|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
To i ja się przywitam
nie żeby kogoś dołować ale jestem wyspana to już 4/5 noc gdzie mój łaskawy ciapciak przesypia do 6 ciiiii zaczynam wierzyć, że tak mu pozostanie ![]() AgaGuernsey i jak tam po porannej juz kawce? mowiłam że jest prosto latwo i przyjemnie ![]() szkoda tylko ze akurat kapsułki podrożały, niby to tylko złotowka ale jak wszystko drożeje to i nawet kawa musi ![]() my sobie ostatnio zakupiliśmy zestaw syropów do kawy i teraz sobie robimy smakowe rózne jak w osobistej kawiarni Brumek fantastyczna ta torebka! bo zastanawiam się ze może bym na te wesela co przede mną sobie zaszalała |
|
|
|
#3632 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
witam z rana
u nas przepiękna pogoda, sloneczko śliczne, ptaszki spiewają, ach wiosnę już czuć Nati śpi, mama ma chwilkę dla siebie, zrobię obiadek i mykam na spacerek, zajdę do komisu dziecięcego i spytam może wózek głęboki oddam, bo więcej dzieci nie planuję ![]() Cytat:
a co do drugiego, to już te nogi lepsze o wiele, ale musisz sprawdzić jaka będzie odległośc jak Igi siądzie do daszku, żeby nie było że głową chaczy o daszek, bo On szybko rośnie, i dobrze by było jakby się oparcie rozkładało,żeby dziecko się nie męczyło jak uśnie Cytat:
Ci się należą, ja jak pierwszy raz robiłam kopytka to później szukałam ich w garnku, bo za mało mąki dałam i zrobiła mi sie mamałyga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() telik kopertówką śliczna Cytat:
, kawę musiałam wylać, ![]() i za pracęCytat:
![]() Dominik, Dawid ![]() no i to chyba tyle na razie.... |
||||||
|
|
|
#3633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo różne są wyjazdy u nas w firmie-dużo jest też własnie takich ,,egzotycznych" Nie dam rady nadrobić narazie, bo praca nagli... |
||
|
|
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
Marinko tak Igorek mojej sis
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaa i jeszcze dla pocieszenia przesyłam Wam słoneczko, i cos do smiechu
http://www.pudelek.pl/artykul/38826/...w_rosji_wideo/NIE001.jpg |
|
|
|
#3636 |
|
Zadomowienie
|
Dla solenizantów!
![]() I spóźnione życzenia! ![]() ![]() klask i:Dobrze, że mało pisałyście... Mogłam chociaż okiem rzucić Spadam! |
|
|
|
#3637 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuneczki
Cytat:
ale do pracy nie pójdę foch ![]() Cytat:
![]() mąż the beściak klocuszek w garnuszek Cytat:
o mnie mowa??![]() Cytat:
superrrrr![]() Cytat:
mój najbardziej lubi lobo serio!!!!! głośnoooooooooo ![]() ale mały bardzo zadowolonywitaj jacieńkuuuuu ![]() Cytat:
Cytat:
dowcip o wilku superr ale mi nie zacytowało! ![]() Brumku to jednak jest krem pomyliłam się oliatum soft krem bezzapachowy u nas się sprawdza Carmelko pokażesz te klocuszki??
|
|
#3638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj no zawirowania takie niefajne i jakoś dołek się przyplatał ... Cytat:
![]() Shirka skąd wiedziałaś ![]() kurcze jak tak czytam o tych Waszych cięzkich nockach to się zastanawiam o co chodzi ja odpukać mam spokój ale Was i maluszków mi szkoda
|
||
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Wtajemniczenie
|
mówisz masz
Edytowane przez agadus Czas edycji: 2012-03-12 o 10:50 |
|
|
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
o Boże heheheheheheehheheh
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
agadus - słoneczko z teletubisiów? bleee...
![]() mówicie ze pełnia i skoki to powody dlaczego moje dzieci co 2h (jak w zegarku) budzi sie od kilku dni na żarcie (sprawdzalam, smoczek ble, lulaie ble... tylko UU) i wybudza o 6:45 (czemu w weekend?!). bo ja juz prawei kapituluje i wczoraj mialam mordercze mysli przeplatane z mysla o MM na noc... jeszcze jakby sie budzila tak jako niemowlak to bym sobie odespala ale teraz pracuje, a w pray nie odeśpie... |
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Marina promotorka olewka. Chyba muszę sama pogłówkować i pisać a nie czekać na to jaką ona ma koncepcję na podjęcie tematu.
Czas ucieka... Studia i pisanie pracy wywołują u mnie złe emocje ![]() Dziubek a co nie tak się dzieje u Ciebie? Marzena garnuszek na klocuszek ehehehehehehehehehe thebeściak z tżta Alibany fajną pracę ma tż, ciekawą, nudą nie wieje. ![]() Brumek torebka śliczna. W tv któras z "gwiazdeczek" na bankiecie taką chyba miała..coś mi tak świta.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-03-12 o 10:36 |
|
|
|
#3645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidzę teletubisiów ale dziękuję Cytat:
u mnie jak u mnie, pisałam wczoraj, u mojej mamy w pracy nieciekawie a w związku z tym nasze plany stoją pod znakiem zapytania... |
||
|
|
|
#3646 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dominik, Dawid
|
|
#3647 |
|
Wtajemniczenie
|
