego, a przed zrobiłam aktualne zdjęcie mojego brzuszka 14 tydzień wczoraj zaczęliśmy (wg usg) |
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Gda, gdzie Ty masz ten brzuch ja sie pytam ?? :P
Ja tam nic nie widze
|
|
|
|
#1789 | |||||
|
Rozeznanie
|
Część wszystkim mamusiom
Dziś taki dzień dziwny, szybko minął. Byłam w kościółku - lubie chodzić na msze w której udział w kazaniu biorą dzieci. Takich info można uzyskać, że to szok. Ksiądz się pyta, co robią ludzie na targu. Dziecko odpowiada - kantują i oszukują. Śmiesznie jest. Dziś wspominaliśmy nasze wesele, taka szczupła byłam jeszcze pół roku temu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś Teściowa zaobserwowała, że życzenia ślubne pierwsza kobieta nam składała - to będzie dziewczynka tak stwierdziła. Ide już spać, jutro sobie z wami więcej pobojcze. Jakoś słabo wczoraj spałam, nie wiem dlaczego? Iwoncia - taką chrapkę mi zrobiłaś, zbałamuciłam dziś męża. Śmiałam się, że dzidzie obudził, bo tam bulgocze Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty Jak ja doczekam się mojej w piątek
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to nie mogę napatrzeć się na figurkę gda. Poza tym widzę, że kilka mamusiek na wątku jest z Wielkopolski tak jak ja.
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam 2 podejścia dzisiaj, ale no nie moge bo sie boje masakrycznie o malucha. Już poszcze ponad 2 miesiące i mi sie wyć chce |
|
|
|
|
#1792 |
|
potworkowa
|
długo się zbierałam, żeby napisać, ale wsiąkłam w wątek "poród na wesoło"
![]() co do mnie i mojego miśka... mimo, że ciąża nie była planowana, cieszymy się z niej oboje na szczęście wszystko przebiega 'bezobjawowo', mdłości miałam 3 razy, jak nie zjadłam rano nic przez dłuższy czas, raz wymiotowałam po jogurcie 7 zbóż 3 tygodnie temu robiłam wszystkie badania, 4 fiolki krwi, masakra myślałam, że tam zejdę a siniaka mam do dzisiaj już schodzi, ale normalnie miałam na pół ręki i rano nie mogłam nią ruszać, bo tak mnie rypała. największym moim problemem są chyba zaparcia, bo trzyma mnie i tydzień czasami może jak skończy się ten I trymestr i zacznę się ruszać, to będzie lepiej, na razie popijam wodę z cytryną i żuję dużo gum miętowych ![]() imiona mamy już wybrane - Jakub i Oliwia zobaczymy, które z nich się wykorzysta, może już niedługo będziemy wiedzieć, bo mam genetyczne 22 marca jeśli chodzi o przytulanie się z miśkiem, to robimy to regularnie, bo wszystko jest w porządku od początku, ostatnio jak przykładał ucho do brzucha to twierdził, że coś słyszał ja w sumie jak położyłam dłoń na podbrzuszu i lekko ją przycisnęłam to też już coś poczułam, ale dzidzia chyba jeszcze za mała, żeby ją czuć ![]() wózek mamy już wybrany - xlander xa, łóżeczko też w lecie będziemy malować pokój na żółto-zielono, a nad łóżeczkiem zabawię się w Picasso i wymaluję Kubusia Puchatka a teraz uciekam spać, bo mi się paszcza strasznie szeroko otwiera. |
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
uff nadrobiłam Was ... jeden dzień chwilowej nieobecności i pozamiatane tu mam wczoraj od teściów na sekundę wskoczyłam i odpowiedziałam na priva który dostałam więc jestem usprawiedliwiona pośmiałam się z tego porodu na wesoło oj niezłe gagatki chodzą po świecie nie ? dzisiaj mam ostatnią (mam taką cichą nadzieję) wizytę u dentysty ... kanały zamykać będziemy i finał zobaczymy czy mój ubytek będziemy robić czy jest malusi i odpuścimy a tak wsio elegancko
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad 1: w tym badaniu mierzy się przezierność karkową i sprawdza obecność kości nosowej, oraz stan kręgosłupa ad: 2 w tym badaniu oceniane są narządy czy są prawidłowo rozwinięte ad3: w tym badaniu lekarz sprawdza ułożenie płodu, zwykle maluch ma tendencje leżeć głową w dół ![]() Dzień doberek dziołszki - dwa dni mnie nie beło i 10 stron do nadrobienia - płodne jesteście oj płodne
|
|
#1795 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie. U mnie piękne słonko świeci. Ide zaraz do pracy, ale mi się chce.
Cytat:
Cytat:
|
|
#1796 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
zostawiłyście mi 12 stron do nadrobienia po łykendzie -idę czytać
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Darlie i Kraven
no proszę 6 lat temu OM miałam 19 stycznia i córcia urodziła się 27 października
|
#1798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie doczytałam to jak dostałam wyniki prenatalnych i zapomniałam tu wpisać ...dzięki Bafi Cytat:
Jeżeli to borowanie to luzik mi z tymi kanałami tyle poszło ... ![]() u mnie dzisiaj tak jakby mglisto czy cu ... nie najfajniej jest ... ale może się rozkręci na 9:30 dopiero mam
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Właśnie wróciłam od sadysty ![]() Coraz bardziej nienawidze oddawać krwi do badania ![]() Mam dzisiaj obie ręce pokłute a krwi nakapało tyle co nic!!!!!!!! Mało brakowało a bym tam zjechała bo skwar tam jak w piekarniku i jeszcze 5 minut w żyłach mi wierciała ![]() Jestem zła, wściekła itp. Na dodatek na jeden zafajdany wynik musze czekać do przyszłego czwartku 6 wyników bedzie dzisiaj a tylko jeden tak długo, ja pikole!!!! Trudno, ten jeden wynik dam lekarzowi na następnej wizycie bo ide teraz w środe a tak musiałabym czekać półtora tygodnia. A musze wcześniej bo mi ciśnienie nie daje spokoju ![]() Mam za wysokie. |
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jaki wynik tak długo czekasz?? a Ania śpi? niemożliwe!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

Mi troszkę łatwiej, bo już jutro idę na wizytę i mam nadzieję, że mój gin jednak wykona mi usg.

Jak ja doczekam się mojej w piątek
może jak skończy się ten I trymestr i zacznę się ruszać, to będzie lepiej, na razie popijam wodę z cytryną i żuję dużo gum miętowych