|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
dzięki dziewczyny za typy, no właśnie poczytałam trochę, że te workowe klasyczne jednak chyba lepsze. Worek pełny wyrzucę i spokój, nie muszę myć czy czyścić pojemnika na syfy.
Przyjrzę się temu twojemu Emilko |
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/3983259 Ma filtr wodny i filtr hepa co jest dla mnie najważniejsze. Po pierwszym odkurzaniu woda zaminiła się w błoto- mimo że dzień wcześniej było odkurzane. Ma milon funkcji i szczotek- wlącznie ze zbieraniem wody np.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-03-12 o 12:18 |
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
To masz odpowiedź w zasadzie.
Ale odniosę się co do studentów - jest taka tendencja,że na ten studia zdarza się, że idą ludzie chcący poznac siebie i rozwiązać swoje trudności. Bądx co bądź ten kierunek zdecydowanie poszerza samoświadomość. I są dwie możliwości: 1) Taka osoba faktycznie idzie na studia z takim założeniem + chce pomagać innym "jak on/ona" - ale nie ma jednocześnie gotowości na uporządkowanie własnej rzeczywistości - w toku studiów taka osoba rozpadnie się dokumentnie, kiedy włączy się jej/jemu analizowanie siebie - bez jednoczesnej chęci zrobienia czegoś z tym. Może zrezygnuje ze studiów bo obciążenie będzie za duże (mozna zracjonalizowac, że to po prostu "nie dla mnie" i zwiać) 2). Taka osoba w toku studiów nabierze pewności co do swoich trudności, zyska bo poszerzy samoświadomość - pozna techniki pomocowe i albo sama lub z pomoca doświadczonego specjalisty trudności swoje pokona. I wcale nie musi być złym terapeutą/psychologiem, może nawet wręcz przeciwnie, bo zyska empatię. Poza tym - jesli chce się pracować z pacjentem jakimkolwiek to i tak jesteś zobowiązana do przejścia terapii własnej i superwizji na bieżąco (bo trudności się gromadzą przeciez nowe na drodze przeżywania) - po prostu bez tego nie da sie pracować bo albo pacjent zamęczy terapeutę lub terapeuta pacjenta albo szybko się wypalisz bo przestaniesz dawac radę. Ale o tym można pisać cały dzień.Dlatego zapytałam czy te osoby pracują z pacjentami. Psycholog/terapeuta pracujący z pacjentem zaburzeń ( to coś innego niż problem, wiadomo) miec nie powinien bo rozwiąże je na drodze szkolenia do zawodu - lub zrezygnuje z niego, jeśli się ujawni np choroba psychiczna. Wyjątki zdarzają się wszędzie - ale ja mówię jak zwykle bywa. To tylko moje zdanie of course. |
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głośny jest? |
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
A odnośnie lenistwa to kontrowersyjna teza...
) Ale też wiele mówi o tym jaki masz Asiuk stosunek do samej siebie. Bo jak sama mówisz, odnosisz to do siebie samej, a to już trąci perfekcjonizmem.Na odkurzaczach sie nie znam )
|
|
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka chodzi do jakiegoś terapeuty, musiałabym podpytać.Haniu, mnie filtr antyalergiczny nigdy nie interesował, obecnie uważam jedynie, żeby Ewa nie żarła ziemi z kwiatków. A że czasem sobie skubnie kłaczek kurzu czy inny paproch, to już mnie za bardzo nie razi Odkurzamy raz w tygodniu
|
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam kiedys na pokazie odkurzacza wodnego- ale takiego za 5 tysi. Jak pan strzelił pogadanke o kurzu , o nieskuteczności odkurzaczy workowych i pokazał mi ile kurzu wydobywa się z naszego odkurzacza- stwierdziłam że musze mieć wodny...tyle że nie za takie pieniądze. na szczęście technologia idzie do przodu i można już takowy kupić za małą kasę. Dla mnie nie istotne czy gośny, czy duży, czy ma długi kabel..ważne że w wodzie błoto się robi...a na moim czarnym stoliku kurz pojawia się po kilku godzinach a nie 30 min od odkurzania.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-03-12 o 12:52 |
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie rozważam ten wodny, bo sama mam trochę alergii na kurz i roztocza, ale w zasadzie najważniejsze, żeby nie był zbyt wielki. Ten twój chyba nie jest, prawda? Z tą wodą nie ma za dużo zabawy? |
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Was zapytam o mop parowy. Macie może? Używacie?
|
|
|
|
#4090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wydaje mi się, że podstawą jest akceptacja - ale uwewnętrzniona, a nie tylko na poziomie deklaracji - że wszystkiego się nie da - poznać, zrobić... I wybrać jedną rzecz-arbitralnie... a następnie próbować ją realizować. Właśnie wychodząc z założenia, że jeśli nie, to pozostaje Ci się gapić w sufit, co jest bez sensu. Bardzo mi bliskie jest to, co piszesz --------------------- Co do odkurzaczy - na początku też się zastanawiałam nad wodnym, ale nie wiem z jakiego powodu skupiłam się na tradycyjnych. I taki też wybrałam. |
||
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zagraca mojego 40 m mieszkania- mieści mi się w szafie na półce ![]() Dodam ze w tym odkurzaczu masz wybór. Można zamątować normalne papierowe worki. Dostajesz w zestawie - nie to że to jakoś dodatkowo płatne czy cós.
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest coraz gorzej wraz z wiekiem Choć jakoś jak głupia czekam 30. urodzin, tej mitycznej przemiany, pogodzenia się ze sobą, samoakceptacji U mnie jest tak, że nawet, jak się zajmę jakąś konkretną rzeczą, to się po jakimś czasie denerwuję, że nie robię jeszcze czegoś innego. Grzebiąc w necie natknęłam się na jedną z cech osobowości chwiejnej emocjonalnie, która trafnie określa to, o czym piszę: "trudność utrzymania jakiegokolwiek kursu działań, który nie wiąże się z natychmiastową nagrodą". Lepiej bym tego nie wyraziła ![]() Ja na sprawę odkurzacza jestem otwarta, więc chętnie się czegoś od Was dowiem Trochę nie pasuje ta mała moc odkurzacza Hani, ale może te wodne większej nie potrzebują? Moi znajomi mają odkurzacz, który sam odkurza - to też jakaś opcja
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
A nic specjalnego. Po prostu czuję że chciałabym nad sobą popracować, pojawiło się dużo myśli z którymi chcę zrobić porządek właśnie za pomocą terapii.
Ale prawda jest taka że wybrałam już nawet miejsce gdzie mogłabym spróbować, sprawdziłam dojazd i wszystko a teraz szukam wymówki żeby to odłożyć_ a to koszt dojazd, a to że nie mam co z B. zrobić. Zła jestem o to na siebie Ja codziennie odkurzam i zmywam podłogę ![]() Asiuk wydaje mi się że mamy bardzo podobne charaktery, często jakbym o sobie czytała
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-03-12 o 13:19 |
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wykorzystuje w pełni swą moc. Odkurzacze z workami papierowymi zawsze ciągną słabiej- mimo mocy, bo są zapełnione w jakimś tam stopniu.
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli odkurzasz i zmywasz codziennie, to chyba nie mamy podobnych charakterów Za serio??? Już miałam taki temat na dzieciowym wątku, wyszłam na ostatniego brudasa ![]() A tak a propos - jak często sprzątacie (mycie łazienki, podłogi, odkurzanie, starcie kurzy itp)? Zrezygnowaliśmy z pani od sprzątania, dla oszczędności, i jakoś dajemy radę ogarniać wszystko, ale jednak tylko raz w tygodniu wszystko z wyżej wymienionych (pani tez sprzątała raz w tygodniu). |
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle nie wiem, co to jest
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, ja używam zwykłego mopa, nie parowego. Wydaje mi się, że te parowe są b. drogie...ale nie orientuję się.
Asiuk, do nas pani przychodzi raz w tygodniu i tak jest sprzątane, a czasem, jak mam czas, to pomiędzy jej jednym, a drugim przyjściem przemyję podłogę. Kurzu nie ścieram, bo mi się nie chce. Ale może ja nie powinnam się wypowiadać, bo nie mam dziecka, więc właściwie nikomu brud nie zagraża mam za to sierściucha, który generuje mnóstwo brudu. Szczególnie przy takiej pogodzie, mimo wycierania po wejściu z dworu, sypie wszędzie błotem...
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Parowy mnie kusi bo od razu dezynfekuję i podłoga po użyciu jest niemal sucha od razu.
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie mop w ogóle nie interesuje, bo na większości powierzchni mam panele i myję je szmatą ręcznie wykręcaną, którą montuję na miotle
Mopa z Viledy mam i używam tylko w łazience, kuchni i przedpokoju.Uważam, że normalny brud, czyli kurz z takiego zwykłego, codziennego użytkowania, nie szkodzi dziecku - można zaszkodzić przesadną dezynfekcją. |
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak łazienka brudna to mąz myje..jak widzę ze juz syf na podłodze to odkurzamy.
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś mi w nawyk weszło.Brudzi się w domu B coś narozwala czy nakruszy, picie rozleje i panele się lepią. Większe sprzątaie, typu kurze, łazienka to raz w tygodniu w sobotę, chyba że potrzeba częściej. Ale przyznaję że jak sprzątam to czas inaczej nam leci tzn B ma zajęcie, tu pomoże, do szafki zajrzy
|
|
#4102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
część
widzę że dziś temat sprzątania. U mnie chałupa nieco zapuszczona, przyznaję się bez bicia, ale przy moim dziecku (starszym) bardzo ciężko utrzymać porządek. W zasadzie w ciągu 2 godzin od generalnego sprzątania efektu nie widać ![]() Codzienne odkurzanie obowiązkowe.Mamy odkurzacz jupiter HQ Zelmera. Rewelacyjny jest. Jak wybieraliśmy to, TŻ chciał z filtrem wodnym, ale facet nam w sklepie powiedział, że po każdym odkurzaniu trzeba go wypłukać. A u nas odkurzacz wyciąga się nieraz klika razy dziennie więc chyba by mnie trafiło i dlatego wybraliśmy ten. Filtr Hepa, 2100w, długi kabel, regulacja siły ssania i rewelacyjna elektroszczotka w zestawie. Mamy w domu wykładziny, i ona rewelacyjnie zdziera z nich moje kudły ![]() A nie wiem czy znacie magiczną gąbeczkę? Już dawno o niej czytałam a dopiero wczoraj zaczęłam testować: http://www.☠☠☠☠☠☠.pl/product/5900536...ka_2_szt.xhtml (ale mam z innej firmy). ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
a jak mamusia ładnie poskłada zabawki to natychmiast podbiega i je rozrzuca ehhh
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ściera kurze, wczoraj zaczął ładnie wyrzucać papierki do kosza, tylko jak się skończyły to brał co leci, odkurza ale boi się włączonego odkurzacza więc robi to wyłączonym.Ale to zawsze jakieś zajęcie jak nie mogę zabaw wymyśleć albo nic innego go nie interesuje ![]() Przyznaję że zabawek i książeczek w ciągu dnia nawet nie próbuję utykać, w domu jak po huraganie Dopiero wieczorem jak młody już w łóżeczku jest.A jego ulubione zajęcie ostatnio to wyciąganie z komody swoich ubrań do ostatniej sztuki i chodzenie z nimi po domu
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Że tak sobie zmienię temat - macie jakies doświadczenie w kwestii makijażu pernamentnego?
Mam na myśli kreskę na górnej powiece. Co o tym sądzicie? |
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze to dość niebezpieczne, po drugie, nie masz pewności, że zostanie zrobione idealnie, a jak babka wyjedzie, to koniec, nie zmyjesz. A po trzecie widziałam kilka przypadków, gdzie kolor robił się bladszy ... i np. pani, która zrobiła sobie czarne brwi, skończyła z zielonymi po czwarte wiem z bezpośrednich relacji, że boli przepotwornie!!!!... Jak dla mnie gra nie warta świeczki, zbyt duże ryzyko, jak na to, co można zyskać... |
|
|
|
|
#4108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- widziałam u mojej instruktorki fitness - tyle że pełny makijaż, nie tylko kreski. Bardzo nienaturalny efekt jak dla mnie.
|
|
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie przereklamowana sprawa, wolałabym tak dużą kasę zainwestować w dobrej jakości kosmetyki jednak Cytat:
|
||
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mam okazję zrobić taniej - tylko za materiały - znajoma kolezanki - sama tą kreske.
Muszę dać znać dziś, najpierw byłam od razu na tak, bo kreskę kocham i noszę prawie zawsze, taki mój niezbędnik. Ale teraz im dłużej myślę tym więcej mam myśli i strachu i już nie wiem.... ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- No własnie niby to wiele ułatwia - jeśli ta kreska jest idealnie taka jak chcę...ale pewnie zrobię ze strachu bardzo cienką i i tak będe poprawiać..nie wiem?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

albo szybko się wypalisz bo przestaniesz dawac radę. Ale o tym można pisać cały dzień.

Wykorzystuje w pełni swą moc. Odkurzacze z workami papierowymi zawsze ciągną słabiej- mimo mocy, bo są zapełnione w jakimś tam stopniu.