to z teletubisiów?? nie wiedziałam moje dzieci nie ogladaja ich, tak,że nie wiem ,ale chciałam dobrze
|
|
|
|
#3648 |
|
Wtajemniczenie
|
14591073_large.jpgmoże byc
|
|
|
|
#3649 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
od razu mi lepiej ![]() poszperam po allegro za wózkiem spacerowym |
||
|
|
|
#3650 |
|
Wtajemniczenie
|
Nataszka miałam się juz wcześniej Ciebie pytać" czy mikrodermabrazję mozna zrobic na wiosnę??
|
|
|
|
#3651 |
|
Raczkowanie
|
wiem że już bylo, ale akurat gotuje dzieciowy obiadek
i czy ktoraś z podczytujących akurat mam napisze mi jak zrobic te lane kluski z żółtka??? i jak już sie zrobią ile to gotować? bo jakoś nie mogę sobie sama tego wyobrazić |
|
|
|
#3652 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Domek Natkowy i Dawid Kolinkowy - wszystkiego co najlepsze chłopcy
My już PO Tymuś (który w tej właśnie chwili leży koło mnie i z wysiłkiem wypycha kupkę z jelitka ) był super-hiper-mega dzielny A krwi pobrały duuuużo tym razem, aż do 3 probówek.Czyli Wasze kciuki bardzo pomogły Cytat:
![]() Ale ponoć taka tęsknota podsyca namiętność ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze dziś spróbuję w foteliku. Na kolanach też próbowaliśmy ze 2 razy i zupełnie nie chciał wtedy. A to UU po posiłku to jakaś norma chyba Już kiedyś wspominałam że n po próbie nakarmienia czymkolwiek dostaje wilczego apetytu na mleko i wręcz się na mnie rzuca. I ssie, i ssie, i ssie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zwykła morfologia Ale za kciuki bardzo dziękuję, bo zdziałały cuda ![]() Cytat:
Więc dziś po 20 minutach dmuchania na podbrzusze i łaskotania delikatnego, potem karmienia gołego od pasa w dół Tymcia, z jednoczesnym trzymaniem pojemniczka, w końcu wsadziłam mu nóżki do miski z wodą i odkręciłam kran w umywalce, żeby woda szumiała. I poszło Nie wiem czy prze te zabiegi skomplikowane, czy raczej dlatego, że już długo nie robił ![]() Cytat:
Cytat:
Miło mi że torebka się podoba Więc chyba się skuszę. Kasy mi szkoda, ale już nie pamiętam kiedy sobie coś poza kosmetykami kupiłam
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam taka http://coletto.pl/wozek.php/enzo_classic/29 spacerówke i jest ok
|
|
|
|
#3654 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą to dopiero niedawno dowiedziałam się że woreczki do pobierania też nie są takie super. Mnie pediatra kazała pobrać do woreczka, wyszły jakieś bakterie to kazała zrobić drugi raz ale już do pojemniczka, bo w woreczkach często ponoć tak wychodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
choć i tak mam nadzieję że kiedyś (niedługo) się to zmieni... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bo sama ją często robię, zawsze mi kosmetyczki mówiły że można tak mniej więcej do końca kwietnia, zanim słońce zbyt mocno operuje
|
|
|
#3655 |
|
Wtajemniczenie
|
juz dzwoniłam do kosmetyczki i mikrodermabrazja super na wiosnę, ale nie bardzo ja ja mogę zrobic bo karmię, a;le zapisałam się na peeling kawitacyjny, ah zaczynam wracac do zywych
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale współczuję. Nie wyobrażam sobie do pracy chodzić Widzę, że na studiach tez ostatnio masz "pod górkę"... |
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
na 12.10 idziemy do lekarza, trochę się boję
ale na poprawę humoru załapałam się na testowanie produktów rossmanna
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy mnie nie interesowały takie zabiegi,żadne kosmetyczki, ja nawet nie używam kremów do twarzy -nic Nie znam się na takich rzeczach nic a nic aniaaa super ,że Tymek taki dzielny i sprawnie bez traumy się obyło tym razem !! |
|
|
|
|
#3659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a po niej jak Ci się buzia goi?? bo ona czerwona jest chyba dzień czy dwa, jak to jest w praktyce, bo ja jeszcze nie miałam |
|
|
|
|
#3660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mikrodermobrazje najlepiej robić własnie na wiosne albo na jesień (aby uniknąć letniego slońca czy zimowych wiatrów mrozów) no ale też mimo wiosny podstawowo po zabiegu krem z filtrem bo zawsze ekspozycja na promienie sloneczne jest, wogole jeśli mikrodermobrazje diamentową chcesz to jest mniej inwazyjna, tak sobie teraz myśle że ja to w sumie przed ślubem mialam ją serie przez wakacje i mimo lata hm kosmetyczka mi ją zalecała ![]() Nataszka popraw mnie jeśli się myle a własnie, ty wykonujesz klientką u siebie mikro w lecie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

)
to już 4/5 noc gdzie mój łaskawy ciapciak przesypia do 6 

Ci się należą, ja jak pierwszy raz robiłam kopytka to później szukałam ich w garnku, bo za mało mąki dałam i zrobiła mi sie mamałyga 

, kawę musiałam wylać,
klask i:
...a ja popłakałam się ze śmiechu
o mnie mowa??

ja odpukać mam spokój ale Was i maluszków mi szkoda