|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
[QUOTE=Dearlie;32838773]Bardzo dziękuję za uspokojenie mnie Kochane!
![]() Pewnie po poniedziałkowej wizycie przestanę się tak wszystkim schizować. Marzę o tym, żeby już usłyszeć serduszko Maluszka. kochanie,nie stresuj się nie potrzebnie. ja bym wiele dała by mdłości i wymioty nie dopadły mnie w ogóle a tu już 5 tydzień się z nimi męczę. a na dodatek jeszcze nie umiem wymiotować łzy jak grochy mi lecą.Dearlie, mówię Ci nie ma czego żałować. ciesz się z dobrego samopoczucia Cytat:
i chyba muszę sobie znajomych zmienić, bo jeszcze nic nie dostałam ![]() Cytat:
![]() i ja poproszę o maila i hasło. pisałam już do konczity w tej sprawie ale i tu się upomnę, a co. też chętnie Was poznam Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-03-11 o 11:55 |
||
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cynk doustnie jest niewskazany. Także smaruj i wysusz tych brzydali!
|
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja wysyłam ze swojego maila na naszego, a Wy jakoś z tego na tego??? Ja to zrobić???
|
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
gda: ta informacja jest dla mnie zbawienna!! ide sie wysmarowac ta pasta potrójnie
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- tamlin111: tam jest w lewym gornym rogu UTWORZ i jak na to naklikniesz to sie otwiera okno, pisze sie, zalacza co trzeba i wysyla. ja tak robilam.
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
axxxa dziękuję
A jak opisać zdjęcie? Cholera jasna przegapiłam powtórkę "Przepisu na życie"
|
|
|
|
#1746 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim.
![]() Cytat:
Cytat:
A kiedy miałaś OM? Ja 19 stycznia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki, żeby Twoje mdłości jak najszybciej minęły! A ja dzisiaj poleniuchowałam i ... obudziłam się o 12 Nie licząć 2 wędrówek do wc w trybie zombie. ![]() Zrobiłam przed chwilą fotkę mojego brzucha bez brzucha i podeślę na maila. Choćby po to, żeby za kilka tyg. było widać różnicą. ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Nawet te najnowsze.
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Hello, ja sie tylko przywitam i zawitam chyba na wieczór jak nie usne.
Jakiś przymulony dzień mam, a za oknem deszcz i wiatrzysko wieje. Dzisiaj chyba seans filmowy na rozweselenie, a jutro wcześnie rano zaś na bobór krwi, siusie oddać i wydać niespełna 200zł. Co tydzień mam igłe w ręce - jak nigdy ![]() Życzę miłego dnia i do potem No i wstawie na naszego maila zaraz brzuchol mój nadal niefotogeniczny
|
|
|
|
#1748 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewuszki!
u nas dziś słonecznie, ale wietrznie... Jak to pięknie stwierdziła gda zabieram "córę" na spacer, a jak wrócimy to może i ja coś na naszą skrzynkę wrzucę ![]() aga_ton właśnie wysłałam Ci dane do maila
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
My wczoraj bardzo późno wróciliśmy, bo okazało się, że trzeba było do Poznania cofnąć się po brata TŻa, bo jeden z samochodów musiał udać się do mechanika Jak już będą efekty końcowe sesji to postaram się coś tutaj wkleić .Dzisiaj dzień cudowny, przynajmniej przez okno Póki co czekamy na obiadek, później wybieramy się do teścia do szpitala, a następnie na zakupy!
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie ja też 19 stycznia
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Super!
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy ktoras z Was ma sluz w kolorze cappucino do brazowego? Ja juz mam tak od tygodnia. Bylam u lekarza, potem u poloznej i zgodnie twierdza, ze u niektorych kobiet to normalka. Mialam robiona usg. Wszystko ok. Serduszko moco bije, lekarka nie widziala zadnych skrzepow krwi w jamie brzusznej ale ja sie nadal martwie. Poza praca duzo leze i odpoczywam. Do tego od czasu do czasu mam bole podbrzusza jak na okres. jestem w 9 tc. Dzieki za odpowiedz
Edytowane przez emillia006 Czas edycji: 2012-03-11 o 15:16 |
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wprawdzie ginekolog mi wtedy powiedziała, że nie wiadomo co to może oznaczać i że mam czekać po prostu... Bo na tamtym etapie to ta ciąża młodziutka jeszcze była...Ja bym się nie przejmowała, tylko odpoczywała dużo...
|
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i oczyszczaniu sie organizmu ze starej krwi Ja nawet jak mialam okres to max 3 dni a nie tydzien. Oprocz tego codzinne mdlosci, wymioty i jadlowstret sprawiaja, ze chce mi sie ryczec |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to plamienie nie występuje w terminie Twojej miesiączki? Te objawy to też dobry znak! To znaczy, że progesteron wydziela się na całego i tak Cię dręczy!
|
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do mdlosci i braku apetytu to nie wiem co robic. Martwie sie o mojego Babelka. Polozna twierdzi, ze dopoki cos jem jest ok ale ja jem bardzooo malo przez caly dzien. Czasami sie budze w nocy, bo jestem glodna a jednoczesnie chce mi sie zwracac. Podgryzam ciasteczka imbirowe ale one slabo pomagaja. Jak sobie pomysle, ze jeszcze tak z miesiac mam sie meczyc to nie wiem jak ja dam sobie rade. Trzyma mnie juz to od 6 tc. Poza tym cale plecy i dekolt mam wysypany w jakis pryszczach, nigdy wczesniej nie mialam z tym problemu. Ehh no to sie wyzalilam ale i tak jestem przeszczesliwa, ze mam tego Mojego Skarba w brzuszku
