Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 10:08   #1831
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Obawiam się, że chyba za bardzo otworzyłam się w tym momencie ( a Wizaż nauczył mnie, że nie powinno się tego robić), ale mam nadzieję, że nie spotkam się z tutaj z żadnym potępieniem, bo płynie od Was wielkie ciepło przyszłe mamuśki.
wiekszosc z nas sie juz otworzyla na poczatku trudno bylo pewnie kazdej z Nas ale wkoncu ten watek ma nam pomagac Ciesze sie ze wygralas z choroba i napewno zadna Cie tu nie bedzie potepiacteraz bedzie juz napewno dobrze, tylko dbaj o siebie i maluszka

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:16   #1832
kaczuszka69
potworkowa

ja uciekam się wyprysznicować

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:16   #1833
lukrecja_25
Wtajemniczenie

bosze ale mi sie zachciało bułki z serem zółtym i kakao
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:17   #1834
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
wiekszosc z nas sie juz otworzyla na poczatku trudno bylo pewnie kazdej z Nas ale wkoncu ten watek ma nam pomagac Ciesze sie ze wygralas z choroba i napewno zadna Cie tu nie bedzie potepiacteraz bedzie juz napewno dobrze, tylko dbaj o siebie i maluszka
Podpsiuję się pod tym obiema rękami
Dziewczyny bardzo Was prosze o te dane do maila

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:19   #1835
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Nie ma co dziękować, sama prawda. Ja jestem niewysoka, bo mam jedyne 154cm wzrostu. Jednak te 40kg to masz rację, że było za mało. Dopiero na początku grudnia wygrałam walkę z bulimią, z którą walczyłam ponad pół roku. To powód mojej paniki o Maluszka. Mam świadomość, że mój organizm po tym co przeszłam jest wyniszczony i może to się odbić na dzidziusiu.

Obawiam się, że chyba za bardzo otworzyłam się w tym momencie ( a Wizaż nauczył mnie, że nie powinno się tego robić), ale mam nadzieję, że nie spotkam się z tutaj z żadnym potępieniem, bo płynie od Was wielkie ciepło przyszłe mamuśki.
Nawet niech Ci przez głowę nie przejdzie myśl, że mogłabyś się tu spotkać z jakimkolwiek potępieniem! Ja kończę właśnie psychologię kliniczną i doskonale wiem, co to znaczy walka z bulimią... Mam wiele koleżanek, które też z nią walczą, niestety od wielu wielu lat... Możesz być z siebie dumna, bo pół roku walki, to jest super wynik i świetnie rokuje na przyszłość! I nie martw się absolutnie, dzidziuś zawsze sobie poradzi i wyciągnie to co mu potrzebne od mamy. Przecież są tu wśród kobiet w ciąży takie, co zwracają wszystko co zjedzą i chudną po kilka kg, a i tak dzidzia zdrowa jak rydz. A Ty pięknie przybierasz na wadze, więc w ogóle nie masz się czym martwić moim zdaniem
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:20   #1836
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Podpsiuję się pod tym obiema rękami
Dziewczyny bardzo Was prosze o te dane do maila
poszlo

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:25   #1837
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
ja wtedy miałam cykle 29-30 dni - po ciąży zmieniło się i mam co 28 dni
Czyli istnieje duże prawdopodobieństwo, że mój dzidek urodzi się w takim terminie jak Twoja córcia.

Cytat:
Dearlie ważne że wygrałaś - a maluszek wyciągnie z ciebie, z drugiej strony po to w ciąży robi się morfologie bo na tej podstawię lekarz będzie widziała czy czegoś nie brakuje i wtedy zaleci suplementy witaminowe a dwa - odżywianie - więc jest dobrze.

