Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 10:06   #1411
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Witam!
Niuniu piękne ubranka!!!

Jakaś nieprzytomna dziś jestem... Może się rozbudzę... Póki co wietrzę mieszkanko... Na dworku fajnie, cieplutko, dość słonecznie...
Stary 2012-03-12, 10:08   #1412
GaTTa
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Witam

Ja dziś pospała do 10 w końcu się wyspała Nadrobiła Was

Wczoraj byliśmy w Ikei kupiliśmy komodę dla córy. lampkę na ścianę w kształcie księżyca, półki do przywieszenia nad komodą na rożne rzeczy. Nad nasze łózko w sypialni kopiliśmy długą półkę. troszkę połaziliśmy po Ikei byłam wykończona. Później udaliśmy się do teściów na kawę zasiedzieliśmy się u nich. Oglądnęli płytkę z usg pooglądali zdjęcia obstawiali do kogo mala jest podobna i stwierdzili że do mnie

namawiają nas żebyśmy jechali do babci Tż na święta wielkanocne do Bydgoszczy, sama nie wiem czy jechać.... Będę w tedy już w 35 tyg ciąży więc może nic się nie wydarzy. Porozmawiam jeszcze z lekarze za tydzień mam wizytę to się dowiem co i jak.
Tż zaczyna w piątek remont naszej sypialni, oby poszedł szybko i sprawnie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
hej,
wyciągnęłam kilka sukieneczek z wczorajszej partii ciuszków.

sukieneczki na mniejszą i większą dziewczynkę....

proszę o kciuki. szczególnie jutro....
wracam się uczyć. pa
Śliczne sukieneczki
Ja dla naszej małej nie ma jeszcze żadnej... Muszę w końcu jakąś kupić
No to trzymam kciuki Powodzenia
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:11   #1413
clauudik
Rozeznanie

Czeeeść mamusie dzisiaj chyba dłużej śpią, albo wszystkie wybyły na miasto. Myślałam, że w poniedziałek będzie więcej do czytania o mojej porannej porze. Ja już po śniadanku i prysznicu, więc nie jest najgorzej. W sumie dzisiaj w planach to miałam się za PITy zabrać, moje i męża, i moooże za komodę. Jak myślicie, czy będzie to bardzo niewygodne jak komoda z ciuszkami maluszka będzie w drugim pokoju? Co prawda zaraz za drzwiami sypialni, ale zawsze to trzeba kawałek odejść i spuścić go z oczu (albo przygotować wcześniej ubranka). Łóżeczko będzie stało w sypialni, ale wówczas trzeba wynieść właśnie komodę. I teraz się zastanawiam, czy po prostu nie zwolnić mu półki w naszej dużej szafie, przynajmniej na początek

I drugie pytanie, dziewczyny, które chodzicie do sr, przebieracie się w takie typowo sportowe ciuszki do ćwiczeń??

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:22   #1414
Dasti80
Zakorzenienie

Witam
Nie dawno wstałam, na dworze szaro i ponuro czekam na listonosza.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
u mnie przez cały dzień było lenistwo, ale jak wstałam z łózka, to zdążyłam uprasować jedno pranie, które właśnie wyschło, umyć podłogę po farbie w pokoju Małego, przestawić fotel i łóżko które tam niestety muszą stać i wstawić przewijak, poustawiać sobie na nim wszystkie koszyki i rzeczy które tam mają być, no i teraz czekam aż koleżanka dowiezie księżyc, a R domaluje drzewo i mogę wstawiać łóżeczko i przyklejać gwiazdki...no i pokój będzie praktycznie gotowy
Super, jesteś chyba pierwsza na wątku z gotowym pokojem
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Nie ma to jak poranna kawka, oczywiście bezkofeinowa
Dzisiaj fryzjer bo aż nie da się patrzeć na te moje odrosty.
Jeszcze raz zapytam ponieważ nie dostałam odpowiedzi. Ile sztuk tych podpasek poporodowych potrzebuje i majtek???
Ja kupiłam 2 paczki majtek po 5szt. i 2 paczki podkładów po 10szt.
Też dzisiaj jadę na odrosty i manicure hybrydowy
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
dzień dobry poweekendowo