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie jadłam i wmuszałam w siebie cokolwiek, ale naprawdę malutko... Myślę, że dzidzia i tak wyciągnie z Twojego organizmu to co jej potrzebne. Pij dużo wody i jedz kwas foliowy i kwasy DHA (one są ważne jak masz ubogą dietę) i powinno być w porządku! ![]() A z syfami niestety - to trzeba przeżyć, też mam ten problem ![]() Ogólnie to mam ochotę czasem zabić ludzi, którzy mawiają "ciąża to nie choroba!" GRRR
|
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dlugo u Ciebie to trwa i w ktorym jestes tygodniu ciazy? Z gory bardzo dziekuje za odp |
|
|
|
|
#1760 |
|
Rozeznanie
|
Też wiem co to znaczy niechęć do jedzenia. Jeden z najbardziej uciążliwych dla mnie objawów. Mdłości miałam krótko i bez wymiotów.
Strasznie się martwię czy aby na pewno wszystko jest w porządku, ale nie dlatego że za dobrze się czuję. Nie widziałam jeszcze zarodka na usg. W nocy często mam koszmary spowodowane tym niepokojem. Jakiś czas temu kąpałam się chyba w zbyt ciepłej wodzie, bo dzień później miałam lekkie bóle w podbrzuszu. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy przez moje niedbałe podejście Boję się teraz że mogłam zaszkodzić. Znów nie potrafię czerpać radości z ciąży
|
#1761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biore kwas foliowy, jem arbuza i pije mleko. To jeszcze mi jakos wchodzi. ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postaraj się również myśleć bardziej pozytywnie. Kiedy masz następne usg? ![]() A bóle podbrzusza również miewam... to podobno normalne przez większość ciąży, a już napewno na początku, gdy macica przygotowuje się do bycia idealnym domkiem dla naszych maluszków.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-03-11 o 16:11 |
|
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam wstręt do jedzenia i mdłości. Mam takie uczucie jakbym miała w żołądku kilo ołowiu. I co najśmieszniejsze pogarsza mi się w ciągu dnia.
Ale ciesze się że nie mam jak moja mama. Ona w pierwszej ciązy przybrała na wadze tylko 3 kilo bo do 7 msc wymiotowała. Ale z bratem wszystko w porządku
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama w ciąży ze mną przytyła też tylko 4kg. Z tym, że zaszła w ciążę w bardzo młodym wieku i nie była to łatwa ciąża. Poza tym przyszłam na świat na prawie miesiąc przed terminem i ważyłam 1400.
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musimy wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Rozeznanie
|
Właściwie to lekarz stwierdził że nie ma potrzeby robienia usg (w 8 tc) bo jakby coś miało się stać to się stanie i powiedział żebym poczekała na badania prenatalne. Takie dziwne podejście miał, a ja odpuściłam. Nawet gdybym miała robione to i tak przeżywałabym do kolejnej wizyty.
Niedawno wypowiadał się ginekolog w jakimś porannym programie. Mówił że wiele kobiet nie chce oglądać zarodka a tym bardziej słuchać bicia serduszka bo nigdy nie wiadomo co się przydarzy ze względy na duże ryzyko poronień w pierwszym trymestrze. Z kolei moja koleżanka straciła dziecko tuż po badaniu prenatalnym. Poczuła ostre ukłucie i następnego dnia okazało się że serduszko przestało bić ![]() Emilia a jeśli chodzi o Ciebie - przynajmniej staraj się tak nie stresować. Czytałam gdzieś że dopóki nie krwawisz świeżą czerwoną krwią to nie ma większych powodów do niepokoju. A luteina owszem pomaga w utrzymaniu ciąży, ale tylko jeśli problemy związane są z niedoborem progesteronu. Piszesz że masz dokuczliwe mdłości więc raczej u Ciebie utrzymuje się na dobrym poziomie. A usg mam pierwszego dnia kalendarzowej wiosny Już bliżej niż dalej...
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-03-11 o 16:28 |
|
|
|
#1768 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to mam calodobowe mdlosci, nawet w nocy jak spie to je czuje ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Moja kolezanka jest w ciazy w tym samym tygodniu co ja i jeszcze nie byla na usg, bo sie boi. Mowila, ze pojdzie w 12 tc. Rozumiem ja ale z drugiej strony ta nie pewnosc czy maluszeka jest na swoim miejscu itd wykonczylaby mnie
|
||
|
|
|
#1769 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak wiec poloz sie i lez! nie rob nic! jak mozesz to tylko do wc i z powrotem do lozka! postaraj sie nie denerwowac i mysl pozytywnie! to na pewno przejdzie. musicz lezec,lezec lezec i nic wiecej nie da sie zrobic. mowie ci bedzie dobrze. tez mialam ciezki tydzien z tymi plamieniami i z sercem w grdle chodze do dzisiaj do wc. ale staram sie duzo odpoczywac, nic nie nosze, nie sprzatam, podnosze itp. oszczedzaj sioe kochana a na pewno sie uspoki!! Cytat:
|
|
#1770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

łzy jak grochy mi lecą.
podczytuję ten wątek codziennie 

i oczyszczaniu sie organizmu ze starej krwi 

Boję się teraz że mogłam zaszkodzić. Znów nie potrafię czerpać radości z ciąży