Dziękuję Kochana. Ja jeszcze gdzieś w połowie grudnia odbyłam rozmowę z dietetyczką, która specjalizuje się w leczeniach zaburzeń odżywiania oraz osób po takich przejściach. Ona wyjaśniła mi, że ich leczenie u takich młodych kobiet jak ja, polega głównie na doprowadzeniu organizmu do takiego stanu, aby te kobiety mogły w przyszłości zajść w ciążę. Podobno bardzo trudno jest anorektyczkom i bulimiczkom zajść w ciążę, bo organizm jest zbyt wyniszczony i sam broni się przed ciążą. Mimo, że nasza ciąża nie była planowana to nam się udało i to mimo faktu, że kilka wcześniejszych miesięcy miałam problemy z @. Cały czas staram się sobie tłumaczyć, że skoro mój organizm przyjął to Maleństwo, tzn., że był wystarczająco silny. Mam nadzieję, że jest silny na tyle, aby być dla niego domkiem przez te 9 miesięcy. Są momenty, że ogarnia mnie jednak panika, że będzie inaczej. Wówczas staram się myśleć, że już sam fakt, że jestem w ciąży to nasz mały cud, więc może przez następne miesiące jeszcze nie raz on się zdarzy. Co nie zmienia faktu, że każdy brak objawów wywołuje u mnie wielki niepokój. Mam nadzieję, że dzisiejsza wizyta odbierze mi te 10kg stresów

Cytat:
Dziękuję
Stary 2012-03-12, 10:27   #1838
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

boshe dziołszki czytam ten poród na wesoło i normalnie płaczę ze śmiechu - łzy mi lecą ciurkiem a brzuch podskakuje że o mamo ledwo oddycham tak się zdrowo uśmiałam hahahaahahahahaahaha

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:28   #1839
lukrecja_25
Wtajemniczenie

bosze na moim zdjęciu jednym tym z drugą brodą wyglądam jak bym miała wąsy ale nie mam serio oglądałam sie właśnie w lustrze bosze mjusze sie zacząć golić

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
boshe dziołszki czytam ten poród na wesoło i normalnie płaczę ze śmiechu - łzy mi lecą ciurkiem a brzuch podskakuje że o mamo ledwo oddycham tak się zdrowo uśmiałam hahahaahahahahaahaha
jaki poród na wesoło daj no linka tysz chce POPACZEĆ
Stary 2012-03-12, 10:30   #1840
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Czyli istnieje duże prawdopodobieństwo, że mój dzidek urodzi się w takim terminie jak Twoja córcia.

Dziękuję Kochana. Ja jeszcze gdzieś w połowie grudnia odbyłam rozmowę z dietetyczką, która specjalizuje się w leczeniach zaburzeń odżywiania oraz osób po takich przejściach. Ona wyjaśniła mi, że ich leczenie u takich młodych kobiet jak ja, polega głównie na doprowadzeniu organizmu do takiego stanu, aby te kobiety mogły w przyszłości zajść w ciążę. Podobno bardzo trudno jest anorektyczkom i bulimiczkom zajść w ciążę, bo organizm jest zbyt wyniszczony i sam broni się przed ciążą. Mimo, że nasza ciąża nie była planowana to nam się udało i to mimo faktu, że kilka wcześniejszych miesięcy miałam problemy z @. Cały czas staram się sobie tłumaczyć, że skoro mój organizm przyjął to Maleństwo, tzn., że był wystarczająco silny. Mam nadzieję, że jest silny na tyle, aby być dla niego domkiem przez te 9 miesięcy. Są momenty, że ogarnia mnie jednak panika, że będzie inaczej. Wówczas staram się myśleć, że już sam fakt, że jestem w ciąży to nasz mały cud, więc może przez następne miesiące jeszcze nie raz on się zdarzy. Co nie zmienia faktu, że każdy brak objawów wywołuje u mnie wielki niepokój. Mam nadzieję, że dzisiejsza wizyta odbierze mi te 10kg stresów

Dziękuję
Skoro maluszek się rozwija to znaczy, że mu dobrze u ciebie więc dbaj o siebie, pisz tutaj jak ci źle nasza grupa wsparcia będzie tu z Tobą

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
bosze na moim zdjęciu jednym tym z drugą brodą wyglądam jak bym miała wąsy ale nie mam serio oglądałam sie właśnie w lustrze bosze mjusze sie zacząć golić

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

jaki poród na wesoło daj no linka tysz chce POPACZEĆ
mówisz i masz

http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...30/index8.html

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:34   #1841
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Nawet niech Ci przez głowę nie przejdzie myśl, że mogłabyś się tu spotkać z jakimkolwiek potępieniem! Ja kończę właśnie psychologię kliniczną i doskonale wiem, co to znaczy walka z bulimią... Mam wiele koleżanek, które też z nią walczą, niestety od wielu wielu lat... Możesz być z siebie dumna, bo pół roku walki, to jest super wynik i świetnie rokuje na przyszłość! I nie martw się absolutnie, dzidziuś zawsze sobie poradzi i wyciągnie to co mu potrzebne od mamy. Przecież są tu wśród kobiet w ciąży takie, co zwracają wszystko co zjedzą i chudną po kilka kg, a i tak dzidzia zdrowa jak rydz. A Ty pięknie przybierasz na wadze, więc w ogóle nie masz się czym martwić moim zdaniem
Z całego serca dziękuję za wsparcie i słowa, których bardzo potrzebowałam.