Chciałam się pochwalić, że mamy już wszystko prawie dla Malucha
Wózek, leżaczek i tonę ciuchów przywiózł w sobotę mąż od swojej siostry, i teraz w zasadzie zostały pierdoły, chusta i pieluchy

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
hej,
wyciągnęłam kilka sukieneczek z wczorajszej partii ciuszków.

sukieneczki na mniejszą i większą dziewczynkę....

proszę o kciuki. szczególnie jutro....
wracam się uczyć. pa
Śliczności

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:24   #1415
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

I drugie pytanie, dziewczyny, które chodzicie do sr, przebieracie się w takie typowo sportowe ciuszki do ćwiczeń??
ja zakłądam legginsy i tunikę. Tak, żeby było wygodnie w różnych pozycjach, ale nie tak całkiem na sportowo.

Swoją drogą, wybieramy się na basen (jak w środę sie okazę że jest ok i mogę) No i właśnie odnalazłam kostium kąpielowy, wydawało mi się, że taki bardziej rozciągliwy jest ten... no i nie ma bola, nie wcisnę się za nic. Chyba jakiś dwuczęściowy wezmę, trudno.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:25   #1416
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
namawiają nas żebyśmy jechali do babci Tż na święta wielkanocne do Bydgoszczy, sama nie wiem czy jechać.... Będę w tedy już w 35 tyg ciąży więc może nic się nie wydarzy. Porozmawiam jeszcze z lekarze za tydzień mam wizytę to się dowiem co i jak.
Tż zaczyna w piątek remont naszej sypialni, oby poszedł szybko i sprawnie
A ile to jest km od Was??

Stary 2012-03-12, 10:25   #1417
La Monica
La Moderatoiure

A ja mam ciągle obawę przed kupowaniem sukienek dla młodej... Mam tylko 3 sukienki i 2 tuniczki. Boję się, żeby się chłopak nie urodził i nie kupuję sukienek więcej hehe.

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-12, 10:29   #1418
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Perse - ja masowałam krocze zupełnie intuicyjnie. Nie korzystałam z żadnych filmików, nawet żadnego nie widziałam... Nalewasz na dłoń olejek ze słodkich mogdałów czy zwykłą oliwę z oliwek, najlepiej po kąpieli, kładziesz się wygodnie, siadasz w rozkroku albo stajesz z nogą opartą o wannę, rozluźniasz się i tak, jakbyś rozcierała krocze pomiędzy kciukiem a pozostałymi czterema palcami. To samo robisz z wejściem do pochwy, (ale tak z zewnątrz, ja nie wkładałam palców do pochwy) na boki i do tyłu, w stronę krocza i odbytu. Po prostu robisz sobie taki masaż, rozcieranie, głaskanie, to bardzo poprawia ukrwienie, czyli elastyczność tkanek, aż krocze zrobi się ciepłe. Po prostu kilka minut z różnym naciskiem i rózną siłą, ale zawsze delikatnie rozciągasz, delikatnie poszczypujesz, naciągasz, rozszerzasz palcami wejście do pochwy. Wszystko w tym olejku. Olejek potem zostawiasz, wmasowujesz do wchłonięcia i zakładasz wkładkę, żeby nie poplamić bielizny. Własnie ważne jest zostawianie tego olejku, bo on działa jeszcze długo potem. To jak smarowanie rozstępów Żadna filozofia - kilka minut dziennie. Na pociechę powiem, że znam dziewczynę, która tylko masowała krocze i urodziła bez nacięcia A takim masażem naprawdę nie ma jak zrobić sobie krzywdy, wszytsko robisz delikatnie oczywiście, ale stanowczo, solidnie, musisz czuć, ze to krocze było masowane - będzie delikatnie zaróżowione, ciepłe. Tu nie chodzi tylko o samo głaskanie, bo takie mizianie to nic nie da
Dziękuję Ci pięknie. Na następnej wizycie dopiszę pytanie o masaż do kartki z pytaniami (nie mogę uprawiać seksu, więc nie wiem, czy wkładanie tam palców w jakiś sposób może zaszkodzić, ale skoro to takie powierzchowne, to myślę, że nie). Tak jak już kiedyś pisałam, Wy - doświadczone mamusie jesteście tu skarbnicą wiedzy

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała taka położna przy moim porodzie jak ty.Mnie jak urodziłam filipa nikt nie mył Zszyli mnie,wsadzili na wózek zawiezli na sale i dziękuję.Ledwo się trzymałam na nogach,ba prawie się nie trzymałam,bo straciłam dużo krwi podczas porodu i musiałam iść pod prysznic bo jak to tak
I dlatego ja w przeciwieństwie do wielu osób nawet chciałabym, żeby przy moim porodzie były jakieś studentki (studenci już niekoniecznie, ale ujdą:P), bo zawsze w razie czego jest jakaś bardziej profesjonalna pomoc.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Też dzisiaj jadę na odrosty i manicure hybrydowy
O ja też o tym czytałam. A powiedz mi, on jest dużo droższy niż zwykły manicure?

Ja właśnie wstałam O 11 I zjadłam śniadanko, jajecznicę i wypiłam inkę, a za godzinę teściowa mi przyniesie obiad Ale nie zjem go teraz, bo bym miała skurcze z przejedzenia (testowane).
No i miałam sen, że jechałam autobusem i wszyscy ludzie dotykali mojego brzucha i ja byłam wściekła i powiedziałam takim laskom, żeby uważały, bo ja jestem w zagrożonej ciąży, a one mnie wyśmiały Super sen, nie ma co Chyba za dużo o tym myślę...
Też zaraz wywietrzę mieszkanie, jakoś tak jak się wyspałam, mam więcej energii.

A i ja pójdę na SR, ale tylko na teorię. Niech sobie gin mówi co chce, ja czuję skurcze jak chodzę za długo, słucham swojej intuicji.

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-03-12 o 10:30
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:33   #1419
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
A ile to jest km od Was??
Ok 450 km...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32870554]

A i ja pójdę na SR, ale tylko na teorię. Niech sobie gin mówi co chce, ja czuję skurcze jak chodzę za długo, słucham swojej intuicji.[/QUOTE]
ja też chce iść tylko na teorie, mam nadziej że nie każą mi donosić żadnego zaświadczenia bo lekarz mi go nie wypisał. to położna która będzie po porodzeni przychodzić uświadomiła że mogę tylko na teorie chodzić i to mi wystarczy

Edytowane przez GaTTa
Czas edycji: 2012-03-12 o 10:35
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:35   #1420
rinco
Wtajemniczenie

Szmaragdowy Kotku wielkie dzięki za instrukcję na temat ćwiczeń Jakoś wydawało mi się, że to trzeba dużo przed porodem zacząć i trochę mnie to zniechęciło, ale jak wystarczy 2 tyg. z balonikiem to może się skuszę (bo ja to leń jestem)

Niunia super ciuszki
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:36   #1421
blueelektron
Rozeznanie

Witam was kochane

W weekend was podczytywałam w wolnych chwilach, tż umył nam okna, także widać przez nie świat .

Niedziela od połowy minęła mi nieciekawie, zwracałam pół dnia, dziś słaba jestem, późnym wieczorem wygrałam aukcje z wózkiem i fotelikiem, teraz tylko czekam na przesyłkę.

Miałam dziś iść zrobić badania krwi i moczu, ale po wczorajszym brak siły
Stary 2012-03-12, 10:39   #1422
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzieńdoberek
Wstałam, i podczas śniadania zdążyłam Was przeczytać, malutko było, bo to tylko od wczoraj, bo siedziałam na Wizażu chyba do północy.
Czekam na kuriera, ponoć paczka w doręczeniu, czyli może dziś będzie cio?

agatka661 skoro to pępkowe dla facetów to chyba wódkę się bierze . A Ty może nie kupuj bodziaków, bo pewnie ma tego pełno, może lepiej coś ładnego ale większego na później. Wydaje mi się ze na początek każda mama ma najwięcej ciuszków. My jak szliśmy odwiedzić koleżankę która urodziła, ale nie była to żadna impreza, to kupiliśmy taki komplet w Pepco, spodnie, bluzę i kamizelkę. Piękne, było to większe ale była pewność że to kiedyś założy. Bardzo się z tego cieszyła, i jak nam otworzyła szafę z ciuszkami dla małego na początek to dowiedziałam się dlaczego dostałam oczopląsu .

Ewunia_1984 ja kupiłam po jednej paczce. Nie pamiętam po ile szt jest w paczce, ale podkładów chyba 10 a majtek chyba 5. To zawsze można dokupić. Czekam na paczkę, mam nadzieję że dziś dojdzie. Aha i jak będziesz kupowała podkłady to patrz czy mają pasek samoprzylepny jak w podpaskach bo nie wszystkie mają.

niunia32 Twoja mała to będzie super damą w takich sukienkach. Piękne są. Ja też mam kilka i też zdobyczne nie musiałam kupić ani jednej mam chyba 4szt

clauudik ja nie będę miała komody dla dziecka, bo w pokoju dla małej przeznaczonym jest duża szafa. Tam będę miała ubranka, a łóżeczko na początek będzie w sypialni. I planuję po prostu zanim wyciągnę małą z łóżeczka przygotować sobie wszystkie potrzebne rzeczy i dopiero potem zabrać się za przebieranie. A sypialnię od pokoju małej dzielą trzy kroki.

Wczoraj szwagierka zaproponowała że pożyczy nam taką szafkę wysokości blatu kuchennego ona używała jej jako przewijaka jest dość duża, szeroka i długa(w sumie to chyba kwadratowa jest) , na to tylko kupię ten miękki przewijak. Ma dwie półki w środku i ma drzwi Mogę ją sobie okleiną okleić lub pomalować, bo jest biała, ja ją przerobię pod kolor mebli Jeden wydatek z głowy.

Chyba dziś powalczę z tą szafą, bo jest w niej pełno niepotrzebnych rzeczy.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:41   #1423
rinco
Wtajemniczenie

Clauudik, my też będziemy mieć komodę poza sypialnią, bo już oprócz naszego łóżka i łóżeczka dla dziecka to nic się w niej więcej nie zmieści Ale myślę, że damy radę

A do SR to ja się ubiorę chyba w bluzę i dżinsy, najwyżej wezmę jeszcze jakieś spodnie dresowe do przebrania. Ogólnie to przed SR chcę jeszcze parę rzeczy załatwić na mieście i nie chcę paradować w dresach W sumie to te pierwsze zajęcia to pewnie będą takie bardziej organizacyjno-informacyjne, więc chyba nic się nie stanie jak ktoś przyjdzie w mniej sportowych ciuchach A potwierdzałaś jeszcze uczestnictwo w zajęciach? Bo mi przy zapisywaniu pani powiedziała, żeby zadzwonić parę dni wcześniej i się upewnić czy nic się nie zmieniło, ale w końcu nie dzwoniłam... Jakby coś to mają mój telefon
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:41   #1424
Konto usunięte

Cytat:
ja też chce iść tylko na teorie, mam nadziej że nie każą mi donosić żadnego zaświadczenia bo lekarz mi go nie wypisał. to położna która będzie po porodzeni przychodzić uświadomiła że mogę tylko na teorie chodzić i to mi wystarczy
Ale zaświadczenie o czym? Mi chyba nic nie każą donosić do SR.

A i spałam sobie w najlepsze, zerkam teraz - koszulka do wymiany... Chyba serio zacznę spać w staniku i wkładkach.... Jakby mi było mało męczenia się w nocy No i oczywiście mi się to dzieje ZAWSZE wtedy, gdy właśnie zmienię koszulkę na czyściutką bielutką z prania
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:43   #1425
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Witam was kochane

W weekend was podczytywałam w wolnych chwilach, tż umył nam okna, także widać przez nie świat .

Niedziela od połowy minęła mi nieciekawie, zwracałam pół dnia, dziś słaba jestem, późnym wieczorem wygrałam aukcje z wózkiem i fotelikiem, teraz tylko czekam na przesyłkę.

Miałam dziś iść zrobić badania krwi i moczu, ale po wczorajszym brak siły
Jakby mój tż umył okna, to by wyglądały gorzej niż teraz mam już trzy chętne do umycia moich okien mama, teściowa i szwagierka chyba skrzyknę je na jeden dzień i będzie akcja:mycie moich okien nie moimi rękami ja upiekę ciasto i będzie fajny dzień, hehe ciekawe dla kogo

Co dziś gotujecie na obiad??bo nie mam pomysłu

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-12 o 10:45
Stary 2012-03-12, 10:45   #1426
Dasti80
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32870554]
O ja też o tym czytałam. A powiedz mi, on jest dużo droższy niż zwykły manicure?
[/QUOTE]
U nas kosztuje 55zł a zwykły 30zł ale my na paznokciach mamy dosyć niskie ceny przez mocną konkurencję obok która ma niskie ceny bo salon w swoim domu prowadzi, co miasto to inne ceny.
Cytat:
Ok 450 km...
To dosyć daleko, ja bym nie jechała. My mamy rodzinę 600 km od nas i zawsze na wigilię jeżdzimy, a w tym roku odpuściłam bo się bałam że coś się zacznie dziać i w obcym szpitalu wyląduję, u obcych lekarzy.

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-03-12 o 10:46
Stary 2012-03-12, 10:50   #1427
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Jakby mój tż umył okna, to by wyglądały gorzej niż teraz mam już trzy chętne do umycia moich okien mama, teściowa i szwagierka chyba skrzyknę je na jeden dzień i będzie akcja:mycie moich okien nie moimi rękami ja upiekę ciasto i będzie fajny dzień, hehe ciekawe dla kogo
Z moim TŻ tak samo
Powiem Wam, że odkąd mi pomaga w mieszkaniu, czuję się o wiele lepiej. Nareszcie czuję jakiś realny podział obowiązków, nie czuję się jak służąca.
A mi okna umyje mama, na BN już mi myła, ona to robi super dokładnie (taki typ), a teraz.. już się nie mogę doczekać, kiedy przyjedzie

Cytat:
U mnie kosztuje 55zł a zwykły 30zł ale my na paznokciach mamy dosyć niskie ceny przez mocną konkurencję obok która ma niskie ceny bo salon w swoim domu prowadzi, co miasto to inne ceny.
O właśnie popatrzyłam na stronę mojej kosmetyczki - zwykły 30, hybrydowy 55 To bardzo ładne studio, ale w małej mieścince, więc stąd też takie ceny, dość przyjemne
Ile się utrzymuje ten hybrydowy? Bo ja sobie chcę zafundować jakieś kosmetyczne przyjemności na wiosnę i może właśnie to....
Stary 2012-03-12, 10:51   #1428
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Czeeeść mamusie dzisiaj chyba dłużej śpią, albo wszystkie wybyły na miasto. Myślałam, że w poniedziałek będzie więcej do czytania o mojej porannej porze. Ja już po śniadanku i prysznicu, więc nie jest najgorzej. W sumie dzisiaj w planach to miałam się za PITy zabrać, moje i męża, i moooże za komodę. Jak myślicie, czy będzie to bardzo niewygodne jak komoda z ciuszkami maluszka będzie w drugim pokoju? Co prawda zaraz za drzwiami sypialni, ale zawsze to trzeba kawałek odejść i spuścić go z oczu (albo przygotować wcześniej ubranka). Łóżeczko będzie stało w sypialni, ale wówczas trzeba wynieść właśnie komodę. I teraz się zastanawiam, czy po prostu nie zwolnić mu półki w naszej dużej szafie, przynajmniej na początek

dziecka nie spuszcza się z oczu jak się je przebiera, chyba że leży w łóżeczku. Nie sądzę, żeby komoda poza pokojem była wielkim problemem biorąc pod uwagę, że ubranka i tak trzeba przygotwać wcześniej

Cytat:
Super, jesteś chyba pierwsza na wątku z gotowym pokojem
jeszcze nie skończonym - została ta nieszczęsna drzewopółka do pomalowania i wtedy można całą resztę ustawić, a to chwillę potrwa, bo niestety ja w ogóle już nie mam zapału do pracy, mam gości w weekend których najchętniej bym odwołała, a R pracuje cały tydzień i potem też chciałby odpocząć, biorąc pod uwagę ile ostanio musiał zrobić, to szkoda mi ciągle mu głowę truć - z resztą, mam wszystko przygotowane, a wstawienie tego zajmię chwilę, więc najwyżej on będzie wstawiał

Cytat:
Ok 450 km...

nie zdecydowałabym się na taką podróż chyba że wiedziałabym że na miejscu jest świetny szpital położniczy.

na Pępkowe - alkohol tylko i wyłącznie, chyba że ktoś ma poczucie humoru to można dorzucić mu smoczek

sukieneczki wymiatają....
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:52   #1429
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32871035]Z moim TŻ tak samo
Powiem Wam, że odkąd mi pomaga w mieszkaniu, czuję się o wiele lepiej. Nareszcie czuję jakiś realny podział obowiązków, nie czuję się jak służąca.
A mi okna umyje mama, na BN już mi myła, ona to robi super dokładnie (taki typ), a teraz.. już się nie mogę doczekać, kiedy przyjedzie
[/QUOTE]

co to jest BN?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-12 o 10:54
Stary 2012-03-12, 10:53   #1430
Dasti80
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32871035]
O właśnie popatrzyłam na stronę mojej kosmetyczki - zwykły 30, hybrydowy 55 To bardzo ładne studio, ale w małej mieścince, więc stąd też takie ceny, dość przyjemne
Ile się utrzymuje ten hybrydowy? Bo ja sobie chcę zafundować jakieś kosmetyczne przyjemności na wiosnę i może właśnie to....[/QUOTE]
Hehe... takie same ceny jak u nas hybrydowy utrzymuje się długo, ale po 3 tygodniach trzeba odnowę robić żeby ładnie wyglądał. Polecam

Stary 2012-03-12, 10:53   #1431
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
dziecka nie spuszcza się z oczu jak się je przebiera, chyba że leży w łóżeczku. Nie sądzę, żeby komoda poza pokojem była wielkim problemem biorąc pod uwagę, że ubranka i tak trzeba przygotwać wcześniej

jeszcze nie skończonym - została ta nieszczęsna drzewopółka do pomalowania i wtedy można całą resztę ustawić, a to chwillę potrwa, bo niestety ja w ogóle już nie mam zapału do pracy, mam gości w weekend których najchętniej bym odwołała, a R pracuje cały tydzień i potem też chciałby odpocząć, biorąc pod uwagę ile ostanio musiał zrobić, to szkoda mi ciągle mu głowę truć - z resztą, mam wszystko przygotowane, a wstawienie tego zajmię chwilę, więc najwyżej on będzie wstawiał

nie zdecydowałabym się na taką podróż chyba że wiedziałabym że na miejscu jest świetny szpital położniczy.

na Pępkowe - alkohol tylko i wyłącznie, chyba że ktoś ma poczucie humoru to można dorzucić mu smoczek

sukieneczki wymiatają....
Smoczek ale taki na butelkę

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-12, 10:55   #1432
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

Co dziś gotujecie na obiad??bo nie mam pomysłu
jak to dla kogo - dla wszystkich, przecież w grupie raźniej i szybciej
na obiad brak pomysłu

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32871035]Z moim TŻ tak samo

QUOTE]

fajnie, bo ja na swoją nie czekam, po wizytacji - bo to nie była wizyta jaką zrobiła nam po Bożym Narodzeniu, jakoś nie pragniemy kolejnej.
Stary 2012-03-12, 10:56   #1433
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Czy manicure hybrydowy jest bezpieczny w ciąży??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-12, 11:01   #1434
Konto usunięte

Cytat:
co to jest BN?
Boże Narodzenie

Zmieniam dzisiaj dawkę Fenoterolu....
Z 3 schodzę do 2 - tak jak gin zalecił, czyli będę brała 4x0,5 tabletki... I powoli rezygnuję z Isoptinu. Oby było ok...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:

fajnie, bo ja na swoją nie czekam, po wizytacji - bo to nie była wizyta jaką zrobiła nam po Bożym Narodzeniu, jakoś nie pragniemy kolejnej.
Ja akurat jak już pisałam, z mamą mam teraz super kontakty i muszę przyznać, że bardzo mi pomaga w ciąży. W szpitalu była praktycznie na każde moje "zawołanie" (przepraszam, to brzydko brzmi, ale tak właśnie było), teraz też mi będzie pomagać i w mieszkaniu i z wyprawką. Ale wszystko tak, jak ja chcę, nic mi nie wciska, nie przekonuje. No dobra, imienia nie może przeżyć, ale ja ucinam dyskusje o tym
To ja raczej z teściową bym miała ciężej, ale na szczęście się nie wtrąca, więc też kontakt jest ok.
Stary 2012-03-12, 11:02   #1435
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
co to jest BN?
Boże Narodzenie...jeśli się nie mylę
Stary 2012-03-12, 11:04   #1436
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Czy manicure hybrydowy jest bezpieczny w ciąży??
Raczej tak, chociaż różne opinie są na ten temat, to samo tyczy się farbowania włosów w ciąży. Większość lekarzy mówi że nieszkodliwe, ale niektórzy twierdzą że szkodliwe.

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-03-12 o 11:10
Stary 2012-03-12, 11:06   #1437
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dopiero chatę ogarnęłam i jakoś usiadłam. Jeszcze czeka mnie prysznic . W ogóle wsiąkłam w holenderskie forum na babyboom.pl. Zaczynają dopadać mnie jakieś stresy i obawy, ale jak czytałam, to norma i nie ma co się niepotrzebnie nakręcać.

A co do odrostów, to nie farbowałam od początku grudnia ... ale poczekam jeszcze tydzień. Pod koniec marca jedziemy do PL na 3 tygodnie, więc za bardzo mi nie odrosną i kolor będzie świeży .

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-03-12 o 11:13
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:09   #1438
Ewunia_1984
Zadomowienie

Coś się pogubiłam. Niemowlakowi przemywamy oczy tylko gazikami jałowymi czy sola fizjologiczna??? właśnie przeczytałam, że solą od 3 miesiąca??? Tą solą przemywamy chyba też dziąsełka dziecka, tak??? No że nalewamy na gazik i przecieramy dziąsła. Chyba czytam za dużo bo mi się już wszystko miesza!!!
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:12   #1439
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
jak to dla kogo - dla wszystkich, przecież w grupie raźniej i szybciej
na obiad brak pomysłu

QUOTE]

Ja bym chciała żeby moja przyjechała. Nie ma samochodu więc nie ma jak przyjechać ...ha, ha, ha. Ma do mnie 7km!! i jest przecież autobus, a jakby chciała to ja mogę przecież po nią jechać albo przynajmniej potem odwieść. Jak tata jest w domu to też zawsze coś wymyśli. Tata jest u mnie dość często, bo jak wraca z miasta to na kawkę wstąpi, ale jak jadą a mamą na zakupy, to już nie. Ciągle tylko ja jeżdżę. Jak się dziecko urodzi to wcale nie będę jej widywać. Przykre to jest. Teraz ja nawet nie dzwonie...psuje mi się telefon więc będę miała wymówkę. Ona się coś nie kwapi do dzwonienia. Dziwię się że zaproponowała mycie okien.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-12, 11:22   #1440
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Coś się pogubiłam. Niemowlakowi przemywamy oczy tylko gazikami jałowymi czy sola fizjologiczna??? właśnie przeczytałam, że solą od 3 miesiąca??? Tą solą przemywamy chyba też dziąsełka dziecka, tak??? No że nalewamy na gazik i przecieramy dziąsła. Chyba czytam za dużo bo mi się już wszystko miesza!!!
dobre pytanie Ewunia, tez chcialabym wiedziec, mamuski - odpiszecie?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32871208]
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Ja akurat jak już pisałam, z mamą mam teraz super kontakty i muszę przyznać, że bardzo mi pomaga w ciąży. W szpitalu była praktycznie na każde moje "zawołanie" (przepraszam, to brzydko brzmi, ale tak właśnie było), teraz też mi będzie pomagać i w mieszkaniu i z wyprawką. Ale wszystko tak, jak ja chcę, nic mi nie wciska, nie przekonuje. No dobra, imienia nie może przeżyć, ale ja ucinam dyskusje o tym
To ja raczej z teściową bym miała ciężej, ale na szczęście się nie wtrąca, więc też kontakt jest ok.[/QUOTE]

zazdroszcze! u mnie nie ma szans na takie relacje ani z mama ani tym bardziej z tesciowa
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości