|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Cytat:
Moze na dziewczynke tak sie czujesz Oj napewno ciaza jest o wiele ciezsza gdy ma sie juz jedno dziecko na ma mozliwosci polozyc sie po pracy i odpoczac. Ale w weekend wyspac sie dluzej A mowilas juz synkowi ze bedzie duzym braciszkiem? ![]() Super ze impreza sie udala !!!! ![]() Ja wlasnie rozmawialam z tesciowa na skypie i sie dowiedzialam ze na tych chrzcinach co idziemy bedzie az 80 ludzi I teraz se zastanawiam czy ta sukienka co zamowilam bedzie mi pasowac. Ja myslalam ze tylko bedzie obiad , tort i do domu. A tam normalnie muzyka jak na weselu bedzie.
|
|
|
#4802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Cytat:
no i przy okazji mycie, pranie firan, wieszanie, wynoszenie gratów itd... teraz zjedliśmy kolację a TŻ jeszcze sprząta papiery... ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
fajnie lubisz takie imprezki?
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Bardziej jak wesele
Jak bym powiedziala ze nie lubie to bym skamala
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
i ja
tylko, że ja mam gorzej bo 25 lat w czerwcu będę miała
|
#4805 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sandra da radę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to ile będzie między nimi różnicy?![]() Cytat:
![]() apropo sportowych wózków to widziałam kiedyś mamuśkę uprawiającą jogging z wózkiem ![]() Cytat:
![]() ja mam 163cm, a mój 176cm ![]() Amanii halo ja też tu jestem
|
|||||
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
to moze inny laryngolog? albo inny rodzaj lekarza (bo szczerze mowiac to nie znam sie dokladnie na tym)... ale mimo wszystko chrapanie nie jest zdrowe, bo prowadzi do niedotlenienia organizmu a co za tym idzie do roznych problemow zdrowotnych... takze cos z tym trzeba zrobic
niestety nie... tym razem nie zdarzylam
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
i ja ( choc mało sie udzielam
) i w czerwcu minie mi 24 lata... a takie miałam nadzieje, że już z maluchem bede w tym wieku
|
|
|
|
#4808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lo matko toz to prawie wesele (my mielismy na 85 osob wesele a bylo zaproszonych 120) Cytat:
wow fajowo macie ![]() ![]() alez ja jestem ciekawska hahaha Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2012-03-11 o 00:30 |
||
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Mieliśmy dziś fajny dzień, zrobiliśmy od rana wypad do Poznania na zakupy, a potem byliśmy u znajomych. Teraz wróciliśmy, mąż już zasypia, a ja ...musiałam do Was zajrzeć ![]() żeby chociaż szybko Was przelecieć i taką wiadomość widzę!![]() Today suuuuuuuper!!!!!! |
|
|
|
#4810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() synkowi już mówiłam, na pytanie gdzie jest dzidziuś pokazuje mój brzuch Cytat:
![]() uciekam na kawkę i ciasto z malinami
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() my już po śniadaniu, młoda o 7 nas ściągnęła z łóżek bo "am am" no i pochłonęła swoją jajecznicę i pół mojej
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ale pogoda ![]() ja czekam, aż P. wstanie i zrobi śniadanie-też mam ochotę na jajecznicę
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Ja wlasnie zjadlam jajecznice ![]() Ja po pracy, ale nie klade sie spac ![]() Zaabcia co za chrzciny Szczerze to chyba umeczylabym sie na ta duzej imprezie z takim maluszkiem No i on przede wszystkim
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
teraz najedzona lezy z tatusiem w lozku a ja chadzam po mieszkaniu niczym duch i probuje odrobina ogarnac.... We wtorek wieczorem ze odeszly mi wody co najsmieszniejsze chwile wczesniej opierniczylam kolezanke ze pisze mi z pytaniem czy rodze, a ona mi odpisala z usmiechem zebym sie nie denerwowala bo jeszcze zaczne No wiec kolo 20 poszlam pod prysznic. Wyprysznicowalam sie, wycieram sie recznikiem i czuje jak mi cos wycieka - to byl czop, u mnie wygladal jak zwykla mleczna wydzielina ale bylo go mega duzo naraz. Wytarlam sie wiec, myslac ze to tylko sluz, i jak wytarlam to polecialy wody - myslalam ze zemdleje zaczelam sie trzasc, poszlam do meza i stoje jak wryta a on ''co sie dzieje??'' jak uslyszal ze wody to takiego pedu dostal ze szok zebralismy sie, ruszylismy do szpitala. Musialam chwile poczekac na przyjecie, wiec im zalalam wodami poczekalnie - tez mi pomysl kazac czekac jak sie wody sacza Wzieli mnie na porodowke, zrobili ktg- skurczy brak. Zbadaly mnie dwie lekarki dowcipnie, zrobily usg i stwierdzily obie ze mam zakaz wstawania. Wywiezli mnie na oddzial i kazali dac znac jak beda skurcze. Meza wyslalam do domu, bo biedny nic nie jadl (akurat piekl sie dla niego kurak ) i byl zmeczony a i tak nic sie nie dzialo. W srode rano znowu ktg, badania, nic sie nie dzieje, wiec o 10 decyzja ze dostane kroplowke, a o 11 tabletki na wywolanie skurczy. Jak wzielam te tabletke (pierwsza dawke) to zaczely sie jakies skurczybyki, ale nieregularne. Maz przyjechal przed 13, poszlismy na ktg i bylo juz tych skurczy wiecej i mocniejsze, a rozwarcie od rana na palec. Po 16 juz mnie tak bolalo ze gryzlam lozko a maz po scianach chodzil bo nie wiedzial jak mi pomoc - liczyl skurcze i odstepy i czas ich trwania. Zawolalismy polozna i mowie ze juz nie wytrzymuje i zeby mnie zbadali i sprawdzili. Kazali pojsc na porodowke, rozwarcie nadal na palec, szyjka minimalnie skrocona, skurcze do 30% zapadla decyzja o drugiej dawce tabletek, wiec wzielam. I sie zaczelo ... Jak tabletke dostalam kolo 17 tak o 19 mialam juz 8 cm rozwarcia i skurcze co minute chyba. Myslalam ze umre - niestety mimo ze nastawialam sie na mega bol to i tak mnie zaskoczyl bylam juz nieprzytomna z bolu, mialam ciagle zamkniete oczy, odplywalam miedzy skurczami, blagalam ich o cc - doslownie ... przy 8 cm mialam juz potrzebe parcia - najgorsze co moze byc, jak zabraniaja jeszcze przec Mialam wytrwac jeszcze gora 20 minut zeby dostac znieczulenie - anestezjolog mial nagla cc i musial tam byc. No ale ja za 10 minut zaczelam przec i takim cudem znieczulenie mnie ominelo (jak sie okazalo 3 inne rodzace w tym samym czasie tak samo Maz byl ciagle z nami, mimo ze mial powiedziane ze przy parciu wychodzi to wyszedl i wrocil za minute. Widzial wszystko - cale moje krocze, nawet pozniej jak lozysko wyciagali Bez niego nie dalabym rady, dziewczyny jestem tego pewna ... Zabrali mi mala na badania i wazenie.Maz pojechal do domu, a mnie szyli bo musialam byc nacieta (Jula ulozyla sie tak jak Guci Sandra) i dodatkowo popekalam. Przyniesli mala na rece i tak sobie lezalysmy 1,5 h podczas szycia ... Jesli liczyc czas porodu od odejscia wod to zajelo nam to 24 h ... najgorsze 24h w moim zyciu, ale mowie Wam ze nie zaluje - gdybym wiedziala ze tak bedzie to i tak bym chciala urodzic Juleczke Niestety nie karmie cycem ... nie mam pokarmu Maz jest zakochany po uszy - robi przy niej wszystko, przewija, ubiera, nosi, karmi, ciagle sie w nia wpatrujemy, glaskamy, tulimy - niesamowite Jak sie domyslacie nie nadrobie zaleglosci watkowych
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-03-11 o 09:30 |
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emigra jeszcze raz serdecznie gratuluje Byłas bardzo dzielna ![]() Mnie takie gadanie mojego meza troche irytowało, ale widze ze Tobie pomoglo To najwazniejsze![]() A z karmieniem nic na sile. Probowałas i to sie liczy Mam nadzieje,ze szybko dojdziesz do siebie i raz dwa zapomnisz o tym bólu
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra, czytałam z otwartą buzią, naprawdę.... ale jak już napisałaś że miałaś mała przy sobie to serduszko mi się rozpuściło
Dzielna jesteś , niesamowicie, tyle godzin, bólu, stresu... ale jest Juleczka ![]() Nie nadrabiaj nie nadrabiaj, tylko tul mała od Nas ![]() Today, gratuluję Ci serdecznie ;*
|
#4817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super,ze maz tak sie nia chetnie zajmuje, uwielbiam widok mezczyzny zajmujacego sie niemowlakiem Chociaz porod nie byl latwy, to malenstwo ci te wszystkie przezycia wynagrodzi Trzymaj sie cieplutko i czekamy na wiadomosci jak bedziesz miala chwilke czasu
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Bao super, że imprezka sie udała. Zabcia o matko jakie chrzciny emigra mało nie zemdlałam, potem sie popłakałam ze wzruszenia. Byłaś bardzo dzielna ![]() A ja wczoraj miałam super dzień Dziś dopiero wstaliśmy z mężem z łóżka a na 14 jedziemy do dziadka na imieniny
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Emigruś
Porodu nie zazdroszczę, ale maleństwa na świecie już tak Wpadaj do nas jak najczęściej Musimy teraz Ciebie i Gucię wypytywać o opiekę nad maluszkiem na bieżąco
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Który wam sie kolor bardziej podoba. Dodam, ze to będzie pościel i zasłonki na okna.
http://allegro.pl/ozdobne-zaslonki-w...195094627.html Myslę nad 3 odcieniami: - róż - fiolet (ale nie wiem czy nie za zimny będzie) - paski amarantowe (ale pokój nie jest duży i aby za pstrokato nie było). |
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi sie,ze róz nie, bo bedzie sie gryzl z fioletem z szafy
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Wczoraj po szkole (11 h) pojechaliśmy do mojego brata ciotecznego i żonki na posiadówkę i zostaliśmy na noc i teraz niedawno wróciliśmy Powiem wam tyle, że jeśli ja nie wysiadę psychicznie przez marzec i kwiecień to będzie cud!!! Tyle rzeczy naraz się dzieję i wszystko na już, że powoli mam dosyć!! ![]() Today tak myślałam o Tobie i się zastanawiałam czy dostałaś @. Tak się cieszę!!! Gratulacje!!!!! ![]() emigruś normalnie jak czytałam twoją relację, to mi było cię szkoda Ale ważne, że Julka jest już z Tobą! Super! ![]() ![]() I prośba do Was...jeśli emigra pozowoli...czy możecie jakoś wkleić zdjęcie Julki tutaj? Bo ja nie mam FB, a jestem ciekawa ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Aha i ja dziś też @ dostałam...trochę wcześniej niż się spodziewałam...no ale... :rolleyes :---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Madzia fajne zestawienie brzuszków!!! Ten teraźniejszy jest taki pełniejszy
|
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zaraz wkleję wam szafę to zobaczycie jaki ma kolor. To jest taki róż z fioletem jakby zmieszany.
Maleństwo dziękuję Kurcze.... współczuję, ze teraz masz tyle na głowie.
|
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się ten najbardziej podoba:
serduszka w kwiatuszkach ecru Ale to chyba w niczym nie pomoże
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Już wklejam szafeczki
Jeszcze dużo brakuje do efektu końcowego, ale troszkę sie już zmienia. Kolor szafek baaardzo mi sie podoba. Ilonko ecru nie mogę bo to mają być też zasłonki i kurcze za mdło by było. edit: i jeszcze się wanienka na zdjęcie złapała. Ona będzie stała w łazience
|
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to teraz Madzia będzie mieć zagwozdkę ale koniecznie wklej mebelki po malowaniu, to zobaczymy, co pasuje najbardziej ![]() Emigra, super, że jesteście już w domku
|
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka wkleiłam.
Tam gdzie jest wanienka to będzie stało łóżeczko. |
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia kolor szafeczek faktycznie fajny wyszedł
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo dziękuję. Tylko teraz jaką pościel i zasłonki??
Łóżeczko pewnie będzie białe. |
|
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myslalam,z e to bedzie taki zimny fiolet stonowany, a on jest dosc wyrazisty i ostry Ja jestem za tymi w paseczki Roz nie bardzo, a fiolet nie ten odcien
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

no a przecież go nie odtrącę bo spać mi się chce...
jedzonko pyszne mi wyszło, tort też super, mały szczęśliwy - pięknie zdmuchnął świeczkę - ćwiczyliśmy na normalnej hehehehe Dostał kolejny zestaw z Tomka, kaskę i koparę. Reszta prezentów pewnie w środę
szkoda, że mnie nie będzie
Oj napewno ciaza jest o wiele ciezsza gdy ma sie juz jedno dziecko na ma mozliwosci polozyc sie po pracy i odpoczac. Ale w weekend wyspac sie dluzej 
I teraz se zastanawiam czy ta sukienka co zamowilam bedzie mi pasowac. Ja myslalam ze tylko bedzie obiad , tort i do domu. A tam normalnie muzyka jak na weselu bedzie.

) i w czerwcu minie mi 24 lata... a takie miałam nadzieje, że już z maluchem bede w tym wieku

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.