Widzisz cały klops polega na tym, że bulimia to nie jedyne moje zaburzenie, bo życie jest tak podłe, że jedno przyciąga drugie ( w tym momencie to bulimia była ta przyciągnięta). Mam także zdiagnozowane ChaD i w momencie, gdy doszło do zapłodnienia oraz przez pierwsze 2-3 tyg. ciąży przyjmowałam normalnie leki. Mój lekarz ( wiadomo jaki), gdy usłyszał o ciąży to się na mnie nieźle wkurzył i natychmiast kazał je odstawić. Jak wiadomo Ci zapewne, nie są to leki typu ibuprom czy witamina c ( ), dlatego jestem pełna obaw o rozwój Maluszka. Jednak tutaj muszę cierpliwie poczekać na badania prenatalne, bo wcześniej chyba nic więcej się nie dowiem na tej temat.
Stary 2012-03-12, 10:43   #1842
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
poszlo
dzieki kochana!
no to i ja sie posłałam do Was

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-03-12, 10:50   #1843
karolluki
Raczkowanie

Dziewczyny melduję że żyję po całym weekendzie na zajęciach,
ciężko było ale dałam radę,
mam nadzieję że nie zapomniałyście o mnie,
idę poczytać co naskrobałyście od piątku
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:51   #1844
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Z całego serca dziękuję za wsparcie i słowa, których bardzo potrzebowałam.

Widzisz cały klops polega na tym, że bulimia to nie jedyne moje zaburzenie, bo życie jest tak podłe, że jedno przyciąga drugie ( w tym momencie to bulimia była ta przyciągnięta). Mam także zdiagnozowane ChaD i w momencie, gdy doszło do zapłodnienia oraz przez pierwsze 2-3 tyg. ciąży przyjmowałam normalnie leki. Mój lekarz ( wiadomo jaki), gdy usłyszał o ciąży to się na mnie nieźle wkurzył i natychmiast kazał je odstawić. Jak wiadomo Ci zapewne, nie są to leki typu ibuprom czy witamina c ( ), dlatego jestem pełna obaw o rozwój Maluszka. Jednak tutaj muszę cierpliwie poczekać na badania prenatalne, bo wcześniej chyba nic więcej się nie dowiem na tej temat.
Najważniejsze, że odstawiłaś leki jak tylko się dowiedziałaś o ciąży... Faktycznie one nie są najbezpieczniejszymi substancjami, ale jeśli do tej pory nic się nie wydarzyło, to myślę, że nie powinnaś martwić się na zapas Teraz przede wszystkim staraj się zachować spokój ducha do czasu badań prenatalnych! Bo wiadomo, że taki stres też bardzo źle wpływa na samopoczucie i nastrój
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:51   #1845
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
Przegladnęłam maila.
Wszystkie dziewczynki jesteści śliczne i brzuszki też urocze.

Ja siedze w pracy. Mam nadzieje, że będzie spokojnie.
Ja mam cykle 33 dniowe ale mnie gin powiedział że to i tak nie ma znaczenia i termin mam na 26.10

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:13   #1846
Almariel
Zakorzenienie

Dobry.
Boże ile nadrabiania. No to lecę czytac.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:14   #1847
Elmiria
Raczkowanie

Witam się i uciekam na zakupy obiadowe, choć pogoda nie sprzyja

Pozdrawiam
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:22   #1848
lukrecja_25
Wtajemniczenie

u mnie przed chwilą padał śnieg a wczoraj piekne słonko było i rano zreszta tysz.... no a teraz pic taki ze ja pitolę..... za chwilke kierowca przyjedzie i ja bede mogłą se wtedy do sklepu po żółty ser i bułę jechać i po kakao a właściwie mleko bo kakao mam w pracy
Stary 2012-03-12, 11:28   #1849
karolluki
Raczkowanie

Dziewczynki mogę liczyć na dostęp do maila ??
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:30   #1850
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
u mnie przed chwilą padał śnieg a wczoraj piekne słonko było i rano zreszta tysz.... no a teraz pic taki ze ja pitolę..... za chwilke kierowca przyjedzie i ja bede mogłą se wtedy do sklepu po żółty ser i bułę jechać i po kakao a właściwie mleko bo kakao mam w pracy
Ja dzisiaj miałam na śniadanko bułę z serem i kakao.
Stary 2012-03-12, 12:16   #1851
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj miałam na śniadanko bułę z serem i kakao.
ja tez

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:20   #1852
Elmiria
Raczkowanie

Nieee! No niech że mnie ktoś do porządku doprowadzi!... zamiast iść na zakupy, to jednak stwierdziłam, że wolę was nadrobić!

Witam nowe mamusie

Poproszę o dane do maila Bo do Konczi już pisałam, ale może któraś wczesniej... też chce pocieszyć oko

A teraz jednak idę, bo plabuję zrobić zupkę z buraczków i klopsiki
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:21   #1853
katarzinka
Wtajemniczenie

ale Was wzięło na kakao
jakbym córkę słyszała - ona uwielbia kakałko
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:23   #1854
lukrecja_25
Wtajemniczenie

o bosze ja nie wiem czy my te jadłospisy mamy takie same bo to jakoś według faz księżytca idzie czy co? jak mi sie chce buły z gulaszem angielskim to sie tu tysz niektórym chciało... jak mi sie paprykarzu chciałao to widziałąm ze ktoś tez tu pozerał włąśnie :hahaha; teraz mi sie buły z serem chce i kakao a wy tez to zarłyście serio to jakoś od fazy księżyca musi iść bo nie widze tu innej możliwości
Stary 2012-03-12, 12:28   #1855
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Poproszę o dane do maila Bo do Konczi już pisałam, ale może któraś wczesniej... też chce pocieszyć oko

A teraz jednak idę, bo plabuję zrobić zupkę z buraczków i klopsiki
Też już pisałam do Konczi. Ale jakby któraś słała do Elmirki, to ja też poproszę o dane.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Już mam, dzięki Konczi
Stary 2012-03-12, 12:31   #1856
Dearlie
Zakorzenienie

A ja właśnie odebrałam morfologię Wszystkie wyniki prawidłowe poza niewielką anemią, ale pewnie w tym celu ginek mi coś przepisze dzisiaj.
Stary 2012-03-12, 12:32   #1857
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Heeeloł nie bylo mnie cały weekend a tu nikt nawet nie zauważyl żartuję!
Postaram się zaraz wszystkie prośby i te w wątku (który udało mi sie nadrobic ) i te z priva podopisywać do listy, Konczitko a ta lista to jest mam zaginionych tak?
poproszę dane do maila please please

Enigma kochana nie skończyłam tej listy robić bo maiłam zajęty week dość intensywnie ...

mam podpitą wizytę stomatologa i stan uzębienia bdb wow .. a jeszcze mam za tydzień drugą plombę wymienić i kolejne 140 poleci yhhh

mamcie powysyłałam Wam dane - sorrki że tak późno ale dopiero wróciłam

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
A ja właśnie odebrałam morfologię Wszystkie wyniki prawidłowe poza niewielką anemią, ale pewnie w tym celu ginek mi coś przepisze dzisiaj.

kochana ważne że wygrałaś a teraz jesteś pod opieką gin i niedobór się uzupełni pij sok z buraków pomaga ja też piję
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:35   #1858
Enigmama
Raczkowanie

ja tez wlasnie...

Sandra 23s
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Spioszka
Grosio 603
Pirania
Ilonkaaczapela
emylkaZ

tych osob nie kojarze wogóle?
a kogos mialam do Aniolkow dopisać... ktoras mama pisala,.... ?

Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-03-12 o 12:39
Stary 2012-03-12, 12:44   #1859
lukrecja_25
Wtajemniczenie

o ja tylko śpioszkę kojarzę ale słabo cosik sie nie udzielała chyba
Stary 2012-03-12, 12:46   #1860
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez wlasnie...

Sandra 23s
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Spioszka - była 8 marca u nas
Grosio 603
Pirania
Ilonkaaczapela
emylkaZ

tych osob nie kojarze wogóle?
a kogos mialam do Aniolkow dopisać... ktoras mama pisala,.... ?

niestety ja nie kojarzę ale może za mało czasu poświęcam by skojarzyć

a aaxxa termina podaj bo wisisz - wisiałaś?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości