|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Cytat:
![]() Przy zakupie wózka sprawdz tez wymiary po zlozeniu czy wejdzie Wam do auta Moi znajomi musieli rozbierac czesto wózek na czesci pierwsze bo sie nie miescil w bagazniku![]() Stokrotka gratulacje
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Onyks super, że wieczorek udany.
Strong ja muszę jeszcze posprzątać, pouczyć się z ang, bo jutro mam ostatni, ustny egz. Stokrotko gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Dla mnie było jeszcze ważne aby fotelik maxi cosi sie wpinał. |
|
|
|
|
#4893 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo możecie pojechać do jakiegoś malowniczego miasteczka, żeby pospacerować, zjeść obiad w jakiejś fajnej knajpce. Gdzie mieszkacie? Zaraz Ci jakieś bajeczne miejsce znajdziemy ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32842341] Nie pasuję już do tej listy Zostały dziewczyny, które starają się najwyżej 2 cykle (Strippi trochę dłużej, ale ona się już prawie nie odzywa), gdzie ja tu z moimi 14 cyklami [/QUOTE]Kochana, glowa do góry! I oczywiście, że pasujesz!!! Cytat:
Poka jeszcze raz tę sukienkę, bo jakos jej nie zakodowałam ![]() Cytat:
Za to te paski czerwono-pomarańczowo jakieś są po prostu genialne!!! Cytat:
Cytat:
Przynajmniej będziecie mięli co wspominać ![]() My jak malowaliśmy kuchnie to kolor miał być granat, a wyszedł policyjny wściekle niebieski Od razu pojechaliśmy do sklepu i kupiliśmy ciemną szarą. Kolor super, ale sama farba daje wiele do życzenia. Także na spokojnie dobierzcie kolejny kolor ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Emigra w życiu nie zrozumiem jak mogli Ci pozwolić męczyć się tyle godzin... po prostu w głowie mi się to nie mieści! Ale najważniejsze, że juz jesteście w domu i że wszystko dobrze się skończyło. Uczcie się siebie i dużo sił Wam życzę A karmieniem się nie przejmuj! Najważniejsze, że obie jesteście szczęśliwe - pamiętaj - szczęsliwa mama to szczęśliwe dziecko! Strong ale masz fajnego psa! ![]() Bika ten wózek, który pokazałaś akurat średnio mi się podoba, ale ostatnio widziałam parę, która szła z takim typowym oldschoolowym wózkiem, z dużymi kołami, z dużą gondolą i wielką budą - no po prostu czad! Do tego wózek był we wszystkich możliwych kolorach (w paseczki) jak nigdy nie zwracam na to uwagi, tak miałam ochotę do nich podejsć i zapytać gdzie kupili coś tak genialnego ![]() Nie wiem czy zauważyłyście, ale nadrobiłam wszyściutko. ![]() ![]() Jestem z siebie dumna! ![]() No a tak poza tym to jestem dzisiaj zupełnie nie przytomna. @ i brzuch mnie boli tak, że momentami nie wiem jak mam na imię.
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia współczuję bólu brzucha. Co do wyborów dodatków to ja juz zgłupiałam i chyba sobie odpuszczę i niech mąż coś wybiera bo ja bez niego to jak bez ręki
![]() Muszę zaraz zadzwonić do przychodni aby mi zwolnienie wypisali, tak abym nie musiała tam być, to mi mąż by tylko odebrał. |
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Ciebie i ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Zaabciu ale mi nie chodzi o Was tylko o rodziców maluszka i samego maluszka Przeciez to meczarnia, jeszcze z muzyka
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia . Blonde rozumiem, że do łóżeczka wszystko ecru (tez jestem za tym), ale zasłonki też?? Bo to mnie nurtuje.
Gdybam też nad kolorem łóżeczka. Zakochani jesteśmy w białym, takim delikatnym, pasowałby - tak mi sie wydaje. Ale z drugiej strony może lepiej wziąć drewniane. Tylko, że jak nie znajdę takiego konkretnego odcienia jak meble to będzie lipa, bo dojdzie mi kolejny kolor drewna. I już sama nie wiem. A białe by było takie oddzielne. |
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde , właśnie napisałam do takiego jednego używanego, żeby mi wymiary podali
ale podoba Wam się w ogóle taki wózek? Madzia, a się pozwolę zapytać czemu to takie ważne żeby się wpinał ten maxi cosi?
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Strong ale to tylko dla mnie było ważne. Bo te foteliki mają bardzo dobre oceny w testach bezpieczeństwa i chciałam taki kupić koniecznie dla małej.
|
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łóżeczko nie białe! Przeca białe Ci nie pasuje... no chyba, że resztę mebelków przemalujesz na biało... myślę, że musisz znaleźć łóżeczko albo pod kolor szafy, albo pod kolor mebelek. A z tego co widzę, to kolor mebli to chyba taka sosna... więc nie powinno być problemu z dobraniem koloru... A co do zasłonek to sama nie wiem... Blonde haha, możemy razem urządzać pokoiki! tylko u mnie taki kolor jak u madzi by nie przeszedł bo nie przepadam za różami. Ale za to pomarańczę, zielenie, żółcie jak najbardziej
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2012-03-12 o 09:25 |
|
|
|
|
#4900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko wtedy juz bez motylków, bo to nie bardzo No chyba ze znajdziesz zestaw kolorostycznie podobny do mebli, jednolity to wtedy mozesz szalec z dodatkami na sciany ![]() Ale te co pokazałas to ni jak sie maja do tego koloru na meblach, jedynie te paski A zasłonki ecru to tak blado beda wygladac, tak mi sie wydaje, lepiej jakby był jakis kontrast Ja łozeczka tez nie mam az tak bardzo dopasowanego do koloru mebli , ale biale to nie bedzie Ci pasowalo... Cytat:
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Magda Blonde ja tez pomyślam o kontrastowych zasłonkach. Ja szukałabym czegoś w kolorze mebelków, ale raczej jednolity kolor
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, a no chyba że tak, bo ja ogółem, nie potrzebuję wpinać fotelika do wózka, skoro jest głęboki. A fotelik jeszcze nie wiem jaki ani kiedy
![]() co do pokoiku, mebelki masz ładne, nie wiem czy pisałam,ale nie mam wizji jak to z tymi dodatkami pogodzić. Blonde, masz rację , a mi się bardzo podoba, tylko tak jak mówię szukam jeszcze używanego na allegro. I może w przyszłym miesiącu dałoby się go kupić. Gucia, aleś się zbulwersowała tym białym łóżeczkiem
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Dodzwoniłam sie do przychodni, mąż ma przywieźć dane moje i mi wypiszą zwolnienie
![]() Blonde no nic... niech mąż wybiera łóżeczko bo ja już fizia dostałam Białe by mi pasowało do okien, rolet, kremowych ścian, grzejnika, żyrandola aaaa Strong mi też się ten wózek nie za bardzo podoba. |
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie tam! Po prostu kłóci się to z moim pojęciem estetyki
![]() Ale to tylko i jedynie moje odczucia! Magda rób jak uważasz! Przecież to Wam się ma podobać!
|
#4905 | ||
|
Zakorzenienie
|
[
Blonde haha, możemy razem urządzać pokoiki! tylko u mnie taki kolor jak u madzi by nie przeszedł bo nie przepadam za różami. Ale za to pomarańczę, zielenie, żółcie jak najbardziej [/QUOTE]![]() Ja tez nie ![]() Cytat:
Szybkie, wygodne i lekkie![]() Cytat:
![]() Madzia ale do mebli nie bedzie Ci pasowac,a lózeczko to element mebli
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde, no nie jestem przekonana do tego wpinania, mi się to nawet nie podoba, wózek się robi taki ortopedyczny
a Blonde, ważne że Madzi łóżeczko do grzejnika pasuje ![]() ludzie ludzie, co dziołszka to inne zdanie, no nie Gucia?
|
#4907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie tyci tyci ![]() Na tych wykładach akurat się czyta wizaż ![]() No dołek się przyplątał i czuję w kościach, że szybko nie puści... ![]() Cytat:
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do łóżeczka to jak znajdę ładne drewniane, to wezmę drewniane. Niezdecydowana to mało powiedziane
|
|
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Strong no nie, ja się z Blonde zgadzamy
![]() Ale każdy ma swoje widzimi się, każdemu podoba się coś innego, a z gustami się nie dyskutuję. Z tym grzejnikiem mnie rozwaliłaś
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę
![]() Żadnej się mój wózek nie podoba a ja taka w nim zauroczona....Blonde, no to akurat z tym wpinaniem to mi wisi, bo ja naprawdę nigdzie taszczyć wózka nie muszę. i się do tego nie przekonam.aaby, a widzisz a ja znów muszę mieć dużą brykę mi się ta masywność z takim bezpieczeństwem kojarzy pozatym u nas dużo widziałam takich wózyczków
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Strong, u Ciebie też jest inna sytuacja z wózkiem, skoro macie dwa schodki... Ja będę tachać 3 piętra
Zwróć jednak uwagę, że waga jednak trochę istotna jest nawet, jeśli masz wejście do domu na wysokości chodnika. Bo jednak wózek pchasz. Plus dziecko. Wyobraź sobie pchać teraz wózek 20kg plus dziecko 7kg przez śnieżne zaspy. Ja sobie tego nie wyobrażam
|
#4913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Najważniejsze, że Tobie się podoba
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde, ja nie neguję waszych upodobań, i tego co wam potrzebne co nie
Jasne, skoro dla was to ważne to widocznie tak jest i potrzebujecie, ja nie potrzebuję i też nie lubię No i racja z tym mieszkaniem bo jak właśnie, aaby napisała 27kg znosić z 3 piętra to ciężko, wtedy szukałabym czegoś praktyczniejszego. No a z tym śniegiem też racja, ale przecież po polu nie pojadę, a też zimą nie aż tyle się wychodzi na dwór, trochę popcham Jeden wózek a jaki mam zamęt w głowie, a gdzie reszta wyprawki
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale każda wybiera taki, jaki jej sie podoba i zwraca uwagę na to co chce. Ja np. brałam pod uwagę aby wózek był mega skrętny, łatwo się prowadził nawet jedną ręką, podobał mi się. Mniej mi zależało na dużej gondoli, bo tak jak wspomniałam w gondoli dziecko będę miała w lato i jesień a bardziej na dobrej spacerówce. Jak dziecko podrośnie to wolę aby leżało w spacerówce (więc musi się rozkładac na płasko) i widziało wszystko, niż było zamknięte w gondoli aaa i aby się składał do samochodu bardzo prosto ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- on waży 27 kg??
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Strong ja też zwróciłabym uwagę na wagę wózka. Bo to nie chodzi o to, że Ty go nie będziesz nosiła, ale chodzi o to, że go będziesz pchała. I pójdziesz na spacer do parku, będzie górka i będzie zdyszana, zgrzana, bo nie będziesz mogła wytargać. trzeba wziąć pod uwagę, że dziecko rośni i w tym wózku pojeździ od 4kg do pewnie 10kg (zakładam) i pchaj sobie 30-40kg... ło matko!
i wózek też średnio mi się podoba... ![]() a w zimie wychodzi się normalnie na spacery... przynajmniej ja sobie nie wyobrażam zamknąć dziecko na kilka miesięcy w domu...
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2012-03-12 o 09:59 |
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj wazył 13 kg+dziecko ![]() Ale ja byłam nastawiona na szybka zmiane wózka na lato, wiec pierwszy wozek nie był dla mnie istotny
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/wozek-gleboko-spac...187001264.html co o tym powiecie? prócz tego że ma małe kółeczka.... bo to już też mi się rzuciło w oczy.
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Blonde nie wiem, wyczytałam tylko co strong napisała i tam było, że 27 kg więc się przeraziłam.
Na szczęście na rynku jest tyle wózków, ze każdy znajdzie coś dla siebie. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Moi znajomi musieli rozbierac czesto wózek na czesci pierwsze bo sie nie miescil w bagazniku

ale twoja sukienka jest najlepsza
I teraz se zastanawiam czy ta sukienka co zamowilam bedzie mi pasowac. Ja myslalam ze tylko bedzie obiad , tort i do domu. A tam normalnie muzyka jak na weselu bedzie.

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.