Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-11, 16:43   #1771
emillia006
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
jak lezalam w szpitalu i moim plamiamieniem to mi doktorka ta samo powiedziala- ze angli takimi rzeczami sie nie przejmuja i nie reaguja na to w zaden sposob. w niemczech dmuchaja na zimne i dlatego z plamieniami sie lezy tak dlugo jak przejdzie. a w polsce daja na to hormony.

tak wiec poloz sie i lez! nie rob nic! jak mozesz to tylko do wc i z powrotem do lozka! postaraj sie nie denerwowac i mysl pozytywnie! to na pewno przejdzie. musicz lezec,lezec lezec i nic wiecej nie da sie zrobic. mowie ci bedzie dobrze. tez mialam ciezki tydzien z tymi plamieniami i z sercem w grdle chodze do dzisiaj do wc. ale staram sie duzo odpoczywac, nic nie nosze, nie sprzatam, podnosze itp. oszczedzaj sioe kochana a na pewno sie uspoki!!

postaraj sie nie martwic tym bo dzidek czuje biedaczek i gdzies czytalam ze stres skurcza macice i mniej tlenu mu tam dochodzi. wiec tylko spokoj i dobre mysli!! sle moje pozitiv fluidki
Wlasnie nie wiem co w takiej sytuacji robic, bo wiem, ze tutaj pomocy nie uzyskam w zaden sposob. Moze powinnam zadzwonic do mamy aby zalatwila mi w Polsce duphaston i mi wyslala. Leze bardzo duzo, nic nie sprzatam ale niestety musze chodzic do pracy. Tutaj zwolnienia nie dostane Idzie sie zalamac ta sluzba zdrowia.
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:52   #1772
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Wlasnie nie wiem co w takiej sytuacji robic, bo wiem, ze tutaj pomocy nie uzyskam w zaden sposob. Moze powinnam zadzwonic do mamy aby zalatwila mi w Polsce duphaston i mi wyslala. Leze bardzo duzo, nic nie sprzatam ale niestety musze chodzic do pracy. Tutaj zwolnienia nie dostane Idzie sie zalamac ta sluzba zdrowia.
hmmm na wlasna reke brac hormony to troche ryzykowne. szkoda ze nie mozesz zrezygnowac z pracy albo przerwac ja na chwile. bo to duzo moze dac. mi lekarz powiedzial ze zawsze jakies plamienia sa niebezpieczne dla plodu i do mnie powiedzial jak bylam na wizycie ze jezeli chce tej ciazy to mam isc do szpitala i lezec! tak wiec musisz sama zadecydowac.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:56   #1773
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Dzięki, będę się starać ale Ty też musisz wytrwać w pozytywnym myśleniu!!
Postaram się. Mi troszkę łatwiej, bo już jutro idę na wizytę i mam nadzieję, że mój gin jednak wykona mi usg.

Cytat:
O to kruszynka bylas
Nie wiem czy to wina tego wszystkiego, czy geny, ale za bardzo nie wyrosłam , bo mam zaledwie 154cm wzrostu.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-03-11 o 16:59
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 17:10   #1774
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
hmmm na wlasna reke brac hormony to troche ryzykowne. szkoda ze nie mozesz zrezygnowac z pracy albo przerwac ja na chwile. bo to duzo moze dac. mi lekarz powiedzial ze zawsze jakies plamienia sa niebezpieczne dla plodu i do mnie powiedzial jak bylam na wizycie ze jezeli chce tej ciazy to mam isc do szpitala i lezec! tak wiec musisz sama zadecydowac.
Zadzwonie jutro do lekarza i umowie sie na wizyte. Wymusze na nim duphaston i zwolnienie lekarskie
Napisz mi kochana jak wygladaly dokladnie Twoje plamienia?
Moje to nawet nie sa plamienia tylko duzo brazowo-kremowego sluzu. Trwaja juz ponad tydzien. Naprawde nie wiem co mam myslec
Stary 2012-03-11, 17:39   #1775
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

ja mialam takie plamienie jak przed okresem, ale nie kremowe tylko takie plynne bardziej. jeden dzien bardzo mocno i od razu lekarz i na tydzien do szpitala.

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Stary 2012-03-11, 17:40   #1776
tamlin111
Zakorzenienie

Wynalazłam u mamuś lipcowo-sierpniowych. Leżę i kwiczę
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...a-wesolo-7030/
Stary 2012-03-11, 18:02   #1777
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

moj lekarz mi powiedzial o czym nie wiedzialam, ze jak sie pojawia plamienie to od razu trzeba dzialac i isc najlepiej do szpitala. z miejsca.

to dobrze ze jutro pojdziesz do lekarza. jak nic nie bedzie chcial zadzialac to przeciez na prozbe pacjenta bedzie musial. szczegolnie ze kobiecie w ciazy nie mozna sie stresowac i denerwowac.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wynalazłam u mamuś lipcowo-sierpniowych. Leżę i kwiczę
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...a-wesolo-7030/
poplakalam sie ze smiechu! ! ta z brokatem super!

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Stary 2012-03-11, 18:44   #1778
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No to skoro wypadało w terminie miesiączki, to nie masz się czym zbytnio martwić moim zdaniem, bo to się zdarza

Ja też nie jadłam i wmuszałam w siebie cokolwiek, ale naprawdę malutko... Myślę, że dzidzia i tak wyciągnie z Twojego organizmu to co jej potrzebne. Pij dużo wody i jedz kwas foliowy i kwasy DHA (one są ważne jak masz ubogą dietę) i powinno być w porządku!

A z syfami niestety - to trzeba przeżyć, też mam ten problem

Ogólnie to mam ochotę czasem zabić ludzi, którzy mawiają "ciąża to nie choroba!" GRRR

to niestety ulubione powiedzonko mojej teściowej odkąd dowiedziała się, że zostanie babcią za każdym razem gdy się widzimy, musi je wygłosić podniosłym tonem(który oznacza, ja już przez to przeszłam znam się a ty guzik wiesz)
m.in dlatego nie odwiedzam jej od kilku tygodni. ja wiem, że ciąża to nie choroba ale naprawdę nie jest łatwo, gdy męczą się całodobowe mdłości i rzygasz kilka, kilkanaście razy dziennie.nie trzeba się nade mną użalać ale w język też można się czasem ugryźć i mądrości zostawić dla siebie.

ostatnio gdy u nas była to czułam się fatalnie. mdliło mnie,wymiotowałam, leżałam w łóżku, nie miałam ani siły ani ochoty się nigdzie ruszać. a ona do mnie, żebym wstała, zaczęła chodzić bo jak ja sobie przy porodzie poradzę

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja też mam wstręt do jedzenia i mdłości. Mam takie uczucie jakbym miała w żołądku kilo ołowiu. I co najśmieszniejsze pogarsza mi się w ciągu dnia.
Ale ciesze się że nie mam jak moja mama. Ona w pierwszej ciązy przybrała na wadze tylko 3 kilo bo do 7 msc wymiotowała. Ale z bratem wszystko w porządku
kraven, oj dziewczyno ale mnie pocieszyłaś do siódmego miesiąca? ja tu odliczam do końca pierwszego trymestru a gdzie tu siódmy miesiąc

opowieści z porodówki niezłe, też je czytam i brzuch mi podskakuje ze śmiechu

dziękuję za maila i hasełko. śliczne z Was dziewczyny a jeszcze ładniejsze macie brzuszki. swoje fotki postaram się wstawić jak najprędzej. buziaki
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 18:45   #1779
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwonie jutro do lekarza i umowie sie na wizyte. Wymusze na nim duphaston i zwolnienie lekarskie
Napisz mi kochana jak wygladaly dokladnie Twoje plamienia?
Moje to nawet nie sa plamienia tylko duzo brazowo-kremowego sluzu. Trwaja juz ponad tydzien. Naprawde nie wiem co mam myslec
Nie denerwuj sie, a już na pewno spróbuj załatwić zwolnienie z pracy.
Niektóre lecą zaraz do szpitala, mi nakazano leżeć i nic nie dźwigać.
A wole w domu niż w szpitalu.
Leżenie pomaga + leki, niektóre dziewczyny miewają plamienia całą ciąże bo taki ich "urok"
Ja jutro lub w środe ide do lekarza zobacze znowu dzidzie, a póki co leże sobie i plamień ni ma
Także zadzwoń jutro do swojego ginka i mu powiedz co i jak.
No i zdaj relacje
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 18:49   #1780
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Nie denerwuj sie, a już na pewno spróbuj załatwić zwolnienie z pracy.
Niektóre lecą zaraz do szpitala, mi nakazano leżeć i nic nie dźwigać.
A wole w domu niż w szpitalu.
Leżenie pomaga + leki, niektóre dziewczyny miewają plamienia całą ciąże bo taki ich "urok"
Ja jutro lub w środe ide do lekarza zobacze znowu dzidzie, a póki co leże sobie i plamień ni ma
Także zadzwoń jutro do swojego ginka i mu powiedz co i jak.
No i zdaj relacje
Jutro dzwonie do lekarza i sie umawiam na wizyte. Zastrzele go jak mi znowy wyskoczy, ze to normalne Duzo leze ale niestety chodze do pracy a tam sie nie lezy. W domu wszystkie obowiazki przejal maz. Postaram sie o zwolnienie.
Stary 2012-03-11, 19:19   #1781
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

U Nas było dzisiaj tak ślicznie na dworku,że całe popołudnie na Nim spędziliśmy ale na szczęście nie naskrobałyście dużo

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 19:38   #1782
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
axxxa dziękuję
A jak opisać zdjęcie?

Cholera jasna przegapiłam powtórkę "Przepisu na życie" Muszę w necie poszukać, bo mnie szlag trafi jak nie obejrzę. Uwielbiam Beatkę
Witam Kochane
Ja też uwielbiam ten film i Beatkę.Obejrzyj koniecznie ten odc.

Na rozstępy używałam krem Gerbera a teraz mam Perfecta mama.

Kupiłam taką czarną,fajna jest.W swoją jeszcze tydzień temu weszłam,ale dziś już mnie brzuch bolał a ta jest ok.Polecam jak ktoś lubi taki krój.
http://moda.allegro.pl/spodnica-ciaz...198752913.html

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-03-11 o 20:32
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 20:21   #1783
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dobry wieczor

Konczita tak tak sympatyczna nawet bardzo takze napewno nie psuje Ci reputacji

Emilia ja ostatnio mialam plamienie wlasnie takiebrazowe i tez bylam na kontrolnym usg i umnie wyszlo ze plamilam po stosunku wiec mamy out z seksem a po z atym jakas scianka sie nie przykleila do konca i tez totym moze byc spowodowane aczkolwiek z dzidzia wszystko ok. ja mam duphaston i oszczedzanie

gda Mam taka sama psinke jak Twoja tyle ze biala wrzuce fotke jak znajde na tym moim zlomie jak nie t w przyszlym bede miec swoj komp to napewno wrzuce.. a kochane sa te pieski

dearlie jakas Ty szczupla dziewczynoo.. jak ja wam zazdroszcze figur po tej ciazy biore sie ostro za siebie

ja wrocilam z poznania i padam na twarz.. teraz wlasnie mam zamiar odpoczywac
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 20:31   #1784
kajaja
Zadomowienie

mogę byc dopisana do listy? tp.06.październik

sorki ze malo się udzielam ale strasznie mnie mdli i wymiotuje a dziś strasznie mnie głowa bolala chyba przez tą wichure az po tabletce przeszlo
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 21:15   #1785
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dobry wieczor
dopiero teraz mam czas by cokolwiek napisac.. po dzisiejszym dniu padam na twarz
Asiuulka89 tak ogladam twoje foty i sie zastanawiam czy my aby nie jestesmy z jednego miasta?

lece chyba spac dziewczeta, przeczytalam wszytsko nadrobilam ale nie mam sily cytowac

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 22:24   #1786
lilka00
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny, ja cały weekend spędziłam na zajęciach, dwa dni pod rząd od 8:00-20:00, ale żyję i mam się dobrze .
Mi też mama i mama TŻta mówią, że ciąża to nie choroba i jak na razie im wierzę . Moja mama przestała chodzić do pracy dwa tygodnie przed porodem, bo tak dobrze czuła się całą ciążę i ja wierzę, że może takie samopoczucie podczas ciąży jest rodzinne .
Co do plamień mój ginekolog też mi mówił, że w razie co mam od razu jechać do szpitala i się ani chwili nie zastanawiać.
Rzeczy dla dziecka postanowiłam nie kupować do dziewiątego miesiąca ciąży, żeby nie zapeszać i powiedziałam rodzince i znajomym, że do tej pory nie chcę żadnych prezentów (właściwie w ogóle nie powinnam mówić o ciąży na razie, ale nie umiem trzymać języka za zębami ;/). Chyba nie byłoby nic gorszego niż zostać z takimi rzeczami, gdyby coś się stało...

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-03-11 o 22:26
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 22:30   #1787
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

gda Mam taka sama psinke jak Twoja tyle ze biala wrzuce fotke jak znajde na tym moim zlomie jak nie t w przyszlym bede miec swoj komp to napewno wrzuce.. a kochane sa te pieski
Oooo słodka A szczeka tyle samo co moja? Ja już mam takie wizje - dziecko ryczy w niebogłosy, a pies szczeka jak najęty - DOM WARIATÓW będzie!

Wróciłam z kolacji urodzinowej mojego kochanego, a przed zrobiłam aktualne zdjęcie mojego brzuszka 14 tydzień wczoraj zaczęliśmy (wg usg)
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 22:38   #1788
Iwoncia81
Zakorzenienie

Gda, gdzie Ty masz ten brzuch ja sie pytam ?? :P
Ja tam nic nie widze
Stary 2012-03-11, 22:39   #1789
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Część wszystkim mamusiom
Dziś taki dzień dziwny, szybko minął. Byłam w kościółku - lubie chodzić na msze w której udział w kazaniu biorą dzieci. Takich info można uzyskać, że to szok. Ksiądz się pyta, co robią ludzie na targu. Dziecko odpowiada - kantują i oszukują. Śmiesznie jest. Dziś wspominaliśmy nasze wesele, taka szczupła byłam jeszcze pół roku temu

Cytat:
dla mnie wyspy kanaryjskie to byla jedna wielka nudaaa byla to moja podroz poslubna i nigdzie sie nie wynudzilam bardziej niz tam tragediaaa
My byliśmy w listopadzie na Teneryfie tylko 8 dni i powiem, że brakło nam czasu na wszystko. Zwiedziliśmy Wulkan Teide, Loro Park, Masce i wiele innych, objechaliśmy całą wyspę. Zajęło nam to 3 dni z 8, 2 dni to lot a reszta plaża. Dla mnie za krótko, ale na więcej urlopu liczyć nie mogłam.

Cytat:
z tego co slyszalam mustella jest godna polecenia.. ja uzywalam wczesniej z ziajki ijakos nie moge powiedziec dobrego slowa bo i tak mialam rozstepy
Zastanawiam się właśnie nad zakupem i jakoś zmobilizować się nie mogę

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
witam, mogę dołączyć? podczytuję ten wątek codziennie

mój termin porodu to 28 września
Witam

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość

co do rozstępów - ja mam tendencję po mamie i chyba mnie to nie ominie... ale smaruję się oliwką Johnsona w żelu. piżama się do mnie lepi, ale przynajmniej coś robię, żeby rozstępów nie mieć brzuszek już mam, bo miałam spożywczy wcześniej, to bardziej widać

wita się również dziecinka
Ja smaruje się rano i wieczorem oliwką HiPP - nie klei się do ubrań i szybko się wchłania. Bardzo dobrze nawilża.

Cytat:
Dziewczyny czy ktoras z Was ma sluz w kolorze cappucino do brazowego? Ja juz mam tak od tygodnia. Bylam u lekarza, potem u poloznej i zgodnie twierdza, ze u niektorych kobiet to normalka. Mialam robiona usg. Wszystko ok. Serduszko moco bije, lekarka nie widziala zadnych skrzepow krwi w jamie brzusznej ale ja sie nadal martwie. Poza praca duzo leze i odpoczywam. Do tego od czasu do czasu mam bole podbrzusza jak na okres. jestem w 9 tc. Dzieki za odpowiedz
Mnie lekarz powiedział, że taki może być z nadrzerki. Ja miałam 3 dni takiego śluzu. Najpierw był on bardziej z krwią, później przechodził w brąz. Nie wiadomo skąd się to wzięło, w sumie był to dzień okresu, może to to. Najlepiej idź do lekarza.

Dziś Teściowa zaobserwowała, że życzenia ślubne pierwsza kobieta nam składała - to będzie dziewczynka tak stwierdziła.

Ide już spać, jutro sobie z wami więcej pobojcze. Jakoś słabo wczoraj spałam, nie wiem dlaczego?
Iwoncia - taką chrapkę mi zrobiłaś, zbałamuciłam dziś męża. Śmiałam się, że dzidzie obudził, bo tam bulgocze

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty Jak ja doczekam się mojej w piątek
Stary 2012-03-11, 22:42   #1790
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
dearlie jakas Ty szczupla dziewczynoo.. jak ja wam zazdroszcze figur po tej ciazy biore sie ostro za siebie

ja wrocilam z poznania i padam na twarz.. teraz wlasnie mam zamiar odpoczywac
Oj tak naprawdę szczupła to ja byłam kilka miesięcy temu (ważyłam wówczas 40kg), od końcówki października przytyłam 10kg, z czego w samej ciąży to chyba z 3kg z tego. Strach pomyśleć, co to będzie w październiku jak już teraz mam takie tempo przybywających kilogramów. Ja to nie mogę napatrzeć się na figurkę gda.

Poza tym widzę, że kilka mamusiek na wątku jest z Wielkopolski tak jak ja.
Stary 2012-03-11, 22:59   #1791
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
[...]

Iwoncia - taką chrapkę mi zrobiłaś, zbałamuciłam dziś męża. Śmiałam się, że dzidzie obudził, bo tam bulgocze

[...]
Kurde ale Ci zazdroszcze
Ja miałam 2 podejścia dzisiaj, ale no nie moge bo sie boje masakrycznie o malucha.
Już poszcze ponad 2 miesiące i mi sie wyć chce
Stary 2012-03-12, 01:34   #1792
kaczuszka69
potworkowa

długo się zbierałam, żeby napisać, ale wsiąkłam w wątek "poród na wesoło"
co do mnie i mojego miśka... mimo, że ciąża nie była planowana, cieszymy się z niej oboje na szczęście wszystko przebiega 'bezobjawowo', mdłości miałam 3 razy, jak nie zjadłam rano nic przez dłuższy czas, raz wymiotowałam po jogurcie 7 zbóż 3 tygodnie temu robiłam wszystkie badania, 4 fiolki krwi, masakra myślałam, że tam zejdę a siniaka mam do dzisiaj już schodzi, ale normalnie miałam na pół ręki i rano nie mogłam nią ruszać, bo tak mnie rypała. największym moim problemem są chyba zaparcia, bo trzyma mnie i tydzień czasami może jak skończy się ten I trymestr i zacznę się ruszać, to będzie lepiej, na razie popijam wodę z cytryną i żuję dużo gum miętowych
imiona mamy już wybrane - Jakub i Oliwia zobaczymy, które z nich się wykorzysta, może już niedługo będziemy wiedzieć, bo mam genetyczne 22 marca jeśli chodzi o przytulanie się z miśkiem, to robimy to regularnie, bo wszystko jest w porządku od początku, ostatnio jak przykładał ucho do brzucha to twierdził, że coś słyszał ja w sumie jak położyłam dłoń na podbrzuszu i lekko ją przycisnęłam to też już coś poczułam, ale dzidzia chyba jeszcze za mała, żeby ją czuć
wózek mamy już wybrany - xlander xa, łóżeczko też w lecie będziemy malować pokój na żółto-zielono, a nad łóżeczkiem zabawię się w Picasso i wymaluję Kubusia Puchatka
a teraz uciekam spać, bo mi się paszcza strasznie szeroko otwiera.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 04:23   #1793
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry ...
uff nadrobiłam Was ... jeden dzień chwilowej nieobecności i pozamiatane tu mam wczoraj od teściów na sekundę wskoczyłam i odpowiedziałam na priva który dostałam więc jestem usprawiedliwiona

pośmiałam się z tego porodu na wesoło oj niezłe gagatki chodzą po świecie nie ?

dzisiaj mam ostatnią (mam taką cichą nadzieję) wizytę u dentysty ... kanały zamykać będziemy i finał zobaczymy czy mój ubytek będziemy robić czy jest malusi i odpuścimy a tak wsio elegancko
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 07:40   #1794
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

jejku zapiekanka z serem i czosneczkiem jejku ... mniam !
hmmm mi nie wróżą bo nie mam zachcianek

przekażemy solidarnie czekamy ))
spokojnej nocy

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

badania prenatalne wykonuje się trzykrotnie
11-14t
20-24t
30-34t
mam nadzieje, że nie pokręciłam nic
Konczi nie pokręciłaś

ad 1: w tym badaniu mierzy się przezierność karkową i sprawdza obecność kości nosowej, oraz stan kręgosłupa

ad: 2 w tym badaniu oceniane są narządy czy są prawidłowo rozwinięte

ad3: w tym badaniu lekarz sprawdza ułożenie płodu, zwykle maluch ma tendencje leżeć głową w dół

Dzień doberek dziołszki - dwa dni mnie nie beło i 10 stron do nadrobienia - płodne jesteście oj płodne

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 07:46   #1795
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hej mamusie. U mnie piękne słonko świeci. Ide zaraz do pracy, ale mi się chce.

Cytat:
Kurde ale Ci zazdroszcze
Ja miałam 2 podejścia dzisiaj, ale no nie moge bo sie boje masakrycznie o malucha.
Już poszcze ponad 2 miesiące i mi sie wyć chce
Ja też pościłam, od 07 stycznia przytulaliśmy się tylko raz. Najpierw nie miałam ochoty, później nie mogłam. Zobaczymy, czy teraz będzie już ok.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzień dobry ...
uff nadrobiłam Was ... jeden dzień chwilowej nieobecności i pozamiatane tu mam wczoraj od teściów na sekundę wskoczyłam i odpowiedziałam na priva który dostałam więc jestem usprawiedliwiona

pośmiałam się z tego porodu na wesoło oj niezłe gagatki chodzą po świecie nie ?

dzisiaj mam ostatnią (mam taką cichą nadzieję) wizytę u dentysty ... kanały zamykać będziemy i finał zobaczymy czy mój ubytek będziemy robić czy jest malusi i odpuścimy a tak wsio elegancko
Ja jutro do dentysty idę, na 9. Ale wiem, że mnie czeka (oprócz jutrzejszej) jeszcze 3.
Stary 2012-03-12, 08:07   #1796
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

zostawiłyście mi 12 stron do nadrobienia po łykendzie -idę czytać
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 08:09   #1797
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dearlie ja też 19 stycznia
Darlie i Kraven no proszę 6 lat temu OM miałam 19 stycznia i córcia urodziła się 27 października

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 08:18   #1798
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Konczi nie pokręciłaś

ad 1: w tym badaniu mierzy się przezierność karkową i sprawdza obecność kości nosowej, oraz stan kręgosłupa

ad: 2 w tym badaniu oceniane są narządy czy są prawidłowo rozwinięte

ad3: w tym badaniu lekarz sprawdza ułożenie płodu, zwykle maluch ma tendencje leżeć głową w dół

Dzień doberek dziołszki - dwa dni mnie nie beło i 10 stron do nadrobienia - płodne jesteście oj płodne

właśnie doczytałam to jak dostałam wyniki prenatalnych i zapomniałam tu wpisać ...
dzięki Bafi

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ja jutro do dentysty idę, na 9. Ale wiem, że mnie czeka (oprócz jutrzejszej) jeszcze 3.

Jeżeli to borowanie to luzik mi z tymi kanałami tyle poszło ...
u mnie dzisiaj tak jakby mglisto czy cu ... nie najfajniej jest ... ale może się rozkręci na 9:30 dopiero mam
Stary 2012-03-12, 08:21   #1799
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Właśnie wróciłam od sadysty
Coraz bardziej nienawidze oddawać krwi do badania
Mam dzisiaj obie ręce pokłute a krwi nakapało tyle co nic!!!!!!!!
Mało brakowało a bym tam zjechała bo skwar tam jak w piekarniku i jeszcze 5 minut w żyłach mi wierciała
Jestem zła, wściekła itp.
Na dodatek na jeden zafajdany wynik musze czekać do przyszłego czwartku
6 wyników bedzie dzisiaj a tylko jeden tak długo, ja pikole!!!!
Trudno, ten jeden wynik dam lekarzowi na następnej wizycie bo ide teraz w środe a tak musiałabym czekać półtora tygodnia.
A musze wcześniej bo mi ciśnienie nie daje spokoju
Mam za wysokie.
Stary 2012-03-12, 08:24   #1800
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Właśnie wróciłam od sadysty
Coraz bardziej nienawidze oddawać krwi do badania
Mam dzisiaj obie ręce pokłute a krwi nakapało tyle co nic!!!!!!!!
Mało brakowało a bym tam zjechała bo skwar tam jak w piekarniku i jeszcze 5 minut w żyłach mi wierciała
Jestem zła, wściekła itp.
Na dodatek na jeden zafajdany wynik musze czekać do przyszłego czwartku
6 wyników bedzie dzisiaj a tylko jeden tak długo, ja pikole!!!!
Trudno, ten jeden wynik dam lekarzowi na następnej wizycie bo ide teraz w środe a tak musiałabym czekać półtora tygodnia.
A musze wcześniej bo mi ciśnienie nie daje spokoju
Mam za wysokie.

hej Iwcia ... zjedz pożywne śniadanko i CI się humorek poprawi
na jaki wynik tak długo czekasz??

a Ania śpi? niemożliwe!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości